Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Pancsermeste

őstag

válasz ecsje #3728 üzenetére

Hali ecsje!
    Nah, nem bírtam ki, és kíváncsiságból kipróbáltam a W2K telepítést IDE vinyóra.
    (160GB 3db ~50GB logikai partíció)
    Az első partit kiürítettem, átformáztam aktív primary NTFS-re. Mivel nincs floppy-m, így kénytelen vtam az öreg 2K CD-t bootosítani, és egyben integráltam az sp4-et is. A telepítő elindult, a vincsit csak 130GB-nak látta (24 bit LBA), de felmásolta a telepítő fájlokat az első 50GB-osra. Újraindulás után viszont nekem sem akart bootolni!!! :O Hibát nem írt ki, csak villogott a kurzor. Bebútoltam a sata vinyós XP-vel, és láttam, hogy minden file a vinyón van, tehát valami MBR gond lehetett. Gondoltam, kipróbálom az XP-t telepíteni ugyan ide. Az simán ment, de a licence elfogadásakor kiléptem a telepítésből. Ismét a 2K telepítéssel próbálkoztam… és érdekes módon, ezután már újrainduláskor bootolt és rendben befejeződött a telepítés.
    Itt jegyezném meg, hogy –ha nem szeretnénk adatvesztést-, rendkívül fontos, hogy a regisztriben bekapcsoljuk a 48 bit LBA-t, (SP4 esetén sem alapértelmezett) mert a 3. partíción (128 GB felett) lévő file nevek helyett krix-krax-ok jelentek meg, valamint a SATA 320 GB-os vinyómból is csak 1 partíciót látott (amin az XP rendszerem van) ráadásul formázatlannak vélte. BigLBA bekapcs után minden partíciót jól lát, és kezel.
    A Biosban a 4. IDE csatorna AUTO állásban volt!

• ati2

őstag

Ott van egy nyomogomb ''Set EnableBigLba''.
    És átírja a registry-ben [link] ezt a bejegyzést, sima reg file-ból is meg lehet csinálni, csak ha már van rá progi, akkor nem érdemes vacakolni vele.
    Bios-hoz meg semmi köze, vagy támogatja, vagy nem...

[Szerkesztve]

• Pancsermeste

őstag

Sztem felejtsd már el ezt az LBA-t!
    Az én 4.channel-re kötött IDE vinyóm auto állásban remekül műkszik. Elvileg az XP 48 bites logikai blokk címzéssel kezeli. Anno én is LBA állásban formáztam a régi gépemben, és az akkoriban ráírt adatok most is sértetlenek.

Aktív témák