Hirdetés
Aktív témák
-
pohár
félisten
válasz
Vakegérke
üzenetére
A winyo MASTER-en volt és van is.
A BIOS nem mindig látja a winyot, de ha látja akkor se bootol be mindig a Windows.
A boot sorrend a következő: 1. Hard Drive 2. CD-ROM
A gyári kábelt használom és ennél jelentkezett ez a hiba.
Csak a winyo régi/régebbi mint a többi cucc mert most lett minden cserélve
-
pohár
félisten
Hali mindenkinek!!! Kéne egy kis help... Ugye hát van énnékem egy Gigabyte DS3 alaplapom. Kapcsolnám be a gépet és erre azt írja ki a nagy Gigabyte BOOT képernyő után hogy ''Disk Boot Failure, Insert System Disk And Press Enter''!! Azt hittem először a winyo a szar, de rájöttem hogy nem mert más winyora is ezt írta ki amin Windows van. Gondolom a kábel megtört vagy iesmi. Kipróbáltam egy másik kábellel, azzal se volt jó. Akkor gondolom az alaplap IDE csatlakozójával van a baj,de azzal se mert megvan mindegyik túje és semmi bajuk
. Ezek után tehetetlen vagyok, csak néha indul el a Windows, és ha fel is ismeri a winyot akkor se indul be mindig a Windows
!!!!
PPPPLLLLLSSSSSS HHHHHHHHEEEEEEEELLLLLLLLLPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!! -
Gab606
csendes tag
Egy E2140/60 hoz néztem ki e lapot: Gigabyte 965P DS3 rev 3.3
amit megadnak leirásnál: Supports 1333/1066/800/533 MHz FSB
E2140/60 =>ezeknél ez 800, ennek van vmi összefügése a ram pl 800MHz-ével?
(800-800)
Supports DDR2 800/667/533 memory
akkor 1066 DDR2 nem támogatott
vagy 800-asként működik, majd biosban visszaállítom eredeti értékre?
4 magos procikat támogatja-é?
DS3 nem, DS3 rev 3.3 igen? vagy hogy van ez?
ez a rev 3.3 miben jobb a sima DS3-nál? -
Johnny Cage
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Aha, valami ilyesmire gondoltam én is. Tehát ez a kifejezés ''hand made''.

-
reaper05
csendes tag
Na, itt is felteszem a kérdésem:
Van C2D E6320-as procim. Hol tudom az FSB-t 2.6-2.8-ra húzni? (Feszt nem akarok emelni.)
Az alaplapom: Gigabyte 965P-DS3. (Hátha ez segít)
Egyáltalán nem csináltam még ilyet, tehát leínátok részletesen a folyamatot?
THX -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Proci FSB-limit-nél nem arról van szó, hogy gyárilag beállították egy korlátot, hogy pl. csak 460MHz-ig mehessen, hanem egyszerűen csak ennyit bír a proci.
Pl. mondhatjuk, hogy az én Suzukim Speed limitje 160 km/h
-ezt se gyárilag korlátozták le ennyire, hanem sajnos csak ennyit megy! 
-
Nortid
aktív tag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
nekem is ugyanez, sehogy nem megy !430! fsb fole (tobb fesz midnennek, kisebb szorzo), azt mondtak nekem hogy fsb-limites a procim

-
Zsoo21
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.

-
ati2
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Ha ez vigasztal, nekem is ott a vége...
-
Zsoo21
aktív tag
Hy.Ezt már egyszer kérdeztem a topicban de hátha azóta tudja valaki mi lehet a gond.Amikor bekapcsolom a gépet akkor elindul megy vagy két másodpercig kikapcsol és utánna megy rendesen a gép.Ez mitől lehet.Ha nem áramtalanítok akkor nem csinál ilyet.
-
bim
veterán
válasz
Johnny Cage
üzenetére
sajna ezt nem tudhatjuk meg.3 esélyes a dolog.
szerintem a lap tuti megy 460-nál többet.490 körül hallnak el általában.látom memoak menne az ezer.akkor nincs más hátra.... -
tlac
nagyúr
válasz
Johnny Cage
üzenetére
lehet, gondolom már szétfeszeltél mindent és 6-os szorzóval is nézted
-
xcbiker
addikt
Üdv!
Használ valaki DQ6-ot vagy DS4-et Zalman 7700CU vagy AL-CU hűtővel?
Egy ügyfelemnek szeretnék cpu hűtést és aggódom, hogy elfér-e a Gigabyte Silentpipás hűtője a Zalman alatt. -
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin
üzenetére
Sztem semmit nem hoz...nekem pl sokáig ki volt kapcsolva...
Másik topik...
-
Gorneck
legenda
válasz
arsenlupin
üzenetére
Sztem a második linkkel válaszoltál az elsőre...de próbáld ki...amúgy meg minek akarod bekapcsoni?
-
bim
veterán
unalmamban elindultam lefelé feszelni a procimat.
6x510 1,275 vcore (alapfesz 1,325)
[link]
most ezen használom. -
Gorneck
legenda
válasz
HandsOnHard
üzenetére
A vicc az ott kezdődik, hogy az adataid konfig részénél egy betű sincs írva...
-
Pancsermeste
őstag
Hali ecsje!
Nah, nem bírtam ki, és kíváncsiságból kipróbáltam a W2K telepítést IDE vinyóra.
(160GB 3db ~50GB logikai partíció)
Az első partit kiürítettem, átformáztam aktív primary NTFS-re. Mivel nincs floppy-m, így kénytelen vtam az öreg 2K CD-t bootosítani, és egyben integráltam az sp4-et is. A telepítő elindult, a vincsit csak 130GB-nak látta (24 bit LBA), de felmásolta a telepítő fájlokat az első 50GB-osra. Újraindulás után viszont nekem sem akart bootolni!!!
Hibát nem írt ki, csak villogott a kurzor. Bebútoltam a sata vinyós XP-vel, és láttam, hogy minden file a vinyón van, tehát valami MBR gond lehetett. Gondoltam, kipróbálom az XP-t telepíteni ugyan ide. Az simán ment, de a licence elfogadásakor kiléptem a telepítésből. Ismét a 2K telepítéssel próbálkoztam… és érdekes módon, ezután már újrainduláskor bootolt és rendben befejeződött a telepítés.
Itt jegyezném meg, hogy –ha nem szeretnénk adatvesztést-, rendkívül fontos, hogy a regisztriben bekapcsoljuk a 48 bit LBA-t, (SP4 esetén sem alapértelmezett) mert a 3. partíción (128 GB felett) lévő file nevek helyett krix-krax-ok jelentek meg, valamint a SATA 320 GB-os vinyómból is csak 1 partíciót látott (amin az XP rendszerem van) ráadásul formázatlannak vélte. BigLBA bekapcs után minden partíciót jól lát, és kezel.
A Biosban a 4. IDE csatorna AUTO állásban volt! -
tlac
nagyúr
válasz
HandsOnHard
üzenetére
próbáltam már mindent,kihúztam a DVD irót,állitgatam mindent a BIOS-ba de semmi.
ha már mindent próbáltál, akkor mi mit mondjunk?![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kellene, hogy miket állítottál be a bios-ban, vagy leírod vagy csinálsz képet róla
és olvasgasd a topicot, keresgélj benne! -
HandsOnHard
csendes tag
azt nem tudja valaki hogy mért van az hogy csak 8*320=2560Mhz ig megy a tunning
ami ugye vicc
de ha már 321fsb akkor nem indul , a BIOS post megvan de nem látja a vinyót és a CD/DVD röl akar boot-olni.arol meg ugye nem tud (nincs is benne CD/DVD)
kiirja hogy disk hiba és kész,nem tölt be a win,
próbáltam már mindent,kihúztam a DVD irót,állitgatam mindent a BIOS-ba de semmi.
A legújabb Bios van fönt!!!!
Remélem valaki tud segiteni. -
Gorneck
legenda
válasz
Kicsirics77
üzenetére
Az a kékhalál lehet nem fog többet mutatkozni és soha nem tudod meg mitől is volt vagy az is lehet télen lep meg...sajna ilyenek vannak és nem mindig az a fránya hw okozza...
ui: Sztem nem a vinyó okozta... -
Kicsirics77
veterán
ugye komolyan gondolom mert eddig nem csinálta és éppen csak a vincsi volt tök forró semmi más azért hidd el nem volt nehéz kitalálni a dolgot miutánn mindent végig tapogattam
érdekes mióta levettem a ház oldalát nincs is gond
vagy a ház oldala szerves hardver elem lenne
ami kékhalált okoz
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
craine12
tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Mivel fögalmam sem volt, mi az a Flex mód, gyorsan rákerestem, és hát érdekes dolgokat tudtam meg közben a dual channelről is. [link] Ez alapján ha Ch A-ban és B-ben is 512+1024 van, akkor dual, ha Ch A-ban 2x 512, Ch B-ben pedig 2x 1G, akkor pedig flex. De miért tennéd úgy, ha egyszer el lehet dual módú működésre is rendezni őket?

-
Muréna
őstag
válasz
Kicsirics77
üzenetére
ugye nem mondod komolyan, hogy a vinyó hőmérsékletéből következtetted le a túlmelegedést/kékhalált?
1001 dologtól lehet.. :S
[Szerkesztve] -
Kicsirics77
veterán
érdekes dolog történt az előbb kékhalál volt
gondolom mint állat a melegtől mert a vinyó csak 45 fokos volt
adtam a ventiknek kicsit több kakaót -
rosicky99
csendes tag
üdv
nekem van egy Gigabyte GA-965G-DS3 alaplapom ez csak abban különbözik a P-töl hogy van benne egy integrált videokari! Az lenne a problémám hogy nem tudom állitani a RAM-idözitéseket csak option1 vagy option2re lehet állitani, manualra nem!
várom tanácsaitokat,hogy hogy tudnám allitani az idözitést! -
Pancsermeste
őstag
válasz
Johnny Cage
üzenetére
Hmmm... nekem a szabványos IDE vezérlővel töltött tovább (9 csík), ezért nem szerettem. Aztán rájöttem, hogy azért, mert az egy szem IDE vinyóm slave-re volt jumpizva, és gondolom előtte kereste a mastert. Miután átállítottam master-re, már javult a helyzet (4 csík). Aztán feltettem ezt a JM Drivert, és ismét gyors (3 csík).

-
Johnny Cage
addikt
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Nekem viszont úgy tűnik, hogy tovább tölti a Windows-t. A szokásos 5 csík helyett most minimum 8x fut végig.
-
Siriusb
veterán
Nos, a 2x512 RAM mellé beraktam még 2x1 G-t. Még csak Flex módot sem írt ki a bios, mindegyik a saját csatornáján megy dual channel interleaved-ben.
Sajnos tesztelni nem tudom, mert félóránként elmegy az áram
Kicsit idegesítő...
Egyelőre minden szépen működik. Amit észrevettem, hogy az új Geil SPD-je már 800-ra szól 667 helyett, illetve az időzítés 5-5-5-15 helyett 5-5-5-18 ír. Persze manuálisan az előbbira van belőve. Ja, és az új moduloknál már nincs sorozatszám sem. nem tudom, ez mit jelenthet...
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
arsenlupin
üzenetére
ok köszi
-
péter007
senior tag
Hy all
Ma megyek vp-be az új 250-es satas hitachi vinyóért és azt szeretném kérdezni hogy melyik sata port a gyorsabb? Erre a vinyóra akarok ma xp-t telepíteni úgyhogy az is jó lenne ha nem lenne vele semmmi gond. -
ati2
őstag
válasz
mikk2000
üzenetére
Elolvastad mire válaszoltam először?
Hőtanilag lehetetlen, hogy a kupak melegebb legyen, mint a mag (100% terhelés alatt).
Pl:
- szoba: 25 °C
- 2 dl-es pohár: 25 °C
- 1 dl 50 fokos vizet bele öntesz
- hozzá öntesz még 1 dl 50 °C-os vizet (= 2 dl 50 °C-os víz)
A végeredmény: pohár hőmérséklete <= 50°C <= víz hőmérséklet
De nálad lehet, hogy az 50 magos procival 50*50 = 2500 °C lesz, és Nobel díjas leszel
Többiekenk: Elnézést az OFF-ért... -
-
mikk2000
őstag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
Ez nem az én érdemem
Csupán észrevettem hogy mostanában ki lett rakva új verzió. -
Pancsermeste
őstag
-
ecsje
csendes tag
köszi, megnéztem. de nekem úgy tűnik ez csak megállapítja támogatott-e vagy se.
rosszul látom?
meg mintha a bios-ban állítana vmit?
merek-e garis (pár napos) bios-t piszkálni?
a gond pont abból adódik, hogy ezen a chanelen nincs lba lehetőség.
ehelyett úgy tűnik kellene egy sata to ide átalakító. akkor a sata portra tehetném az ide hdd-t.
az 1-ső sata port támogatja lba-t..
hm??? -
mikk2000
őstag
-
Muréna
őstag
hát ilyenkó miva'?

7x400: stabil............[link]
nemértem.. O,o -
péter007
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
Hy
a probléma ott van hogy fent van az alkohol meg a démon is
valszeg igazad van és vírus mert már az msn sem műxik
lassan már totál meghal a rendszer de a cod2 azért még megy![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
holnap reggel felülök a buszra és irány vp az új vinyóért, és azon lesz az új rendszer
addig is köszi minden segítségek
és szép napot
Üdv. péter -
Pietrosz
addikt
Jártam már így nem egyszer én is...
még mindig az a baj, hogy szted stabilnak kellene lennie 8*400-on? Nem lehet, hogy csak rosszul emlékszel? Esetleg kép van róla? Nem kötekszem, csak ezt is jobb kizárni
-
Muréna
őstag
hát ezt nemértem..
8*395 11.5 órán keresztül orthos stabil.. [link]
8*400 20 perc alatt meg kifagy..
-
bim
veterán
válasz
Johnny Cage
üzenetére
nálam minimális a légmozgás.
a radiátoron lévő ventik kifelé szívják a levegőt és a táp is.
ezek éppcsak felzavarják az ''állóvizet''.sajna a memokra kellett tennem egy lassu 8-as ventit mert szépen melegednek ezren.
a 8800gts meg mindenhová nyomja a meleget.(vizért kiállt,de még csak tervben van)
[Szerkesztve] -
Siriusb
veterán
válasz
péter007
üzenetére
''az is nagyon érdekes hogy semmilyen márkályú és sebességű újraírható dvd-t nem hajlandó letörölni''
na, ez nekem is volt. leszedtem az Alcohol 120-at, utána ment minden gond nélkül.
próbáld ki, hogy minden hasonló progit leszedsz, a nero marad vagy újrarakod. nekem így megoldódott.
a többihez nem tudok hozzászólni. lehet vírust kaptál be... -
ati2
őstag
W2K alatt azért vigyázz a vinyó méretre, mert alapból csak 128 GB-ig kezeli rendesen.
SP3-tól van bene a biglba support, de nincs aktiválva.
Ezzel lehet aktiválni: [link]
Aktiválás előtt véletlen se próbálj meg olyan particiót olvasni/irni aminek átnyúlik egy része 128 GB fölé, vagy fölötte van! -
péter007
senior tag
válasz
Siriusb
üzenetére
hy
köszi a helpet
az a gond hogy sz író valszeg tökéletesen működik mert gyorsan és normálisan megírja lemezt és rakerül az adat csak az éppen nem olvasható
egy wmf videofilet akarok kiírni és ott játsza de audio cd-t meg rendesen tud írni
lehetségs hogy a wmf kiterjesztés nem tetszik neki?
az is nagyon érdekes hogy semmilyen márkályú és sebességű újraírható dvd-t nem hajlandó letörölni
asszem ebből xp reinstall lesz
jah és minden második cod2 indításkor dob egy fatal error hibaüzenetet meg nem lehet használni a firefoxot és az ie-t csak az operát
asszem itt valami mélyrehatóbb probléma leszz
és bocsi az OFFért
[Szerkesztve] -
bim
veterán
gyorsan nyomtam egy tesztet ebben a melegben.
6x510.
érdekes hogy eddig mindennek bőven adtam feszt hogy tutira menjen és most kiderült hogy simán megy neki. igy is .
mch +0,15
fsb +0,2 (ezt emelnem kellett +0,15 ről)
proci alapfesz.
[link]
zárt házban.
mivel az fsb-nek kell a 0,2 igy esetleg még megprobálom az mch.nak hátha megy a +0,1-el is az 510
ez a hsz. a lecso idegesitésére szolgál.

[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
Hy all
nah a probléma továbbra is fennál, nem tudok rendes dvd-t írni
tegnap megtaláltam a régi nero 7.0.1.2-t
asszem fetolom ezt és majd meglássuk mi lesz, ha nem jó akkor meg winfos reinstall hétfőn mert addigra lesz új vinyóm... -
ecsje
csendes tag
válasz
Pancsermeste
üzenetére
xp úgy tudom nem ragaszkodik az lba-hoz.
Aktív témák
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3285
- ÚJ HP Pavilion 16 - 16"IPS WUXGA - Ryzen 5 8540U 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia - MAGYAR
- HPE Aruba switch, 48G PoE+, 4SFP+, L3, Smart managed
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

!!!!

.. figyelmesen tanulmányozd át

-ezt se gyárilag korlátozták le ennyire, hanem sajnos csak ennyit megy! 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
1001 dologtól lehet.. :S