Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Milyen TV-t vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Őszre feketét ölt a THEC64 Mini
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Süni
tag
Lehet, hogy a játék sajátossága, mert elég sok játékot játszottam rajta, egyikkel sem volt gond.
Viszont több féle XP-t is felraktam és nem mindegyiknél volt egyszerű a hangkártya teljes telepítése és működése. A zene ment simán mediaplayerrel, viszont youtube-nak és egyik játéknak sem volt hangja
Linuxról nem is beszélve, ott külön szertartása van, mire lesz hang és nem is tökéletes szerintem.
Bár nem ismerem a Falloutot, de szerintem próbáld patchelni, esetleg ha valami buherált xp-d van - foleg ha sp2 - akkor probalj be egy masikat.
-
GAbre
veterán
Vki kéredezett a hangra,még az elején,amikor beléptem a topicba!...
Hát igen akad,szaggatt,a fallout 3-nál na'on is!De nem akarom korán lefikázni a hangot,töltök 1 másik verziót azzal megnézem.....
Nálatok nem volt ilyen hiba? -
Süni
tag
köszi a segítségeket srácok!
Az X3-ról akkor már le is lettem beszélve szerencsére
Nah akkor elmondom hogy mit tapasztaltam!A Cooler a gyári BOX-os hűtője!
Megcsináltam ahogy mondtad és annyi volt a BIOS exit utan, reboot, utana pedig mintha meg egy reboot es visszaallitott mindent, mikor a 270et probaltam.
Utana lejjebb vettem es hol kékhalal xp boot kozbe, hol nem, viszont akkor mar alacsony volt az orajel 2700 korul.
A ramfesznél ugy van, hogy mar a vegen pirosak az értékek a BIOSban(a legalso valaszthato lehetoseg) mellette kiirja, hogy 2,175 stb.
CL-t nem bántottam, lehet ezert volt a dolog.
Egy kis info a laprol:
CPU-Z azt irja, hogy
DMI
------------------------------------------------------------------------------DMI BIOS
--------
vendor Award Software International, Inc.
version F6
date 06/24/2008DMI System Information
----------------------
manufacturer Gigabyte Technology Co., Ltd.
product GA-MA770-DS3
version unknown
serial unknown
UUID 30303146-44303530-37334333-FFFFFFFFEverest szerint REV 1.0 a lap!
Ami furcsa még az Everest Alaplap résznél, hogy memoriabusz tulajdonsagainal effektiv orajel csak 728 mhz.Beprobalom amiket elobb mondtal!
-
Cadal
őstag
-Itt arra gondolsz, hogy a 12x230-as (2760Mhz) beállítást nem viszi? Vagy a procid alapszorzóján, 14,5*230 (3335Mhz)?? Amúgy mivel hűtöd a procit?
-Bios frissítés segít-e? Lehet, de nem biztos! Sokan az F3 biosra esküsznek, de nekem nem volt befolyásoló tényező ha régebbi, ha újabb volt a bios. Amúgy konkrétan milyen alaplapod van, DS3 REV 1,0, vagy 2,0 vagy UD3?? Ha rev 1,0 akkor kapásból az F4-es bios kell a procidhoz, akkor meg inkább már az F6-ost ajánlom!
-Pontosan melyik Phenom (I - II) X3 vagy X4-es procit akarod megvenni, mert egyből nem csak a memóriának adható fesz lesz a problémád. Ha Phenom I-ben gondolkodsz, csak szólok, hogy nem sikerült túl jól a memóriakezelése (Cikk: link) Hiába járathatnád 1066Mhz-en a ramot, lehet hogy lassabb lenne mint most!
Phenom II-vel már más a helyzet.Ha megengedsz még egy ötletet, akkor esetleg próbáld meg a proci szorzóját x14-re állítani, (itt még csak 7-es a ram osztó, sajnos 14,5-nél már 8) emeld az "fsb"-t (tudom, már nem így hívják) és ha megtalálod azt a pontot ahol még stabil a procid, akkor adj max feszt a ramoknak és csökkents a időzítéseket. Ezzel is gyorsabban szaladnak a ramok!
Sztem felesleges lenne csak a memóriák miatt procit cserélned. -
Süni
tag
Az a baj, hogy próbálom húzni a cuccost azt itt leírtak szerint, de nem viszi, csak kisebb beallitasokat (230 fsb) adtam procinak is voltot, de ugy meg melegszik mar 50 fok alapbol
BIOS frissítés segithet vmit?
Gondoltam, hogy inkább veszek egy x3-as vagy x4et procit, de még mindig az lesz a gond, hogy a BlackDragonoknak 2,2-2,4 volt kell, az en lapom meg csak 2,1 korul tud adni max, ezeket meg most szereztem és nemszivesen válnék meg tőlük
-
hazol
csendes tag
Én ma próbálgattam a maximumot kihozni a gépemből:
5200+ -os a procim, 1066-os a Kingmax 2*1 GB (nem hurrogni!)A beállítás ami stabilan megy már jó pár órája, XP alatt:
12*252 MHz a proc-nak
+200mV a RamoknakAz időzítésen annyit állítottam, hogy a RAS-t 16-ra tettem.
Melyik időzítés jobb? A 4-4-4-12, vagy az 5-5-5-18 (16)?
Ugyanis az elsőt már nem tudja stabilan, kék halál van, de a másodiknál a változtatás után sem tapasztaltam semmilyen javulást az Everestben. -
Cadal
őstag
Hi!
Azt ugye tudod, hogy a Geil Black Dragonnak 2,2-2,4V az üzemi feszültésge és ez a lap max 2,175V-ot tud adni a ramoknak?!?
A ram 1066Mhz-en való járatását a legegyszerűbben a 12x267Mhz-es beállítással éred el! ( Ahogy Herr-z is írta a 2, megoldásban.) A procinak azt a +300Mhz-et (3200Mhz) bírnia kell. -
HERR Z
veterán
akarsz proci órajelet is szerezni vagy elég csak a ram?
Ha csak ram:
CPu szorzó: 10
FSB: 290
Ekkor a ram órajel: 1160MHz
CPU feszt ne emelj, ramnak adj maxfeszt
elképzelhető hogy nem lesz stabil........de ha tuti bírja a ram akkor jau lehetHa proci és ram:
CPU szorzó: 12:
FSB:242-270+(alap- tuningolt)
Ekkor a ram órajel:966-1080+
Cpufesz: alap-1.4V
Ramfesz: MAX
Az FSB-t annyira lövöd be, amennyire jónak érzed, 1.4V mellett tudnia kell a 3240 körüli órajele. Orthos blend9-el teszteldmagasabb cpu órajel és alacsony ram órajel bőven lehet gyorsabb mint alacsonyabb proci de magasabb ram(pl 2900/1160 vs 3240/1080)
-
Blaze71
őstag
Ezt hogy érted? Minél jobban visszaosztottad, annál kevésbé lehetett húzni a procit, vagy annál kevésbé teljesített a memória?
Oliverda! Én is visszaosztom őket, de pl az 1 GB-os 800 MHz-es megy 1050 MHz-en is stabilan. Viszont az 512 MB-os már nem szereti, ha húzva van. Ha minden alapon és auton van Bios-ban, akkor +2 MHz-es EC emelésre is meghal. Most visszaosztottam 533-ra, tehát CPU/8 és vígan megy a proci 260-as EC-vel.
Audi100td és Papabear! Vagyunk ezzel páran, hogy ezt-azt nem szeretünk. Ennek ellenére nem állítom, hogy nagy szám, de annyira azért nem szar, hogy használhatatlannak minősítsük. Volt DDR1-es 500 MHz-es Kingmax Tuning KIT egy régebbi gépemben. Azokon gyári hűtősín is volt, csak az volt a bajuk, hogy 2x256 MB volt és nem 2x512 MB.
Összességében valahogy úgy vagyok vele, hogy ha nincs pénzem valami extrém tuning cuccra, akkor abból hozom ki a legtöbbet, amire futja. Azért ha lehet, kérnék véleményt a kommersz PQI és Kingston memóriákról is. Bár lehet, hogy ez itt off, akkor meg bocs.
-
Süni
tag
válasz
Sweet Lou 6 #3379 üzenetére
mennyire tuningoljam ?
köszi a valaszt amugy
-
Süni
tag
Csőváz!
Srácok szükségem lenne egy kis segítségre azzal kapcsolatban, hogy vettem 2 db 1066-os ramot ( Black Dragon ), és nem ismeri csak 800-asnak!
Namost aztan utanaolvastam, hogy csak akkor ismeri 1066-osnak, ha AM2+ a proci!
Nade nekem csak egy 5600+ procim van Brisbane magos!
Meg lehetne ezt valami trükkel oldani, vagy csak akkor lehetseges, hogyha kicserelem a processzort?
Gondolok itt BIOS updatere vagy hasonlokra
köszi elore is
csá
-
pedrő
aktív tag
Én már nem mondok semmit a kingmaxokról....Lassan mindenki megtapasztalja hogy mire használható és mire nem. Ram ügyben Ősembert érdemes megkeresni
-
efi99
őstag
Üdv.
Feles szorzó nem állítható be a CPU-hoz (pl 14,5x)? Easytuner6-ban nincs, meg úgy rémlik a BIOS-ban is csak egész számok vannak. -
audi100td
nagyúr
Ha ennyire zavar miért nem törlöd le?
Szerintem nem rossz progi, eddig nem volt vele semmi gondom, user error miatt ne okold, inkább magadba keresd a hibát...
Tuningolj BIOS-ból, ha easy tuner-el nem tudsz, amúgy is elvileg stabilabb úgy.
Fogadok a ramok még mindig csak 1,8V-ot kapnak és azért nem megy feljebb, BIOS-ban adj neki +200 mV-ot, ettől nem lesz baja, sőt még +300-at is simán adhatsz, ha így nem stabil.
-
GAbre
veterán
válasz
audi100td #3357 üzenetére
Nem a lapra panaszkodom!
Csak az easytune-ra!
És mint mondtam nem értek hozzá!
Próbáltam,először a cpu-t húzni,adtam neki fsb-t plussz voltage-t is!Volt amikor ráhuztam1.5-őt is!Akkor is kékhalál lett!
Nah mondom,akkor xar az alap!
De most jöttem rá!H a cpu összefüggésbe van a rammal is.... -
Cadal
őstag
Hi! Tuningolni biosból kell! A softveres tuningprogikkal lehet próbálkozni, de max arra jók, hogy nagyjából behatárold a rendszered tuningolhatósági határait. Ha az megvan, akkor utána lehet biosban "újra" kezdeni az egészet. Amúgy nekem az a tapasztalatom, hogy lehetőleg semmit nem szabad auto-n hagyni, mindent fixen be kell állítani, akkor tudod a leg stabilabbra belőni a rendszert. (ha neked fontos a c'n'q, és miért is ne lenne az, akkor természetesen a proci szorzót autón kell hagyni, és ha lehetséges a proci feszt is. Ezeken kívül mindent lehet fixálni.) Kíváncsi lennék azért, hogy a ramoknak mennyi feszt adtál, hogy 850-nél behaltak. Ahogy korábban említették előttem 2,0-2,1V-ot azoknak is nyugodtan lehet adni 24/7-ben. Nem fogja megdobni a rendszer fogyasztását. Ha gondolod esetleg egy próba erejéig esetleg vegyél ki két modult, hogy lásd úgy hogy viselkednek tuning alatt. Nem csodálkoznék, ha jobban mennének
.
Esetleg ha gondolod a procituningal kapcsolatban gyere át ebbe a topikba, bár itt is vannak nagy mesterek (), csak éppen nem szólnak semmit a problémádra.
-
audi100td
nagyúr
"Mindent automatán hagyok,me akkor van "zöldbe" a voltage!
Ez az easytune 1 nagy xar!Ha ezzel húzom kékhalál!"
Nem az easy tune szar, csak nem értesz a tuninghoz, ha mindent auto-n hagysz, persze hogy nem lehet rendesen húzni, kicsit zavaró, hogy folyton panaszkodsz erre a lapra, meg az easy tune-ra (indokolatlanul). -
GAbre
veterán
válasz
audi100td #3354 üzenetére
Mindent automatán hagyok,me akkor van "zöldbe" a voltage!
Ez az easytune 1 nagy xar!Ha ezzel húzom kékhalál!
Amúgy már tudom,mé nem bírtam eddig húzni,me a ramok axem nem bírták!
850ig bírták,vagy mi!Utánna kékhalál!
Azért lenne jó oprendszerből húzni,h ne egyen sokat a proci,me ha nem játszok,filmet nézek stb,akkor nem kell a tuning!...... -
audi100td
nagyúr
És a proci mennyi feszt kapott?
A ramokat állítsd 667-re, akkor bírnia kell, szerintem nem a proci miatt nem ment többet, hanem kevés volt a fesz a ramoknak, kingmax nem tudom mennyire tuningolható, de szerintem 230-as "FSB" mellett 2,1 volton CL5-be menniük kell 800-as beállítás mellet is (920MHz).
-
GAbre
veterán
Köxi!De axem vkinél láttam,h 5600ból 3.2 Mhz-et hozott ki!...
Igaz haverom 5600+-ának 14és feles szorzója van,így őeki alapba 2900Mhz!
De hát nem tu'om!Érdemes-e így hagyni..... -
HERR Z
veterán
válasz
Papabear195 #3347 üzenetére
hátöö
3100mhz az alapórajele:]picit több tartalék van bennük mint 37MHz
g2-esektől(a most újonnan kaphatóktól) a 3200 reális elvárás -
GAbre
veterán
válasz
Papabear195 #3343 üzenetére
NAh most elegem van visszaveszem 667re a ramokat,és +látjuk ugy megy-e 214fsb felett...
Jah és köxi -
Blaze71
őstag
Azért szerintem a 30-40%-os tuning annyira nem nevezhető rossznak, hiszen egy X2-est is meg lehet húzni bőven 260-as EC fölé. Nekem olyan 284 körül dobta be a törülközőt, illetve ott még elindult, de bőven nem volt stabil. Érdekes, mert a Ramokat visszaosztva sem ment tovább, csak akkor elindult még 286-nál is pár másodpercre. Stabilan olyan 272-274 körül van a vége ebben a lapban. Azért az nem olyan rossz eredmény, hogy le kellene szólni az X2-eseket.
-
Papabear195
tag
Szerintem biztos, hogy nem a lap a hibás abban, hogy ne megy a tuning, én egy X2 4000-est (ami majdnem a legkisebb x2-es), hajtok benne 2900 mhz-en, és proci megy 3000mhze-t is de ott már a ramokat nagyon vissza kell osztani, ezért inkább így használom. A rendszerem nagyon stabil, nem sokat kellett az elmúlt 1 évben a reset-hez nyúlnom, összességében nagyon jó kis lap. Szerintem az utód is ugyanilyen lesz, csak már a ddr3-as verzió.
-
GAbre
veterán
4magos procikat jobban lehet húzni!?
Me nekem már ez a 3-dik 2magosom procim,és 1iket se tudtam húzni normálisan!
Ez 160mhz-et húzok rajta,és lefagy!Mondjuk az előző alapommal kicsit kevesebbet bírt(de majd az idő eldönti...)
Próbáltam neki feszt adni!De ígyis-úgyis 200mhznél kékhalál.... -
HERR Z
veterán
válasz
Papabear195 #3324 üzenetére
na, ezalapján egy 710/810-et beledobva elég gazdaságos gépet lehet építeni(úgyis kapható már mind2)
-
pedrő
aktív tag
Hali! Szereti a 2x2gb-os ocz 1066-os gold kitet a lap 6000+ x2-vel?
-
Blaze71
őstag
Állítsd be a vezérlőprogin, hogy ne figyelje a csatlakozót, illetve akkor már azt is, hogy az előlapi és a hátlapi csatlakozókat külön kimenetnek kezelje, vagy ugyan annak, valamint azt is, hogy pl az előlapi lekapcsolja-e a hátlapit. Ezután nem lesz gondod, minden úgy fog működni, ahogy kell. Az előző üzidre meg csak annyit, hogy akár 600 pont is lehet a különbség, igaz én nem húztam újra a Vistát sem és a drivereket sem, csak azt tettem fel, ami még hiányzott.
-
GAbre
veterán
A hócipőm tele van!Nektek nem csinálja azt a hangkártya,h hirtelen azt veszi észre,h bedugtad a kábelt,és előugrik a realtek progi?
Faxom kivan ma már vagy 4x!
Pedig megigazítottam a dugott! -
GAbre
veterán
Ba+ létezik az,h ujjabb alaplappal 100 3dmark ponttal kevesebbet kapok mint a régivel?
Pedig az nvidia 6os szériás chpiszetes volt..... -
GAbre
veterán
válasz
Szép eredmény!
Kár h nekem eddig max 150Mhz-et engedett,de azt se teszteltem még,h bírja-e hosszútávon!... -
Blaze71
őstag
válasz
Szép eredmény, gratulálok!
Mennyire stabil? Terhelést bírja? Nem melegszik nagyon? Mivel hűtöd? Bocs a sok kérdés miatt, csak kiváncsi vagyok.
-
Papabear195
tag
Végre egy bíztató eredmény: [link]
-
Blaze71
őstag
Szerintem nem kellene ezzel bíbelődnöd annyit, mert ha akarod használni, akkor igenis induljon el. Csinálsz neki egy olyan profilt, hogy default setting és ilyenkor a Bios beállításai alapján indul el, nem változtat rajta semmit. Ha meg Te szeretnél változtatni valamin, akkor jobb egérgomb az óra melletti értesítési területre és kiválasztod, hogy show. Ha nem kell, akkor csak egy villanásnyit adja be gépindításkor, ha meg kell, akkor készen áll. Szerintem ezzel nincs is semmi probléma.
-
audi100td
nagyúr
"És mindíg elindul alapba!IGaz csak 1 pillanatra,me bezárja magát"
Ja az nálam is így volt Xp-nél, felvillan egy pillanatra majd eltűnik, de nem értem ez miért olyan nagy tragédia?
Engem nem zavar... ha meg azt szeretnéd, hogy ne kelljen úja belépni, akkor minek veszed ki a pipát?
-
GAbre
veterán
NEm tudja vki,h lehet kikapcsolni az easytune-t,h ne töltődjön be automatán?
Már írtam,h indítópultban nincs benne,és nincs jobb klikk se rá..... -
Borokafa
őstag
-
-
janati
őstag
Urak!
Rev 1.0-s lapom van, gyári F4-es biosszal jelenleg. Megy szépen minden.
Kérdésem a köv. lenne:
Update-eljek biost F6-ra, F7-re, vagy maradjon a gyári F4 ??Javaslat?
-
GAbre
veterán
Vki használ vistát ezzel az alappal?
-
Blaze71
őstag
válasz
audi100td #3289 üzenetére
Köszi a választ. Akkor ha jól veszem ki, nem sok a különbség egy DS3 Rev 2.0 és a Te UD3 lapod közt, csak az északi híd hűtése, valamint az. hogy a Tiéd kezeli a nagyobb pendrive-okat is.
Érdekesség kedvéért nekem az Everest azt írja ki, hogy 780-as Chip van benne. Azt tudtam, hogy a Rev 2.0-ban már nem SB600, hanem SB700 a déli híd, de de a 780-ast nem kellene összekevernia a 770-essel.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen routert?
- Milyen videókártyát?
- Synology NAS
- Egyéni arckép 1. lépés: ARCKÉPHEZ VALÓ JOGOSULTSÁG
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- Extra olcsó! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3017, 100% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest