Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen monitort vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nem tetszik pár profi eSport játékosnak, hogy Intel CPU-val kell játszaniuk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Teclast Tablet Topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ziog
aktív tag
Lehet, hogy nem tudok rendesen olvasni, vagy félre értelmezem a dolgokat. A megosztásokat a FileZillában kell beállítani. Érdemes létrehozni egy anonymous felhasználót jelszó nélkül teszelés végett, így eléggé egyszerűen tudod ellenőrizni, hogy legalább az szerver elérhető-e.
Aztán már leírták a lényeget, hogy mikkel kell próbálkozni. Még egy dolog ami eszembe jutott. Az a 192.168.0.101-es IP azt mindig te kapod? Esetleg érdemes lenne fix IP-t belőni, vagy a routeren egy Static DHCP-vel fixálni ezt az IP-t.
-
anulu
félisten
válasz
cellpeti #495 üzenetére
következő kapcsolódásokat próbáld a gépről, standard 21-es port, passive mode-ban (total commanderben be lehet állítani, filezilla mást nem eszik meg stabilan)
127.0.0.1 -> localhost, mennie kell
192.168.0.101 -> ennek is mennie kell, ha a win tűzfal ki van kapcsolvaelméletileg a start menüben kell lennie egy filezilla administrator console-nak. az kapcsolódik a 14147-es portra, és ott tudsz megosztani, ill jogosultságokat megadni.
ha a 192... megy, akkor nézd meg a routered WAN IP címét (ez a netes IP címed), és próbálj meg a gépedről arra kapcsolódni. ha megy, akkor elméletileg rendben van a dolog.
-
cellpeti
nagyúr
Hello!
megnéztem a gépem ip-jét.
192.168.0.101 - Wifivel csatlakozom
majd beállítottam a routeren is amit mondtál.A FileZillánál is megadtam ezt az ip-t,meg egy portot 14147(azt hiszem ez az alap portja)
És ezt kapom:Connecting to server...
Error, could not connect to server
Trying to reconnect in 5 seconds -
anulu
félisten
válasz
cellpeti #483 üzenetére
127.0.0.1 -> a gép saját magára hivatkozó belső IP-je. (localhost)
ha router mögött van a géped, akkor a PC-nek valami 192.168.x.y jellegű IP címének kell hogy legyen. (start -> futtatás -> "cmd", "ipconfig /all")
ha ez megvan a router forwarding részében be kell állítanod, hogy a 21-es TCP portot a 192.168.x.y-ra (ami a géped IP-je) lője tovább.utána kívülről a modem IP-jére (routerben a WAN beállításoknál találod szvsz) kapcsolódhatnak, passzív módban.
dyndns passz, no-ip-t használok.
-
Ziog
aktív tag
válasz
cellpeti #487 üzenetére
No a privátra is inkább itt válaszolnék, mert közérdekűnek tartom az információkat.
Kicsit eljátszottam ezzel a FileZilla progival. Megmondom őszintén nem volt egyszerű kitalálnom a lelkivilágát, hogy mit hova is kellene megadni, de aztán rájöttem.
Mivel router mögül próbálkozol te is, így meg kell neki adni azt az IP-t domaint, amiből kitalálja, hogy hol is keresse az adott szervert.
Ezt a Passive mode settings -> Use the following IP: na ide kell beírni vagy az IP-t, nyilván ez nem játszik, mert ugye változik az IP cím, így oda kell írni a domaint (dyndns-en regelt domaint).Így már menni fog a szerver domain alapján is.
Még egy fontos dolog, amire rájöttem. Tűzfalon való átengedés. Win7-et használok és nekem kicsit érdekesen alakult az automatikus tűzfal átengedés. Alapból a FileZilla Server Interface.exe került átengedésre, de ez mint a neve is mutatja nem igazán jó. Amit át kell engedtetni az a FileZilla server.exe és akkor menni fog. Ehhez nekem egy új szabályt kellett alkotnom Win7 tűzfalában, de onnantól mint a kis angyal ment a szerver.
Remélem segítettem, ha még ezek után sem megy írj nyugodtan.
-
Ziog
aktív tag
válasz
cellpeti #485 üzenetére
Ez a dyndns lényege, hogy a dinamikusan változó IP-hez rendel egy domaint. A legtöbb routerben van már beépítve automata IP frissítő. Ha változik az IP-d akkor a lehető leggyorsabban továbbítja a dyndns fele hogy az adott domain mindig az akutális IP-re mutasson. Létezik még program is hozzá, hogyha IP váltás van akkor egyből küldje a helyes IP-t.
Így működik a dyndns. -
Ziog
aktív tag
válasz
cellpeti #483 üzenetére
Először is a 127.0.0.1 az a gép saját címe. Pontosabban a hálókártya saját címe. Ez egy foglalt cím loopback címnek szokták hívni. Ez az alias localhost.
Ahhoz, hogy el tudják érni kívülről is NEM ezt kell meg adni. Amit meg kell adni az internet fele a te IP címedet. (egyszerűbb valamilyen domaint regelni. dyndns és társai).
Routeren forwardolni kell a 21-es portot a saját géped fele és ha minden rendben akkor már vígan megy is az FTP.
-
cellpeti
nagyúr
Sziasztok!
Szeretnék itthon/gépemen FTP szervert csinálni. A FileZilla Server-t fel is telepítettem. Megosztottam egy mappát,csak próbaképp,hogy el tudom e érni. Router mögött van a gép. Na most lenne pár kérdésem:
Ha én osztok meg a gépemen egy mappát és pl 80kmről azt el akarják érni akkor milyen ip címet kell megadnom? Mert most azt írta ki,hogy 127.0.0.1 => ez a belső háló ip címe,nem?
Mit és hogyan kell beállítanom,hogy el tudjam érni?
-
skoos
őstag
No. Eljutottam odáig, hogy:
IIS-ben beállítottam a cuccokat, van FTP mappám is, valamint a rooternél is portforvardingoltam a gépem 21es portját, és DDNS ben beállítottam a regisztrált DNSem.
status: DDNS is updated succesfully.Ha egy másik gépen beírom a regisztált DNS címet az explorerben, felhasználónevet és jelszót kér. Ez már jónak túnik, de...nincs felhasználó. Hogyan tudok létrehozni?
TotalCommanderrel hogyan tudok csatlakozni az FTP mappához? -
skoos
őstag
Newbie, vagyok és béna.
Saját gépemről fileokat FTP-znék egy másik gépre. És vica versa.
Csináltam egy free dyndns dns-t. Dynsite-val csatlakozom hozzá, ez eddig ok. Status: online.
Mi jön most? Elméletileg a gépemre már tudok file-t küldeni?
-
Ziog
aktív tag
válasz
gessztenye #478 üzenetére
Linux alatt kismillió megoldás létezik. Disztribúciótól is függhet. Szóval általános leírást gyártani nehéz. Vista alatt lényegében nem változik semmi. Ugyanúgy működik mint XP alatt. Mivel az ISS Manager nem frissült az FTP-re vonatkozólag, csak a webes kiszolgáló újúlt meg. Win 7 alatt már bekerült az ISS Managerbe az FTP is és változtak némileg a beállítások is. De a kezdeti lépések ugyanazok mint XP esetében.
-
Ziog
aktív tag
válasz
gessztenye #476 üzenetére
Köszönjük esetleg érdemes lenne hozzátenni, a Vista illetve a Win7 hasonló leírását is. Csak egy ötletként.
-
gessztenye
csendes tag
Itt leírtam, hogy sima egyszerű win xp pro alatt hogy lehet ftp szervert készíteni..
Ide várok további jó ötleteket leírásokat hasonló témában.
www.gessztenye.hu - hospinfo - FTP szerver
-
Ziog
aktív tag
válasz
Baltásgyilko #474 üzenetére
Talán egy megoldás lehet, hogy valami alternatív portot választani, ha erre van mód és a szerverpark ezt lehetővé teszi. Egy próbaként megnézni, hogy egy másik szerver programot ha beállítasz, akkor van-e hiba vele.
-
Baltásgyilko
csendes tag
Újabb problémám merült fel most már a Total commander sem látja a könyvtárakat. csatlakozni csatlakozik csak azt írja hogy port parancs hibája. Lehet le kellene cserélnem a bulletproofot? De nem értem miért nem megy ez egyik napról a másikra előjött. Valahol azt olvastam hogy ez a port parancs hibája üzenet akkor jöhet elő ha az internetszolgáltatóval valami nem stimmel. De két fajta szolgáltatótól is próbáltam már.
-
gessztenye
csendes tag
...és sikerült. Két estés fejtörés után sikerült egy mezei xp-s gép egy mappájából "ftp szervert készíteni" a winportal-os leírás alapján. :-) Kitartás minden ezzel szenvedőnek!
-
Ziog
aktív tag
válasz
Baltásgyilko #470 üzenetére
Bulletproof logjában nem látszik valami, hogy a sikertelen listázásoknál mi történik??? Nekem is rémlik valami ilyesmi régebbről, de megoldás sajnos nem. Esetleg másik ftp progi??? Bár nem hinném, hogy a Bulletproofnak a hibája lenne. Inkább valamilyen kapcsolathívási problémára gyanakodnék. Esetleg telnettel megnézni, hogy úgy van-e listázás. Total Commanderrel megy különben minden rendesen? Gondolok itt letöltésre, feltöltésre ilyenekre.
-
Baltásgyilko
csendes tag
Helló. A itthoni helyzet változatlan a router-em nem engedi az már biztos. Egy másik helyen csináltam FTP-t barátnőm apjának van Pesten szervere és arra csináltam. Régebben megcsináltam ment minden jól mindennel elértem csak Total Commanderrel nem. Azóta egyszer összeomlott a pesti gép elérhetetlennél vált, nem látta a vinyókat. Most jó felraktam újra a Bulletproof-ot és megfordult a helyzet. Semmivel nem érem el csak Total Commanderrel. Minden más proginál azt irja hogy könyvtár lekérdezés sikertelen.
Van rá valami ötleted?
Régebben mintha láttam volna ezt a hibát itt fórumon de most az istenért se találom.
Előre is kösz a segítséget. -
hussanas
csendes tag
Hat kiprobaltam mas server progival is azzal se jo, max 1.8 mb. Sajnos megadni nemtudom nem en uzemeltetem csak hozzaferesem van hozza es le vannak korlatozva az ip-k es a portok, ugyhogy lehet a tuzfallal van vmi amit szinten nem tudok allitani
Szetgoogle-oztem mar az agyam sehol semmi
-
Ziog
aktív tag
válasz
hussanas #466 üzenetére
Jah ok, bocsi én értelmeztem félre a dolgokat. Free download manager nem http alapon tölt??? (80-as port) Esetleg másik porton megpróbálni, hogy mennyivel megy? Vagy böngészőn keresztüli ftp.
Szerintem a kliensnek nincs köze hozzá, ergo bármelyikkel ugyanannyival kellene mennie. Másik net kapcsolaton érdemes esetleg még kipróbálni, hogy úgy van-e gond. Ha gondolod le tudom tesztelni digis kapcsolattal az szintén 30 mbites, hogy úgy van-e hiba
-
hussanas
csendes tag
100mbit-es szerverparkban, nem otthon, de le is irtam bocsi ha vmi nem volt ertheto.
2 en vagyunk rajta, leginkabb en hasznalom, lehet bulletproof-al van a problema? vagy chello korlatozza az ftp-t is? viszont freedownload managerrel 4 szelettel felment rendesen. de azt azert eleg kenyelmetlen hasznalni ftp-re. -
hussanas
csendes tag
Hello!
Olyan problémám lenne, hogy van egy ftp szerverem(100 mbit nincs rajta semmilyen korlatozas, bulletproof ftp) es van egy 30 mbit-es chellom es valamiert csak 1.8mbit-el tud letolteni rola.
Probaltam mar jopar klienssel de mindig annyi, viszont megprobaltam freedownload manager-el tobbszeletes letoltessel es ott felment rendesen.Ha vki tudna segiteni, hogy miert van ez igy es hogy tudok max sebeseggel is letolteni ftp klienssel azt nagyon megkoszonnem! -
NupX
csendes tag
Sziasztok, én még uj vagyok itt, de meg szeretném tudni hogy hogyan lejhet ftp szervert csinálni, és nem olvasom el amit ezelőtt irtatok (bocsánat)
Ha valaki tudja hogy hogy kell csinálni ftp szervert, azt megkérem hogy irja le, azt sem bánom ha 10000 sort ir, ugyis elolvasom, mert nagyon érdekelne.
Előre is köszönöm. -
Ziog
aktív tag
válasz
Baltásgyilko #460 üzenetére
Bocsi, hogy csak most, de hogy áll jelenleg a helyzet? Van valami előrelépés, vagy ugyanott áll még mindig, hogy csak belső hálón működik???
-
Baltásgyilko
csendes tag
Hálozaton belülről elérem, domain-t nem használok.
A gép IP-je statikus.
Nekem az a furcsa hogy a biztonság portál honlapja zártnak írja a porot, a portscanner meg nyitottnak.
Ha megpróbálom a gépemről az álatlad írt HTTP-s módszerrel megnézni akkor nem jön be, de a bullet ezt irja:
(000003) 2009.06.10. 8:06:15 - (not logged in) (192.168.0.100) > connected to ip : 192.168.0.100
(000003) 2009.06.10. 8:06:15 - (not logged in) (192.168.0.100) > sending welcome message.
(000003) 2009.06.10. 8:06:15 - (not logged in) (192.168.0.100) > 220 film
(000003) 2009.06.10. 8:06:15 - (not logged in) (192.168.0.100) > disconnected. -
Ziog
aktív tag
Elolvastam az utolsó pár hozzászólást. Érdekes dolgok vannak.
Én először is belső hálózaton próbálnám elérhetővé tenni az ftp-t. Így legalább az kiderülne, hogy localhoston a beállításokkal nincs gond. Ezek után jöhetne a külső elérhetőség. Fontos, hogy IP-vel próbálkozol elérni, vagy van esetlegesen valamilyen domaint használsz (dyndns, no-ip, ...) ha igen ez jó IP-t ad-e vissza, nem-e ezzel van a hiba.
Ha rendes IP-t használsz akkor érdemes megnézni, hogy valóban az e az IP cím, tehát jóval próbálkozunk-e.Tűzfal, router:
Mint már korábban is írták kell ezek konfigurációja. Tűzfalon, a port (20,21) esetlegesen a program átengedése, hogy szabad internet elérést kaphasson.
Routeren ugyanezen portok átirányítása a szervert futattó géphez. Ez szokott lenni a leginkább akadályozó tényező meglátásom szerint, hogy a port forward nincs valamiért rendesen beállítva.
Aztán ott van még a gép IP-je. Statikus vs dinamikus??? Statikust érdemesebb talán megadni, vagy a router beállításaiban kieszközölni, hogy mindig ugyanazt az IP-t kapja vissza.Még egy kis plusz az elérhetőséghez. Felhasználói név van-e, vagy anonim bejelentkezés van. HTTP alapon megnézni egy FTP elérhetőségét a következő formában kell megadni ftp://felhasználói_név:jelszó@szerver(név, vagy IP):port
Így összegezve talán ennyi. Remélem segítettem.
-
Atapi
senior tag
válasz
Baltásgyilko #457 üzenetére
nem. illetve attol függ honnan. ha belső hálozaton belül, akkor igen, kivülről a public ip-vel kell hivatkoznod, meg esetleg a portot sem árt mögé biggyeszteni, némely böngésző igényli, vagyis ftp://publicip:21
-
Atapi
senior tag
válasz
Baltásgyilko #455 üzenetére
az alapján amit irsz jonak tűnik a port forward beállitása. több ötletem nekem nincs. esetleg megprobálhatsz egy router restartot, hátha valamiért még nem lépett életbe a szabály (bár ezt kétlem), illetve nem árt unásig ellenőrizni, hogy mindenhova jol irtad-e be az ip-ket, mert azokat aztán mindig el lehet irni...
-
Baltásgyilko
csendes tag
Szerintem akkor a portforward-dal van gond.
Jelenleg így néz ki:
Application: FTP
Start~End port: 20~21
Protocol: TCP
TO IP address: 192.168.0.100
Enabled: kipipálvaEZután a biztonságportal.hu-n lepróbálom és azt irja a 21-es port zárva van.
A tűzfalat ideiglenesen kikapcsoltam amig állítgatom hogy az semmiképp se zavarjon be. Elöbb menjen nélküle és utána azt már közbe lehet iktatni.
Azt a forward szabályt hogy lehet beállítani? -
Atapi
senior tag
válasz
Baltásgyilko #453 üzenetére
a routerben azt az ip-t adod meg port forwardnál, amin a szerver fut a belső hálózaton, vagyis a 192.168.0.100-at. ezután kívülről ha kérés érkezik a routerhez, akkor a kérést automatikusan a megadott ip-re továbbitja (feltéve hogy jol van beállitva a forward szabály), vagyis kivülről ugy látszodik a forwardolt porton, mintha közvetlenül a neten csücsülne az adott gép. kívülről a public ip-vel éred el, vagyis amit a whatismyip.com oldal mond. ha nem működik, akkor a port forward rosszul van beállitva, vagy esetleg ahogy korábban már emlitették, tűzfal gond is adódhat.
-
Baltásgyilko
csendes tag
A server a 192.168.0.100-ról fut
A routernél a portot próbáltam már ehhez a 192.168.0.100-hoz rendelni. és próbáltam a külsőhöz is de [link] még mindig nem tudom elérni. A linkben lévő IP mezőbe az az IP-t írjam amiről a szerver fut (192.xxx)? vagy a publikusat? bár mindkettőt próbáltam de egyik se megy. A biztonsági portál tesztje meg azt irja hogy zárva van a 21-es port:S
-
Atapi
senior tag
válasz
Baltásgyilko #449 üzenetére
routerben azt az ip-t kell beállitanod port forwardnál, amin a szerver fut, esetedben a 192.168.0.100-t.
-
Keem1
veterán
válasz
Baltásgyilko #449 üzenetére
Próbáld meg, hogy a 192.xxx.xxx.xxx cím helyett a neted publikus IP-jét adod meg.
-
Baltásgyilko
csendes tag
Köszi a bullet még mindig ezt irja:
FTP Server On-line : IP(s) 192.168.0.100, on port 21
A routeren már beállítottam hogy nyitva legyen a port és azt az IP-t rendeltem hozzá amit mondtál.
http://www.g6ftpserver.com/en/ftptest próbáltam innen elérni de nem megy.
Ja win tűzfalon át van engedve.
Esetleg nem tudnál egy msn-t adni pm-ben? -
Keem1
veterán
válasz
Baltásgyilko #447 üzenetére
Ha alapbeállításon hagytad a portot, nem piszkáltad, akkor a 21 jó lesz. Kintről csak a külső IP-t (nem a router sajátját!) éred csak el. Ha nem tudod, könnyen kiderítheted.
Gondot jelenthet még a gépeden lévő tűzfal is (windows tűzfal is, ha pl. a rendeset kikapcsoltad, sokat szívtam vele, magától belőtte magát a Win tűzfal is).
Ha ezek után se lesz jó, akkor vagy a szerver konfiggal van valami gond (nem is értem, a BP FTP az egyik legegyszerűbb), vagy a géped külső elérésével. -
Baltásgyilko
csendes tag
Nekem az a problémám lenne az FTP szerveremmel hogy hálózaton kívülről nem érem el.
A Bulletproof FTP server-t használom de szerintem az jól van beállítva, inkább a routerre gyanakszom.
Csak a 21-es portot kell kinyitni az FTP-nek?
És a porthoz a saját lesztott IP-met kell beírni vagy a routerét? Most a routeré van beírva de így sem elérhető? Valaki tudna segíteni? -
Ziog
aktív tag
válasz
fischercsaba #444 üzenetére
Mire lenne szükséged a weblapfejlesztéshez??? PHP, MySQL ilyenek kellenek? Én sajnos nem értem, hogy konkrétan mi kellene, valami támpont jó lenne, akkor jobban tudnánk segíteni ezzel kapcsolatban.
-
fischercsaba
csendes tag
normalis szervert szeretnek csinalni a szamitogepembol web lap szerkesztes erdekeben.
elsem tudok indulni.segitsetek. -
Ziog
aktív tag
Akkor esetleg céges policyvel lehet gond. TC-ben FTP beállításoknál Passzív mód legyen az alapértelmezett.
Esetleg még IP alapján érdemes lenne próbálkozni, hátha valami a névfeloldással van, vagy amiatt nem megy ki.
Ugye az otthoni rendszerből eddig is működött minden, így ott nehéz kutatni a hibát. -
sabee2
csendes tag
Sziasztok
Hátha tudtok segítene...vane gy kis P3as torrent fileszerverem. Win2000 Server fut rajta. ZFTP feltelepitve. LinksysWRT54 routeren portforward a 20-21es port range-et a server belso IP címére 192.168.75.44. Ha egy masik otthoni gépről beirom a reggelt myip-s címet (ftp://sbgabor2.myip.hu) akkor lejon a filelista, minden OK.
Céges gépről pedig nem. Ezt dobja ki Filezilla:Állapot: Resolving address of sbgabor2.myip.hu
Állapot: Connecting to 89.134.55.127:20977...
Állapot: Az adatkapcsolat létrejött, várakozás az üdvözlő üzenetre...
Válasz: 220 zFTPServer v2.0, build 2006-06-12 23:27 ready.
Parancs: USER sbgabor
Válasz: 331 User name received, need password.
Parancs: PASS ********
Válasz: 230 User logged in, proceed.
Parancs: SYST
Válasz: 215 UNIX Type: L8
Parancs: FEAT
Válasz: 211-Extensions supported:
Válasz: CLNT
Válasz: UTF8
Válasz: EPRT
Válasz: EPSV
Válasz: LIST -laT
Válasz: MDTM
Válasz: MDTM YYYYMMDDHHMMSS filename
Válasz: MFF Modify;
Válasz: MFMT
Válasz: MLSD
Válasz: MLST size*;Type*;Modify*;
Válasz: REST STREAM
Válasz: SITE ZONE;UTIME
Válasz: SIZE
Válasz: SPSV
Válasz: STAT -laT
Válasz: TVFS
Válasz: XCRC "filename" start end
Válasz: XMD5 "filename" start end
Válasz: Compliance Level: 20020901 (IETF mlst-16)
Válasz: 211 End of extentions.
Parancs: CLNT FileZilla
Válasz: 200 Noted.
Parancs: OPTS UTF8 ON
Válasz: 200 UTF8 ON
Állapot: A csatlakozás sikerült
Állapot: Könyvtár lista lekérdezése...
Parancs: PWD
Válasz: 257 "/" is working directory.
Parancs: TYPE I
Válasz: 200 Type set to I.
Parancs: PASV
Válasz: 227 Entering Passive Mode (192,168,75,44,8,0).
Állapot: A kiszolgáló nem lekérdezhető című passzív választ küldött. A szerver címének használata ehelyett.
Parancs: LIST
Válasz: 125 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Hiba: Időtúllépés a kapcsolatban
Hiba: A könyvtár lista lekérdezése nem sikerült
Állapot: Resolving address of sbgabor2.myip.hu
Állapot: Connecting to 89.134.55.127:20977...
Állapot: Az adatkapcsolat létrejött, várakozás az üdvözlő üzenetre...
Válasz: 220 zFTPServer v2.0, build 2006-06-12 23:27 ready.
Parancs: USER sbgabor
Válasz: 331 User name received, need password.
Parancs: PASS ********
Válasz: 230 User logged in, proceed.
Parancs: CLNT FileZilla
Válasz: 200 Noted.
Parancs: OPTS UTF8 ON
Válasz: 200 UTF8 ON
Állapot: A csatlakozás sikerült
Állapot: Könyvtár lista lekérdezése...
Parancs: PWD
Válasz: 257 "/" is working directory.
Parancs: TYPE I
Válasz: 200 Type set to I.
Parancs: PASV
Válasz: 227 Entering Passive Mode (192,168,75,44,8,1).
Állapot: A kiszolgáló nem lekérdezhető című passzív választ küldött. A passzív mód használata nem sikerült.
Parancs: PORT 192,168,0,16,4,214
Válasz: 200 PORT Command successful.
Parancs: LIST
Válasz: 125 Opening ASCII mode data connection for /bin/ls.
Hiba: Időtúllépés a kapcsolatban
Hiba: A könyvtár lista lekérdezése nem sikerültPróbáltam a ZFTP listening portját egy tetszőleges 20977 portra beállítani (routeren ezt is portforward a server belso IPjére). De így se.
Vmi ötlet mit próbáljak még? Vagy a céges policy miatt van vmi proxy gebasz? De pld. uw-s ftp megy...böngészőböl is. fassetuggya -
Ziog
aktív tag
Elég sok ingyen is használható ftp szerverprogi létezik. Ha a gépeken XP vagy Vista van (pontos verziót Vista esetében nem tudom, Businessben biztos), akkor akár a beépített ftp kiszolgáló is működhet. Felhasználói név és jelszót lehet benne állítani, egy hiba, hogy nincs titkosított felhasználói név és jelszó küldés. Ehhez egy leírás [itt]
Én Gene6 ftp-t használtam még korábban win alatt. Az ugyan nem ingyenes, de szerintem eléggé jól menedzselhető.
Az ingyenes verziók között is lehet normálisat találni. [link] pár lehetőség és leírás között körül lehet nézni.
Esetleg egy gépen érdemes többet tesztelni, hogy melyiknek a beállítása a legtriviálisabb és azt bevezetni.
Internet elérés végett nem tudom, hogy a web 'n' walk-on működne-e azzal nincs tapasztalatom, az ADSL kapcsolatokkal nincs gond, ha esetleg router van akkor ugyebár port forward. -
skoos
őstag
FTP Segítségre volna szükségem.
Cégünknél egyre nagyobb problémát jelent a csaknem 40 (egymástól távoli) gépről összegyűjtögetni az adatokat, még akkor is, ha viszonylag kis adatokról van szó.Ezért szeretnék minden gépre FTP szervert telepíteni amelyet TC vel el tudnánk érni. Adat menne vica-versa, vagyis minden gépen futna FTP szerver, meg a TC mint letöltő kliens (azért TC mert a dolgozók eddig is ezt használták és nem túl rugalmas a brigád.
).
Valami satu egyszerű FTP szerverre volna szükségem Windóz alá, ami azért 2-3 klienssel megbirkózik egy időben. web'n'walk és sima ADSL a gépek kapcsolata, lan és minden hasonló bugyutaság nélkül.
Nem baj ha fizetős, a cégé lesz. Felteszem egyszerű felhasználónév és jelszó elég lesz, hogy védjük az állományokat.
Mire lesz szükségem mindehhez?
Köszi!
-
-
BioNiCMaN
addikt
Urak! Segítség kellene.
Elmondom mi van:
UPC Chello, D-Link 524-el megosztva ( MAC cím klónozva ), a net asszony laptopja miatt van megosztva...A lényeg:
Van egy gépem néhányszáz kilóméterre ettől a géptől és azzal szeretnék FTP-n keresztül erről a gépról letölteni, szal nem sokszáz ember részére akarom megosztani a cuccaimat, hanem csak 1 részére, az is én volnék.A problémám:
Cerberus FTP Server, elméletileg minden jól beállítva, az FTP-s gépről TC-vel el is érem az FTP-t, de csak ha a D-Link által kiosztott IP-t állítom be, az "igazi" UPC által kiosztott ( dinamikus ) IP címmel nem sikerül...Próbáltam DynDNS-el, de ez sem igazán jött össze, vagy én vagyok hozzá kevés...
Ötlet?
Előre is köszi!
-
floppy131
csendes tag
Üdv mindenkinek! Csak mellékesen 1 [link] a kis otthoni nas szerverekről hátha valakit érdekel
-
Rob@$$
csendes tag
sziasztok szeretnék segitséget kérni! szóval én szeretnék csinálni
a városomban egy fórumot és chetet de még sose csináltam ilyet és nem tudom hogy hol kezdjem -
netboy
senior tag
-
Wallz
tag
Csináltam egy ftp servert és valamiért csak a 21 es porton képes normálisan működni.
Mi a fenéért?
Tomatom van nyitottam portot,de csak egy darabot azt FTP server kimenő portját két irányba.
Többet kellene? -
Morpheus
tag
hali
szeretnék egy kis segítséget kérninyilván FTP szervert szeretnék létrehozni
viszont a routeremen nem tudom, h hol kell engedélyezni a Virtual Servert hogy egyből a célgépre irányítson...BinTec R1200-es routerem van
itt a kézikönyve és a menürendszereMinden segítséget szívesen fogadok
-
Hunter2
addikt
az volna a problémám hogy csináltam a gépemre egy ftp szervert hogy az otthoni gépről elérjem az albérletes gépemet.dyndns-t regeltem, routerben beállítottam,Tűzfalon beengedtem, routeren beforvardoltam de a flashfxp csak nagy szenvedések árán tudja megnyitni a kapcsolatot és minig azt írja ki hogy
PASV mod failed, trying PORT mod.Nah ez mit akar jelenteni, azt vágom hogy próbálkozzak a port móddal csak az mi? Amúgy ServU-t használok.utorrent-webui, meg a radmin simán megy.Bár a radmin is csak akkor ha közvetlen IP-t írok be.
-
Ziog
aktív tag
válasz
balfék_1 #419 üzenetére
Egy kis helyreigazítás. Olyan nem létezik, hogy ftpbe. Ez nem egy fájl fajta, vagy hasonló. Max ftp-re tudsz feltölteni valamit. Ehhez vagy neked kell csinálni egy ftp-t, vagy a haverodnak kell megadnia valamilyen elérhetőséget.
Szerintem ezt beszéld meg vele.Ha egy nagyobb méretű fájlt akarsz küldeni, akkor vannak erre különböző oldalak. Mailben átmegy egy link és a haver onnan le tudja tölteni az anyagot. (pl: [link]) Ha csak egyszeri dologról van szó, akkor felesleges ftp-vel kínlódni szerintem.
-
balfék_1
csendes tag
Hali mindenkinek!
Egy ismerősöm megkért, hogy Ftp-be küldjek át neki egy anyagot, de lövésem sincs ehez, az egészhez! Se ahoz, hogy hogyan kell ezt az egésszet használni, se ahoz, hogy hogyan kell elküldeni, se pedig ahoz, hogy mi a fene ez az egész!!! VALAKI SEGÍTSEN!!!!!
-
Ziog
aktív tag
Megmondom őszintén eddig nem nagyon foglalkoztam NAS-okkal így nem nagyon tudom, hogy milyen lehetőségeket kínálnak.
Amit esetleg még ötletként tudok adni az talán, hogy egy anonim felhasználóval megpróbálni, vagy akár másik ftp progival, itt még talán a böngésző is szóba jöhet (ftp://felh:jelszó@szerver:port legalábbis firefoxban)Ha domain alapján meg az elérhetőség, akkor talán IP alapján megnézni, hogy úgy megy-e főleg, ha dinamikus IP-d van.
Talán még a feltöltést is érdemes lenne megpróbálni, hogy csak letölteni nem lehet, vagy feltölteni sem.
Esetleg belső hálón keresztül megnézni ftp-vel elérni.Így most ezek jutottak eszembe, de most már engem is érdekel, hogy mi a baj.
Hogy miért lett kettő nem értem . . .
-
Ziog
aktív tag
Megmondom őszintén eddig nem nagyon foglalkoztam NAS-okkal így nem nagyon tudom, hogy milyen lehetőségeket kínálnak.
Amit esetleg még ötletként tudok adni az talán, hogy egy anonim felhasználóval megpróbálni, vagy akár másik ftp progival, itt még talán a böngésző is szóba jöhet (ftp://felh:jelszó@szerver:port legalábbis firefoxban)Ha domain alapján meg az elérhetőség, akkor talán IP alapján megnézni, hogy úgy megy-e főleg, ha dinamikus IP-d van.
Talán még a feltöltést is érdemes lenne megpróbálni, hogy csak letölteni nem lehet, vagy feltölteni sem.
Esetleg belső hálón keresztül megnézni ftp-vel elérni. -
Bordács
aktív tag
Sziasztok!
Vettem nemrég egy D-Link NAST (2X500Gb),ami egy szintén D-Link N normás router mögött van.A sajátgépen remekül működnek a dolgok,de ha FTP-n keresztül akarom megnyitni,letölteni a fájlokat,akkor nem engedi. (a Totalcommanderben azt írja ki:,hogy 550 e-s hiba ,nem létezik ilyen fájl vagy könyvtár)Egyébként a könyvtár remekül látszódik,lehet benne tallózni,de a megnyitás nem megy. Ha kicsit zavaros a leírásom,kiegészítem,ha kérdeztek és tudom,mire kellene még választ adnom, hogy segíteni tudjatok.
Köszönöm előre is(még egy némileg kapcsolodó kérdés: defragmentáláshoz Perfectdisk 8-at használok.Szeretném a hálózati tárolókat is töredezettségmentesíteni ezzel,de ha kijelölőm a kapcsolodás másik komputerhez ikont és beírom a hálózati tároló útvonalát,azt írja ki, hogy az RPC kiszolgáló nem érhető el. A szolgáltatásoknál az ezzel összefüggő,általam ismert funkciókat elindítottam és mégsem sikerül a kapcsolódás)
Bordács-proci
-
lyzzard
aktív tag
én egész pontosan egy éve használok "szervernek", bár leginkább házi nas-nak egy 633-as celit (fogyasztása 10W körül, ez a legkevesebbet zabáló CPU, még a 333-as celik is 20-30 watt körül esznek), meg 2 db 160 gigás IDE HDD-t. ja meg egy 3 gigás quantum a rendszernek
(videokártya? persze, s3trio
) mindez rányomva egy 100W-ot barebone-ból bontott ATX-re. most nyáron ugyan kapott a két vinyó ventit, így az egész gépben nem megy semmi 40 fok felett.
Dlink router egész barátságosan bánik a dologgal, a gép fix ip-t kap, és virtual serverként üzemel, ez van benyomva dyndns.org-ra (A router folyamatosan jelenti az oldal felé az IP változást, mert ugye adsl...). 512K upload-os net mellett fut rajta egy Cerberus, ami sztem a legbarátságosabb progi. amiért egyedül húzom a szám, hogy ie7, meg a ff nem nagyon tud becsatlakozni, de pl ie6 rendesen látja az ftp-t. a total commander meg egyértelműen
a routeren a virtual serverhez hozzá kell adni az FTP 21-es portot, és ajánlatos megdobni egy passive FTP tartománnyal (cerberusnál 11000-12000). így prímán megy az egész.
nonpluszultraként még egy VNC-t is rádobhatsz, így ha van kliensprogid, akkor távoli asztali elérésed lesz bárhonnan a gép felé (annak is meg kell nyitni a router 5900-s portját).
bár nemtom minek írtam ezt le, csak ezek fogalmazódtak meg bennem, mióta elkezdtem előről olvasgatni a topikot
jha, meg hogy elvileg a mailservertől indult ki
-
Ziog
aktív tag
Gene/ ftp kiszolgálót használok, meg lehet benne oldani azt valahogy, hogy egy bizonyos kiterjesztésű fájlok ne látszódjanak.
Konkrétan arra gondolnék, hogy mondjuk a *.html fájlok ne látszódjanak.Ha esetleg ezt csak másik ftp server progiban lenne megvalósítható, akko olyan kellene ami Vista alatt is működik.
Előre is köszi.
-
tronic
tag
# I am a DriveHQ member, how do I log on DriveHQ's FTP Site?
Using any third party FTP client software, connect to ftp.drivehq.com at the default port 21, and log on using your DriveHQ user name and password; using Internet Explorer, you can enter: ftp://USERNAME
ASSWORD@ftp.drivehq.com/.
It is strongly recommended using DriveHQ FileManager as it has a lot more features than regular FTP. -
Lejszi
senior tag
-
tronic
tag
Szia!
http://www.drivehq.com/ftp/ nem próbáltam, de azt írja, hogy: The basic service is free. if you have a DriveHQ.com account, your FTP service is already enabled. You can save substantially on FTP hardware, software and IT support. Check out our pricing & plans, and try out with 1GB free FTP space.
-
Lejszi
senior tag
Sziasztok!
Tud vki olyan olyan oldalt a neten, ahol be tudok ingyenesen regisztralni es a kesobbiekben lesz egy FTP tárhelyen mondjuk olyan 100-200Mb-os?
-
sonar
addikt
válasz
BlackPlanet #404 üzenetére
És akkor hogyan tudott más FTP-khez csatlakozni
vagy azok sem a 21 portot használták?
-
VladimirR
nagyúr
válasz
BlackPlanet #400 üzenetére
ezt nezd at
ha jol olvasom, nalatok csak a passziv mod jatszik, akkor viszont a command csatorna mellett (ez alapbol a 21-es port) ki kell nyitnod es forvardolnod kell meg a passive-portrange tartomanyt is (ezt kulon be lehet allitani altalaban)
-
Ziog
aktív tag
válasz
Érdemes lenne több klienst is megpróbálni, esetleg valamilyen böngészőt (mozilla pl.)
Hogy ott tud-e listázni könyvtárakat. Routeren elvileg kliens oldalon nem kell port forwarding, csak ha aktív módot akartok. Nem ismerem a router-t, de ha van benne UPnP akkor érdemes lenne egy próba erejéig bekapcsolni.
Nekem is volt ilyen problémám. Nekem Total Commander nem tudta a fájllistát lehozni, vagyis sokáig kínlódott vele aztán egyszer csak bejött. Érdemes lenne eseteg saját gépen megnézni, hogy úgy bejön-e. -
sonar
addikt
válasz
És a natur 21-es porton nem próbáltátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Xbox Wireless Controller - Robot White (2020) 2026.08. 25.
- iPhone 16 Pro Max 256GB black titanium fekete titán független Apple 3 év garancia
- újszerű iPhone 15 Pro 128GB blue titanium kék titán független Apple ajándék tok
- ASUS TUF F15 FX506 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 32GB - 1TB - RTX 3050 Ti - Win11 - MAGYAR
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3080 , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! 850W ASUS ROG STRIX Gold tápegység garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3253,100% Akkumulá
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest