Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ziog

aktív tag

Elolvastam az utolsó pár hozzászólást. Érdekes dolgok vannak.
    Én először is belső hálózaton próbálnám elérhetővé tenni az ftp-t. Így legalább az kiderülne, hogy localhoston a beállításokkal nincs gond. Ezek után jöhetne a külső elérhetőség. Fontos, hogy IP-vel próbálkozol elérni, vagy van esetlegesen valamilyen domaint használsz (dyndns, no-ip, ...) ha igen ez jó IP-t ad-e vissza, nem-e ezzel van a hiba.
    Ha rendes IP-t használsz akkor érdemes megnézni, hogy valóban az e az IP cím, tehát jóval próbálkozunk-e.

Tűzfal, router:
    Mint már korábban is írták kell ezek konfigurációja. Tűzfalon, a port (20,21) esetlegesen a program átengedése, hogy szabad internet elérést kaphasson.
    Routeren ugyanezen portok átirányítása a szervert futattó géphez. Ez szokott lenni a leginkább akadályozó tényező meglátásom szerint, hogy a port forward nincs valamiért rendesen beállítva.
    Aztán ott van még a gép IP-je. Statikus vs dinamikus??? Statikust érdemesebb talán megadni, vagy a router beállításaiban kieszközölni, hogy mindig ugyanazt az IP-t kapja vissza.

Még egy kis plusz az elérhetőséghez. Felhasználói név van-e, vagy anonim bejelentkezés van. HTTP alapon megnézni egy FTP elérhetőségét a következő formában kell megadni ftp://felhasználói_név:jelszó@szerver(név, vagy IP):port

Így összegezve talán ennyi. Remélem segítettem.

Új hozzászólás Aktív témák