Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
7k!

(bocsánat, de nem tudtam kihagyni!)
-
Beowulf_78
addikt
-
Dj Dekko!
őstag
De * amúgy a hang kártya is világít fölötte *uv kéken! ... de a GX2 az-az elég fényes...

-
marcipunk
tag
valóban óriasi tuningot nem tudtam kihozni ebből a sapphire/pcprtner/zotac kártyából, de 600/900 helyett tud 700/1000, csak fel kell tekerni a ventit 100%-a (stock cooler)
mondjuk 3dmark06 alatt ez kb 800 pontot jelentett nekem, úgyhogy húzza a franc.
amilyen olcsón vettem, ahhoz képest teljesen megfelelő teljesítményt nyújt.bár a fentebb említett elhalálozási arány a g92-k között némileg aggasztani kezdett. remélem nem hozom a formám, és nem szakad össze a kártya

-
válasz
Davzone
üzenetére
Igen, sajnos az én 9800GTX-en is ezek köré tartozik...
Néha úgy beszemetel még a gagyi 2D-s játékokkal is, hogy csak nézek.
A MASS Effect-el kezdte. Vettem is egy eredetit, mert a topicjában azt huhogták, hogy az eredetit kell megvenni és akkor azzal semmi gond nem lesz.
Azóta xaraxik. Ha erőt gyűjtök majd visszaviszem a nagykerbe, talán adnak egy 9800GTX+ -ost. -
Dj Dekko!
őstag
Ettől függetlenül az az érdekes... hogy a crysis NEM EGYSZERŰEN GYORSULT! ... 1280x1024 VeryHigh Dx10 Vista 4x Élsímítás / 16x aizona ... JÁTSZHATÓ TEMPÓT DIKTÁL...
úgy hogy... azzal nincs is problémám -
Dj Dekko!
őstag
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Nah, megvan... sikerült beszereznem a másik GX2 ...
tesztek ...
3DMark Vantage GPu: 15500 pont ... de sajna a proci csak 8500 --- (egy gx2 vel 9500 pont volt az össze végeredmény) most így 12900 pont
PhysX bekapcsolásával 17200 pont Quad Sli AMD Phenom 9750 (2.7ghz)
PhysX bekapcsolásával 12500 pont *1db Gx2 AMD Phenom 9750 (2.7ghz)
egyszóval... elég tohonya az AMD proci...
-
NFree
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Gratt
Szerinted a 9800gtx-et érdemes lecserélni egy 260-ra vagy annyival nem erősebb, esetleg várni egy kicsit, még lejjeb megy az ára a 280-ak+kijön 55nm-en.
Még vagy 2 karit berakhattál volna a cikkbe, akkor világsztár lett volna. (Biztos adott volna kölcsön valaki mert én igen) Ha a közelben lettél volna.
Na mindeggy így is szuper, még1szer gratt

-
Dj Dekko!
őstag
Nem vagizás képen mondtam... hogy tudnák venni egy fél konfigot... hanem hogy ... nem hiszem hogy NEM GYORSULNA A GÉP még egy 9800 GX2 Tipusú OC videó kártyával...
AMD Phenom 9750 (2.7ghz) alatt
nem tudom felfogni hogy a crysisban nagy akcióban... a proci miatt van 15 fps (Very High DX10 x64 Bit Vista 1280x1024... persze nagyon ritkán van 15 fps...
lehet nem fog annyit gyorsulni mint egy Intel Szarrá hajtott Core 2 vagy egy Core 2 Quad alatt ... de nekem AMD van...
ti véleményetek szó szerint az... hogy a másik Gx2, ez a rendszer, jobban mondva, proci alatt, csak DÍSZNEK LENNE! hát ... 2 órán belül kiderül... ha nem jó, és csalodok benne ... akkor intelre váltok...
Sajnálom hogy értelmezhetetlen voltam... nagyjából ennyit akartam kérdezni... a többség azt mondja hogy hadjam a Gx2... és inkább lap + proci... tudom...
de nem szeretnék megválni még az alig egy hónapos 780a lapomtól (Crosshair ii formula)
nem * offolni akartam! -
Davzone
senior tag
Valaki valamit erről?
Klikk -
Macka
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Nem lehet rossz vétel,bár én ikább egy kitesztelt 8800GT-t vennék,esetleg GTS-t. Már ennek is nagyon jó ára van.
-
Macka
veterán
válasz
elfelejtette
üzenetére
Eddig összesen 1 db 9800gt volt itt, elég soványka tuningképességgel.
-
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
A Galaxy 9800GT OC EXTREME TUNER verziójával kapcsolatban van már tapasztalata valakinek? -
Dj Dekko!
őstag
Ha annyira nem gyorsulna a gép hogy sehogy... akkor majd nézek valami intel konfigot és megvállok az AMD től... mert jelen esetben... nem igazán kapok olyan AMD procit ami megfelel az igényeimnek ...

-
Dj Dekko!
őstag
én azért ennyire nem kötném az ebet a karohoz... ez a proci nem csúcs teljesítményű 9770 es intel egyebek (igaz az se bírná el a quad Sli ... úgy hogy *tök mind egy) de amikor a havernak egy Q6700 ese van ... 3ghz és a Gx2 22 fps ről 33 ra ugrik nekem az már mérvadó... ennyit az egy fps ről...

-
Tomate
veterán
-
Macka
veterán
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Fasza írás. Crysisban simán megy úgy,mint a GX2-m.
-
Beowulf_78
addikt
-
Dj Dekko!
őstag
Tudom, de igazából még az egy GX2 karihoz sincs olyan erős CPu ami kihajtaná probléma mentesen...
akár milyen amd is van most... 13 500 pontot kapok a 3dmark Vantage Programban. (phys+)
egyik játékban sincs problémám csak a CrySisban ... lehetne több fps!... meg hát AMD fan vagyok és nem akarok megválni a Crosshair II Fornula lapomtól... majd egyszer hÁT ha jön egy normális amd
addig meg a másik Gx2... elvan a gépben... * Hybridben még fogyasztani se tud...egyik se... én így gondolom

-
Sinkó
tag
Sziasztok!
Ahhoz mit szóltok,hogy az Extreme digital csúnyán elárazta az XFX 9800GT-t,kb. 2 hétig?
:-) -
Dj Dekko!
őstag
nah, mégis eldöntöttem és megveszem a 9800 GX2 nek a párját... (számíthatok valami nyomatékos javulásra a CrySis alatt 1280x1024 VeryHigh AMD Phenom 9750 es procival igaz... 2.7 ghz megy
másik kérdésem... igazából mihez kell 2 darab Gx2 ? ... játék nevet kérek ?

-
NFree
addikt
B-L-A-C-K & csimav
Félreértettetek én arra reagáltam hogy, Beowulf_78 bios szinten akarja állítani a venti vezérlést,
ha jól tudom akkor nibitorral át lehet írni egy két nv karinak a venti vezérlését, de 9800gtx-nek eddig még nem sikerült én így értettem , és igen win alól a rivatuner ajánlott.
Köszi mindent máskor megpróbálok érthetőbben fogalmazni.
-
csimav
őstag
Am. most melyik a legújabb/legjobb driver a 9800GTX hez?

-
B-L-A-C-K
titán
Valaki világositson már fel ha letöltök egy oylan drivert amibe be lehet kapcsolni a PhysX-et az mire jó ( 9800GTX-nél ) vagy miben veszem észre a javulást?
mokus1: Jah...De lassan ugyis itt a tél...

-
B-L-A-C-K
titán
Ezt kipróbálnám....[link]

-
NFree
addikt
válasz
B-L-A-C-K
üzenetére
Na akkor délután elredezem a picur sorsát kösz

Beowulf_78
Win ből nem biztos, hogy összejön van egy egyszeűbb modj, ha kész vagy a nibitorral akkor a biost így tudod beírni a kariba :[link]
Lehetőleg keresd meg a legújjab progikat és azzal dolgozz.
egyébként nem biztos, hogy tudod állítgatni a venti szabályzást, nekem eddig nem jött össze 9800gtx-el.
De ne add fel, ha netán olyasmiket írtam amit te is tudsz bocsika
-
Beowulf_78
addikt
Ha GT200-nál bios szinten akarom a ventivezérlést állítani, és az órajeleket belőni, a NiBitor-on kívül mi kell még hozzá? Ha lehet win-ből csinálnám.

-
NFree
addikt
B-L-A-C-K
Kár hogy nem mennek többet, na mindeggy 24/7 re be lehet állítani erre az értékre, vagy azért nem árt kevesebre? Mert akkor megflesselném a biost, ne keljen folyton állítgatni mondjuk egy 770/1160 ra.csapoadam
Teljesen eggyetértek veled, bennem is kőrvonalazódtak már hasonló gondolatok, de nem tudtam volna leírni. Saját egyéni véleményem, (láma vok hozzá) de ha az ati előbb jön a 4000-res szériával mondjuk a 9800 gtx-ekkel eggyütt, meg az x2 is kijött volna a gtx 280-al eggyszerre akkor most az nv-nél fejek hullanának, és előfordulhatott volna, hogy 1 karit se tudtak volna eladni, esetleg féláron ami szerintem reális lenne most ár teljesítmény viszonylatban.
Ugyhogy az nv k...........a örülhet, hogy volt egy kis idő fölénye az ati-val szemben.
Ja és ennek szerintem, mi userek lettünk a legnagyobb bebukói.Henk
Azt hittem elég megpiszkálni a nibitorral, utánna bios update, mértem volna egy 3dmarkot , aztán visszaállítottam volna mindent, de ha forrasztani kell akkor leteszek róla nem nekem való.Bocs,hogy hüleségeket irkáltam de kikívánkozott
-
marcipunk
tag
egyébként a pcpartner 2 éve gyárt nvidia-t
remélem fórumban hirdetést említeni nem ütközik szabályba

ha igen, szóljatok és töröltetem moderátorral -
marcipunk
tag
közben kiderítettem vmit (bár lehet, hogy csak számomra újdonság):
erről van itt szóa sapphire/pcpartner oem gyártó aki nvidia-t is forraszt.
-
Henk
veterán
válasz
marcipunk
üzenetére
Valóban elég szolid tunning van a kártyádban ha ennyit tud.Amúgy oem vagy hogy-hogy nem tudod milyen gyártótól van?Az everest,esetenként a g-puz is kiírja a gyártó nevét azt hiszem.
csapoadam:ahhoz képest,hogy az első hozzászólásaid közé tartozik az alábbi nagyon impozánsan sikerült.Köszi

-
csapoadam
csendes tag
Mostanában az nVidiának nem megy úgy, ahogyan tervezte. Amikor elkészítette a G9-es szériát megült a babérjain és komótosan elkezdte készítgetni a GTX-eket nem számítva arra, hogy az AMD egy nagy dobásra készül az RV770-nel. Most végre eljött az idő, hogy az nVidiának is érdemben kell lépnie, hisz a G9-esekre nem alapozhat, mert túl lassúak a GTX-ekre meg mert túl drágák. Hiába övék a leggyorsabb 1 GPU-s kártya, ha azt egy nagyon szűk rétegen kívül nem tudja senki megfizetni, akik meg abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy ezt megtehetik, azoknak meg az AMD 4870X2-ese kínál alternatívát. Valamit ki kell találnia a zöldeknek, hisz így elveszítik a piac azon szegmensét, ahol a legnagyobb bevételre számíthatnak. Ha átnézzük a mai piaci körképet, mit láthatunk? Az nVidia erőlteti a maga szekerét, de a zászló az AMD-nek áll és ne feledjük, hogy a Vista SP-vel megérkezett a DX 10.1 ami megint csak az AMD-nek kedvez, hisz még a Brutál GTX-ek is csak a DX 10-et támogatják, ami így talán csak egy kis különbségnek látszik, de a kiszivárgott hírek szerint a DX 11 a DX10.1-re támaszkodik, így nem kíván új hardwert hanem a DX10.1-el is elboldogul. Ez viszont a DX10-esekre nem igaz. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a jövő játékai is abba az irányba fejlődnek, ahogy az AMD előre látta, így az ő architektúrájuk már felkészült erre. Szerintem nem csak én hanem mások is kíváncsian várják a zöldek válaszát de lássuk be hogy ha csak nem rukolnak elő valami megfizethető nagyágyúvan könyen abba a helyzetbe kerülhetnek mint eddig az AMD volt. Talán a közeljövőben megjelenik egy GTX-re alapozó megfizethető generáció vagy egy teljesen új architektúra rejőzik az nVidia tarsolyában? Egy biztos én most semiféle képpen nem vennék nV karit főleg nem ezeken az árakon és nem a felső-közép kategóriában mert per pillanat a 9800GTX+ hoz a 30ezer forintos illene a legjobban. Hajrá AMD szép volt!

-
marcipunk
tag
sziasztok!
most pedig olyat kérdezek, hogy előre szégyellem magam

a 9800gt-m semmiféle gyártói (márka) jelzést nem tartalmaz, a product number-re hiába kerestem rá a google-ben, a nyákon nincs olyan matrica amin fel lenne tüntetve, a fenti felőli oldal takarólemeze meg sima fekete.
kérdés: milyen márkájú lehet?
vagy tök mindegy, referencia úgy is, egy dzsunkából származik mind?

-
Macka
veterán
Azt nem tudom, hogy a Psyhx működni fog-e X2 mellett, GX2 mellett nem hajlandó.
A 9800GT ennyire lapos lenne tuningban, 8800-ak simán vitték a 700-at, sőt!
-
NFree
addikt
Ja hameg ez összejön veszek egy 4870x2-őt, a 9800 gtx-et meg meghagyom PhysX-elni.
Bocsi a sok off-ért de későn jutott eszembe.(még nem vettem be a gyószerem)
-
NFree
addikt
Csak érdekesség ként mit szóltok hozzá? [link]
-
NFree
addikt
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Okés Hogy tudnék kicsikarni 9800 gtx ből kb 850/2500 mghz-eket.
most rivatunerrel 800/2400 megy.
Volt mod? nem tudom hogy kell mivel és mennyit?
Ha esetleg ki tudná okoskodni valaki örülnék.
-
Beowulf_78
addikt
válasz
marcipunk
üzenetére
Túlhúztad a memóriát. Logikusan próbáld...
Vedd visszább. Ha lefut, nézd meg Vantage alatt is, ha ott is bírja menj Crysisolni. Sasold a hőfokokat, és a képernyőt hogy ne szemeteljen. Az ha hibázik, nem gond csak ne hagyd úgy.
Lényegében pedig ha ez is kevés akkor van egy olyan topik hogy "tuning kezdőknek". Mert azért kárt okozhatsz a kártyában...főleg ha a bios-ban is túrkálsz.
-
marcipunk
tag
sziasztok!
valójában soha nem tuningoltam még vga-t.
ma szert tettem egy referencia 9800gt-re, aminek alap órajele: core: 600mhz / memory bus: 900 mhzna most én az egyszerű eszemmel letöltöttem az ntune-t, fogtam, és a fenti értékeket felhúztam 700/1000-re.
a 3dmark06 első része (katonák jönnek, lőnek, meghalnak) utáni részben (erdő, misztikum) bekockásodott a képátlótól jobbra eső rész, a bencsmark meg fagyi.
szerencsére nem lett a kártyának semmi baja. kérdezném, hol rontom el? (sejtem, hogy mindenhol, de hogy fogjak hozzá?)
előre is köszi!

-
NFree
addikt
Srácok a 9800gtx totyk hol van mert nem találom

-
válasz
Beowulf_78
üzenetére
Ámen!

-
Beowulf_78
addikt
válasz
Dj Dekko!
üzenetére
Igaz is!
Én is ebből a megfontolásból választottam a 850W Chieftec-et, és nem bántam meg...
4 vinyó, 6 iró, SATA kártyák 10db venti, 230W fogyasztó Q6600... egész egyszerűen nem akartam matekozni minden egyes hardver cserémnél. Ez legalább még 3-4 évig elég lesz.
Utána meg majd meglátjuk. Pénz tényező nem motivált tápválasztásnál, ezen nem szabad spórolni. Volt olyan aki majdnem felakasztotta magát mert a 4-5 évvel ezelőtti csúcsgépe szar táp miatt odalett. Bukott vagy 300k-t....akkoriban. Alaplap, ramok, VGA, minden elszállt. Ezért nem bohóckodtam tápvásárlásnál, mert szar dolog így járni.
-
válasz
Superman
üzenetére
Én is csak itt a PH-n hallottam azt a baromságot, hogy egy 750-es táp teljes terhelésnés 1 kW-ot vesz fel. A KFKI-ban lemértük az ISTEN-KIRÁLY Enermax 1000W-os táp 825W kombinált terhelésnél (terhelve volt szimmetrikusan az összes ága: 3V, 5V, 12V stb) úgy szállt el mint tornádóban a lepkefing, és ez a felvett áramerősség volt. A 600W-os Zalman 435W-nál úgy énekelt, hogy inkább lekapcsoltuk. Attól féltünk, hogy valamelyik tekercsről leég a szigetelés és nagyobb galiba lesz.
Itthon ha a gépem felvett teljesítménye load-ban 241W a konnektoron!! Ha azt veszem, hogy a gépemben csak minden 12V-al működne, (fikció!) akkor az áganként 10-10A lenne. (elméletben) tehát messze a 14-15A-es terhelhető ágak teljesítményétől. Aztán mégis kipukkan a dolog, ha megtekerem 3D-ben a gépet.
Na, mindegy tépheti nekem akárki a száját, venni kell b@szom nagy tápot és nem lesz gond vele... Én is most cserélek egy 550-esre! Remélem az már el fogja vinni a 250W-ot fogyasztó gépemet

-
Nekem is behányt már a Wolfdale-től is a 600-as Zalman mikor a GX2-t bepróbáltam alatta.
Parázunk itten, hogy ennyit-meg-annyit fogyaszt a VGA kártya, közben meg egy 3200 környékére húzott Q6600 is képes simán bekapni 120-130W-ot. És a PVM-ek 12V-ot esznek (azért is van már az újabb tuningos deszkákon két CPU power csati.
Állítom nekem is elmegy ott 10A mikor 3200-ra húzom a Q9450-et, mert a 135W-ra hitelesített coolerem alatt bizony 65-70 fokos a kocka...
Ilyenkor nyöszörög is a kis 450-es ASUS aztán egy kis idő után be is int... (powa off)
Új hozzászólás Aktív témák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- TCL LCD és LED TV-k
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Amazon Fire TV stick/box
- EAFC 26
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Le Mans Ultimate
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- NVIDIA Quadro T400 GDDR6 4GB OEM
- AMD Radeon RX 5700 8GB Garanciával!
- ASUS GeForce RTX 5080 NOCTUA OC // ÚJ BONTATLAN // Számlás + 3-év GARI + Adásvét // Magánszemély
- GIGABYTE GeForce RTX 5080 AORUS MASTER ICE / ÚJ BONTATLAN // Számlás + 3-év GARI + Adásvét / Magánsz
- GIGABYTE GeForce RTX 5080 GAMING OC // ÚJ BONTATLAN // Számlás + 3-év GARI + Adásvét // Magánszemély
- Eredeti Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- Apple iPhone 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 200db SZETT! REFURBISHED - DELL Docking Station WD19S + 130W töltő
- HIBÁTLAN iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4411, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Akkor már 2db 260 OC SLI-be kötve. Árban ott lenne, viszont teljesítményben nem lenne összehasonlítható. 
de azért nem egy bovli tápra bíztam a rendszert ... nyugi.. 

Ezzel el lehet játszogatni