Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- E-book olvasók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Asus blog: az UEFI boot beállítása
- Gaming notebook topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yaksy
csendes tag
válasz #16820480 #64299 üzenetére
Nagyjából én is erre a következtetésre jutottam felépítést és a hangzást illetően. Köszönöm a megerősítést!
Ahogy egyre jobban kezdek belemerülni a témába, ugy bukkanak fel a lehetséges delikvensek.
Például ez:
https://edigital.hu/fulhallgato/fiio-ex1-ear-monitor-fulhallgato-p389673Vélemény? Tapasztalat?
Meg a helyzet az , hogy a Kínából beszerzés elől sem zárkózom el de halvány lila ibolyántúli fingom sincs, hogy mi lenne a nyerő választás.(bőség zavara)
Ugyhogy egy két tippet szívesen fogadnék.
Aknamély tisztelet! -
törölt tag
Ha a fizikai felépítést nézzük, akkor szerintem az RHA és a Shure is sokal jobb a a Yamahánál, ráadásul a Shure cserélhető kábeles (bár drágák a kábelek hozzá, de házilag viszonylag olcsón lehet csinálni). Hangban szerintem esélyes, hogy az EP100 lehet a legjobb, de igazából szerintem az RHA és az Se215 sem rossz cucc. Nekem volt 215 régebben, az izolációja elképesztően jó, vigyázni kell vlee, simán besétálsz a vonat alá Hangban kb olyan szint, amit most ilye n10-15 ezerből már megkapsz Kínából rendelve, de ha itthon akarod venni, akkor jó választás lehet (attól függ mennyi kedvezményt ad az a bolt ).
-
tknof1871
őstag
Üdv! A VSONIC VSD3 Non-detachable version átalakítható detachable-ra? Nem használom a másik fülhallgatónak a szetero (TRS jack-es) kábelét. Pont kapóra jönne a VSD3-hoz.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
-
Yaksy
csendes tag
Urambátyáim!
Lg V10 hez keresek valami durva fülhallgatót. Kinéztem kettőt de mielőtt megvenném valamelyiket azért rákérdeznék itt tifelétek.
Zenei ízlésem elég széleskörű (jazz, blues, akusztik, rockandroll) (Balázs Elemér, Portishead, Korn, Nirvana, Mókus és a fabula rasa,....stb, és a legleg a TOOL.
Audiophilnek nem mondanám magam viszont gitározok, énekelek (akusztikus zenekar) és ennek köszönhetően azért a hallásom rendben. Tapasztalatom nincs fülhallgatók terén de a minőség elengethetetlen.
A perselyből 30000 a max amit ki tudnék piszkálni.
Nagyon megköszönném ha tudnátok valami véleménnyel vagy tapasztalattal szolgálni eme 2 hangkeltőről vagy esetleg alternatívát ajánlani ebben az árkategóriaban vagy alatta😀.https://tajtimusic.hu/shure-se215-k-izolacios-fulhallgato/
https://tajtimusic.hu/audio-technica-ath-e40-professzionalis-fulmonitor-fulhallgato/
Előre is köszönöm!
Aknamély tiszteletem! -
tag
válasz disy68 #64291 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek az ötleteket,ráérő időmben kipróbálom majd.Van mindenre lehetőség természetesen,elég romot cserélgettem már a telefonon,volt fenn az xposed is,csak egy másik rom legyalulta,de majd visszarakom,nem tart semeddig.
Azt elárulnád ,hogy hányas androiddal és milyen telefonnal csináltad amikor sikerült?[ Szerkesztve ]
-
disy68
aktív tag
válasz darvinya #64290 üzenetére
Ha a rendszer külön gombként ismeri fel a hangerőgombokat, akkor nincs gond. A hybrid esetében nekem is volt problémám a gombokkal, bár igaz, hogy nálam csupán a hang fel/le volt fordítva. Korrekt működést nekem nem sikerült elérnem csak a fent említett Xposed modullal (pláne a hosszan nyom -> számotléptet funkcióhoz).
“Yeah, well, you know, that’s just, like, your opinion, man.” — The Dude
-
darvinya
titán
-
TromF
tag
Sziasztok,
meelectronics m6-omat cserelnem le valami bluetoothosra. Csak futashoz hasznalom, telefonrol hajtva. Az m6-nak tetszett a kialakitasa, de attol jobb V hangzasra vagyom. Jo lenne meg az izzadtsagallosag is.
Egy, a fentebb ajanlott Awei A920BL es tarsai mennyire lenne visszalepes hangminosegben? -
törölt tag
Korábbi (#64279) írásomat kiegészítvén: AKG Y23U-val van valakinek tapasztalata? Szaki szemmel, miben másabb a hangzása a JBL Reflect Sporténál?
-
HD5570
aktív tag
-
-
HD5570
aktív tag
Sziasztok!lehet nem ide tartozik,de olyan gondom van egy (noname) agybadugós fülessel 4 hónap hibátlan használat után hogy nyomni kell a foglalatba befelé a jack csatlakozót,különben rossz a hangminőség,nem hallani az énekhangot csak a ritmust,ilyenek.De ha nyomom befelé akkor teljesen jó.Van erre valami házi fix?nem akarok már megint újat venni
„Lengyel, magyar – két jó barát, együtt harcol, s issza borát.” „Polak, Węgier, dwa bratanki, i do szabli, i do szklanki.”
-
tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre volna szükségem.
Adott egy Lenovo K920(VIBE Z2 Pro) típusú telefon és két füles a Xiaomitól.Ezek a Piston3 és a Hybrid.Általában más forrásról hallgatok velük zenét,de mostanában egyre gyakrabban a telefonról is.Mivel mindkét füles mikrofonos és előfordul,hogy hívást is kapok közben,azért jó lenne ha ha headsetként is lehetne használni.Jelen pillanatban mindkettőn úgy működnek a gombok zenehallgatás közben,hogy a középső gombot megnyomva megállítja ill. elindítja a zenét,hosszan nyomva elindítja a telefonon a kereső szolgáltatást.A hangerőgombok mindkét irányban csak halkítanak,növelni a hangerőt nem lehet(hosszan nyomva tartva semmit nem csinálnak).Első lendületből uccu neki,rendeltem kétféle trrs adaptert az aliról.Nagyon úgy néz ki,hogy nem voltam elég alapos,nem olvastam utána eleget,mert mindkét adapterrel ugyanúgy működnek rajtuk a funkciók,mint adapter nélkül.Kérdésem a következő:hol rontottam el és milyen adaptert kellene rendelnem hozzá,hogy megfelelően működjenek?És egyáltalán van olyan adapter amivel megfelelően működnek a Lenovoval?
A válaszokat és a segítséget előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok! Korosodik és kezd tönkremenni a JBL Reflect Sport fülesem. Szeretnék venni egy nagyon hasonló hangzású darabot, de elég tanácstalan vagyok.. bemutatóterem nagyon messze van tőlem (mint minden), és élőben nem tudok kipróbálni füleseket szaküzletben. Ha valakinek van bármilyen ötlete, tapasztalata, örömmel fogadnám.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
A Superlux HD381F, a 386, a KZ ZS1 és a Tennmak Pro közül ti melyiket választanátok?
Névváltozás, korábban mustang08
-
törölt tag
válasz #43960832 #64219 üzenetére
SoundMagic ES-18.
AKG K-330, majd Maxell Metallics-ról váltottam, néhány tapasztalatot megosztanék veletek, hátha valakinek hasznos lesz.
Kialakítását és csomagolását tekintve érződik, hogy nem forintos kínai cuccról van szó. Az alapból rajta lévő közepes gumiharanggal elsőre tökéletesen illeszkedett a hallójáratomba, érezni sem lehet ha bent van. ( ) A Maxell és az AKG is nyomta a fülem már percek után. A kábel könnyű és rugalmas, a jack aranyozott és lapos pipa alakú.
Már az első hallgatásnál is szembetűnő, hogy nagyobb tere van a Metallics-hez képest és jóval több méllyel rendelkezik, így hangszínszabályzó nélkül sokkal sötétebb benyomást kelt, mint a kiegyensúlyozott hangképű Maxell. Egy kicsit bejáratva és játszva a hangszínekkel, meglepően szép dolgokat lehet kihozni belőle. Pozitív, hogy bár a mélyek erősebbek, de puhán jönnek elő, nem puffogva (Sennheiser CX széria), így élmény pl jazz-t hallgatni vele. A gitár és a rezek nem szólnak olyan reprezentatívan mint a Maxell esetében, itt nüansznyival mosottabb a középtartomány, ezért a puha de pontos mélyek kárpótolnak. Inkább elektronikus vagy szellősebb hangszeres zenére ajánlanám. Az ének "c" és "sz"hangjai (10kHz felett) kezdetben kicsit sziszegnek, de a bejáratással hamar eltűnnek a kellemetlen felhangok.
Hangszigetelése mindkét elődnél mérföldekkel jobb. Szerintem megéri az árát, de kell némi hangszín mókolás, enélkül nem hozza azt a részletességet, amit a Maxell hozott alapbeállításon. Abszolút használható, a 10-15 ezres kategóriában találni ehhez hasonlót, én 4200Ft-ért vettem a Muzix-ban.
-
törölt tag
válasz tknof1871 #64135 üzenetére
Az adott állítások fülhallgatóra SEM igazak. Rengeteget számít a kábel minősége, karaktere, és természetesen a dugóé is. Minél jobb minőségű a hangszóró és a doboztest, annál jobban érvényesül a kábel minőségének-karakterének hallható hatása is. És minden hangminőség egyelőre jobban hallható, mint amennyire mérhető. Sokkal többet-jobban hallasz a hangminőségből, mint amennyit mérni tudsz - eleve hangminőséget nem is tudsz mérni egyelőre, csak bizonyos paramétereket, amelyek összefüggésben lehetnek a hangminőség bizonyos paramétereivel.
-
E2E4
aktív tag
válasz kemcso #64274 üzenetére
A Fülhallgatós OFF topikban a V10 Hi-Fi vakteszttel kapcsolatos első hozzászólással a beszélgetésben érdekeltek oda terelésének első lépését megtettem.
Kérek minden érdeklődőt, hogy a témát ott folytassuk.
Köszönöm a Topikgazda kolléga eddigi türelmét.
SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
kemcso
Ármester
Légyszi ezt a V10-es témát a Fülhallgatós OFF topikban folytassátok!
-
E2E4
aktív tag
itt is kell plusz elem, ráadásul pont a jack csatlakozásnál...
Nem kell. lehetséges, hogy anélkül is szépen szólna a fej/fülhallgatód.Amúgy az L-extender semmi mást nem csinál, csak a jelet továbbítja. Ez egy szimpla Ohmikus összeköttetés. Elsődleges funkciója az, hogy - ezért „L” - az olyan helyeken, ahol a hely megköveteli, a csatlakoztatott eszköz dugója elférhessen.
Gyakorlati példa V10 esetén: van egy kis bőr övtáska, és abban van benne a V10. Ha a hagyományos módon csatlakoztatom a 3,5 mm-es jack-et, akkor annak csatlakozója kilóg felül, ráadásul:
a.) vagy nem lehet ráhajtani a bőr tasak tetejét a telefonra,
b.) vagy egy furatot kell fúrni a bőr tartóra, hogy a csatlakozót be lehessen dugni a V10-be, miközben pl. az utcán haladva hallgatnám a zenét. Ekkor azonban, ha hirtelen ki kell kapni a telefont, azt nem lehet megtenni, csak miután kihúzom a 3,5 mm-es csatlakozót. Mivel a high gain trükknél egy extendernek csatlakozva kell lennie, ha az nem „L” kialakítású lenne, akkor meg jobban kiállna a jack csatlakozóval együtt, és ez a használat közben problémát okozhatna. (Pl. lehajlásnál a hasba fúródna.)Tehát nmég pont jól is jöhet egy L-Extender. De mint írtam, ez nem kötelező, s lehet, hogy neked nem si lenne rá szükséged a fej/fülhallgatódhoz, mert amúgy anélkül is jól szól a V10. Ez csak amolyan "booster üzemmód".
ABX teszthez Angie? Én erről csak ezt találtam. Ha őt is hozod, személyesen kerítek egy másik V10-et a teszthez.
Viccet félre téve: ha szeretnétek, akkor tényleg megkéretem ezt a V10 topikban.
Szeretettel várlak Téged is a teszt csapatban.
Legyen hát' teszt!SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
E2E4
aktív tag
válasz szentkuti11 #64267 üzenetére
Én a magam részéről - mint írtam - szívesen felajánlom erre a célra a V10-esemet, amíg meghallgatod.
sheratan fórumtárs szerint azonban kellene még egy V10 hozzá.
Ha szeretnétek, akkor megkérdezhetem azt a V10 topikban, hátha csatlakozik még valaki ehhez.
Szeretnétek?Az azonos feltételek miatt, legyen mindkettő V10-en:
a.) PowerAmp zenelejátszó a 703-as alpha kiegészítővel;
b.) azonos hangfájl (amit ajánlanék az a FLAC: CD illetve vynil rip, 16 illetve 24 bit bitmélységgel) de felőlem lehet más is, amit a tesztelő ismer és szeret, s amit kér;
c.) A high-gain kipróbálása is lehetséges, amihez szükséges 2 db azonos L-Extender illetve az átkapcsoláshoz egy impedancia illesztő. (Véletlenül 3 db L-Extendert rendeltem, amiből 2 db azonos, aranyozott csatlakozós.);
d.) Ugyanaz a fej/vagy fülhallgató. (Praktikusan a tesztelő hozza magával a saját hangkeltő eszközét.)A teszt végén még akár tehetnél egy finom jelzést Legendd kollégádnak.
Hogy miért? Idézek a V10 topikból:- "az is fura nekem hogy a G5 8 pontot kapott míg a V10 csak 7et a mobilarénás teszten az audióra, ez mitől van? "
- Attól, hogy a tesztelő vélhetően nem találta meg a Hi-Fi DAC kapcsolóját, így le sem tesztelte rendesen a telefont!
Mr. Legendd azóta már lehet, hogy többször csuklott is emiatt, sőt, talán azóta egyfolytában csuklik. Ha olvassa -e sorokat, mint felebarátomat kérem, hogy csemegézzen innen a fórumból, sőt használja a téma-összefoglalót, és végre írja már át az anno "kissé" foghíjasra sikerült tesztet. Csak hogy végre elmúlhasson már a csuklása. Isten bizony ez lenne rá a legjobb gyógyír.SONY WH-1000XM4 | AKG K66 | B&O Hi-Fi Plus (LG AFD-1200)
-
Tulku
veterán
Nem a hangminőséggel van bajom hanem a hercehurcával...itt is kell plusz elem, ráadásul pont a jack csatlakozásnál...
Ha szoftveresen meg lehetne oldani (mondjuk egy akármilyen app-al) nyilván nagyobb lenne a szándék...
ABX teszthez egy kis adalék:
Na van ez az Angie...ez olyan rendkívül kényes jószág, hogy mindent észrevesz, ráadásul ahogy eddig tapasztaltam hatványozottan. Tehát ha Angie nem vesz észre különbséget, akkor nagy a placebo, de egy ilyen ugrást (alaplapi vs Sabre) nyilván nem tolerál...tehát ha végeztek ilyet, esetleg én is ott lehetek...persze ehhez minimum 2 db V10 szükségeltetik...és persze két ugyan olyan felvétel, ugyan olyan hangerővel...[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
eddig filóztam egy ilyen telón, de ez a hercehurca meggyőzött, hogy várjak még rá kicsit...
G5 moduljára leszek kíváncsi, milyen hangminőséget tud majd....Ne filózz rajta, hallgasd meg, és ekkor nagy valószínűséggel meg is fogod venni.
A G5 hangminősége nem éri el a V10-ét. Erre utalnak a Head-Fi fórumon is. (Hiába újabb a DAC benne.)
Emellett:
a.) egy plusz eszköz a zsebben - mobil használatnál, pl. utcán ez inkább hátrány, mint előny, főleg akkor, ha éppen nem zenehallgatásra használjuk a G5-öt
b.) nagyon drága ez a Hi-Fi barát (60 ezer forint plusz költség )
c.) a telefon árával együtt, nem költséghatékony. (Egy V10 kompaktabb, mivel nem kell hozzá egyéb kiegészítő, mert a DAC+AMP benne van)
d.) A csatlakoztatható modulok illesztése nem éppen "high end" kategória. Ezt többen meg is jegyezték. Tegnap néztem meg egy G5-öt, megakadt a körmöm az illesztésnél. Az, hogy van egy külön kontakt a Hi-Fi láncban (B&O modul csatlakozása) nem hinném, hogy előnyére válik a rendszernek
e.) Számomra nagyon bazári a megjelenése, főleg egy V10 után. Ha a G5 előlapján nem lenne ott az "LG felirat + Logo", simán egy "kínai csodának" néztem volna.Természetesen ezek csak az én tapasztalataim, és úgyis te döntöd el, hogy mit veszel.
-
E2E4
aktív tag
Tisztában vagyok azzal, hogy "a hangerő nem lineárisan, hanem logaritmikusan( 10-es alapú) növekszik", meg hogy "Ehhez műszer kell, de még azt se lehet %-kosítani, mert színén exponenciális."
Csak próbáltam "konyha nyelven" leírni azt, amit füllel hallottam. Egyfajta fiziológiai érzetet százalékosítani. Podául a hétköznapi életben is azt mondjuk, hogy "fél hangerőn megy" illetve "csutkáig van tekerve a hangerő". Nem szoktak olyat mondani, hogy "adjál már rá plusz 10 dB hangot!"
Emellett én még eddig csak olyan végfokerősítőket láttam, ahol a "volume" skála 0-10, 0-30, stb. osztásban volt, nem pedig -végtelen, -60 dB, -20 dB, stb. osztásút.
Természetesen köszönettel elfogadom a szakmai érveidet.
(Én is sokszor borzolom a szemöldökömet, amikor a hangfal szót használják a hangdoboz szó helyett.
Egy tipikus példa párbeszéd:
- Vettem egy számítógépes hangfalat.
- Tényleg, hol van? Nem látom.
- Ott a monitor két oldalán.
- Arra a két kis hangdobozkára gondolsz?Egy ízben meg is kérdeztem egy high-end audio show egyik rendezőjétől, hogy miért használják ők is a hangfal szót a hangdoboz, hangsugárzó szavak helyett. A válasz: Mert ez terjedt el a köztudatban.
Ezt érzem a "feltekertem a feléig a hangerőt", vagy a "kb. 67%-al hangosabb" kifejezésnél is.)De ha szükséges, moderáltatom a hozzászólásomat így:
Amellett, hogykb. 67%-al hangosabban szólszignifikánsan hangosabban szól.
OK?"Itt a B&O G5 modul tesztje, amiben már újabb Sabre van, de az AMP ugyan az, "
Hogy micsoda?
A DAC és az AMP is Sabre.
Igen látom, hogy a G5-ben ESS Sabre ES9028C2M, a V10-ben pedig csak ESS Sabre 9018C2M DAC van, de az OP-AMP-ok azonosak.Azt viszont nem látom, hogy "+10dB alapjáraton a modul".
Arra célzol, hogy a V10 esetén azt írhatnám szakmai alapossággal, hogy:
High-gain üzemmódban +10 dB hangerősség növekedés érhető el, amely azonban az alkalmazott fej/fülhallgatótól erősen függ. Mivel ez a +10 dB hangerő többlet terhelésre minden fej/fülhallgatónál máshogy reagál, ezért esetenként eltérő lehet, hogy ez a gyakorlatban mit "hoz vagy visz".De mit is az a "hoz vagy visz".
"a komponensek összessége adja a különbséget nem 1 valami" Maximálisan egyetértek ezzel. Elektronikailag a DAC / AMP esetén így is van. (Ezt le is írtam a V10-es téma-összefoglalóba.)
Azonban, ha a Hi-Fi láncot nézzük, akkor a lánc két elemének cseréje (DAC + AMP) a kimeneti minőséget nagy mértékben megváltoztathatja."WCD9320" - "LG(és sok más gyártó) által Hi-Fi DAC ként lett eladva eddig(mivel az is), de most hirtelen "kommersz" lett. Csak tudnám, hogy mitől? Pont annyira kommersz mint az ESS."
A fülem szerint ez nincs így. Mások fülei szerint sincs így.
A fülem azt "mondja", hogy ha a WCD9320 Hi-Fi, akkor az ESS Sabre 9018C2M már nem is hogy audiophile, hanem egyenesen high-end.
A te füled mit mond?Ha eddig még nem hallhatta ezt a füled, akkor szívesen felajánlom a V10-esemet, hogy hallhasd a különbségest a ki/bekapcsolat Hi-Fi üzemmód között. Üljünk le valahol, hozd el a fej/fülhallgatódat, és dugd rá a V10-re. Hallgasd meg, mivel úgyis csak a saját élmény teszi fel az i-re a pontot. Az összes elméleti diskurzus csak maximum egy kiindulási alap lehet.
-
2thletme2day
őstag
Valakinek bármiféle tapasztalata, infója Plugfones CY-1-el kapcsolatban? Munkában meg motorozás közben jó lenne de nem tudom vajon hangzásilag milyen lehet.
-
Tulku
veterán
Gondolom a Sabre-t nem az alaplapra integrálják....tehát legalább 2 ....de egyébként teljesen feleslegesnek tartom ezt a kettős erősítés kérdést, az impedancia függvényében...
Mondjuk az ha ki van húzva a füles és a gyári alaplapit használja külső hangszóróra azt megértem...de ha bedug vmi füles-fejest, miért nem lehet, hogy vált a sabre-ra...na mindegy, eddig filóztam egy ilyen telón, de ez a hercehurca meggyőzött, hogy várjak még rá kicsit...
G5 moduljára leszek kíváncsi, milyen hangminőséget tud majd....
-
Tulku
veterán
Schawo (is) olvasta vhol (asszem én is vmi ilyesmivel találkoztam) hogy high gain módban más opa mükszik...
...ekkor lehetséges esetleg hallható minőség javulás...
Amit a low-high gain módról leírtál elfogadom, bár az erősítés nem lineáris volta miatt előfordulhat, hogy low módban nagyobb volume számot használva, mint high módban esetleg az opa épp ott vmivel jobb hangot ad ki (mert gondolom itt is kizárólag egy passzív - 3-6-9 db-es resistor beiktatásával érhetik el a kapcsolgathatóságot)...de ez már valóban a placebo területe...de mondjuk egy teljesen más opa által hallható különbség nem....
-
vicze
félisten
"75-ös volume skála maximális hangja nagyjából megegyezett a high-gain trükkös üzemmódbeli 45-ös hangerő értékkel"
Ehhez annyit tennék hozzá, hogy a hangerő nem lineárisan, hanem logaritmikusan(10-es alapú) növekszik, még a legjobb SW kalibrálással is. Te egy random beosztású skálából számolsz, ami lehet 10dB különbség, de lehet 30 is, nem tudod, így a beírt % érték még csak viszonyításnak se jó, illetve minden fülessel máshogy fog viselkedni. Ehhez műszer kell, de még azt se lehet %-kosítani, mert színén exponenciális. A hangosság kizárólag dB-ben megadható dolog.Itt a B&O G5 modul tesztje, amiben már újabb Sabre van, de az AMP ugyan az, illetve felépítés is elég azonos. +10dB alapjáraton a modul, és kb. ennyi. Terhelésre viszont máshogy reagál, valószínűleg pont úgy mint a V10, kb. fülesenként változó hogy mit hoz vagy visz.
És nem arról beszélek, hogy nem jobb A vagy B, hanem arról, hogy mitől különbözik. Illetve, hogy a komponensek összessége adja a különbséget nem 1 valami. Pl. XY füles vagy akár fejes, borzalmasan fog hangzani high gain mellett, mert nem arra van tervezve és vezérelni, persze ez főleg fülesre igaz.
Amúgy ES9018-K2M-as USB-s DAC-ot használok és manuálisan tudom low/high-t kapcsolgatni, de sose jutna eszembe, hogy ezt egy fülesen megtegyem, még fejes estén se van mindig eredménye, nagyon eszközfüggő.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
válasz #16820480 #64259 üzenetére
Nem így csináltuk, de ha egy másik V10 tulaj is rendelkezésre bocsájtja a telefonját, én a magam részéről szívesen felajánlom a sajátomat a teszt erejéig.
Még a zenei fájlokat is biztosítom. (Az egyik valószínűleg az lesz, amin legelőször hallottam a különbséget, egy elektronikai nagy áruházban állva, midőn pár órácskát (!) hallgattam a V10-et... (Részletesebben az első V10-es hozzászólásomban írtam róla, amikor még se telefonom nem volt, se Topikgazda nem voltam ott, ahogyan akkor még senki sem írt téma-összefoglalót oda. (Akkor - ha szabad ezt leírnom - "szerettem bele" a V10 Hi-Fi üzemmódjának a hangjába, és annyira elkapott a hév, hogy időt és energiát nem sajnálva megírtam a téma-összefoglalót, amit a mai napig rendszeresen frissítek.)Vakteszt: Beszéljük meg, gyertek, teszteljétek le, és akkor tényleg pontot lehet tenni erre a szakmai vitára.
-
vicze
félisten
válasz #16820480 #64257 üzenetére
Lightning-nál kizárt, ott erős problémát okozott, hogy nincs a csatlakozóban analóg kimenet és ezért került a jack alulra, hogy egyszerű 30PIN-es átalakítóval még működjenek a régi dokkolók. Illetve szépen megdobta a Lightning dokkolók árát is.
USB-C-nek van analóg kimeneti lehetősége, de valahogy nem hiszem, hogy sokan használni fogják. Egész mizéria lényeg, hogy kevesebb alkatrész kelljen a telóba, illetve drága kiegészítőket tudjanak eladni, így max. pár kínai gyártó meghagyja de a nagyok biztos nem. -
törölt tag
Egyébként a rendes vaktesztnél úgy kellene beállítani, hogy két telefonnal csináljátok a tesztet, egyiken kikényszerített módban, a másik alaphelyzetben, azonos fülessel, és azonos hallható hangerőre belőve. Azután egy ABX teszt, majd a telefonok felcserélésével egy újabb ABX teszt. A két teszten legalább 90%-os pontossággal el kellene tudni találni, hogy melyk a HiFi DAC mód és melyik a normál Ezt hívják rendes tesztnek. Nem tudom, lehet, hogy így csináltátok, akkor le a kalappal.
-
E2E4
aktív tag
Először is köszönöm a tartalmas és valóban szakmai hozzászólásodat.
"Amellett, hogy kb. 67%-al hangosabban szól, hallhatóan nagyobb a dinamika is"
Erre azért kíváncsi lennék, hogy határoztad meg?
A választ és a műszer híján, fül alapú Móricka módszert lásd. a V10 topikban.Az elméleti értekezésed biztosan helytálló (most így hirtelen nem ellenőriztem le, hanem gyorsan reagálok rá.)
Az általad emlegetett placebó valóban fellehető a Hi-Fi számos területén, s lehetne akár itt is erről szó, de...Tisztelettel kérdezlek, te magad vettél már a kezedbe egy LG V10-et, próbáltad már összehasonlítani a Hi-Fi ki/be üzemmódot?
Páran már igen, s persze én is. Számomra pedig a leghitelesebb műszerek a saját füleim. (Vak tszt alapján is hallható a két üzemmód közötti hangkép különbség.) Én - és más is - hall a nagyobb hangerő mellett nagyobb dinamikát és jobb kimeneti jelet. Számszerűen, pontos mérések híján nem tudom ezt neked bizonyítani, de szerintem a puding próbája mégiscsak az evés marad, nem pedig a puding pornál az "összetevők" analitikus elemzése.Köszönöm a figyelmet.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egyébként szerintem attól, hogy lightning/USB-C csatlakozós lesz egy füles, még nem kötelezően digitális jelet kap. Meg lehet oldani az analóg kimenetet azon a lyukon is, ahogy régebben még egyes Motoroláknál megoldották a mini-USB csatlakozóval. De majd kiderül, amint végre megjelent egy ilyen telefon.
-
vicze
félisten
"Amellett, hogy kb. 67%-al hangosabban szól, hallhatóan nagyobb a dinamika is"
Erre azért kíváncsi lennék, hogy határoztad meg? Ugye a hangosabbnak hallod dinamikusabbnak is véled, illetve az adott fülesnél ha nem egyenletes jobban szétnyílik a V karakterisztika(akármekkora is), szóval a dinamikusság maximum placebo. Elsősorban a felvétel, másodsorban füles határozza meg a dinamikát."alap esetben egy-egy kommersz (típusát tekintve nem specifikált) DAC+AMP páros üzemel."
Na akkor sokadszorra. Qualcomm SoC mellé kötelező egy WCD93xx DAC, mivel anélkül meg se mukkanna sok estésben, pl. hívásnál, vagy a hangszóró. S808 hoz a WCD9320 párosul, ha gondolod, a system/etc/firmware mappában meg is keresheted a drivereit. Ugyan ez a DAC LG(és sok más gyártó) által Hi-Fi DAC ként lett eladva eddig(mivel az is), de most hirtelen "kommersz" lett. Csak tudnám, hogy mitől? Pont annyira kommersz mint az ESS.
A WCD mellé pedig egy WSA88xx (ez esetben gondolom, egy 8810) AMP jár, de még egy másik is kell legyen, mert ez a hangszóró erősítő, van még egy jack is. Leírásotok alapján minimum 4 AMP van benne, ezek szerint."BT hangátvitelnél nem is kapcsolható a Hi-Fi üzemmód, s erre amúgy - az átvitel jellege miatt - nem is lenne szükség"
Nem szükség nincs rá, hanem lehetőség, egyszerűen leheleten. Igen van különbség.
(OFF)Már előre élvezem a köröket a Lightning és a USB-C füleseknél, mikkor 100x leírjuk, hogy a DAC fülesben van a DAC nem a készülékben.(/OFF)Akkor összefoglalva, ha jól értelmezem,amit hallani lehet a követhető.
Gyakorlatilag nagyobb HW erősítésre "kényszerített" füles (ami esetileg túlvezérelheti) nagyobb hangerőt kap, aminek a placebo hantása, hogy ezt nagyobb dinamikának gondolja a hallgató mivel jobban szétnyitja a fülese alap V karakterisztikáját(mivel egyenletes füles kvázi nem létezik, így mindenképp nagyobbak lesznek az amplitúdók valahol).
Ez nem jelent se minőségi javulást, se nagyobb valós dinamikát, se egyebet, csupán nagyobb hangerőt.Javítsatok ki ha tévedek.
-
törölt tag
Ha jól izoláló fülest szeretnél, akkor elsősorban armatúrás, zártabb kialakítás kellene neked (a dinamikus füleseket ritkábban tudják megcsinálni jól izolálóra, mert a drivernek "szellőznie" kell). Rászánt összegtől függően én tudnék ajánlani Shure füleseket, elsősorban a 425 és 535 valamelyikét, használtan talán beleférnek a keretedbe, lehet hozzájuk mikrofonos kábelt kapni, akkor UE900/UE900S (alapból mikrofonos kábellel jön), használtan Westone W30, W40, W4R, UM30pro (ezek is alapból mikrofonos kábellel jönnek, kivéve talán a W4r-t, de arra is lehet tenni).
Ezek bizonyos szempontból akár jobbak is lehetnek a hasonló árkategóriájú fejhallgatóknál, például részletességben, gyorsaságban, viszont térben jellemzően gyengébbek (ahogy minden füles), illetve máshogy adnak térérzetet. -
E2E4
aktív tag
válasz schawo #64252 üzenetére
Köszönöm a választ a másik topikban.
-
-
E2E4
aktív tag
válasz #16820480 #64247 üzenetére
Számomra is optimálisabb lenne a telefonhoz inkább egy remekül izolált "füles" vásárlása.
Ha már ez a FÜLhallgató topik.
Úgyhogy akkor térjünk is át ezen kérésemnél a fülhallgatókra.Egyébként elismerésem a Topikgazda kollégának a TIR megírásáért, és a topikban tanúsított végtelen türelméért. (Utóbbira engem még csak most "tanítanak" az olyan "kedves felhasználók", akik egyike miatt pl. ide is "bekukkantottam".)
...akkor az összhangra, szinergiára kell figyelni leginkább.
Maximálisan egyetértek veled.
Annyiban megvan a kellő bizalmam a V10-el szemben, hogy - ahogy azt a V10 topikban le is írtam - egy (picit nehezebben hajtható) FEJhallgatónál a "telefon" már bizonyított high-gain üzemmódban, ahol azért a megnövekedett hengerlő mellett észre lehetett venni némi dinamika növekedést is, ami a minőség érzetet emelte. (Számomra a szóban forgó fejhallgatónál ez szignifikáns volt.)Az aux (illetve line-out) kimenet általában annyit csinál amúgy, hogy a hangerőszabályzód szintjétől függetlenül maximális jelszintet küld ki.
A tapasztalatok azt mutatják, hogy aux módban a low-gain szint maximális hangerején (75/75) túlmenő jelszint növekedés érzékelhető. (Persze ezt műszerezettség - és a mérési eljárás nehézségének - hiányában nem tudom pontos értékekkel prezentálni.)Köszönöm neked is a szakmailag korrekt és intelligens választ.
-
E2E4
aktív tag
válasz BigBlackDog #64246 üzenetére
- Tisztában vagyok azzal, hogy a A 600 Ohmos Beyernek - már csak szintetikusan nézve az impedanciát - kell egy tisztességes erősítő, illetve hogy ha tisztességesen meg van hajtva, az bizony a V10 akkumulátorát nem fogja kímélni. Hát' igen, elfogadom, hogy egy teljes analóg meghajtás az lenyűgöző lenne, azonban a csöves erősítő érdekes látványt nyújtana mondjuk az utcán hordozva. (Tudom, van kis hordozható kivitel is. )
- Mindenképpen kell egy szeánszt tartanom a kiszemelt fül/fejhallgatóval, ez esetben pedig a specifikáció határán lévő impedancia érték hatványozottan indokolja is. (600 Ohm az nem kis pálya.)
- Esetleg mi a vélemény a BEYERDYNAMIC DT 880 EDITION-ról, ami már az alacsony impedanciás mezőny közepében foglal helyet, a maga 32 Ohm-jával? (Bár sajnos az is csak félig nyitott kivitel - lsd. következő bekezdés.)
- Jól gondolod, a telefonról való hajtás miatt nemcsak otthon a szobában lenne használva. Tehát szempont az izoláció is, ami a zárt kivitelt "megköveteli". Ezen túlmenően, a hordozhatóság is az elvárás részét képezi. (S bár szívem szerint egy fejhallgatót vennék az in-ear fülhallgató helyett, azért utcán az picit "érdekes" látványt kelt(het egy "fejes".
- Köszönöm az egyéb ajánlásokat is.:
a.) A Beyerdynamic DT770 zárt stúdió fejhallgatónál esetemben (V10) a 80 és 250 Ohmos mellett szóba jöhetne a 32 Ohmos kivitel a high-gain trükkel? (Bár a 80 Ohmos is egy jó alternatívának tűnik, az alapból high-gain tartomány alsó részére pozicionálva.)b.) Az AUDIO-TECHNICA ATH-A sorozata is ígértetés, bár a 900X ára már közel duplája a kitűzött limitnek.
-
törölt tag
Ha nem haragszol, akkor én tömörebb leszek, nem szeretek ilyen sokat gépelni
A high-gain mód nyilván hangosabb lesz, de általában nem szokott dinamikusabb lenni, meg egyéb módon nem javít a hangon, inkább a nehezen hajtható hangkeltőből adódó hátrányt tudja kompenzálni. Inkább DAP-ok esetén van tapasztalatom, de ott nem szokott javítani a hang minőségén a high-gain, csak a hangerején.
Az a DAC fix amúgy el tudom képzelni, hogy azért ette az akkut, mert nem átkapcsolta, hanem bekapcsolta a másikat is, és egyszerre a két chip ment Sajnos az ilyen megoldások ritkán optimálisak
Az, hogy papíron 600 Ohmig "bírja" a fejeseket, az nem azt jelenti, hogy azzal még jól is fog szólni. Lehet, hogy elfogadható hangerőt ad még, de sok más tekintetben gyengébb lesz egy rendes erősítőnél. Erről egyébként bővebben a fejhallgatós topikban tudsz informálódni.
Én telefonhoz inkább fülest vennék amúgy. Pont most megy a vita/beszélgetés erről az mp3 lejátszós topikban, hogy igazán DAP-ról, telefonról nem szólnak jól a fejesek. Van egy olyan telefonod, ami telefon szinten nagyon jól szól, és még az olcsóbb DAP-okat is lepipálja, de ez nem azt jelenti, hogy egy csúcs hifis rendszered lenne. Ezt nem azért mondom, mert lenéző aknék lenni, csak itt sokan megjártuk már az utat, hogy vettünk valamit, ami akkor drágának és jónak tűnik, és úgy gondolja az ember, hogy megnyílik a világ, de sok próbálgatás után azért rá lehet jönni, hogy nagyon fontos az illesztés, és ha nem azt akarod hallgatni, hogy mennyi potenciál van a hangkeltődben, hanem hogy milyen jó hangja van, akkor az összhangra, szinergiára kell figyelni leginkább.Az aux (illetve line-out) kimenet általában annyit csinál amúgy, hogy a hangerőszabályzód szintjétől függetlenül maximális jelszintet küld ki.
-
BigBlackDog
veterán
Hát, az MSR7, illetve a 600-as DT880 közül biztosan az utóbbit választanám. De!
- A 600 Ohmos Beyernek kell egy tisztességes erősítő. Az eddigi tapasztalataim és ízlésem szerint a csöves vonal fekszik legjobban ennek a fejesnek, legalábbis -egy bizonyos- csöves erősítővel a legszimpatikusabb a hangja számomra.
- Az az ATH alapból nem az esetem, számomra túlzottan populáris hangképű. Viszont sok embernek bejön, szóval szerintem érdemes meghallgatni mindenképpen.
- 600 Ohmig támogatja spec. szerint, de én mindenképpen rápróbálnék, hogy a gyakorlatban mennyire működik ez teljes értékűen.
- A DT880 egy félnyitott fejes, szóval utcán, tömegközlekedés esetén nem nagyon lehet szerintem használni értelmesen.Az MSR7 mellett még szerintem hallgass meg egy 80, vagy 250 Ohmos DT770-et, illetve a zárt ATH-A szériából valamelyiket (A500(x)/A700(x)/A900(x)). Nyitottakat, félnyitottakat nem ajánlanék, mivel gondolom telefonról való hajtás miatt nemcsak otthon a szobában lenne használva. Ha mégsem így van, azért kitágul a lehetőségek halmaza.
[ Szerkesztve ]
-
E2E4
aktív tag
Sziasztok!
Az LG V10 topikról jöttem át (amúgy ott vagyok Topikgazda), mivel az egyik felhasználó „troll szintű” hozzászólásaiban erre a helyre utalt, mint referencia, ahol "csillogtassatok meg ó nagy tudasotokat. Lehet irni a HIFI szakmai topicba , e remek mokolasi dolgaitokkal az impedanciarol. Hajrá, készitem a popcornt "
A felkérés nem közvetlenül nekem szólt, és nem is ezért jöttem ide, csupán - hozzászólásaitokat átfutva - szeretnék néhány dolgot lereagálni, tisztázni, - ha megengeditek.
Előre is köszönöm a lehetőséget, és az esetleges szakmai válaszotokat, reakciótokat.(#64187) sheratan
Önmagában attól, hogy magasabb a kimenő jelszint, nem fog jobban szólni, csak hangosabban legfeljebb. De amúgy van valami hack arra, hogy folyamatosan high-gain módban menjen a telefon.
Sajnos pontos adatokat megfelelő műszerezettség nélkül nem tudok írni, így csak a füleimre, mint számomra hitelesített műszerekre hagyatkozhatom.
Amellett, hogy kb. 67%-al hangosabban szól, hallhatóan nagyobb a dinamika is. (Nekem pl. egy réges-régi AKG K66-ot képes volt úgy meghajtani a high-gain trükkel, ahogy én még azt a fülest nem hallottam előtte úgy szólni. Kb. mint ha egy drágább cucc lett volna a füleimen.Amit linkeltél, az nem az a hack. Csupán magát a Hi-Fi üzemmód bekapcsolását teszti lehetővé az app. Android 5.1.1 alatt, ugyanis azon Andrid verziónál - a gyári zenelejátszó kivételével - számos app.-nál előfordult az, hogy a Hi-Fi üzemmód hallhatóan nem kapcsolt be (ami a V10 esetén a kimeneti jel ESS Sabre 9018C2M DAC és ESS Sabre 9602C AMP IC-ken történő útját jelenti, ugyanis alap esetben egy-egy kommersz (típusát tekintve nem specifikált) DAC+AMP páros üzemel. (Pl. BT hangátvitelnél nem is kapcsolható a Hi-Fi üzemmód, s erre amúgy - az átvitel jellege miatt - nem is lenne szükség.)
Jelzett DAC fix app amúgy szépen "ette" az akkut, s mivel az LG Android 6.0-nál a fenti hiányosságot javította, így az app. használata indokolatlan illetve okafogyott lett.(#64192) Tulku
a rákötött hangkeltő impedanciája nagyobb mint 70 ohm (pl....valami ilyet olvastam.
(Kis javítás: 70 helyett 50 Ohm a határ.)(#28874) malphitee
Nem hiszek a szememnek.
Lehet olyan kérésem, hogy a V10 topikban is ehhez hasonló, tisztelet tudó, a szakmaiságot már megütő válaszokat írj, az arrogáns "troll-stílus" helyett?
Hálás lennék, ha az ottani tagokat is megtisztelnéd ezzel. Előre is köszönöm.(#64204) sheratan
A high-gain mód csak a kimeneti teljesítményt növeli meg, aminek egy jó része így a közbeiktatott ellenáláson fog eltűnni hő formájában, valószínűleg láthatóan jobban fog merülni a teló, és ha szerencséd van, akkor a placebo hatás miatt egy darabig el fogod hinni, hogy jobban is szól
Az impedancia illesztőn nem megy át jel, így nem is fok keletkezni semmi hő. Csak addig van rá szükség, amíg a V10 átvált high-gain-be. Ezt követően a kimeneti jel csak egy (elméletileg) nulla ellenállású L-extenderen megy át, ami nem csillapítja a high-gain magasabb erősítését.(#64209) BigBlackDog
Elvileg a speckó szerint 600 Ohmig kéne működnie...
Igen, így van.Megtisztelő, hogy egy Beyerdynamic DT 880 Premium 600 OHM fejhallgató szintet ajánlasz az LG V10-hez. Most nézem, hogy nem is olyan rossz az a fejes.
De talán nem a leg "akku kímélőbb" megoldás lenne egy 600 OHM-os fejest meghajtani.Most kicsit elbizonytalanítottál. Eddig egy Audio-technica ATH-MSR7-et céloztam meg, hogy kiaknázhassam a V10-ben rejlő Hi-Fi adottságokat.
Beyerdynamic DT 880 kontra Audio-technica ATH-MSR7. Szerintetek?
Avagy mit ajánlotok az LG V10-hez? Mi lenne a legjobb minőség/ár arányú fejes/füles? Az árszint max. a AT ára, (68 eFt) illetve a headset funkció megléte jó lenne. (Ha meg szabad kérdeznem.)(#64220) f4lcon
amit most csinálsz, attól csak az lesz, hogy nem a telefonod veszi gyengébbre a jelet default, hanem egy ellenállás lecsökkenti az erősebb jelet. de utána a fülesedig pont ugyan annyi fog eljutni. hogy az elejétől 10 egység megy át, vagy a telefonból 20 megy ki és az adaptered után csökken 10-re szerinted min változtat?
Ha így lenne, semmit nem változtatna, de nem ez a helyzet. Lásd. a (#64204) sheratan-re írt válaszomat.(#64221) luimapeiz
Nem elméleti, hanem füllel hallható, gyakorlati. Majd ha megjönnek a javasolt kiegészítők (L-extender és impedancia illesztő) magad is meghallhatod.(#64229) schawo
A V10-ben két külön, fix erősítésű füles előfok van.
Tehát nem egy, hanem kettő darab ESS Sabre 9602C OP-AMP IC van benne?Az egyiket akkor kapcsolja, ha kis impedanciát érzékel, a másikat nagy impedancia esetén.
OK, de mi a helyzet a harmadik szintű aux üzemmóddal, mely esetben egy haramdik kimeneti jelszint tapasztalható?
Akkor már nem is 2, hanem 3 darab ESS Sabre 9602C OP-AMP IC van benne?Azért van ez a kettősség, hogy megfeleljen az eu-s hallásvédelmi szabályoknak
Ez biztos? Nézőpontom szerint nevezett hallásvédelmi szabályokat úgy oldották meg, hogy a 100-as hangerő skálán a maximum a "75-ös" jelszint. (Ami ugye elméletileg rootolva ki is "üthető", s így elérhető lenne a 100-as max. skála is.)A V10-ben a két opamp teljesen különböző, és a megfigyelések szerint a nagyimpedanciás álláshoz rendelt opamp amellett, hogy nagyobb gainje, kicsit jobban is szól.
Auxnál van egy harmadik opamp? Amúgy a high-gain-ben tényleg jobban is szól, ez füllel hallható.Ezért találták ki, hogy ha egy nagyobb ellenállással behazudnak egy nagyimpedanciás fülest (jackdugóban két mezei ellenállat), majd a lejászás eljén a műterhelést kihúzzák, és bedugják a fülest, akkor a nagyimpedanciás állás megmarad a kisimpedanciás füles ellenére.
Pontosan így van. Szép megfogalmazás. Jöhetnél újra a V10 topikba is. (Mostanában nem nagyon vagy ott jelen. )Köszönöm a megtisztelő figyelmet, s válaszaitokat köszönettel várom.
[ Szerkesztve ]
-
kemcso
Ármester
válasz malphitee #64242 üzenetére
Hiszem ha hallom, eddig a Fiio olcsó lejátszói nem igazán váltották be a reményeket nálam, az X1 konkrétan szar hangra szerintem, így erősek a kétségeim, hogy az alá pozicionált M3 jobb lenne. De egy meghallgatás után mondok majd tényleges véleményt, addig viszont mindenki figyelmét felhívom a meghallgatásra, mielőtt vásárol.
-
MaxxDamage
félisten
válasz schawo #64229 üzenetére
Nem költséges beruházást tettem (már úton van felém) Adapter + ConverterEzt mindenképp kipróbálom és vagy-vagy (nincs tapasztalatom hasonló téren, így ezzel a lehetőséggel élek)
(részemről a téma zárva, nem akarok ebből kellemetlenséget, magamnak vagy másnak)L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
atti29
tag
Sziasztok!
Nagy az öröm hiszen megérkezett tegnap a fülesem és ugyebár a Ti ajánlásaitokkal (soundMagic E80s) !
Először is köszönöm a segítségeteket ,mert tuti nem vettem volna meg ezt mivel nem is tudtam,hogy létezik!!
Jah és sok köszönet a Muzixnak is ,a gyors precíz ügyintézésért! (1 nap alatt megkaptam a fülest,futárral)
Nah tegnap hazaértem első dolgom kézbe vettem a dobozát és nyersen tetszett amit láttam .
Egyből csomagoltam és meglepődtem mennyi "alkatrész" jár hozzá ! (7 pár fülgumi,3 pár Comply memória szivacs,pc adater,bőr tok)
Gyorsan kiválasztottam a számomra fülbe illő gumit ,aztán szemügyre vettem a kicsikét ..
A kábelezése Nekem kicsit fura,mert nem volt még ilyen fülesem amin csavart kábelezés volt de majd megszokom és nehezebben törik ,ahogy olvastam szóval Megfelel !
A jack dugasz is tetszik ilyenem se volt amin nem 90 fokban,hanem 45 fokban döntött ,aranyozott és fém házas,szóval strapabíró és minőségi!
A "zajongó" része és nagyon tetszik fémházas a megfelelő gumival tökéletesen passzol a fülbe !
Jelenleg egy iphone lesz a forrás,ameddig nem sikerül beszereznem egy fioo M3-t ,azt olvastam nagyon minőségi masina és árban is emberi !
Egy Vox nevű lejátszót fogok használni az apple losslessek lejátszására.
Eddig kb 7-8 órát járattam a fülest : pinknoise,whitenoise(stereo),brownnoise(stereo),brownnoise(stereo +60HZ) ,ezek 1 perces periódusokban egymás után repeat !
A lényeg pedig ,hogy nem bírtam és meghallgattam pár zenét alacsony hangerőn de hát azt kell mondjam ,hogy ..
A mély hangok számomra már most eszméletlen szépen és dinamikusan szólnak azt tetszik még nagyon ,hogy alacsony hangerőn is van ereje dinamikája !
A közép is nagyon tetszik nem nyomja el a mély és csak jobb lesz ..
A magas is szépen szól de még érezhetően nyers de ez is javulni fog !
Ami még meglepett olyan hangokat is hallok ami az eddigiek során nem "mutatott" meg egyik füles sem !
Egy szó mint száz tökéletes vásár volt!
Biztos van ennél jobb de Nálam eddig ez a favorit !
Elnézést ,hogy ilyen hosszú lett és nem egy profi írás ![ Szerkesztve ]
-
-
burjancsaba
csendes tag
Sziasztok!
Néztem az összefoglaló guidot és megtetszett a Xiaomi Piston 3.De néztem sok helyen megoszlanak a vélemények pl Amazonon sok a FAKE. Tehát csak az lenne a kérdésem hogy honnan lehetne ilyet megbízható forrásból rendelni?Vagy Itthon hol kapható esetleg?
Előre is Köszi! -
titán
válasz MaxxDamage #64200 üzenetére
Tegyük tisztába a dolgokat a V10, meg a többi hasonlóan működő telefonnal kapcsolatban.
A V10-ben két külön, fix erősítésű füles előfok van. Az egyiket akkor kapcsolja, ha kis impedanciát érzékel, a másikat nagy impedancia esetén. Azért van ez a kettősség, hogy megfeleljen az eu-s hallásvédelmi szabályoknak (emiatt gyenge az ak dapok kimenete is), mégse legyen gondja egy nagyobb feszültséget igénylő fülessel sem. A Meizu Prók (és szerintem a többi dap-funkciós kínai telefonok) is pont ugyanígy működnek. A V10-ben a két opamp teljesen különböző, és a megfigyelések szerint a nagyimpedanciás álláshoz rendelt opamp amellett, hogy nagyobb gainje, kicsit jobban is szól. Ezért találták ki, hogy ha egy nagyobb ellenállással behazudnak egy nagyimpedanciás fülest (jackdugóban két mezei ellenállat), majd a lejászás eljén a műterhelést kihúzzák, és bedugják a fülest, akkor a nagyimpedanciás állás megmarad a kisimpedanciás füles ellenére. A Meizukben egyetlen fülesmeghajtó opamp van, csak a gaint állítja a két állás, emiatt ott ilyenre nincs szükség.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Dinter
addikt
Mi a különbség az eredeti és hamisítvány Comply párna között? Hol van aliexpressen kívül (paypallel fizetnék)?
-
Lambrusco
újonc
Sziasztok!
Új fülhallgatót szeretnék zenehallgatáshoz venni, amelynek kiválasztásához a segítségeteket kérném.
Kritériumok:
Leginkább a mély hangokat emelje ki
In-Ear típusú legyen, sima kialakítással
Jól zárjon, ne essen ki könnyen a fülemből
Max. 3000-4000 Ft értékben
Lehetőség szerint jól nézzen ki és hosszú ideig bírjaNem tudom, hogy ilyen feltételekkel kapható-e viszonylag jó minőségű fülhallgató?
Én találtam párat a következő márkákból (típust most nem írtam egyikhez sem, mert nem tudom, hogy szabad-e):
Pioneer
A4-Tech
Arctic Sound
Philips
JVC
Trevi
TDKElőre is köszönöm a segítségeteket!
-
tknof1871
őstag
válasz #16820480 #64156 üzenetére
Ha a csipesz működik, akkor ráteheted a kábelre szerintem simán, ahogy mondjuk a ruhát felteszed a szárítókötélre
Többszöri próbálgatás után ellenkező véleményt kell elfoglalnom. A csipesz hiába működik, a horog kell.
A hibátlan shirt clip (vagy magyarul csipesz) és a kábelt tartó és korlátlan 1 tengelyes forgó mozgásra képes horog mint koncepció jó. Nagy szolgálatot tesz. Pótolhatatlannak latrom, szerepét maradéktalanul semmi sem tölti be.
Szégyen a Mee részéről, hogy azt a horgot olyan gyengére alkotta meg, hogy a csipesz első és egyben óvatos áthelyezése a kábeltartó horog végleges megsemmisüléséhez vezetett.
Inkább fogok egy nagyobb ruhaszárító csipeszt és egy jó duct tape-el arra rögzítem a kábelt. Nem fog forogni, de ez legyen a legnagyobb baj.
Valamit távibbra is fenntartom, hogy szükség lenne egy nem veszélyes drótra, amit úgy lehet a fejre tekerni, hogy megtartja alakják. Feltámaszkodik a két fülkagylóra és a tarkóra, a száj előtt véget ér és a headseet mikrofonját a száj előtt fel lehetne csíptetni rá.
Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió
-
thingol
tag
-
MaxxDamage
félisten
válasz f4lcon #64220 üzenetére
Sokat nem változtat, igaz!
Inkább ez csak egy elméleti opció csupán....L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
addikt
válasz MaxxDamage #64212 üzenetére
a véleményem, hogy engedd el ezt a kimeneti impedancia dolgot.
ahogy sheratan is leírta félreértelmezed a telefonod funkcióját.azért van benne olyan, mert ha van egy fejesed most, amit mindenképpen a telefonról akarnál hajtani akkor legyen lehetőséged (több-kevesebb kompromisszummal) nem azért, mert ez a másiknál egy JOBB mód.
amit most csinálsz, attól csak az lesz, hogy nem a telefonod veszi gyengébbre a jelet default, hanem egy ellenállás lecsökkenti az erősebb jelet. de utána a fülesedig pont ugyan annyi fog eljutni. hogy az elejétől 10 egység megy át, vagy a telefonból 20 megy ki és az adaptered után csökken 10-re szerinted min változtat?
“The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt.” - Bertrand Russell
-
M@rdel
őstag
válasz #43960832 #64215 üzenetére
Talán ez. Xiaomi Hybrid
Van róla pár vélemény a fórumban, olvass vissza. / és majdnem magyar webshop(#64202) helltp Szerintem belevághatsz a Zirconba, azért még nem bass head, legalább is nekem.
A kínaiak közül /van egy pár KZ-m/ az egyik kedvencem. Általában mindenkinek tetszik a hangja.[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz #16820480 #64216 üzenetére
Zala-Megye (Nagykanizsa és körzete) a lakóhelyem (tart.helyem - még Zalaegerszeg)
L
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #64211 üzenetére
Ki kellene próbálj néhányat. Attól függ merre laksz, de szerintem BP-en nem túl nehéz feladat ez, az ajánlottak nagy része van valakinek a tulajdonában legalább, ha boltban nem is találnád meg őket.
-
MaxxDamage
félisten
Köszönöm!
L
-
Nigér
őstag
No, "nesztek", itt van az igazán vezetéknélküli füles...
Nem óccsó...lumiapeiz:
Nem nyert, itt van például ez a 75 Ohm-os TDK füles
[ Szerkesztve ]
-
MaxxDamage
félisten
válasz BigBlackDog #64209 üzenetére
Megnéztem a gyártói oldalon és max 47 Ohm -os füles van... Headphones & Headsets (technical data)
L
-
MaxxDamage
félisten
válasz #16820480 #64208 üzenetére
Már gondolkodtam a cserén (mivel az IE-7 nem mai darab..) de még nem tudom mire lenne érdemes cserélni (mai gyártástechnology)
(#64209) BigBlackDog: jónak nézem, nem is drága , de nekem füles kellene, nem ilyen "fejes" (hasonló paraméterekkel rendelkező)
L
-
törölt tag
válasz MaxxDamage #64207 üzenetére
Hát, nem akarom mondani, hogy az IE7 ennyire gyenge, de elképzelhető, hogy nem tud sokkal többet kihozni belőle a jobb DAC sem, a BT fülesnél meg ugye a telefonban levő DAC semmit nem csinál, az külön rendszer. Esetleg próbálj ki egy másik fülest, hogy az hogyan szól.
-
MaxxDamage
félisten
válasz #16820480 #64204 üzenetére
& BigBlackDog : Igazat megvallva, nekem az az észrevételem, hogy alap esetben a BT-s füles és Jack csatis IE-7 között hallható különbség ha van is, akkor az nagyon minimális... (szerintem) és pont ezért akarom kipróbálni az elérhető "legjobb" tartomány elérését. (ez csak egy próba lesz)
L
[ Szerkesztve ]
-
BigBlackDog
veterán
Szerintem inkább hallgasd élvezettel a zenét rajta és ne görcsölj ennyit a színmélység és az impedancia kapcsolatán!
Egyébként, meg jó eséllyel a nagyobb erősítés = nagyobb torzítás esete fog bekövetkezni (mivel ideális erősítő nincs a gyakorlatban), bár valószínűleg nem fogod meghallani.
32 bithez van zenei anyagod is? Mármint olyan felvétel, ami tényleg 32 bites és nem csak a CD-ről lett lehúzva 32 bites flacba. Mondjuk én a 24-32 bit között komolyabb rendszereken sem hallottam különbséget, de nekem nem túlzottan kifinomult azért a fülem hifis körökben.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
De ha megy a 32bits DAC mód, akkor mi a probléma még? A high-gain azt jelenti, hogy nagyobb lesz a végfok erősítése, hogy a nehezebben hajtható füleseket/fejeseket is meg tudja valamennyire tolni. Az IE7 nem nehezen hajtható, erre te most csakazért is csinálsz belőle egy nehezen hajthatót, hogy a telefon átváltson nagyobb erősítésre?
Örökérvényű autós példával élve: van egy jó kis M3-ös BMW, ami simán megy városban 1-2 ezres fordulatszámmal járatva, nem terhelve a motort. Erre ráakasztasz egy három tonnás utánfutót, mert úgy jobb lesz vezetni, ha 5-6 ezer rpm körül pörgeted?
A high-gain mód csak a kimeneti teljesítményt növeli meg, aminek egy jó része így a közbeiktatott ellenáláson fog eltűnni hő formájában, valószínűleg láthatóan jobban fog merülni a teló, és ha szerencséd van, akkor a placebo hatás miatt egy darabig el fogod hinni, hogy jobban is szól
-
MaxxDamage
félisten
válasz malphitee #64201 üzenetére
Ha nem is nagyobb hangot, de szebb minőségben hallható majd a jobb zene (.flac vagy egyéb formátum, 24/32 bit zenei forrás..) pl.
Majd többet tudok mondani, ha megjött a kellék ennek az eléréséhez
L
-
helltp
aktív tag
Sziasztok, fülhallgatót keresek. Alapból fejhallgatót használok, de sajnos nem fér a napszemüveg mellé, így nyárra kénytelen vagyok váltani. Az előző fülhallgatóm egy Piston 2, annak a hangja megfelelt nekem, de elég kényelmetlen darab így nem is bántam amikor barátnőm lenyúlta.
Igazából utcára most egy Sony V55-öt használok, annak a hangjával is meg vagyok elégedve, olyasmit keresek csak fülhallgatóban. Leggyakrabban klasszikus rockot, punk-rockot, indie popot meg glitchet és electroswinget hallgatok, így leginkább a V karakter lenne jó, csak a mély ne tegye tönkre a közepet (a sok méllyel nincsen bajom, csak a túl sok mindenre rámászó méllyel). Árban max 5e Ft-ra gondoltam.
Nagyon szemezek a Rock Zirconnal, legszívesebben ezt venném, de tartok a túl sok mélytől, szerintetek mennyire különbözik hangban a Piston 2-től. Vagy vegyek inkább Piston 3-at? Vagy van még valami alternatíva ebben az árkategóriában?Aki másnak vermet ás, az a stack pointer...
-
malphitee
senior tag
Nyilvân sokkal dinamikusabb , teltebb hangokat,nagyobb hangerőt várhatsz a nagyobb erőtöl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Politika
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Autós topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 12 és 12 Pro duplateszt
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- További aktív témák...
- Volkswagen Passat 2.0 TDI DSG LED facelift, új vezérlés, sérülésmentes
- Dell Latitude E6330 laptop (14/i5-G3/8GB/320HDD/MagyarVilágítós)
- Fujitsu Lifebook E752 laptop (15,6/i3-G3/4GB/320HDD)
- Lenovo Thinkpad L390 laptop (14FHD/I3-G8/8GB/256SSD/Win11)
- Apple iPhone 13 Pro 128GB - Sierra Blue + Sok Kiegészítő
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest