- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
-
lolal
senior tag
válasz HeroBen #21404 üzenetére
Átrendezés után , oldal levételt követően alap órajelen a , Battlefield 1 FHD ban 61 - 68 fok között viszi .
Emelt órajel 900 Mhz és 1100 feszkó . ugyanígy FHD már jóval melegebb ( 76 - 80+ fokok) ban van.
Az általad mutatott órajelet még nem próbáltam , de lehet megnézem. Csak a hőfok sok lesz szerintem.[ Szerkesztve ]
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
lolal
senior tag
2 óra intenzív BF1 ( Medium beállítások és FHD ban ) emelt órajel mellett. Meglepett hogy ilyen jól szinten tartotta. A 98 as maximum az egy kísérlet eredménye volt 950MHz-n . Viszont az is meglepő hogy a SW Battlefront valamiért jobban fűti a gépet.
Én vagyok a Magyar Népgazdaság. Azért vagyok felakasztva, mert így legalább úgy látszik, mintha állnék.
-
lolal
senior tag
válasz Gyula84 #21407 üzenetére
De néha nekem is droppol. Akár 15 re is . Általában 60 és 25 között össze vissza. Akkor esik le főleg ha pl füst vagy robbanás van. De több külföldi fórumon utána olvastam ez inkább AMD betegség ( FX - 6300 van nekem mellette ) . Nem tudom neked mi hajtja a vasat de ha amd akkor az a ludas. Érdekesség még az is hogy hiába veszem le low -ra nem lesz több fps semmivel se. Viszont ez a kis tuning jó tett neki. Így 30 alá nem megy egyáltalán , ami jelentős előrelépés.
-
-
-
-
-
NFree
addikt
Hát srácok az szép sajnos akkor az enyém nem valami acélos tuning téren , de majd egyszer megtekerem ha lessz időm.
vga
-
Asbee
veterán
Hozzám került egy ref 570 már csak wot-ra használom a pc-t. Árához képest baromi jó állapotban van, sehol egy karc vagy porszem, még matrica is rajta asus feliratokon. Meglepődtem a hűtésen. Átpaszta, 950mV 800 mhz gpu és szinte totál csendben 80 fok fölé nem megy, ami semmi neki.
-
NFree
addikt
Megkérnék pár 580 tulajt ha van egy kis fölös idelye , mérjne már nekem 2 tesztprogival ha kérhetem .3dmark vantage, 3dmark 11. olyan 833mghz környékén kéne a gpu-t futatni a proci viszont menjen minnél magasabb órajelen ha kérhetem.
Mert valami nállam nem stimmel túl kevéske pont jön össze az említett két progival alapon mérve az 580 lightningal.[ Szerkesztve ]
vga
-
lolal
senior tag
Hosszú együttlét után elvált utunk a GTX 580 al. Végleg nyugdíjba vonult az öregfiú. Helyét egy friss piros frontról származó Sapphire RX 480 8Gb vette át. Köszönöm mindenkinek a hozzáértést a topicban is , egy élmény volt
-
ProdiG
tag
Üdvözlet! Körülbelül 3 éve használok egy GTX 570 GS-GLH-t, és a napokban Battlefield 1 közben egyszercsak beállt a kép, valami kis kattanást hallottam a gépből, restart, windows töltés után pedig fekete képrnyő,kap jelet a monitor, de csak sima feketeség. BIOS bejön, ad képet, még csökkentett módban is működik szépen, de amint rendesen indítanám a windowst akkor fekete kép. Létezik, hogy behalt a kártya? 82 fok fölé sosem ment amíg én használtam.
[ Szerkesztve ]
-
-
NFree
addikt
válasz ProdiG #21426 üzenetére
Ha tudsz csinálj már képet a nyákról dobd be ide ránézünk több szem többet lát. Az a gondom , hogy akkor csinál hasonlót egy vga , ha gpu-nyák közt enged a forrasztás(lehet javítani) de az nem jár hangal csak az általad felsorolt tünetekkel,. Viszont ami a fekete leves lehet reballozni , de vagy akkor szálnak el a nagy hőtöl a gpu-k. vagy ha összejön akkor utánna már nem sokáig megy, de elképzelhető az is ha megcsinálják menni fog sokáig de nagytöbségében elhalnak 1-3 hónap után.
vga
-
lolal
senior tag
Szerintem nem éri meg. Nálam anno a AMD 6870 még 4 hónapot húzott utána. De a melegedéssel folyamatos gondok voltak. Ráadásul amikor 2x meghalt akkor zárlatot csinált és vitte magával a tápot is.
-
-
NFree
addikt
Persze akinek nem fontos az gyötörheti , használja 1 évig kibírja . Nekem rengeteg 65 fok nállam a felső határ. Én hosszútávra tervezek
A nagy hőingadozás hőtágulás nyírja ki a vga-kat , tehát minnél nagyobb ez az érték sztem annál hamarabb következik be a vég . de ez csak a saját véleményem.vga
-
NFree
addikt
Az 1 évet nem arra írtam hogy anyit bír , csak ugye van aki nem használja hosszabb távon a karit és nem számít. Én sajnálom azokat az emberkéket akik megveszik nagynehezen hőnáhított karit , és fél év vagy annyi sem kipurcan, mert szegény egész életében 3 év 80 fok fölött járt . Magjegyzem nem emiatt de lehet ha gondját viselik akkor elmegy 4-6 évet is . de olyan is van ami világ életében gyötörve van mégis sokat bír. (azért nem látunk bele de ha van rá lehetőség miért ne kimélnénk_?)
Én minden esetre nem szeretem ilyen hőfokon járatni a hardvert . De azért csúnya dolgokat követek el én is néha
Imádom a retro vasakat akarok még szerválni egy jó 580 -at, csak ugye nem igen találok olyat ami azért ki volt kimélve . S szerintem emiatt már nem is fogok kockáztatni.vga
-
NFree
addikt
Az jó nekem legtöbb karim a a szekrénybe pihen gyüjtik az erőt egyszer kitaposom belőllük a szart is csak még nem ált össze a konfig. De azért vigyázok rájuk.
Az a baj a dcu val , hogy ahoz a karihoz már érteni kell, nekem lightning van nem valami tuningos sajnos de azért majd próbálkozom.
Egy 580 matrixot szeretnék majd szerválni, de nem lessz egyszerű. Lenne 1 de 100 euró. meg nyűgös mert a haver lusta mint a lajhár aki intézné.[ Szerkesztve ]
vga
-
MrChris
nagyúr
Eddig kitűnően ment a kártya, de most többször is eldobta magát a Sony Vegas renderelés közben és jobb alul a w7 azt írta ki hogy hiba a driverben, de helyreállította. Kissé bosszantó mert így elég megbízhatatlan egy 3 órás render idejű munkát újrakezdeni. A legfrissebb driver van fent. Újra indítottam, de már nem először jön elő, a gpu 62 fok fölé nem megy. Ötlet, hogy mit csináljak ez ellen?
-
NFree
addikt
válasz MrChris #21438 üzenetére
Megpróbálhatsz visszavenni az órajelböl , vagy megtámogatod egy kis fesszel a gpu-t . Sajnos viszont nem biztos, hogy menni fog lehet lassan a végét járja a kari .
Egyébként driver cserebere esetleg ami régebbivel jo volt azzal is csinálja ?
mindenek eleőtt egy ddu val driver pucolás telepítés, utánna ha még mindíg eldobálja a drivert akkor jöhet egy kis fesz , vagy órajel csökkentés.vga
-
MrChris
nagyúr
Két hónappal ezelőtt tettem be, akkor telepítettem. Pár napja húztam újra a gépet és kb az óta kezdte ezt. GPU-z szerint 12-35% között hajtom, 50-nél többel nem ment. Most érdekes mód lement a render, eddig 8%-nál megállt. Azért köszi, legközelebb ha csinálja kipróbálom.
GPU borda újra illesztése javíthat? Még gyári, Palit 3GB-os verzió, nem mai darab, legalább 5-6 éves. -
őstag
-
NFree
addikt
válasz MrChris #21440 üzenetére
Javasolnám , hogy teszteld kia vga-t , használj Unigine haven , valley benchmark ill 3dm fire strike. Msi afterburner legyen fent , hogy lehessen monitorozni a feszt hőfokot órajelet, estleg állítani. Ha nemrég raktad újra a rendszert akkor javasolnék egy régebbi driver kipróbálásást 347.09 vagy 352.86 nekem anno ezek a driverek elég stabilak voltak komolyabb terhelés alatt is . Ha ezekkel megy hőfok rendebn akkor tehetsz fel frissebet is . s ha nem megy akkor már tudod mi a baj oka. minden egyes driver instalnál javasolnám a ddu használatát .
esetleg egy kis hardver ki be sem okozna gondod pcie csatit meg lehet tisztogatni(finoman) stb. power kábeleket átmozgatni(nem árt néha)
Ha rendben van a hőfok s feltételezük , hogy a hő szenzor jó akkor nem hiném, hogy az illesztés lenne a gond borda , gpu közt.vga
-
MrChris
nagyúr
Ok, erre a driveres cserére talán még lesz ma időm.
kicsipapucs: Ettől teljesen függetlenül javasolták szakik, hogy ilyen koros kártyánál már javallott, mert romlik a hűtés hatásfoka, leromlik annak a lapocskának a hővezető képessége. De nem vagyok a pénztárcám ellensége. Majd később...
-
-
MrChris
nagyúr
Addig jutottam hogy a bencheket futtattam vagy egy órát. Sehol semmi hiba, sokkal jobban megizzították mint a Vegas. 85°-ig ment fel, de bírta. Gyanús, hogy mindig adott ponton akadt el a videó renderelés a Vegasban, ami szerintem a progi számlájára írható, azóta belenyúltam a szerkesztésbe és hiba nélkül végigtolta kétszer is.
-
wittman
aktív tag
Sziasztok!
Búcsúzom a topiktól. Pihentetőbe raktam a 3GB-os 580-ast, helyette 1060 6GB lett.
Üdv mindenkinek!
www.vmh59.hu
-
wittman
aktív tag
válasz core i7 #21449 üzenetére
Hát igen, de nem is ez volt a főok a váltásra. Most a konfigom két monitorral eszik 140W-ot. Heti öt nap meg szinte 0-24-ben megy a gép, de nem bányászkodik holmi kriptopénzre. A 1060 6Gb-ost ráadásul még az árremelkedés előtt sikerült időzíteni 82.000Ft volt, most meg 140ezer...
www.vmh59.hu
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
A gyereknek sikerült beszerezni egy gtx570-et. Nagyon komoly kis kártya
Egy Core2-es gépbe próbáltam berakni, ami 2*3.6GHz tuninggal ide vagy oda, de nem nagyon akar többet a GTX285-nél, sőt a 8800GTS-nél sem.
Igaz még csak 3dm03-06-vantage teszt volt.
Próbaképp beraktam a GTX1060-am helyére a Core I5 6600 mellé, és megtáltosodott a vas, hihetetlenül meggyorsult.
Szóval adott a kérdés: Milyen CPU-val érdemes használni, ami kihajtja, de azért olcsón beszerezhető?
Ti milyen procival használjátok?
Mi tudja kihajtani rendesen ezt a bestiát?
A másik kérdés: A memóriát keveslem egy kicsit. Elég ez fullhd-ra mindenhol, vagy érdemes levenni a textúrákat kisebbre? -
őstag
-
envagyok
veterán
válasz kicsipapucs #21454 üzenetére
Az X38-ban X3363 proci van 4*3.4GHz-en, de az se hajcsa ki
Legalábbis a 3dm06 bőven kevesebb mint az i5-ös gépben.
Mindkét core2-es gépben tizenpárezer pontot kapott.
Itt van pár mérés:
Core I5-6600 03 3DM06 Vantage 3dmark
Geforce 570 86850 28537/11344/13918 22457/22646/21911 ts670 fs4158/7971/1547
Geforce 1060 3GB 30343/11467/15966Pentium G4560 3dm06 3dm03
Geforce 1060 3GB 25900/10656/15134 122600
Geforce 1050ti 25499/10599/14493 95000
Geforce GTX660 24789/10602/13528 77410
GTX470 g4560 23907/10800/12100 73524Vagy ennyire proci limites a 3dm06?
-
Ellia
addikt
Tárgytalan, benéztem a topicot Bocsi!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- JÉG Kisbironak!ASUS TUF GAMING RTX 4090
- Palit RTX 3060 Ti 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- Zotac RTX 3080 - AMP Holo LHR 12GB (Garancia 2025.05. + 2 év)
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest