Hirdetés
- OLED monitor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elkezdte felszámolni a GPU-s PhysX támogatását az NVIDIA
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Apple asztali gépek
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4099 üzenetére
Canon DM100
-
potyesz75
csendes tag
Erre a fajtára gondoltam csak dúrva 80.000 árak röpködnek érte...ezért írtam,hogy talán majd később
Köszönöm az infókat,szétnézek még,de vszinüleg ennél maradok.Ha meg van írok a tapasztalataimról.
Köszi még egyszer:
-
Chrystall
senior tag
válasz
potyesz75 #4095 üzenetére
Na, azaz. Az a legjobb vétel most 200 alatt, mármint Canon-ban.
Arra a vakupapucsos mikrofonra gondolsz? Sokat arról nem tudok. Az biztos, hogy mivel egy intelligens porton csatlakozik, jól kezeli a kamera, engedi rá az extrákat, de hogy konkrétan ár érték arányban mennyire jó az a mikrofon, ahhoz el kell olvasni értékeléseket. De az biztos, hogy ha jól meg van csinálva, akkor jó lesz a felvétel is, mert a legtöbb Canon-ban jó a mikrofon előerősítés, és szépen veszi a külső jelet is.
[ Szerkesztve ]
-
potyesz75
csendes tag
Még1 kérdés,megéri meg venni hozzá(persze idővel) a 5.1microphont?
-
potyesz75
csendes tag
Canon Legria HF-M46
118 890 Ft MALL.hu -
potyesz75
csendes tag
Nos akkor ezzel a Camon (bocsánat
) Canonnal nem csinálnék rossz boltot? Most láttam 114k ért.
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4090 üzenetére
Szerintem ez nem igazi problémás szempont. Veszel rá egy Raynox nagylátószügő lencsét, és meg van oldva. Az 50p-ről már inkább érdemes vitatkozni, vagy a kettő stabilizátorának különbségeiről. Bár hordozhatóság szempontjából egy beépített nagylátó az nem mindegy. De ez már használati cél függő.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4086 üzenetére
A manóba, ez jól elnéztem... tényleg úgy tűnt Canon van írva.
A HF M4x-es a jó széria. Az előzőekhez képest nagy előrelépés sok tekintetben, esti felvételben, színekben, élességben. Ez a tavalyi széria, nem régi, teljesen jó, lehet még kapni itthon minden változatát, garanciával. Az új széria a HF M5x, szint ugyanaz mint a 4-es, de nem lett olyan jó, mert gyengébb lett a stabilizátora. Úgyhogy ha Canon-t akar valaki, akkor szerintem mindenképp a 4-es széria a jó, mármint ezen a 100-200 ezer közötti szinten. Esti felvételben szerintem még veri a HV és HF S szériájukat is, a Slashcam-en is ez látszik.
Úgyvan az M szériánál, az Mx1 vagy Mx2 az az alapgép plussz extrák, az Mx6 az alapgép plussz belső memória, az Mx0x pedig csak memóriakártyás alapgép . A gép egy szérián belül mindegyik altípusban ugyan az a lényeges dolgokat tekintve, felviteli tulajdonságokban mindegyik megegyezik, csak ilyenben különböznek, hogy van-e rajta nézőke, belső memória, jack-es bemenet, stb.
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
Legyen szerencséd ! és sikerüljön !
..... és nehogy ugy járj mint én egy f.géppel !
kifutott darab volt az is, már nemvolt sehol csak egy eeee betüs helyen..
rendelés előtt telcsiztem , minden okés e vele, nem visszavitt , hibás db-e stb....
mondták ááááá dehogy itt ijen nincs nemlehet tuti jó...
na megrendeltem, megkaptam... boltbol eltünt.....naná szar volt és visszavitt cucc...
(összevissza gyürve a csomagolás, belseje stb.... a gépben volt kb 500 kép,
még azt is lusták voltak lenullázni !telcsi boltnak..nyafogás... 8 napon belül, visszaküldtem.... utána ujra lett még pár hónapig a webshopban..... oszt eltünt...
-
nooker
csendes tag
Sziasztok!
Még pár hónapja elég aktívan kerestem az SD90-est, de ami volt, az vagy használt volt és egyből elkelt, vagy mintadarab az Auchanban...amiért majdnem lementem Székesfehérvárra Pestről, de nem tettem. Az olimpia láttán felcsillant a szemem, mert olimpiás SD90 kamerákat gyártottak emlék jelleggel több ezret (nekem ez már egy bizalom index növelő a termék iránt).
Aztán egy szép napon rákerestem, hogy lehet-e kapni és lehetett, és ez tegnap volt.és a legdurvább, hogy 89990-ért adták, ráadásul a normál fekete, nem az olimpiás.Hülyének is megéri, nem még , hogy nekem. Ki volt írva, hogy még egy darab van. Mondták is, hogy enyém lett az utolsó az országban.
A lényeg, hogy még mindig fent van az oldalon a kamera, de már csak rendelésre, ami szerintem teljesen rendben van főleg, hogy 90-ért árulják. -
maxika2004
őstag
válasz
Chrystall #4082 üzenetére
"új full hd camot "
én is canont olvastam elsőre..
Én is nézegettem a 41-46 ost, de ezek már elég kifutó darabok nem ?
csak mert nem nagyon lehet kapni....
Van ezeknek valami ujabb megfelelője ? amin nem csesztek el semmit a régihez képest ?....Amugy ezekkel nekem csak a kis látószög a bajom, hogy 43mm ről indul...
a v700 meg 28 ról... de ott meg rosszabb az éjszakai felvétel...!Miért nem tudják a pár lényeges jó dolgot 1 kamerába összerakni.....
-
Chrystall
senior tag
válasz
potyesz75 #4081 üzenetére
Ha van 150-ed és ráadásul Canon-t akarsz, akkor nagyon jó úton jársz.
Canon HFM46-ot vegyél, legjobb vétel. A Canon HF M 4-es széria a lejgobban vesz este az összes kézi közül, ami a kamerák nagy gyengéje. Szép színekkel vesz, minden napszakban jól tudod használni, a mikrofonja is szuper és sokoldalúan beállítható. 50i ben és 25p-ben is vesz, hogyha fontos a progresszív felvétel is.
A Canon HF M41 ugyanaz mint a 46, de lehet bele külső mikrofont is dugni meg van benne nézőke. Családi videózásra szerintem hanyagolható.
Az argep.hu-n nézzél árat.
Ha kell tudok neked tesztvideót küldeni.
[ Szerkesztve ]
-
potyesz75
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérek!Szeretnék ven egy új full hd camot.150k tettem félre rá.Családi videozásra,kiránduláskor szeretném használni.Van egy Samu hd tvm azon szeretném vissza nézegetni a videókat.Valami jó ár/érték arányt keresek.Köszönöm a segítségeteket.
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4079 üzenetére
Éjszaka jóval nagyobb a csend mint ha nappal van csend. Nappal nagyobb a háttérzaj.
-
AT.
tag
Ok, majd csinálok teszt videót.
50p-s a kamera.
Digitalko-ban vettem.
Edigitalban akkor 300k volt.
Digitalko-ban ha jól emlékszem 260k volt, írtam nekik egy emil hogy érdekel akciós áron, és pár nap múlva kaptam rá egyedi árat, ami ha jól emlékszem 240k volt, de csak 2-3napig élt az ajánlatuk.
Gyakorlatilag X800 árában kaptam meg.Ha van vkinek kamera állvánnyal tapasztalata megoszthatná velem.
Akarok venni hozzá vmi normálisat, de nem tudom milyet érdemes nézegetni. -
maxika2004
őstag
Szia!..végre egy tulaj....köszi
erre a csöndbeni ventillátor próbafelvételre
én is naaagyon kiváncsi lennék.
ha tudnál ilyet feltenni nagyon megköszönném!
Azt meg tudnád mondani hol is vetted,?
pláne akkor érdekelne jobban ha olcsó webshopból
vetted , illetve hogy 25 vagy 30 p-s -e? -
Chrystall
senior tag
Amennyiben érdekelne valakit, itt van egy pár videó a teljesség igénye nélkül a Sanyo FH1-es kamerámról.
Van itt minden féle: vízesés, virág, állatok, szép ház, tájkép, autós. Sajnos utólag vettem észre: az egyik vízeséses videóból a rosszat tettem a rar-ba, de ez már így marad. Ezek nagyrészt nyersfelvételek, a két wmv-nek nem találtam az eredetijét, ezek szerkesztettek, de nekem tetszenek, úgyhogy nem akartam ezeket sem kihagyni. Nekem az mp4-ek a Windows Media Player Classic Home Cinemával mennek legjobban, mégpedig kikapcsolt DXVA-val.
[ Szerkesztve ]
-
AT.
tag
válasz
maxika2004 #4041 üzenetére
Helló
Nekem van egy X900.
Semennyire nem zavar hogy nem lehet felfelé fordítani a keresőt.Pedig elég sokat kamerázok keresővel mivel úgy szerintem kb30-40% többet bír úgy az akku.
Az LCD nagy fényben is jól látható.
Kevés fénynél is elég jól elboldogul a kamera.
Távirányító is elég.messziről viszi.
Szóval nem rossz cucc, sajnos nem is olcsó. -
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4063 üzenetére
Ebből a ventillátorzajból nincs akkora nagy probléma működésileg. Több gyártónál is előfordul ez, ez is olyan, mint hogy vannak akmerák, amin kicsitt nagyobb a zaj, ha zoomolsz. Ki kell próbálni, mert lehet, hogy téged nem is zavar. Ez ilyen téma, erre pont jó a visszavételi garancia. Én amondó vagyok, ha Panasonic párti vagy, mindenképp érdemes ennek ellenére megpróbálni, mert ez egy szubjektíven megítélhető dolog.
Én a Canon-nál mindig azt mondom, hogy lehet hogy kisebb a látószöge mint a Panasonicnak, de este biztos jobban vesz, és a látoszöget egy jó nagylátószögű lencsével lehet pótolni, viszont a szenzort nem tudod a Panasonic-ban jobbra cserélni. Persze ez plussz kiadás, de ilyen jófajta Raynox vagySanyo lencséket lehet kapni már eBay-n emberi árban. Canon lencse is jó, de az keresett, és drága. Én azt mondom, hogy Canon akkor jó, ha nagyon számít a hangfelvétel és az esti felvétel. Ha mindenképp az 50p kell és ha spórolni akarsz a nagylátón, akkor jobb a Panasonic.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
koncsik #4064 üzenetére
Szia! Ide fel tudod tölteni. Igaz csak 5 napig él, de gyors legalább.
-
Ma reggel mérsékelt fénynél összehasonlítottam pana sd90-t, iPhone 4s-t és Samsung hmx-w200-at. Pana, samu, iphone lett a sorrend, de örülnék, ha más is véleményt nyilvánítana... Megnézem, hová tudnám felrakni...
-
maxika2004
őstag
válasz
Chrystall #4061 üzenetére
Oké hogy hangilag zavaró, ... vagy nem,
de mint hibalehetőség: (mozgó alkatrész-por) talán még jobban zavar...
Igazából én is ezeket a canonokat néztem, de legjobban a kis látószög miatt estek ki,
a választásomból , pedig néztem esti felvételeket, és nagyon jók !
Szóval marad a fejtörés... és asszem v700, ha nem teccik x900....
bár jólenne tudni mivel rukkolnak elő panáék jövőre ! Meg hogy mikor... -
Chrystall
senior tag
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4059 üzenetére
Szerintem ha a ventillátorzaj kivételével szimpatikus neked az x900, az az alternatva, hogy megveszed olyan helyen, ahol van pár nap visszavételi garancia, teszteled, és ha zavar az a zaj, akkor visszaviszed. Nem minden kamerán olyan zavaró ez. És utána nézel mást. A V700-ra nem ír ilyen zajt a Slahscam, szóval gondolom azon ez nem téma.
Egyéb lehettőség: passz. Canon HF M41 van még 180 ért, ami nagyszerűen vesz este, a hangfelvétele nagyon jó, van a mikrofonjára equalizer, felvételi szög beállítás, hangerőbeállítás, és koncertekhez torzításgátló. Lehet tenni rá intelligens vakupapucson keresztül kommunikáló külső mikrofont, amire szintén lehet ezeket az extrákat alkalmazni. Meg van azon is 3 féle stabilizátor zoom-hoz, járkáláshoz és sima felvételhez. Viszont az Full HD 50i/25p-ben vesz, ami gondolom nálad kiveri a biztosítékot
Az új szériát, a HF M5x-et nem ajánlom, mert kb ugyanaz mint a 4-es, de a stabilizátora gyengébb lett, nem jó vétel. Nekem HF M406-volt, az a 41-es testvére )csak nincs benne nézőke meg jack bemenet, ezeket onnan ismerem). Vagy van még a JVC új kamerája, a GZ-GX1, az ígéretes lehet, szépek rajta a színek, progresszívben is vesz 50p-t, de nem tudom este hogy teljesít, állítólag nem olyan jól, mint az X900, de lehet nem rossz gép.
-
Chrystall
senior tag
Ez gondolom azért lehet (csak feltevés), mert ilyen mezőkre osztja az autófókusz a megfigyelendő teret, és mivel a közeli ágak csak ey-gkét mezőben vannak, a fókuszt a többi mezőre állítja, amiben a távolabbi ágak vannak. A Sanyo-m ugyanezt csinálja. Nekem is feltűnt a dolog most ezen a felvételen, de egyrészt siettem, másrész szerintem még annyira nem vészes az a kis tompaság, nekem még belefére az éles kategóriába. De egyébként egyszerű a megoldás, mert ott a touch fókusz rajta, vagy az az állítógyűrű, és azzal finoman be lehet ilyenkor állítani a fókuszt felvétel közben, mikor a kamera nem találja.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Chrystall #4037 üzenetére
Megnéztem a Samsung S10 felvételeit.
A színek jók, a fenyőágas-4502- felvételén az nem tetszik, hogy ami közel van a kamerához, -lehet a kép közepén, vagy a szélén,- nem áll be a fókusz. Miért?
Hiányolom a zoom-os felvételt, a zoomoláskor az élesség beáltának tesztelését. -
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4055 üzenetére
A ventillátorzaj az pontosan típusfüggő. Sőt, még olyan is előfordul, hogy van egy kamera, meg van egy drágább változata, ami ugyanaz a ház és alapgép, de vannak benne extrák, és az már zajos. Olyan nem nagyonvan, hogy egy típusból az egyik példány az zajos, a másik nem, mármiont akkor, ha a zaj típusjellemző. Ha nem jellemző a típusra a zaj, akkor természetesen az egy hibás példány, de X900-nál gondolom ez a típusra jellemző. Én több kameráról is hallottam amiben az autófókusz okozza a zajt, az az általános forrása.
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #4054 üzenetére
Elég sok X900-as nyers felvétel volt már itt fent, meg volt v700 és rakat SD90. Én az X900 láttán nem rohantam a boltba, mert szerintem csak lehelletnyi a különbség képileg, illetve este már nem kamerázok, vagy nem annyit ami indokolná az X900-at. Plussz fájna a fogam a + 100K miatt
-
maxika2004
őstag
válasz
Chrystall #4051 üzenetére
köszi a kimeritő segitséget, kb énis igy gondoltam... bár azthittem ez a ventizaj, tipusfüggő, és nem tipuson belul egyiknél jelentkezik, a másiknál meg nem...
én jobban a venti félelem miatt vagyok x900 ellenes, meg persze a 100k-s külömbséget,
de az nem is érdekel...annyiraHát ez az LCD Hood jo lehet de elég idétlenül nézne ki egy v700 as kis kamerán...
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz
Tomix24 #4049 üzenetére
" Azért a pénzért kapsz jobbat ".... itt milyen tipusra gondoltál ?..
mire használom, 50% családi felvételek.... maradékban pedig iskolai-ovis rendezvények, ünnepélyek, rokonságban haveroknál várható pár lagzi !
nagyjából ilyenek.... nem meló szinten, de azért rosszat sem akarok...nem sürgős de már a g20-as plazmán nézegetnék hd-s családi felvételeket is !
most egy PANA NV-DS27 - em van.
ne mmai csirke, de dvd szinten nincs bajom vele...... szoval rosszabbat semmiben nem szeretnék !
szoval ez helyett gondolkodom a v700 vagy x900 ban....
Szerintetek ?[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
Valamit kifelejtettem az előbb!
A drágább kamerákon jobban látható az LCD, mint az olcsókon, erős napfényben. De ha nincs nézőke a kamerán, akkor is van megoldás, hogy jobban lehetssen látni az LCD-t, az a neve, hogy LCD Hood, neten kapható:
-
Chrystall
senior tag
válasz
A ventillátorzaj sok más gyártónál is megjelenik olykor. Gondolom a megoldás az, hogy onnan kell venni, ahol van visszavételi garancia.
Nekem egyébként a V700 jobban tetszik színre, de az X900-on sok jó extra van, és este jobban vesz a Slashcam szerint. A távirányítót én azért szeretem, mert fotelben ülve lehet vele a TV-n a videókat vágni, meg nézegetni a felvételeket, vagy ha magadat veszed fel, akkor se utolsó, vagy finom zoom-ra állványhasználatkor.
A külső mikrofon nem mindig nyújt nagy extrát a belsőhöz képest, ha olcsó fajta. De van amikor dob a témán. Viszont ha ilyen mikrofont akarsz, akkor a Rode márkában kell gondolkozni, és az nem 2 forintos beruházás. Az olcsó mikrofonoknál nem sok különbség lesz. Az extrák viszont nem lesznek rá engedélyezve: pl, zoom funkció, felvételi szög, stb. Azokat nem tudja vele engedni a kamera.
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4040 üzenetére
Ha úgy alakul teszek fel, de ebből csak később lehet valami, mert este még nem csináltam ezekkel sose, ki kell tapasztalni hogy a legjobb beállítani őket.
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #4048 üzenetére
Azért a pénzért kapsz jobbat max
De mire akarod venni? Család/kirándulások/Névnapok/Kari vagy esküvők/rendezvények pénzért/ingyen? Ha sos lenne, akkor már rég vettél volna.
-
zenészke
tag
Én - hacsak nem felejtem el bekapcsolni - az OIS DUO-t használom. A 300-asban "+" még nincs, úgy látszik ez fejlesztés. Stabilizátor nélkül nekem lehetetlen képremegés nélkül zoommolni. Képileg a 720p legalább annyira részlet-és színgazdagnak tűnik számomra, mint az 1080i. Valószínűleg este talán jobb az 1080i, de ezt ki kell kísérletezni... Igazából a tv-n visszanézve a felvételt, nem találtam különbséget, hogy normal-fine-super fine között mi az eltérés. De lehet, hogy ez a szemem, vagy a tv-m hibája... Normál beállítással többet vesz fel egy huzamban, és számomra ez a fontos.
-
Tomix24
addikt
válasz
koncsik #4043 üzenetére
Ügy lezárva
Még attól messze vagyunk, hogy sztereónak is félve mondható, köröm méretű kamerák, szoftveres stabi próbálkozással, 0 profi beállítási lehetőséggel, egy kézi kamera közelébe kerüljenek. A kép egyre szebb, de kb 4-5 éve is az volt a 20K-s ugyanilyen tudású Aiptek kamerámmal.
De ha valaki attól fél hogy beéri jövőre, akkor jelzem, hogy lassan esedékes a 2K-4K kézikamera, és a mély szakadék tovább mélyül, a helyett hogy közeledne egymáshoz a két kamera eszköz.
Hogy hová tegyél fel felvételt? Nem tudom mostanság nem rakok fel semmit, mert megszünnek a file letöltök havonta
Mozgasd is a kamerát, illetve sétálj is vele.
Nagyon más témákban járkálok, de látom azért termelődik ebbe a fórumba is a sok hozzá szólás.
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #4039 üzenetére
koncsik kollégának van s4 ahogy lentebb írja. Ő tudja kimondani a végszót, hiszen SD90-el is rendelkezik.
-
maxika2004
őstag
Találtam egy x900 at kicsit feltuningolva.. :
[link]Szerintetek egy ilyen külső miki sokad dob a hangminőségen ?
esetleg tudtok valami jó tipust amit érdemes lenne megvennem,
a majdani v700 vs x900 -am hoz..?Csak már el tudnám dönteni melyik is legyen...
nagyon a kereső mellett voltam az x900 nál,
de igy hogy nem lehet felfele hajtani, nem sok értelme van...
Napsütésben,nagy fényben mennyire lehet látni az lcd-t,
pl Manuális beállitásoknál , fehéregyensuly.. stb.?meg ott a távirányitó, az se rossz... bár a mostaninál se tul sokat használtam...
csak félek benn a ventitől...a régebbikre is sok rosszat irtak e téren... -
-
Chrystall
senior tag
A multkor valamelyikőtök említette, hogy kameraválasztáskor egy teljesen fölösleges mérlegelési szempont, hogy a kamera milyen fényképet készít, mert úgysem tudja a fényképező gépet kiváltani, azaz nem lehet velük épkézláb képeket csinálni. Én ezzel egyáltalán nem értek egyet, nekem ezek a képek amit az egyik kamerám csinál, nagyon bejönnek:
http://www.sendspace.com/file/bu5r4g
Neten is láttam már olyan értékelést, hogy kipróbálta a fickó a kamerát, aztán mikor a fotókra tért mondta, hogy jók, jók, de azért a kompakt fényképezőt nem hagyja otthon. Hát én ezen képek után lehet már otthon hagyom, mert az enyém nem csinál fotókat ilyen jó színekkel.
-
Chrystall
senior tag
Itt is van egy iPhone 4S videó esti beltérben, hát meg kell mondjam meglepő:
http://www.youtube.com/watch?v=47MMRr7Dchc -
Chrystall
senior tag
válasz
Tomix24 #4033 üzenetére
Én nem sok ilyen videót láttam, de sok helyen írnak erről, hogy leáldozott a kézikameráknak, és a gyártók bajban vannak, mert mind a kompakt fényképezők, mind a mobiltelók kezdenek minőségben felzárkózni. Erről lehet itt ott hallani, ezért én nem tartom elképzelhetetlennek, hogy fake a videó. Amúgy egyszer láttam egy videót Youtube-on (már meg nem mondom melyik volt az), amiben az iPhone hangfelvételét hasonlították össze egy drágább kameráéval, és az iPhone sokkal jobban teljesített. És az valami mezei manus csinálta otthon, nem hiszem, hogy fake lett volna. Majd utánanézek, hátha megtalálom.
-
válasz
maxika2004 #4029 üzenetére
Nekem 4s-em van, még egy fénykép is nagyon homályos nem verőfényes napsütésben... Viszont meglepően jó videót csinál napsütésben, ami persze nem összevethető pl. Sd-90-nel.
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #4032 üzenetére
Azért biztos nem hiszed el , hogy este egy kis köröm méretű kamera bármilyen értelmes felvételt készítene.
[link] "A videózás taglalása előtt ajánljuk megtekintésre a kültéren és beltérben készült tesztfájljainkat - meg van egy macskás is, az is kültéri. " -
ott van sample,szedd és nézd .
Vagy: Apple iPhone 4S - Low Light 1080p30 Bench Video
Vagy: [link]
Egy lapon említeni a V700-al? ..
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
maxika2004 #4029 üzenetére
Fake..
-
maxika2004
őstag
[ Szerkesztve ]
-
zenészke
tag
Nekem HMX H-300-asom van. Nagyon szépen dolgozik, képben és hangban is, de figyelj oda arra, hogy 1,8 GB felvétele után új fájlba kezd, és kimarad a felvételből majd egy másodperc. (Például egy esküvő felvételénél, ha pont az "igen" marad le akkor az eléggé kellemetlen...) Megnéztem a 400-as leírásában, és ugyanúgy ott van ez, mint az enyémben. A legjobb felbontásban 15 perc 6 másodperc után következik be ez. 720p-ben normál beállításnál 42 percet bír egyfolytában. Kívánok szép felvételeket, de figyeld mindig a számlálót, hogy ne maradj le fontos dolgokról!
-
hvb
tag
Köszönöm a kérdéseimre adott válaszokat, nagy nehezen döntöttem és
megvettem ezt a HMX H400-ast 60k ért, remélem jó vásárt csináltam vele. -
-
poofee_hun
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Kamerát szeretnék vásárolni, de nagyon lemaradtam ebben a témában, hogy melyiket érdemes.
Szóval HD kamera kellene, amivel sporteseményt rögzítenék. Szóval legyen annyi hely, hogy egy 3-4 óra rögzíthető legyen, esetleg a felvételt utána lassítani is lehessen, nem tudom ez mennyire megoldható a mai gépeknél. Nagyon más extra igény nincs. Nagyrészt állványról lesz használva és hálózatról, de ha nincs a közelben konnektor, akkor bírjon egy 1,5-2 órát.
Ár: 50-100k körül.Előre is kösz.
-
Chrystall
senior tag
válasz
pinnacle #4020 üzenetére
Ott kezdődik a probléma, hogy ha rákötöm a laptopot Tv-re, akkor megint lassul és akadozik a lejátszás, ha pl. az mp4-et épp le is játsza szinte tökéletesen a gép saját kijelzőn, a TV-n megint akad, jó nagy ugrásokkal. Tehát az megint egy külön téma. De valahogy majd megoldom.
[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Chrystall #4019 üzenetére
Régebben én is sokat szenvedtem a PC-n való,lejátszással, a 60Hz miatt valószínűleg mindig akadozni fog az 50Hz-s felvétel, TV-re kötve viszont jó. Szerintem a média lejátszó a legjobb megoldás.
-
Chrystall
senior tag
Nekem szaggatgat. A 720p még úgy ahogy elmegy, de az 1080i az már elég gyér. Megy, de elég remegős. Valószínüleg egyrészt benne van ez, amit Tomix mondott, hogy az 50i nem jön ki jól 60Hz-en. Meg valami kínja lehet szoftveresen is a gépnek. Nem tudom mi nem jó a codec-ekben. Csak a Sanyo FH1-em 60fps-es mp4-ei mennek úgyahogy jól, de ha olyan kedve van a gépnek, abba is beleszaggat olykor.
Az esti felvételre nem úgy átlagban értettem (mármint a beállításokat nézve), hogy rossz, hanem, az Automódra. Persze most ez is viszonyítás kérdése. Van 100 fölött sok kamera, aminél ennek az Autó módja is jobb. Csak tudod, küldtem a multkor a Canon-nak azt a felvételét, ami neked is megvan, aztán az annyira belerögzült a fejembe, hogyha azt látja az ember, akkor utána már húzza a száját, ha a többi nem olyan. De azt én is mondtam azért, hogy manuál módban beállítva már jó szintre feljön a minőség. Épp ezért is írtam maxinak, hogy azért tisztázzuk, milyen kameráról van szó, mert nem arról beszéltem, hogy mint egy 50 ezres kis cuccnál, el lehet felejteni az esti filmezést. Van ez a klán úgy 130-200E között, ezzel a Canon HFm4 szériával, akkor ott a Panasonic V700, JVC Gz-hm550 meg 960, van a Sony CX hírtelen nemtudommennyi, ebben nem ez a Samu folglalja el a főszerepet esti felvételben. De azért csak megüti a kellő szintet. Egyébként meg nekem sose volt a kezemben V700, ami pár tesztet elcsíptem itt-ott, az alapján ítéltem úgy, hogy a Samunak nem olyan jó a felvétele, mint azé, de egyébként djnice hozta ezt fel, tehát gondolom ő összevetett videókat, vagy esetleg ismeri ezt a típust. A Slashcam szerint Samu S10 meg a Pana V700 egy kategória esti felvételben, és azt én is aláírom, hogyha rendesen beállítod, akkor megérdemli ezt a minősítést. De az is tény tehát, hogy van ennél jobb. Nekem speciel most nem ez volt a fő szempont, de azért én se vettem volna meg úgy, ha tudom, hogy menthetetlenül rossz este a felvétele. Én úgy gondolom kategóriájában egy közép szinten áll ebben a tekintetben.
Egyébként majd töltök fel egy Auto-Manuál-mód esti tesztet, aztán akkor kiderül, mire gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz
Chrystall #4014 üzenetére
Okés !
egy kivétellel :
Ezt olvastad ?"És oké hogy én (is) álltalában manuálban használom a kamerámat,
de azért a nagy többség nem áll neki a beállitásokon bajlódni családi felvételeknél.."csak hogy ezt irtad :
"azok közé tartozol akik jóformán az Auto és a Record gombon kívül sokmindent nem ismernek a kameráról."És mégegy gondolat.... a tesztekkel kapcsolatban !
Elég sokat megnéztem és olvastam én is, és egyrészt szerintem egy tesz nem biztos hogy teljesen objektiv....
másrészt az a minőség ami 3 éve még kitűnő volt az lehet hogy mára már csak közepes... !
Tehát a teszt készités időpontját is össze kell vetni !PL: [link]
.... ami 2005 ben kiváló, az már 2009 ben csak jó !
-----------------------------------------------
Egy kérdés még a végére: kb 150, és 250k ért
szerinted milyen kamera van most a piacon, ami kevesebb fénynél a legjobb.. ?[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Lenovo B560A van. Néha visz Full HD videókat. Ezét a Samsungét sose. A Sanyo kamerám p-s videóit viszi néha, de van amikor azt se. Nem tudom miért. Egyszer megnyitom a videót, végigmegy, máskor meg szaggat, ugyanazzal a programmal. Media Player Classic-cal a legjobb a lejtszás nálam, de ez kamerafüggő. Ennél a Samsungnál nem válik be, Sanyonál igen, de pl. ha átkonvertálom a videókat, akkor megint más lejátszóval megy csak a dolog. Pl. Sanyo mp4-eiből készített mkv-k Splash playerben jól futnak, ritkán van akadozás.
Szóval legtöbbször úgy tudom normálisan a Full HD videókat megnézni, hogy lekicsinyítem az ablakot, és kis méretben megy rendesen a videó.
De nem tudom ez kapacitás vagy codec probléma-e. Pl. a Sanyo mp4-eit, a 60 fps-eseket próbáltam lejátszani új Apple iMac-en (i7-es processzor), azon is szaggatott a videó. Viszont azon a Canon HFM406 MTS-e elég jól ment. Gondolom valami codec dolog áll a háttérben.
-
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4012 üzenetére
Egyébként semmi gond, nem gázoltál vele a lelkembe, hisz mostmár tudjuk, hogy azok közé tartozol akik jóformán az Auto és a Record gombon kívül sokmindent nem ismernek a kameráról.
Mariska néninek meg sose lesz ilyen baja, mert ő nem Samu S10-et fog venni. És szerintem családi kamerások közül senki sem, hiszen ki a fenének kéne manuális állítógyűrű, ha állandóan az auto gombon ül?
Viszont legyünk akkor igazságosak, és nopersze objektívek:
Slashcam értékelése éjszakai felvételről:
-Panasonic V700: jó
-Samsung S10: jó
-Canon HF M406: nagyon jóTehát ha a Canon-om után leírtam Auto módban a Samsung-ot, akkor sajnos akár hogy is nézzük, a Panasonicról is azt kell mondjuk szarul vesz este. Tehát aki Panasonic-ot vesz, gyakorlatilag elmondható róla, hogy nem üt meg egy jó szintet a felvétel.
Ezt tehát akkor tisztázzuk, az igazságosság kedvéért.
-
Márton
nagyúr
Nekem nagyon tetszik ennek a Samunak a képe.
720-ban olyan a részletesség, mint sok (hasonló árú!) 1080-as módjában!!
Egy rövid 1080i részletet is fel tudsz tölteni?
Milyen géped van hogy nem viszi? Mplayerc a megfelelő codeccel ajánlott. -
maxika2004
őstag
válasz
Chrystall #4011 üzenetére
Hát azt elismerem hogy nem kicsit vagyok elfogult a márka iránt...
szóval ki nem állhatom !
Nem csak ugy, hanem nagyon sok rossz tapasztalat után !
Nem nálam szerencsére mert nekem olyanom sose volt, de ismerősi, rokoni körben,
sokat szivtam vele....És oké hogy én (is) álltalában manuálban használom a kamerámat,
de azért a nagy többség nem áll neki a beállitásokon bajlódni családi felvételeknél...
Mert ugye ez a kategória kb.Szóval okés van pár jol használható extra rajt, de ha fény fogy akkor gáz.....
és te irtad hogy :
"Az esti felvétel persze nem olyan jó, mint a V700-on,
Autó módban kifejezetten rossz "Na erre reagáltam, kicsit elfogultaban, és időhiányosan is mert mennem kellett....
Szóval bocsi ha a lelkedbe gázoltam.Ja a felvételt néztem azzal nincs is baj....
De gondolom ha a szomszéd Mariska néni előkapja a táskából és fel akarja venni a macskáját
az azért nem ilyen lesz ! -
Chrystall
senior tag
válasz
maxika2004 #4010 üzenetére
Figyu már? Megnézted a tesztvideót egyáltalán?
És azt is pontosítsuk már, hogy melyik szintéren mozgunk, az 50 ezresen, vagy a 200 ezresen. Mert ami 200 körül rossz, az 50 ezren nem biztos. Én nem mondtam olyat, hogy a kamera este használhatatlan lenne, szóval ne tegyünk már úgy, hogy ez az S10, mint egy 50-60 ezres kamera, este felejthető.
Ennyi erővel amúgy én is modnhatnám a Panasonic V700-ra, hogy rossz az esti felvétele, még manuálisan beállítva is, mint volt Canon HF M406 tulaj, mert ahhoz képest meg minden kamera rossz este ezen a szinten. Sőt, egy Canon Eos C300-hoz képest az összes kamera borzalmasan rosszul vesz este.
Szóval pontosítanék:
- Samu S10: Autó módban túl nagy a Shutter beállítása, így sokszor szaggat a felvétel, és túl nagy a rekesz is az adott ISO értékhez képest, ha manuálisan korrigálod, jó lesz a felvétel, nem szaggat, nem zajos, de még kellően fényes. 100 alatti cuccokhoz képest jobb az esti felvétel, 100 fölött vannak riválisai.
Nem ritka kameráknál, hogy Autó módban nem tökéletes mindig a felvétel. Vagy esetleg neked ez új lenne? Ja, akkor most felhívnám rá a figyelmed, hogy van több olyan kamera, amin nem az Autó mód a felvétel alfája és omegája.
Az meg a kommented komolyságát minősíti, ha a névből egy betűn lovagolsz.
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
Pont ezeket akartam irni !... meg ugye azért a végére csak kibontakozott a dráma :- ) :
"Az esti felvétel persze nem olyan jó, mint a V700-on,
Autó módban kifejezetten rossz "Magyarul jó a kamera csak szarul vesz fel !
De ha mindez nem lenne elég, engem az "S " betüs névtől már kiráz a hideg is ![ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
Pl azért, mert a Panasonic-on:
-nincs manuális állítógyűrű, ráadásul ezen a Samun tényleg nagyon finoman állít
-nincs hozzá távirányító
-kisebb az LCD-je, és az LCD felbontás: 460000 Pixel míg a 3.5-ös LCDjű Samun a felbontás 1152000 Pixel, így normálisan látszik amit állítassz manuálisan
-Samunál 10000000 Pixel van fotóra, Panasonicnál nem lehet több, mint 3500000 Pixel a V700-onTehát alapvetően ez az állítógyűrű fogott meg, és mellé a nagy, jó felbontású LCD, miáltal finoman lehet és praktikusan manuális beállítást végezni, és látod is közben mit csinálsz. Ezen kívül azt hiszem sima kézikamera kategóriában csak a JVC GZ-HM1-en van ilyen, de az drága volt, így ez a Samu maradt. A Panasonic X900 meg drága lett volna, azt hiszem azon már van ez a gyűrű, egyébként. És akkor ott van, hogy a fotó felbontás is 10 megapixel, és a rengeteg felvételi mód: SD, HD, FullHD. Az a baj akár mit csinálok a gépemmel, szaggatja a Full HD videókat, így meg jól jön, hogy tud 720p-ben is venni. Szóval tömören ennyi. Meg az, hogy egyszerűen érdekelt, hogy mit tud ez a kis cucc. Sok szó nem esik róla, pedig érdekes kis gép, gondoltam teszek egy próbát. Utólag pedig az is bejön, hogy rendes kis jack-es a bemenet, nem mini jack, amitől frászt kapok, hogy mindig kiáll belőle az átalakító, ha rá kell kötni a mikrofont, és zavar a felvételnél. Szóval a sok kis kütyüjével egy apró félprofi kamera hatását kelti, és ez tetszett. Az esti felvétel persze nem olyan jó, mint a V700-on, de megüti a szintet. Autó módban kifejezetten rossz, de ha állítassz az EV-n vagy a rekeszen, akkor jó lesz, nálam special projektorról nézve zajmentes, gépen nem mindig.
Persze nekem mindig a Sanyo marad a szívem csücske, azokat a kameráimat imádom. De most gondoltam beruházok egy ilyenre, meglátjuk mire képes, ha nem jön be végül, túladok rajta, aztán annyi.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
turbobusa #4006 üzenetére
Az nem gond, mindenkinek megvan mire hajlandó.
Most tettek fel egyébként egy JVC GZ-HD620-as kamerát is a fórumba, ha kell kamera, kérdezd meg azt a fickót is, lehet meg tudsz vele egyezni. Az egy egész jó cucc, este is jók a felvételei, jó a stabilizátora, akkor is, ha járkálsz a kamerával, és a hang is. Az a JVC-nek már a jónak mondható szintje.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz
turbobusa #4000 üzenetére
Egyébként itt az apróban van egy használtan eladó. Én gondolkodtam azon, de 120.000-en van az ára, és pixelhibás a kijelzője. De megkérdeztem és PAL az is. A javítás 20.000 lenne a szervízben, akkor már jobb volt újonnan venni. De ha kell nektek ilyen, érdeklődjétek meg, hátha enged valamit a srác:
http://hardverapro.hu/apro/uj_samsung_hmx-s15_ssd-s_kamera_full_hd/hsz_1-50.html
Ez egyébként az S15 típus, abban van Wifi-s videóátvitel funkció meg beépített SSD memória is.
-
Chrystall
senior tag
válasz
zenészke #3999 üzenetére
Ez nem eladó kamera.
Magamnak vettem. Bár lehet később eladom, de az majd kiderül, attól függően, hogy mennyire jön be nekem. Ha bejön, marad.
A felvételi időről nem tudok, hogy azzal mi a helyzet. De majd utánanézek, ha érdekel.
Egyébként a magyar Samsung oldalon már nincs fenn. 2010-es modell, de idén is még fenn volt. Komolyabb cucc azóta nem jött ki a Samsungtól, a magyar oldalról mégis leszedték, a koreai-n viszont fenn van. A magyar oldalon már csak a Q20 meg a H400 van fenn.
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED monitor topic
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- World of Tanks - MMO
- Lexus, Toyota topik
- iPhone topik
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Futás, futópályák
- További aktív témák...