- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen nyomtatót vegyek?
- NVIDIA® driverek topikja
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- 3D nyomtatás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Prego
senior tag
válasz dangerzone #33995 üzenetére
Király. Nekem is hasonló gondjaim vannak. A régi P5B lapomon ment minden simán, eredeti Winfosom van, amióta megvan ez a lap, megírja a DVD-t és szétesik a rendszer, új programot már nem tudok indítani. De ezt már ezerszer kitárgyaltuk totyikban, nem akarom elölről kezdeni, nemtom mi lesz.
Aki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
hackeeeee
Jómunkásember
Erre adna választ valaki?
Véleményem szubjektív...
-
dangerzone
addikt
Nekem ilyen van : PIONEER DVR-216DBK.
Meg voltam vele elégedve, amíg nem akartam dvd-t írni.
valamiért megfagy a gépem, ha ezt a professzionális műveletet szeretném végrehajtani.De sztem winhiba lesz. Ha visszajön gariból a 2 giga corsair memó, akkor felteszem rá a 64 bites visztát. Remélem akkor már zökkenőmentes lesz
-
Prego
senior tag
Azt szeretném kérdezni hogy P35-DS3 tulajok milyen DVD íróval rendelkeznek (Esetleg valaki Pio DVR-110D-vel használja). Szeretnék újat venni, lehetőleg SATA-sat.
KöszAki másnak vermet ás az a Stack Pointer
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #54630400 #33986 üzenetére
Hát, erről még itt vki majd nyilatkozik, aki jobban ért ehhez Hogy mennyire szereti az Xp ezeket a sata vezérlőket. Meg azt, hogy mennyire ajánlatos nem raid kötetet kötni a lila csatira. De asszem az benne is van a kiskönyvben, hogy ajánlatos csak raid-hez használni. Ha jól rémlik
Ha fenn áll a probléma, akkor utána kell kérdezni az üzletben. De az elég időigényes tortúra lesz, ha leadod garira... :\
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #54630400 #33984 üzenetére
Ö, az AHCI pl az nem, az asszem az összes vinyóra vonatkozik. Az IDE/Sata mode, ahol betudod állítani a raid-et, az vonatkozik a lilákra. Én erre jöttem rá, eddig. Próbáld így használni, mármint a sárgákba, ha így is fagyni fog, akkor valami illesztőprogram probléma lehet, szerintem.
De most megnéztem, nekem is UDMA 5-ön mennyek a vinyók. Meg van 1 raid0 kötetem.
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #54630400 #33982 üzenetére
Hát, ha kiderülne valahogy, hogy hardverhiba, akkor kicserélnék, talán. Ez esetleg másik oprendszerrel (pl.: Vista) derülne ki. De ha csak illesztőprogram hibája, akkor nem. Ugye a 2 lila a raid-hez tartozó csatlakozó. És gondolom nálad nem raid-ben mennek a vinyók. AHCI engedélyezve van?
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz #54630400 #33979 üzenetére
Sztem ha az 1ik memória hibás lenne, akkor hibáznának együtt is. De esetleg tesztelheted külön is. De ha dualban nem hibáznak, akkor sztem nem a memória a ludas. Mennyi időt ment a memtest?
Tuning van? Ha van, akkor próbáld meg, hogy mindent tegyél vissza alapra, és úgy bekövetkeznek e a fagyások.
Véleményem szubjektív...
-
hackeeeee
Jómunkásember
Sziasztok.
Én frissítettem az EP35-DS3-ban F3-ra az F2-es bios-t, de inkább visszaraktam az F2-est, mert pl bekapcsoláskor nem írta ki amit kiszokott, vinyók detektálása, proci órajel, stb. Meg még a raid detektálását sem. Csak egyszer elkezdte tölteni a win-t. Ez számomra kicsit zavaró volt, és inkább visszaraktam az F2-t.
Ennyi újítást az az F3-as bios:
1. Support DES Advanced
2. Update CPU microcode(Support Intel Wolfdale/Yorkfield E0-stepping CPU)Ettől függetlenül ajánlatos F3-ra frissíteni? Mert az, hogy az "indítóképernyő"-t nem mutatta, az számomra kicsit idegesítő volt
Előre is köszönöm a válaszokat
[ Szerkesztve ]
Véleményem szubjektív...
-
L4R$()n
tag
Na köszi sikerült már a Vista alól írok, az alaplap lemezéről feltegyem a cuccokat? szükségesek?
-
L4R$()n
tag
Sziasztok!
A gyári CD ről mit kell átmásolni az Pendrive ra ha Vistát telepítek? Gondolok itt sata vezérlőre vagy valami ... melyik mappából mit kell? sűrgős lenne, előre is köszönöm. JA Floppy meghajtóm nincs meg csak 1 dvd író olvasóm van, de vistánál lehet usb ről is ugyhogy az nem baj, csak az a kérédés hogy mit kell átmásolni -
Zalaymate
senior tag
Az én előbbi problémámra nincs valakinek ötlete??
(= Zala =)
-
barnam_
nagyúr
válasz Pancsermeste #33965 üzenetére
Nem értem miért cserélte le a Kingmax a CL5-s chipeket CL6-ra...
-
barnam_
nagyúr
válasz Pancsermeste #33962 üzenetére
Lehet hogy a CL6-s ramok nem bírják a CL5-t?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Pancsermeste #33960 üzenetére
De ha auton van akkor csak az spd-ből kiolvasott érékre lőheti be és automatikusan a gyengébb értéket veszi a stabilitás megőrzése miatt. Legalábbis én így tapasztaltam anno.
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Pancsermeste #33958 üzenetére
Mert ott van az Everest képen. 5-5-5-15 VS 5-5-5-18
Igen, ha gyárilag eltérő az időzítés by SPD szerint... BIOS-ban auto vagy by spd-ről be kell állítani kézzel egységesre. Amúgy erősen valószínű, hogy a másik kit is viszi az 5-5-515-öt ha más nem kis plusz fesszel tuti.#nincsbennetarcsi
-
Bocaa
senior tag
Komoyl gond van a win frissítés óta akármít állíto ka biosban nem érvényesül(tuning) pedi most sok lett volna szabadidő megnézte mvolna mit megy az E5200 1.3 volton a RAM szorzókat se állítja át
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
proci985
MODERÁTOR
arról nem is beszélve, hogy ha diszkrét RAIDvezérlőd van, akkor szigorúan tilos a pci-E feszt és órajelt állítani, hacsak nem akarsz random értékeket az általa vezérelt eszközökre küldeni. más is megőrülhet tőle, de jellemzően ezek azok, amik nagyon nem bírják az eltérő beállítást a buszon. egyes nvidia lapoknál nem véletlenül történtek vicces dolgok (azt hiszem a 680 vagy 780 esetében a default érték jóval a szabvány érték fölött volt, és ezt elfelejtették megemlíteni).
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Winne
nagyúr
Előbb húzom és aztán állítom az időzítést?
A 2 külön külön nem tud dualban menni? Sry nem vagyok túl pro ebben.
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Winne
nagyúr
Direkt uazt a Geil Ultrát rendeltem, hogy megeggyezzen az előzővel, erre ez fogadott most, hogy betettem:
http://www.fidodido.extra.hu/1.jpg
http://www.fidodido.extra.hu/2.jpgEz nem túl jó nekem, nemde? Most visszatettem alapra, amíg beszereltem, kicsit járatom így, aztán rátekerem megint kicsit a kakaót, de az időzítéseim akkor nem fognak megyezni sehogy sem?
[ Szerkesztve ]
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Zalaymate
senior tag
Egyszerűen az előlapi panel rész szürke, tehát nem aktív. Miért lehet ez??
(= Zala =)
-
Zalaymate
senior tag
Hali! Alaplapom: Gigabyte P35C-DS3R
A problémám, hogy egy idejig gond nélkül használtam az előlapi panelen a hangki és bementete, de most nem működik...
Hátul semmi gond, bárhová dugom a csatikat be tudom állítani és szól szépen, de elöl nem is érzékeli ha csatlakoztatom a fülest/mikrofont...
Az audio Manager-ben nincs bepipálva, hogy tiltsa az előlapot, tehát mennie kéne....
Ötletek hogy mit és hogyan????
(= Zala =)
-
barnam_
nagyúr
válasz Gorneck #33944 üzenetére
Nem panaszkodom, nekem a 475-s FSB is jó, sokkal több mint amin az E2160 ment.
Amúgy is 8x400-t alapfeszen használom, nem a minél nagyobb OC a lényeg nekem.
Egy kérdésem lenne: érdemes minél lejjebb szorítani a tRD-t? Most 9-re állította be az alaplap, a ramok 1000 CL5-n mennek. Everest és WinRAR-on kívül gyorsabb lenne? -
Gorneck
legenda
válasz barnam_ #33938 üzenetére
530at még az ezt alapfeszen tudó E6550em ment P35ös lapban...E8200 580on is boottolt, de stabillá nem tudtam tenni...
Attól a procitól csodát nem várnék...6x00 szériába hihetetlen mekkora szórás volt anno...jó pár prociból és max 490et tudtam kisajtolni...az is egy E6300as volt...Gorneck#1239
-
sz.j
nagyúr
Egy lényeges dolgot majd elfelejtettem .....
Érdemes a maximális szorzón kívül az alatta lévő feles szorzót is kipróbálni, ha bírja a memó, mert pl. így én lényeges javulást értem el.
Talán érdemes összehasonlítani ugyan azon a fesszen 9×-val, ill. a 8,5×-val elért eredményeimet.
Ha érdekel, íme.[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz barnam_ #33932 üzenetére
"Titkos trükk"-ről én nem tudok, szinte minden a proci+memó+lap hármastól függ, kiegészítve az user "tudásával".
Tapasztalatom szerint a GMCH, FSB, PCI-E feszek adagolásától csodát nem lehet várni, legfeljebb plusz 3-7(8) FSB-t, tehát ha ugy mond alapon megvan a beállítással elérhető max freki/fsb, akkor lehet kísérletezni, olykor sikerrel, némi plusz eléréséért.
Egy viszont tény, még pedig az, hogy ez nagyon időigényes művelet.
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
-
barnam_
nagyúr
válasz elfelejtette #33935 üzenetére
500-t nem próbáltam alacsonyabb MCH fesszel. Most a 475-t akarom kitesztelni úgy, hogy MCH: +0.100v, fsb: +0.15v.
Úgy se indult be, hogy a procinak 1.4v-t adtam. Mondjuk a Wolfdale-nek nem kell 2x mondani hogy menjen 500 felett(#33936) Gorneck23: Akkor még próbálkozok.
"Nekem 540is ment így prime stabilan..."
Az E8200, vagy a korábbi procid (ami nem tudom mi volt)? -
elfelejtette
veterán
válasz barnam_ #33932 üzenetére
Hy!
EP35C-DS3R lapban az FSB-nek nem adtan plusz feszt, csak az MCH-nak +0.2V-ot. Persze ez egy E8200-as procival volt.
Próbáltad alacsonyabb fesszel?"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Gorneck
legenda
-
barnam_
nagyúr
500-s FSB-hez van valami titkos trükk?
475-n beindult, de 500-n már nem akar. Pedig MCH-nak +0.2V-t, FSB-nek +0.35V-t is adtam.
Ramok szinkronban mennek. -
semetka
őstag
Hogy lehet kikapcsolni az NCQ-t a winyón??
Igaz h gyorsabb a winyó ha ki van kapcsolva?==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Vasinger!
nagyúr
Eléggé melegszik az alaplapom, játék alatt akár 45 fok is lehet. Arra gondoltam, hogy újra hútőzsíroznám ezt: Az alsó, nagy hűtőbordára gondoltam Szerintetek érne vmit és mégis, hogy van az odarögziítve?
-
sz.j
nagyúr
válasz L4R$()n #33922 üzenetére
Egy lehetőség: BIOS-frissítés Pendrive-ról
[ Szerkesztve ]
-
HIJ
őstag
Szerintetek megér 10k -t ráfizetnem a Giga p35-ds4 -emre egy Giga p45-ds5 ellenében? Most lenne egy ilyen lehetőség és nemtudom hogy mivel nyújtana többet P45 mint a jelenlegi. Egyszer már megígértem magamnak, hogy lapot már csak platformváltáskor cserélek. De hát ez van
-
L4R$()n
tag
Hi all!
Van egy GB EP35C-DS3R alaplapom és biost szeretnék frissíteni rajta, valaki letudná írni a biosfrissítés menetetét? A cd-n amit adtak hozzá van valami amivel tudok frissíteni? Floppy meghajtóm nincs. Amúgy azért akrok frissíteni mert a boot menüben amit F12 vel hívok elő nemtudok mozogni, meg akkor se amikor kilehet választani hogy mondjuk csökkentett módban induljon a gép. Most F2 es BIOS om van. Segítséget előre is köszönöm -
Nescafé
őstag
Üdv
4*1 giga kingmaxot érdemes lecserélni vmi 2*2GB ramra? iPhone 15 Pro , IOS 18.2 , Fénix 7 Pro Solar, PS5 Pro, Asus VivoBook X1504VA-BQ773TW
-
barnam_
nagyúr
Most láttam csak hogy DS3P-hez van új bios, de 3 hónapja beta.
Próbálta már valaki? -
pasa21
csendes tag
A gépem biosa
Robust Graphics Booster: auto
CPU Clock Ratio: 8x
CPU Frequency: 3.40GHz(425x8)
CPU Host Clock Control :Enabled
CPU Host Frequency: 425
PCI Express Frequency :100
C.I.A.2: disabled
Performance Enhance standard
System Memory Multiplier(SPD): 2.5
Memory Frequency: 800 1063
DRAM Timing Selectable (SPD) Manual
5 {5}
5 {6}
5 {6}
18 {18}
System Voltage Control: Manual
DDR2 Overvoltage Control: {+0.1V}
PCI-E Overvoltage Control Normal
FSB Overvoltage Control: Normal
(G)MCH Overvoltage Control: Normal
CPU Voltage Control: Normal
Normal CPU Vcore:1.35000V
2 óra Orthos prioritas 10 alatt, hiba nélkül ,de egy kicsit mintha lassult volna a reakciója Orthos közben,ez a beállítás így jó vagy még lehet valamit állítani?a gépem az adatlapon,a memória az jó vagy mehet még feljebb?
Everest:
Alaplap:41C fok
CPU:40C
CPU1 1.mag 48C
CPU1 2.mag 48C
a CPU VID: 1.1625V
a DIMM:1.89V
előre is köszönöm a válaszokat -
PAtr0n
addikt
Segítség kellene húzáshoz.
Alábbi konfig-ot szeretném egy stabil 3.2Ghz-re tornázni, és a 1066-os ramjaimat tényleg annyin járatni. Mihez nyúljak a BIOS-ban?"Ne sikeres ember próbálj lenni, hanem értékes"
-
Laraxior
titán
válasz Gorneck #33915 üzenetére
a ram volt a szűk keresztmetszet.... már el is passzoltam egy kitet...fene pedig olyan szépek voltak egyben..meg szerintem egyedüliek is az országban Maradt 2x1GB
így már szépen hasít a Blend teszt 4590MHz (510x9)@1.376V, ramok:1224MHz@2.2V*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Laraxior
titán
válasz Gorneck #33911 üzenetére
van olyan fater,hogy azért ne megy a "magasabb" FSB,és órajel mert 4x1 ram van a masinában? Lehet hogy két modullal stabil lehetne az az érték? 518x8,5ről van szó.
530x8,az sima ügy volt..ez meg istennek sem akar menni...
az FSB ugyan alacsonyabb,de az órajel magasabb...ez lehet problem?[ Szerkesztve ]
*** Dodge Challenger HEMI V8 ***
-
Gorneck
legenda
válasz Silencer83 #33910 üzenetére
L jelülés Lite is lehetene, kevesebb csatlakozó, kevesebb kondi, 4 fázisú tápellátás jellemzi őket.
Gorneck#1239
-
Silencer83
addikt
udv Urak
2eve nem volt asztali gepem, most inteztenm egyet.
a lap : EP 35 DS3L
mi a lenyeges kul. a sima ep 35 ds3 kozott?
mi az az L betu? -
Gorneck
legenda
Ezt nézted már? CL6os és így a CL5öst?!
Itt úgy indítanak, hogy emelnek feszt...de ha tanácsolták a fesz emelést akkor miért nem csinálod?! Ezt nem teljesen értem...főleg, mert a sípolás vagy fesz hiány vagy xar ram...Szóval ingerültség helyett csináld amit mondanak neked...
[ Szerkesztve ]
Gorneck#1239
-
ZsoBe
csendes tag
Üdv!
Korábbi érdeklődésemet próbálkozás követte,melynek eredményeként NEM TÖRTÉNT SEMMI! Bocs az ingerültségért. Mindenkinek működik az 1066MHz-es Kingmax modul csak az én gépem sz..axik. A korábban leírt beállítások sem működnek (6-6-6-20, 5-5-5-15). A gép folyamatosan sípol-újraindul (min. 3x egymás után) A magok hőmérséklete megemelkedik kb. 70-73°C-ra. Tegnap volt a csúcs: gondoltam a pasztát lecserélem, hátha segít a hőmérséklet csökkenésben (a gyári elég kevésnek és száraznak tűnt a szétszerelés után ). Láss csodát , a gép már az indítható partíciót sem látta (az újraindulások ás sípolások mellett) ?????
Tény, a feszültségemelést még nem próbáltam (+0,1V), de tudna valaki számomra is érthető magyarázatot és főleg tanácsot adni. A lenti konfigba szeretném életre kelteni az 1066MHz-es modulokat.
Köszi előre is. Hálám üldözni fog, talán egyszer utolér
Ui.: Jah, a proci ventillátor gyári.
[ Szerkesztve ]
-
proci985
MODERÁTOR
válasz barnam_ #33905 üzenetére
nem hátrány, de pici plusszfesz lehet kelleni fog MCHra. nálam alapon stabil volt prime alatt a gép, viszont a hálókártya eldobta magát párszor. szal ha a vista kékhalálozik randomba és hálókártyára panaszkodik, pedig elvileg minden remek (smallfft és blend is), akkor ez lesz a baj (2x2 és 4x1 felállásokban memeknél ez visszatérő probléma).
szvsz úgyis a proci fog előbb limites lenni, mint a lap.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
barnam_
nagyúr
Rev. 1.0-s DS3P-hez melyik volt a legjobb bios tuningra?
Holnap kerül bele új proci (E6700), és szeretnék a legjobb alapokkal indulni.
A 4 memória modul hátrány tuningban? (1066 Mhz-n fognak menni, tuningolni nem akarom) -
-
lala42
őstag
Hali!
Szerintem állítsd be a BIOS-t így.
8x400
Pcie freki 100
Memo időzités 5-5-5-15
Memo freki +0,2
A procid feszét nem ismerem, de állítsd stabil manualra az az ne legyen auto-n.
Az a 6-os memo időzités túl tág szerintem Lehet szűkiteni az általam leírtakra.
A memo 2,5-ös szorzója maradjon.De nem árt valami finomabb hűtő a procira, ha húzod
[ Szerkesztve ]
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
Új hozzászólás Aktív témák
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Interactive Brokers társalgó
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen széket vegyek?
- EAFC 25
- RC modell földön, vízen, levegőben
- Apple Watch
- További aktív témák...