- Billentyűzet gondom van
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Nyomtató topik
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Házimozi belépő szinten
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
ÁdiBá
veterán
válasz
mcwolf79 #13870 üzenetére
Lehet tényleg eltúlozzák a gyártók. De azért gondolod hogy ennyire?!
Idézek az nvidia oldaláról.
Thermal and Power Specs:
97 CMaximum GPU Temperature (in C)
244 WMaximum Graphics Card Power (W)
600 WMinimum System Power Requirement (W)4
One 6-pin and One 8-pinSupplementary Power Connectors4Belehet kötni a 650W alá is a GTX580 asokat. Én nem tenném.
Aki azért vesz egy SLi, illenék a kártyáknak méltó tápot oda tenni.Inkább legyen 10W több, mint egyel kevesebb.
-
mcwolf79
veterán
válasz
mcwolf79 #13757 üzenetére
Most felraktam a WHQL-t, és ezzel sem tapasztaltam tegnap esti 3 órás turnusom alatt semmilyen grafikai bug-ot.
Szerencsés csillagzat alatt születtemPersze a szokásos drivertelepítési macera ezzel is előjött. Játék közben csak nézem,hogy miért csak 40 fps van. Hát mivel a driver install után kikapcsol az SLI, ismét elfelejtettem visszakapcsolni
-
becsitibi
senior tag
válasz
mcwolf79 #13486 üzenetére
Próbáld ki
,teszteld egyszer alapórajelen,majd 4,0 ghz-en,és 4,3-4,4-en,lefuttatod az avp,metro,heaven,3d mark benchet,összegzed az eredményeket,majd levonod a következtetést,én személy szerint nem hinném hogy a 4,0 ghz nem lenne neki elég,sőt még azt is meg merem kockáztatni hogy alapon is kihajtaná a karikat,mert gondolom full hd vagy afölött játszanál,ott meg már minden játék vga limites
-
zack
nagyúr
válasz
mcwolf79 #13399 üzenetére
Szerintem a fesz különálló dolog. Mindegyik kártya a saját feszén fog menni. Tehát amelyik nagyobb feszt kap az csökkentett órajelen sem fog változni.
Ezért célszerű egyforma kártyákból kiépíteni az SLI-t CF-et.
Az hogy melyik milyen fesszel képes menni szerencse kérdése. Ezért nehéz a tuning, illetve állítgatás, mert ha az egyik kártya sokkal gyengébb tuningban, instabil lesz a rendszer. -
Razermazer
őstag
válasz
mcwolf79 #13392 üzenetére
Szérián belül azonosak igen. Tehát nem rakhatsz össze egy gtx 285-t egy 580-al, vagy 570-et 580-al. De különböző memória nagyságú, és eltérő magórajelű kártyáknál, csak annyi történik hogy a gyengébbhez butul le az erősebb(szérián belül természetesen).
Nálam most például kettő darab gtx 460-van 1 gigásak sli-be, az egyik ssc+-os a másik sc-os, az ssc+-os lebutult az sc-órajelére ennyi történt -
-
raus
aktív tag
válasz
mcwolf79 #13157 üzenetére
Ezt szoktam hasznalni. Leginkabb VRAM tuningnal. Van bootos valtozat benne. De akkor ugye a kartya bioszat kell szerkeszteni a mar bevalt tuningbeallitassal. Azt mondjak a Crysis benchmark tool is jo es a 3DMark 2006 firefly tesztjet futtasd loopingolva. Es jatsz vele sokszor jatekban fagy ami tesztben meg nem.
-
Bulitt
addikt
válasz
mcwolf79 #13157 üzenetére
Ha nem stabil a kártya képi anomália fog jelentkezni magas órajeleken, mikor felkapcsol mondjuk 3D-re. A Heaven alkalmas rá, de a Furmark is mert már a driverben biztosítva van a kártya, hogy ne tudja a progi széthajtani.
Ha nem stabil a kártya akkor vagy win alatt is jelentkeznek képi problémák, de ha csak 3d alatt akkor pedig vissza esik az órajel 2D-re vagy megfagy a kép ilyesmi jelentkezhet
-
Bulitt
addikt
válasz
mcwolf79 #13155 üzenetére
Általánosságban véve, szerintem alap feszen már jó tuningot lehet kihozni belőle. Nézd meg, hogy alap feszültségen mennyit megy a kártya. Ha elegendő tuningot hoz számodra, és stabil a kártya akkor ne piszkáld. Ha nem stabil a kártya, emeld a feszültséget míg stabil nem lesz. Ha vészesen túl magasnak érzed, akkor a tuningból vegyél vissza. Olyan mint a procinál
-
Scholes9
nagyúr
válasz
mcwolf79 #8345 üzenetére
Persze, nyílván, ha vki kifog egy rossz hardvert, egyből másképp fog a gyártóra nézni, így vagyok én is a Gigával, de ettől még nem rossz cuccokat készítenek, sőt
Gainwardból ez az első kártyám és eddig hibátlan szerencsére
Anno, amikor ezt vettem SimonYana kollégától, sokat agyaltam, h ez legyen-e vagy egy Giga 570-es Iponból, és a tavalyi Giga SOC kellemetlenség miatt lett az előbbi
Lényeg, h ref példányokat felesleges igazából rangsolrolni, mert ua, szinte csak a garancia időtartama, ami számít, persze lehet, ezzel egyedül vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Eredeti játékok OFF topik
- Billentyűzet gondom van
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Samsung Galaxy Tab S10 Ultra - más dimenzió
- Korrekt táblagépet dobott össze a Motorola
- Biliárd és snooker topik
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX GAMING RX580 8GB videókártya
- XFX Speedster MERC 319 AMD Radeon RX 6950XT Black Gaming 16GB GDDR6 - Beszámítás: OK
- Inno3D GeForce RTX 4080 iChill X3 16GB - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- ASUS ROG Strix Radeon RX 5700 OC 8GB GDDR6 256bit X8T-GAMING Led Videokártya
- ASUS PRIME OC GeForce RTX 5070 O12G - 36 hónap magyar bolti garancia - INGYENES Házhozszállítás
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Gigabyte X570 AMD R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RX 6750XT 12GB Zalman Z1 Plus CM 750W
- Jabra Speak 410 MS - PHS001U 7410-109 és 7410-209 (ELKELT)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest