- Szemérmes szerzet a Gigabyte lefrissebb csúcs-VGA-ja
- Egységesebb USB-s képességeket szeretne a notebookokon a Microsoft
- 3320 MHz-ig skálázódnak az XFX Radeon RX 9060 XT kártyái
- Elegáns és igen kompakt NVIDIA Blackwell VGA-t villantott az MSI
- Szinte megfizethetetlenül magas lesz a TSMC A14-es node-jának ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tirexi
addikt
válasz
Cybertrone #14499 üzenetére
"örülhetel"
Am Cyber megnéztem a tápot és hát kicsit melegszik de nem vészes. Ki kéne próbálnom tuningolt CPU-val is.
-
Tirexi
addikt
válasz
TTomax #14497 üzenetére
Nem értem miért baj az ha 80 fok felett jár a VGA.
A 9800GX2-m megvétel másnapján 90fok-ot produkált és ment is lazán. Rá fél évre már 110fok körül ment és még mindig ment lazán amíg egyszer csak zöld csíkok nem kezdtek el megjelenni a képernyőn. Aztán behalt.Én is láttam már Crysis 2 közben 86fokon is az 580-at de ha egyszer így lett megírva akkor nincs mit tenni ellene. Sajnos nálam az MSI Afterburner mikrolag-ot okoz ha sebességet vált a VGA ventilátora így kihúzva a segédprogram és nem csak ez de az összes többi is.
Ha meg tönkre megy a magas hőtől akkor megy vissza gariba azt kész. Úgy is csak addig kell kibírnia amíg nem jön az új széria addig meg kitart a garancia meg a VGA is bőven még 90 fokon is. Sőt még tuningot is dobok erre meg lehet hogy plusz feszt is. Egyszer élünk egy hardver hangja miatt nem fogok megőrülni gépezés közben.
Szal röviden tömören inkább legyen meleg minthogy hajszárítót hallgassak játék közben.
De miért is kell kikapcsolni a Vsync-et Skyrim-ben mikor tökéletesen fut még úgy is hogy 2GB textúra pack meg mod fel van hozzá rakva? (legalább is nálam)
Ezek szerint hiába EVGA ugyan úgy melegszik meg ugyan olyan hangja van mint egy hétköznapi Gigabyte-nak ami sztem jóval olcsóbb is. A plusz garancia miatt kellett?
Addig sztem nem lesz nálad amíg az gyártói X év le nem jár.Na megyek vissza játszani.
-
theniel
aktív tag
válasz
Cybertrone #14493 üzenetére
Lehet benne valami, mert a bf2-nél ugyanezzel a monitorral a 90 fps is normális volt, viszont csak utána, hogy az egeret másik usb-be dugtam.
Nem volt mindegy melyik USB-be dugom, anno ahogy átdugtam másikba ami direkt egérnek volt csinálva akkor sima lett a játék.
Lehet, hogy itt is ez áll fenn, de ezen az alaplapon nincs usb egér külön csak olyan régi kerek PS/2 egér port van.
Max veszek egy PS/2 egeret aztán megnézem, hogyan viselkedik. Talán az megoldja megint mint 4 éve a bf2-nél és akkor nem kell v-sync. -
theniel
aktív tag
válasz
Cybertrone #14484 üzenetére
Végül a monitor csinálta a kalamajkát.
A kártya tud 60 fps felett, de a monitor meg csak 60Hz-en megy.
Most, hogy a V-sync et ráraktam teljesen stabil.Ezek szerint inkább a monitoromat kell majd lecserélnem és nem az 580-asra mutogatni.
-
theniel
aktív tag
Megoldottam v-sync-et bekapcsoltam, azóta stabil és normális a játék.
Max 60 Fps, de legalább állandó minőség és nincsenek képszakadások. -
theniel
aktív tag
Hát nem tudom, ha 1680*1050-et akadozva viszi akkor az 5040*1080 at nem tudom hogyan bírná el
3 monitorhoz meg már tényleg csak SLI-ben megy. 3*80 ezer meg egy kari a 160 ezer.
plusz a jelenlegi gep ára.
akkor már 700 ezer-nél vagyok.
Inkbabb elutazok kubaba es 1 ev tenger meg csajok rummal.... -
theniel
aktív tag
válasz
Cybertrone #14484 üzenetére
Én ultra beállítással játszok és volt is róla szó, hogy ahhoz azért már kell 2 db 580-as, hogy normálisan menjen.
De , átállítottam az FOV-t 90 re és nagyon begyorsult, olyan lett a sebesség, amilyet megálmodtam. Elégedett is voltam, hogy de jó nem kell vennem mégegy 580 at.
Aztán ahogy játszogattam azért éreztem, hogy itt valami csalás van.
Rákerestem a neten és írták is, hogy másoknak is begyorsult, de torz a kép halszem effektus van. Huzamosabb játéknál belefájdul a fejem és ki tudja a végén még szemtengely ferdülést is kapok.
Szóval van egyszer egy tökéletes sebesség és működés de járul hozzá egy képtorzulás.Nem úszom meg az SLI-t.
-
theniel
aktív tag
válasz
Cybertrone #14482 üzenetére
Nem érdemes buzerálni de csak akkor játszható normálisan, a game, ha rárakom 90-re.
Akkor közvetlen és jó.
Ha 70-en hagyom akkor akadozós lassú és élvezhetetlen.Lehet, hogy 1920*1080 monitorra kéne váltanom és nekem azért ilyen kiábrándító, mert én 1680*1050-es monitorral nyomom? És akkor játszatnám 70 FOV -val normális arányok mellett olyan minőségben, minta 90 FOV-val egy 1680*1050-es monitoron?
-
theniel
aktív tag
Érdekes , ha a BF3-nál az FOV t feltolom 70-ről 90-re akkor begyorsul a játék és teljesen kielégítő , olyan, amilyet szeretnék.
A baj csak az, hogy kicsit halszem effektusos. És mintha egy idő után belefájdulna a fejem.
Kár.Ez a Field Of View ilyen szegény ember nvdia surroundja ? kompact többmonitor?
Mindenesetre rengeteget gyorsít a játékon, csak valahogy torz lesz tőle valahol csal vagy nem tudom. -
TTomax
félisten
-
-
Bulitt
addikt
válasz
Kolondrum #14469 üzenetére
Már mint a feszültség értékek? Szerintem nagyon is jó
Atom stabil a kártya. Semmi erre utaló hibajelenséget nem produkál a rendszer. BF3 első indításnál kilép, de ezt már megszoktam. Játék hiba. A 3D órajelek pedig az egyedi 75Hz-es monitor driver miatt megy folyamatosan
-
TTomax
félisten
Na azt hiszem ez volt ma az MSI Afterburner utolsó bugja amit elnéztem... Skyrim közben egyszer csak hallom felbög a vga ventije... gyorsan alt+tab... afterburner max hömérséklete 98C fok!!! Azt hittem rosszul látok...eddig még sosem volt vele ilyen gond,de most már nem is lesz,marad a bios vezérlés...ja igen a 290-es beta driverral csinálta,de engem ez sem vigasztal...úgy hogy csak óvatosan ezekkel a szoftverekkel...
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Kolondrum #14465 üzenetére
Én Iponban néztem. Ott akkor marha drága.
Nekem 580GTX van DCu2-ben. Viszonylag jól tuningolható volt.
Persze a gyári feszültsége magasabb mint egy referencia kártyáé. 1.025V 782/1564/2004
1.038V 850/1700/2050 Bírta.
Nálam egyből a memória adta meg magát. Többször teszteltem 2100 memóriával de egy idő múlva a videokártya illesztőprogram nem válaszolt hibaüzenetet kaptam.(#14466) Cybertrone Mást úgysem tudsz csinálni csak sírni. Kicsik vagyunk hogy mi ilyenekbe beleszóljunk.
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
shteer #14463 üzenetére
Mostani árakhoz képest megérte. Az Tuti.
100 darab ezresek magasságában található most a GTX570 videokártya.
Valamelyik még ennél is több. (Asus DCu2)
Elég szomorú a helyzet az országban...
Ismerősöm jut erről mindig eszembe mikor hazajött Magyarországra és látta a benzin árakat.
Mondta.: Náluk is elég drága. Mondom.: Tényleg?! - Igen.
Csak ő 1000 eurot keres havonta. Vicc... -
MarcZ
senior tag
Nos, itt egy GTX 570 dobog 900MHz-re felhúzva. Nagyon jóféle kártya, megérte megvenni. 50-ért vettem még Szeptemberben, nagyon sokáig tartott, míg találtam egy saját zsebhez foghatót, végül Németországból sikerült egyet szerezni a fent említett árért. Nekem nagyon tetszik, igazán jó kártya, csak ajánlani tudom.
-
kasa85
őstag
válasz
Tirexi #14455 üzenetére
Rossz a Giga Folps értéked.
Nem 55 kéne kapnod hanem minimum 100 felett.
Nekem is ugyan ez volt míg a.
Bios.
Turbo Boost Power Limit: 150 lett.
Additional Turbo Voltage : 150 lett.
Core Curent Limit:150 lett.
Eldobja a 2 mag terhelés alatt magát,mivel a fogyasztás maximalizálása vissza van véve.
Ilyen esetben a limitet növelni kell akkor nem lesz Core Temp sem hibás.
HA szeretnél segítséget gyere Privátba,mert így járatni felesleges.
Ha meg nem hiszed itt helyre raknak. -
keIdor
titán
Munkara... Egyik kollegamnak grafikus szakmaja van, jovore mondta is vissater a szakmaba es vesz ala gepet is. Mondta hogy draga lesz, de mivel o ebbol el majd nem sajnalja ra a penzt hisz befektetes... Szoba is kerult az lga2011 arra teruletre ajanlottam is neki, hisz vissahozza ugyis a penzt idovel. SB-E vagy olyan 8 magos Ivy-E-t akar 12-16 szal meg 64GB boven jo lenne a munkajahoz, de mondta lehet duplaprocis rendszer lesz, igy lehet 24-32 szal es 128gb ram is lesz.
ilyen teruletekre van ez kitalalva. Aki jatekra megveszi, na annak nincs ertelme...
-
keIdor
titán
Természetesen LGA1155-re gondoltam, ugye az jön fél év múlva, tavasszal. Ivy-E meg a jó isten tudja, gondolom 2012 Q4. LGA2011 mint szoktam mondani túl drága és túl bonyolult (szerver), nincs szükségem nekem arra. Aki dolgozik annak van értelme, meg annak a néhány erzed felhasználónak, aki benchel.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #14440 üzenetére
Jó neki. Nem hiszem hogy fordítva a helyzet változna.
Erről ennyit.(#14441) Keldor papa Így jogos, párszor neki futottam az SLi-nek, de tudni kell soha nem a pénz miatt nem vettem meg.
#14440) Cybertrone Jogos.
-
keIdor
titán
Szerintem meg inkább abból állapította meg Laraxior, hogy úgy sem veszel, hogy már a sokadik "mit vegyek kirohanásod" a mostani. Ha most átnyálaznám a topikot, akkor az egyik kezemen már biztos nem tudnám megszámolni ezeket a kirohanásokat, de lehet a két kezem se lenne elég...
Szlobi: Én ezért várom meg a hivatalost, Skyrim mellett úgyse fér bele most még egy játék. Meg 2 hét és itt a Back to Karkand is. Meg már kivittem, szóval csak macskanő az újdonság úgyis.
-
Cybertrone
veterán
Nem vagyok mentor csak nem szeretem ha kohog a bolha cimszoval olyan embert illetel hulyesegekkel aki pont leszarja hogy veszel e sli-t vagy nem es nem feltekeny semmidre mert nincs mire es nem is lesz mire!
Ezenkivul jo gyerek a Lara a poenokat meg tanuld meg venni, mert jogosan vicceskedik hisz ez a harmadik nekifutasod az slire, vagy a karivaltasra es eddig csak nagy szavak voltak tettek a hdmi ketszeri lenullazasan kivul nemigen voltak! -
SzlobiG
félisten
Batmant próbáltátok már a patchel DX11-be nem esik le az FPS a városba való mozgásoknál?Kíváncsi lennék, hogy NV-n jó-e.
A grafikai bugok javítva lettek meg kicsivel gyorsabb is, de nem az igazi ilyen 30FPS-ekre leesik.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #14437 üzenetére
Te vagy a mentora?!
580GTX vásárlást én sem egos érzetemből hoztam fel, hanem mert lehet nem lesz videokártyám. Csak értékelem ezeket a hozzá szollásokat, mint ha az emberből a szimpla irigység beszélne. (úgy se vesz...)
Inkább az ilyen megjegyzéseket kellene másnak tartogatni...
Hogy ő milyen anyagi helyzetben van az egyáltalán nem érdekel, és az hogy ő mit tudna vásárolni.
Ezeken a dolgokon csak mosolyogni tudok hogy 580SLi tudna venni...
Mai világban az érték?! ... Nem hiszem. -
Cybertrone
veterán
Fingod nincs mi fordult meg mar nalunk a haztartasba ugy hogy pici disztingvalast mInimum erdemel a kollega! Ha akarna vehetne 580 sli-t is, csak mar nem erdekli annyira a tema , es a mostani igenyeket kielegiti a mostani rendszere is! Tehat ezt a nyalcsorgatos dumat tartogasd masnak
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Laraxior #14435 üzenetére
Az 580GTX se hitelből vettem, és nem részletre...
Ha az 580GTX nem lesz jó. Akkor veszek egyet, vagy három gigást vagy 6970Cf még az alternatíva.Az éhséget és az irigységet meghagyom neked, majd küldök képet nyált csorgatni..
.
Természetesen az lenne a legjobb ha vissza kapnám jól a kártyámat.
Ha nem, akkor megveszi Helkis, és jön egy új videokártya. -
Laraxior
titán
válasz
Cybertrone #14428 üzenetére
bagoly mondja....
-
ÁdiBá
veterán
Ez természetesen hiszen azért GTX480 alig lassabb mint egy GTX580.
Haver Dirt3ban 40 fps vert rám az SLi-vel FullHDban.
GTX580 VS gtx480Sli. Esélytelen az 580.
Természetesen nem is illik így tesztelni hiszen még is 1Gpu vs 2 Gpu.
Csak sajnos az 580 ára miatt elfelejtik az emberek hogy mit hasonlítanak mivel.
De nekem nem kellene 480(Sli).
GTX590 jobban vonz.580GTX videokártya is marha gyors. Eddig talán 2 játékkal találkoztam amihez azt mondanám, jól jönne még egy plusz gpu. (megjegyzem, nem multizok neten)
GTX590-ben pont ez lenne a jó.(#14428) Cybertrone Igen, én is így érzem.
De ha véletlen nem sikerül gyengébbet nem vásárolnék még ha 100 ezret is kellene mellé csapnom. -
ÁdiBá
veterán
Ez jogos. Viszont GTX590/HD6990-hez még elég lehet a tápom
Egy normális 1KW táp azért már lassan egy GTX480 árával felér. (40-50 ezer)
Természetesen jobban vonz az nvidia oldal eddig is maximálisan megvagyok (voltam) elégedve a GTX580 videokártyával.Értem én az álláspontodat sőt, teljesen igazad is van. Barátom is pont ez miatt vásárolt GTX480SLi mert *olcsó.
Azért tényleg vicc hogy egy darab GTX580 annyiba kerül mint két darab GTX480.
De lehet nem is kell videokártyát vásárolnom ha visszajön az ASUS. Csak egy referenciát.
Megvárom a híreket a szerelő kollégától. Ma már meg is kapja a csomagot.
Ha reménytelen akkor jön az utód.
Egy dolgot már most leszögeztem magammal. Nem fogom 3 illetve 2 és fél foglalatos kártyát venni. -
ÁdiBá
veterán
válasz
Cybertrone #14354 üzenetére
Van vásárlási szándékom.
Igazából ha Helkis kollégának nem sikerül megjavítani megveszi a kártyát. Már meg is egyeztem vele.
Persze ha jó lesz a HDMI akkor küldi vissza. (Természetesen a fáradtságát kifizetem)Ha pedig megveszi a kártyát akkor jövőhéten vásárolok lehet, egy.:
EVGA GTX580 3Gb
ASUS GeForce GTX590
amit még igazán nézegetek, az egy HD6990 kártya
Ezek olyan 160 illetve 200 ezer között mozognak most a piacon. -
Ombi5
őstag
válasz
stranger28 #14413 üzenetére
Akkor itt az ido beruhaznom 1-re!
-
NOD
senior tag
válasz
Kolondrum #14419 üzenetére
Na utánanéztem kicsit az alaplap-vga tuning párosnak még este.
A referencia 570esek magasabb feszeken futnak ezért is lehet ez : [link] (kevesebbet fogyaszt 6-10w-al mint a ref).Az alaplap meg minél több áramot "visz" a cpu vga és egyéb cuccok felé, annál nagyobb a dropp.
Akkor nincs több ötlet mint hogy az alaplap többet droppol/vagy csak nálad egy lépcsővel több kell. Kipróbálhatjuk valamikor nálam ha akarod de ez stabilan ment alapon fél évig. Gariban meg beledobják egy 50-60ks alaplapba és szintugy.
-
válasz
odorgg #14418 üzenetére
Ez nem biztos, mert akitől vettem felhívott, adott pár tanácsot, most megpróbáltam és először lefutott a 3d mark 11 úgy, hogy nem nyúltam a kártyához. A megoldás egyszerű, csak a 2007 óta jól működő CPU és RAm tuningot kell kikapcsolni.... Tehát a gond itt megszűnik, a cpu oldalon meg előjön úgymond (alapon lassú a Q6600).
Ez egy teszt volt még nem biztos! majd doki után folytatom, táppénzen lesz mindenre időm. -
odorgg
addikt
válasz
Kolondrum #14417 üzenetére
Akkor gari lessz ebből sztem, vagy használod magasabb fesszel. Volt már a topikban ilyen, ha jól emlékszem ott ATI lett a vége( a sokadik cserélt, hasonló hibával küzködő kártyák miatt)
Általában gyárilag tuningolt VGA-knál megesik hogy rosszúl lövik be az alapfeszt, és alapórajelen is instabillá válik a VGA. Kiváncsiságból menézhetnéd referencia órajelekkel, kiváncsi lennék úgy stabil e a VGA? -
Alulfeszelve - azonnal megdöglik DX 11-be
default - hol jó hol nem, de alapvetően nem jó.
egy fokkal a default felett - még nem volt vele gond.
-
Ombi5
őstag
Elnezest,h itt kerdezem meg, de GTX 570 / GTX 580-nak jonnek ki utodjai mostanaban?
-
NOD
senior tag
válasz
Cybertrone #14406 üzenetére
Jó hát ha van olyan füles ami rendesen takarja akkor okés. Nem próbáltam ki, hogy mennyi lett volna a hőfok 100%-ra tekerve játékban. Gondolom akkor végig 60 alatt lenne.
-
Cybertrone
veterán
válasz
kranazoli #14404 üzenetére
Sliben volt sima es dcu... Nagyobb esetlenebb es hidd el 4 fok az 4 fok... Nem furmarkal tolod hanem gamekkel ahol ez van!
NOD
Nem vagyok suket, csak hasznalom a hutest... Ki igy ki ugy! Sli szemmel nezem a dolgokat es ott a dcu szar! A hang meg subjektiv van aki turi van aki nemjelen esetemben a fules elnyom minden zajt, maskor meg csendes.
-
válasz
kranazoli #14404 üzenetére
Nem tettem fel rá mert nem olyan a kari amit ír!
1. Improving stability under DX11 Games.
Only for below PN:80-C1CQ60-X0A01
80-C1CQ60- X0A02
80-C1CQ60- X0A03nekem: 90-C1CQ60-blablabla
a kékhalálos dolog rendszeres volt régen is ha frissítettem, kéne új rendszer, de nem tudok hova menteni.
-
kranazoli
senior tag
válasz
Kolondrum #14377 üzenetére
Friss driver alatt mit értesz?! Az utolsó WHQL; vagy az utolsó Béta?! Kékhalál azért Win7 alatt nem jön csak úgy... Érdekes. ASUS honlapjáról feldobtad rá a VBIOS fájlt? (igaz csak annyit írnak, hogy DX11-es módban növeli a kártya teljesítményét) Zéró BSOD nem volt más problémám sem nagyon. Jelenleg az utolsó Béta van fent; Skyrim (+ mod-ok) próbálkozások semmi probléma. Cjahhh, Win7 reinstall nem árt - főleg nem VGA kártya csere után(!)
Ui.: Nem 4 fokkal hűvösebb ez a kártya egy ref. modellnél hanem -10 fokkal vagy még többel is. De nem fogok posztolni se képet, se semmit róla - látszik Nálad is FurMark alatt a 60 fok körüli hőmérséklet és nem kicsivel csendesebb mint egy 85 fokon üzemelő ref. modell. (No effenze)
-
NOD
senior tag
válasz
Cybertrone #14402 üzenetére
Azt nem mondtam hogy nem hiszem el. Csak amikor először írtad akkor azt hittem ,hogy mindezt mondjuk csak 40%-os ventivel érted el (nem tudtam ,hogy süket vagy és a hang "már" nem érdekel
).
Azért fűt jobban mert mondjuk 1 órán keresztül játszol vele.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Vigneau interaktív lokálblogja
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fujifilm X
- Egérpad topik
- Yutani: YRHA - Yutani Retró HAngkártyái: IBM mWave
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asztrofotózás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Realme C30 32GB, Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest