Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Unigine Superposition Benchmark
- Milyen monitort vegyek?
- Hobby elektronika
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen SSD-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
tlac
nagyúr
találtam 2 bugot az ud3p f10j biosában
-nem lehet beállítani 15-re a trp memóriaidőzítést
-úgy tűnik, hogy elsőre nem mindig tudja betölteni rendesen a mentett profilt (miután a betöltött tuningos profillal indítom rögtön a win-t, a prime95 blend kb 1 perc alatt kiakad, reboot után viszont már szépen megy) -
Hunter2
addikt
Van egy P45-UD3R-em az lenne a kérdésem hogy a venti csatlakozókra max milyen teljesítményű ventit lehet rárakni? illetve hogy a 3 pines csatikon szabályozza-e a fordulatot (bár ha emlékeim nem csalnak akkor nem).
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
IRON STORM #17489 üzenetére
lehet probaképpen én is megnézem majd holnap.
most 1.8Vot kap 930mhzen cl5ben ez a kis 800as mushkin.
az a baj a köv szorzom 2,4 ott meg már 1100 felett lenne, és nem hajlando elindulni semmilyen időzéítés illetve fesz mellett
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
IRON STORM #17487 üzenetére
gondolom indulásnál több fesz kellene neki, ezért indulgat ujra.
ha el bírod viselni, és load stabil, akkor meg hanyagold
más megoldás nemhiszem , h lesz
btw miért is jo, ha a memokat alulfeszeled?
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
IRON STORM #17485 üzenetére
kérdésed: Ez kikerülhető valahogy?
jött a válaszom : adj neki több feszt.
sztm korrekt
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
IRON STORM #17481 üzenetére
hát akkor adj neki egy kicsivel többet.
-
válasz
IRON STORM #17479 üzenetére
Ez tök normális dolog! Ne áramtalanítsd a tápot és nem lesz ezzel gond. Ismert dolog a duplastart Gigáéknál.
-
IRON STORM
őstag
Levettem a ram feszt 1.55 majd 1.45 voltra. Viszont indításnál többször elindul majd leáll. Kb háromszor. Utána elindul és megy rendesen stabil a gép. Ezt kikerülhető valahogy?
-
Hali egy öregecske P45-DS4-em van, jól értelmeztem a leírásba h nem SLI kompatibilis csak azt a cross valamit viszi atiéknak?
malwy! Kár, azért h kipróbáljak 2db 8800GTX-et SLi-ben nem veszek lapot.
-
darál0w
Jómunkásember
válasz
--Disztroj-- #17474 üzenetére
kössz
látom 500 fölé nem igen megy egyik quad sem a listában. az még megvan nekem is.(proci akkor megy 3500at 1.25Val
) lényegében arra lettem volna kíváncsi, h a lap korlátoz e már vagy a procinak lesz itt a vége 500nál. de akkor ezek szerint a lap. na majd egyszer még nekiesek aztán meglátom mit huzok ki belőle.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
darál0w #17466 üzenetére
Nekem F7 van fönn hozzá, tuning megy vele, bár más biossal nem néztem ugyan, de egyelőre nem is látom értelmét.
500 ig sztem jó feszekkel el lehet jutni, utána is van élet, de az már beleőszülős fajta (ahogy a többi p45 lapnál is)
Gorni oldalán meglesheted a tunning eredményeket
-
törölt tag
válasz
#32577792 #17471 üzenetére
na elkezdtem visszatelepíteni a 32 bites win7-et és minden fontosabb progit, talán most már lesz értelme is
viszont szívesen veszek tanácsot arra, hogy pl. hol és hogyan tudnám a ram időzítéseit finomítani (tudom Bios)
mivel egy modul van benne, pl. maradjon a 2T vagy próbáljam ki az 1T?
vagy örüljek, hogy végre talán jó így -
-
törölt tag
kaptam egy újabb memória modult: OCZ3OB1600LV2GK
ezzel nem halt meg hosszabb állás után sem
akkor viszont memória gond volt
mondjuk ez érdekes, mert 1600-as modulnak írja, de a bios és a többi teszt program is 1066-osnak látja. át kell állítani biosban, hogy 1333-on menjen.
alapfesz: 1,65V -
darál0w
Jómunkásember
halo halo.
minap jutottam hozzá egy EP45 DS3Phez
lenne pár kérdés. azaz 2.
melyik BIOS "viszi" legjobban a tuningot?
Ha vkinek volt/van benne quad és netán yorki is, mennyi volt a max FSB ami kijött belőle?
-
atish15
aktív tag
Corsair Dominator esetleg?
-
atish15
aktív tag
válasz
IRON STORM #17462 üzenetére
Nekem is volt kingmax ud3r ben de az 1000ret ment 2,1v al.A tiéd elég jó
Mondjuk nem tudom ez a chip milyen vagy hogy találok ilyet.
-
atish15
aktív tag
Sziasztok Mesterek
Először is boldog új évet mindenkinek.Az lenne a problémám hogy úgy tűnik mellényúltam amikor a lapomhoz vettem ramot.Ud3p hez kellene valami jó kis ram.2x2 legyen és nagy tuning nem lenne csak az 1000körül menjen.Tudnátok segíteni?
-
playhard
csendes tag
válasz
eladohardver #17458 üzenetére
ezt szerintem breinernek szántad.
-
playhard
csendes tag
válasz
eladohardver #17455 üzenetére
hát szerintem az ilyesmitől ugrik a gari,vagy nem?
-
breiner
aktív tag
Hy.
Van egy giga p35-ds3r lapom, csak ki tört a proci tokozódásból egy láb.
Nem tudjátok ki foglalkozik itt a PH-án ilyennel? -
törölt tag
válasz
ready01 #17452 üzenetére
memória közben cserélve és az nem okozta a problémát
viszont megtaláltam a srácot, akitől vettem itt, írtam neki nincs még 2 éves a kari és ezekre anno is 3 év volt a gari ha jól emlékszem
de estére hozunk egy csere kártyát, és reggelre kiderül, hogy az okozza-e a problémátbár az is igaz, hogy a hiba üzenetek között volt utalás a vga-ra is
-
-
törölt tag
válasz
eladohardver #17446 üzenetére
megmondom őszintén, hogy ehhez eléggé laikus vagyok
néztem az állításai lehetőségeket, de ott leragadtam, hogy ram fesz és az a másik mch vagy mi, amit mondtatok, bár fogalmam se nincs, hogy mi az
prime stabil: ez pl mi is? -
eladohardver
őstag
válasz
#32577792 #17445 üzenetére
Próbálj a feszekkel/refekkel játszani, és találni egy prime stabil beállítást neki, Ep45T DS3R lappal volt hasonló. C0 e8500 procival... kínszenvedés volt találni egy prime stabil beállítást amivel ne dobott volna kékhalált, majd lecseréltem E0-ra a procit és alap beállításal jó lett a dolog... Ez is 1 "x-akta"
-
törölt tag
-
ready01
csendes tag
válasz
#32577792 #17443 üzenetére
én is csak feltételezem, mert használtan vettem, az ember meg azt mondta nincs gáz
irogattam külföldi fórumokra, a problémát mindenki értette, de semmitmondó válaszok jöttek rá, meg olyan hogy lehet hogy a monitorommal (lcd) van gáz - esetleg ezt próbáld meg, hogy másik monitort próbálj ki, ha tudsz
visszavittem-kicserélték, de időközben elkezdtem keresgélni itt a fórumon javítókat és volt, aki vállalta volna..
gari van rá?
-
ready01
csendes tag
válasz
#32577792 #17432 üzenetére
Csak problémamegosztás szempontból irok:
nekem a videokártyám produkált hasonlót (4850 gainward) - igaz nem újraindult, hanem egyszerűen több óra pihenés után nem indult el normálisan.
Szóval reális a dolog, hogy például kihűljön és az egyik logikai kapu félrekapcsoljon: én túlhúzásra gyanakodtam, valószínűleg arról is volt szó.
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
eladohardver #17440 üzenetére
Csak azt mondom, hogy az 1.1 rev lapokkal nem stimmel valami ...nem az első eset
-
eladohardver
őstag
válasz
--Disztroj-- #17438 üzenetére
Jó lap az az ud3r! az hogy te nem tudtál zöldágra vergődni vele, még nem jelenti azt, hogy más nem.
playhard: nemkell elpasszolni! Csak kikell tesztelni, mihez milyen ref kell...
-
--Disztroj--
senior tag
válasz
playhard #17434 üzenetére
Kezdem azt gondolni hogy az UD3R 1.1 es revíziókkal valami nagyon nem kerek.
Nekem ugyanilyen lapom volt és míg a lap 550-600fsb ig kéne hogy jó legyen, nekem még 400nál is kékhalál volt, csinálhattam akármit a ramokkal vagy procival.
400 fölött meg már be se jutottam a winbe, üdvözlő képernyőnél elvágódott, tök mind1 mit hogy állítottam.
Ugyanazokat az alkatrészeket kipróbáltam egy DS3P ben és röhögve sikerült még a legbetegebb beállítás is (arról nem is beszélve hogy hűvösebb is volt a lap), úgyhogy inkább cseréltem is nyomban.Szvsz passzold el (úgyis sokan keresik
) és ruházz be valami más p45be :]
-
smog86
senior tag
sziaszokt!
P45-ös lapból van olyan amiben van WIFI?
-
playhard
csendes tag
válasz
Gorneck #17430 üzenetére
rohadt p45,utálom,annyi időm rámegy amig belövöm,a p35-nél semmi ilyesmi gond nincs,pár óra alatt teljesen stabilizálni tudtam az E8500-at,használtam is 1 évig,és most meg vettem p45-öt,hülye f*sz fejemmel,el is adom a szarba nekem erre nincs időm meg idegrendszerem sem.
-
törölt tag
kezdem kiszűrni a problémák forrását
tettem bele egy új 420-as tápot (kölcsön) , win7 újra telepít és jóófeltelepít NOD32, win update, catalyst driver, gép lekapcs, áramtalanít
reggel: megint hallott, tehát nem táp
újra telepít (csak így hajlandó) megint megy, kikapcs, elindul..
másnap reggel megint kékhalál, próbaképp catalyst driver nélkül, több órás állás után, elindul, reggel kiderül
de ha ATI driver, akkor ne rakjak fel a 4850-es kártyához gyári illesztőt?? -
playhard
csendes tag
válasz
winfier #17426 üzenetére
llc nélkül akármekkora feszt is állítok be,kékhalállal újraindul.igaz annyira nem mis melegszik a proci,de llc-vel 3.92-őn 75 fok,pedig csak 1.25v van beállítva a biosban.na mind 1 ennyin nem is hajtanám hacsak nem lenne vizem.egyszó mint 100 ha tuningolni akarok kell az llc,mert anélkül vége.
-
playhard
csendes tag
az gond egyébként egy p45 ud3r alaplapnál ha be van kapcsolva a load line calibration?,mert így egész szépen viszi a tuningot,majnem minden alapon van a biosba,de ha kikapcsolom nagyon ramaty.majd leírom a beállításokat.
-
nTom
aktív tag
válasz
Grillo #17418 üzenetére
hát még nem tudom mit hogy kellene, csak 1 napja cseréltem ki a lapot. Ebben a bios még ismeretlen számomra. A lényeg hogy a proci 0,9 Volton legyen, ezt sikerült beállítani, a processzor többi állítgatása manualon, meg a memó feszt raktam 1,4-re. A memória még auton van, egyebekkel együtt.
-
Grillo
őstag
nTom, meg tudnád adni, pontosan milyen beállításokkal használod a géped?
-
nTom
aktív tag
nem is gondoltam hogy a memókat is alul lehet feszelni. Az előző lapom alapból 1,9voltot adott neki, kevesebbet nem is tudtam beállítani. Most az újabb lapomban kipróbáltam. Hmm, érdekes lehetőség
-
winfier
senior tag
-
winfier
senior tag
válasz
eladohardver #17409 üzenetére
-
playhard
csendes tag
válasz
Adamka3kerék #17410 üzenetére
nézzél róla tesztet és rájösz,egyébként meg csak jófajta proci kell és akkor szinte mindegy milyen lapod van
-
Adamka3kerék
tag
Sziasztok
Valaki világoljon már fel, hogy mi a lényegi különbség a p45 ds3 és ud3 (lr) lapok között? Csak a beültetett alkatrészek változtak? És mit fed az LR a neve végén?
kösz
Ádám -
winfier
senior tag
1066MHz 2x2GB cl6-os kingmaxok:
1050MHz 6-6-5-15 1,39VSajna nem tom lejebb tesztelni őket, mert 1,45V a minimum fesz amit a ramoknak adni lehet.
-
Gorneck
legenda
válasz
SirKero #17405 üzenetére
Apróba bazárosoknál olcsóbb a proci eleve (pl Gianninál 39-40k)...a lap 30k-ból meg van [link]...de van olcsóbb is...[link]
Mindkét lappal lehet tuningolni...Ramot meg vmi kingmaxot teszel bele oszt szeva...2**2gb 1333.
Itt az a kérdés, hogy a hűtőt be tudod e vállalni amit ráteszel...mert a két konfig kb egy ár...de mindenki azt csinál amit akar...
ungawa: Attól még bevihetted volna...ők beraktak vmi procit vmi kingmax ramot és leteszteték egy telepítéssel...ha megtették...vagy ők is toltak egy memtestet ami nem hasalt el a lap...ettől még a hiba nem lesz meg...
-
Gorneck
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ukrajnai háború
- Monster Hunter (gyűjtő topik) - PC/PS/XBOX/SWITCH
- Autós topik
- Beats Powerbeats Pro 2 - az Apple termék, ami jobb Androiddal
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xbox Series X|S
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Gigabyte Z390ud + i3-9300!!! Beszámítok!!!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z Royal 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Kingston 8GB DDR4 3200MHz laptop memória, KVR32S22S8/8
- 2x 16 GB Kingston Fury DDR5-ös RAM leárazás!!!
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RG 8000MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest