Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
E2E4
aktív tag
Sziasztok!
Az LG V10 topikról jöttem át (amúgy ott vagyok Topikgazda), mivel az egyik felhasználó „troll szintű” hozzászólásaiban erre a helyre utalt, mint referencia, ahol "csillogtassatok meg ó nagy tudasotokat. Lehet irni a HIFI szakmai topicba , e remek mokolasi dolgaitokkal az impedanciarol. Hajrá, készitem a popcornt "
A felkérés nem közvetlenül nekem szólt, és nem is ezért jöttem ide, csupán - hozzászólásaitokat átfutva - szeretnék néhány dolgot lereagálni, tisztázni, - ha megengeditek.
Előre is köszönöm a lehetőséget, és az esetleges szakmai válaszotokat, reakciótokat.(#64187) sheratan
Önmagában attól, hogy magasabb a kimenő jelszint, nem fog jobban szólni, csak hangosabban legfeljebb. De amúgy van valami hack arra, hogy folyamatosan high-gain módban menjen a telefon.
Sajnos pontos adatokat megfelelő műszerezettség nélkül nem tudok írni, így csak a füleimre, mint számomra hitelesített műszerekre hagyatkozhatom.
Amellett, hogy kb. 67%-al hangosabban szól, hallhatóan nagyobb a dinamika is. (Nekem pl. egy réges-régi AKG K66-ot képes volt úgy meghajtani a high-gain trükkel, ahogy én még azt a fülest nem hallottam előtte úgy szólni. Kb. mint ha egy drágább cucc lett volna a füleimen.Amit linkeltél, az nem az a hack. Csupán magát a Hi-Fi üzemmód bekapcsolását teszti lehetővé az app. Android 5.1.1 alatt, ugyanis azon Andrid verziónál - a gyári zenelejátszó kivételével - számos app.-nál előfordult az, hogy a Hi-Fi üzemmód hallhatóan nem kapcsolt be (ami a V10 esetén a kimeneti jel ESS Sabre 9018C2M DAC és ESS Sabre 9602C AMP IC-ken történő útját jelenti, ugyanis alap esetben egy-egy kommersz (típusát tekintve nem specifikált) DAC+AMP páros üzemel. (Pl. BT hangátvitelnél nem is kapcsolható a Hi-Fi üzemmód, s erre amúgy - az átvitel jellege miatt - nem is lenne szükség.)
Jelzett DAC fix app amúgy szépen "ette" az akkut, s mivel az LG Android 6.0-nál a fenti hiányosságot javította, így az app. használata indokolatlan illetve okafogyott lett.(#64192) Tulku
a rákötött hangkeltő impedanciája nagyobb mint 70 ohm (pl....valami ilyet olvastam.
(Kis javítás: 70 helyett 50 Ohm a határ.)(#28874) malphitee
Nem hiszek a szememnek.
Lehet olyan kérésem, hogy a V10 topikban is ehhez hasonló, tisztelet tudó, a szakmaiságot már megütő válaszokat írj, az arrogáns "troll-stílus" helyett?
Hálás lennék, ha az ottani tagokat is megtisztelnéd ezzel. Előre is köszönöm.(#64204) sheratan
A high-gain mód csak a kimeneti teljesítményt növeli meg, aminek egy jó része így a közbeiktatott ellenáláson fog eltűnni hő formájában, valószínűleg láthatóan jobban fog merülni a teló, és ha szerencséd van, akkor a placebo hatás miatt egy darabig el fogod hinni, hogy jobban is szól
Az impedancia illesztőn nem megy át jel, így nem is fok keletkezni semmi hő. Csak addig van rá szükség, amíg a V10 átvált high-gain-be. Ezt követően a kimeneti jel csak egy (elméletileg) nulla ellenállású L-extenderen megy át, ami nem csillapítja a high-gain magasabb erősítését.(#64209) BigBlackDog
Elvileg a speckó szerint 600 Ohmig kéne működnie...
Igen, így van.Megtisztelő, hogy egy Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM fejhallgató szintet ajánlasz az LG V10-hez. Most nézem, hogy nem is olyan rossz az a fejes.
De talán nem a leg "akku kímélőbb" megoldás lenne egy 600 OHM-os fejest meghajtani.Most kicsit elbizonytalanítottál. Eddig egy Audio-technica ATH-MSR7-et céloztam meg, hogy kiaknázhassam a V10-ben rejlő Hi-Fi adottságokat.
Beyerdynamic DT 880 kontra Audio-technica ATH-MSR7. Szerintetek?
Avagy mit ajánlotok az LG V10-hez? Mi lenne a legjobb minőség/ár arányú fejes/füles? Az árszint max. a AT ára, (68 eFt) illetve a headset funkció megléte jó lenne. (Ha meg szabad kérdeznem.)(#64220) f4lcon
amit most csinálsz, attól csak az lesz, hogy nem a telefonod veszi gyengébbre a jelet default, hanem egy ellenállás lecsökkenti az erősebb jelet. de utána a fülesedig pont ugyan annyi fog eljutni. hogy az elejétől 10 egység megy át, vagy a telefonból 20 megy ki és az adaptered után csökken 10-re szerinted min változtat?
Ha így lenne, semmit nem változtatna, de nem ez a helyzet. Lásd. a (#64204) sheratan-re írt válaszomat.(#64221) luimapeiz
Nem elméleti, hanem füllel hallható, gyakorlati. Majd ha megjönnek a javasolt kiegészítők (L-extender és impedancia illesztő) magad is meghallhatod.(#64229) schawo
A V10-ben két külön, fix erősítésű füles előfok van.
Tehát nem egy, hanem kettő darab ESS Sabre 9602C OP-AMP IC van benne?Az egyiket akkor kapcsolja, ha kis impedanciát érzékel, a másikat nagy impedancia esetén.
OK, de mi a helyzet a harmadik szintű aux üzemmóddal, mely esetben egy haramdik kimeneti jelszint tapasztalható?
Akkor már nem is 2, hanem 3 darab ESS Sabre 9602C OP-AMP IC van benne?Azért van ez a kettősség, hogy megfeleljen az eu-s hallásvédelmi szabályoknak
Ez biztos? Nézőpontom szerint nevezett hallásvédelmi szabályokat úgy oldották meg, hogy a 100-as hangerő skálán a maximum a "75-ös" jelszint. (Ami ugye elméletileg rootolva ki is "üthető", s így elérhető lenne a 100-as max. skála is.)A V10-ben a két opamp teljesen különböző, és a megfigyelések szerint a nagyimpedanciás álláshoz rendelt opamp amellett, hogy nagyobb gainje, kicsit jobban is szól.
Auxnál van egy harmadik opamp? Amúgy a high-gain-ben tényleg jobban is szól, ez füllel hallható.Ezért találták ki, hogy ha egy nagyobb ellenállással behazudnak egy nagyimpedanciás fülest (jackdugóban két mezei ellenállat), majd a lejászás eljén a műterhelést kihúzzák, és bedugják a fülest, akkor a nagyimpedanciás állás megmarad a kisimpedanciás füles ellenére.
Pontosan így van. Szép megfogalmazás. Jöhetnél újra a V10 topikba is. (Mostanában nem nagyon vagy ott jelen. )Köszönöm a megtisztelő figyelmet, s válaszaitokat köszönettel várom.
[ Szerkesztve ]
SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- PlayStation 5
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Steam Deck
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- 3D nyomtatás
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.