Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- ZIDOO médialejátszók
- Apple MacBook
- Dell notebook topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tiszavirág
tag
válasz
Matula 007 #2495 üzenetére
"Most akkor mondja meg valaki hogy mi szól amellett hogy videó kamerát vegyen az ember."
Szerintem ebben a 80e Ft körüli árkategóriában, ha a nyers videó képminőséget és a sokoldalúságot nézzük, akkor best buy.
"Ezekben a fényképező/kamerákban van filmfelvétel közben is képstabilizátor?"
A HX9v-ben természetesen van, nem is akármilyen, egy aktív 3 tengelyes giro szenzoros képstabi, ami az adott kategórián belül döbbenetesen jól teljesít, tele állásban 384mm-nél is prímán kitartható kézből.
"Meg nem fog "károsodni" a szenzor amiatt hogy tartósan kap fényt?"
Minden kamera szenzora kap fényt, nem ?Egy picit butuska kérdés volt.
-
Matula 007
tag
Akkor fényképezőgép kilőve részemről videózásra.
Nem hiszem hogy a nagy cégek saját maguk alatt vágnák a fát, hogy csinálnak 75e Ft os gépet ami a jobban fényképez és jobban vesz fel mozgóképet mint a 110e Ft os 1080p kamerák.
Mert ha igen akkor itt zavar van az erőben
Valószínű annyi a kompromisszum a fényképezővel felvett videóknál mint a kamerával készített állóképeknél.[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
Matula 007 #2497 üzenetére
Legalábbis úgy láttam hogy tükrös, de filmre nem érdemes azt használni, bármi is legyen. 99.9%-ban fotózik, csak kipróbálta a filmezést.
-
Tomix24
addikt
válasz
Matula 007 #2495 üzenetére
Fix , álványos felvételek, zoom nem igazán, oldalirányban gyorsan nem mozgatják direkt,és aláfestő zenével van mind. Én ezt látom....
Ebből hamar kiderülhet hogy képstabi nincs, zoom-ot jobb nem erőltetni film alatt ,ahol begyorsúl a kamera balra vagy jobbra ott szétesedezik a kép, és a hangok felvétele sem túl jó élőben ,tehát jobb ha minden felvételt Vegas-al utómunkázzuk..
Most akkor mondja meg valaki hogy mi szól amellett hogy videó kamera helyett fényképezőgépet vegyen az ember .
DE, aki szeret fényképezni(99%-ban inkább fotózik) , néha kis kamerázgatással ,annak tényleg ez a legjobb gép. Após tükröse fele ilyen jó filmet nem csinál
[ Szerkesztve ]
-
Matula 007
tag
A fenti videók gyönyörűek. Most akkor mondja meg valaki hogy mi szól amellett hogy videó kamerát vegyen az ember. Ezekben a fényképező/kamerákban van filmfelvétel közben is képstabilizátor? Meg nem fog "károsodni" a szenzor amiatt hogy tartósan kap fényt?
-
djnice
veterán
válasz
tiszavirág #2492 üzenetére
Szia!
Tudnál a HX9v-vel készült beltéri RAW felvételt feltenni valahová ami 1920x1080 50p-ben készült?
-
zedar
csendes tag
Sziasztok
Olyan kamerát keresek ami kis méretű(minél kisebb), jó felvételeket készítsen(nem várok stúdió minőséget, eddig telefonnal filmeztem) és lehessen fényképezésre is használni. Én kb 100ezret szánnék rá.
Főleg azért kellene, hogy kicsi legyen, hogy mindig magamnál tudjam tartani, ha kell csak elővegyem a zsebből, leginkább a gyereket filmezném vele és nem akarok mindig egy táskát magammal hordani.előre is köszi
-
fury71
aktív tag
Az a baj, hogy nem kártya mérete a szűk keresztmetszet, hanem az akksi mérete. Pl nekem az SD90-ben 1800mAH ami teljesen feltöltve kb. 1óra felvételt biztosít és már le is merült..
Amíg mondjuk egy 32GB-os kártyára a legjobb minőségben kb. 3-3,5óra fér rá. 3x kell feltöltenem ahhoz az akksit, hogy tele vegyem anyaggal vagy vennem kell pótakksit
Mondjuk egy napos kiránduláshoz biztos hogy kell legalább még egy akksi mert nem hiszem, hogy (egy buszos kiránduláson) tudnám tölteni valahol, ha csak nem veszek egy autós töltőt.
Mindenesetre én két 32GB-os kártyával ellennék egy darabig az biztos. 7-8 óra felvételhez meg már kifáradna a kezem is. -
hasman
tag
Lehet jegeltetem a kérdést még kicsit
Sd kártyásokkal 1 gondom van csak, hogy azok sem támogatják a 32gb feletti kártyát. -
Matula 007
tag
Ez a CX360 elég jó boltank tűnik. Ha lenne elég pízem beruháznék rá, de egyenlőre a madaras bolt 49e Ft-os Samu Q10-e van kilátásban.
-
maxika2004
őstag
-
hollozoli
tag
válasz
maxika2004 #2484 üzenetére
Bocsi, azt jól láttam, hogy az újabb Panasonic-oknál már lehet választani felvételi formátumok között AVCHD vagy MP4 között?
-
maxika2004
őstag
-
hollozoli
tag
válasz
maxika2004 #2482 üzenetére
Kösz a felvilágosítást!
Ha jól láttam, akkor ebben az 1920x1080/60p Samsung-ban (Samsung HMX-S15 B) ugyanaz a BSI-CMOS szenzor van, mint az én 45000 forintos HMX-Q10-emben?
Tehát feltételezhetően ugyanolyan szemcsés felvételeket készít sötétben, mint az én kamerám? Ezért nem ajánlott megvenni?
A Panasonic-nak melyik az a legolcsóbb modellje, ami már 1080p-t tud és sötétben is jól vesz fel?
És jól láttam, hogy az újabb Panasonic-oknál már lehet választani felvételi formátumok között AVCHD vagy MP4 között?
-
hollozoli
tag
válasz
maxika2004 #2480 üzenetére
Amennyire én tudom, a Samsung HMX-H300 a legdrágább Samsung modell 69 000 forintért.
Ez is csak 1080i készülék (videokamera kispénzűeknek),
azért írtam, hogy ne hasonlítsd a Panasonic 270 000 forintos csodájához. -
maxika2004
őstag
válasz
Drótszamár #2477 üzenetére
Ez a szőrmókos móka teccik !
-
Tomix24
addikt
válasz
Drótszamár #2477 üzenetére
Nálunk egy hegy van északról. A teljes nyár szélcsendes, eltekintve attól a pár vihartől. Így nem kell trükköznöm .
[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
válasz
Tomix24 #2476 üzenetére
Sőt! Találtam egy ilyen megoldást: windcutter
Ezt tuti ki fogom próbálni. Kétoldalas ragasztó + valami szőrös anyag. Max nem fog működni
-
Tomix24
addikt
válasz
Drótszamár #2475 üzenetére
fele megoldva, ez is valami
-
Drótszamár
őstag
válasz
Tomix24 #2473 üzenetére
"Manuál mód esetleg?" - Ez a gondom. Vagy maunál mód, vagy timelapse funkció. A kettő együtt nem működik. Pedig ez csak szoftveres gond
"usB charging:" - Akkor kapocsol ki ha becsukod az lcd-t. De az usb csati az lcd alatt van, így ha bedugod nem tudod lecsukni, így nem is lehet kikapcsolni
Sikerült kikapcsolni, a menü gomb hosszan. Pedig nyomkodtam én már mindent..720p timelapse funkciót mégis írja bújtatva, így azt én néztem be
Na akkor már csak a timelapse + manuál fókusz problémát kell megoldni.
-
Ágógreen
senior tag
nos kiderült már hogy melyik a jobb kamera ?
V700 vs SD90 ?miben jobb az egyik és miben a másik ? valaki segítsen.
-
Tomix24
addikt
válasz
Drótszamár #2472 üzenetére
Miért nem kérdeztél elötte , akár ezen a fórumon is. Vannak itt q10 tulajok.
+ ott a gyári oldal és a leírás is...
Belépő szintű HD kamera optikai kézremegésgátlóval. Ez a legolcsóbb és arányaiban legjobb gép ezért a pénzért. Ha komolyabb dolgokat vársz, akkor bizony fizetni kell, és nem is kevéssel többet.
"Pl. esőben egy autós timelapse közben állandóan a szélvédőn a cseppekre állt rá."
Manuál mód esetleg?"Az lenne a kérdésem, hogy az OIS duo-t bekapcsolva miért vág egy csomót a képből a szélein?" Hogy még kevésbé legyen remegős a kép. Ez az ára.
"- USB-re dugva nemhogy tölt, merül inkább. 3 órát volt rádugva, melegedett mint az állat, és lemerült közben."
usB charging: Charge the camcorder battery
via USB port or DC jack. When the DC adaptor
is not available, just use the USB cable.[link] - Lehet ki kellett volna kapcsolni a készüléket, nem hiszem hogy töltés nélül merülne inkább."A rendes kamerákra szőrös mikrofont szoktak tenni." 300.000Ft-ig egyik kamerán sincs szőrös mikrofon, csak van olyan készülék amin van mikrofon bemenet, és a tetejére szerelhetsz egy bazi nagy szőrös mikit. Vagy bekapcsolod a szél elleni szoftveres funkciót, ami egyes frekiket nem vesz fel. Ez minden 300.000Ft-ig..
[ Szerkesztve ]
-
Drótszamár
őstag
Üdv!
Vettem a héten a madaras hiperben egy samsung q10 kamerát.
Az lenne a kérdésem, hogy az OIS duo-t bekapcsolva miért vág egy csomót a képből a szélein? Már a 38mm-es kezdő sem túl jó, de így még szarabbA szélzajjal lehet valamit kezdeni? A rendes kamerákra szőrös mikrofont szoktak tenni. Ezen lehet valami tuningolni? pl fülhallgató szivaccsal, vagy bármi mással?
A marketingesek kitettek magukért. Remélem csuklik az összes, mert ezeket nem nagyon említették a leírások között:
- Timelapse funkció csak 720p-ben elérhető
- Timelapse közben nincs manuális fókusz.
- USB-re dugva nemhogy tölt, merül inkább. 3 órát volt rádugva, melegedett mint az állat, és lemerült közben. (mondjuk világító kijelzővel ez nem is csoda)A timelapse manuális fókusz hiánya nagyon fáj, ez sok felvételemet fogja tönkretenni
Pl. esőben egy autós timelapse közben állandóan a szélvédőn a cseppekre állt rá.Ja és kerestem hozzá pót aksit az usb-s nemtöltés miatt.
16.000 Ft.
Nyaljon sót a Samsung... (rendeltem e-bayről kínait)Ha valakienek ezek nem fontosak akkor alapvetően jó kis zseb-kamera, csak jó lett volna vásárlás előtt tudni ezekről a dolgokról.
-
hollozoli
tag
válasz
maxika2004 #2469 üzenetére
Természetesen egy 45 000 forintos kamerát nem is lehet a 270 000-essel egy lapon említeni. De ebben mi a különös?
-
maxika2004
őstag
válasz
zoltenwoodoo #2468 üzenetére
Pana v700 - 170k
Pana x800 - 250k
Pana x900 - 300kPénz függvényében......
A samsungról nem nyilatkoznék, hátha lehurrognának páran...
de én egy lapon sem emliteném az előbbi márkával.. -
zoltenwoodoo
csendes tag
Sziasztok! Cégemnek szeretnék venni kamerát rendezvények rögzítésére. Legfontosabb dolgok a lehető legjobb képminőség és hogy kevés fénynél is jó felvételt csináljon. Csak panasonic vagy samsung jöhet szóba. Mit tudnátok ajánlani max. 200-250e ft-ért?
-
Tomix24
addikt
Az, hogy kell még 3-8 év mire értelmes kamerát tudnak készíteni
[link]
Komolyra fordítva, amíg nem lesz optikai a képstabi, addig nem túl élvezetes kamerázni ezekkel a budget kamerákkal(Praktika/Toshiba/Aiptek/stb).
[link]Ha van lehetőséged gyűjts még hozzá, és inkább vegyél komolyabb kamerát, mert végeredményben a családunkat, és élményeinket vesszük fel. Az emlékek nem lehetnek elég jó minőségüek
[ Szerkesztve ]
-
hetyo
tag
Helló!
A Toshiba X400-ról mi a vélemény? 1080p-s kamera, az X az új széria (SX volt a régi) árban kedvezőnek tűnik: 65e.
[ Szerkesztve ]
-
-
hasman
tag
válasz
maxika2004 #2462 üzenetére
XDDD
dehogy!
Régebben a cégnél volt egy digi forgalomszámláló, az írta a sebességet is én sokszor voltam kihelyezve vele, és érdekes volt hogy némely audi mekkora sebességgel húzott el mellettekb lesz@rták, hogy megy e a csekk vagy sem
de én nem hatóságnál dolgozom szóval az ötletek jöhetnek[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
esetlegesen megoldható e valahogy máshogy, hogy kitelepülnék egy adott pontba (Rollei ActionCam 100 akciókamera) pl egy ilyennel, hogy sötétben is lehessen valamit látni.
a lényeg ami KELL hogy tudjon:
24 óra felvétel!
3-4x es sebességnél pl ha elhalad egy autó az még látszódjon és be lehessen azonosítani hogy mi volt (folyamatos forgalom mellett elkülöníthetőek legyenek a gépjárművek és azok ne "teleportáljanak" )
esőállás nagyon jó volna
közúti megvilágítás mellett is lehessen látni az autókat
ha aksival oldom meg az energiaellátást akkor "töltés"közben is legyen felvételip kamera is jó volna de azok nagyon "teleportálósak" ahogy néztem.
Köszi szépen a válaszokat!
Nagyon sürgős lenne,holnap le is adnám a megrendelést ha valamit kiokoskodtunk (azaz ti)
-
hasman
tag
no és még egy utolsó kérdés: ugye a samu h300-as töltés közben is tud rögzíteni? ez nagyon fontos!
-
hasman
tag
Samsung 32GB Standard micro SDHC class 10 MB-MSBGA/EU
túl olcsó a c10-hez képest nem?
erről valaki tud valamit?[ Szerkesztve ]
-
hasman
tag
Üdvözlet!
Céges környezetbe szükségem lenne kamerára, én egy samu q10-re gondoltam, melyet kibővítenénk egy autó-aksi-átalakítóval, hogy 24 órát bírjon felvenni (legalább)
Kérdésem az lenne, hogy a folyamatos rögzítés mellett melyik az az ideális bitráta, képméret, ami egy 32/64 g-s sdhc vagy sd kártyára ráfér, esetleg a tárolást valami más külső adathordozóra párhuzamosan meg lehet e oldani? (egyébként támogatja a 64g-s kártyát?)
A kép minőség azért lényeges, hogy a 3x-os lejátszási sebesség mellett az elhaladó autók ne ugráljanak, és továbbá felismerhetőek legyenek, pl személygépkocsi kisbusz és teherautó kategóriákban.[ Szerkesztve ]
-
IG55
senior tag
Üdv!
Mi most a best buy?
Szempontok:-Full HD (amatőr célra megéri az 1080p magasabb ára? Egyáltalán miben észlelhető eltérés az 1080i-hez képest laikus szemmel?)
-Automata beállításokkal is jó minőségben lehessen filmezni
-100 rongynál ne nagyon legyen drágább -
fury71
aktív tag
válasz
SchumiBácsi #2443 üzenetére
Amiket írsz tulajdonságok talán a Samsung HMX-H300-ra illenek a legjobban. Igaz az ára több mint 60e, de itt a fórumon is sokan ajánlják.
Én is próbáltam az MM-ben és mondhatom nem rossz.
A kézremegéstől meg nem kell félni, mert amilyen kicsik és könnyűek ezek a kamerák olyan jó optikai képstabilizátor van bennük, hogy fél kézzel fogva is remegésmentes felvételt biztosítanak.[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
Árban igen ....de 1/5,8 as érzékelő...
V700 ban meg 1/2,33 igaz pár ezressel több de szerintem jobb is annyival...
(remélem, mert én is azt néztem ki)
Szerintem 40k-t ér a különbség, de mivel ez uj modell, talán hanyatlik az ára !
2429 hsz ben az összehasonlitás...[ Szerkesztve ]
-
Hali all!
Ismerős venne kamerát melynek kritériumai:
-akár 30× optikai zoom
-ugyanakkor képes legyen 1méter vagy annál közelebbi távolságból videofelvételt is élesen készíteni
-ne legyen nagy és nehéz (bár ez a nagy zoom miatt alapból fail, már csak a kézremegés miatt is előnyösebb a nagyobb jól kézben tartható jól megfogható kamera)
-kijelzője kihajtogatható legyen
-felhelyezhető legyen állványra
-1280×720 formátumú felvétel vagy nagyobb
-maximum 60.000 HUFElőköszi!
-
beniasz
csendes tag
Esetleg ez még? Sony HDR-PJ200VE 135.000 Ft-ért
-
beniasz
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig Panasonic kamerákat nézegetek...
Még 2011-es modellek közül az SD 90-est néztem,de most már nem is forgalmazzák.
Kérdés: Ezek közül melyik felel meg hasonló teljesítményűnek?
Esetleg valakinek tapasztalat?Panasonic HC-V700 169.990 Ft
Panasonic HC-V100 92.900 Ft -
Castell
aktív tag
Samsung HMX H-300 raw videók:
Samsung HMX Q10 raw videók:
Samsung HMX Q20 raw videók:
Sötét felvételeknél mindhárom elhasal és csúnyán zajos és kockás a kép és a fókuszálással is bajban vannak a Samsung kamerái. Talán a zajosság a Q20-nál még látványosabb is. Mindent összevéve, szerintem best buy vétel 50 ropiért a Q10, a HMX 300 szerintem jelen pillanatban nem éri meg az árát. Már kapható az új kamera is: a HMX Q20, ami egy nagy átverés, mert majd 30 ezerrel drágább, de a 20x optikai zoomon kívül semmivel sem tud többet. A Q20-nál szerintem a másik nagy elcseszés, hogy a zoom gombok szilárdak lettek. Tehát "nyomni" kell, ha zoomolni akarunk. Szerintem ez ultra gáz. A nagy optikai zoom is tök felesleges, mert remeg, hiába a képstabi mindhárom típusnál...
Sok tesztet megnézve, átolvasva a 3 Samsung közül én a HMX Q10-et venném.
-
Castell
aktív tag
Samsung HMX H-300 raw videó:
Samsung HMX Q10 raw videó:
Mindkettő 1080i-s felvétel.
A H300 képe felvétele sokkal színesebb, viszont a kép mosottabb és sötétebb, mint a Q10-nél, ez valószínű azért van, mert a H-300-nál kisebb a képérzékelő effektív pixel száma.
H300: 1,76 Mpixel
Q10: 2,07 MpixelNa ember legyen a talpán, aki tud választani... Egyébként a camcorderinfo oldalán megbukott a H300: tesztelésekor minden tényezőt figyelembe véve romlott a HMX H-200-hoz képest. Főleg a gyenge fényviszonyok mellet maradt alul...
-
YoDaVid89
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! A munkámhoz szükség lenne egy HD digitális videó kamerára és nem tudom hogy melyik lenne a legmegfelelőbb. A rögzített filmeken nagyon gyorsan mozgó személyek és tárgyak lesznek közeli vagy közepes távolságban (durván 2 métertől 15 méterig) de inkább a közeli felvételek a jellemzőek.
A filmeken a fényerő az teljesen változó a kinti természetes fénytől egészen az erős színpadi reflektoros megvilágításig terjedhet, persze a köztes épületen belüli normál lámpafény is előfordulhat. A jelenlegi kamerával az a nagy probléma, hogy a színpadi megvilágításnál a felvett személyek bőrén erősen visszatükröződik a fény így olyan mintha ők maguk világítanának.
A felvett videókat, komolyabb videó szerkesztő programokban fogom megvágni, effektekkel áttünésekkel feliratokkal ellátni, így fontos hogy a a kamera videó formátuma kezelhető legyen a számítógépen, könnyen gyorsan áttölthető legyen.
A felvett és megvágott videókból klippeket, filmeket készítek majd amelyeket majd az interneten osztunk meg saját és videómegosztó portálokon. A legfontosabb az hogy a kész filmek jó minőségűek legyenek, a jelenlegi kamera is képes HD videók felvételére, de a felvétel minősége csapnivaló, a legjobb beállítások mellett is.
Persze a legfontosabb az anyagi keret, én úgy tudom hogy olyan 250 000 Ft-ból már lehet venni egy használható gépet. Úgyhogy nagyon hálás lennék ha ellátnátok tanácsokkal, hogy melyik gép lenne a a leírtak alapján a legmegfelelőbb. Segítségeteket előre is köszönöm!
-
hollozoli
tag
válasz
tiszavirág #2433 üzenetére
A kérdés videokamerára vonatkozott, nem video-t is készíteni tudó fényképezőgépre.
-
válasz
tiszavirág #2431 üzenetére
Na azért, már azt hittem nekem kell beírnom helyetted
-
tiszavirág
tag
Szia,
Ajánlom figyelmedbe a Sony HX9v 1080/p50 kamerát, ha egy kitűnő és 80e Ft alatt megkapható készülékre gondoltál.
üdv
[ Szerkesztve ]
-
hollozoli
tag
Szia!
A probléma nem ilyen egyszerű. Feltételezzük, hogy az ismerősödnek van Full HD LCD/LED/Plazma TV-je, így Full HD videokamerát akar venni?
Ha igen és csak 80 000 forintja van, akkor nincs pénze 1080p (progresszív) kamerára, ami 120 000 forint körül kezdődik. (80 000 forint alaptőke megléte esetén már érdemes a maradék 40 000-et áruhitellel vásárolni)
Így csak 1080i kamerák közül válogathat: Sony HDR-CX115E, Panasonic HDC-SD80, Samsung HMX-H300
Mivel a Samsung tud 720p-ben (progresszív) is felvenni, én azt venném meg.
-
varmi2
nagyúr
Sziasztok!
Egy nagyon kedves ismerősöm kamerát akar venni. Max 80k van rá. Mit ajánlottok? Azt mondta hogy az a lényeg, hogy szép videoképe legyen, és digitális.
-
-
hetyo
tag
Helló!
Érdekelne véleményetek. Melyik fullHD kamerát javasolnátok 80-90e -es kategóriában:
- Panasonic HC-V100 vagy
- Sony HDR-CX190e ?
köszönöm! -
Pazoozoo
csendes tag
Üdv!
Sajnos nem találtam kamera hibáival foglalkozó főrumtémát, ha tud valaki belinkelné v privizze meg nekem pls!
Azért leírom ide is, hátha tudtok segíteni.
Szóval van egy Canon HV30 tipusú kamera, ami ugye kazettás. A hiba az, hogy nagyobb állás után elővéve nem vesz fel és nem is játsza le a felvételeket egyből, de még a timecode-ot sem jelzi ki. Persze 1-2 perc tekergetés és próbálgatás után mindent lejátszik tökéletesen, meg fel is vesz. Ez alatt szép fokozatosan, elöbb a timecode kezd el pörögni és számolni rendesen, majd a visszajátszás is elkezd normálisan menni, felvétel is elöbb szaggatva, mintha frame-dropos lenne (de nem sávosodik, nem kockásodik), majd ugye egy kis idő után az is tökéletesen működik akár egész nap, de ha megint el van téve pár napig, megint szenvedve indul el.
Természetesen az akksi töltött állapotban/hálózatról működtetve, több műsoros vagy üres kazival is próbálgatva ugyancsak ez a helyzet. Amúgy táskájában elpakolva áll, szobahőmérsékleten, nem dohányzó helységben, rendszerint akkumlátort eltávolítva.
Szervízben még nem volt, tudtommal tisztítókazettázva sem, beépített tisztítással sem próbálkoztam még.
Tapasztalt e más is hasonló problémát, esetleg más fajta hasonlóan kazettás kamerával? -
hollozoli
tag
Figyu én csak egy újonc vagyok ezen a fórumon, de szerintem, ha nem tetszik neked a Samsung, akkor vegyél Panasonic-ot, vagy Sony-t, de semmiképp ne JVC-t!
Engem legalábbis korábban lebeszéltek róla ugyanezen a fórumon. Valószínűleg azért nem válaszolnak a kérdésedre, mert már 1000-szer elismételték ugyanezt.
( Panasonic HDC-SD40, Sony HDR-CX115E )
-
fasd
csendes tag
Van valakinek újabb tapasztalata a JVC GZ HM30-ról?
-
Tomix24
addikt
Hát igen, a kutyás 1080i-s, vagyis váltosoros felvétel. Ezért az elmosódás oldalirányú felvételkor. A strand 720p-ben készült, progresszívben.
Ez az előnye a Samsung-nak a többi 1080i-s kamera mellett. Választhatsz hogy 1080i-ben magasabb részletesség mellett veszel fel, de belekalkulálsz némi élességvesztést mozgásnál, vagy kevesebb pixel, de mindig éles marad a felvétel.
[ Szerkesztve ]
-
fasd
csendes tag
válasz
Tomix24 #2394 üzenetére
A strandos felvétel jó, csak kekeckedve tudnék hibát találni benne.
A kutyás képen már láthatók problémák.
Az akácon gyorsan végighúzott felvétel elmosódott. A kutya gyors mozgását sem követi élesen a kép, elmosódott kontúrjai vannak.
A kevés mozgást szépen követi, szép a hortenzia. -
Tomix24
addikt
válasz
Castell #2415 üzenetére
Ha sima butított DVD-t akarsz, akkor ConvertXtoDVD [link] kalózkodd le, és menüs DVD9-t is lehet akár készíteni vele, simán a felvett .mts file-ok belinkelgetésével, gyerekesen egyszerűen.
Ha menüs Blu-Ray lemezt akarsz, felirattal, plusz hangsávval, képi effektusokkal, akkor Vegas, PowerDirector.
Ha csak össze akarsz veszteségmentesen illeszteni sok kicsit 1 naggyá pár kattintással, akkor Tsmuxer . De ezzel a progival szeletelhetsz is pl.
[ Szerkesztve ]
-
Castell
aktív tag
Üdv,
A kamera nyersanyagát (AVCHD) mivel érdemes konvertálni? MIlyen beállításokkal? Jelen esetben egy menüs DVD-t szeretnék készíteni. Nem vagyok nagyon képben e téren.
-
Tomix24
addikt
Nem. Ez az AVCHD szerkezet. Innen könnyű AVCD lemezre vinni, Blu-Ray olvasókhoz pl. Olyan mint az AUDIO_TS VIDEO_TS a DVD lemezeken. Sőt, egyes tv-k a kamerából közvetlen a TV-be dugva, így ismerik fel a felvételeket jobban. De a Stream mappán belül ott vannak a felvételek, annyira nem megerőltető belépni.
-
tomej
aktív tag
Üdv. Pana SD90-nél nem lehet beállítani, hogy ezt a bonyolult könyvtárszerkezetet mellőzze?
-
hollozoli
tag
A Tomix tudományos magyarázatához én annyit fűznék hozzá, hogy:
1. Engem is ő óvott meg a HP, Toshiba, Yashica, Praktica vásárlástól. Azóta is áldom a nevét!
2. Ha nem értené valaki, mi a különbség a 720p és az 1080i között, akkor is, ha berakod a 720p felvételed egy full HD LCD TV usb-s mediaplayerébe, le fogod tudni játszani, és szerintem egész jó a képminősége. Aki ennél jobbat akar az vegyen Panasonic SD90-et
120 000-ért. Szerintem a Samsung HMX-H300-ast hülyeség venni, mert 1000-rel beremeg a 30-szoros optikai zoomnál. -
Tomix24
addikt
Hát, mert az.
Csakhát lehet kicsit konvertálgat szoftveresen felvétel közben hogy úgy tünjön az adatok alapján hogy 1980x1024. Nekem is volt hasonló FullHD-s kamerám. Aiptek A300 vagy mi. De akkor(3-4 éve még nagy számnak számított a maga nevében).Gyenge a képfeldolgozó chip benne, ami miatt 8-12.000 max a bitráta, és ugyanígy alacsony a hangé is.
És persze kihagyják belőlük a kézremegésgátlót(optikait), a normális méretü lencsét, az optikai zoom is igen alacsony, az aksi idő, és a beépített szoftver is kevés.
De ezektől eltekintve fullHD, csak így olcsóbb szegmensben is megvásárolható.
Kezdő kamerának jó, de egy Samsung q10 az igazi belépő szint.
-
Tomix24
addikt
Sőt, ha érdekel valakit Pana Sd90 beltéri rövidfilm és kinti eredeti, akkor itt az utolsó pár HSz-ban leírom honna és hogyan nézheti:
[link][ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
-
fasd
csendes tag
válasz
Tomix24 #2402 üzenetére
Igen, mpeg4-ek voltak.
Azonban ezeket már valamilyen program( lehet, hogy éppen a Splash), amibe bekepcsörölted,
vagy beolvastattad, átalíkította mpeg4-re.
Én a teljesen szűz, eredeti fájlra lettem volna kíváncsi, amit a kamerából, vagy az SDkártyából beolvas a számítógép, minden közbeiktatott program nélkül, ami valahogy így néz ki pl.: SG1085.avi (vagy mov). -
Tomix24
addikt
-
fasd
csendes tag
válasz
Tomix24 #2400 üzenetére
Köszönöm! Felteszem.
Szeretnék kérni valamit.
Egy rövid, pár másodperces nyersanyagot. A kupakot sem kell levenni az optika elől.
El kellene indítani a kamerát 2-3 mp-re. Ezt a nyersanyagot szeretném majd letölteni.
Natúr, ahogy a gépből kijön.Mindenféle kovertálás és átalakítás nélkül.
Így tudnám kipróbálni, hogyan viszonyulnak hozzá a vágóprogramok.
Kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- ZIDOO médialejátszók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- GTA V
- Politika
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Path of Exile 2
- Autós topik
- Futás, futópályák
- További aktív témák...