Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
anonym147
csendes tag
Sziasztok,
vmi alap kategorias Full HD kamerat szeretnek venni, kb 60-ert
talaltam egy ilyet hasznaltan: Canon Legria HF R306
ettol egyedul az akkuido miatt tartok illetve kicsit az erintokijelzojetol
van vkinek tapasztalata ezzel a tipussal?
esetleg nem vett vki hozza utangyartott akkut ebay-en. mennyi azzal az uzemido? a gyari kb fel oraszemezgetek meg ezzel a kettovel:
Sony HDR-cX190
Panasonic HC-V100ezek ujak es mar jobb az uzemidejuk
Ki melyeiket venne?
koszi,
Gabor -
Vyndree
őstag
válasz
Chrystall #4992 üzenetére
Ilyesmire gondolsz?
Minden levegővételnél mozog, talán még rosszabb mint ha simán kézben tartanám. Steady nélkül ilyen képet készít. -
keszo
őstag
Sziasztok
Panasonic HDC-SD10
ilyet érdemes lehet még venni használtan? -
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4990 üzenetére
Sose tagadtam, hogy bizonyos helyzetekre ezek a kamerák is megteszik.
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4987 üzenetére
Ja, emlékszem is, hogy volt róla szó, majd nekiveselkedek.
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4985 üzenetére
Persze, ameddig ki nem fut!
-
Chrystall
senior tag
-
Ottó58
senior tag
"amikor a repülőből kameráztam az ablakon kifele,azt tapasztaltam,hogy az ablakon levő karcokat élesítette ki a kamera,a tájat a háttérben pedig teljesen elhomályosította."
Ha van olyan a kamerádon, hogy jelenetválasztás-tájkép, akkor erre kell állítani! Ugyanis ilyenkor a kamera a távoli témákra fókuszál. Nálam a Sony-n így működik.[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4974 üzenetére
Hát V500-nál annyira nem értek azért veled egyet. Nekem elsőre annak idején jónak tűnt, és a hasonló kaliberű korábbi SD80-hoz képest feltúrbózott, de ez a fakó kép szindróma lehet ennek is a baja lesz, márcsak ezért is: Szenzor: 1/5.8, effektív videó pixel szám: 1.30 - 1.12 megapixel. A Canon HF R2x széria ezzel szemben: Szenzor: 1/4.85, effektív videó pixel szám: 2,07 megapixel. Tehát a Canon-nál ezek mindenképp jobb értékek, képminőségre mindenképp jobbnak feltételezhető.
Szóval ebből nagyon az sejthető, hogy ez a szakadék az olcsóbb-drágább közt még megvan a Panasonic-nál, mert SD80 fakóbb színeihez képest az SD90 mindneképp jobb volt, és ilyen specifikációkból ítélve én gyanakszom, hogy V500 és V700 közt ugyanez van most is. De ezt csak a papírforma alapján mondom, mert még V500-at nem próbáltam. De az az 1.3 pixel akár hogy is nézzük, kevesebb mint 2.07. És SD80-nál is pont ezek az értékek voltak, mint a V500-nál, 1/5.8-as szenzor, 1.3 megapixellel. Szóval nagyon gyanús, hogy a két gép ugyanazzal a szenzorral megy, csak a V500-at feltúrbózták pár új dologgal.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
Vyndree #4975 üzenetére
Szerintem leginkább akkor van értelme, ha veszel hozzá egy SteadyCam-et meg állványt, és akkor lehet vele értelmes felvételeket csinálni, mert amúgy a színei eléggé rendben vannak, nekem jobban tetszik mint az új kameráké, elég kellemes a színvilága. Mostanság nem is nagyon gyártanak hasonló színösszetételűt.
[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz
Chrystall #4973 üzenetére
Sajnos 60g a súlya, eléggé remeg a legstabilabb kezekben is.
Épp a lassítást nézem, szerintem 1/8-nál még egész tűrhető. -
Chrystall
senior tag
A HF200-at lődd ki. Az egy idejétmult kamera, és mikor megjelent is visszalépés volt az előző évihez képest. Erről neten olvasni egy csomót. A másik kettő jó. A HF R27 korrekt, a V500-at nem ismerem, lehet az sem rossz. Előkerült most az olcsó Panasonic-ok fakó színe néhány hozzászólással korábban, amiben van valami, ez az ami kérdéses V500-nál is, és utána kell járni.
[ Szerkesztve ]
-
keszo
őstag
Sziasztok
melyiket ajánlanátok a 3 közül
Canon Legria HF200
Canon Legria HF R27
Panasonic HC-V500kösz a segítséget
-
Vyndree
őstag
Tegnap vettem egy Philips ESee CAM110 full HD kamerát. Akkora mint egy okostelefon, kicsit vastagabb, 1280x720-ban 60fps rögzít, a fényképezője 10Mp, 8GB-os kártyára kb 2,5 óta fér 1080p-ben.
Nem egy csúcs kategóriás készülék, de szerintem 15eFt-ot megért újonnan, még ha játékkamera is. -
narumon
őstag
Az összes automata fokuszu kamera így működik ez nem hiba. Egyszerűen szegénynek fogalma sincs arról, hogy te a hátteret akarod venni. Ezt manuálisan kell megoldanod - azt nem tudom, hogy a te kamerád egyáltalán tud-e ilyet de meglepődnék ha nem tudna, ez ugyanis szerintem minimum alap kéne, hogy legyen egy kamera vásárlásánál. Szóval semmi para a sokszázezres kamerán is így működik az auto mód, kapcsolj át manuálba ahol be tudod állítani a fokuszt és kész.
-
atys25
csendes tag
A szín ráadása úgy látszik,hogy bevált manuálisan köszi,de ez a "homály" dolog továbbra is zavaró. Amúgy van egy JVC DV kamerám is és azzal is ugyanez volt a helyzet,hogy utazás közben az ablakon a karcokat kiélesítette, a tájat amit fel akartam venni,azt meg elhomályosította. Ezzel a Panasonic V100 kamerával ugyanez a helyzet.
-
Chrystall
senior tag
A fókuszon kell állítani, ha lehet, manuálisan. Nagy valószínűséggel a felvétel gomb megnyomása előtt, mert utána nem igen fogja engedni. De sajnos ilyen kezdő szintű kameráknál ez trükkös dolog, mert nehezen lehet elkapni a jó fókuszt manuálisan. A színek meg sajnos ilyenek, olcsóbb Panasonic-oknál kissé fakók. Nekem volt egy régebbi olcsóbb, az is ilyen volt.
[ Szerkesztve ]
-
atys25
csendes tag
Sziasztok!
Kérhetek egy kis segítséget?
Decemberben vásároltam egy Panasonic V100 Full HD camerát,de nem igazán vagyok megelégedve vele. Nappali felvételnél a színek kissé fakók,éjszakai felvételnél pedig sokszor behomályosodik a kép,főleg mozgáskor.
Pár héttel ezelőtt volt egy repülőutam és napközben amikor a repülőből kameráztam az ablakon kifele,azt tapasztaltam,hogy az ablakon levő karcokat élesítette ki a kamera,a tájat a háttérben pedig teljesen elhomályosította.
Éjszakai repülésnél ugyanez történt. Majd kilesedett a táj és újra homályos lett. Ez miért van? A kamera hibája vagy csak szimplán béna a beállítás? Mit kellene állítanom,hogy ez ne történjen meg újra a legközelebbi felvételnél?
Előre is köszönöm a segítséget! -
Chrystall
senior tag
Ami lényeges, odaírtam. Tényleg ennyit tudok róla mondani. Legtöbb "olcsó" kamera csak nappal vesz rendesen. A Canon a HF R2-es szériával némileg átlendült ezen, szerintem ezzel bevette magát az értelmes kamera kategóriába. Mikrofonja állítható, van rá torzításgátló, 50/60Hz-es villanykötére is állítható este a felvétel, azt hiszem animálható is szerkesztőprogram nélkül a kamerában a videó, van benne dinamikus stabilizátor is már. Szóval szerintem nem rossz. De nézz szét árgépen, amit találsz Youtube-on keress rá, nézd meg tetszenek-e a színei. Van Panasonic meg Sony is ilyen árban, de az újabbakat ebben a kategóriában nem ismerem.
[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
Üdv!
Egy kicsit visszagondolva előző hsz-okhoz:Én úgy gondolom mostanában amik videószerkesztő progik vannak, mind időkorlátosak 10-15 nappal
javaslom, hogy próbálj ki többet, akár másik kamerához tartozó editort, és arra ruházz be.
pl Sony mm-er nagyon hasznos
de sokkal egyszerűbb progik is vannak.
A kezelhetőség nagyon fontos!
Ha nem tudod kezelni, akkor bármennyire is lehet 200 milliós a prog. nem fogod tudni kihasználni.
Mint ahogy egy szalagavatóra sem vesz az ember egy félmilliós kamerát.
További kellemest![ Szerkesztve ]
-
spy81
csendes tag
sziasztok!
absolút amatör vagyok a témában,igazából a gyári adatokon kivül semmit nem tudok illetve ismerek kamerékon belül,viszont a májusi gyermekáldással mindenképp szeretnék beneveni 1re !
ahány ember annyi tanács,ötlet jött viszont mégis hozátok fordulok,hisen már soxor kaptam tuti tippeket,ha más forumban is
szóval jelenleg 2 gép ami szóba jöhet,már csak azért is mert jóval áron alul,mégis gyári garival tudnék hoájuk jutni :
http://www.toshiba.hu/camcorders/palm-held/camileo-x400/
http://www.canon.hu/For_Home/Product_Finder/Camcorders/High_Definition_HD/LEGRIA_HF_R306/
szerintetek melyiket és miért?
árban mind2 ugyanannyi lenne amúgy! elsőnél nekem a vaku+nagyon pixelszám ami + a másiknál pedig h több jót hallottam róla
köszönömelőre is
-
Ottó58
senior tag
Újabban a Sony-k többféle kártyát kezelnek, mint gondolnád.
pl. Sony CX-220E (85e)
"Felvevő/ lejátszó
Movie formátum
HD: MPEG4-AVC/H.264 AVCHD™ formátum, ver.2.0 kompatibilis STD: MPEG2-PS: MPEG-2 MP4: MPEG-4 AVC/H.264
Felvételi adathordozó
Memory Stick PRO Duo™ (Mark 2), Memory Stick PRO-HG Duo™, Memory Stick XC-HG Duo™, SD/SDHC/SDXC memóriakártya (legalább 4. osztály)"[ Szerkesztve ]
-
keszo
őstag
Sziasztok!
Ezt a kamerát néztem ki. (erre van pénzem)
Mennyire ajánlott vétel? Esetleg tudtok ajánlani ilyen árfekvésben valami hasonlót?
Csak annyi lenne a kritérium, hogy Sony ne legyen, mert micro sd-im vannak.
Válaszokat előre is köszönöm. -
Yager01
senior tag
sziasztok! Tanácsot kérnék (mint sokan mások).
Az életben nem volt kamerám....leragadtam a fényképezőgépnél így lövésem sincs, hogy mit érdemes venni. Nincsenek nagy igényeim. Egy megbízható kütyüt keresek amivel HD-ban esetleg FULL HD-ban lehet felvenni. Fontos, hogy nem vállról indíthatós több 100e Ft-os kütyüt keresek. Egy "arany középút" lenne a cél...már ha létezik ilyen. 100 alatt legyen (bőőőven) és ne menjen tönkre 2 hónap alatt. Külföldi beszerzés is érdekelhet. Mik a tapasztaltok? Mit ajánlotok?
-
Chrystall
senior tag
válasz
seatleon #4945 üzenetére
Most ahogy néztem a videót, aszondom akkor rögzíts abba, ha otthon játszod le. Youtube-ra ez tökéletes. Nekem a lassú gépemen is jól megy a felvétel. Ha a lagjobb formátumban szaggat a gép, akkor viszont lehet be kell majd szerezned egy médialejátszót hozzá.
Egyébként elég jónak tűnik így elsőre. Kezdek irigyelni, hogy nem happoltam el előled. És mindez 80 rugóért, ezt nagyon jó vétel volt. Hang rendben van, és a stabilizátor is elég jó. Ami azért meglepő, mert ilyen jót 2010 óta nem csinált a JVC. Majd rakj még fel más felvételt is.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
seatleon #4943 üzenetére
Arra figyelj oda, hogy interlaced-ben mentsél, bár lehet a Veags jól átkonvertálja a videókat progresszívbe. Én szerintem h.264-ben mentsél, mert az jól összetömöríti, de a minőség is megmarad azért.
Majd ha napsütéses idő lesz, és nem felejted el, tegyél már fel pár tesztvideót. Érdekelne.
-
seatleon
csendes tag
Megvan a JVC HM1.Gyönyörű szinek tűéles kép.
Melyik programmal szoktátok szerkeszteni?Sony Vegas 11 van a gépemen de igazán nem tudom milyen kimenő formátumot és beállításokat adjak neki,hogy megmaradjon a minőség.Valaki megírná részletesen az összes beállítást.
Köszi -
gorkmc
tag
Az normális, hogy a Panasonic V500-as kamerán a kép szélei teljesen homályosak? Hiába wide, csak a kép közepére fókuszálna? A V700-nál is fennáll ez a jelenség?
-
ratkaics
senior tag
Mindenkiknek nagyon köszönöm a segítséget!
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4937 üzenetére
Én kétlem hogy látószögben volna javulás, mivel ez sosem volt sarkalatos pont Canon-nál. Legyártották az opcionális lencsét hozzá, és annyi.
Stabilizátor esetleg. De szerintem maga a stabilizátorerősség megüti a szintet. A HF M41-ben jó volt, az 5-ös szériát magam nem próbáltam, de tesztvideóról tűrhető. Szerintem amin jócskán változtatni kéne, hogy a 3 fokozatú stabilizátort a menüben kell előre állítani. Mondjuk a Power stabilizátorra van egy külön gomb, és felvétel közben be tudod kapcsolni, de a dinamikusra nem. Ez engem némileg zavart. A Panasonic-ban, ha jól emlékszem, automatikus a váltás a standard meg dinamikus stabilizátor között. Ezt a lemaradást behozhatná a Canon. Kényelmesebb lenne.
Új széra nemtom mikor jön ki, de az 5-ös széria elég új még.
[ Szerkesztve ]
-
ratkaics
senior tag
válasz
maxika2004 #4933 üzenetére
Mikorra várhatóak az új modellek?
-
ratkaics
senior tag
válasz
maxika2004 #4929 üzenetére
Esetleg 150k-ig van jobb vétel a pana V700-nál?
-
szasza74
tag
Próbáltatok már C. Polár szűrőt tenni a kamerára? Ha igen, sokat javított a színeken és a kontraszton?
-
ratkaics
senior tag
válasz
maxika2004 #4929 üzenetére
-
ratkaics
senior tag
válasz
maxika2004 #4916 üzenetére
Hali!
Köszönöm!
Esetleg valami olcsóbb verzió? (én ennek az árnak a felére gondoltam max.
)
-
szasza74
tag
Valaki nem tud Magic Laternhez magyar leírást?
HDR videót milyen progival kell készre csinálni? -
Ottó58
senior tag
válasz
tiszavirág #4921 üzenetére
Én is ez utóbbit szoktam tenni.
Van, hogy bizonyos részeket el kell távolítani, vagy valamilyen átmenetet, zenét tesz alá valaki, amúgy is szerkeszteni kell.
Engem pl. zavar egymás utáni felvételeknél a hirtelen hangváltás. Mát ezért sem csak összefűzöm. -
tiszavirág
tag
-
lszep
csendes tag
Nem mondjátok hogy 2013-ban ilyennel kell sza.....kodni. Elmehet az összes gyártó a p...-ba.
Wifi, projektor... és egyéb parasztvakítás, ezt meg nem tudják megoldani. -
lszep
csendes tag
Sziasztok!
Ezek a kamerák minden felvétel megállítása után lezárják a file-t és a következő felvételt új file-ba kezdik?
(Sony HDR-PJ200E)
Ha tényleg így működnek, akkor mivel lehet ezen file-okat jól egyesíteni? -
ratkaics
senior tag
Sziasztok!
FullHD kamerát szeretnék venni, kérlek segítsetek!
A preferenciák a következők:
- Kis méret
- Jó minőségű videófelvétel (kép és hang is) és fénykép készítés
- Valamilyen memóriára történjen a rögzítésTudtok ajánlani esetleg arra érdemes készülékeket?
A segítséget előre is köszönöm!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tomix24 #4911 üzenetére
Az lesz a végén, mellékelve az XMBC, VLC linkjét is.
Korábban írtad, hogy az MKVtoolnix-al összeillesztett felvételeknél, micro hang akadások vannak. Most már én is észrevettem, de csak a Splash-el lejátszva (lejátszás közben hang kimaradás van). Viszont az előbbi két programmal, WD TV Live-al nem. A régebben ajánlott progival viszont a médialejátszó akad hálózatban. Egyébként eleve simábban játssza le az mkv-t, mint az mts-t.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! A Vimeon 500MB-ot lehet ingyen feltölteni, ez nagyobb fájl lenne. Egyébként úgy néz ki, hogy most már működik a Mega, 50GB-ot lehet feltölteni. Nekem olyan kellene, ahol jó minőségben meg lehetne nézni, mert sokan nem biztos, hogy le tudják játszani. Megtaláltam az ajánlott beállítást, csak nem tudom, hogy ezt melyik programmal lehet megcsinálni, illetve a Youtube nem nyúl bele ebbe is. Remélem nem az a maximum minőség, amibe konvertálta az .mts fájlt. Előbb nem jót raktam fel, azért ennyire nem csökkenti a fájl méretet.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Youtube-ra milyen programmal/beállítással lehet a legjobb minőségben feltölteni? Már a nyers .mts fájl is mehet, de még 1080p-ben sem az igazi.
[ Szerkesztve ]
-
insane666
csendes tag
válasz
Chrystall #4898 üzenetére
Eredetileg a Panasonic saját programja, ezért nem értem a dolgot. Igazából nem letöltésre akarom használni, mert én is alapból kártyaolvasót használok, hanem a jelenetek összefűzésére.
Bár kíváncsi lennék a progin keresztüli letöltés sebességére, mert kártyaolvasón 2,5 Mb/sec-el tölti, ami igen karcsú.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen okostelefont vegyek?
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Path of Exile 2
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Spórolós topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...