Hirdetés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hobby elektronika
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen házat vegyek?
- Gaming notebook topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
snake888
tag
válasz
Tomix24 #2799 üzenetére
Üdv. Igen a piszkos anyagiak. Max 100.000Huf-ra gondoltam vagy kicsit lehet több., elfelejtettem odaírni. Szerintem legtöbbször állványról kameráznék, de vannak esetek amikor ez nem menne a körülmények miatt. És időnként valóban messze van, mert ha egy érdekes áthaladót kameráznék az bizony akár 8-10.000 méteren is lehet. Szóval zoom az jó ha van legalább 40X. Annyira nem létfontosságú a nagy látőszög. A repterek többségénél kell a zoom, akárcsak a fotózásnál a legtöbb reptérnél 70-300 vagy annál is nagyobb obi kell.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
snake888 #2798 üzenetére
"sokat kellene svenkelni vele" - Így az 1080i nem jöhet szóba.
Mennyi pénzed van rá? Álványról kameráznál? Milyen távol lennél a repülőtől(zoom akkor fontos lehet ha messze) Főleg nappal kameráznál? 28mm 300.000Ft-os gépeknél a látószög, és nem torzít vagy ilyesmi, de vehetsz nagyobb látószügü lencséket is, bár ott már látható a kép szélein abnormalitás.
-
snake888
tag
Sziasztok!
Kamerát szeretnék vásárolni(ki gondolta volna ezen a fórumon)
Főképpen repülőgépek fel és leszállása repterek közelében, illetve néha áthaladók (conrtail) filmezése. Ezért is lenne jó egy nagyobb zoom átfogású cam. Milyet ajánlotok Illetve van olyan irányú tapasztalat, hogy a nagy optikai zoom átfogás nagyon negatívan érinti a minőséget? Ami a felbontást illeti Hd vagy Full Hd jönne szóba. És mivel repülő, elég sokat kellene svenkelni vele, nem tudom, hogy kameráknál van e oldalirányú felvételnél valamilyen tipikus probléma. Képrángatózás, zseléhatás stb... Bocs ha hülyeségeket írok, fotózok már jó ideje dslr-el, nem volt még kamerám.Bár van a mostani nikonomban is full hd videó, de gondolom egy kamera az még is csak kamera. -
kpal
nagyúr
Hali! Most láttam a tesco újságba 40e Ft-ért HP V5560U FULL HD camot ,ennyit megérhet ? (külsőleg nagyon Pana kinézetü)
-
Tomix24
addikt
A Splash Player gyors, fizetős, mindent tud, de nem kapcsol frekit. Ha azonnal indítasz filmet a Splash player van nálam alapértelmezésben.
De ha nem 60/30 hz-es filmeket nézek(24p/25p/50p/i) akkor elindítom az Xbmc-t és ott nézelődök. Egy lejátszó nincs a piacon, ami mindent tud jelenleg.
De Pl menüs extrás Blu-ray filmekhez a PowerDVD 12 van fent. És ha netán szarúl van kódolva valami, és akadna a Splash playerrel, akkor Media Player H.C
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
OK, Köszi! Konvertáltam újra, az interlaced tényleg simábban fut, pedig a DVD lejátszó progresszívre van állítva, a képe viszont az utóbbinál élesebb. Minden nem lehet jó egyszerre.
-
vazul73
csendes tag
Üdv. Most veszek új kamerát, már be van rendelve, mire megjön szeretnék hozzá memóriakártyát is. Valahol, egy amcsi fórumon azt olvastam, hogy egy 16gb kártyára rámegy kb. 80 perc 1080p-ben. Reális ez?
Ezzel a kártyával http://www.argep.hu/product_1794123.html nemigen lövök mellé, gondolom.
Milyen videoszerkesztő progit érdemes használni. Cél a legjobb minőség, fájlméret nem számít. Köszi a válaszokat. -
djnice
veterán
válasz
pinnacle #2788 üzenetére
A TV az 50i-ből hoz létre 50 teljes képet (lcd tv-knél ezt a deinterlacer áramkör végzi, a crt tv-k meg eleve váltottsoros üzemmódban működnek). A 25p pedig 25 teljes képet jelent, ezért látszik darabosabbnak a mozgás. Ha DVD-re kell írni a végeredményt, akkor mindenképpen 25 fps interlaced legyen a kimenet, akár 50p, akár 50i a forrás, mert a mozgás így lesz "folyékony".
-
pinnacle
nagyúr
Ha jól látom akkor az 50i 50 félképből hoz létre 25 teljes képet, a 25p meg eleve 25 teljes képet mutat. Szerinted jobb az interlaced beállítás, mint a progressive, a TMPEG-nél is?
Jó lenne ha erre járna egy SD90 tulaj, mi van ezzel az 50i felvétellel, majd megkérdem a másik topicban is.
[ Szerkesztve ]
-
djnice
veterán
válasz
pinnacle #2785 üzenetére
Amúgy ennyi a lényeg a wikipedia-s cikkből:
576i:
- 25 frames per second interlaced yielding 50 fields per second
- Two interlaced video fields per frameIts basic parameters common to both analogue and digital implementations are: 576 scan lines or vertical pixels of picture content, 25 frames (giving 50 fields) per second.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Miből gondolod, hogy ez 50i-s felvétel? Az mpeg2 szabványban sincs benne, még az AVCHD-ben sem, ráadásul be sem lehet állítani.
Azt viszont nem értem, hogy a Panasonic SD90 HA, HG, HX, HE felvétel, miért 25i? Nem 50i-vel kellene rögzíteni? Itt a video. Gondolom nem a MediaInfo romlott el.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
50i felvétel kiírása AVCHD-ben lehetséges. Saját felvételed nincs? Ezt már láttam valahol.
Kipróbáltam pár konvertálást, a DVD-k elég egyformák, távolról jók, talán tényleg a ConvertX a legjobb.
A HD Writer-ben nem tudtam beállítani 50i-t, 50p-t. Ezt, hogy lehet elővarázsolni?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Akárhogy nézem ez 25 fps. Légy szíves töltsél fel 50i-s DVD fájlt. Az is jó lenne, ha a nyers .mts fájlomból tudnál ilyet készíteni. Mondjuk szerintem ez azért lesz nehéz, mert
"Allowed Frame rates
29.97 frame/s (NTSC)
25 frame/s (PAL)".Gondolom ezért inaktív a képkocka sebesség.
Egyébként te milyen kamera felvételéből tudtál 50i-s DVD-t készíteni?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Köszi! Én már csak az 5-nek találtam meg a próbaverzióját. Az 50i-t, hogy tudod beállítani? Nekem inaktív.
Az 50i-t a DVD is tudja nem csak a Blu-ray?[ Szerkesztve ]
-
Matula 007
tag
Hát nem tudom hogy a Pana miért nem csiszolta az SD90-et és adta ki javított extra szolgáltatásokkal 110e Ft környékén. Helyette behozta a HC-V500-at ami visszalépés az SD90-hez képest. Árban viszont ugyanaz. És van neki egy 1/5.8" érzékelője? Ez már nagyon kicsi. Az SD90 sem volt fickós sötétben az 1/4.1-es érzékelőjével. Most mitől várnak csodát??
-
Sztlaci
aktív tag
-
Tomix24
addikt
válasz
beniasz #2766 üzenetére
Elírás.. Szedd le a linkekről a file-okat. Nézd meg , és tudsz dönteni, hogy mi kellhet neked. 5-10 ponton is javítottak a V700-nál az SD90-hez képest(súly/stabilizátor/optika mérete/stb)
Az 500 az valami másnak a kiváltója(Sd80-é elvileg), elég gyenge adatokkal(sötétben problémás lehet). Nem az SD90 kiváltója az tuti.. Nem venném meg én.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
beniasz #2762 üzenetére
3Mos kamerák felvételei is vannak: [link] jobb alúl regular download.
A V700 az SD90 teljes kiváltója, mindenen faragtak javítottak kicsit. A kép is jobb hajszálnyit, illetve sötétben láthatóan azért. Ha nem láttál még SD90 nyers videót sem akkor ezt szedd le, és gondolj hozzá egy kicsit
[link]
[ Szerkesztve ]
-
beniasz
csendes tag
válasz
Tomix24 #2763 üzenetére
Nem 3 MOS???
Több helyen is ezt lehet olvasni:
Panasonic HDC-SD90 videokamera
HD videokamera
Fejlett 3MOS-rendszer és Leica Dicomar objektív
Full-HD 1920 x 1080 felbontású 50 képkockás progresszív videofelvétel
Felvétel SDXC-/SDHC-/SD-memóriakártyára
POWER O.I.S. optikai képstabilizátor aktív üzemmóddal
28 mm-es nagylátószögű objektív 21x optikai zoommal
iA (Intelligens Automata) mód arcfelismeréssel
3D felvétel a külön kapható kiegészítő segítségévelÉs van valami lényegre törő különbség az 500 és a 700 között? Érdemes valóbak kiadni a több pénzt érte?
-
bigdigit
addikt
válasz
Sztlaci #2754 üzenetére
hát pedig én pont tegnap készítettem a gyerek ballagásáról dvd lemezt a nagymaminak kamera nélkül.
HD writer elindít-copy media-kiválasztás melyik meghajtóra írjon-majd bal sarok fent a saját filekezelőjén betallózom mit is akarok kiírni.
kamera nélkül!
az eredménnyel azért vannak problémák mondjuk.igaz nem receg be de nekem jelenet váltáskor egy pillanatra megakad és hát HD-hoz szokott szemem miatt elég messzire kell mennem a képernyőtől. -
beniasz
csendes tag
Sziasztok!
Még mindig kamera vásárlás előtt állok, még mindig PANASONIC-ot nézek
Ugye SD 90-et sehol nem lehet már venniTehát az új modellek közül "kell" választanom.
Adott ugyebár:
Panasonic HC-V700 videokamera 159.000 FT
Panasonic HC-V500M videokamera 139.900 FT
Panasonic HC-V10 videokamera 79.900 FTAzt tudom hogy az SD90 3MOS rendszerű volt,de ezek az újak, mind 1MOS rendszerűek,ha nem tévedek. Felvehetik egyáltalán a versenyt?Ha a V10-es nem is,de az 500M és a 700 azért cask lehet olyan jó nem?
Segítsetek légyszi,ha már egyszer veszek egy HD-s kamerát,akkor egy egész pofásat akarok venni.Ti melyik vennétek? A V500M vagy V700-at?
Egyébként mi ez az M betű?Köszi!!!
-
-
válasz
Sztlaci #2754 üzenetére
A régi Sigma 8642-es mediaplayerek viszik hibátlanul az 1080p/50 anyagokat (SD90), a Philips 6000 BluRay lejátszó mediaplayere USB-ről hibátlan (= a kamerával HDMI-n történő lejátszással) és a Pana 75-ös BD player is jól viszi (110 nem, lehet nem friss a FW) - előbbi 25k-ért elérhető, csak sajna nincs digitális hang kimenete a HDMI-n kívűl. Az új Sigma chipeknek tavaly november óta gyógyíthatatlannak tűnő bajuk van, nem ajánlott. Tomix24 pedig az általam is irigyelt HTPC-jét ajánlaná, igaz?
[ Szerkesztve ]
-
Sztlaci
aktív tag
válasz
bigdigit #2752 üzenetére
Csak tipp, de szerintem a kész AVCHD lemezt kell utólag vágó szoftverrel átdolgozni, és akkor már szabvány kódolás lesz és nem lesznek lejátszási problémák. Sajnos ezt nem tudom egyszerűen tesztelni.
Lehet újra írható DVD-re érdemes lenne kiírni az anyagot több darabban (mivel engedi DVD-re az AVCHD formátum kiírását) és külső szoftverrel azt szerkeszteni és összefűzni. Blu-Ray lejátszásra való eszköz hiányában csak tipp. -
Sztlaci
aktív tag
válasz
bigdigit #2750 üzenetére
Az igaz, de ha leválasztom a kamerát nincs ez a funkció, a kamera a hardver kulcs. Most érkeztem haza, és a 37"-os TV-n is egész jó a konvertált kép. Teljesen simák a oldalirányú kamera mozgások!
A Panasonic ezek szerint mókolt szoftvert használ az AVCHD-hoz. A VTV-nél 600 ezer Ft-os progival is vibrált az átkódolás után.
Minden más FULLHD felvételt át tudtam DVD-re kódolni, csak az SD90-es felvételeit nem.
Már korábban is gyanús volt, hogy nem szabvány kódolást használ a kamera. A média lejátszók is lefekszenek az SD90 anyagaitól. Talán a 2012-es chipsettel szereltek már boldogulnak vele.
A következő az lesz, hogy ugyan itt át kódoltatom AVCHD formátumra, csak Blu-ray írót kell keresni, mert ritka mint a fehér holló.Az átkódolt felvétel DVD-nek tökéletes lett. Így már el tudom küldeni a gyerek diploma osztóján készült felvételt a nagyszülőknek.
[ Szerkesztve ]
-
bigdigit
addikt
válasz
Sztlaci #2749 üzenetére
egy dologra még nem jöttem rá..vajon,hogy lehet merevlemezre dolgoztatni?csak lemezre hajlandó.én avchd-t is csinálok vele mert azt így megeszi a popcorn a-110 de van olyan hosszú anyagom ami csak 3 dvd-re férne el szerinte ezért jobb lenne ha merevlemezre dolgozna..de nem teszi sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
Sztlaci #2749 üzenetére
Ez nem egyedi dolog, hisz az összes HD kamera 50, illetve 60Hz-es. Abból DVD minőséget, és a legfontosabb sebességet(PAL esetén 25, NTSC esetén 30 képkockára) alkotni nem tudsz anélkül hogy apró akadások ne lennének, főleg oldalazó kameramozgásnál. A VSO XtoDVD a legjobb progi egyébként, és legegyszerűbb.
Sajna ha DVD sebességet akarsz, akkor a kamerával DVD módban kell rögzíteni. Nincs más mód..
-
Sztlaci
aktív tag
SD90! Lehet, hogy másnak nem lesz új, de sokat szívtam, azzal, hogy a FULL HD felvételből HD (DVD) felvételt készítsek. Tudom, minőség romlás, de még a többség csak ezt tudja lejátszani. Kéretek ballagásról videót, de nem tudtam lebutítani, vagy 15 féle konvertáló programmal próbáltam, mind vibrált (apró gyors akadozások).
Alapban mindig a HDD-re másoltam az állományt és azzal dolgoztam, most véletlen a kameráról akartam kiírni a lemezt, és akkor feljött egy választási lehetőség, AVCHD, DVD (XD), DVD (SD minőség). Ez a konvertáló vibrálás mentesen lebutítja a FULL HD-t DVD minőségre.
Tudom a kezelési utasításban bent van de azt csak most utólag néztem meg. Ha legalább szürke, nem választható módon jelezte volna hogy ilyent is tud, hamarabb utána jártam volna
Természetesen az eredeti minőséget is eltettem, mert a média lejátszók új nemzedéke, már viszi az 50p-s felvételek is, remélhetőleg fél év múlva már a megfizethető kategória is tudni fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Rufi
csendes tag
Sziasztok
Kamerát vennék, Panasonic HC-X800-at néztem ki kb 230.000 Ft (beépített memória és merevlemez nélküli kamera érdekel).
Jó vétel lehet szerintem a kifutó sd900 220.000 Ft -ért most éppen van még.
Ár/érték arányban már márkákhoz képest hogy néz ki a dolog?Üdv..
András -
gremusz
csendes tag
Üdv Emberek!
Most találtam ezt a fórumot, és úgy gondoltam, kérdeznék egy két dolgot. Akarok venni egy full HD-s videokamerát. Sony, Panasonic vagy Canon gépekre gondoltam. Van nekem egy Sony VX1000 típusú 3CCD-s miniDV. kamerám, amit el akarok adni, helyette akarok venni egy másikat. A VX1000 kamera nagyon jó, de nincs kedvem már a kazettákat digitalizálni.
Szóval, keresek egy használt (nem lestrapált) full HD-s kamerát.
Ha valakinek van valami ötlete, írjon. Előre is köszönöm! -
Tomix24
addikt
válasz
bigdigit #2743 üzenetére
Hát AVCHD lemezt nem fog semi lejátszani, csak a Blu Ray playerek, és ott is azok amelyek kompatibilisek.
hd writer - nem használom.
VSO ConvertXtoDVD - ha DVD minőség kell, dvd lemezen.
Xilisoft HD Video Converter - Ha youtubra teszek fel. vagy Tablet-ra készítek filmet, vagy olyan asztali lejátszóra, ami nem viszi az AVCHD2.0-át
MKVTool ha csak összeillesztek, szétvágok veszteségesen.
Powerdirector 64bit pedig ha kell zene, és feliratozás, esetleg effektek.
-
MR!!
aktív tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni. Olyan kamerára lenne szükségem, amit kültéren tudok használni (kert) megfigyelésre. Mozgásérzékelővel ellátott, éjszakai felvételre alkalmas (infra), SD-kártyára rögzítős készülék.
Találtam már IP kamerákat, de azok elég drágák (55e-80e HUF). Most a "Hardverkínálat május elején" cikkben láttam egy hasonlót amire gondolnék. Talán ez is jó lenne csak nem tudom, hogy az akksija mennyire bírja.
Arra lenne szükségem, hogyha valaki bemászik a kertembe (akár este vagy nappal) a kamera készítsen róla videó felvételt (napközben-este) , esetleg időbélyeggel és ezt SD kártyára rögzítse.
Thx
-
bigdigit
addikt
válasz
Tomix24 #2721 üzenetére
mkvtool esetén megoldható ne tegyen ki idővonalat a felvételen?nem tudok rájönni,hogy lehet kivenni de az alap felvételen nincs rajta.
SD90-hez adott HD writerrel készített avchd-ét megeszi a popcorn a-110 is bár ez gondolom némi kompromisszum a minőség rovására.de egyenlőre ez van. -
lasvegas
tag
Akit érdekel egy jó kamera Eladó Sony HDR-CX305E ,anno az itteni fórumozók tanácsára vettem csak nem használom sajna
http://hardverapro.hu/apro/sony_hdr-cx305e_avchd_full_hd_kamera/hsz_1-50.html[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz
Matula 007 #2736 üzenetére
nincs rendes kamerás mobilom szal az felejtős
ellenben ez a kütyü elméletben ilyen felvételt csinál ami számomra teljesen elfogadható lenne
-
Matula 007
tag
Vagy ha van egy jobb kamerával ellátott mobilod, akkor egy autós tartót meg sufnituningozol a kamera optikájánál (kifúrod), és akkor azzal készítesz felvételeket
. Igazából szerintem ilyen árkategóriában csak sírni lehet majd a felvételeken. Javítsatok ha nem így van!
-
Matula 007
tag
Hát ilyen árkategóriában normális felvételt kétlem hogy fogsz tudni csinálni. A fentebb linkelt tartó és egy Samsung Q10 már egy használható páros, de nem a Te általad behatárolt árkategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
válasz
tiszavirág #2731 üzenetére
és milyen kamerát tudsz mondani ami ezzel együtt is 20000körül (inkább alatt) van és tud 1280-as felvételt csinálni?
-
tiszavirág
tag
Olyan kamera alkalmas erre a célra, amelyikhez rögzíthető ez a szerkezet.
Vagyis mindegyik.[ Szerkesztve ]
-
TaaT
nagyúr
Sziasztok!
Nem találtam más alkalmas topikot így itt tenném fel a kérdésemet... van vkinek tapasztalata autóba szerelhető kamerákkal kapcsolatban? [link]
Milyet érdemes venni, milyet érdemes kerülni?
A cél vmi 720p-s cucc lenne, ami ezt nem interpolálással éri el...
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Drótszamár #2727 üzenetére
Korrekt cég. Remélhetőleg a hang is jobb lesz.
-
Drótszamár
őstag
válasz
Drótszamár #2597 üzenetére
Elküldtem a videó linkjét a gyártónak (írták rendeléskor, hogy örömmel veszik az ilyen videókat), és ma hozott a postás egy "Stormchaser" verziót a termékből. Ennek hosszabb a szőre, remélhetőleg jobban szűr.
Ajándékba küldték.
Azért ezen kicsit meglepődtem.
Ha lesz szél letesztelem ezt is.
-
hollozoli
tag
válasz
otellocska #2724 üzenetére
Ha van 150 000-ed videokamerára, vegyél inkább Panasonic HC-V700-at!
-
hollozoli
tag
válasz
otellocska #2724 üzenetére
Amennyire engem felvilágosítottak, a Sony HDR-CX250 és a Sony HDR-CX260 között csak a beépített memória a különbség.
Most viszont egy 32 GB-os Class10-es SDHC kártya 9000 forint körül mozog.
A hangjával viszont komoly gondok vannak: [link]
-
otellocska
csendes tag
Sziasztok!
A Sony CX260VE-ről mi a véleményetek?
Néztem Panasonicokat is, de inkább Sony párti vagyok.
Vagy 175e magasságában mit ajánlanátok?
Köszi előre is!
-
Tomix24
addikt
válasz
7H1Kkgabris #2722 üzenetére
Akkor az nem konvertálás, hanem szerkesztés amire neked szükséged van. Szerintem szívás lesz, és minden csak nem veszteségmentes, több órányi átkonvertálás után sem. PowerDirector és társaival már én is összefutottam... Valamit valamiért. Én kihagytam a feliratokat, és az effekteket inkább. Még valami, az mkv, csak egy kiterjesztés, nincs jelentősége. Átírhatod bármire, AVI-ra is kézzel(a kontiner számít)
-
-
Tomix24
addikt
válasz
7H1Kkgabris #2720 üzenetére
Ez így soknak és bonyolúltnak hangzik egy Ünnepnapon
MKVTool[link] .
a, Ha sok kicsi van, akkor ADD, majd a többit APPEND. Majd Start muxing. Kész is 1 perc alatt, csak azokat fűzöd össze amit meg akarsz tartani..
b, Ha már összefűzted, csak kivágnál belőle, akkor ADD, majd átmész a Global Fülre, és enable Splitting , itt értelem szerűen kivághatsz, darabolhatsz, stb. És a végén ha kell az a, pont alapján össze is illeszthetsz. Pár perc az életedből..
Átkonvertálás?
-
7H1Kkgabris
csendes tag
Sziasztok egy kis segítség kéne. Ha van köztetek esetleg olyan, aki Sony Vegast használ az 1080/50p/28mbps videók szerkesztésére (nekem Sony Vegas Movie Stúdió HD Platinum 11 van) az segíthetne. Rengeteg Nex 5N-el és Sony HDR-CX 130-al felvett 1080/50p/28mbps videó felvételem van, ami már rengeteg helyet foglal. Szeretném a Sony vegasal rövidebb filmekre szerkeszteni őket. Már rég meg kellet volna csinálnom.
Álitólag a Sony vegas ezen verzója már támogatja és lehet renderelni AVCHD 2.0 (1080/50p/28mbps) fájlokat. Bár én sehol sem találtam a templatek között 1080/50p-t csak 1080/25i vagy 1080/25p-t.Egy helyen találtam csak a templatek közt a Sony AVC/MWC(mp4. m2ts.avc) csoport alatt olyant hogy:
HD 1920x1980-50p
(Use this setting to create the highest quality 16:9 file.
Audio: 128 Kbps; 48 000 Hz; 32 Bit; Stereo; AAC
Video: 50 fps; 1920x1080 Progressive; YUV; 26 Mbps
Pixel Aspect Ratio: 1,000)Ezzel csak az a gondom, hogy mp4-be rögzít.
Lehetséges egyáltalán hogy olyan kiterjesztésű fájlba (MTS) konvertáljam, a szerkesztet videókat, mint amilyet a kamera készít.
Ha nem, ti mibe konvertáljátok át a kész filmjeiteket, hogy megmaradjon a brutális minőség, és ne legyenek hibák (elcsúszót hang stb).
Előre is kösz a segítséget. -
parijani
tag
válasz
koncsik #2717 üzenetére
nem a diavetítés, hanem a felvett mozgóképeket játsza le oly módon, hogy 1-1 pár másodperces jelenetet kiszed 1-1 videóból és azt a beállított effektekkel levetíti. De akkor ezt gondolom csak úgy lehetne megoldani, amit Te is javasoltál, hogy rányomni egy hdd rekorderre és azzal rögzíteni, de szerintem ez azért elég nagy hülyeség a gyártók részéről, mert ki nézegeti vissza kameráról a videókat, ráadásul nem 100 db sd kártyára rögzít az ember...vagy ez csak egy olyan funkció, ami jó, pofás, de nem fogom használni, hanem valami videó editorral kell szerkeszteni és akkor megmarad az anyag...
-
parijani
tag
-
parijani
tag
Sziasztok!
Van egy SD90-es kamerám és az érdekelne, hogy a kamera által készített effekteket hogyan tudom pc-n visszanézni?
Köszi!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Tomix24 #2707 üzenetére
Regisztráció csak ahhoz kell, hogy 1024 Mb-t feltölthess. A free is letölthet ekkorát csak a feltöltés max.400MB. Nekem is lejön, de majd megfelezem. Neked nem indul el a letöltés?
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
pinnacle #2694 üzenetére
Olyan szép idő volt ma (igaz lehet, hogy egy UV szűrő jó lett volna), hogy egy kis videózást nem lehetett kihagyni.
-
Castell
aktív tag
Valaki kérdezte múltkor a Samsung 32 GB-os Class 10-es karit. Jelenleg 10 ezer forint alatt van. Megéri. Én is beruháztam rá. 5 év garival adták. Nem rossz, majdnem hozza a gyári adatokat.
-
Ágógreen
senior tag
a panasonic HD writer nevű programot érdemes feltenni (mellékelt CD-ről)?
vagy ez egy ingyenes progi amiből már frissebbet is lehet letölteni valahonnan ?
mire jó ez ? -
Ágógreen
senior tag
fehéregyensúly kiegyenlítő kártyácskám.
ajánlom mindenkinek.mit hol rendeltem ? a szélfogóra gondolsz ?
...hát a legjobbat rendeltem, mert nem szeressük visszanézve a szelecskét
Red HEAD
Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Hobby elektronika
- Politika
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...