Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Zsiráfnyál

    aktív tag

    Sziasztok,

    Megjött a Xonar U7 külső hangkártyám, ma még csak a füleseimet dugdoshatom rá, a hangfalammal átalakító hiányában csak holnap fogom tudni használni, igazából az lesz rajta majd az elsődleges eszköz.

    Na most, van nekem egy halom TRS csatlakozójú fülesem, és egy TRRS csatlakozójú Xiaomi Piston 2-m. Ha a sima TRS-eket dugdosom bele, kiválóan működik a dolog, ellenben a TRRS-es Piston nem hajlandó normálisan megszólalni, csak ha egy fél hajszállal kijjebb húzom a kábelt, azaz nem nyomom be teljesen, de akkor is érződik rajta, hogy nem csatlakozik rendesen.

    Egy kép, az egyértelműség kedvéért : [link]. A piston-nak van egyel több gyűrűje a többinél.

    Gondolom nekem egy (mindössze 3.500 Ft értékű :(( ) TRRS - TRS átalakítóra lesz szükségem, de nem is ez a kérdés, hanem hogy pontosan miért is ? Nem titok, nem vagyok nagy szakértője a témának, ennek a két fajta csatlakozónak a létezéséről és bő 5 perce szereztem tudomást. Alaplapi hangkártyán és mp3 lejátszón egyformán szól a két füles (mármint nyilván nem, de úgy értem mindkettő teljesen hozza a maga képességeit), Xonar U7-en viszont a TRRS nem használható. Miért van ez ?

Új hozzászólás Aktív témák