- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen videókártyát?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen házat vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
-
PROHARDVER!
Kedves érdeklődők! Ez a topik a vezetékes fülhallgatókról szól. A vezeték nélküliek topikját itt találjátok: Vezeték nélküli fülhallgatók. Kérünk, hogy a kérdések előtt olvassátok át az alábbi összefoglalót, ahol támpontokat találtok a hatékony kérdezéshez. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
crazygoat
tag
Még annyit ogy iAudio G2-es meg tud hajtani egy ilyen fülhallgatót?
-
crazygoat
tag
Hy Everybody!
Az lenne a kérdésem hogy egy Seni HD202 az jobb-e mint a fülbedugósok, mint pl a Koss Plugja, vagy a Sony EX71 vagy ilyesmik.Utcai használatra lenne, és nem tudom eldönteni hogy milyet vegyek.Nagyon nem zavarna hogy utcán is fejhallgatóban mászkálnék, de legalább zárt lenne és nem kell folyton bömböltetnem hogy halljak valamit.De viszont egy 202-es olcsóbb mint egy Plug.Ha segitenétek hogy hangzásilag, minőségileg, élyekben, magasakban melyik a jobb, azt megköszönném.És mennyi kölünbség van a HD201 és 202 között?Nyáron a melegben nem meleg az ilyen zárt fejhallgató?Előre is kösz minden hozzászólást! -
WN31RD
addikt
válasz
cherockee #246 üzenetére
''azt tudom mondani hogy körül is lehet nézni.''
Persze, körül is kell nézni, de fejhallgató nélkül is körül kell nézni. Pont az a lényeg, hogy zárt fejhallgatóval is hallod a gépjárműveket, tehát ha nem nézel körül, akkor is alig vagy rosszabb helyzetben, mintha fejhallgató nélkül nem néznél körül.
''télen-nyáron való napszemüveg-füles hordás, és sose mondta senki hogy hülyén néz ki rajtam''
Nekem mondták már, amikor így mászkáltam én is, de nem törődtem vele...
''Be akarok majd újítani egy szintén zárt fülessel''
Ajánlom figyelmedbe a Beyerdynamic DT770(Pro)-t. -
cherockee
aktív tag
egyetértek, tény, zárt füles a beszédhangot szedi ki. legalábbis a sennheiserek nagy része. Én most épitek egy -40 decibell csökkentő fülest, és arra hogy
''Én mindenképp nyitottat vennék - utcán használva nincs kedvem pár mélyhang kedvéért meghalni (busz, autó, gázolás).''
azt tudom mondani hogy körül is lehet nézni. Lakásban való használatra nem feltétlen kell zárt füles, csak ha koleszos az ember mondjuk, és a szobatársak beszéde nem asszonál szépen az énekkel. De a zárt füleseket kültéri alkalmazásra találták ki. Szerintem.
a napokban olvastam nem egy tanulmányt, amiket nem kevés kutatomunkával találtam. Röviden: aki az mp3 lejátszókhoz a gyári füldugót használja hosszutávon mintha sztálinorgona mellett állna 1 évet (sztálinorgona = katyusa, rakétás löveg, ami kb 70-80 decibellel ordibált. csak megjegyzem hogy ez valahol egy picit a halláskárositó határ felett van...). Gondoljatok bele, háttérzajban mindenki felnyomja a hangerőt. Minnél közelebb van a füledhez a hangszóró annál jobban üt.
Ilyenkor jön majd hogy huuu de milyen hülyén néz ki egy hifi füles az ember fején ha az utcán sétál vele. Meg jöhet az is hogy de a nagy füleseket nem birja ki egy mp3 lejátszó, mind hangerő, mind pedig feszültség ügyében. Mind2re azt tudom mondani hogy már 3 éve iylen fülesekkel hallgatom a zenét, eleinte egy 5510esről, egy telstar AAA elemes mp3 pendriveról, egy iaudio4esről, most egy PDA-ról. Hangerő tekintetében nincs gond, minőségben se, és hogy hogy néz ki: (kép helye) - hát nem csodálatos? Nekem védjegyem lett a télen-nyáron való napszemüveg-füles hordás, és sose mondta senki hogy hülyén néz ki rajtam...
én csak szóltam, hogy megsüketültök azoktól a buta füldugóktól.
szerk.: kihagytam hogy philips-thompson márkákkal kezdtem fülesek terén, a 10e alatti szériákkal, majd most kikötöttem egy sennheiser hd 201nél. kényelmesebb nekem mint egy 202es, moddoltam rá egy vastagabb szivacsot (másik régi fülesemét még ráraktam). Be akarok majd újítani egy szintén zárt fülessel, ami kicsit drágább, de ezzel sincs gond.
Nem sok márkát probálgattam, de a sennheiserek eddig nagyon beváltak. Bár a thompson hangja kicsit jobban tetszett, de messze nem volt ilyen kényelmes.
[Szerkesztve] -
WN31RD
addikt
''Én mindenképp nyitottat vennék - utcán használva nincs kedvem pár mélyhang kedvéért meghalni (busz, autó, gázolás).''
Marhaság. Nyilvánvaló, hogy soha nem használtál hosszabb ideig utcán zárt fejhallgatót.
Kell egy-két nap, amíg hozzászokik az ember, hogy minden halkabb, de utána gyakorlatilag mindent lehet hallani. Kizárólag a beszélgetés okozhat gondot: Ha be van kapcsolva a zene, akkor az lehetetlen, egyébként igen nehéz. A gépjárművek zaját viszont még bekapcsolt zene mellett (hacsak nem üvölt rendkívül nagy hangerővel) is kielégítő mértékben hallani fogod. Tapasztalatból írom ezt, hosszabb ideig használtam (illetve még használok is) nagy zárt fejhallgatót és zárt, füldugószerű fülhallgatót is közlekedésben.
Megjegyzem, én tömegközlekedésbe vagy forgalmasabb utcára kizárólag zárt fejhallgatót mernék vinni. Ha ugyanis nyitottat használsz, akkor ahhoz, hogy halljál valamit a zenéből, olyan mértékben hangosra kell venni, hogy az hosszabb távon egészen biztosan komoly halláskárosodást okoz. Ezzel szemben egy normális zárt fülest nem sokkal hangosabban hallgat az ember az utcán mint egy csendes szobában. -
WN31RD
addikt
Shure E3c vs. Etymotic ER-6i összehasonlítás, érdemes megnézni: [link]
A Koss The Plug-nak tényleg nagyon erősek a mélyei, ellenben a hangja egyébként szerintem borzalmas. Egy Sennheiser MX400 pl. nagyságrendekkel szebben szól (persze utóbbi nyitott, nem ugyanaz a kategória, azért hoztam fel példaként, mert közismert és nagyon olcsó). Ugyanakkor sokan vannak, akiknek a Koss The Plug hangminősége is megfelel, tehát akár érdemes lehet kipróbálni (pl. a húgomnak tökéletesen elég a Plug, de ő ilyen szempontból (hangminőség) igénytelen). -
vili13
őstag
''Kivitelre nagyon a Sony-hoz hasonlít ez a Senni''
Hasonlít, de az Sony EX-ekkel és a Koss Plug-okkal ellentétben nem zárt, hanem NYITOTT rendszerű! (szvsz: sajnos)
De mindenképp jó hír - már kezdtem azt hinni, hogy kénytelen leszek Shure fülesre (mondjuk minimum e3) költeni egy új lejátszó árát...
Akkor hát kíváncsian várjuk az első tapasztalatokat, valamint a CX-400 és CX-500 megjelenését. -
Kolbee
tag
Zsír! A mély jelen van, ahogy kell, dübörög is, búg is, mikor hogy kell neki. De ha föltölom az EQ-t akkor atomdurva gengszterbasszust is csinálhatok neki. A közép meg a magas úgy tűnik, mintha nem lenne olyan erős, mint a Panasonic fülesemben (RP-HV288), viszont mintha finomabb, tisztább lenne. MPIO FY500-zal hajtom, teljesen tiszta hangja van minden hangtartományban, magas hangerőn sem torzít semmit. Jó vele a S.O.A.D., Sade, Yonderboi, Emil Rulez, Mars Volta, Casio Samples meg minden. Szokatlan, hogy hallom a rágást meg azt, hogy a zsinór hozzáérve a kabáthoz mindig surlódik, de meg lehet szokni. Szóval király a cucc!
-
DM-Fan
nagyúr
Sztem hamarosan itt lesz, ha már a honlapon fenn van és már be is van árazva. Mondjuk én max. kipróbálom, mert egyelőre jól elvagyok a Plug-gal. Kivitelre nagyon a Sony-hoz hasonlít ez a Senni, remélem nem ugyanabból a szar anyagból készül a kábel. A hangszóró-egység gyakorlatilag kopp ugyanaz, szal sztem hasonlóan szólhat, mint az EX-ek. (bár nekem az MX-es Senni-k hangja sem jöbb be annyira, mint az alap MDR-szériáé, szóval, még lehet, hogy csalódni is fogunk).
Igen, én is jobban örültem volt egy egyenes-mini-jack-nek, ami természetesen aranyozott kéne, hogy legyen. Könyörgöm, mikor már a G3-hoz kapott olcsó kis Cresyn füles is arany mini-jack-es, akkor egy ilyen miért nem tud az lenni? (nagyon nem egy kategória) Ha már két színben nyomják, legalább az egyik lenne olyan.
Előre látom, hogy majd jön a CX-400-as minimum 75 $-ért, és az már olyan lesz.
[Szerkesztve] -
Kolbee
tag
válasz
Shiroi Neko #231 üzenetére
Ez mikor jön? Remélem hamar, mert akkor ti gyorsan le is tesztelitek amíg tönkremegy az EX51-em, és akkor el tudom dönteni, hogy cserélik, vagy elállok a szerződéstől és veszek egy CX300-at.
-
Shiroi Neko
csendes tag
-
DM-Fan
nagyúr
Viszont bosszantó, hogy nem aranyozott a csati. Egy ilyen árfekvésű fülesnél ennek már alapvetőnek kellene lennie. Miért nem gondolkoznak a Sennheiser-nél?
Nem szeretnék úgy járni vele, mint a múltkor a nem aranyozott csatival. -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Shiroi Neko #231 üzenetére
Hmm...
Ez így egyelőre nem tűnik rossznak. Nagyon ideje volt már, hogy csináljon a Senni is egy ilyet, mert ezen a téren nagyon le vannak maradva, pedig az igény nagy. Ha jól szól én is veszem, bár elég jó ez a Plug is ám. Sztem sokan alaptalanul szólják le. A középfreki abszolút nem olyan kevés benne, a magas meg szerintem még pont az elfogadhatóság keretein belül van. Kellemesen szól. -
Shiroi Neko
csendes tag
Sennheiser’s suggested retail price of $49.95.
Frequency response: 18hz - 21kHz
Cable length:symmetrical, L: 170 mm; R: 510 mm, (850 mm divider to plug)
Impedance: 16 Ohm
Sound pressure level (SPL): 112 dB (1 kHz, 1 Vrms)
Jack plug: 3,5 mm stereo (angled)
Ear coupling: intraaural (ear canal fit)
Transducer principle: dynamic, open
[Szerkesztve] -
B-ci
csendes tag
Tudtok olyan típust ajánlani, ami kifejezetten távirányítóhoz való? (Egyenes csatlakozóval)
Sony MDR-EX71SL és Sennheiser MX400RC típusokat találtam.
Ezeken kívül más?
Valaki? -
ithomas
őstag
Nos srácok,nagy hírem van!
(legalábbis én nagyon örülök neki)
Nem rég nyavajogtam hogy miért nem lehet egy normális zárt rendszerü fülest kapni!
-A Koss The Plugnak bika a mélye,de fos a közép és magas tartomány!
-A Sony EX 51/71 hiába szép és jó,és megfizethető,ha 3 hónap múlva szétfoszlik...
-A Shure E2C itthon nem kapható...meg amúgy is kifizethetetlen!
Kérdeztem én annó miért nem képes a Sennheiser gyártani ilyen rendszerü fülest,mert az biztos nagyon frankó lenne!
Azt nem tudom hogy frankó-e,mert még nemhogy kipróbálni nem tudtam,de még egy árva tesztet se olvastam róla,de azért mindenképp jó dolog hogy ők is kijöttek egy ilyen tipusu fölbedughatossal,melynek a neve :Sennheiser CX 300
Kiváncsi leszek a hangjára és az árára egyaránt,de sztem itthon is kapható lesz,gondolom a
Basysnál mindenképp!
Üdv. -
Speeedfire
félisten
Helósztok!!
Hol lehetne fülhallgatókról hangzás tesztet olvasni?
Nagyon érdekelne a dolog!!! Amit az elején raktak ki az is jó de én ennél jobbat szeretnék!!! Ahol a hangtartományokat is kijelzik! Pl: hangsávokkal!
Ha valaki tud ilyet akkor ne habozzon, írjon!
Előre is köszönöm! -
mouse1
csendes tag
-
mouse1
csendes tag
Helló!
Valaki tesztelte már a Koss SparkPlug-ot? Ez jobb, vagy rosszabb mint a The Plug? Ahogy nézem árban nem nagyon térnek el (kivéve persze Magyarországon).
Apropó ár. A Plug-ot hol lehet itthon kapni lehetőleg boltban? Eddig csak a Thomson online-on láttam 6800-ért, a másikat meg pixmania-n 5000-ért. Szóval nem tudom melyiket vegyem. Kipróbálni ezeket ugye nem lehet, úgyhogy nem tudom, hogy a drágább-e a jobb. -
DM-Fan
nagyúr
Én ezt írtam:
''a magas tartományban kicsit gyengébb, de a mély- és a középtartomány kárpótolnak a soványabb felharmónikusokért''
Ezt az Ex-71-essel való összehasonlítás kapcsán írtam, de annál a típusnál meg köztudott, hogy túlzottan is sok a magas. Mivel a fülem hozzászokott a Sony hangképéhez, eleinte valóban furcsa volt a Koss. De csak megszokás kérdése, és egyébként teljesen rendben van a magas tartománya is. Annyi van, amennyi kell. A Sony-k után meg csomószor csengett a fülem pár percig a sok magastól és az EQ-val kellett utána-korrigálni.
Én csak ajánlani tudom a Plug-ot, mert olcsóbb is, mint a Sony, jobban is szól és masszívabb is. Ez tuti nem mállik szét pár hónap alatt.
[Szerkesztve] -
Deluxe00
senior tag
Nem feltétlen Shure kell hanem egy nagyon jo füles, és ipodhoz ezt a shure e2c-t meg az etymotic 6i-t ajánlották, mind a kettöröl superlativumokban elöadott review-t néztem!
Kérdés h meghallani-e azt az 50 eurot...na mind1 alszom még rá!
Azért örülök h az e2c télleg ilyen jo mint ahogy mondod -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Deluxe00 #219 üzenetére
Jó kérdés!
Eddig csak egy E2c-t, illetve egy E3c-t volt alkalmam kipróbálni. Nagyon-nagyon jól szólt mind a kettő, szinte nem is hallottam hirtelen lényegi különbséget. (biztos, hogy van, csak annyira tüzetesen nem volt alkalmam tesztelni). Az Etymotic-kal kapcsolatban viszont még nincs tapasztalatom, így arról véleményt mondani nem tudok. Egy biztos: nekem untig elég volna egy E2c is, de 25k-t nem szánok egy fülesre (pláne, mivel úgyis a hétköznapi közlekedéshez használnám). Nekem bőven megfelel a Plug is, annak is nagyon dinamikus hangja van, és valami fergeteges mélyeket produkál.
Szóval ha engem kérdezel és mindenképp Shure-t akarsz, akkor vedd az olcsóbbikat, nem fogsz benne csalódni.
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
Én meg igenis ajánlanám a Koss The Plug-ot! Ezerszer ráver bármelyik Sony-ra. Máskor olvasd végig a topicot, mert pár HSZ-el ezelőtt már leírtam mindezt:
[link]
Zabla: kíváncsi vagyok, mit olvastál a Koss The Plug-ról, ami alapján rossznak titulálod. Volt már a füledben? És annak volt már a fülében, aki negatívan írt róla? Sztem ebben az árkategóriában a legjobb zárt rendszerű füles! Ennél csak a Shure és társai a jobbak, de mint tudjuk azok meg 25.000 Ft-tól indulnak. Ja, egyébként meg más gyártónak nincs is zárt rendszerű fülese, csak a Sony-nak az Ex-51/Ex-71 és társai, de arról meg a már belinkelt HSZ-ben is leírtam a TAPASZTALATOKON alapuló véleményemet. Ezerszer jobb a Koss!
[Szerkesztve] -
golyani
őstag
[link]
én ezt néztem.
mediába 5k a sárga hangerőszabályzó nélküli.
kérdés megéri-e váltani MX300-ról??? vagy várjak még -
Deluxe00
senior tag
Etymotic Research 6i vagy Shure E2c??
Az elsö 50 euroval drágább, de vmiért azt érzem h jobb is...ti melyiket választanátok? -
infectedmann
őstag
Őt néztem ki magamnak:
Sony- MDR-NX1
Nyitott típus: Nem
Dinamikus típus: Igen
Kapacitás (W): 1.0
Meghajtóegység (mm): 9.0
Membrán: PET
Frekvencia (Hz): 6-23 000
Érzékenység (dB/W/m): 100.0
Mágnes: Neodímium (400kJ/m3)
Impedancia (Ohm): 16.0
Hangerőszabályozó: Nem
Kábeltípus: Sodrott OFC-kábel
Kábel hossza (m): 1.5
Csatlakozó: Aranyozott, egyenes minicsatlakozó
Tömeg (g): 4.0
Valaki esetleg nem tudja merre kaphatnék ilyet? MM? Saturn? vagy Tesco?Ósán? vagy marad a Sony márkabolt?
ezek alapján nem lehet rossz...
Ez pont jólenne az MP3 lejátszómhoz...
Igaz van egy Sony fülesem amit a Discmanemhez használtam, de nekem elég volt Discman-t zsebben hordani.
Akit érdekel egy Sony- MDR-E828LP [link]
Az írjon ímélt: infectedmann@partysite.hu -
infectedmann
őstag
MP3 lejátszómhoz keresnék nyakbaakasztós fülhallgatót ha létezik ilyen külön...
mert ami van hozzá az nem szól valami marha jól...
előre is köszi a segítséget -
Feléig elolvastam a topicot, tovább nem volt türelmem.
A media marktban láttam egy megnemmondommilyentípusszámú, KOSS fülhallgatót, ami nem a hagyományos ''Ear bud'' kialakítást követte, hanem volt a végén valamilyen tölcsér, ami belemegy a fülbe. Ez került 7500 ft-ba. Mi a véleményetek erről? Milyen lehet?
Ja, minidischez kellene.
[Szerkesztve] -
phob!a
csendes tag
Szia! Nekem is EX71-em van és eddig hál istennek semmi baja. Igaz még csak 1 hónapos.
Most hogy olvastam a hozzászólásodat elkezdtem kicsit parázni hogy mi van ha én is így járok. Úgyhogy az lenne a kérdésem minden hozzáértőhöz, mivel vagy hogyan óvhatnám meg a kábelt a szétmálástól?Vagy nincs megoldás és jobb ha már most elkezdek új füles után nézni?
Válaszotokat előre is köszi!
-
B-ci
csendes tag
Végigolvastam a topicot, de az említett fülesen kívül csak a sennheiser mx400rc-ről találtam számomra megfelelő leírást.
Gondolom ezen két típuson kívül létezik még fülhallgató, ami hasonlít az említett típusokhoz. Például várom azoknak a jelentkezését, akinek távirányítós hordozható audio-kütyüje van (nekik gondolom hasonló fülesük van).
Ennyi. -
WN31RD
addikt
-
B-ci
csendes tag
Sziasztok!
Fülhallgatót szeretné kvásárolni hordozható minidisc-hez.
Elvárások:
- A csatlakozója ne legyen 90 fokban hajlított (távirányítóhoz szeretném használni)
- aszimmetrikus ''nyakbaakasztható'' legyen
- ne legyen horribilis az ára
Sony MDR-EX71SL-t néztem, az megfelel ezeknek a követelményeknek, csak 10 ropi körül van az ára.
Előre is köszi! -
KergeK@csa
tag
Hozzászólás törölve. Ne tedd fel ugyanazt a kérdést több topicban! A másik topicban levő hozzászólásodat meghagytam, inkább oda való a kérdés, nem ide. - WN31RD
-
cSuwwi
senior tag
Én is csak megerősíteni tudom a hiedelmet.
Bár nekem ''csak'' egy ~5 rugós fülesem volt (MDR-NE1L), nyakbaakasztós, de ~1 hónap használat után szintén szétment a füles kimeneténél mindkét kábel borítása. Simán a 2 vezetékkel szemezek, ha ránézek
Most akarok újat venni, én is zárt rendszerűt keresek. Létezik nyakbaakasztósból is ilyen zárt rendszerű? Vagy házilag kell fabrikálnom egyet? (mert eddig nem találtam, vagy csak rossz helyen kerestem) Ha vki tudna esetleg vmi ilyesmit mondani, azt megköszönném
[Szerkesztve] -
DM-Fan
nagyúr
válasz
Dávidxxx #203 üzenetére
Igen, a lejátszód tényleg ''cheap'' (a G2 eléggé alapmodellnek mondható az iAudio-k között), de ettől függetlenül nagyon jó.
Az MX-450 megfelelő lehet, de ezt abszolút a Te füledtől függ. Úgyhogy ilyet hülyeség kérdezni, mert én pl. abszolút nem estem hanyatt a Sennheiser MX szériájától, sőt, de ettől függetlenül sokan istenítik, és nagyon sokan használják. Szóval ez szubjektív dolog, de ha olvasod is a fórumot és nem csak írsz bele, akkor ez kiderül. Egyébként az MX-450 is a ''cheap'' kategória, nagyon is... -
DM-Fan
nagyúr
Ott van a Sharp leírásában:
Also suitable for non-4 Polar portable units
Szóval sztem jó az. Amúgy tényleg szimpatikus kis füles, de így egynapi használat után azt mondom, hogy jó bót vót ez a Koss is. Nagyon szépen szól, és én még nem hallottam ilyen mélyet semmilyen fülbedugós fülestől korábban. Az EX-71 simán elbújhat mellette. Nem is nagyon állítom 30-as fölé a G3-asom hangerőszintjét, mert belegajdulok.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topic összefoglalót!
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Elemlámpa, zseblámpa
- Robotporszívók
- Gaming notebook topik
- PlayStation 1 / 2
- Star Citizen
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Okos Otthon / Smart Home
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- További aktív témák...
- 4K gamer PC ( +Sok ajándék)
- Synology 3.5" 8TB SATA3 HDD (HAT5310-8T) Új, bontatlan, garanciával!
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- Új, bontatlan, iPhone 16 Pro Max gyárilag kártya-független, apple világgaranciával
- Csapj le az új MSI MPG B550 GAMING PLUS-ra most! 0% THM-RE is!
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Galaxy A34 5G 128GB mobiltelefon garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest