Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen videókártyát?
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen SSD-t vegyek?
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #38696 üzenetére
Fujinak is van Silkypix variánsa, nem egy csodaszer, de ingyenes.
Szerk: illetve itt a legfrissebb variánsa.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Zilko87 #38697 üzenetére
Nem tudom, nem próbáltam még, de arra bármilyen ingyenes képszerkesztő megteszi amíg nincsenek ezzel extra igények (állítható átméretezési algoritmus, utóélesítés, stb). Talán a GIMP tud ilyesmit is, de én múltkor letöltöttem Mac-re és majdnem sírva fakadtam tőle. Néha azt érzem, hogy az open-source közösség mintha elvből elutasítaná a UI/UX szakma vívmányait, mert azt nehezen hiszem, hogy 8 milliárd emberből nem akad egy sem, aki hobbiból gatyába rázná.
-
Zilko87
tag
válasz Stauffenberg #38696 üzenetére
Köszönöm, este ránézek mit tud. De igen, csak annyire kell mint amit írtál, esetleg méretezni\vágni lehet vele?
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz Zilko87 #38695 üzenetére
Az X RAW STUDIO teljesen ingyenes, de a számítógéphez csatlakoztatott fényképezőgépen fut. Ha csak más filmszimre épülő receptet, eltérő highlight/shadows és hasonló beállításokat akarsz kikeverni, arra tök jó.
A többinél nyilván meg lehet nyitni egy hosszú hitvitát arról, hogy melyik tud jobban gyári Jpeg-hez közeli eredményt adni, de egyik sem lesz ingyenes.
[ Szerkesztve ]
-
Zilko87
tag
Sziasztok
Tudom hogy lerágott csont, de tudnátok ajánlani egyszerű(ingyenes?) képszerkesztő programot, fuji raw fájlokhoz? Lightroomot használtam évekig, de év elején lemondtam az előfizetést, hobby célra kicsit sokalltam az árát. Azóta raw+jpegben fotózok, de lenne egy pár kép amibe szeretnék belenyúlni. Ti mit használtok? -
gorgo
őstag
Valakinek van tapasztalata a Tamron 17-70/f2.8 zoommal? Elsősorban képminőségre gonodolok, de bármi egyéb.
Teszteket olvastam, talán ez lenne a legjobb választás ha az XF16-55 és Sigma 18-50 trióból kéne választani.
Sajnos nem nagyon láttam eladó használt példányt, ellenben többeket akik keresnek ilyet.
Van viszont több eladó Sigma...
Kicsi racionalizálok, mennek a fixek 23/f1.4 és az 56/f1.2 ez meg jönne..."Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
-
Gercsa
senior tag
Ha már itt tartunk, az első napos pár darabos készletet megvásárlókon felül, azóta kapott már valaki X100VI-ot hazai boltból?
kb 3 hónap eltelt már a megjelenés óta, de még mintha mindig szellem lenne ez a gép.Nem én kiáltok, a gazdaság dübörög.
-
addikt
válasz lugosi #38684 üzenetére
Oké, így is lehet értelmezni. Nekem sincs szükségem fényképezőgépre, csak nagyon nem viselem el a szar minőségű fotókat, így kellett egy kompakt. Aztán az igényeim miatt csak ez jöhetett számításba vagy a Ricoh fix obis picikéje. Ez még mindig nem szükség, de valahol mégis az
Nem akarok cserélhető obis gépet, mert arra tényleg nincs semmi szükségem.Mos mé, hánem? De! Vagy nem...
-
Zanik
addikt
Szerintem amúgy nem hülye a Fuji, és az X-T50-el azt a hype-ot lovagolják meg amit az X100V indított. Kritizálhatjuk az ára és a filmszim tárcsa miatt, de tippre így is kelendő lesz. Értem, hogy miért nem tetszik ez sokaknak, de végezetül ez is csak egy biznisz. A lelkes amatőrök és gen z influenszerek majd veszik az X100VI-okat és X-T50-eket, az értelmesebbje meg inkább rámegy az X-T5-re. Szerintem a Fuji így nyert. Az "olcsóbb" Fujikban reménykedők meg veszítettek.
[ Szerkesztve ]
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
kerobi
senior tag
Hello Osee monitorrol almodozom az X-H1-re de nem irjak a kompatibilitasi listaban egyik Fujit sem. Mikor rakerdeztem ezt irtak vissza:
Lilmon5 support HDMI input and support the signal format as below: 4K:4096x2160p(30/29.97/25/24/23.98)
UHD: 3840 x2160p(30/29.97/25/24/23.98)
2K: 2048x1080p(60/59.94/50/30/29.97/25/24/23.98) FHD: 1920x1080p(60/59.94/50/30/29.97/25/24/23.98) 1080i(60/59.94/50) 720p(60/59.94/50) 480i/576i/480p/576pDe az X-H1 HDMI kimeneti signalrol sehol nincs info.
A kamera erzekeli a monitor felbontasat es ahhoz allitja? -
Stauffenberg
nagyúr
válasz #79563158 #38678 üzenetére
Meg lehet fordítani a dolgot: Korábban az egyszámjegyes T vázaknál lehetett valakinek rossz a szájíze, hogy az időjárásállóságért, több gombért és tekerőért meg a jobb EVF-ért mennyivel többet kell fizetni (csak az IBIS árnyalta kicsit ezt, de már ez sem különbség többé), de most ez legalább megszűnt. Az X-T5 úgy lett jobban kinéző vétel, hogy az X-T50-ből faragtak rossz üzletet.
Egyébként ha inkább az X-H2s-ben is lévő új generációs 26 mpx Stacked BSI CMOS szenzort rakták volna bele (ami eleve drágább, mint a 40 megapixeles és nem azonos az eddig ismert 26 megapixelessel), akkor jogosnak érezném az árat, sőt még el is gondolkoznék rajta, hogy videós upgrade gyanánt kéne is.
-
törölt tag
válasz Stauffenberg #38677 üzenetére
Ez ilyen sajnos. Nekem is meg kellett fordulnia pár váznak a kezem alatt mire rájöttem, hogy a nap végén mennyi minden számít a nyers számokon felül.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz lugosi #38675 üzenetére
Tipikusan ők azok, akik sosem használtak egyszámjegyes T vázat és nem tudják, hogy a kettő között a gyakorlatban sokkal-sokkal nagyobb különbségek vannak. Végignézed az alap specifikációkat a szenzor, AF rendszer vagy a videó szekcióban és az az érzület jöhet le, hogy ezek a vázak gyakorlatilag egyformák, de közben nagyon nem.
Most csak egy pár különbség az X-T50 és az X-T5 viszonyában, amiben a kicsivel drágább váz többet tud:
- Teljesen más ligában játszó, jóval nagyobb felbontású és nagyítású EVF
- Mennyiségileg és funkcionalitásban is komolyabb kezelőszervek, dedikált ISO, záridő tárcsákkal, amik lockolhatók
- Dedikált kapcsolók vannak a drive módokra és a videó/fotó mód közötti váltásra
- A Joystick mellett van D-Pad is, ami nem csak a menüben navigálásban jobb, de 4 db programozható Fn gombot is jelent, emellett a váz frontján is van egy programozható Fn gomb (szóval legkevesebb 5 db Fn gombról mond le az ember az X-T50 esetén)
- Portré állásban is dönthető LCD (oldalra kihajtás nélkül, ami ritka megvalósítás)
- Sokkal jobb akku és akkuidő
- Időjárásálló és általában véve is sokkal minőségibben épített váz
- Dupla UHS-II kártyahely, ami nem az akkufedél alól nyílikPersze a szenzor ugyanaz, emiatt aki az X-T5 képminőségét akarja megszerezni olcsóbban, annak az X-T50-et is megteheti, de ez korábban 900 euró körül egy sokkal egyértelműbb és tiszta helyzet volt, most viszont 50%-ot drágulva már annyira ránőtt az X-T5 nyakára árban, hogy nagyon akarni kell azt a pár grammal könnyebb és fizikailag valamivel kisebb vázat.
Az X-T5 előnyei papíron nem tűnnek komolynak amíg az ember nem használt egyszámjegyes T vázat, miközben ezek nagyon is komolyan befolyásolják, hogyan használod a géped, mennyit kell a menüben matatni vagy éppen nem kell, mit érsz el gyorsan, mennyit használod portré állásban földközelben vagy fej felett, használod-e olyankor mikor szar az időjárás, van-e munka közben backup mentésed második kártyára és így tovább. Nekem simán rá van rakva az egyik Fn gombra a filmszim gyorsmenü (és még van bőven kiosztható Fn gomb mellette), szóval csak nevetek azon, hogy a Drive módok tárcsáját lecserélték egy teljesen ostoba dedikált filmszim tárcsára, ami még recepteket sem tud kezelni.
-
evo87
őstag
válasz lugosi #38670 üzenetére
Az X-T50 már kapható is... 629 lett a váz induló ára... Eközben az X-T5 699... Baromi drága lett így az új gép, szerintem innentől kezdve egyéni szimpátia ki mit választ, persze az 50-es kisebb, de nem annyival, mint amennyit ad tudásban pluszban az X-T5.
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
madgie
titán
válasz Stauffenberg #38668 üzenetére
Mindig nyitva fókuszál, mert akkor tud a legpontosabb lenni.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok ket kartya van a gepben az 1-esre Raw-ban ment a 2-esre JPG. Mikor meg akarom nezni a kepet belenagyitva a reszletekbe a hatso tarcsaval, akkor a RaF-ba nem nagyit bele ugy, mint a JPG-be. Es az 1-es slot a default. Gondolom ennek meg vannak a technikai okai, de lehetne mondjuk kepnezesnel defaultba tenni a slot 2-t? X-H1
-
laskr99
addikt
válasz Stauffenberg #38668 üzenetére
Szerintem ez a dof preview lesz, mert nekem tartósabban kellene, ugye úgy látom jobban mi az éles, és abban a pillanatban elkapni pl szemfotózásnál, mert ilyen tized mm élesség kicsit át tud verni.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz laskr99 #38662 üzenetére
Azért ugrál a blende, mert valószínűleg f/1.4 az adott objektív munkarekesze. Már a 70-es és 80-as években is voltak beugró blendés objektívek, ma meg már ez a norma, hogy csak az exponálás idejére ugrik be a kiválasztott értékre, így könnyebb az élességet eltalálni MF módban, de az AF-nek is segít, mert annak is fényre van szüksége.
A DOF preview szolgál arra, hogy azt lenyomva beugrasztja a blendét a kiválasztott értékre, ezzel ellenőrizheted a mélységélességet. Úgy tűnik nálad az expo gomb félig lenyomására is aktiválódik (de külön Fn gombra is ráprogramozható).
Én eddig csak Panasonic vázon találkoztam a a Constant Preview opcióval, ami mindig a beállított rekeszen tartja az objektívet, szerintem Fujin ilyen nincs (de kijavítható vagyok ha mégis).
Másik megoldás egy nem beugró blendés manuális objektív beszerzése, ami mindig beállított rekeszen van.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
p_adam
addikt
válasz laskr99 #38662 üzenetére
Ahogy nézem Fuji gépen AF-S vagy AF-C móddal szabályozható az, hogy a rekesz hogy működjön.
Illetve biztos beprogramozható egy DOF Preview (button) azaz Mélységélesség ellenőrző (gomb), amivel szintén előhívható az előnézet.
Vannak bizonyos kamerák ahol külön van rá beállítás, hogy fókuszáljon ugyanúgy, mint video üzemmódban (azaz adjon 'valós' képet), de csak újabb modelleknél. -
evo87
őstag
És tegyük hozzá, hogy az 50 a 30 II-höz képest ~50%-kal drágább lett. Így már majdnem annyi, mint az X-T5... Egyedül a mérete ami az az 5-össel szemben indokolja...
iPhone 13 Pro 128GB / MacBook Air M2/ Seiko Samurai / Fujifilm X-T30 / Mazda RX-8
-
laskr99
addikt
Arra valahol tudok beállítást találni, hogy a valós képet mutassa a gép? Mikor fókuszálok, mindig f1.4-re rakja manuálisban a gép a rekeszt míg félig le nem nyomom az expo gombot, de úgy kicsit idegesítő, mert nem látom mi lenne valóban a kép
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #38660 üzenetére
Teljesen egyetértek veled.
-
Stauffenberg
nagyúr
Hát ez a tárcsa ebben a formában a legidiótább öncélú baromságok egyike és valami sokkal hasznosabb lehetőség elől veszi el a helyet. Ha lehetne recepteket menteni rá (akár csak kettőt-hármat), mindjárt más lenne a dolog, de így elég nagy hülyeség. Az ember nem vált 5 percenként filmszimet, cserébe eltűnt a drive mód választó tárcsa, amitől a váz egy fokkal komolytalanabb lett (szerintem a semmiért).
Nem sok tesztvideót láttam a videós képességekről, de úgy tűnt, mintha durván moirézna, ami ezen az árszinten már kifejezetten gáz.
-
MODERÁTOR
Nézem mindjárt, köszi. A jelzett résznél, amikor elhangzott, hogy nem lehet, ott abbahagytam a videót ez hozzátartozik az igazsághoz (meló volt), de lehet hogy később mondta? Ez jó hír lenne.
Nekem kifejezetten tetszene ez a váz az ibis miatt, de egyelőre nagyon hajlok a T5-re a nagyobb kereső miatt, meg az iso tárcsa régi vágyam. -
s4tch
veterán
[link] - XT50 bemutató.
-
kerobi
senior tag
En azt hianyolom, hogy a Fuji nem csinal Trade-in vasarlast, mint mondjuk az apple, samu stb. (vagy csak en nem tudok rola) Pedig biztos sok alkatreszt ujra tudna hasznositani. Az X-H1-em be is aldoznam az X-T6 oltaran. Eladni mar ugysem tudom, legfeljebb csak bagoert. Ezert inkabb marad.
-
Zanik
addikt
Bíztató hírek az X-E sorozatról!
Valószínű hogy lesz X-E5: [link]
Nagyon szeretem ezt a kisméretű rangefinder formát, az X-E4 elég elbaltázott sorozat lett (már ami a leszállított mennyiséget illeti), szóval örülnék ha Fuji most ügyesebb lenne. Az árazás tuti horror lesz, de nem érdekel majd.Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
gorgo
őstag
válasz Mr.Csizmás #38646 üzenetére
vibrant arizona? hát sivatagi témákhoz lehet hogy nagyon bejön, de beltérbe nekem egyáltalán nem adja. Kültérben még nem próbáltam...
"Lehet az olaj keletről jön, de a szabadság mindig nyugatról érkezik"
-
MODERÁTOR
válasz Mr.Csizmás #38646 üzenetére
De legalább pár rendes kép alapján írjál már róla. Mi
meg itt várjuk hogy mi a helyzet az obival. -
Zozzant
addikt
válasz Mr.Csizmás #38641 üzenetére
Ezt írják:
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
kerobi
senior tag
Nekem is mwgjott a Kamlan 50:1.1 mark II
Tesztkepekkel nem tudok meg szolgalni, majd lesz par muveszi ahol kijon az 1.1 a bokehjaval akkor megosztom.
A tapasztalataim rola:
CA van boven
Kremes hattermosas
fokuszgyuru eleg kemenyen jar, de siman.
Az aperture gyuru klikkmentes es femesen surlodik ezt leszamitva minosegi erzet
Fem hordo fem napellenzovel.A Doboz itt-ott serulten erkezett, de az obi sertetlen volt. Gondolom visszakuldtek mar paran.
Kamlan 50:1.1 vs Minolta Rokkor 58:1.2 magassagkulonbseg kitekert fokusszal. A Rokkor nem sokkal magasabb raadasul adapterrel egyutt van:[ Szerkesztve ]
-
Mr.Csizmás
titán
válasz randras_83 #38639 üzenetére
ma remélem sikerül, tegnap bruhh minden összeesküdött
mondjuk egy bajságot találtam vele:
- vagy hood
- vagy filter
- kupakkal sem megy rá a hoodvszeg javítják az mk2-ben, cserébe hooddal is meglehetősen kompakt (és védett a frontlencse)
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
Elektrosokk
veterán
-
randras_83
addikt
válasz Mr.Csizmás #38633 üzenetére
Mikor jönnek a képek és a beszámoló?
https://www.flickr.com/randras83/
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Elektrosokk #38637 üzenetére
tapintás és súly alapján fémnek tűnik
-
Elektrosokk
veterán
-
Zozzant
addikt
Grat! Én is megvettem... nem bírtam ki, nagyon várom. Ígéretes, hogy nem volt rá sarc...
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
MODERÁTOR
Én is nagyon kíváncsi vagyok rá, még mindig nyűglődök valami ilyen obi vásárlásán, majd írj róla minél előbb.
-
csaabz
őstag
Gratu hozzá, várjuk a beszámolót és a teszt képeket!
https://www.flickr.com/photos/187066941@N05/
-
Mr.Csizmás
titán
válasz Mr.Csizmás #38470 üzenetére
Megjött tracking alapján másodikán már itt volt a reptéren, csak pihent kicsit, de nem kellett semmit fizetni pluszban, Express One hozta ki. Ötletes, hogy a hátsó kupak egyben fw frissítés eszköze is. Zusammen 56k volt.
[ Szerkesztve ]
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz jjeahh #38626 üzenetére
Én portrézgattam is vele, nem tűnt úgy, hogy nagyon elszúrná a bőrszíneket. Most átpörgettem pár régi nyerset és ahol esetleg elmászik sárgásba vagy lilásba, ott a fehéregyensúly sincs rendben (tipikusan olyan szituban, ami minden gépen meg tudja zavarni az AWB-t, igaz a Fujit ebben stabilabbnak tartom). Ettől még elfogadom amit mondasz, mert a Panasonic váltogatta a szenzor beszállítókat, nem tartom kizártnak, hogy vannak emiatt eltérések vázak között.
-
arn
félisten
válasz jjeahh #38617 üzenetére
Jo en, olympus vazra irtam a panasonic es a sony szenzorok kozotti kulonbseget. A pana vaz az mas teszta, lx100am volt, azert adtam el, mert vert pisaltam, mire isobol fujis kepeket csinaltam. Ez canon r6tal mar konnyen megy
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
jjeahh
nagyúr
válasz Stauffenberg #38625 üzenetére
Igen, pana közel áll a természeteshez, de hajlamos elcseszni pl. a bőrtónusokat nagyon, amire valaki vagy érzékeny, vagy nem. Engem nem zavar, ha nem olyan a kép, mint amit a valóságban láttam, amíg kellemes a szememnek az összkép és a bőrtónus nincs elszúrva. Panát amúgy Lr-ben szerkesztettem
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz jjeahh #38617 üzenetére
Nem tudom mivel szerkesztesz Panasonicot, nekem a Capture One ocsmány színeket csinált és nem győztem egyszerre tizenhat csúszkán zsonglőrködve valamit kicsiholni belőle, de a Lightroom bevált hozzá. Én meg pont imádtam a Panasonic színeket, videóban is nagyon szép neutrális (kivéve a Cinelike-D, mindenki erőlteti akinek nem 10-bit V-Logos váza van, de csak önszopatás, egy kicsit kilapított Natural profil sokkal természetesebb színeket hoz).
Én fotóban is kedveltem, azóta sem találtam egy gyártót sem, ami ennyire piszok jól el tudja találni az ég kékjét, meg úgy általánosságban ennyire jól tartja a balanszot egy neutrális kimenettel. Nekem néha hiányzik is a Panasonic ebben a tekintetben. Fujifilmen nulla, azaz zéró azoknak a profiloknak a száma, ami képes lenne egy rendes neutrális kimenetet adni, valamivel mindenképpen lesz bajom, ha jó az ég kékje, akkor deszaturált barna a zöld, ha jó a bőrszín, akkor rossz a kék és így tovább.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz rxmiss #38615 üzenetére
Mindenkinek más a baja vele, nekem személy szerint ezért van lábrázásom az oldalra kihajtós LCD-től:
1. Az esetek 99,999%-ban nem fotózok/videózok magam felé fordított kamerával, cserébe minden más esetben feleslegesen ki kell hajtogatni oldalra, miközben az X-T3/X-T5 vázakon elég erre egy billentés (akár portré állásban is!!), szóval az oldalra kihajtós képernyőt folyton nyitni-csukni-nyitni-csukni kell, hacsak nem akarsz végig kinyitott LCD-t lóbálva mászkálni.
2. Nagyon zavar street fotóban, ahol az oldalra kihajtott LCD kijelző olyan, mint egy villogó fényhirdetés, hogy akció van és nem csak a gépet matatod. Nekem a halál unalmas picike DSLR formájú Panasonic G80-am több homlok ráncolós tekintetet vonzott, mint az ezüstösen csillogó X-T3-am.
Igazából anno ezért nem vettem X-T4-et (az IBIS-t feláldozva). Videóhoz azóta vettem gimbalt, fotóban meg fényerővel kompenzálok.
-
Stauffenberg
nagyúr
válasz #79563158 #38620 üzenetére
Én is gondolkodtam ezen a vázméreten másodkamerának a (csak én a T20-akat néztem), mert kell valami relatíve olcsó és övtáskába elpakolható szett, de őszintén szólva mire már rárakok egy 27mm f/2.8-at is (ami a Sigma 30mm f/1.4 mellett egy picit redundáns látószög, nem tér el túlságosan), már gyakorlatilag az X100T vagy X100F árakat nyaldossuk (pláne ha az R WR változatot venném ebből az üvegből).
Viszont több olyan fotós övtáskát is találtam, amikbe ez a szett már belefér, míg az egyjegyű T vázak nem.
-
törölt tag
Szerintetek a Fuji X-T30 II egy kicsi pancake lens-el milyen cipelös kompakt kamerának? Fuji X100 meg Ricoh GR helyett választottam, mert kevesebb a megkötés, már ismerem a rendszert (X-H2 a fö kamerám), modern és most pont korrekt áron is van. Nagyobb X-T-t nem szerettem volna, X-E meg most nincs a piacon.
-
jjeahh
nagyúr
válasz kerobi #38616 üzenetére
Pfű de gyűlölöm a pana színeket, volt G3-asom, GH2-esem, G6-om, használtam GH3-at, GH5-öt, sőt, GX1-et is, mindegyikkel szenvedtem utómunkázáskor. Na jó, nem annyit, mint a Sonyval, de sosem voltak a képek az igaziak. Ugyanakkor számít, hogy mit fotózol és ízlés kérdése is. Szerintem streetre pl. jó a pana, portréra utálom, tájfotóra elmegy. Nálam a sorrend így néz ki:
1. Fuji: nem élethű, de marhajó
2. Oly: ugyanúgy marhajó, szép bőrtónusok, de már igényli a rawozást
3. Canon: jó-jó, de a barnás fátyolosság gyaktran megöli a képeket
4. Pana, Nikon: itt kezdődnek a döglött színek, zombik, Shrek klónok, ufók, magenta arcok
5. Sony: számomra legszarabb, annyira, hogy gyakran az ég kékje barna, a fű és a fák lombjai szintén, az arcok zöldek, mintha kvázi színvak lenneBokeh, magas iso meg számomra kb. egykutya az összes croppos szenzorral, vannak kisebb eltérések, de ma már mindegyik jó majdnem bármilyen témára, kivéve a speciális igényeket, mint a sport, extrém low light. Sokan félnek a m4/3-tól, odáig nem mernek "süllyedni", mert az apsc-nél is kisebb szenzor és félnek, hogy magas iso-n, bokehben sokkal rosszabb lesz, de szvsz nincsenek akkora különbségek.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
rxmiss
tag
válasz Stauffenberg #38611 üzenetére
mi a baj az oldalra kihajtos kijelzovel? hely nincs hozza bizonyos esetekben?
-
arn
félisten
válasz Stauffenberg #38612 üzenetére
Oh regi szep idokben, amikor egy borondbol eltem lenyegeben az ingazas miatt, es volt velem egy epl2+20 1.7 egy eppen passzolo kemenytokban. De sok jo kep keszult, mert munka utan semmi mast nem tudtam csinalni, csak jarni salzburg utcait. Azoknak a pana szenzoroknak volt egy olyan szinvilaga, ami utana a sony szenzorokkal eltunt az oly vazakbol, cserebe a dinamikaatfogas csapnivalo volt.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #38611 üzenetére
Vidékiként a próbát nehéz megcsinálni a próbát, pedig jó lenne.
A 40mp nem szükséglet, a kihajtható LCD-re pár hónapja kategorikus nemet mondtam volna, de közben volt pár helyzet amikor kifejezetten jól jött volna, így ma már ki vagyok békülve vele. Nézegetem a használt cuccokat, csak óvatos vagyok ezzel. -
Stauffenberg
nagyúr
Leporoltam az X-A1-em, mert kezdem elengedni, hogy a rendszeren belül szerzek egyhamar olcsón kompakt másodvázat vagy X100T-től felfelé bármit. Csak kell egy gép ami egy kisebb objektívvel elfér egy hátamra vetett (amúgy fényképezőgépnek kitalált, de hétköznapinak kinéző) övtáskában.
De sajnos úgy tűnik a 10 év nem múlt el nyomtalanul, már akadozik a hátsó tárcsa érzékelése, ezért a Q-menüben mindent random magától állítgat, meg a blende állításnál is össze-vissza érzékel. Lehet csak egy kis kitisztításra lenne szüksége.
De azért ennyi idő elteltével sajnos azt kell mondanom, hogy már nagyon élhetetlen az AF is (már a maga idejében sem szerettem, de akkor a Fujinak még nem igazán volt PDAF-es váza), talán egy 7Artisans 25mm f/1.7-el kombinálva manuál váznak jó lehetne, de a vezérlőtárcsát akkor is rendbe kéne rakni.
Ráadásul ami felett eljárt még az idő, azok a filmszimek. Sajnos csak az ős-ős módokat tudja és azokat sem olyan szépen (pl: lecsapott feketék), nincs benne semmi a Provia, Astia, Velvia vonalon kívül.
Múltkor egy ismertebb Fujis fotós árult egy X-A5-öt 100k alatt kicsivel, már kezdem bánni, hogy nem csaptam le rá. Az sem X-Trans, de legalább már van PDAF és Classic Chrome és tud E-shuttert (sajnos az A1-es még nem és bár nagyon kellemes fémes hangon csattan a zár, mégis kicsit hangosnak érzem ma már).
Ami viszont meglepően jól tartja magát az az LCD képernyő, még mai standardok szerint is nagyon jól látható, persze érződik az alacsonyabb felbontás, de mégis éles, kontrasztos, jók a betekintési szögek és egész erős fényerőt is tud.
Amúgy sokan arra vették éveken át, hogy legyen olcsón egy elég jó APS-C szenzor a háznál ami hagyományos Bayer színszűrős, vannak hozzá asztrofotós vagy infravörös kitek, amikkel átépíthető speckó géppé és tényleg ez a 16 megapixeles szenzor RAW-ban fotózva még a mai napig elég komoly dinamikát és jel/zaj arányt tud.
-
Stauffenberg
nagyúr
-
MODERÁTOR
válasz Stauffenberg #38607 üzenetére
Ejj. Köszi, elgondolkozok.
-
Stauffenberg
nagyúr
Én sem vagyok szemüveges, de nekem eddig csak azokon a gépeken volt kényelmes az EVF használata, amiken van fizikai hely is arra, hogy rendes méretű belenézőkét csináljanak, ez meg rendszerint jobban kinyúlik a váz síkjából. Másik amikor az EVF képe aránylag kicsi, így látod ugyan az egészet, de azért az kevésbé élmény.
-
Varoz
addikt
válasz madgie #38598 üzenetére
Nekem nincs vele bajom, de tény, hogy nem vagyok szemüveges.
hTC Quietly Brilliant // „Nem értek egyet azzal, hogy a szerénység fontos erény. A logikus elme mindent olyannak kell hogy lásson, amilyen. És ha lebecsüli magát, éppúgy eltér az igazságtól, mintha eltúlozta volna.” (OO=[][]=OO)
-
arn
félisten
Ha az a celod, hogy a rendszerek kozul a legrosszabb ar/ertek aranyu holmikat valaszd ki, akkor igazad van - de en a legjobb ar/ertek aranyuakra utazom. Itt meg akarhonnan is nezem, az eddig 900 dollaros arsavba belott vaz nott 1500ra.
Persze ezt a gyarto sok oldalrol igazolhatja, de nem lehet csodalkozni, ha a userek nem erre szamitottak a tipus alapjan.
Az emlitett r6ot ar/ertek arany miatt irtam, de meg igy is xt5 meretu.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Üzletelni a Hardveraprón lehet csak!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest