- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Hardverkemping június végén
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Apple asztali gépek
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Apple MacBook
- Philips LCD és LED TV-k
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
Aktív témák
-
quinlan
tag
Nem kell a kábeleket kihúzni a helyéről...Felesleges teljesen leszedni a hátlapot, én így is elég jól hozzáfértem a kamra belsejéhez. A hátlapot kicsavaroztam, és amennyire a kábelek engedték, eltettem oldalra, hogy ne zavarjon.
A 220V bilincsben lévő lyukhoz természetesen csak a hátlap külső részén férhetsz hozzá, ezért a tömést is itt kell elvégezni.
Nagyon jó kábelt vettél, és ne keseredj el, semmi baj, hogy nem megy bele a mélnyomóba! Egyszerűen csak vegyél ki pár szálat arról a kis részről, ami a mélnyomóhoz megy! De éppen csak annyit, hogy jó szoros maradjon.
Én rendes M'N'C hangfalszivacsot ajánlok Bővebben: link Ehhez korrekt áron hozzájuthatsz bárhol. A lényeg: csak annyit vegyél, amennyit Geniusék lespóroltak. Többet csak akkor vegyél, ha az _egész_ gyári szivacsot le akarod cserélni sajátra.
Megveszed a szükséges anyagot, és akármilyen ragasztóval néhány ponton (nem kell az egész felületen) felragasztod a kamra falára.
A műszálas vattával CSAK a fekete dobozt, a 220V bilincsét, a trafó alját, és az előlapi panel felé vezető két vastag kábel farostlemezen áthatoló lyukát kell kitömni. A kamra belsejébe, a hangszóróra, a rácsra még véletlenül se tegyél...
A hátlap belső részét esetleg beboríthatod még hangfalszivaccsal, de vigyázz hogy az IC panelek közé ne kerüljön, mert ott fontos szerepe van a léghűtésnek.
A kábelek végeit érdemes szigetelőszalaggal körbetekerni.
Nem tudom, szerintem sokan félreértelmeztek valamit, de itt szeretném leszögezni, hogy én sehol nem írtam olyat, hogy ''az egész kamrát teletömtem vattával''.... Vattát csak réstömítésre használtam, semmi többre. -
quinlan
tag
A lehető legvastagabbat vegyed, és mindenképpen SODORT réz legyen, ne tömör.... A legdrágább van den Hul, Siltech, vagy AudioQuest kábelek (amik általában 5-8 ezer forint/méter !!!) is sodort rézből készülnek.
Hogy miért jobb a sodort réz hangfalkábelhez, ne kérdezd, én is csak mások (hozzáértők) véleménye alapján választottam.
[Szerkesztve] -
quinlan
tag
Hidd el, nem kell hozzá semmilyen szaktudás, egyetlen dologra van szükség: türelemre. Ha ideges vagy, akkor inkább bele se fogj, hanem várd meg míg lenyugszol
Én egy egész hétvégét rááoldoztam, ebből fél nap volt csak a kamra kiöntése (azért volt ennyi, mert a különböző illesztésekhez különböző módon kellett fektetni a mélnyomót, és meg kellett várni amíg megszilárdul a gyanta)
Hangfalszivacs: ez egy olyan anyag, amivel célszerű minden _komolyabb_ hangfal belsejét beborítani. Az apró szélzajokat, a sarkokban keletkező turbulenciákat és egyéb zörejeket hivatott megszüntetni. A gyári szivacs viszont nem ér le a négy alsó sarokhoz, ezért itt keletkezhetnek oda nem illő hangok. Készítettem egy rajzot is, hogy jobban szemléltessem mire gondolok:
A képen a mélynyomó belseje látható a hátlapot leemelve. Az alsó nagy fekete doboz a trafó, ehhez ne nyúljatok, csak az alatta lévő réseket tömjétek ki jó szorosan vattával.
Kábelek: az összes front, rear, center kábeleket szélszerű kicserélni. Esetleg ha van több pénzed, a jackdugókat is kicserélheted aranyozott csatlakozókra, hogy még kevesebb legyen a jelveszteség.
Az Uverapid 20-at nem ismerem, ha képes tömíő funkcióra is, akkor használd nyugodtan.
Más: A 220V bemeneténél lévő bilincsbe jobb ha egy gyantával, vagy ragasztóanyaggal átitatott vattát tömtök, mert a rés itt akkora, hogy sima kiöntéssel nem biztos hogy tökéletes lesz a munka. Az átitatott vattának pedig meglesz az a jó tulajdonsága, hogy szilárdulás közben folyamatosan nő a térfogata, és így jobban lehet használni tömítésre. (Mint egy fogtömés, csak itt amalgán helyet átitatott vattát használunk
Sok sikert mindenkinek a modhoz, várom a beszámolókat én is
[Szerkesztve] -
Xero
nagyúr
Nah elovlastam aszem jövő héten én is megcsinálom!
Párszor már én is szétszedtem cuccost gondolkoztam is rajta hogy szigeteljek de én bővíteném ezt a dolgot! Sajnos a csavarok sem az igazian fogják a cuccos hátlapját tehát mi lenne ha pl ragasztó pisztollyal vagy valmai egyéb jól szigeteleő cuccossal kibélelnénk a rést a hátlap meg a láda között? tudom utána nem igazán lehet megbontatni de ha egyszer megcsináljuk bízzunk benne időtálló lesz!
A másik a kábel kérdés fentebb! Feltétlenül azt kell kicserélni ami a mélyből megy a többi felé! Ezt én is megtettem régebben jó vastag sodort rézkábelre cseréltem pont annyira ami még belemegy a csatikba!Bár ennél van jobb a tömör fali rézkábel! Árban ugyan az műszaki boltban hozzá lehet jutni!
Nah szal tökéletesítsük a kicsi geniust! Jövő héten nekiállok aztán lesz ami lesz én a hátlapot is szigetelem!
PS: Jó lenne kép annak a cuccáról aki már megcsinálta, hogy legalább valami támpont legyen a vatta pakolásról
Üdv
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged