Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Blu-ray lejátszók
- Két 8 GB-os VGA-ra teszi fel ezt a negyedévet az NVIDIA?
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED TV topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Ilyet se látunk minden nap, már füstölt a GeForce, de a játék még futott
- Webes drivert fejleszt a Razer
Új hozzászólás Aktív témák
-
sbela
csendes tag
Írjon már nekem valaki egy táp típust amivel meg tudom hajtani a 9800GX2-met, azaz van rajta legalább 2x4 pin-es az alaplapra, valamint legalább 1 db 6 pin-es meg 1 db 8 pin-es, mert már szét gugliztam az internetet,de nem találtam egyet sem.

Biztos én vagyok a láma.

Légyszi, légyszi, légyszi, légyszi, légyszi, légyszi, légyszi, légyszi, légyszi

-
Hando
tag
Hát ez nagyon vicces aki megvette a 9800 GX2-t annak volt 3-4 hónapig egy csúcs kártyája és 130 ért dobálták most meg mi lessz 100 alatt lehet majd kapni és senkinek sem kell majd! Én is beujitok nyáron egy gépet de jó hogy vártam egy kicsit még mert akkor szerintem egy 9900-s lessz benne a mostani 6600gt-ből mindek kipréseltem amit lehetett de eljárt felette az idő és remélem a 9900-s nem lessznek olyan ratyik mint a 9800-sok!

-
biggamer
veterán
Minimale Systemvoraussetzungen
x86/x64 Single-Core-CPU mit SSE2-Unterstützung, Leistung vergleichbar mit Intel Pentium D 3,2GHz oder besser
D3D10 kompatible Grafikkarte mit 256 MB Speicher
1.024 MB Speicher
2 GB freier Festplattenspeicher
Windows VistaEmpfohlene Systemvoraussetzungen
Core 2 Duo E6600 oder AMD mit gleicher Leistung (Athlon 64 X2 5400+)
D3D10 kompatible Grafikkarte mit 512 MB Speicher
2.048 MB Speicher
2 GB freier Festplattenspeicher
Windows VistaIde csak a Vista van írva, a fene tudja.
-
biggamer
veterán
GeForce 9900 GTX és 9900 GTS júliusban ? [link]

-
Nordic
Közösségépítő
talán mégsem lesz nagy szám az RV770...
ja meg hétfőtől megvásárolható a legújabb 3dmark...vissza az 1000res és 2000res pontokhoz

-
Zsozsooooo
tag
Vettem mégegy raptort holnap felteszem rá a vistát 64 és meglátom nekem mükszik-e.Ezt probáltad [link] ezzel is lehet huzni azthiszem
-
VinoRosso
veterán
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Nekem ilyenem nem volt. Viszont lövésem nincs hogy miért nem látja a riva a drivert! Igy nem tom mivel lehetne húzni a vga-t
. Mindenki másnak működik a riva tuner a 174.93as driverrel? Nem hiszem el hogy csak nálam nem okés
( 9800 GX2 teljesen friss VistaUltimate64sp1, friss driverek, friss riva, GPU-z látja, felismeri, riva nem
HELP! ) -
Vagy is akkor a teljesítménye is ott lesz a 9900GTX-nek ahol a 9800GX2-nek mer ugye az csak egy kártya.
Jah tudom szerintem a VGA-piacon van a legnagyobb bukta én a Gainwardot 65-ért vettem azt most 40k-t ér. A GX2 meg ha kijön az új chipset olyan 70-80K körül lesz aztán majd megy lefele. Szerintem az új chipset olyan november-december fele lesz az kapható addigra jó sok G92-t eladnak még.

-
keIdor
titán
válasz
SzlobiG
üzenetére
Szerintem ugyanolyan árakkal fog kezdeni, mint a G80 annó.

Szerintem inkább RV770 vagy G92b legyen egyelőre... nekem tuti az utobbi kettő lesz egyelőre, aztán majd ősszel meglássuk...
Mod: Bukni sokat fogsz rajta, én karácsony után vettem ezt a 8800GTS-t 90k-ért, és most ugyanez az iPON-ban 50k. Kemény 40k bukó 4 hónap alatt, és akkor ez még nem 100k+...

-
-
keIdor
titán
Nvidia Upcoming GPUs Line-Up For Q2/Q3: [link]

-
scope2007
addikt
hali!
miért ad a 9800GX2 100fps alatti értéket cod4be?

-
keIdor
titán
Srácok tisztán látás kedvéért:
SLi:
nForce 650i (DDR2 only)
nForce 680i (DDR2 only)
nForce 750i (DDR2 only)
nForce 780i (DDR2 only)
nForce 790i (DDR3 only)CrossFire:
Intel 975X (DDR2 only)
Intel X38 (DDR2 vagy DDR3)
Intel X48 (DDR2 vagy DDR3)Nehogy valaki rossz lapot válasszon, mert lesz utána anyázás...

-
Scytam
tag
válasz
Petya2900XT
üzenetére
Kifejtem: Kalap ü_r_ü_l_é_k az egész!

-
Zsozsooooo
tag
Köszi ,hogy megosztottátok a véleményetek azthiszem várok még .Csak igy még árába tudtam volna kiszállni a géplől ! De haverom is mondja vátjam meg az [link]
Intel Nehalem -
Henk
veterán
10% az nagyon kevés.Én ezt inkább a driver hibájának tudnám be.Nekem is volt 2 db 8800gt sli-ben.Én sem ájultam el tőle,de annál azért nagyobb volt a teljesítmény növekedés.Meg 2x9800gx2-höz már komoly gép is kell ami kihozza belőle az állatot.
De mindenesetre szerintem nem hoz akkora teljesítmény növekedést amivel többe kerül.
Azért azt hadd kérdezzem meg mondjuk 3d mark-ban mit mutatott sli-ben a gép? -
-
Scytam
tag
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
SLI sz@r se ér!
Nekem volt!

-
Henk
veterán
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Hát szerintem bármelyik sli deszka kezel 2x 9800gx2-t.A crossfire meg a 2 ati-t.
Az már más kérdés,hogy az új lapok kezelnek olyan procit meg ramot ami kihajt két ilyen vga-t.
Azt azért elárulod mihez kell 2db 9800gx2 kari?Esetleg 3d mark rekordot akarsz dönteni?
-
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
1.X38-ba nem tudtok beletenni 2 GX2-t,mert nem támogatja a X38-as chipset az SLI-t!
2.Logikus,hogy nVIDIA karikhoz nVIDIA chipset dukál!
3. 790i-chipset a mostani legjobb chipsete erre a célra leggalábbis!
4, 3Way háát csomó helyen az Sli-se jó,a 3-dik kártya 20-30% pluszt jelent csak annyi ráfordítás,meg csak a pénzes ősökel élőknek éri meg!
5.Ezt ajánlom:ASUS Striker II Extreme -
finest
addikt
válasz
Zsozsooooo
üzenetére
Jobb klikk az óra mellett : Fan Control. Zsír a progi, kösz p87! Ahogy elnézem, ha manualról dynamicra kapcsoloma ventit, a venti azona fordulatszámon marad alapból, ami a dynamicra váltáskor beálítva maradt.
-
-
wmarci
senior tag
Akkor az Intelféle X48 alaplapba is be lehet tolni 2db 9800GX2-t.
Ha az X38-ba akkor ebbe is.
Szerintetek X48-at vagy Nf 790I ultrát vegyek.
A 3-as SLI-nek van valami értelme vagy hoz annyi pluszt a dual-hoz képest?
Ja és a X48 nem támaogatja a 2Ghz-s ramokat ezek szerint,kár
-
rup1u5
nagyúr
-
rup1u5
nagyúr
ugyanezt csinálta nálam is a riva g92-es 8800GTS-el. valamit át kellett írni és utánna működött rendesen és azóta is így megy, frankó profilokkal. szerintem itt is az lenne a megoldás. pontosan már nem emlékszem mit hogyan kellett de syn7h37ic kolégának van erről egy részletes írása logouton. onnan lestem el ha jól emlékszem.
megvan
azt hiszem itt kell valamit babrálni az autofanspeedcontrolnál. -
p87
senior tag
9800gtx-eknél nem működik a rivatuneres szabályzás csak pár másodpercig
és utánna visszaállítja magát.
Elég sokat utánna jártam és nincs megoldás, hogy rivával működjön, de a gainward expertool-jával működik!
Itt lehet letölteni: [expertool] -
Henk
veterán
Köszi a választ.
Akkor nem rossz ez a hűtés.De ha minden kötél szakad még ott a lehetőség a hűtő cserére,aztán akkor mindenki olyat választ amilyet jónak lát.
Állítólag a riva tuner tudja szabályozni.Mondjuk én úgy szoktam a rivával,hogy alapban 40%-ra állítom és amikor game van és kell a hűtés akkor manuálisan felrakom 60%-ra.Nekem így bevált eddig a dolog a Gts-nél. -
finest
addikt
A hűtőt én a GTS-hez képest halkabbnak találom magas fordulaton is. Amúgy alapjáraton 35%-on megy, játék közben a max. hőm. eddig 70 fok volt CoD4 alatt.. Everest szerint 2D-ben 56-59 fok között van a GPU. A déli hídat eléggé melegíti, mivel rendesel lefedi a böszme nyák, így az is 58 fok köröl van. A venti jó, 100%-on pillanatok alatt visszahül 38-40 fokra a GPU és a déli hidat is lehűti a légmozgás 5 fokkal. A hűtő hangját 60%-nál kezdem hallani.
Kellene valami progi, amivel egyszerűen lehetne vezérelni a hűtőt, a RivaTuner legújabb kkiadásán tegnap nem sikerült első nekifutásra kiigazodnom. -
Henk
veterán
Én is így gondolom.
Most gondolkodom egy 9800gtx vásárlásán.Azt szerettem volna kérdezni,hogy a hűtése milyen lett?Mert olvastam olyanokat róla,hogy a gts-hez képest gyengébb.Én meg érzékeny vagyok a melegedésre is meg a hangra is.
Megköszönném ha valaki elmondaná a gyakorlati tapasztalatát erről. -
finest
addikt
Ja, lehet okulni. Kipróbáltam, h mit tud. Nem nagy előrelépés, de nem vagyok vele elégedettlen, szerintem 1000 pontot biztos lehetne még dobni rajta erősebb tuninggal/proccal. A 8800GTS pl. nagyon meghállta a tuningot korábban. CoD4 alatt picivel gyorsabb a korábbi 8800GTS-nél, kb. annyival, amennyivel többe kerül nála. ;)
Azzal tökéletesen egyetértek, h a 8800GT most best buy.
Az ár/érték kombó engem nem motivál, szórakozásból veszem a cuccokat, a számítógép luxus kiadás, felesleges azon rágódni, h most hónapra lebontva mennyibe került az előző karit használni, meg ilyenek.
-
Nordic
Közösségépítő
nem akarok kötekedni de én anno 2,8on hajtva a procimat értem el 11800 pontot egy 8800GT-vel. na most akkor vagy szar a 98gtx, vagy kevés neki a 3,2(amit kötve hiszek), mert ha sikerülne föléjebb húznom a procimat ami maga után vonná azt is h ki tudom hajtani a gt-met, akkor meglenne a 12-13ezer pont is. csak sajnálni tudom aki vett 9800gtx-et(ne szívd mellre finest nem konkrétan neked szól, csakhát feleannyiért is lehetett volna közel ilyen erős vga-t venni)

-
Numcsi90
csendes tag
Melyik a jobb?
- 9800GX2 1GB
- 8800GTS 512MB (G92) SLI
- 8800GTS 320/640MB SLIPH teszt szerint a GTS volt jobb, de biztos hogy driver fejlesztésen megy még keresztül a 98GX2 oszt lehet, hogy az lesz jobb. Hmm? Szerintetek?
-
finest
addikt
Sziasztok!
Nem akarok vacakolni a bizonyíthatósággal így csak érdekességként 3D05/06-ban a 174.74-es driverrel:
Zotac 9800GTX AMP!, E6600@3.2GHz, OCZ 9200@1200Mhz, Evga 680i:
3D05: 19.951 pont.
3D06: 13.425 pont. -
Zsozsooooo
tag
-
keIdor
titán
Ennyi volt a G92-450 élete?
Azért a 9800GX2 55nm G92-vel már egész jó lehet...Valamiért behülyült a VR-Zone, na mind1 ezt írja:
Nvidia is planning to add a new G92-451 GPU to the existing GeForce 9800 GX2 cards based on G92-450 GPUs. However, the transition is almost invisible as it is pin to pin compatible and interchangeable with the existing GPUs without the need to update BIOS or drivers. The reason for change is due to improved manufacturing yields and ensuring continuity of NVTTM production supply. We are speculating G92-451 might be 55nm based for better yield, lower cost and power.
-
VinoRosso
veterán
Helótok!
Mié nem ismeri fel az új 174.93as drivert a riva tuner? Új telepítés a driver meg az os meg a riva is. GPU-z felismeri, riva viszont nem. Volt valakinek ilyen problem?
-
Numcsi90
csendes tag
Nyárra mit talált ki az nVidia, ha valaki tudja?
-
p87
senior tag
válasz
donsergiooo
üzenetére
450W-os asus tápom van.
De ha kevés lenne miért nem hamarabb v. egyből kapcsol le?
Én sem értem már az egészet. -
Zin
őstag
GIGABYTE GV-NX98X512H-B 9800GTX 512MB PCIE 67.528Ft(56.274Ft)
Majusba veszem is asszem.Lesz ez 65 is

-
válasz
Numcsi90
üzenetére
Q6600-as alapon sztem nem hajtja ki!Akinek GX2-je van min 3,5Ghz-n fut a Quad-os esetleg Duo-s C2-je!Szal sztem minimum a 3GHz-t neki!
Miért olyan nagy baj az ha nem alapon fut!Úgy látom úgyis X38-as chipsetet veszel alá annak meg úgyis bírnia kéne a tuningot!Én a helyedben inkább P35-s deszkát vennék! -
Numcsi90
csendes tag
Ha már itt tartunk, milyen proci tudja kihajtani? Én Indel Core2 Quad Q6600-as 2,4Ghz (standart) procit akarok majd hozzá csatlakoztatni.
-
törölt tag
Rosszul tudod...
Tévhit, hogy a duál GPU-s kártyákat csak nforce, illetve CF képes lap tud kezelni. Az a duál GPU legnagyobb előnye, hogyí akármilyen PCIe lapban is elérhető a két GPU-s teljesítmény, mivel magán a VGA-n van megoldva a két GPU kapcsolata. Így a gép felé csak sima VGA-ként jelentkezik. -
Numcsi90
csendes tag
Srácok 1 gyors kérdés.
A GX2-nek kimondott SLI-s deszka kell, vagy megelékszik 1 X38-as chipsettes lappal? -
p87
senior tag
válasz
stultus78
üzenetére
Nekem is elég érdekesen viselkedik.
Mennyire raktad a pci-e frekit?
Nekem 100 és 105 Mhz-n naponta 2 szer beállt a kép és csak újraindítás segített.
Felvettem 110-re és megszűnt a befagyás.
Csak játékokban mint írtam kb. 45perc-1 óra után kilép.
Most auto-ra állítottam a pci-e frekit és most 2 órán át játszottam kifagyás nélkül várom, hogy előjön-e a kép beállás ha nem akkor ez volt a gond.
Szóval Fix 100-ra se jó beállítani.
Ha neked is 100-on volt próbáld meg auto-n.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyümölcstartó hibátlan állapotban eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Series S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Akció! ÚJ akku! Lenovo ThinkPad X1 Extreme Gen2 i7-9850H 32GB 1000GB GTX1650 500nit 4K UHD 1 év gar
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

. Mindenki másnak működik a riva tuner a 174.93as driverrel? Nem hiszem el hogy csak nálam nem okés

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)