- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Tuning kezdőknek
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
csabyka666
veterán
válasz RedWing #9490 üzenetére
Úgy érted, hogy ha az akksit kiveszed, akkor adapterről sem megy? És közben ezzel az adapterrel másik noti ment?
Hát...ezesetben azt tudom elképzelni, hogy a csatlakozás környékén valami nem ok. Gondolom ezzel sokat segítettem...
Noti szétszed, csatlakozó megnéz, ha semmi fizikai hiba (törés...stb) nem látható rajta, akkor szervíz, vagy olyan hely, ahol foglalkoznak ilyennel.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz bmwgabor #9470 üzenetére
Tettél fel videokártya-drivert is? Ha nem, akkor ott a gond. Alapból csak valami videovezérlőt lát, a tényleges kártyát nem.
Ágdarálást, kaszálást, területtisztítást vállalok profi gépekkel! Elsősorban Zala megye és vonzáskörzete, de minden megkeresést meghallgatok. +36305633091
-
csabyka666
veterán
válasz want2techno #9465 üzenetére
Értem. Akkor nem memória, bár ki tudja. De ha kiveszed a ramokat, akkor is ugyanez a hiba? Szal' ugyanúgy viselkedik? 3-4 sípszó, nincs kép? Na, de végülis mindegy ez most.
Ha vga, akkor az szerintem alaplapcsere lesz, de gondolom ezt tudod te is. Amúgy ha egyik napról a másikra csinálta ezt, akkor valami hardverelem hibásodhatott meg, tehát ram, vga, alaplap. Túlfesz miatt, vagy tudomisén. Vinyó nem lehet, mert attól még el kellene indulnia, ha az nincs is benn...
Akkor csak próbálgassátok. De azért arra kíváncsi lennék, hogy mi a tünet, ha nincs benne ram...
MOD: Jah, szerintem esélytelen, de ötletnek nem rossz - köss rá egy monitort, akkor hátha tiltja a TFT-t...bár eléggé valószínűtlen, mert csak annyiban más, hogy a kijelzőt kikerüli, amúgy teljesen használja akkor is a videokártyát.
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
válasz want2techno #9463 üzenetére
Ha az akksit kiveszed, azzal sokat nem csinálsz, mert attól a BIOS nem felejt. Esetleg annyit tudnék mondani, hogy a BIOS elemét vedd ki (plusz az akksit is), és várj vele egy napot, hátha akkor visszaáll az alapbeállításokra. Vagy ha találsz rajta valami BIOS-reset-lehetőséget, akkor természetesen azzal próbálkozz.
Bár a sípolás + nincs kép az engem valamiért memóriaproblémára enged következtetni. Nem lehet esetleg, hogy megmozdult(ak) a memóriamodul(ok), és emiatt nem jó? Legelőször próbáld meg talán azt, hogy kiveszed a memó(ka)t, és úgy indítod el. Ha ugyanaz a tünet, akkor valószínűen ott a hiba. Majd ezután isztítsd meg a modul(ok) csatlakozását, és tedd vissza a helyükre - figyelj, hogy párhuzamosan legyen a foglalat a modul aljával, mert attól még simán belekattanik, csak épp' nem működik.
A laptop alján van egy szervíznyílás, vagy mi a neve, azon keresztül hozzáférsz a memókhoz.Kicsit össze-vissza írtam a mindent, talán eligazodsz rajta. Szal' először memóriavizsgálat!
Remélem segítettem...
[ Szerkesztve ]
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Tudom, hogy Amilo-s a topic, de felteszem itt a kérdésemet, mert nem találtam a többiben semmi használhatót.
Szóval: adott egy Esprimo V5515-ös laptop, benne egy "HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N" (ez egy LG) dvd-író. A firmware meglehetősen régi - 2006.12.11. a dátum, WP03-as verzió.
Frissíteni szeretném, és találtam is ehhez az íróhoz firmware-ket, de nem engedi lefrissíteni, konkrétan nem is látja az írót az új firmware.
Mint megtudtam, ennek az az oka, hogy más-más verziójú firmware kell a Fujitsu, DELL, HP...stb. notikban lévő "HL-DT-ST DVDRAM GSA-T20N" írókhoz.Tudna valaki küldeni nekem az enyémhez való frissítést? Köszi előre is!
u.i.: Hívtam az ügyfélszolgálatot, de nem tudtak segíteni.
-
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #8918 üzenetére
Ide még annyit, hogy a 2 memóriamodul megcserélése megoldotta a problémát. Így nem fagy...
(viccesek ezek a notik...)
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Bár a topic az Amilo notikra van kihegyezve, én mégis leírnám egy tapasztalatomat egy Esprimo laptoppal kapcsolatban.
Szóval: Fujitsu Siemens Esprimo V 5515-ös notiról van szó. Véleményem szerint van egy típushibája ennek a szériának. Annyi a lényeg, hogy két különböző méretű memóriamodult nem tud rendesen kezelni. Ez annyit jelent, hogy teljes egészében beolvassa, de tipikus memóriahibás kékhalállal véletlenszerűen fagy a Windows - legalábbis nálam ez volt.
3 giga memóriát tettem bele - 1 + 2 felosztásban, és jó pár napig szivatott, mivel a memóriateszt nem jelzett hibát, a modulok külön-külön működőképesek voltak.
Eléggé' alattomos hiba, utolsók egyike volt, amire gondoltam...
Remélem segítettem!
-
csabyka666
veterán
válasz csabyka666 #8899 üzenetére
Már nem aktuális, köszi!
-
csabyka666
veterán
Hali!
FSC Amilo Pi 2530-as notiból hogy kell kivenni a billentyűt? Olvastam a topicot, de nem találtam semmit. Légyszi írja le valaki pár szóban, hogy mi a titok nyitja.
Köszi!
-
csabyka666
veterán
válasz szimpláncsak #8751 üzenetére
Kicsit lemaradtam, de annyit tudok mondani (ha még esetleg nem mondta volna senki sem), hogy amennyiben két különböző órajelű memót teszel egy gépbe, akkor mindig az alacsonyabb órajelű memória sebességén fog ketyegni mindkettő.
Amúgy szerintem a DUAL nem is menne rendesen, azt csak úgy szokták ajánlani, ha 2 ugyanolyan modulod van, magyarán párban veszed, így egyezik a memória mérete, meg az órajel is - természetesen.
Remélem mondtam érdemlegeset...
-
csabyka666
veterán
Hát ez az! Ezt kérdeztem először én is, hogy valaki nem kódolta le "szemétkedés" céljából, de azt mondta a csaj, hogy senki sem használta rajta kívül.
Amúgy olvastam pár hozzászólást a témával kapcsolatban, és írták, hogy náluk is "magától" lekódolta a noti a BIOS-t.Lehet, hogy van benne valami...
Amúgy szervíz lesz szerintem is!
Köszi köszi!
-
csabyka666
veterán
Üdv!
Segítség kéne...
Hoztak nekem egy FSC Amilo Pi 2530-as notit, hogy hekkeljem meg. Az a baja, hogy egyik napról a másikra BIOS jelszót kért (nekem némileg már itt sántít a dolog, hogy csak úgy magától csinálna ilyet...?), és így nem tudom bekapcsolni. Azazhogy bekapcsol, de még a post-nál kéri a jelszót. A BIOS-ba sem tudok belenyúlni, ott is ugyanez.
Hallottam, hogy vannak ilyen "joker" kódok, amikkel ki lehet ütni a kódot, de nem tudom, pontosan hogy működik ez.
Még arra is gondoltam, hogy kikapom az akksit meg az elemet pár napra, de szerintem a jelszó valami flash memóriában van, szal' úgysem törlődne...
Köszi a segítséget előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Napelem
- DIGI internet
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- További aktív témák...
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
- Lenovo X13 13,3" Gen1 i5-10310U 16GB 512GB SSD, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest