Új hozzászólás Aktív témák

• lugosi

MODERÁTOR

Ma volt egy kis hullámvölgy a munkában, így volt időm próbálgatni magát a jelenséget. Csináltam olyan 300+ tesztképet a 23 1.4-gyel és a 35 1.4-gyel 1.4, 2 és 2.8 rekeszen, és a 18-55-tel 2.8-on 18-on és 55-ön 4-en.
    Volt huntolás, de attól függött. A legrosszabb ebből a 3 obiból egyértelműen a 23-as volt, az volt szegénykém hogy 1 és 1.5 méter között ugrált, a távolság a valóságban 1.5 volt. A 35 és a kitobi sokkal jobb volt ebből a szempontból, kb a sorrend 23-35-kit, de ez utóbbi kettő közel volt egymáshoz.
    Az első sorozatot egy falinaptárral lőttem, ott a 23-as szó szerint borzasztó volt, olyanokat ugrált hogy csak lestem.
    A második sorozat egy plüssállattal lett fotózva, ott mindegyik obi sokkal jobban ment, a 23-as javult a legnagyobbat (volt honnan).
    A korábbi képekkel azért nem összevethető, mert közben volt a vázon egy fw frissítés.
    A plüssállatot tekintem a valós tesztnek, ez a valós felhasználási körülményekhez nagyon hasonló is, kb azonos távolságról szoktam vele kutyákat fényképezni. Ez alapján az új fw-rel alig volt ugrálás a fókusztávolságban a 23-assal (volt, de se a mértéke, se a darabszáma nem volt jelentős) a plüssállatnál, amire azt mondom, hogy rendben van.

A fókusz ugrálását menet közben is néztem a skálán, illetve a képeket kinagyítva hasonlítottam össze.

Csináltam egy összehasonlítást az M43-as gépemmel és a 20/1.7-es obival, ami azon a rendszeren egy nagyon-nagyon éles objektív, de a felvételek nem voltak összehasonlíthatóak a felbontásbeli különbség miatt (16 vs 26 mp).

Új hozzászólás Aktív témák