Aktív témák

• Foobar

tag

válasz quinlan #95 üzenetére

Hali!
    Tegnap nekiálltam a Genius-tuningnak, de hidd el, én annyira béna vagyok ebben (de azért lelkes!!!), hogy azt nem lehet szavakba önteni... Na szóval pár kérdés:
    Te le tudtad szedni teljesen a hátlapot? Mert azt a sok csatlakozót nekem kicsit bonyolult mindent kihúzkodni aztán megjegyezni, melyik hova való, de mind1, rászántam magam, csak némelyik ki se jön, úgy láttam oda van ragasztózva..úgyhogy végül nem sikerült leválasztanom róluk a hátlapot:(, pedig akkor sokkal jobban hozzáférnék a láda belsejéhez, így kissé macerás volt. Nálam a 220V-os csatlakozó egész jól oda volt műanyagozva belül, ott nem láttam rést, viszont te írtad ugyebár, hogy: ''A 220V bemeneténél lévő bilincsbe jobb ha egy gyantával, vagy ragasztóanyaggal átitatott vattát tömtök, mert a rés itt akkora, hogy sima kiöntéssel nem biztos hogy tökéletes lesz a munka.'' Ezt úgy értetted, hogy kívülről tömködjem/ragasztózzam meg, tehát a hátlap külsején? Mert belül nekem jónak tűnik gyárilag. Nálam a főkapcsolónál is egész jónak tűnt, bár azért még megnézem, lehet hogy ott még javítgatok. A fekete dobozt levettem, teletömtem rezgéscsillapító vattával, amennyire csak lehetett, alig tudtam visszaszerelni, de még visszacsavarozás közben is nyomkodtam bele, úgy hogy egyik csavart mindig kilazítottam, hogy még férjen. Csavarhúzóval tömködtem bele a vattát, amennyi csak fért. Aztán a trafó mögé is betuszkoltam csomó vattát csavarhúzóval, végül már tök kemény lett (a kábelekre vigyáztam persze). Na a kis beszámoló után újabb kérdések: amikor vettem (asszem csütörtökön volt) 1,5-es sodort réz kábeleket, hát azt tapsztaltam, hogy alig férnek bele a mélyláda IC-kapcsolóiba. Tisztára szétcsesződött szerintem a vége, mire belenyomtam qrva nehezen..a hangfalakba viszont simán bele lehetett, mert ott sokkal jobban ''kinyílik'' a kapcsoló, mint a mélyládán, tehát sokkal nagyobb lyuk lesz, így azokba simán befért. A mélyládán lévő IC-kapcsolókon nem lehetne valahogy javítani? Valami 5let? Mert így nagyon tré, hogy alig lesz valami rés, mikor lenyomom...Aztán még1 nagyon fontos dolog: a hangfalszivacsok télleg nem érnek le a kamra aljáig.. de nem tudom, mivel pótoljam ki, semmi ilyesmit nem tudtam venni. Majd még keresgélek, Quinlan te mit javasolsz? És akkor jön a talán legfontosabb kérdés: van bőven ilyen műszálas vattám, de pontosan hova is rakjak ilyet? Az egész ládát kitömjem? Rakhatok magára a HANGSZÓRÓRA is? Mert ehhez a dologhoz lövetem sincs... A hangszóró alatt meg ottvan ugye az a körkörös rács, ami a reflexcső kezdete. Arra is pakoljak vattát? Mert akkor az esetleg be is juthat ''oda belülre''..és az tán nem lenne jó. Szóval mennyiségnek nem vagyok híján, de nem tudom, hova szabad pakolni az anyagot. Neked mi tartja meg a vattát? Vagy az egész ládát telepakoltad fullra? Mert én oda a reflexcső-rácsra nem tennék. Bocsáss meg a láma kérdésekért, de nekem el kell magyrázni mindent step-by-step, szájbarágósan, mert soha nem csináltam semmi ilyet sőt ilyesmit sem...:B Légyszi ha lesz időd, nézd át ezt a sok kérdést a hozzászólásomban, és válaszolj rájuk, mert elkel a segítég...:) Köszi nagyon előre is. Ja még1: a vezetékekre, amik mennek a hátlapba, rájuk van tekerve ilyen szivacsos anyag, de elég felületesen. Ezekkel érdemes valamit csinálni? Mondjuk szigetelőszalaggal betekerni? Nos asszem ennyi lenne.;) Örülök hogy van ez a topik, tök jó, hogy ilyen sokakat érdekel ez a dolog, maradjon így:)) egyelőre plz HELP!

Aktív témák