- Előrendelhető a ROG Xbox Ally és Ally X
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- A processzorba integrált hűtésen dolgozik a Microsoft
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Hobby elektronika
- Egy kiegészítővel headsetté alakítható egy sor Sennheiser fejhallgató
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Aktív témák
-
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #4291 üzenetére
mi melegszik?
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4291 üzenetére
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
danee91 #4289 üzenetére
Szerencse, hogy ezt frissítés után olvastam el.
De amúgy is kiléptem az összes programból mielőtt elindítottam volna.
---
Nos, a ramom a ludas.
7x300 és 3,33-as ramszorzó így ugye 999MHz-en megy 5-5-5-15 2T 2,2V-al, eredmény: bootol, winnél csík végimegy, desktop bejön, de mikor a háttérben tölti az alkalmazásokat lefagy és jön a reboot.Akkor sajnos a ramom a ludas.
Naná, hogy most indultak meg felfelé a ramárak...
Marad ennyiben az egész 7x450 és kész (ezek szerint 7x460 is ezért nem ment).
Super PI 1M így 18,812s alatt lemegy.
Azért nyertem annyit, hogy alapfeszen megy 450-et nem pedig 1,375V-al. -
Sleed
aktív tag
valami hangkártyakonfiguráló,csilli-villi prog volt a cd-n ami semmit sem ér, és a hangerőszabályzós mikrofon belláításoknál a csúszkákat nem engedi mozgatni,a speciális szabályzók meg inaktív... az előző lapmnál itt tudtam a bass boostot bekapcsolni,amivel normális hangereje lett...
Képek:[link][link][link] -
Sleed
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 965p s-3am és amióta ezt a lapot használom nagyon halk a mikrofonom.
Valaki tud nekem segíteni hogy mit tudnék megnézni hogy normálisan működjön? -
bim
veterán
válasz
Stalker-2572 #4279 üzenetére
egy picivel esetleg többet is.
most is ezen használom bár visszatoltam az F8-at.
2x1G
[link]
[Szerkesztve] -
Qru
MODERÁTOR
Bebuktam a 6x500-at. Továbbra sem bootol.
GMCH +0,3V FSB is kapott +0,3V Ram +0,4V PCI-E freki fixálva 100-ra és nem bootol, vissza áll alapra. Sztem akkor lap lesz fsb korlátos vagy a ramom nem bírja az 1000 5-5-5-18-ban?
Viszont annyit nyertem, hogy most 7x450-et már viszi alapfeszen a proci. Így max TAT-ban 80fok, ami kellemesebb mint a 85fok fölötti 1,375V-nál.Ramnak hagytam a +0,4V-ot, Geil Value 800-as elbírja a 2,2V-ot hosszútávon, ha minden igaz...
Most akkor megpróbálok majd 7-es szorzóval feljebb menni. -
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4279 üzenetére
Neki viszi, de 2*1GB-tal...
-
pasquale
tag
Egy 4300as proci ddr800as rammal meddig, milyen fesszel lehetne tuningolni? Ninja hútő van a cpu-n.
-
hoffman_
nagyúr
eláraszt a sok segítség!! woow!
a ramnak már adtam +feszt,tudom h ezt lehet hajtani mint atom
a driver-gond még lehet necces pont,ezzel egyenlőre nem tudok mit kezdeni
viszont a jmicron-sata része a dolgoknak..hát erős a gyanúm h ő lesz a ludas...köszönöm a hozzámvalót
reméljük egyenesben vagyok
-
Gorneck
legenda
válasz
Stalker-2572 #4267 üzenetére
4 modul akkor megy most rendesen?
-
Qru
MODERÁTOR
Most megnéztem ezt a @bios updatelőt de addig se juottam mit is kéne elindítani a benne lévő 3exe file-ból. Jó, tudom win alól nem szabad biost frissíteni... Egyenlőre marad az F5, elvégre: 'Ha nem romlott el, ne javítsd+''.
[Szerkesztve] -
hoffman_
nagyúr
csáó mindenkinek!
látom nem én vagyok az egyetlen aki vmilyen problémával szenved...
következő a bajom,amit semmiképp nem tudok orvosolni,pedig már 2 komoly gépes barát/mester volt nálamvan egy fantasztikus vasam(lent láthatók a részletek) és persze DS3-al
azaz DS3P-vel...jelentős különbséget nem tudok,ha valaki igen örülnék az infónak. - a lényeg azonban az h szoftveresen vmi nagyon nincs rendjén a géppel
eddig home editionnal szívtam,kb 1 hete van professional. lfriss,teljesen üres,net nélküli rendszer...(ez kb a gondok felét tüntette el). olyanokat tudnék pl mondani: nfs mostwanted max beállításokon is el kell bírnia a 8800gts 640-nek
és 2 napja beszaggt! TDU-t kezdtem pár napja tolni és ott is,de annyira elviselhetetlen h nem lehet játszani
aztán dvd olvasásnál(IDE) sokszor kb 10-15 perc után leseggel a sebesség 3000kb/s-ra aztán megfagy és kékhalál
ehhez hasonló probléáim vannak....mit tudnátok mondani? teljesen friss,új rendszer és nem nagyon lehet hardveres probléma
ha tuddnátok vmit mondani leköteleznétek
-
VGYke
addikt
BIOS kérdéseim: Szerintetek melyik a helyes CPU hőfok, amit EVEREST-el olvastam ki?
A: CPU=37, 1mag=33, 2mag=32, vagy
B: CPU=32, 1mag=37, 2mag=35
Már csak azért, mert F10 BIOS ''A'' szerinti fokokat, F9 ''B'' fokokat produkálja, nagyjából ugyan olyan feltételek mellett (üresjárat, ugyan azon szobahőmérséklet).
Már csak azért is érdekes ez, mert a venti szabályozás (szerintem) CPU hőfokra megy, így:
A: (F10 BIOS) esetén kb. 1100-at pörög a CPU venti,
B: (F9) kb. 830-at!
Szóval zaj és reális hőfok (élettartam?) szempontjából érdekelne a véleményetek! -
tlac
nagyúr
válasz
Stalker-2572 #4200 üzenetére
nyomjál optimizedet, ez minden bios frissítéshez ajánlott (anélkül lehet visszamarad pár dolog az előző biosból és az új nem fog rendesen menni)
aztán próbáld meg újra 4 modullal
emelj az mch-n is feszt -
Muréna
őstag
Ha valaki megmondja, hogy mik ezek, az kap tőlem egy Becks-et..
[link]
[Szerkesztve] -
Urbi8
csendes tag
Szevasztok!
Lenne egy kérdésem:
Vettem 2 db 1Gigás 800-as A-data Ramot, és sehogy sem akar 8000MB-nál gyorsabban olvasni még Dual-ban sem.
Miért lehet ez?
Gigabyte 965P-DS3-as lapom van, E6320-as Core 2 Duo procival -
danee91
senior tag
válasz
horvathkrisz #4235 üzenetére
Sztem van értelme, ha már beleírták a specifikációjába. 2.0 meg talán akkor viszi, mint amit előbb leírtak, ha nincs tiltás. Ha csak FSB függő a proci, akkor menni fog 2.0-ában, mert sztem azok bőven visznek 333-at...
-
danee91
senior tag
válasz
horvathkrisz #4232 üzenetére
Az, h meddig skálázható, az semmit nem jelent. A 945P-s lapomnál 600-ig lehet skálázni, de sztem a 350-et is alig viszi.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
horvathkrisz #4229 üzenetére
Elméletileg lehetséges hiszen, a mostani C2D húzva gyorsabban jár mint 1333MHz. Kérdés, hogy nem lesz-e vmi hardveres/szoftveres (BIOS) tiltás. Ami viszont nagyon is eltudok képzelni. Elvégre akkor venned kell új deszkát, ugye...
Robekri: -
robekri
addikt
válasz
horvathkrisz #4229 üzenetére
1333 van a dobozán??? Szerintem nem fogja támogatni!
[Szerkesztve] -
horvathkrisz
addikt
Szerintetek az 1333MHz-es FSB-s új Intel procikat vinni fogja a rev 2.0-ás lap is?
-
mikk2000
őstag
Én tudom hogy miről van szó. Arról van szó hogy a Giga mérnökei, akik tudásban magasan felette állnak itt bármelyik embernek, az új biosukban pontosabb cpu hőmérséklet kijelzést garantálnak. Ez abban nyilvánul meg mint érdekesség, hogy a kupak hőmérséklete magasabb mint a magoké. Én nem gondolom magamat okosabbnak mint egy Giga mérnök, korábban felvázoltam mi az indoka hogy egyetértek velük, ha te mást gondolsz, akkor ennyi volt.
-
robekri
addikt
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Stalker-2572 #4205 üzenetére
Sztem ne lepődj+ ha nem írnak vissza...
-
robekri
addikt
válasz
Stalker-2572 #4205 üzenetére
Kíváncsi lennék 2x2 giggel mit művel!?
Állítólag 4x512 jól kezeli csak a gigásokkal pancser!
Üdv.: Robe -
robekri
addikt
válasz
Stalker-2572 #4201 üzenetére
Hopp akkor mi jobb helyzetben voltunk Cerebellummal! Legalább elindult gépünk! (neki S3 nekem DS3)
2x1 gig adata EE 800+ 1050et ment
4x1 gig adata EE 800+ 840nél elhasalt a faszba!(fölösen vett meg tuningramot)
Akkor ennyit a p965 chipről! p5b jobban jezeli 4x1 giget! Bár ezt már hamarabb is írtam!
Üdv.: Robe -
Siriusb
veterán
válasz
Stalker-2572 #4201 üzenetére
Nálam 4 modul van, 2x512 és 2x1, simán ment, amikor betettem a plusz kettőt. Persze most nincs tuning a gépen, de majd azt is kipróbálom.
-
fer
őstag
Ez az f10-es bios nekem nem igazán jött be a venti szabályozás terén, az f8 az legalább felporgette a ventiket full terhelésnél, de ez az f10 nem igazán akarja akár hová is állitom a biosban! Meg arra jöttem rá, hogy tuning alkalmával kilövi az Intel ventiszabályozási szisztémát, és vissza is jön az elvett 20mb a memóból! Próbálta már valaki az f11-es beta biost sz S3-ra?
-
Stalker-2572
veterán
Naszóval... feladtam
DS4 meghal ott, hogy beteszem neki a 4db RAM modult, 3-at még tuningolva is simán elvisz.
Most elég nagyot csalódtam.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Kingston HyperX Fury 1600MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- GIGABYTE Z790 UD Alaplap GIGA: 2026.07.26.
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) Patriot Viper Steel 4400MHz DDR4 garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) G.Skill Ripjaws V 4000MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! Asus H310M i3 9100F 16GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 970 4GB Zalman ZM-T7 FSP 400W
- Creative Sound BlasterX H6 Gamer fejhallgató számlával és garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro 512GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3410, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest