- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- High-tech fűtőtest? Nem, szellős GameMax ház!
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Autós kamerák
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Azonnali informatikai kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
mcwolf79
veterán
válasz
boogie84 #13499 üzenetére
Lehet arra céloz, hogy a "határon" járatva a tápegységet rövidül az élettartama.
Bár ez szerintem (ha erre céloz) badarság. Valszeg ez is úgy van,mint a tuningolt CPU. Nem 30 évig fog működni, hanem csak 15-igJelentem, kipróbáltam a Furmark + Prime95 kombót "összeereszteni". A fogyasztás 560 W körül ingadozik. Mikor fog normál használatban ennyi terhelést kapni a gép? Segítek : SOHA !!!
-
mcwolf79
veterán
válasz
Cybertrone #13495 üzenetére
Igen ,a szűrőket még nem kapcsoltam be, de az lesz a következő.
-
mcwolf79
veterán
[heaven 4 ghz-es cpu-val]
[heaven alapórajelen]Mint látható itt gyakorlatilag semmi különbség nincs, bár ez a teszt nem is a CPU-t dolgoztatja meg igazán.
Érdekességként megemlítem,hogy itt alapórajelen AUTO-feszen többet fogyasztott,mint az offset -0,085-ös 4 Ghz-re húzott CPU-val -
Dark KillerX
addikt
Van új WHQL![link]
-
mcwolf79
veterán
Na be lett izzítva az 570 SLI.
Nem volt még nagyon időm tesztelni, de azt már most látom, hogy van értelme a CPU-t tuningolni. (Persze majd meglátjuk BF3 alatt mennyi CPU kell, bár a BC2 alapján abból sohasem elég)
A Crysis Warhead benchamrk-ot futtattam:
[alapórajel]Az eredményekből látszódik,hogy a minimum fps-re és az átlag fps-re is jótékonyan hat a CPU meghajtása.
Heaven benchamrkot is futtattam,de azt valamiért nem tudtam screenshot-olni. Majd a Fraps segít.
Fogyasztásban kb. 50 W a difi, ezt sacc/kb. a LinX fogyasztási értékei is igazolják:
Alapon:213 Watt
4 Ghz-en : 238 WattJa,és azok számára ,akiknek "gyengébb" tápegységük van, megnyugtatásul közlöm,hogy Nálam eddig a 625-ös Enermax hősiesen állja a sarat. Legmagasabb érték amit láttam a Crysis WH bench alatt volt 520 Watt (4 Ghz-re húzott CPU-val).
-
BeLucZ
addikt
válasz
Psychopeti #13474 üzenetére
hát azért 920as mag orajel nem semmi 24/7 re, lehet metroban csak 3 fps többlet de máshol tuti több, szerintem az már nagyon kövér tuning egy 580nak
majd +20% tuning 24/7re az nem semmi, szerintem többnek kéne lennie ott a változásnak
-
becsitibi
senior tag
válasz
mcwolf79 #13486 üzenetére
Próbáld ki
,teszteld egyszer alapórajelen,majd 4,0 ghz-en,és 4,3-4,4-en,lefuttatod az avp,metro,heaven,3d mark benchet,összegzed az eredményeket,majd levonod a következtetést,én személy szerint nem hinném hogy a 4,0 ghz nem lenne neki elég,sőt még azt is meg merem kockáztatni hogy alapon is kihajtaná a karikat,mert gondolom full hd vagy afölött játszanál,ott meg már minden játék vga limites
-
mcwolf79
veterán
4 Ghz elég,hogy kihajtson 2 db GTX570-et?
Vagy elkél neki a 4,3-4,4 Ghz? -
Crossfit007
senior tag
válasz
Psychopeti #13480 üzenetére
Gainward GTX580 Phantom 3GB-osom van, szal nem az alap.
0.963V az igen szép alapfesz!! -
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13483 üzenetére
OFF: Köszi a választ
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13482 üzenetére
Szorzózáras igen...
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13481 üzenetére
Á akkor már érthető
OFF: Az intel core i7 870-es processzor az szorzózáras vagy nem?
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13480 üzenetére
A 2D-s fesz 0.963v... A 3D-s az 1v... ref esetében... nem ref az változó, van 1v-os is, és van 1.038v-os is! Plusz az övé 3gb-os...
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Crossfit007 #13479 üzenetére
Alap 580-as VGA-d van?
Neked alapbból 1038-on megy a fesz? Mert nekem csak* 0.963-on
-
Crossfit007
senior tag
válasz
Psychopeti #13476 üzenetére
Szerintem nem éri meg, de hát a te dolgod...
Én alapfeszen mentem el 870/1740/4170MHz-ig ( 1038mV ) és tökéletesen elég mindenre... -
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13477 üzenetére
A válaszom az hogy nem
(nincs értelme) csak mégis(milyen az ember ugye) kíváncsi vagyok hogy ez a kis Tuning mennyire számít ill. észrevehető (inkább nem
) a tesztekben, játékokban.
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13476 üzenetére
És megéri?
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13475 üzenetére
Így ahogy mondod
Tesztelve Metro 2033 Benchmarkal és igen Kb. 3fps-nyi emelkedés tapasztalható
Így már olyan meleget fúj ki hogy gyümölcs aszalásra is lehetne használni
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13474 üzenetére
De jó... mostmár 3fps-el többet kapol gamekben
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Sikerült egy kis tuningot eszközölnöm a 2 EVGA GTX 580-hoz
Szerintetek ez jónak számít?
Itt egy kép:[Katt ide!]
Techpoweruphoz feltöltve!
link:[Katt ide!]
-
ForRedGlory
félisten
válasz
Cybertrone #13471 üzenetére
Ez van, ráadásul nem is olyan szép, mint a Crysis volt a maga idejében... majd 2 év múlva az akkori középkategóriás kártyák simán vinni fogják maxon
Addig meg ez a multi gpu kiváltsága marad. -
Scholes9
nagyúr
válasz
Cybertrone #13471 üzenetére
Így van, többször leírtam már én is, de más is, h vannak játékok, amelynek Csernobil felrobbant 4-es blokkja sem lenne elég
-
Cybertrone
veterán
válasz
ForRedGlory #13470 üzenetére
Szarból várat semmi nem tud csinállni... optimalizálás kérdése minden... és abban a gamben semmi optimalizáció nincsen...
-
Cybertrone
veterán
Dekko fejezd be az észosztást, és vonulj el megint vagy 2 hónapra csendben... égnek áll az ember haja tőled... Mondassz itt olyan hülyeségeket hogy borzasztó... Mindezt 1 db 580-al... példálózól hogy a dmark hogy megfingat mindent... te jó isten... hát addig futtasd azt a szart míg mi nem mondjuk hogy elég... Csodálkozol hogy leosztunk, aztán mész panaszra a modiknak, meg jáccod a hattyú halálát hogy újra regelsz meg hasonlók...
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
shteer #13457 üzenetére
3Dmark semmi másra nem való, csak hogy össze hasonlítsd kinek mit megy szerintem.
Stabilitás tesztnek durva szar. Mindig ahhoz igazítottam a gépemet játékban meg kifagytam.
Linx is ilyesmi dolog. Marhára hibátlanul futott 100 teszt végig. Csak játékban 10 perc után kifagytam. -
Razermazer
őstag
válasz
keIdor #13450 üzenetére
No evvel teljesen egyetértek, én is addig futtattam amíg nem közölte, hogy nem tud elindulni a vírusírtó miatt, aztán a tűzfal miatt. Mondtam hátha a következő patch megoldja, mert gyári verzióm van evga kártyához kaptam, nem tette. Kaspersky antivirust nem fogok ezért törölni, ezért a szemét idióta programért(nem virágbolti). 1.01-es verzió érdekes módon nem akad össze semmivel, minősíti a programot. Inkább heaven abból az összes fajta leszalad gond nélkül meg játékok, és ott ha kevés akkor kell húzni egy picit.
-
keIdor
titán
válasz
boogie84 #13451 üzenetére
Nincs, képátmérőtől függ. 22" és 24"-es monitoron is van különbség hiába 1920x1080 mindkettő. Nagyobbak a pixelek a 24"-esen, így álló helyzetben a 4x meg a 8x AA között is látni különbséget, bár elég minimális. 22"-esen lehet nem látnám.
ÁdiBá: Akkor hajrá, de topikot tévesztettél, neked a 3DMark topikban van akkor a helyed. Aki 3DMark alapján vesz VGA-t, az Hülye. Így nagy kezdőbetűvel, nem sokat számít.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
keIdor #13450 üzenetére
Kinek melyik játék ér meg hardver cserét, az néző pont kérdése.
A benchmarkal csak azt akartam sugalni hogy egy csúcs kategóriás több kártyás rendszerrel illenék mindenhol helyt állni, szerintem. Én szerintem persze.
Rengeteg helyen a 3DMARK-ban nyújtott teljesítménye alapján vásárolnak videó kártyát, így nem teljesen igaz hogy az senkit sem érdekel. -
boogie84
veterán
Mi értelme a 8×os élsímításnak full hd-ben?
Éppen azért gondolkodom minotorcserén ha elviszik a régi gépem, h tudjak 2× élsímítással játszani, mert az élsímítás jobban fogja gépet, mint a felbontás.
Szakik: Abban van ráció h 1680as 8×AA majdnem megegyezik egy 1920as 2×AA teljesítményével? Még mindig úgy megy h az AA jobban terheli a vga-t mint a felbontás?
(#13444) shteer: Ha neki az tetszik akk csinálja. De ha nem kell neki vagy vkinek egy 570es akk szívesen átveszem olcsóért.
-
keIdor
titán
Egy a probléma... hogy a Metro meg a Crysis is szar játék. Vagy inkább fogalmazzunk úgy, hogy egyik se ér hardver cserét. Hova? 5-6 óra játékidőre?
Benchmark meg senkit sem érdekel, én a 3DMark11-et kétszer futtattam eddig életem során, egyszer a HD5870-nél, egyszer meg a GTX-580-nál aztán uninstall. Kit érdekel az.
Érdekes példa volt tőled, összehozod a filmet meg a benchmark-ot, mintha a kettő ugyanolyan szerepet töltene be az ember életében. Moziba is benchmarkért járunk biztos... -
ÁdiBá
veterán
válasz
shteer #13444 üzenetére
Én filmet is szeretek folyamatos képvilággal nézni.
Tudod, nem szaggatva.
Bár lehet te fényképezve nézel filmet is.
Hogy egy benchmarkban mi számít élvezetnek?!
Folyamatos képet látni szerintem sokkal izgalmasabb mint hogy kép kockákat, még ha az a dolga is a benchmarknak hogy megzabálja a gépet teljes erőforrását....
Mellesleg a kíváncsi vagyok a Metro folytatására.
Így is olyan az első rész mint a CrySis. Talán 3 év múlva lesz rá gép ami bírni fogja... -
Cybertrone
veterán
Mindennek vannak korlatai... Nem mond ujdonsagot!
-
ÁdiBá
veterán
válasz
keIdor #13441 üzenetére
1920x1080 képpontos felbontásban egy 580 illetve 570, több videó kártyás rendszert meg-e lehet alázni napjaink játékával hogy azok élvezhetetlen FpS "Frames per second" sebességet generáljanak?!
Azért kérdezem mert a 480Sli kevésnek bizonyult, én kivégeztem full Hd ban. Igaz, nem hétköznapi beállításon, de azt hittem egy SLi azért tud valamit.
570/580 mennyivel lehet erősebb?!Benchmarkhoz még fullHD se kellett. 3DMARK11 egyszerűen esélytelen hogy a következő generációval élvezhető legyen fullHd-ban.
580-asom szinte fényképez rajta... -
ÁdiBá
veterán
FullHD - ban esélytelen hogy megöli az ember az 580/570 Sli szerintetek?!
Minden legalább 8X éllel. (METRO2033 se kivétel) -
Laraxior
titán
válasz
Psychopeti #13435 üzenetére
Hány monitorral tolod, hogy SLi-nél órajelet akarsz emelni?
Vagy két külön gépben vannak az evga karik? -
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13437 üzenetére
Azt már csináltam frankó
-
Cybertrone
veterán
válasz
Mindenre eleg az sli, huzibalni nem kell... Inkabb ventivrzerlest csinalj!
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szvsz semmivel...
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13433 üzenetére
A Core Voltage-hoz Hozzá kell nyúlni vagy nem kell aktiválni?
HA a Core Clock-ot megemelem 1 MHZ-el akkor a Shader Clock emelkedik automatikusan 2MHZ-et.
Akkor most a Memory Clock-ot Mennyivel emeljem?Más kérdés:
A Memory Clock-ot nekem kell növelni vagy megy ez is automatikusan?Ezek az alap értékek:
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13433 üzenetére
Akkor nem rakom fel megy levesbe
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13432 üzenetére
Az stabilitástesztelő... olyan mint a furmark... ha neked kell felteheted, nekem nem kéne semmi pénzért!
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13429 üzenetére
Az MSI Kombustor is kell?
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Psychopeti #13430 üzenetére
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13429 üzenetére
Aha értem
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13428 üzenetére
De majd fognak... de addig míg a jelenlegi vga-kat supportálja nincs mi csinálni rajta!
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13427 üzenetére
Ebből ez a legfrissebb verzió? MSI Afterburner v2.1.0 (2011-02-15)
Többet mér nem csinálnak
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13426 üzenetére
De...
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Cybertrone #13425 üzenetére
Az nem az a MSI Afterburner ha jól tudom?
-
Cybertrone
veterán
válasz
Psychopeti #13424 üzenetére
És milenne hogyha felraknád az afterburnert... sokkal jobb, és mindenki azt használja!
-
Psychopeti
senior tag
válasz
Psychopeti #13423 üzenetére
Természetesen ez 2db EVGA580GTX-hez használandó program lenne
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok
Használta már közületek valaki ezt a EVGA Precision- programot?
Ha igen mi a véleményetek róla
A válaszokat köszönöm előre is
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
tupacamaru #13412 üzenetére
Nem azt írtam, hogy gyorsabb, hanem "gyors"...
Ebben a kategóriában már nem számít pár fps.... (legalább is nekem) -
sg22
senior tag
srácok kéne egy kis segítség! evga gtx 580hoz gyári coolerrel milyen méretű gap padokat kell rá venni?
kösz!
-
kranazoli
senior tag
válasz
redingitell #13410 üzenetére
Nekem (is) ASUS van. Nincs vele semmi problémám. Ha nem akarsz SLI-t, akkor ez, ha akarsz, akkor 2 slot-ost inkább. Asus honlapján van hozzá egy VBIOS fájl. Azt is ráflesh-eltem. Minden OK. (halk; hűvös; gyors vs. nagy és drága)
PS:
8X ezer pénz volt, amikor vettem. Szépen felment az ára (ennek is).
-
-
ÁdiBá
veterán
válasz
Crossfit007 #13379 üzenetére
Azon a rendszeren már nagyon szépen kellene mennie a GTA4 játéknak.
Főleg, az 580GTX - nek nem okoz gondot maximum részletesség se FullHD-ban.
Én hasonló jelenséget nem tapasztaltam.
Rettentő jól megy ez a processzor, áldom az eszem hogy ilyet sikerült vásárolnom.(#13410) redingitell Én ENGTX570/DCII/2DIS/1280MD5 szavazok.
-
tupacamaru
veterán
válasz
Rabbitf_24 #13405 üzenetére
És mitől gyorsabb a többitől?
-
zack
nagyúr
válasz
redingitell #13410 üzenetére
Mindenképpen az Asus-t.
-
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Szerintetek melyiket érdemesebb megvenni? ASUS nVidia GTX570 1280Mb (ENGTX570/DCII/2DIS/1280MD5) vagy GAINWARD nVidia GTX570 1280Mb Phantom-ot.
Árban egy ezres különbség van az ASUS javára. -
Speed®
titán
válasz
tome.jr #13407 üzenetére
Fura lenne..legalábbis Ati oldalon nálam semmi gond nem volt még a 4830/512+4850/1024 párossal sem anno..pedig ott SPk terén is eltérés volt. 4830/512 CFként teljesített persze, de a skálázódás rendben volt.
Azt nem tudom, az SLI mennyivel rugalmatlanabb..szerintem menne. -
tome.jr
addikt
válasz
Cybertrone #13406 üzenetére
Can I mix and match graphics cards with different sizes of memory?
No. For example, an XXXGT 512MB cannot be paired with a XXXGT 1GB in an SLI configuration.Gyakorlatban nem próbáltam még, hogy valóban így van-e, de van egy olyan érzésem, hogy driver-ből tiltja az SLi bekapcsolást ha különböző méretű memóriát észlel.
-
Rabbitf_24
addikt
válasz
Cybertrone #13329 üzenetére
nekem 580 phantom van 3g rammal, tényleg halk, és gyors..
-
tome.jr
addikt
válasz
Razermazer #13393 üzenetére
Különböző memória méretű kártyákat nem lehet SLi-be kötni.
-
kasa85
őstag
válasz
Crossfit007 #13379 üzenetére
Unigine Heaven majdnem mindenkinél röcög.
Legalább egyszer fusson le utána mehet a teszt.
GTA4 = Fosport na az nagyon kevés embernél megy röcögés mentesen.
BF3 még beta,így Ati/Nvidia driver gépek házak táján nem mindegyikkel jó.
KB ennyi ha csak ezek a problémák.
Várnod kell az új driverekre,mert a BF3 javítják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- E-roller topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- iPhone topik
- Napelem
- Apple MacBook
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest