Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
deathtania
senior tag
Hähnel akksival van valakinek tapasztalata?
-
deathtania
senior tag
válasz Teasüti #33799 üzenetére
Nem, tv-ben nem ment le, gondolom az lenne a cél, hogy esetleg a következő évadot már megvegye esetleg valamelyik csatorna, nomeg azért van tapasztalatuk a kereskedelmi tévézésben, gondolom azért is próbáltak valamilyen hasonló formátumot összerakni. Amatőr/fél amatőrök a fotósok. Akikről tudom, azok biztosan nem ebből élnek, volt pl. mérnök, tanárcsaj, stb. Tehetségkutató a műsor, csak nem énkeseknek, hanem fotósoknak.
Ja igen, ha a "műsorvezető csaj"-ra gondolsz, az az Ördög Nóra, a Nánási felesége.[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz vihartigris #33793 üzenetére
Nánási yt csatornájára, minden héten csütörtök este kerül fel az aktuális heti adás a heti "szorgalmi" feladattal, amire bárki tölthet fel képet instára, és lehet nyerni egész faja cuccokat.
-
deathtania
senior tag
Media Marktban 368k most pár napig a T3. Ha esetleg valaki, most, csakúgy, stb...
-
deathtania
senior tag
válasz Mercutio_ #33766 üzenetére
Jogos persze, amit írsz, viszont itt vannak olyan családon belüli dolgok, hogy az X-E3 az enyém, az X-E1 az asszonyé, aki kb. évente 2 alkalommal veszi elő és használja a gépet egyelőre, így neki az kiválóan tökéletes, hogy elnyomogassa random, és befenyegetett, hogy nem lesz szex, ha el merem adni a gépét...
Idővel persze az is el lesz majd adva, ha esetleg 2-3-4 év múlva beújítok egy T4-et, vagy egy E4-et valamikor, és az E3-ért pénzmagban egy kicsit talán többet kapnék főleg úgy, hogy tudom, ha meglesz a T3, elő nem fogom venni az E3-at, ismerem magam.
Az E3-ért 16.140 expóval, dobozzal, tartozékokkal, jó állapotú (1100mA felett vesz fel töltést) gyári akksival mennyit lehet kb kérni? Kit-ben vásárolta anno az előző gazdája, áprilisban vettem meg kb. 2.989 expóval, XF18-55-el, de az obit azt megtartanám egyelőre. Novemberig volt garis, éppen most jár le, és kívülről is hibátlan, bőr tok van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Egy kis tanácsot szeretnék kérni gépváltás kapcsán, hátha Ti jobban ismeritek a piacot.
Alapeset: jelenleg egy X-E3-at használok, amit szeretnék T3-ra cserélni legkésőbb február végéig. A csere oka elég sokrétű (több feature, kihajtható kijelző, kereső máshol van elhelyezve, stb.), az időpont pedig azért adott, mert az OKJ-s gyakorlati képzést már azzal szeretném elkezdeni márciusban.
Körbenéztem neten, a legtöbb helyen (fotoplus, 220volt, stb) most kb 390-400e Ft körül van a készülék (gondolom a Fuji pénzvisszatérítéses akciója maitt), de sok boltban (edigital, emag, fuji hivatalos bolt, stb.) 470-490-es árcédulával van megszórva a készülék. Használtan sehol sem találok, ami lejárt hirdetést találtam, ott 320-340 körül ment el használtan a készülék.
Kérdés: szerintetek érdemes-e most megvenni 390-400 körüli új áron (akár egy 5,75%-os thm-es 10 havi részletre is, mert kb. 10e-el fizetek úgy többet), mert ez jó deal, vagy várjak még vele februárig, mert fog még a 390 is lejjebb menni?Az E3-at gondoltam, hogy meghirdetem eladni, mivel van mellé egy E1, azzal kihúzom februárig arra, amire szükségem van, szóval nem maradok semmiképp gép nélkül.
Köszi a válaszokat előre is!
-
deathtania
senior tag
válasz Matska #33425 üzenetére
T20/T2-n igazából nem, mert a T3/T30 volt az első ötlet az ilyen marhaságok miatt, mint a bluetooth meg a tapikijelző, amik nagyon megfogtak az E3-ban, a T2-ben meg ugye egyik sincs. Az X-H1 utólag jött be a képbe.
Igazából egyre inkább úgy érzem, hogy még egy kis várakozás, és a T3 lesz az előrelépés, valószínű jövő tavasszal... -
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Én tapasztalatra volnék kíváncsi.
Van most egy X-E3-am (szeretemimádompuszlok a gépet), de nagyon hiányzik a kihajtható kijelző (sajna tavasz óta, mióta megvettem a gépet egy porckorong elmozdulást diagnosztizáltak nálam, így a hajolgatással, földön fekvéssel stb. óvatosan kell szórakoznom...), így elgondolkoztam, hogy valami jobbra váltok. Nyilván egy X-T3 lenne a tuti, de arra nemigen van most keret, így kérdésként merült fel, hogy egy X-T30 vagy X-H1 lenne esetleg jobb választás, vagy szerintetek inkább várjak még egy kicsit, gyűjtögessek kb. még egy fél évet, és X-T3 legyen a befutó?
Plusz infó: április közepén vettem a gépet, a mai napig nagyságrendileg 10e expót tettem bele, és sokszor nagyon jól jött volna az a kihajtható kijelző...
Ha valakinek van konkrét tapasztalata a típusok közötti váltással, az érdekelne.
Köszi előre is! -
deathtania
senior tag
Nem akarok hülyeséget mondani, de pont nyaralás előtt frissítettem a 18-55-öt, és nekem úgy tűnt, mintha az AF nehézkesebben működött volna végig, de legalábbis szenvedősebbnek tűnt végig a fotózás, mint korábban.
Én arra fogtam, hogy béna vagyok, és még gyakorolnom kell sokat, meg hogy a fények sem voltak a leg ideálisabbak, de lehet, hogy az fw lesz az oka?
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz Mr.Csizmás #32863 üzenetére
Fujis csoportokban látom, hogy X-E1-el is fantasztikus képeket lőnek, aztán az csak 16MP. Attól, hogy valamit nem gyártanak tovább, nem kell temetni, jó kis gépek ezek. Én az X-E3-amat is és asszony X-E1-ét is nagyon szeretem, és meg vagyok velük elégedve maximálisan eddig. Fantasztikus gép mindkettő.
-
deathtania
senior tag
válasz #16820480 #32827 üzenetére
(#32827) sheratan Igen, ettől féltem én is.
18-55/f2.8-4 megvan, azzal egész jól tudok operálni, ezért gondoltam, hogy a 10mm-ig le kellene menni a nagyobb látószög miatt. Hétvégén voltam streetfotós workshopon, és a 18mm-el (ami ugye FF 27mm) szenvedtem helyenként, az oktató srác meg FF 15mm-en (ami nekem 10 mm lenne) kb. csodákat lőtt pár helyen. Egyszer feldobtam a 7artisans 7,5mm-es fisheye obiját, és hát na, ég és föld, de azzal meg nem lehet dolgokat megoldani.(#32828) s4tch A Laowa szimpatikus, de hát az ára annak is most horror. Ha manuál, engem annyira nem zavar, streethez amúgy is manuállal érdemes sokszor operálni, amikor várod a népeket elmenni, képbe kerülni, stb.
(#32830) Gercsa A Samyang 12/2 korrektnek tűnik, és nem tűnik vészesnek sem eglobalról rendelve. Körbe is nézek, hátha találok egyet.
Köszönöm szépen a tanácsot mindegyikőtöknek! Szerintem kezdésnek ezt a Samyangot belövöm magamnak.
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Szeretnék valami nagylátót X-E3-ra, 18mm alatt, 7,5mm fisheye felett.Néztem, hogy Fujiban van XF10-24, de használtan sehol sem találok (jófogás, hardverapró, Marketplace, Fujifilm/Fujinon adok-veszek, F.A.V., index fuji adok-veszek fórum).
Új ára egyelőre nekem horror (600 EUR külföldön/250ezer itthon).Nem fuji gyártósat nem találtam, hogy lenne FX kompatibilis. Vagy csak én vagyok a béna, és nem találtam?
Esetleg ilyenkor érdemes valami Canon/Nikon átalakítóval lőni valamit, vagy az nem a legjobb megoldás?
Van esetleg ötlet, hogy hol érdemes nézegetni, hol tudok találni esetleg ekkora látószöggel obit? Vagy tudtok valamit ajánlani?
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Nagyon-nagyon olcsón hozzájutottam egy 7artisans 7.5mm F/2.8 fisheye-hoz. Használ valaki itt ilyet? Esetleg valami jótanács vele kapcsolatban, hogy a használat során mire érdemes figyelni?
-
deathtania
senior tag
Persze, nem is volt kérdés a garancia, én a használt-sérült obi felújítva 100-110 vs. új Viltrox 120-136 1 év garival relációban gondolkoztam a garancián a hasonló obiknál. EU-n belül legalább 1 évet kell vállalnia az eladónak, így az az alap. Az más dolog, hogy nyilván itthon egyszerűbb intézni a garit, mint egy külföldi webshopnak küldözgetni a cuccot vissza, ha gáz lenne.
-
deathtania
senior tag
válasz madgie #32707 üzenetére
(#32707) madgie Valahogy ekkörül gondolkoztam én is, amit a 65 helyett ajánlanék neki, plusz elmegyek érte személyesen Szombathelyre (igaz az más tészta, hogy épp arra van dolgom). Egyelőre nem sos a vétel, random találtam csak, nézegetem a hirdetéseket, hátha belefutok valami jó vételbe, de ennél az obinál tényleg nagyon lutri a dolog. Mellette hirdet a gyerek még egy X-T2-t is, meg egy XF 16mm f1.4-et, szóval talán nem full amatőr, és tényleg, minimális a probléma, és használható az obi, ahogy állítja.
(#32708) Matska Elvileg valami "homály" van rajta a leírás alapján. A képeket átküldtem a paradicsomba, az alapján írták, hogy valószínű valamilyen folyadékkal akarták tisztítani, ami befolyt a lencse alá, és rászáradt, ebben az esetben a tisztítás kb. 15-20k lenne. Ha nagyobb a baj, és megmarta a lencsét, akkor br. 70-80 a javítás, és a csere.
(#32709) randras_83 Én is gondolkoztam rajta, hogy minimálisan több lenne pl. az a Viltrox, amit fent linkelt (#32703) s4tch, még áfásan is €349, ami kb. 120e ft, itthon, a Nikánál meg 136 a bolti ára, de legalább arra van garancia.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Véleményt szeretnék kérni: XF 34mm f/1.4-nek szerintetek mennyi garancia nélkül a reális használt ára?
Találtam egy frontlencse hibásat, amire max 80k-s javítást (front lencse csere) mondott a márkaszerviz, nyilván így alkudnék az árból.
-
deathtania
senior tag
Köszi a tanácsot! Nyilván szenzort nem állok neki takarítani, max körtepumpával kifújom, ennél többet nem teszek, obik ugyanez, plusz lenspen, de szét nem szedem.
Szerencsére garis a kit novemberig, szóval ha gyártási hibás, akkor sincs para. Ma beviszem munkába menet a paradicsom, hamarosan kiderül, mit mondanak.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Április közepe óta van nálam a gép, akkor vettem használtan, így túl régről nem tudok nyilatkozni. Visszanézve a képeket, kb. 1 hónappal ezelőttről látszik először képen, amikor szintén egy égrészletet fotóztam a felhők közül beszűrődő nappal az 50-230-al, majd utána folyamatosan pár f10 fölötti rekeszes képen.
Simán lehet, hogy itt a kezdeti bénaságomban én koszoltam össze, de a másik, hogy egy ideje biztos, hogy nem volt kitakarítva a gép (lassan 2 éve volt vásárolva). Ugyanazzal az obival feleségem X-E1-én semmi sem látszik, az X-E3-on mindkét obival kb. ugyanott vannak a koszok kb.
Első körben arra gondoltam, hogy a gépet adom be márkaszervízbe egy fullos takarításra. Persze majd egy lenspennel azért kívülről átmegyek az obikon, biztos, ami biztos alapon, még egyik sem volt takarítva eddig nálam, és a Nextfoto-s tanfolyamon azt javasolta a tanár, hogy havonta 1x érdemes a takarításra is időt szánni.
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Nektek több tapasztalatotok van, mint nekem. A linken található két képen található "koszok" a szenzoron lévő porra/koszra utalnak? Néztem képeket ugyanazokkal az obikkal, csak barátnőm gépével, és azon nem találtam sehol sem hibát. Nyilván ezek nem a végső képek, kontraszton és árnyékékon húztam, hogy jobban látszódjanak.
A Fuji oldalán a Fotó Paradicsom van megadva, mint márkaszervíz, így mive garis, gondolom, hogy oda érdemes tisztításra beadni a gépet. Átlagosan mekkora összegbe fáj egy ilyen művelet? Mire számítsak?
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Köszi a válaszokat!
Végül elmentem, megnéztem az X-E1-et. Kívülről patika állapotú! A szenzoron sem láttam sem sérülést, sem elszíneződést. Egyetlen apró porszemet láttam csak a szenzoron, azt körtepumpával le is fújtam róla utána. Végül az eladó engedett egy picit az árból, 48k-ért ideadta.
Asszonypajtás nagyon örül, hogy végre neki van valami, amit nyomkodhat.
Én meg végképp örülök, hogy nem hallgatom többet, hogy neki is kell gép...[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Továbbra is asszonynak keresek gépet tanulni, az X-E1 lett a befutó végül.
Találtam FB Marketplace-n egyet, kértem plusz infót róla, és ennyit írt az eladó:
"A gép nagyon szép állapotú , kevés expós kb 5e. Hibátlanul működik. Aksi, töltő, vázsapka,vállszíj a tartozéka. Küldök még néhány fotót róla. A Covinhoz közel a 9.ker.-ben ki lehet próbálni."
Szerintetek 50k reális ár lehet érte, ha tényleg rendben van a gép?Köszi a válaszokat előre is!
-
deathtania
senior tag
válasz #16820480 #32533 üzenetére
Hidd el, fosok is tőle, hogy összetöri őket, de mit tegyek, ha már el fogom venni hamarosan...
Obikból nekem sem a legdrágábbak vannak, a XF 18-55 (kaptam hozzá) és az XC 55-230 (67e-ért vettem), szóval ezekkel elszórakozhat egy ideig, és nem fogok annyira üvölteni, mintha egy XF 55-200-at törne mondjuk össze... -
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Asszonynak szeretnék valami belépőszintű gépet, mert most őt is elkezdte érdekelni a fotózás témakör, és szeretne egy saját gépet, hogy gyakorolhasson, amikor jön-megy ő is a városban.
Arra gondoltam, hogy a praktikum kedvéért egy Fuji X bajonettes gép kellene, hogy az objektíveket ő is tudja használni.A hardveraprón ezeket találtam:
X-A1
X-A3
X-M1Nagyjából ez a max 50e Ft a keret most rá, többen nem szánnék a gépre, ha hosszú távon lehet, hogy nem is kell.
Ti melyiket ajánlanátok a fentiek közül tényleg csak tanulni. Én mondtam neki, hogy használja az X-E3-amat nyugodtan, de szeretne egy saját, valami olcsó gépet, amit kevésbé félthet az elején (el szokta dobálni a cuccokat könnyen... ).
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz deathtania #32468 üzenetére
Bocsi, lejárt közben a szerkesztési időm: Pluszban ha kikapcsolom, olyan, mintha "leesne benne egy golyó".
Tényleg sorry, de nem tudom, hogy ez így normális-e... -
deathtania
senior tag
Sziasztok! Gyors kérdéssel fordulnék a tapasztalatokhoz: az XC50-230-at végül gondoltam jobban is kipróbálom, és olyan érzésem van, mintha mozogna benne valamelyik alkatrész. Ha enyhén megmozgatom jobbra-balra, olyan kicsit (nincs jobb kifejezésem rá) “kluttyogo” érzése van az egésznek. Ez normális? A 18-55-ön nem tapasztaltam ilyet és a Nikon 55-300-on sem.
Bocsi, ha láma a kérdés, de tapasztalatlan vagyok etéren. -
deathtania
senior tag
-
deathtania
senior tag
Hoya HMC készletet rendeltem, abból az UV(C)-t dobnám fel kvázi állandóra (18-55-ön fent van egy, így kaptam a szettben) elsősorban a por miatt, a cirkuláris polár és az ND8 meg jól jönnek majd spec szitukban, gondoltam most pont jók lesznek "játszani" is, és próbálgatni. A napellenzőt is felteszem természetesen, ha szükség lesz rá a nap miatt. Inkább tényleg a portól féltem a Városligetben az objektívet...
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Én pedig jelentem, hogy megvan az XC 50-230. Egy gyors próba volt csak egyelőre.
Rendeltem hozzá Hoya uv szűrőt készletben (főleg, hogy ne b*sszam össze a lencséjét), elvileg hétfőn meglesz. Utána hadrendbe is állítom.
-
deathtania
senior tag
válasz MC Pite #32430 üzenetére
A mókás az, hogy a csaj nyaraláshoz vett egy X-T10-et, 16-50-el, és ahhoz vettek még egy XC 50-230-at. Használták két hetet, azóta áll náluk mindegyik. A gép is meg van hirdetve, és külön a teleobi is, dobozzal, papírokkal. Állítása szeirnt karcmentes, hibamentes.
Bónuszban tegnap írtam egy srácnak, akinek kb. egy hónapja járt le hirdetése Hardveraprón (gugli kereső kidobta), ő meg full újonnan hirdeti, állítása szerint sosem volt használva. Rákérdeztem, hogy esetleg megvan-e még (nem láttam értékelést), és az előbb írt. Lehet, hogy azt is megnézem, hátha sikerül jó árat kialkudni, és ő itt is van nem messze. Szóval lesz obi, csak kérdés, hogy mikor.
Természet és városfotózáshoz használnám főleg, esetleg kutyákat kicsit messzebbről, ahogy játszanak, ezekhez a 18-55-öt párszor már kevésnek éreztem. A szomszéd csaj teléjét párszor kipróbáltam, nagyon jó volt, ezért is gondolkodtam el egyen.
-
deathtania
senior tag
Tényleg nem szeretném offolni a témát, de muszáj vagyok válaszolni.
Minimum január közepe óta Magyarországon van a vírus. Nem az a kérdés, hogy elkapod-e, hanem legfeljebb, hogy mikor fogod elkapni. Budapest belvárosban lakom, a legminimálisabb mértékben mozdulok csak ki, mégis akkor is azt látom, hogy az összes utca és az összes nyomorult bolt tele van emberekkel, akik összevissza fogdosnak mindent, azt is, amit nem kellene, és emiatt helyenként elkap a hányinger, de legalább már arra jó volt, hogy nem eszek jó ideje se péksütit, se kenyeret, és felfedeztem a Wasa és Finncrisp csodáját.
Ha valóban ennyire gáz lenne ez a cucc, már rég kihalt volna a fél ország az emberek nemtörődöm hozzáállásától. Hidd el, hamarabb fogod elkapni a nyugger nénitől a Lidlben, aki a műanyag zacskót úgy tudja csak leválasztani a többitől, hogy előtte megnyálazza a kezét a maszk alatt (előttem csinálta a péksütis pultnál), mint tőlem, vagy attól, aki könyékig turkál a zöldséges rekeszben, és puszta kézzel pakolgatja és válogatja az árut.
Megjegyzem, hogy nekem is, és barátaimnak is volt már február-márciusban influenzaszerű megbetegedése 38,5-ös lázzal, ami simán hozta a tüneteket, és amit persze egyik orvos sem vizsgált ki, nem voltunk lényegek nekik, mert "nem vagyunk veszélyeztetett korosztály, akkor biztos nem korona", szóval az is lehet, hogy már régen túl vagyunk az egészen.
Hidd el, ha elkapod, nem tőlem fogod elkapni, mert én mindenhova autóval járok, ami pl. 2 napja volt ózonnal utoljára fertőtlenítve, azóta pedig áll a parkolóban. Ha idegennel találkozom, én mindig veszek fel maszkot, van bekészítve a kocsiba, és a kézfogást is kerülöm már jó ideje. A készpénz, amit néha-néha használok, már több, mint egy hónapja áll a pénztárcámban, így az sem lehet vírusos. A ruhámat minden "kintjártam" után cserélem, mosom, amikor elindulok, friss ruhát veszek fel, egyből az autóhoz megyek, és indulok, ahova épp kell, és hazaérés után megy a szennyesbe. Itthon rendszeresen fertőtlenítünk (már a kutyák miatt is kell), szóval eléggé leredukáltuk annak az esélyét, hogy vírushordozók legyünk.
És igen, nekem fontos most az objektív. Mert most kevesebb munkám van, most ráérek fotózni, most ráérek gyakorolni, most ráérek megtanulni az alapokat, hogy hogyan érdemes komponálni, hogy hogyan érdemes játszani a rekesszel, isoval, záridővel. Megtanulni, és kitapasztalni, hogy mi a különbség egy 18-55-ös és egy 50-230-as objektív között. Évek óta nem volt ennyi szabadidőm, mint most, és szeretném hasznosan kihasználni.
Ha ennyire rettegsz a koronavírustól, akkor javaslom, hogy semmilyen bolt, se tömegközlekedés, se az utca közelébe ne menj, mert várostól függetlenül fertőző emberek flangálnak mindenfelé, akik hírből sem hallottak arról, hogy a másfél-két métert meg kellene tartani másoktól (amit amúgy is meg kellene, mert szerintem legalábbis nem illik a másik ember aurájába random belegyalogolni vírus ide vagy oda...)
Különben is, "úgyismindmeghalunk"... Különben is szerintem kb így nézhetünk ki: egy 1,5-2 milliós városban van kb. 1.500 azonosított beteg, párszáz gyógyult és meg úgy 2-300ezer nem azonosított beteg, akik soha nem fognak bekerülni a rendszerbe, mert vagy nincsenek tüneteik, vagy az orvos nem foglalkozuk velük, vagy csak nincs kapacitás tesztet csinálni... Ezért mondom, hogy ha tényleg akkora gáz lenne, már rég kihalt volna a fél város, mivel 1-1,5-2 hónapot biztosan éltünk itt úgy, hogy semmiféle korlátozás sem volt még a láthatáron sem...
[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
válasz Muerte68 #32421 üzenetére
(#32419) Mirman Ez mondjuk jogos, én is csak amiatt engedném meg magamnak, mert igazából félre van téve a pénz egy része egy ilyen objektívre, de lehet, hogy kezdőként még azért nem használnám ki, pár hónap-év múlva meg használtan is fogok tudni lőni egyet, esetleg valami jó leárazásban a mostani ár töredékéért.
(#32420) szilu7 és (#32421) Muerte68
Ha Ti mondjátok, nektek hiszek, főleg Muerte68 fórumtársnak. Ő győzőtt meg az X-E3 mellett is, és naponta esik le az állam, hogy mennyit tud, és a 18-55-el is milyen fasza képeket tudok vele lőni. Körbenézek, hátha sikerül "kicsi pénzért" lőni egyet, kezdésnek ez is jó lehet. Azt jól láttam, hogy a rekeszt ezen nem nagyon lehet variálni? Gyűrűt nem láttam kívül rajta, és a manualja sem írja.[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Gyors kérdésem volna: XF 55-200mm f/3.5-4.8 R LM OIS 210e-ért érdemes-e befektetni rá (hónapban már akkor nem eszek...)?
Szeretnék a 18-55 melllé egy teleobjektívet, és most látom, hogy 210e a Digiexpertnél, ami még az amazonos akciós ár alatt van jelentősen. Csapjak le rá (és éhezzek a hónapban), vagy felesleges szerintetek még megrendelnem?
(nyilván éhen halni nem fogok, nem kell aggódni... )[ Szerkesztve ]
-
deathtania
senior tag
Sziasztok!
Gondoltam beköszönök, mert a héten szert tettem egy X-E3-ra a XF 18-55mm F2.8-4 R LM OIS kitobival. Még korábban sosem volt cserélhető objektíves gépem, főleg Fujifilm gép nem volt a családban sem, így ha bármilyen kezdő hasznos tanáccsal elláttok, hogy mivel kell kezdenem (természetesen a használati utasítás elolvasása mellett, azon már rajta vagyok), azt nagyon megköszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
- Nikon AF-S 50mm 1.8 G Nikon SB700 vaku 50 sb-700 Dobozosak Újszerűek
- Canon EOS M50 Mark II sok kiegészítővel! Hozzá vagy külön megvásárolható Canon EFM 22mm STM obi!
- Panasonic Lumix DMC-FZ1000 II
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Új! Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest