- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Kompakt vízhűtés
- Gamer headsetek a felsőkategóriából
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen széket vegyek?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobace
addikt
válasz KubanitoS #9044 üzenetére
Közben én is átálltam a 7-esre teljesen. XP-t már be sem kapcsolom. Szerintem is jobb a rendszer, 2-3 inkompabilitási dologba futottam eddig bele, de nagyon szép, gyors, és sokkal kevésbé idegesít mint a Vista. Játékokból a régi XPre telepített Kotor 2-t próbáltam innen indítva. Az ugyanúgy megy.
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
-
bobace
addikt
válasz KubanitoS #8906 üzenetére
Elég régi a hsz, de talán mást is érdekelhet a válasz, vagy észrevétel.
Több embertől olvastam, hogy a PA2548 (aka PA 2548) laptopon szaggatási gondjai vannak. Minő véletlen nekem is. A venti felpörgéséből, leállásából lehet hallani mikor van a gond. Ja én XP-t használok, de fent van a gyári Vista és a Win7 is, de azok alatt nem nagyon használom terhelve, szóval csak XP alatt van tapasztalat. Felraktam egy kis figyelő progit, ami nézi mikor hány Mhz-en fut a proci. Ebből ki is derült, hogy a gép saját magának veszi vissza az alap 2000Mhz-ről 800Mhz-re a sebességet. Valószínűleg hűti magát. A ludas program pedig az AMD processzor driver. Sajnos XP alatt nem lehet energiagazdálkodást használni, hogy mindig 2k legyen az órajel, neme veszi be a bele, csakúgy mint ahogy a külső programokat sem erre a célra. Úgyhogy lehet választani. Játék előtt uninstall a proc drivert, és nincs szaggatás. Nem tudom hűtésnek mennyire tesz jót mondjuk. Vagy nincs uninstall és akkor 20mp-enként 5 mp szaggatás.. Vagy fel sem rakja az ember. Ez is jó megoldás, ha akksiról nem nagyon használja a gépet, mert csak oda kell a driver, hogy ne zabáljon annyit a gép és tovább bírja. Én ritkán használom akkuról mégis fent van a driver, tekintve hogy még ritkábban játszok. Olyankor ha nagyon idegesít uninstall, reboot, játék, install A gyári Vista alatt gondolom be van építve a driverekbe a proc driver is, mert ott külön nem rakja fel, ott nem tudom mi a megoldás, viszont energiasémás progik biztos jobban mennek. XP alatt meg nem megy a Fn keyek többsége,mert ahhoz nincs driver, de minden máshoz igen.Amúgy nekem most egy éves a gép, eddig nem volt semmi baja, minden része hibátlan, az oprendszer így 1 évesen már elbírna egy reinstallt, csak lusta vagyok hozzá, mert túl sok a program fent, és 1 hét se lenne rá elég... Lehet ettől szaggat
[ Szerkesztve ]
Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
Én is 2548-ast használok, XP-vel a megszokás miatt. Nekem 2ghz X2 van benne, minden más ugyanaz, WoW-ot is jásztok vele akadásmentesen. A másik gép videókarija raidre nem lesz elég, ez is éppen.
-
bobace
addikt
válasz Kovamixi #7261 üzenetére
Proc Driver. Amugy szerintem ez nem egy kapcsolgatható feature.
-
bobace
addikt
válasz tomsics #7236 üzenetére
Én még amit leszedtem:
Pa 2548 egyéb driverek:
AMD Dual Core optimizer
AMD Processzor Driver
Az előző kettőt erről az oldalról.
És még a Touchpad drivert innen
A hangkártyához pedig innen
A funkciógombokhoz nincs driver, szóval Fn+Fx-ek nem mennek Xp alól, kivétel az F3.[ Szerkesztve ]
-
bobace
addikt
válasz tomsics #7234 üzenetére
Caps off...
Na pont a két legnagyobbat... Azokat majd jövő hétfőn tudom feltölteni valahová, emailban 100 megákat nem küldenék, ill. nem is tudok.
Az XP jobb, mert megszoktam és ismerem elég jól, A Vista meg szebb, de sokkal idegesítőbb dolgai vannak.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
válasz netmesterke #7220 üzenetére
Jól belőtted A Carbon kb. úgy fog futni. Én 8400-assal ugyanilyen kiépítéssel 1024x768 low és mid között.
-
bobace
addikt
Touchpadhoz meg próbáld ezt
-
bobace
addikt
Normál használattal kb. 2 óra. Persze az sem mindegy, hogy hány mah-os. Egy 4400-as viszi a 2 órát, de hiába rakok én egy 2000-resebe 6 cellát, már ha lehet, az soha nem visz annyit.
-
bobace
addikt
válasz Denyboygod #7136 üzenetére
Nem lehet, integrált
-
bobace
addikt
Hát nem tudom. Mivel még nem volt Fusi-m, az MSI pedig rendkívül jól kiszolgált, most mit mondjak. Mondjuk a Pa2548 már inkább középkat. szerintem, pár hónap múlva mondanék erről a gépről véleményt. A sok urban legendről majd személyesen győződök meg, vagy jobb esetben nem .
Elmondhatom, hogy az MSI-re vigyázva volt azért attól föggetlen hogy sokat ment, és egy kopás nem volt még csuklótámasznál sem. Elég gagyinak tűnt összeszerelés ügyileg, de az idő mást igazolt. A Fusi pedig pár napos, hibátlanul működik, még nyilván jól is néz ki, nem tudok nyilatkozni.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
-
bobace
addikt
Többnyire hűtéssel van baj, emiatt idő előtt mehet tönkre benne a cucc, meg az anyaghasználatot szokták mondani, hamarabb törik a zsanér stb. Ez a pa2548 ami nekem van most, nem tűnik olyan "hamarszétesősnek", elég masszív, remélem az is marad. A hűtés viszont lehetne jobb az az igazság. Made in Germany van az alján, remélem jobb mint ha kínai lenne.
Viszont van ellenpélda is ismerősök között, van aki már két éve használja munkagépnek és mégis pöpec.Nem az a szabadság, hogy azt teheted, amit akarsz, hanem, hogy nem kell megtenned, amit nem akarsz.
-
bobace
addikt
Eddig én is ezen a véleményen voltam, 1 évet tuti elmennek, afelől nyugodt lehetsz. Utána mi lesz, azt senki nem tudja, ezeknek ellenére most bepróbáltam egyet én is, remélem a legjobbakat, és hogy minden berögződésem dől Az ár elég meggyőző tényező volt.
-
bobace
addikt
Az én Turionom is 60 fok, most kb 10 perccel bekapcs után, szóval tök normális szerintem. Nekem full terheléssel a Pentium M-em fel tudott menni 90 fokra is. A Cel-M-em 85-re, szóval nekem nem meglepő.
-
bobace
addikt
1000 pontnak meg kellene lenni legalább eszerint. Én még nem próbáltam, majd jövö hét elején.
vwpolopg: köszi, megnézem. letöltöközpontos linkre gondoltál ugye?
[ Szerkesztve ]
-
bobace
addikt
válasz Pisszty #7080 üzenetére
Tegnap én is szert tettem egy ilyen kis jószágra. Nem mondom hogy az xp simán ráment,de sikerült végül, egy Vista és Xp is van Én simán leszedtem ezt a drivert és megy. Csak ki kellett várni amíg végigmegy minden telepítés. Ennyi volt.
Más: Pa2548-hoz XP alá touchpad driver és a funkcióbillentyűket működtető drivert van?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Milyen videókártyát?
- Windows 11
- Nők, nőügyek (18+)
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Asus A15 Gamer Laptop eladó ÁR ALATT!!!Ryzen 7 4800H/16GB RAM/1TB SSD/Gtx 1660Ti/ 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest