- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- CES 2025: AI a grillsütőben
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
Új hozzászólás Aktív témák
-
elfelejtette
veterán
válasz Gorneck #32499 üzenetére
De ez nem reális, hogy idle 35 fokról felmenjen 63 fokig, mivel jó szellős a ház, elöl nyomja telibe a levegőt egy 12-es venti (CM Centurion 534-es ház)!
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Gorneck
legenda
válasz elfelejtette #32498 üzenetére
Everest? Az az SB környékén lévő szenzorból veszi az oxigént...
NBt nem monitoroz semmi...max Te a kezeddel...Gorneck#1239
-
elfelejtette
veterán
válasz Gorneck #32496 üzenetére
Hy!
Everest 4.20 írta az alaplapra a 63 fokot.
A procit RealTemp-pel mértem.[ Szerkesztve ]
"Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Gorneck
legenda
válasz elfelejtette #32494 üzenetére
Mivel mérted? Mert az NB hőfoka sehol nincs feltüntetve...
Gorneck#1239
-
Karesz87
csendes tag
hello!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Kezdő tuningos vagyok, e4500 proci és gigabyte p35 ds3 alaplapom van. Fesz emelés nélkül szeretném egy picit felhúzni, de az fsb minimális emelése után sem bootol be hanem újraindul és visszaállítja az alap 200ra.
Köszi
Karesz -
elfelejtette
veterán
Hy!
Egy EP35C-DS3R lapban tuningolok egy E8200-as procit, ami 4GHz-en (8x500) 50(!) fok passzív hűtéssel, 1.344V (bios: 1.425V) feszültséggel.
Ez eddig szép és jó, csak sajna az északi híd 63 fokos, és ez ugye gond. Mennyi lenne az ideális maximális hőfok? Egy Noctua NC-U6-ra akarom lecserélni, az gondolom jó lesz.
Üdv."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
-
lala42
őstag
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz lala42 #32482 üzenetére
Cooler Master Elite 331 házam van, ahol a vga mellett van egy "rács" a ház oldalán oda nem lehet ventit szerelni, pontosabban lehet de csak barkácsolással ami berezegteti a ház oldalát, vagy ha tudsz olyan megoldást ami csavar nélküli és nem rezeg be a ház oldala azt szívesen elfogadom ami meg a proci mellett van, oda meg nem fér, mert ott a proci hűtő...
a ház hátulján egy Scythe S-FLEX SFF21D 120mm van(#32483) tlac remélem én is, de idegesít az 56fok...
[ Szerkesztve ]
-
lala42
őstag
Azon a lapon nincs jmicron. Legalábbis én az enyémen nem találtam.( ha tévednék, akkor jól eldugták, mert nem találkoztam vele)
Inkább venni kellene RAID-os pci-s kártyát.( persze minek az a RAID egyszerü mezei felhasználónak? -mint én is vok.)Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
ProEvoFan
nagyúr
Gigabyte GA-P35-DS3 lapom felmegy Crysis alatt 56fokra durva, alapon 49-51fokos
nem sok ez egy kicsit? hosszútávon nem lesz semmi baja?......nagyon rámentem a halk üzemmódra, igaz igy alig hallani h megy a gépem, de az alaplapom 40 fokról felment 49-51 alap üzemi hőfokra h kivettem oldalról a ventit, de ah bírja és nem lesz semmi baja akkor ok, ok[ Szerkesztve ]
-
cstomi15
tag
Sziasztok!
A Gigabyte GA-P35-DS3 alaplapom BIOS-ában az Integrated Peripherals alatt, a SATA/RAID Achi Mode-nál nem tudom kiválasztani a RAID opciót, csak a Disabled és az ACHI között enged kapcsolni.
Mi lehet ennek az oka, hogy nem érhető el számomra ez a beállítás?
Előre is Köszi!
Üdv: cstomi15
-
proci985
MODERÁTOR
hm, elgórtam valahova a a manualt, szerintem nézd meg abban, mi lehet...
Winnie: ha nem kell ráfizetni, akkor főleg jó ha ésszel csinálod a dolgokat, a lapot azért nem oly egyszerű leégetni...
továbbra is fennáll kérdés: biosfrissítés után miért BSODzik a gép...
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Winne
nagyúr
Én is attól félek, hogy nem hagyom annyiban... Csak nem szeretném, ha a lap látná kárát...
A Q6600 a nagy esélyes, mert azt lehet, hogy 0-ban ki tudnám most cserélni egy kis ügyezéssel...
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
proci985
MODERÁTOR
enyhén mérges vagyok... DEShez biosfrissítés kellett... megtörtént a dolog, a drop emelkedett 2 századdal, és random BSODket kapok. ez normális? a DES csinálhat ilyet? bekapcsolva a spóroló funkciót ugyanis a gép fogyasztása felugrik 2 Wvel (ok, abszolút minimumra van kalibrálva a cpu fesze ami alapórajelhez és prime stabilitáshoz kell). látott már valaki ilyet?
Winnie: olyan nincs, hogy nem húzod... max előtör belőled a zöldtudatos skót, és alulfeszeled a földig, de biost alapon core szériánál normál ember nem hagyja
japy: arra kell rádugni a házadon lévő power ledet, ami világít, ha be van kapcsolva a gép;>
[ Szerkesztve ]
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
japy
őstag
Hali! EP 35 DS3 lapon mit jelent ez a csati "PWR_LED (System Power LED Header)"?
-
Winne
nagyúr
Beujesztessz ezzel a lapcserével, anno azért vettem ezt, hogy tudjak majd procit cserélni simán quadra...
Amúgy Q6600-at nézek elsősorban, de a kalapban van még a 9300 9450 és 9550 is... Húzni nem tudom, hogy húznám-e, az új játékoknál kb alapon is jó leszek, mert használják már a több magot, úgyhogy a korlátom most már úgyis a videókártya lesz sztem...
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
anonymus89
addikt
válasz old gray #32467 üzenetére
Mindegyik channelnél az van beállítva, hogy ha van rá lehetőség akkor udma.
A winyóva kapcsolatban 6l120P0 Diamondmax 10-es a gyártás dátuma 2006 máj 13.ata 133-as. Körkeresztmetszetes kábelem van.
Hát szerintem lassan másol mert ide-s winyóról ide-s winyóra csak 20 mega.
Szerintem ez nem sok???
+ még otthon leellenőriztem a kábelt és rendesen működik meg gyorsabban másol.
Valamint everestben az van kiiírva, hogy aktív udma átvitel: udma3 ???[ Szerkesztve ]
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
old gray
addikt
válasz Sziszifeca #32468 üzenetére
Most minden topicban megtapsolod magad? (eddig 3ban láttam)
Legalább ha megosztanád velünk az infokat, hogy hogyan sikerült.....Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Sziszifeca
őstag
-
old gray
addikt
válasz anonymus89 #32463 üzenetére
Ne keverd a kettőt. A ATA/33 a csatlakozás módjára utal a PIO / UDMA mód pedig az adatmozgatásra a perifériák és memória között. Nézd meg, hogy az eszközkezelőben be van-e állítva, hogy ha van lehetőség, udma-x üzemmódot használjon. Régi a vinyód? Lehet nem is tudja csak a PIO szabványt...És 40 vagy 80 eres kábelt használsz?.
De miért érdekel ez az egész? Lassult a vinyód átviteli sebessége? Vagy igazából mi a probléma?
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
japy
őstag
A quad procina nem ártana a 8 fázisu lap! Ezzel is elmegy de a tuning már kétséges! Vagy nagyon melegedni fog! "A 8 fázisú tápellátás további előnye, hogy finomabban képes követni a változó teljesítményigényeket – gyorsabban stabilizálódnak az áramok és feszültségek átmenetek után. Ez fontos, mert egy hirtelen nagy számolásba kezdő korszerű processzor komoly plusz áramfelvételt produkál, amit a tápáramköröknek stabilan kell tudni követni."
[ Szerkesztve ]
-
Sziszifeca
őstag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi!
Tegnap raktam össze a gépem, E6750, és 425FSP-vel (3,4ghz)ment egész este, játszottam is.most reggel, viszont az alap órajel 800mhz, és hiába állítgatom a biost nem veszi be az állításokat. Próbáltam már Clear cmost is de nem segített!
Mi a problem??
Segítsetek.>>Youtube/Sziszifeca<<
-
Winne
nagyúr
Üdv
Régen voltam erre.
Az lenne a kérdésem, hogy ebbe a lapba szeretnék egy quad procit, és szeretném a véleményeteket kérni, hogy mit ajánlotok. (ár/érték)
Köszi a tippetAz ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
sz.j
nagyúr
válasz mirkopeti #32459 üzenetére
Nem!
Ezt a teljes áramtalanítás (még a tápkábelt is ki kell húzni a 230V-os ajzatból) után, a Manual-ban olvasható módon, pl. egy csavarhúzóval rövid ideig rövidre kell zárni a két kivezetést.
Majd kábel vissza, gép bekapcs, bemenni a biosba, mindent visszállítani a szükségesre, majd próba.Ha ez sem segítene, akkor jöhet az elem.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
sz.j
nagyúr
válasz mirkopeti #32455 üzenetére
Próbáld meg a "klasszikus" módszerrel:
Save & Exit Setup --> Enter --> Y(Z) --> EnterHa így se sikerülne, akkor talán a CMOS Clean lesz a nyerő.
[ Szerkesztve ]
Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
mirkopeti
csendes tag
A mem feszet is tudom állítani.
-
-
mirkopeti
csendes tag
Üdv!
Ha valaki tud segítsen.
Nem tudom emelni a proci feszültségét. Akármit állítok be a bios-ba, az nem mozdul el az 1,296 voltról.
Előre is köszönöm.
-
old gray
addikt
válasz anonymus89 #32451 üzenetére
Nem PIO4-et akartál írni? Az udma mód teljesen rendben van, ha jól tudom így is kell mennie.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
anonymus89
addikt
Üdv!
Van egy problémám, hogy a maxtor 120-as winyóm nem magy csak udma4-ben vagy 3-ban. A kábel nem ludas szerintem mert már otthon is kipróbáltam.
Tudnátok segíteni???[ Szerkesztve ]
Alza+ tagság 20% kedvezménnyel https://www.alza.hu/alzaplus-referral?referralCode=xAdVXTXkykpX
-
Attix82
addikt
Irdatlan gyors kerdes: legujabb biosnal, hogy hozom elo a memoria idozites allito menut?
-
Casey25
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Adva 1 [Maxdata pro 6100x] típusú notebook, az alaplap meghalt benne, szeretnék venni 1 másikat, de nem tudom beazonosítani, hogy ki a gyártó, és milyen típusú a deszka! Csak a következő fölirat van rajta: "DAOZW6MB8C1 REV : C"!! segítsetek kérlek...
[ Szerkesztve ]
-
old gray
addikt
válasz Pancsermeste #32439 üzenetére
Kissé félreérhetően fogalmaztam, én úgy gondoltam, hogy az auto-n és normal-on hagyott beállítás u.azt az értéket eredményezi.
sz.j : köszi, ilyesmit kerestem.
-
sz.j
nagyúr
Elnézésed kérem, mert tlac hsz-e alapján tévedtem ....
... én logikusnak véltem (ezek szerint tévesen) azt, hogy wolfik kisebb csíkszélessége (45nm) kevesebb feszt engedélyez ...., tévedtem.
tlac:
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
Mert mint a linken is látható a 90nm-es proci max MCH-ja 1,55-1,6V míg a 65nm-es procik esetében 1,4V.
rosszul érlemezed
"90nm MCH (P965, P35, X38, X48):
MCH: max 24/7 1,55-1,60V""65nm MCH (P45)
MCH: max 24/7 1,40V""Figyelem! Ezek a max 24/7-es feszültésgek csak megfelelő hűtés esetén érvényesek!"
a max az attól függ, hogy melyik nb-ről van szó
-
sz.j
nagyúr
Jó, akkor pontosítok (bár azt is írtam, hogy "is" ):
A lap típusától és nagy valószínűséggel a proci típusától (90nm, 65nm, 45nm) is függ.
Mert mint a linken is látható a 90nm-es proci max MCH-ja 1,55-1,6V míg a 65nm-es procik esetében 1,4V.
Mindebből én arra következtetek (remélem helyesen), hogy a 45nm-es procik esetében az MCH fesz értéke megint más értékű.[ Szerkesztve ]
-
Pancsermeste
őstag
válasz old gray #32436 üzenetére
Hmmm... felettébb érdekes... ilyennel még nem találkoztam!
Elvileg így kéne kinéznie a MIT menüneksz.j: nem hinném, hogy a procinak köze lenne az MCH ajánlott feszéhez.
P35 esetén én nem adnék tartósan 1.5V-nál nagyobb feszt az MCH-nak.-= Pancsermeste® =-
-
old gray
addikt
válasz Pancsermeste #32425 üzenetére
Nincs normál, mint írtam giga P35-DS3R rev. 1.0 lap, F11-es BIOS és csak auto van illetve +0,x állítási lehetőség. Sőt: sehol nincs olyan, hogy normal, csak auto és konkrét + érték. Számszerűleg mennyi a max. elfogadható MCH feszültség ennél a lapnál gyári hűtőbordával?
-
Pancsermeste
őstag
válasz Pancsermeste #32434 üzenetére
Upsz... kicsit levagyok maradva... van már F14a béta....
-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz lala42 #32431 üzenetére
A CPU fesznek nem sok köze van az MCH normal feszéhez. Fix CPU fesz és normal MCH fesz esetén, ha növelem az FSB-t, akkor nő az MCH feszültsége! Nálam pl. 450-es FSB-nél elegendő a +0.025V MCH fesz, ami kevesebb, mintha normalon lenne.
tlac: Nem én publikáltam a méréseket!
Most nincs kedvem a gépet szétszedni és méricskélni, de éppen az előbb mértem a sztógépház hőmérőjével (-ami persze nem hiteles, de viszonyítani tökéletes) az előbbi NB hőmérsékleteket. (legújabb F13-as bios)-= Pancsermeste® =-
-
tlac
nagyúr
válasz Pancsermeste #32430 üzenetére
arra már nem emlékeztem, hogy pont te mérted ki
lehet meg kellene ismételni a mérést, hátha eltűnt ez a hülyeség az új biosokkal, bár engem már nem érint, csak kíváncsi vagyokhőmérsékletet hogyan mérted?
lala42:
ez a baj, hogy csak elvileg
de nem az vcore-ral függött össze, hanem az fsb-vel[ Szerkesztve ]
-
lala42
őstag
De az FSB-hez beállítod a VCOR-t fixre, és onnan kezdve az MHC sem változik (elvileg). Ill. nem lenne szabad.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
tlac
nagyúr
csak mch-nál volt, hogy emeli egy adott fsb-től (talán 400 után)
de lehetséges, hogy azóta már javítva lett
7600GT:
akkor használd a keresőt és olvasd át az 1. hozzászólást
legyen minden fesz normal-on, akkor nem nagyon tudsz elrontani semmit[ Szerkesztve ]
-
7600GT
senior tag
Sziasztok! Annyira sok hsz van, hogy nincs sok időm mindet átolvasni. Van egy EP35-DS3 alaplapom meg egy E5200 procim. A 266-os FSB-t bírná a proci alapfeszen (nem akarok feszt emelni)? Mire kell odafigyelnem? Ugye nem tudok semmit sem elrontani?
Ha az ember féreggé teszi saját magát, ne csodálkozzon, ha rátaposnak.
-
lala42
őstag
Bocsi fogalmazás zavar volt. Valóban normált akartam írni, nem autot. Ill. én is normálra gondoltam, csak rosszul fogalmaztam
De ha nem tévedek az MHC-nál normál és számos beállítás van nem pedig auto. De ha tévedek javíts.Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
sz.j
nagyúr
válasz old gray #32421 üzenetére
Gigánál semmit nem ajánlott Auto-n hagyni (föleg tuningnál!).
Minden feszt ajánlott Normal-ra vagy egy manuálisan beállított fíx értékre állítani.Műanyag, alumínium és motoros redőnyök, valamint szúnyoghálók készítése, szerelése. www.szaboredony.hu .... "Hobbioldal": www.ezisazis.nhely.hu
-
lala42
őstag
válasz old gray #32421 üzenetére
Nem. Ha a VCOR-e van auton, akkor lehet gond. Be lehet állítani az MHC-t is, de alapbeállításon el kell vinn a rendszert. Nekem auton van és a 8400-as 3-ról 3,6 Ghz-ra húzva stabil a rendszer.
Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "
-
lala42
őstag
-
lala42
őstag
válasz old gray #32418 üzenetére
Attól függ? Procija és lapja válogatja.
De te az MHC-t kérdezted. Azt csak akkor kell emelni, ha tuningolsz és instabil a rendszered.
A proci feszel túl ott a VCOR-nál kell kiszámolni, hogy mennyit droppol vagy feszel túl a procid, és annak megfelelően kell beállítani.Én Gigy P35-DS3 lapt nyúzok és nekem a chipen 1 Thermaltake Spirit 1-es csücsül. Azuért raktam rá, a gyári helyett, mert a gyári borda elég forró volt. Ez a hűtő, már a 3. lapomon szolgál becsülettel.
[ Szerkesztve ]
-
lala42
őstag
válasz old gray #32411 üzenetére
Sok a 0,2. 0,1-et adj, de próbáld alapon és ha úgy stabil, akkor nem is kell emelni. A ramok-nak adhatsz 0,2 a többségüknek. De azt is csak akkor, ha húzod.
-
old gray
addikt
Gigabyte P35-DS3R rev. 1.0 lapnak meddig egészséges MCH feszt adagolni gyári chipset borda mellett? +0,2V már soknak számít? Auto-n mennyit szokott általában kapni?
MOD: érdemes egy Thermalright HR-05 SLI/IFX-et venni rá?
[ Szerkesztve ]
-
BPFeri
senior tag
-
Mankó
veterán
Uraim alaplap csere előtt állok: P35 DS4 vagy P45 DS3?
A proci egy E0-ás 8500 + 4*1Gb 1066 Kingmax. -
nebulo5
senior tag
Hello Mindenki!
Az alaplapom rev. 2.0-ás P35-DS3. F6 bios van rajta, azzal vettem. Nincs is vele semmi gondom. Olvasgattam a frissebb biosok leírását, azaz mi változás van bennük. És az F6 után következő frissítést többekközt azért is adták ki, mert orvosolták az 1 TB és az feletti HDD-k kezelését. Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem:
Jelenleg 2x320GB-os HDD-t használok, de szeretném az egyiküket egy 750 GB-osra cserélni. Hogyan jut érvényre ez az 1 TB-os határ? Ha a HDD-n 1 particio = 1 TB, vagy az összes gépben lévő HDD kapacitása összeadódik?
Feleslegesen nem akarnék biost frissíteni, mert miért piszkáljam azt, ami eddig jó volt....Üdv: nebulo
-
Casey25
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni. Adva 1 MAXDATA pro 6100x típusú notebook, az alaplap meghalt benne, szeretnék venni 1 másikat, de nem tudom beazonosítani, hogy ki a gyártó, és milyen típusú a deszka! Csak a következő fölirat van rajta: "DAOZW6MB8C1 REV;C"!! segítsetek kérlek...
[ Szerkesztve ]
-
simos
tag
HI ALL !
Vásároltam 2x2 GB Ramot ---> 1066 MHz
A BIOS csak 800 MHz-nek ismeri
A "system memory multiplier" alatt jelzi ugyebár, hogy hány MHz-es a ramunk,
és hogy épp mennyit fut!!
Azt jelzi, hogy épp mennyire húzom, de miért csak 800 MHz-nek ismeri fel?
Már biost is frissítettem! (F3)
ALAPLAP: EP35C-DS3R rev:2.1 !
CPU: E8500
RAM 4 GB KINGMAX 1066MHzElőre is KÖSZ a segítséget !!!!
-
makekolo
csendes tag
De ha ezzel az alaplappal megy tökéletesen akkor miért nem megy azzal
akkor nem a táp a ludas!
azér meg vem akarok venni ujjat!
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CES 2025: notebookdömping az Acertől
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Samsung 8GB DDR4 2666MHZ M471A1K43DB1-CTD. Több darab!
- Kiárusítás!! Asztal gépbe és laptopba márkás DDR4-as 4, 8, 16 GB -os RAM-ok AkciÓÓ!
- DDR4 2666-3200MHz laptop ramok - 8GB / 16GB
- ASUS P8B WS Alaplap+Xeon E3-1240+16 gb ddr3+tuning hütő
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!