Új hozzászólás Aktív témák
-
Tzoltan21
tag
válasz
odorgg #21089 üzenetére
No, lecseréltem az LCpower tápomat. Az új jövevény egy FSP 750-80APG. Szerintem ennek már hatásosabbnak kellene lennie.
Aztán hamarosan meglesz a GTX580. Kíváncsi vagyok mennyivel lesz erősebb a 6970-nél. Mondjuk ami kiugró dolog az a memória, mert ugye a Radeonban 2 giga van. 1680X1050-be játszok. Arra elég a geforce?
-
-
kpal
nagyúr
-
kpal
nagyúr
válasz
odorgg #20774 üzenetére
Köszi! Igen elsősorban ilyet kerestem vagy a Matrix-ot ,de majdnem úgy volt hogy veszek a Giga Win3x -et ,de ez közelebb volt .
285 Matrix-ot váltotta ,de nem igazán akartam azt eladni mert tartaléknak elraktam volna . Hasonló minőségű utódot akartam és sikerült is.
Az viszont pozitívum ,hogy alapjárati fogyasztás kevesebb . -
Bratee
csendes tag
válasz
odorgg #20636 üzenetére
Gepem:
Processzor: QuadCore Intel Core i7-2600K, 3600 MHz (36 x 100)
Memória: CORSAIR XMS3 (4X2GB 1600 Mhz)
Videókártya: NVIDIA GeForce Asus ENGTX 570
Alaplap: Asus P8P67 Pro
Merevlemez: Seagate Barracuda 1TB 7200 RPM
Hangkártya: nVIDIA HDMI/DP @ nVIDIA GF110 - High Definition Audio Controller
Optikai meghajtó: Samsung SH-222AB
Ház: Cooler Master Storm Sniper
Tápegység: Chiftec APS1000c (1000W)
Monitor: Samsung SyncMaster 2043SN 20"A hofokok rendben vannak.
Tuning nincs. Minden alapon van. Lentebb vettem az orajelet 100Mhz-vel ahogy mondtad, elkezdtem jatszani, es ket teljes oran keresztul nem kapcsolt ki egyszer sem.
Nem merem elkiabalni hogy most mar jo, de... eddig meg sose ment, volt hogy 2 masodperc utan elhalt a jatek.
Koszonom mindenkinek a segitseget, ha esetleg meg elojon a hiba, akkor irok.
-
Bulitt
addikt
-
Tommastercs
csendes tag
válasz
odorgg #20509 üzenetére
hm kösz a sok lehetőséget az os win 7 ultimate 64bit 2009 óta van fent én a gépet ez év februárban vettem most szeptember óta van vele gondom
semmilyen in game progit nem használok
Proci 43-45 fok között mozog. bios frissités nem tudom mikor hol lehet megnézni?
A proci alatti pcie slotban van a vga ha ez segít valamit -
wittman
aktív tag
válasz
odorgg #20461 üzenetére
Szia!
Leellenőriztem és nem a hűtőlamellák zörögnek, hanem a hang nem is a vga-ból jön, hanem a kb. az 1 hónapos Corsair TX650 tápegységből. A gép csendben van a vga hűtés profilja 10%-on hajtja a ventiket síri csendben 35 Celsius fokon, de a Corsair táp ventije halkan kattogó hangot ad.
-
válasz
odorgg #20287 üzenetére
hat, mostmar megkeredezem a topicjaba... mert 5k-t se szeretnek rakolteni a 2600k ra ha szinte 1 jatekban sem ereznem azt hogy jobb a minimum fps-em.. mert rafizetek es bukom a garit
szoval nem mind1. MOndjuk procit meg nem halottam hogy tonkre ment volna valakinel igy a gari nem erdekel, de az 5k igen
-
laragirl83
őstag
-
sestertius
őstag
válasz
odorgg #17066 üzenetére
Ezek szerint viszont a 775 nem lehet gond, szerintem meg táp hiba sem, mert ha ugye kevés lenne a táp, akkor nem megy, vagy újra indul, de nem melegszik... szerintem.
A ház miatt meg nem gondolnám, hogy 20 fokot számíthat, milyen házban megy... ezt még most sem hiszem el. De ha nincs más magyarázat... -
alibaba78
őstag
válasz
odorgg #16000 üzenetére
Igazad van, ezen en is elgondolkoztam volna, ha nem hataron lenne az ara. 200 angol penz ez a tipus, amit linkeltem, de 228-ert mar van giga. 28 penz alatt pedig nincs aftermarket hutes tudtommal, igy nem eri meg. A szerelest akkor ki is hagytam a sorbol. Majd elfelejtettem, 230 korul meg mar lehet szerezni (ha nehezkesen is) 570-et.
-
Cole86
senior tag
válasz
odorgg #15874 üzenetére
Lol.. az nem semmi.. nekem sajnos elfogy a kártya Full HDban ultra beállításokon minden maxon, 930as gpu mellett talán még elmegy.. de ez az 51fok 34%os venti mellett nekem durván hihetetlen!
Alapórajeleken is használod vagy csak alapfeszültségen? gondoltam addig felhúzod amennyit alapfeszen még elbír
nem?
jah és milyen paszta van rajta? gyári ac mx 3-4?
-
Cole86
senior tag
válasz
odorgg #15738 üzenetére
Köszönöm az infót kedves kollégák..!
Igazatok lehet.. a kártya tökéletes és valóban nincs különbség nagyon a 2kártya között.. Elfogy a 480asról is, de durva ,h ugyan azt a szintet hozza az 580as is alapon..
A másik kérdésem ,h mennyire számít jó vagy rossz a tuningpotenciálnak az alapfeszültségen 1,000v-on a 830-840es gpu clock és 4500mhz memória?
Ha kicsit adok neki akkor már 1,063v 880 körül megy, 1,075von 900at és 1,100von pedig 940et.
Referencia modellem van ,de 80%os venti mellett sem megy feljebb a hőmérséklet 75-76foknál. Game alatt fül hallgatóval nem zavaró egyáltalán szerintem.
A másik kollégának köszönöm a linket és a programot, ki fogom próbálni!
Sorry ,h nem néztem át az egész 580as toppicot
még 1x thx mindenkinek!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
odorgg #15032 üzenetére
Már most itt is látszik hogy voltak kacsa hírek arról a brutális 64 rop egységről.
Most nézem hogy csak 32 Rop egysége van.
Inkább a memória részt erősítette most a Radeon. Sok sok sok memória, nagy sávszélesség. Az az 512 Stream nem hiszem hogy csodákat fog művelni.
Szép fogyasztása lesz. 4.3 Milliárd tranzit etetni... -
válasz
odorgg #14418 üzenetére
Ez nem biztos, mert akitől vettem felhívott, adott pár tanácsot, most megpróbáltam és először lefutott a 3d mark 11 úgy, hogy nem nyúltam a kártyához. A megoldás egyszerű, csak a 2007 óta jól működő CPU és RAm tuningot kell kikapcsolni.... Tehát a gond itt megszűnik, a cpu oldalon meg előjön úgymond (alapon lassú a Q6600).
Ez egy teszt volt még nem biztos! majd doki után folytatom, táppénzen lesz mindenre időm. -
raus
aktív tag
válasz
odorgg #12757 üzenetére
Figyu ha jok a felületek akkor minel kevesebb pasztat kell tenni es jol eldolgozva, a leszorito erö majd összegyogyitja a felületeket. Eleg lett volna ez a mennyiseg ha nem lett volna szar a Shami talpa. Eddig mindig bevalt a bankkartyas modszer CPU-nal, NB es SB-nel, GPU-nal. Ha megjön a Shaman akkor AS5-tel probalkozom, ma veszek egy tubussal mert azt olvastam hogy valamit javitottak rajta. AS5 volt a DCUII-ön es nem sporoltam mert sokat elnyelnek a resek es igy jobb höfokokat kaptam mint a Shamival.
Mas...
letezik egy Coollaboratory Ultra folyekony fem paszta olyan az allaga mint az olvadt cinnek es döbbenetesen jok a höfokok vele. Lehet hogy meg kellene probalkozni vele, de csak sik felületek között müxik mivel nehezen lehet eloszlatni ecsettel nagy felületeken mint egy GPU pl. -
válasz
odorgg #12687 üzenetére
A venti is a PC Gear-től van, ugyan úgy, ahogy maga a borda is. A gyárilag kapott thermalright venti sajnos hibás volt, garba cserélni ugyan olyanra kb 1 hónap alatt tudták volna, így inkább választottam ezt, mondjuk rá kellett dobnom 3K-t (mert akkor még ez 6K volt és a sima TR meg csak 3K). Kicsit gyengébb a maximális légszállítása (4 köbméter/órával), a külső gumi komponens miatt jobban elnyeli a rezgéseket és egy leheletnyit halkabb, mint a TR venti
Tudtommal el akarja passzolni a 480-ast, (nekem azon a gyári egy tizedmásodpercig sem volt rajta, Cshaveztől direkt úgy kértem, hogy küldje meztelenül, ne tegye rá vissza a gyárit
)
-
raus
aktív tag
válasz
odorgg #12628 üzenetére
Igen azt irtam hogy nem jo a DCU II hütese nalam. De mindent auto-n hagyok. Ha belepiszkalok az Afterburner custom ventivezerles füle alatt akkor nagyon jo görbet lehet letrehozni tetszöleges törespontokkal. Erre gondoltam. Tudnam en is a balnat ugy beallitani hogy ne engedje 60fok föle de kisse hangosabb lenne mint az auto modus.
...mas
több akadalyba ütköztem a Shaman szerelese közben mint gondoltam.
1. A PWM csati nem megoldhato, legfeljebb forrasztassal mert ugye a balna mindket ventijenek a kabelei egyetlen 5tüs csatiban futnak össze. Nem moddolom mert mindenkepp meg akarom a gyari allapotat a kartyanak örizni, amennyire lehet. A ref gtx580 egy ventis csatijat össze lehet hozni siman egy PWM-es ventivel.
2. A hatlap nem kompatibilis a Shaman-nal mert a sajat X alaku backplate-je nem feküdhet az ASUS hatlap lemezre hanem a nyaklapra kellene neki a gumi tavtartokkal. A recezett csavaranyak sem passzolnak az ASUS hatlaphoz igy csupaszon marad a nyaklap.
3. Ebböl kifolyolag a VRM-eket fedö gyari bordat is egyedi csavar-es-anya altal kell rögzitenem mert az ASUS hatlaphoz volt atmenö csavarral fogatva ugy hogy a hatlapban volt a menet. Vekony a furat ezen a bordan igy ki kell bövitenem a ket furatot 3-as furoval es akkor szep inox csavarokkal es anyaval kellöen rögziteni tudom. Amugy a Shaman szepen illeszkedik a GPU-ra es elfernek a höcsövek a kartya kimenetei iranyaba is. Viszont a GPU kupakja nem valami tökeletesen sik, majd a paszta kitölti ha jol odahuzom a Shaman talpat. Egyedül a GPU-tol balra a höcsövek alatt levö 3db BGA Vram-ra kell alacsonyabb bordakat tennem hogy elferjenek. A Shaman-hoz adott alubordak eleg sovanyak szerintem. Ennel jobbak vannak itthon, Swiftech, Enzotech es Cooltek C1100-as rezbordak 3M hövezetö matricakkal.
Folyamatosan csinalom a kepeket a szerelesröl, ha erdekel benneteket szivesen beteszem ide öket.
Egyebkent nagyon szep latvany a Shaman a fekete nyaklapon, kar hogy lefele log majd a gepben es semmit sem lat belöle az ember -
Tökmindegy
senior tag
válasz
odorgg #12628 üzenetére
Mint mondottam ,én ilyet nem tapasztaltam,igaz fél órát nem is furmarkoltam vele. Max 15 percet.
De játék alatt sosem volt 70 fokos erre a nagy esküt leteszem. Eleve nem is értem miért kell gyilkolni a hardvert evvel a progival. Bár mindenki úgy teszi tönkre a cuccait ahogy akarja
Nálam alapon 30 -32 fookos a VGA,játékok alatt olyan 65-67 a max. -
Tökmindegy
senior tag
válasz
odorgg #12625 üzenetére
Hova engedi a hőfokokat? Ne beszélj már( ,hogy is mondjam udvariasan ) ilyeneket.
Nincs az a játék ahol 70 fokot megközelítené a hőfok. Legalábbis én ezt tapasztalom.
Talán furmark alatt volt egyszer 73 vagy 74 fokos.
Mondjuk a ház szellőzése is befolyásolja ,no de aki 580 at vesz az házat is vegyen mellé szvsz. -
raus
aktív tag
válasz
odorgg #12592 üzenetére
Van a kartyamon egy összefüggö fem hatlap ami fel van csavarozva a nyaklapra es a VRM-ek helyen egy csik hövezetö pad-del. Igy segiti hatulrok is hüteni a VRM-eket a nagy felület altal. Müködik mert kellemesen forro az egesz hatlap. Szeretnem rajtahagyni de szerinted a Shaman kompatibilis vele? Gondolom ha a GPU felöli oldal szabadon van akkor atfüzöm a Shamant a nyaklapon es a hatlapon aztan a hatlapon keresztül meghuzom a csavarokat nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Victus 16 - 16,1"FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 7640HS - 16GB - 512GB - RTX 3050 - Win11 - 1,5 év gari
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged