- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- BIOS frissítés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Gaming notebook topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Megkapta a legújbb GRE Radeont kapott Kína
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Autós kamerák
Új hozzászólás Aktív témák
-
efi99
őstag
válasz
AXisBOLD #3598 üzenetére
Azt nem állítom, hogy nem működik a pwm (tűrhetően), ha az ember éppen jó eszközöket tesz bele, mert hát ugyebár, honnan a búbánatból tudná az alaplap, hogy melyik procinak hány C foknál hány légköbméter elszívás kéne, mikor egyébként azt se tudja, hogy milyen venti van rajta, a 10,2 V-ra mégis mennyit fog pörögni majd és legfőképpen, hogy az aztán úgy mennyi levegőt mozgat meg? Szóval az egész olyan sacc/kb...
-
csabi2008
tag
Sziasztok!
Nekem egy Giga GA-MA770-DS3 rev 2.0-ás lapom van.És azt szeretném kérdezni hogy a RAM-ok miért csak single channelben mennek?A dual channel az istennek sem akar menni.Más lapban is próbáltuk és abban pedig megyen hibátlanul a dual channel.Miért van ez?Segítsetek pls! -
AXisBOLD
addikt
köszi.
nem valami jó az angolom, de azt hámoztam ki hogy mindegyik csati 12 és fullproof azaz maxon járatja a beledugott ventit, ha az nem pwm-es. Vagy minden ventit még a pwm-eseket is a max fordulaton járatja, de azokat le lehet szabályozni?
az kizárt dolog mee nem tudom hogy hóóógyis működik a pwm és hol, hogyan kell/lehet kontollálni!!! Árpi nem magyarázta ki!
Na hogy nevén nevezzük a gyereket: a PWM-be beledughatom a ZM-F3-at vagy nem és mennyin megy majd???
-
AXisBOLD
addikt
köszi, Blaze71-nek is
a sys fan1 és 2 foglalt, ezért kell még egy hely, de ha azt mondod hogy ha a PWM csatira tolok egy sima Zalman ZM-F3 -mat és az lefojtva megy csak akkor az nem jó.
Azt akarom hogy fullon(1800RPM) menjen.
Jól értettem?
mert akkor inkább egy molex-be teszem ezzel: [link]
-
AXisBOLD
addikt
körkérdés: ds3-nál PWM fan-ba be lehet tolni sima ventit is?
-
AXisBOLD
addikt
SIW-el senki se mér, kíváncsi lennék, hogy az másnak miket dob ki.
-
Blaze71
őstag
-
efi99
őstag
Nem dobtak bele kamu érzékelőt, az szerintem egy olyan kimenet, amit a mérőprogram át akar számítani hőfokra, közben nem is az.
Van ilyen pl egyes feszkóértékeknél más lapokon és/vagy más programokkal is, hogy hülyeségeket mutatnak (negatív értékek, meg 1,6 V a -5 nél stb). Sőt ennél a lapnál is mutat olyat szinte mind, hogy a magok egyenként 15-16 fokosak. Csak azt nem értem miért jelzi ki az értéket, mondjuk az Everest, mikor úgy is tudják, hogy nem tartozik hőérzékelőhöz. A lap támogatása általánosságban nekem nem csak azt jelenti, hogy amit kell, azt kijelez, hanem azt is, hogy ami légköbméter, meg kandela/négyzetinch, vagy szimplán egy feszérték azt nem próbálja meg nekem hőfoknak eladni. -
Hanok
senior tag
válasz
Borokafa #3582 üzenetére
olyan meg szerintem nincs hogy a ds3-ba is meg az ud3-ba is beledobtak csak úgy egy érzékelőt ami kamura mér valamit, ami mondjuk legyen 80fok...mert az jó...Ha logikusan gondolkodik az ember és végigtapogatja a deszkát tapintásra kb az lehet 80 fokos, más nem. És ugye az is érdekes hogy nekem pl régebbi everest is írt egy 80 körüli értéket(ki tudja mire) aztán az új már csak 32 fokot mér alaplapra, 80 fok meg sehol. Legújabb AMD overdrive meg az egyik érzékelőre írja a 80-at...
-
Blaze71
őstag
válasz
essexboy #3579 üzenetére
Nyugi, az enyém már bekapcsoláskor is 81° és ahogy melegszik, egészen 78°-ig felmegy.
Ne az Everest-tel lesd, nézd meg olyan 20-30 perc terhelés után Bios-ból. lehet, hogy Neked is Aux alatt írja az alaplap hőmérsékletét. Ne kérdezd miért, mert Fiery sem tudja rá a választ.
-
Sziasztok!
Nekem van egy Gigabyte GA-MA770-DS3 rev 1.0-ás alaplapom.
Most vettem új vidkarit, és megnéztem hogy hány fokos, persze rápillantottam a többi érzékelőre is, és az alaplapra azt írta hogy 90 fokos!Ezzel mit tudok tenni, és valójában hol is van ez az érzékelő ami méri ezt a hőmérsékletet?
Procim 33fok, vga 33fok egyedül ez ilyen kiugróan magas...
Köszi előre is a válaszokat.
Üdv:
essexboy -
Blaze71
őstag
válasz
Borokafa #3570 üzenetére
Köszönöm szépen, erre gondoltam. Akkor pont annyi, mint a 8500GT-m sávszélessége. Innentől kezdve nem akadhat sem a videókártya, sem a memória mérete, illetve sebessége, sem a proci miatt. Akkor valami optimalizálási hiba lesz, de lehet, hogy nem is nálam, hanem a progiban. Újraraktam ma a rendszert, meglátjuk milyen lesz, ha nem teszek fel megint 3-4 ezer egyedi tartalmat.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Colka79 #3575 üzenetére
a konfigod jót van összeállítva, ott passzol minden!
jól dugtál össze mindent? te raktad össze?
az egész konfig új vagy csak a lap?
miben nyilvánul meg hogy nem indul el? bios-ig se jutsz el?
lehet hülyeség, de ha elosztót használsz próbáld meg a tápod külön bedugni.
nekem egy 4-es elosztóba volt minden bedugva és rázott a házam!!!aztán ha leírtad, meglátjuk hogyan tovább, meg remélem a szakik is bekapcsolódnak.
-
GAbre
veterán
válasz
Colka79 #3575 üzenetére
Jól kötötted be a tüskékre a kábeleket!?
Mert kicsit 2trükkösen" néz ki!
A táp kábelei a helyén vannak?
procit,normálisan raktad be!Nem görbültek,stb.....?
Így messziről ennyit tudok mondani!
Ha nem tudod +oldani,vidd el vmi ismerőshőz,ak ért hozzá,vagy oda ahol veted..... -
Colka79
tag
Sziasztok!!
Most ujitottam egy MA770-UD3 alaplapot.
És az a nagy problémám hogy nem indul el a gép.
Segitséget szeretnék kérni!Telefonon is tudok hivni bárkit mert igy szaladgálnom kell a két gép között,ugy egy kicsit neehéz lesz tipeket kiprobálni azért telefonon könnyebb lenne!!!!!
Elöre is kszönöm!!
-
Süni
tag
én egy GA-M61PME vagy ilyesmi nevu alaplaprol valtottam erre, annak is 6100-as integralt cucca volt.
Szerintem ÉG és FÖLD a különbség. Elképedtem, pedig nemvolt használva a 6100 nem azért volt kulonbseg, mert vegig egy 2600xt volt benne, de játékokban, egyéb alkalmazásokban is rendkívül sokat jelentett, hogy lecseréltem erre az alaplapra, össze sem lehet hasonlítani, én nagyon meg vagyok vele elégedve!
-
Blaze71
őstag
válasz
AXisBOLD #3564 üzenetére
Na, ezt ne úgy értsétek, hogy olyan szinten akad, hogy nem lehet vele játszani. Pl amikor besötétedik, vagy reggel kivilágosodik, akkor megtorpan egy picit. Ha egyszerre többen jönnek a telekre, vagy egyszerre megy a gyerek iskolába és a felnőtt munkába és beáll a két jármű. Amikor társasházban játszok és forgatni akarom a telket, ráadásul sokan is vannak a telken, akkor még az X1950pro-nak is sok, megakad közben. Jó, az igaz, hogy bele szoktam pörgetni és olyankor fokozódik igazán a probléma. De azért azt vártam volna, hogy ezeken a gépeken mindenféle megtorpanás nélkül fusson.
Az érdekesség kedvéért pl a Need for Speed Undercover, a TDU, a Flat out UC, a FarCry2, a Crysis nem csinál ilyeneket. Jó, ez utóbbi a 8500GT-t megviseli rendesen, de az X1950pro-t nem, azzal megy szépen.
Borokafa!
Dobnál egy sávszélességet a 2600XT-re. Érdekelne, mert az 1950pro 43,6 alapon.
-
Blaze71
őstag
válasz
AXisBOLD #3556 üzenetére
Na, igen. Más dolog a minimális és az ajánlott rendszerkövetelmény és más az, amivel már tényleg jó. Egy hülye példa, hogy a családban mindenki játszik a Sims2-vel. Fent van az összes kiegészítő, így a játék összes összetevője olyan 14 GB és ehhez jönnek a mentések, ami a fiam esetében több, mint 6 GB.
Nem tudom mit művel, de az Ő dolga.
Az egyik gépben 4x512 MB, a másikban 4x1 GB memória van, a procik hasonlóak, de a betöltésnél már akkora a különbség, hogy bőven látszik a 4 GB memória előnye. Viszont az már tényleg nevetséges, hogy az adatlapomon lévő mindkét gép esetén akad a játék, csak a 770-es lap és a 4 GB memória esetén kevésbé.
-
Hanok
senior tag
válasz
audi100td #3559 üzenetére
Hát ez érdekes.....Akkor kíváncsi lennék hogy mire is jó...bár nekem nem voltak gondajaim a 7750-el..Azért felraktam...
Kicsit más: a nagy olvasgatásban panaszkodik mindenki hogy a geil ultrák nem mennek a lapba (790x-be se) mert hogy ugye épphogy le tud adni a lap annyi feszt amennyi a ramnak kell minimum. Most én vagyok hülye vagy mákom van hogy megy. Ha 800-on megy 1,9V ha felrakom 1066-ra akkor meg 2.0v-ot ad neki automatikusan. És nem érzem hogy gond lenne vele...
A grand turismo-ról meg csak annyit ha vennék ps-t de csak emiatt, néha elmorzsolok egy könnyet hogy milyen szépe a grafika..Örök nagy kedvenc. Csak válság van ithon is
Luxus pc-t fejleszteni meg konzolt is tartani amihez méregdrágán veheted a játékokat..
-
AXisBOLD
addikt
áhh örülök hogy nem vagyok egyedül ezzel. Pécé szerintem is elengedhetetlen, de játékra inkább vennék(vettem volna) egy PS3-at pölö. de most erre nincs keret, ha a PS2-t meg bepöccintem már sírok a gafika miatt, kivétel Gran Turismo 3-4(GT4 +komponent összekötés hd tv-vel tudja a high def-et...na nem Full HD1080, de k-ra szép.)
-
Hanok
senior tag
válasz
AXisBOLD #3549 üzenetére
Azért az a végéa nem olyan kevés ha van mellette egy 3ghz-es proci, nem nagyon van olyan játék ami problémát okozna neki, (eltekintve attól hogy mondjuk valakinek örömet okoz az hogy extra brutál high end beállításokkal játsza a Crysist és még úgy is 70 fps-ekkel szaladgál). De nálam pl. Witcher 2 gigával faluban keményen töltögetett akadt, 4 gigával meg mintha semmi sem történt volna, folyékony a játék, és szerintem még sok is hozzá a vga.Elengedhetetlen lassan a 4 giga. És sajnos a sebesség nem helyettesíti a mennyiséget..Az mondjuk egy másik kérdés hogy 32-bites oprendszerrel nem tudod kihasználni mind a 4-et....
Van új BIOS ud3-hoz...elvileg inkompatibilitást javítottak benne.
-
AXisBOLD
addikt
persze
és nem mintha az én konfigom erősebb lenne, mer nem az!!!
de azt nem tudtam hogy pl betöltéseknél ennyire számít, sorry
audi100td: nem is a mai játékokkal gondoltam, hanem az idei évben megjelenő egy-két game mellett már 3-4 giga ram az ajánlott, de ezek mellé társul egy Phenom X4 vagy Core 2 Quad és valami 4870 ill. gtx...na így gondoltam
-
-
peti4
tag
válasz
audi100td #3545 üzenetére
Én kingmax 1066-ot használok.A jelenlegi procim miatt csak 800-on megy tuningolni nem lehet (tapasztalatból mondom).De ettől eltekintve jól működik.Lehet rosszul gondolom de így 4GB-ot használok. Ebből a pénzből max. 2GB márkásat tudtam volna venni,amit lehet tuningolni de akkor is csak 2Gb.
-
Blaze71
őstag
válasz
AXisBOLD #3539 üzenetére
Amíg élettartam garos a Kingmaxom, addig kihajtom vígan akár a lelkét is.
Főleg, hogy nekem a polcról cserélik a cuccot, ha van éppen kéznél.
GAbre! 1050-et már ment a 800-as Kingmax, de akkor valamit eltoltam a BIOS beállításán.
Csak már nem emlékszem, hogy mit.
De bírta...
-
AXisBOLD
addikt
kingmax úgy alapból meg tudja sütni magát, barátnőmék gépét bekapcsoltam és kellemes égett szag mellett sötét képernyő fogadott(512MB Kingmax 667)
viszont most is az megy benne csak 1GB 800-as kb. 1-1,5 éve. természetesen nincsenek húzva.
konklúzió: nem én írom le először!: a Kingmax-ból a nagy számok törvénye alapján sokkal több a hibás modul, de lehet kifogni olyat is ami rendben meg alap órajelen, viszont tuningolni egyiket sem ajánlott!
-
gyiku
nagyúr
eddig csak hulyitettelek, termeszetesen a geil klasszisokkal jobb ram, mint a kingmax.
ramot csak fsb novelessel tudod huzni. phenommal sima kene mennie, ha biosban rakod 1066ra. mennyi feszultseget adsz neki?
ha nem engedi, akkor rakd 800ra, es fsb novelessel cibald fel 1066-1100, vagy ameddig megymod: 1066os ramokrol beszelek of`coz
-
GAbre
veterán
Van külön memóriatuningoló progi?
Mert én úgy találtam,h csak cpu fsb-vel lehet lehet növelni a memók Mhz-ét!
Jah és az,h most a bioszba engedi 1066r raknom a mHz-ét(aminél újraindul)
Az nem azt jelenti,h a memók húzhatók is addig,csak,h Am2+ os proci került be az miatt ugye? -
AXisBOLD
addikt
Na ezt ha Nesa meglátja...
persze hogy jobb, sőt az egyik legjobb. ehhez hozzá kell tenni hogy sok jó memory gyártó van már a piacon.
800 és 1066 között szerintem nem sok különbség van, ha csak nem futtatsz olyan alkalmazást, ami kifejezetten a memóriát használja ki. (ezt cáfolja akinek tapasztalata van ez ügyben, mert én 800-at húztam kb 900-ig és semmi érezhető hatása nem volt, de a 900 nem 1066!!!)
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Colka79 #3525 üzenetére
lényeg hogy ne legyen kingmax és talán kingstone se.
nekem Compustox(CSX) 2x1 800 muzsikál 770-DS3 -ban szépen.
de geil, muskin, g.skill, ocz, corsair, crucial, buffalo, a-data, stb, stb is jó.
1066 herces ajánlott 7750BE mellé mert ez már támogatja. lényegében négymagos két letiltott maggal.
ja és tényleg inkább sapphire HD 4670.
-
-
Colka79
tag
Még egy uccsó kérdés,azt nem zaklatlak titeket többet!
Gigabyte GA-MA770-UD3 , AMD Athlon64 X2 7750 BE milyen RAM-ot ajánlotok.
Én 2*1GB ott gondoltam bele tenni!
Tényleg ez lesz az utlsó kérdésem!
-
Colka79
tag
Köszönöm a tanácsotokat!!
És tudom hogy hülye kérdés de miért job a 7750BE mint a 6000+?
de mindjárt rákeresek a neten!
-
GAbre
veterán
válasz
Colka79 #3514 üzenetére
Ajánlani???
Hát azt te tudod,h milyet szeretnél!
NEm tudom Ati-val milyen lenne...
De mostanában na'on megy az ati!
Ezért talán azt kéne venni!
De ha már ragaszkodsz az nvidiához,akkor a 9800gt-t bőven kihasználja a procid!
Azzal nem lessz gond!
De ha van zséd,mindenképp jobbat vennék.... -
GAbre
veterán
Vkinek van phenom procija?
Tuningolási tapasztalatra lennék kiváncsi!H-hogy bírja!...? -
Colka79
tag
Sziasztok!!!
Most szeretnék váltani AMDs alaplapra meg procira!!!
Két alaplapot és két procit vettem számitásba.
Érdekelne hogy melyik párositást tartjátok elfogadhatobbnak,mind a két alaplapba egy Sapphire Ati Radeon HD4650 512MB DDR3 VGA kártya menne!
A két alaplap:1.Gigabyte GA-MA770-DS3
2.Gigabyte GA-M56S-S3A két Proci:1.Athlon 64 x2 5300 2,7GHz
2.Athlon 64 x2 6000 3GHzA válaszokat elöre is köszönöm,egy elöre láthatóan ujj AMD Fan!!!!
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Papabear195 #3506 üzenetére
akkor ezt az új bios a jó bios dolgot visszavonom!!!
-
Papabear195
tag
válasz
AXisBOLD #3504 üzenetére
Sajnos az új biosok nem midig jobbak, mint a korábbiak. Rev.1.0 lapnál tapasztaltam, hogy a legújabb bios feltétele után, az Everestben a memória sebesség értékek rendesen visszaestek, azonos beállítások mellett. Valószínű, hogy gyakorlati alkalmazásoknál ezt nem érzékeli az ember, de szerintem akkor is vicces.
-
AXisBOLD
addikt
válasz
audi100td #3503 üzenetére
((kár hogy nem vágom ezt a dual bios dolgot, na majd utánna olvasok))...
olvastam a szomszédban hogy visszaküldöd a lapot gariban, de gyanus hogy az újabb bios-okkal van valami. Az nem normális hogy F2-vel meg megy.(illetve hogy a többivel nem megy! az iskolában is azt tanultuk hogy az újabb Biosok mindig jobbak és érdemes feltenni azokat, vagy nem?)
Terhelve mit mutat?
-
audi100td
nagyúr
A BIOS flash progiban van egy olyan opció, hogy "clear dmi data pool" nem lehet, hogy ezt be kéne pipálni BIOS frissítésnél?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Update 05.09. Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro 128GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest