Hirdetés
- 3D nyomtatás
- Házimozi haladó szinten
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Egy tápkábel négy vezetékét elvágva is működik a GeForce RTX 5090
- Milyen hangkártyát vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
A Canon Legria HF M506 nézegetem.
120 000 ft környéki az ára.Kár, hogy a Panasonic V700 mondhatni eltűnt...
-
KisApám
addikt
Valaki ERRE tud válaszolni, segíteni?
-
Chrystall
senior tag
És HDTV sincs? Anélkül írd ki DVD-re tényleg, mert akkor amúgy sem tudja semmi kezelni a Full HD file-t. De a JVC váltottsoros videót vesz, ha azt kicsinyíted, cikcakkok jelenhetnek meg. Küldj át egy file-t ha nem megy, aztán megnézem neked. Ne hosszút, max valami 20 másodperceset.
-
pinnacle
nagyúr
Valószínűleg interlaced felvétel. Ezt kell "deinterlacelni".
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Gondoltam, MOST megveszem a Panasonic V700-at...
DE
az ára... mi történt... 125 000 Ft...??? 110 000 volt 1-2 hónapja...
már nincs és nem is lesz, hogy felment az ára?MIT TANÁCSOLTOK HELYETTE?
100 000 ft környékére gondoltam árban.
EZEK közül. Vagy volna jobb?
[ Szerkesztve ]
-
Ádám_ka
tag
válasz
Chrystall #5480 üzenetére
Értem, akkor marad a kamera!
Nézegettem párat, praktikusnak tüník amiben van belső memória. A sony projektor csak parsztvakítás ér valamit?
Azzal sem vagyok tisztában, hogy milyen formátumban mentenek a full HD-s felbontásban és mennyi helyet foglalnak (percben)?100k alatt mit tudsz ajánlani?
-
keszo
őstag
Nem tudom jó helyen érdeklődöm
JVC HD Everio videó kamerával csináltam felvételeket.
Olyan problémám lenne vele, hogy visszanézésnél a képben lévő tárgyak, alakok szélei cakkosak
Mi lehet a gond?
Mit kellene beállítanom?
SD 16GB Cl10-esre rögzítettem.
vagy használjam inkább a Samsung kártyát?
bár az csak Cl 6-os
Segítségeteket előre is köszönöm -
Ottó58
senior tag
válasz
littlemole #5472 üzenetére
Nem is beszélve, hogy jó minőségű (8.9MP) képet készít.(SONY HDR-CX250)
Itt azt teszteltem, hogyan mutat a kép mögött a felhő, s égbolt kékje.
Az hogy újabb a CX280-as, nem biztos, hogy jobb, csak lehet több sallangot raknak bele.
Sokszor már a SONY DSC-HX1-es fényképező helyett is használom.[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ádám_ka #5470 üzenetére
Nekem ugyan Pana SD90 a videokamerám, ami (szerintem) csodálatos videokat csinál, de most jutottam egy FZ200 fényképezőgéphez, igen jó 1080/50p video-t csinál (2 hónapos új állapotú volt 110k tokkal, vonóval/8GB SD/), Ennek a fotós része igen jó a kategóriájában, az ismert gyenge pontokkal.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Ádám_ka #5470 üzenetére
Nézz utána leírásokban, legalább jó ha 2-3 megapixelt tud Fotó módban a kamera (Foto Effektív pixel-ként szokátk említeni). Emellé nem árt egy 1/4 körüli szenzor sem. De ilyenekkel még elég kezdetlegesek lesznek a fotók. 100E alatt értelmes fotót Sanyo kamerák tudnak csinálni, Sanyo FH1, HD100, HD2000. Azok nagyon jó fotókat csinálnak, én konkrétan túrázni azokat viszem. Csak azok ritkák, itthon nem nagyon kapni. 100E forint fölött vannak 1/2.33 szenzorméretű kamerák más márkákból, azokkal is már lehet jó fotókat csinálni. De használtan más márka is akad 100E alatt, pl. Samsung S10, az is nagyobb szenzoros, vagy régebbi Canon HF100, Samsung HMX 20C. Ha nagyon kell aza fotó, ezeket nézd, újakat csak nagyon elvétve, ebben az árban nem igaznán van jó fotóra, kivéve az a Sony fényképező amiről itt írnak, dehát az fényképező, hiányzik belőle pár kamerás dolog. De az is jó lehet.
-
Ádám_ka
tag
Udv Urak!
Videókamerát szeretnék venni úgy 60-70k között.
Eléggé kezdővagyok a témában (sosem volt még kamerám) segítenétek milyen szempontok alapján kezdjek el nézelődni?
Fényképezésre is használnám.
Mit tudtok ajánlani? Mi most a best-buy?
Köszi. -
Ottó58
senior tag
válasz
littlemole #5463 üzenetére
Ennyiért inkább a CX250-et vedd, jobb a képérzékelője,- 280-1/5.8 típusú (3.1 mm) hátulról megvilágított Exmor R™ CMOS-érzékelő; CX250-1/3.91 típusú (4,6 mm) hátulról megvilágított Exmor R™ CMOS-érzékelő-, valamint nagyobb a tényleges pixelszám is.
-
littlemole
őstag
sony cx 280 ról mi a véleményetek? érdemes megvenni ha a keret kb ennyi? kb 80k
-
Chrystall
senior tag
Ez nem igazán vág a témába, de kapcsolódó dolog:
Valaki rendelt már az Elektroudvartól? Egy szlovák cég, sokszor legolcsóbb náluk egy-egy cucc az Árukeresőn. Mennyire megbízható banda?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Repsol600 #5456 üzenetére
Feleslegesen fizeted ki érte a felárat, és rosszabb, mint a H200. A Q10-20 is.
Ha mindenképp boltit akarsz, akkor Canon HF R306, vagy talán 206-ot találsz még ilyen árban, azok jobbak egyértelműen. Vagy valami JVC, pl JVC GZ-HM435, az 60 körül van. Az nem olyan jó mint a Canon, de Samsungnál jobb.
-
wutuka
aktív tag
Üdv!
Sony HDR-CX105E kameráról esetleg van valakinek üzemeltetési tapasztalata?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Repsol600 #5452 üzenetére
Ha van rá 40 ezred alapból, mindenképp a Canon. A Samsungnak szerintem egy kicsit szebbek a színei, de a Canon élesebb képet fog adni, annak is elég jók a színei, és ami lényeges, hogy sokkal jobb a stabilizátora és a mikrofonja. A Samsung H200-nál gyakran torzít és sípol a mikrofon. Szóval ha nincs a láthatáron HF R26, akkor jó a H200, ha van, akkor HF R26. Ráadásul abban van 8GB beépített memória is. Ennyi pénzért nagyon jó kis kamerát kapsz. Ha gondolod nekem van még tesztvideóm is róla, vásárlás előtt megnézheted, de ne sokat habozz, mert elég jó áron adják. Boltban 120.000-be került még 1-2 éve.
-
pinnacle
nagyúr
válasz
maxika2004 #5446 üzenetére
Ilyen gond az AMD-vel volt régebben, de driver frissítéssel javították.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Repsol600 #5448 üzenetére
Jobban járnál, ha ennyi pénzért használtan vennél. Itt a hardveraprón is árulnak Canon HF R26 kamerát, nagyon jó kis kamera, boltban nem kapsz megközelítőleg sem olyan jót, mint az ilyen árban. Arra érdemes költeni. Vagy Samsung H200-ra. Mintha Vaterán is árultak volna most Canon HG10-et, az is jó cucc.
Ha mégis bolthoz ragaszkodsz talán ez nem rossz:
De sose próbáltam még ezt, azt tudom viszont, hogy az olcsó JVC-k nem rosszak.
Igazából az a helyzet, hogy vagy bolt és akkor lesz garanciád, de nagy valószínűséggel mellé egy csapnivaló kamerád, vagy használt, és bár lehet nincs már rá garancia, de lesz amivel aránylag szép felvételeket készíthetsz. Ebben az árban kompromisszumokat kell kötni.
[ Szerkesztve ]
-
Repsol600
addikt
Sziasztok!
40k körül milyen HD kamerát ajánlanátok? HP T 250-est néztem erről mi a vélemény?
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #5446 üzenetére
hajaj, ez nem jó hír, amúgy fura is
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #5444 üzenetére
A Vegas produkál érdekes dolgokat. Én Mercalli plugint használok benne, Win7 64 bit-en működött, a másik gépemen Win7 32biten meg alig stabilizált valamit, tök más eredményt kaptam ugyanazzal a beállítással. Lehet a pluginnek a hibája, de ez is mutatja, hogy egy programon belül is lehet eltérés ugyanolyan beállítással. Szerintem más vágóprogramban próbáld. Ezek ilyenek.
-
maxika2004
őstag
válasz
Chrystall #5443 üzenetére
sajna nemcsak lejátszó, wdtv live sem játsza rendesen.....
lehet hogy kodek... pedig én asztán nem tettem fel semmit !
Max amit a progik feltesznek maguknak....Szerintem satásba tuti igen, ugyanolyan csatija van mint a vinyóknak .
Progik használatánál sokat dob!
Mig pl xp-n winyóról ha egy progi megnyilik 2-3 mp alatt, akkor
a win7-en ssd-ről, szinte mire a másodikat kattintok az ikonra már meg is nyilt ![ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #5442 üzenetére
Szerintem valami codec gond lesz. Nekem az mp4-nél csinál ilyet a Windows Movie Maker. De az is lehet, hogy csak a lejátszó nem nyitja meg jól a file-t. Próbáld meg VLC-ben lejátszani a végeredményt, akkor is csúszik? Vagy Media Player Classic-ban.
Ilyen SSD-t amúgy bármilyen laptoba lehet rakni? Sata csatlakozó kell hozzá?
-
maxika2004
őstag
válasz
Chrystall #5435 üzenetére
Hu nemtom mi lehet a baj,.....probáltam másik oprendszeren (xp) - n vegas 10 el meg jólett....
csak itt joval lassabb a renderelési idő, az ssd, meg a ram hiánya miatt... kb 3x os idő.Win 7 en meg 2x-es, ott meg nem jo vegas 11-el, és ugyanazzal a 10-es el sem ami xp alatt meg jól kódol !
Win7 ben kavarhat-e be valami, vagy valamit máshogy kéne állitani mint xp alatt.. nemtom
Valakinek valami ötlete ? a win7 ujratelepitést szeretném meguszni ![ Szerkesztve ]
-
_Mario_
tag
Sony HDR-CX220E VS Panasonic V500 melyik jobb? egy árban vannak. szerintetek
[ Szerkesztve ]
-
zumike
tag
Üdv Urak!
Melyiket javasolnátok az alábbiakból?
(Panasonic kiesik az ára miatt)
Sony HDR-CX250E
Canon LEGRIA HF R36 videokamera
Sony HDR-CX220E videokamera, fekete
Canon HF R306Köszönöm!
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #5436 üzenetére
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #5434 üzenetére
Próbáld ki Xilisoft converterrel. Ha az nem rontja el, akkor egyből tiszta sor mi van. Ha nem, akkor kutatni kell.
-
maxika2004
őstag
Sziasztok !
x900 as kamcsi videóval kapcsolatban várnám az ötleteiteket:
... multkoriban kiprobáltam egy rövid kis részlettel (autós-vezetékes)a kódolást , és okés is volt,
amit itt elemezgettünk is...
Most egy hosszabb 40 perces részt renderelnék, és elcsuszik a hang, kép meg néha mintha lassitott felvétel lenne....
Ha a végé ből renderelek egy kis darabot az tökéletes !Ha elkezdem nézni, (WDTV live, pc-power dvd) az is szarakodik, ha elkezdem jó ha beletekerek már nincs is hang vagy csúszik ! a renderelt cucc kb 5 gb . és mediainfo szerint olyan mint az eredeti, ami persze simán megy mindenhol !
Valami ötlet ? vagy bevált beállitás ?
-
Chrystall
senior tag
válasz
_Mario_ #5432 üzenetére
Ezt amúgy aláírom, igaz én erről nem tudtam így konkrétan, de ha komoly lenne ez a szekesztgetés, akkor én is az asztalihoz fordulnék. De annyit nem szerkesztek most, hogy érdemes legyen beáldozni érte a hordozhatóságot. Vágok 2 havonta 1 videót, ahhoz elmegy a laptop. Annyi hőtermelés meg még belefér.
-
_Mario_
tag
válasz
Chrystall #5430 üzenetére
Hat ha vgat nem veszel meg van ott hon mondjuk hdd meg haz tap akkor lehet akkar i7 is vagy 8 magos amd ennyi penzbol siman. A mobil procik mindig butitva vannak az asztalihoz kepest ott nem ugyanaz a pl i5 mint a pc ben a kevesseb fogyasztaser meg kevesebb hotermelesnek ara van ezert erdemeseb asztali pct venni szerkezteshez
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Nekem asztali csak filléresen lenne jó. 80-90E fölött inkább notebook, mert egyébként szükség lenne rá, hogy kicsi legyen a gép, és egyik szobáról a másikra tudjam hurcolni. Ez elég fontos. Ha meg lehet úszni olcsón asztalival, egye fene, de ha mélyen a zsebbe kell nyúlni, akkor a fő szempontok jobban előtérbe kerülnek.
-
Ottó58
senior tag
-
D.Orion
veterán
Üdv!
Munkahelyemen rendszeres a kerékpártárolóban a rongálás, szórakozás más kerékpárjával. Arra gondoltam, hogy valami egyszerű kicsi videokamerát elraknék oda ami tud 8-9 órányi anyagot rögzíteni(tápellátás megoldható, csak memóriakártya bírja). Erre esetleg tudtok valamit ajánlani?
Nem kell HD minőség, elég a vga is, fényviszonyok nagyon jók.
-
_Mario_
tag
válasz
Chrystall #5423 üzenetére
Hat ja mikor vetem pb laptopot akkor behalt benne valami mar nem tom mivolt de 2 honapig kint volt lengyel orszagban es vissza hoztak hogy semmi baja ere mutatam a boltba a csavonak hogy ha megy tiz percet kb ugy belasul mint allat meg fagyogatt es utana adtak csak vissza a penzem akkoriba 200e vettem azt hasznaltam 4 napot tobbi meg szerviz ido volt na azota nem vesszek pb termeket.
Probook bol melyik tipusra gondoltal
[ Szerkesztve ]
-
_Mario_
tag
válasz
Chrystall #5421 üzenetére
Na ez mar jobban nez ki i3 azert kel mert van bene ht 2 mag 4 szal dw lehet hogy mobil platfomon csak 2 magos i3 van de akkor sincs legalabb butitva az utasitas keszlete mint egy pentium ivy nak
Viszont pbell nincs jo tapastalatom gari szempontjabol inkabb asust nez azok nak van haztol hazig szervize is[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz
maxika2004 #5418 üzenetére
Hát elkészült az elsőx900 as vidim kódolása....
Elvileg ugyanugy mint az a kis autós részlet..ami okés volt !
de a végeredménymint a lassitott fevétel, hang meg csúszik.........
-
Chrystall
senior tag
Ehhez mit szóltok vágás célra?:
Ebben Intel® Pentium Dual Core™ 2020M-van. Az nagyon gagyi?
Mondom, főleg az kéne, hogy a Sony Vegas 1080p-s anyaggal Preview-ban ne szaggasson. Lejátszóban külön a teljes képernyős videólejátszás nem baj, ha nem megy flottul.
[ Szerkesztve ]
-
AT.
tag
válasz
maxika2004 #5412 üzenetére
Én tavaly nyár közepe-végé felé nézegettem a piacot, akkor lehetett venni.
Nem véletlenül vettem I7-et[ Szerkesztve ]
-
_Mario_
tag
Valakinek nincs panasonic v100 rol nyers konvertalatlan video felvetele amit mehosztana mert nem talalok eredeti minoseget sehol kosszi elore is
-
maxika2004
őstag
..énsenem gondoltam ilyet..
de mikor én vettem tuti nem voltak közel az árak ..itten van :
Vegas Pro 12 system requirementsMicrosoft® Windows Vista® 64-bit SP2, Windows 7 64-bit, or Windows® 8 64-bit operating system
2 GHz processor (multicore or multiprocessor CPU recommended for HD or stereoscopic 3D)
500 MB hard-disk space for program installation
4 GB RAM (8 GB recommended)
OHCI-compatible IEEE-1394DV card (for DV and HDV capture and print-to-tape)
USB 2.0 connection (for importing from AVCHD, XDCAM EX, NXCAM, or DVD camcorders)
512 MB GPU memoryérdekes a ram, és nálam is ez jött le, nem nagyon látok különbséget 3gb. és 16 gb rammal.....
-
AT.
tag
válasz
maxika2004 #5409 üzenetére
Nem azt mondtam hogy csak I7-el lehet konvertálni.
Csak annyi hogy NEKEM az van, és konvertáláshoz proci kell, és rám.
(csak halkan megjegyzem, régebben simán I5 árában lehet I7-et venni)
Amúgy csak meg kellene nézni a szerkesztő program honlapját, és ott írják milyen követelménye van a programnak. -
_Mario_
tag
En vegast ritkan hasznalok mert lassu nem kezeli olyan jol a szerintem a vga (gpu) gyorsitast en vagashoz power directort hasnalok sima konvertalashoz meg media esspresot.
-
maxika2004
őstag
"De itt megmondják a tutit.
Csak kicsit tulméretezik.....Nekem most konvertálódik élesben, az első x900 as fullhd-50p-s felvételem... véégre
35 perc, kb 1 óra 20 perc alatt lesz kész, nekem ez bőven megfelel...i5 2500 , 16gb ram, asus gtx460 (nvidia) ,60gb SSD
szerkesztés megy ezerrel, full nézetben a previev ablakban...
ugyanez a konfig xp-n ahol ugye 3 gb körülit ismer fel,
konvertrálási idő kb 10 percel több csak.de szerkesztés, vinyós oprendszerrel
lassabb....
Az ssd dob legtöbbet, nem kell várogatni sehol....
konvertálás meg ráér, nekem se kellene nagyobb proci !
persze...ha megnyerném a 5-öst ........Használtam én vegast anno dvd re 500 as p3 al is, igaz majd 10 óra volt egy dvd
Aztán ha nem akarsz uj gépet, igy is lehet :
[link][ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Emberek, FullHD videóvágáshoz milyen asztali gép lenne jó, miket kéne beletenni? Kéne nekem egy gép, de csak vágásra lenne kihegyezve. Volt egy Lenovo B560A gépem (Intel Core i5-520M 2.4GHz/2.933GHz, GeForce 310M / 1GB • 4GB DDR3), ez bár az 1080p-s videókkal még kissé küszködött, Sony Vegsban ha betöltöttem 1080p-s videókat, a preview-ben akadás nélkül vitte. Nekem ez utóbbi kéne. A lejátszás nem téma, de kéne hogy menjen flottul a dolog vágáskor.
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- AliExpress tapasztalatok
- 3D nyomtatás
- EAFC 25
- Házimozi haladó szinten
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- ZIDOO médialejátszók
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...