- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- ASUS notebook topic
- 3D nyomtatás
- Mini-ITX
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyusz
őstag
Nálam rev 2.0-ás DS3 1.8V körül ad memóriáknak alapból, viszont EP-35-DS3 (vagy rev 2.1) már 1.96-ot, EP-31-DS3L szintén. Viszont utóbbiaknál lehet normálnál kevesebb feszültséget is adni.
[ Szerkesztve ]
-
Gyusz
őstag
válasz vadmajomka #37435 üzenetére
Valóban megmaradtak a lehetőségek, épp az előbb frissítettem. Köszönöm a választ!
-
Gyusz
őstag
F14-es BIOS-t próbálta esetleg valaki, akinél még lehetett állítani a ventiszabályozást (Voltage/PWM)? P35-DS3 rev2 F12-es BIOS-szal van most és frissítenék, de jó lenne tudni, hogy nem-e veszi el ezeket a lehetőségeket.
-
Gyusz
őstag
Kissé meghülyült a lapom a mai nap folyamán. Először mindig csak default beállításokkal akart indulni, hiába volt tuning beállítva. Optimized és fail-safe állítgatására meg az FSB-t 100-ra tette látszólag (E2160-nál WTF?), de valójában mégis 200-zal, tehát gyári órajelen indult. No mindegy, áramtalanítás után urrá lettem a hülyeségen, viszont az eddigi POST képernyő helyett mindig a Gigabyte felirat virít a monitoron induláskor (és csak Tab lenyomására jön be). Ezt lehet állítani valahol?
[ Szerkesztve ]
-
Gyusz
őstag
Ez az előlapi hangcsatlakozás milyen trükkös már! Nálam egyszer működött, egyszer nem (bár többnyire az utóbbi), most rászántam magam, hogy utánanézzek. Megtaláltam, hogy az előlapi jack-aljzat értékelését le kéne tiltani, aztán vagy 2 percig csak bámultam a Realtek csodálatos kezelőfelületét, hogy hol is kéne ezt megtenni. Na mindegy, most legalább megy.
-
Gyusz
őstag
9600GT megvétele előtt a konfigom lazán vitte feszemelés nélkül a 2880 Mhz-et, most rádugtam rendesen a videokártya tápcsatiját és a 3DMark CPU tesztnél kifagyott állandóan. Először a 410-es Chieftec gyengeségére gyanakodtam, de mivel csak egy vinyó+egy optikai meghajtó van, ezért letettem róla. Most adtam +0.1V-ot a memóriának, a proci feszültségét is eggyel feljebb toltam és stabilnak látszik. Alapórajelen nem volt gond, talán a feszültség ingadozása okozhatott problémát, vagy mi?
-
Gyusz
őstag
Lehet, hogy van megoldás a problémádra, de nálam pl.: DS3 lapban PATA DVD-író egy ideig működik, aztán nem, restart ugyan segít, de hosszabb műveleteket képtelen befejezni. A vinyók sokkal stabilabbak, de ott is előfordul (igaz nagyon ritkán), hogy lefagy a gép, és ilyen gondok csak PATA vinyókkal, optikai meghajtókkal vannak nálam (mindegyikből többet is próbáltam, több kábellel.). F12-es BIOS van fent, szerintem a lapom nem csípi a PATA-s cuccokat.
-
Gyusz
őstag
-
Gyusz
őstag
Olvastam, hogy mások is szívtak IDE eszközökkel, van valami értelmes megoldás, mert a keresés nem hozott eredményt? A P35-DS3 lapom nem igazán csípi a Pioneer DVR-110D írómat, oprendszer felmegy mindig gond nélkül (Vista, XP) aztán elkezd meghülyülni. Nem olvassa/írja a CD-t/DVD-t. Először azt hittem, hogy csak a Vista szórakozik velem, de mára az XP is elkezte ugyanezt a játékot. Volt már masteren/cable selecten is, cseréltem kábelt, de semmi nem változott.
Új hozzászólás Aktív témák
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Titokban új Ryzent kaptak a Socket AM5-ös alaplapok
- One mobilszolgáltatások
- Gumi és felni topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Opel topik
- Google Pixel topik
- Filmvilág
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- További aktív témák...