Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Monitorkalibráló eszközök
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Mini PC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SSD kibeszélő
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kompakt vízhűtés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ottó58
senior tag
válasz
laszlo168 #6537 üzenetére
Egyetértek veled. Nekem is van több fényképezőm, ami full HD videót készít, de számos korlátba ütköznek, s a Sony CX250-es kamerám sokszor jobban használható videó készítésre.
Vannak helyzetek, amikor a fényképező használata nehézkes bizonyos körülmények közt, a kamerával sokkal könnyebben megoldható némely probléma. (Bizonyos beállítások, könnyebb zoomolás és kezelhetőség, stb.) -
djnice
veterán
válasz
laszlo168 #6537 üzenetére
Azért ez a Sony fényképező más kategória, simán elmegy kamerának is (nézd meg a linkelt felvételeket). Én 3 évig elvoltam a Sony HX9V-vel, csak most jött ez az olcsó Pana V730, így lecserélem mert beltérben a Pana még jobb, a fényerős optikának köszönhetően.
Azért írtam, hogy aki 70-80k körül gondolkodik annak jobb választás a Sony fényképező, vagy persze kintről a V730/V750, de arra még rá kell kérdeznem. -
djnice
veterán
válasz
laszlo168 #6533 üzenetére
Egyiket sem szabad megvenni, a kis érzékelő miatt beltérben gyakorlatilag használhatatlanok.
Ha nincs rá nagyobb keret, akkor ezt kell megvenni, sokkal jobb minőségben vesz fel mint a hasonló áru kamerák: [link]
Két minta felvétel: [link], [link] (1080p50 28mbit)[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz
laszlo168 #6515 üzenetére
Csak be kell állítani a Low Lux funkciót, ekkor a zársebesség lecsökken 1/25-re! Ez majdnem olyan, mint a Panáknál az éjszakai.
A 240-es 1/5.8-os érzékelővel rendelkezik, nálam a CX-250 1/3.91.(#6520) silboy: "a kamerák olyan 200 ezres felső határig nem tudnak jobb videót készíteni mint egy jobb telefon. Amivel többek,azaz optikai zoom és a stabilizátor. " - ez nem teljesen igaz, vannak 100 körüli kamerák, ahol az egyik jól teljesít, a másik gyengébben. Jóval többet tudnak az általad leírtaknál, számos beállítási lehetőséggel rendelkeznek, amire a legtöbb teló nem képes!
-
vitko6
csendes tag
válasz
laszlo168 #6515 üzenetére
nagyjábol ilyent tudott az enyém is. elkezdtem hasonlitgatni a telefonom által készitett képpel, és nem tudom határozottan mondani, hogy a kameráé job (eltekintve a zoomtól), sőt a szinek élethűbbek a telómon.
te elégedett vagy evvel a minőséggel? vagy ebben az árkategoriában ez a legjobb? -
anonym1s
őstag
válasz
laszlo168 #5855 üzenetére
Erre gondoltam en is eloszor, aztan attertem a hibas akku velemenyre az akku toltottseg hianya miatt. Ha valoban a chip a bunos, azt meg lehet oldani valami kekkelt firmware-el?
AT.!
Neked is V720 van? Milyen az a filleres akksi es hol vetted?
A kinaira nem tudok varni mert mar csak 1 hetem van hogy vissza vigyem valami hiba miatt penz viszza fizetesert, es ha nem tudok emberi aron venni akkut, akkor viszzaviszem, mert a gyari akksi 1 orat is alig bir, az meg a hasznalhatatlan kategoria ha nyaralasra viszem magammal.
[ Szerkesztve ]
-
KisApám
addikt
-
tuttomobli
csendes tag
válasz
laszlo168 #5333 üzenetére
Kedves László !
A kamerát 2010.05.07-én vásároltam a számla alapján.288 000 Ft-ért.Vettem hozzá egy Panasonic 2640mAh nagyteljesítményű akkumulátort 32 000 Ft-ért ,egy HDMI kábelt 5 300 Ft-ért . Van hozzá eredeti doboz , minden tartozékával . Eladni csak akkor fogom , ha a júniusi Canon ár Magyarországon nem lesz irreálisan magas .
Jelenleg van egy eladó TM700-as a Prohardveren 180 000 Ft-ért .
Én ezzel szemben 120 000 Ft-ért adnám /csak neked/. Telefonszámom : 06309476206 -
maxika2004
őstag
válasz
laszlo168 #5087 üzenetére
Szerintem KB 130-140 nél.... és egy év múlva kb annyi lesz mint most a v700......110-120
már ha nem lesz 500 ft 1 euró !nekem letelt az egy évem ....
anno nem vettem sd90-et... most veszek v700-at
a 720- ban már nekem nincs ujdonság ami anyira érdekelne .... érzékelő meg ugyanaz...vagy x900-at... ez még nincs eldöntve
[ Szerkesztve ]
-
AT.
tag
válasz
laszlo168 #4664 üzenetére
Teljesen mindegy hogy mit csinálnak 1 videóval.Ha effektelt, akkor szerkesztőn átment a videó.
Így a kép minőség máris módosítva van, még ha nem is akartak rajta.
De akár a színektől kezdve, bármihez hozzá is nyúlhattak stb..................
És ahogy Tomix24 is már többször írta, a youtube is módosít a minőségen......
Arról nem is beszélve, hogy bármilyen kamerával vehették fel, és tették fel a youtube-ra. -
pinnacle
nagyúr
válasz
laszlo168 #3394 üzenetére
Akkor lehet, hogy valami egyedi hiba volt, vagy a firmware frissítés megoldotta. Egyébként érdekes, hogy a régi WD TV Live, simán lejátssza, az AVCHD 2.0-s fájlokat, miközben hamarább jelent meg, mint a formátum. Igaz még "hivatalos" 1920x1080p50 lejátszót még nem láttam, pedig már elég hosszú a lista alul. Valószínűleg az sem véletlen, hogy még forgalmazzák, az új WD TV Live-al párhuzamosan. Az új le tudja már játszani az 1920x1080p50 fájlokat?
bigdigit itt vannak az .mts fájlok, gondolom ez ugyanolyan, mint a te felvételed, illetve a az enyém .mts, a tied .m2ts. A memóriakártyáról direktbe másoltad a PC-re?
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
laszlo168 #2559 üzenetére
Ez a technika jó volt a maga korában 2-4 éve, de mára kiváltotta más, fejlettebb. Ezért nem érdemes ajánlani, hacsak nem pofátlanúl olcsó. Azért mert még működik nálad, attól még a lenti negatívumok ott vannak, illetve kockázatok is. (Érdemben azokra nem reagáltál). Nagyapám Super8-as gépe is megy, mégsem ajánlanám már senkinek
Nem tudom mennyit kérnek érte, talán 35-45K-t ér tudásban, ha teljesen új állapotban bent ragadva találnám valamely boltban. Kezdő/első kamerának megvehető ennyiért. Én itt ajánlásokat teszek, ha kérdeznek, és indokolni is tudok.
"Szerintem ettől jobb találmány nem létezik, egyszerű mint a faék, szinte korlátlan felvételi idővel."
Egy Samsung SDHC kari 9800ft, 32GB Class10 [link] Épp most pl 2 HD kamera felvételeit dolgozom fel egy kártyaolvasó segítségével. A kamerák a helyükön pihennek. Nálad menne a PC mellett most is... Melyik is a faék? Ha meg a tiédbe is lehet tenni kártyát, akkor meg miért fizetné meg pluszba a vinyót?
[ Szerkesztve ]
-
Tomix24
addikt
válasz
laszlo168 #2556 üzenetére
Szerencsére egy sem. De az informatika világában dolgozom, így tudom mit lehet elvárni egy 5400-al forgó merevlemeztől kamerázás szempontjából. Ha tévedek javíts bátran.
Hirtelen csak ezek jutottak eszembe:
- A kamera minimum 10 dkg-al nehezebb mint társai.
- Méretesebb is mint lehetne, hála a vinyónak
- A feldolgozó chip is melegszik a HD kameráknál, a Pana alja pl szép forró 1 óra felvétel után. És még rámelegít a vinyó is... Nyáron milyen szuper lehet, ha ősszel néha már oda-oda fújtam a tenyeremhez, mert izzadós alapból.
- Beépített a vinyó, tehát bármit csinálsz, a kamera be lesz kapcsolva, ez nagyon jót tesz ugye az élettartamnak.
- Ha le akarod szedni az adatokat, viheted a kamerát is.. (ellentétben egy pár milis SDHC karival)
- Ha kicsit jobban rázkódik a kamera, a fej próbálja védeni magát, és felfüggeszti az írási folyamatokat, ellenkező esetben Bad sector és társai.
- Ha leejted, ha menet közben koccan egyet(falba, asztallapba,előfordulhat) akkor is kaszáltak neki, illetve sunnyoghat is vinyó egy darabig, és csak később egy újra nem fel vehető esemény alatt mondja be az unalmast.
- Az aksi is kevesebb ideig húzza.. Nem kell magyaráznom a miértjét.Ezek miatt alkalmaznak mostanság SSD-t pl, de az ár ott is irreális még egy hasonló méretű SDHC kártyához képest is.
[ Szerkesztve ]