Hirdetés
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED monitor topic
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hobby elektronika
- Milyen házat vegyek?
Aktív témák
-
Pancsermeste
őstag
Hali ecsje!
Nah, nem bírtam ki, és kíváncsiságból kipróbáltam a W2K telepítést IDE vinyóra.
(160GB 3db ~50GB logikai partíció)
Az első partit kiürítettem, átformáztam aktív primary NTFS-re. Mivel nincs floppy-m, így kénytelen vtam az öreg 2K CD-t bootosítani, és egyben integráltam az sp4-et is. A telepítő elindult, a vincsit csak 130GB-nak látta (24 bit LBA), de felmásolta a telepítő fájlokat az első 50GB-osra. Újraindulás után viszont nekem sem akart bootolni!!!
Hibát nem írt ki, csak villogott a kurzor. Bebútoltam a sata vinyós XP-vel, és láttam, hogy minden file a vinyón van, tehát valami MBR gond lehetett. Gondoltam, kipróbálom az XP-t telepíteni ugyan ide. Az simán ment, de a licence elfogadásakor kiléptem a telepítésből. Ismét a 2K telepítéssel próbálkoztam… és érdekes módon, ezután már újrainduláskor bootolt és rendben befejeződött a telepítés.
Itt jegyezném meg, hogy –ha nem szeretnénk adatvesztést-, rendkívül fontos, hogy a regisztriben bekapcsoljuk a 48 bit LBA-t, (SP4 esetén sem alapértelmezett) mert a 3. partíción (128 GB felett) lévő file nevek helyett krix-krax-ok jelentek meg, valamint a SATA 320 GB-os vinyómból is csak 1 partíciót látott (amin az XP rendszerem van) ráadásul formázatlannak vélte. BigLBA bekapcs után minden partíciót jól lát, és kezel.
A Biosban a 4. IDE csatorna AUTO állásban volt! -
-
Pancsermeste
őstag
Aktív témák
- Milyen processzort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kuponkunyeráló
- Napelem
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3870
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- Bontatlan DJI OSMO Mobile 6 - ez elbírja a 16 pro max-ot!
- DeepCool FK120 Performance Fan 3 Kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Hibát nem írt ki, csak villogott a kurzor. Bebútoltam a sata vinyós XP-vel, és láttam, hogy minden file a vinyón van, tehát valami MBR gond lehetett. Gondoltam, kipróbálom az XP-t telepíteni ugyan ide. Az simán ment, de a licence elfogadásakor kiléptem a telepítésből. Ismét a 2K telepítéssel próbálkoztam… és érdekes módon, ezután már újrainduláskor bootolt és rendben befejeződött a telepítés.