Új hozzászólás Aktív témák
-
Gausz
aktív tag
Üdv
Olyan gondban lennék, hogy routeren keresztül 2 gépnek van tökéletes net-e, de hiábva osztok meg akármit is, a másik nem látja. Felraktam Serv-U-t, de nem igazán tudom, mit kellene csinálni. Mindkét gépen gut a program, de Total Commanderben FTP-n keresztül nem tudok csatlakozni. Én vagyok nagyon hülye hozzá?
Router mögött én osztottam ki a címeket, tehát 192.168.2.xxx
Köcce -
L3zl13
nagyúr
fw. hu tudtommal tiltja az ftp 'szerű' használatot.
Azaz, ha nincs weboldal a tárhelyeden, csak fájlokat töltögettek föl le.
Gondolom akkor a valódi FTP szerver használatot még inkább tiltják.
Ha engednék, akkor arra volna szükség, hogy létre hozzanak számodra plusz egy usert az adott tárhelyhez. Akár anonymat, akár guest-et valamilyen jelszóval. Erre a userre kellene megcsinálni, hogy csak létrehozni tudjon a könyvtárban, módosítani és törölni nem.
De ezt szerintem egy ingyenes tárhely sem engedi.
[Szerkesztve] -
Blackie
csendes tag
Sziasztok! Érdeklődnék, hogy hogyan lehet azt megcsinálni, hogy egy ''közösségi'' ftp-t szeretnék csinálni, viszont azt szeretném beállítani, hogy csak én, vagy csak azok tudjanak feltölteni, akik pl mailt küldtek nekem! Viszont törölni csak én szeretnék! Ezt hogy lehet megcsinálni? Előre is köszi!
-
Gregorius
őstag
Háj!
Kellene nekem Win platformra olyan FTP szerver progi, ami tud FTPS-t és/vagy SFTP-t (optimális esetben mindkettőt), és nem utolsó sorban elég erős intruder detection-nal áldották meg (flooding, jelszótörés, stb...). Próbáltam már Serv-U-t, annak az előbbivel, a GlobalScape SFTP-nek meg az utóbbival van problémája. Tudtok valami jót ajánlani? -
fioglenu
csendes tag
Bocs elutazatm 2 hétre...
>tronic
>...A NAT beállítás érdekelne...
Szívesen mellékelném, csak nemtom, h milyen formában gondolod.Sztem a router bizt mentésével nem sokat tudsz kezdeni. De a NAT beállításokat már több ember többször átnézte, és a router beállítást hibátlannak találták.
Még egy dolgot ajánlotak nekem, h. húzzam le a routert a netről, és egy másik gépet a wan portjára dugva fix ip-vel szimuláljak egy internet elérési lehetőséget, és nézzem meg így mit lát az ftp-ből! Ez még nem történt meg, de rajta vagyok a témán! -
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #282 üzenetére
hat a dunakanyarnet elegge kistersegi szolgaltato. Talan jobban szamitanak neki az ugyfelek mint egy nagyobb cegnek. Egy enyhe fenyegetozessel biztos el lehet erni valamit...
-
shev7
veterán
válasz
Forest_roby #279 üzenetére
hogyne lenne.
1. fel lehet hivni a szolgaltatot, hogy nem adnanak-e publikus ipcimet, hatha havi parszazert van.
2. Esetleg meg lehet kerni, hogy egy bizonyos portot forwardoljanak, akkor azon keresztul lehet FTPzni.
3. lehet masik szolgaltatot keresni. -
djlear
csendes tag
válasz
Forest_roby #279 üzenetére
Király.még egy kis segítség kéne.Durván nyolcvan kiló vagyok.Milyen kötelet vegyek ami ki is bír?
-
djlear
csendes tag
válasz
[HUN]Zolee #276 üzenetére
172.16.2.77
-
shev7
veterán
a dunakanyar netnel ha jol tudom nem osztanak publikus ip cimeket. Ezt konnyen kiderithetjuk, ha beirod ide az ipcimed (eleg az elso 3 szamjegy) Ha ez a helyzet, akkor az ftp szervered csak a szolgaltato halozatabol elerheto. +ha jol tudom ez a szolgaltato plussz penzert sem ad publikus ipcimet. De azert erdemes rakerdezni.
-
djlear
csendes tag
válasz
Forest_roby #270 üzenetére
Ez nem optimális eset,ha az lenne,akkor meg tudtam volna oldani.Sajna.Viszont ha ez a gond,mi a megoldás?
-
Forest_roby
őstag
No, én egyféle problémát tudok optimális esetben elképzelni. Optimális eset az, ha te tökéletesen értesz ezen ftp progik beállításához.
Vannak olyan internet kapcsolatok, ahol a kimenő ip-d a server ip-je és ha a serveren nincs a te gépedre szabad port nyitva akkor biztos, hogy nem tudsz ftp servert létrehozni a neten *, csak a belső hálózaton belül. Nem tudom, hogy neked ez -e a gondod, de én már szívtam ez miatt.
* ha az ftp klienssel csatlakozni akarnak a gépedre, akkor nem a te gépedet találják meg, hanem a servert és mivel azon nincs v. nyilván jelszóval védett az ftp server, ezért nem tudnak csatlakozni kívülről.
kb ennyi... , nem biztos, hogy segítettem, de legalább megpróbáltam.
UP 267#! -
djlear
csendes tag
válasz
Forest_roby #268 üzenetére
Kábel.Dunakanyar internet,ha ez mond valamit.Egészen eddig a pillanatig nem volt vele különösebb gondom,de ez most betett.Anonymusként sem érnek el,tehát nem a bejelentkezéssel van gond.Ráadásul a tűzfalam is csendben van,és a szerverprogram sem tájékoztat belépési kísérletről.Win xp sp1 -et használok,tehát elvileg a beépített tűzfal sem okozhat problémát...
-
djlear
csendes tag
Segíthetne valaki.A probléma dióhéjban a következő:
Teljesen mindegy hogy milyen programmal -Serv-u,Guild ftp,Bulletproof,stb- próbálkozok,a gond ott kezdődik,hogy senki nem tud csatlakozni a szerveremre.Viszont én a saját gépemről igen.Ebből azt szűrtem le hogy a szerver él.A tűzfalat hiába kapcsolom ki,a portokat hiába változtatom, vagy időtúllépés,vagy szerver nem található üzenettel elküld mindenkit a bánatba a kliensprogija.Szinte minden variációt kipróbáltam már,de semmi.Mi a bánat lehet a gond? -
moonman
titán
válasz
Rics 11112 #264 üzenetére
ha csak alapfunkciók kellenek, nem is kell messzire menni: [link]
-
shev7
veterán
válasz
Rics 11112 #264 üzenetére
de tudjuk.
telepits ftp servert a gepedre, eleg sokfele programot ajanlottak mar a topicban
''Csak fájlokat szertnénk küldeni.'' Meg szerencsemasra ugysem nagyon hasznalhato
-
Rics 11112
csendes tag
Hali
Nem tudja valaki hogy hogy lehetne 1 ftp server csinálni csak házilag mer
naon fontos lenne.
Csak fájlokat szertnénk küldeni. -
fioglenu
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Telepítettem egy friss XP-t, amin nincs NIS, csak BitDefender 8 és Spyware Terminator, de még mindíg nem megy az ftp. Valószínüleg nem a Netgear routerben van a hiba, mert új a jelenség.
A wigwam.sztaki.hu-val azt vettem észre, hogy ha nem fut az ftp server akkor: ''a port válaszol, de zárva van'', de ha fut akkor ''a port válaszol és NYITVA VAN!'' üzenetet kapom.
Tehát szerintem valahol a gépen van a hiba. (belső hálóról továbbra is könnyedén elérhető az FTP server...)
A terep amúgy vátozatlan: XP prof, Titan FTP server, netgear RP614v3, t-online ADSL...
Kérem, ha valaki tud, adjon még ötleteket! -
fioglenu
csendes tag
A vpn-ről csak annyi, hogy az XP létre tud hozni VPN servert, és a VPN kliens is beépített. Nem használható jol, mert semmit nem lehet konfigurálni, és semmi adatot nem lehet lekérdezni. Csak azért volt érdekes, mert u.a. a reakció (közelről műkszik távolról nem) mint az FTP-vel.
-
dchard
veterán
Saját tapasztalatok:
Windows-ra Serv-U: alapból elég pici (5-6mega, ha csak fut az admin konzol nélkül amire ugye nincs sok szükség), tud mindent amit kell, nagy fileok kezelését is, jól beállítható, tudja az FTP over TLS/SSL-t (gyk. biztonságos FTP kiterjesztés). Ha az egész windows-os networkot letiltja az ember az összes nem használt funckiójával együtt kb. kétszer anyit memóriát spórol, mint amennyit ez eszik, tehát jó annak a kiváltására is. (akár minden gépen az alhálón, ahonnan adatot szeretnénk elérni).
*nix: házilag fordított proFTPd (ha nem megy a fordítás mehet csomagból is): szintén tudja (illetve megtanítható) az FTP over TLS/SSL, sokkal jobban paraméterezhető, az egész app. 1,7mega, a memóriában ugye ennek a tört része ül, ahogy ezt már a *nix-os progiktól megszokhattuk, nagyon hatékony. Mondjuk kell némi hozzáértés, mint általában a *nix-hoz meg a programokhoz. Kezdőknek lehet jobb választás lehet más *nixos ftp szerver, (most egy se jut ezsembe, de majd írnak a kollégák).
Dchard -
romeoka84
csendes tag
Hello valaki tudna nekem abba segiteni h hogy tudok ftp-t csinálni?
-
tronic
tag
Értem, de én most az előbbi kijelentésemet tűzfal funkcionális szemszögéből értettem.
Spyware ellen blokkolni kellene lassan a 80-as portot is
Szal akkor kell egy helyesen béállított és megfelelően működő tűzfal + virnyák killer + spyware vadász + kis ész, h ne kattintsunk minden linkre, mert könnyen jön a reinstall vagy a hosszas gépheggggesztés. -
Elrond
senior tag
válasz
operator10 #1 üzenetére
Sziasztok!
A topiknyitótól kérnék engedélyt, hogy választ kaphassak itt a kérdésemre, mert lehet csak 1-2 mondat az egész, de ftp-s probléma!feltehetem? -
-
tronic
tag
válasz
fioglenu #237 üzenetére
Szia!
Egy valamit nem értek. A VPN hogy jön a képbe? Az xp-n üzemeltetsz egy vpn servert, vagy kifelé akarsz menni?
Hát lehet tényleg a NIS lesz hunyó, de én pl nem is használok tűzfalat a belső hálón lógó gépeken, mert a router fog mindent
Anno én is szívtam sokat a NIS-vel. Belső hálón hiába állítottam be, h xy gépről engedjen mindent , de az istennek sem akarta megjegyezni. Egyik nap megcsinálta, míg a következő nap blokkolt mindent
LaCi -
fioglenu
csendes tag
Sziasztok!
Köszönök minden segítséget!
A 20-as portrot forwardoltam, mert vhogy az is az ftp-hez kapcsolódik, de nem értem pontosan hogyan, de a 22-es csak az SFTP-hez kell.
Köszönöm ezt a wigwam-os segítséget, ez nagyon jól jött, és az egyedi port támadás segítségével egyszer sikerült is nyitva találnom a portot. Előtte fél órát konfiguráltam a NIS, és elértme, hogy mindenért riasszon. Egyre biztosabb vagyok benne, hogy nem a router a hibás, mert amikor célzottan támadtam a portot, egyszer visszajelzett a tűzfal. Az a problémám, hogy szerintem a hogy amikor végigszkenneltem az összes portot, egyikre sem reagált a rendszer. Ez már csak azért is érthetetlen mert pl a VPN-es kisérletek miatt nem csak a 21-es, hanem további portok is ki vannak nyitva, és átirányítva.
Mindenesetre most fogok kapni egy olyan CD-t ami XP-t bootol ramdriveba, és nincs rajta tűzfal. Meg fogok próbálkozni azzal, hátha tényleg a NIS a hibás. (a saját oprendszeremről nem szívesen szedném le, másrészt a NIS-t nem igazán lehet teljesen kiírtani egy XP-ről!)
Kösz mindent, ha valamit elérek, majd még írok, ha van még ötletetek kérlek írjatok!
Fioglenu -
tronic
tag
válasz
fioglenu #232 üzenetére
Szia!
Ez egy olyan dolog, amibe már én is belefutottam, de nem router esetében, hanem egy microsoft ISA server esetében. Ha jól emléxem, akkor ennek router mögül mennie kell, mert anno én is operáltam így az smc routeremmel, és akkor nem volt probléma.
Gondolom nem belső hálóról megy az elérés. Ha nem tudod hirtelen honnan tesztelni, akkor ezen az oldalon http://wigwam.sztaki.hu/varazslatok/port_teszt.shtml van egy tűzfalteszt, amivel végig tudod pásztázni a portokat. Ha átjut a teszter, akkor gut minden. Ha nem akkor gondolkodunk. Pénteken megyek haza, s akkor megpislantom, h otthon hogyan is megy a dolog. A teszter ip alapján fog menni! de ezt majd úgy is látod.
Sok sikert, s írj h mi történt.
LaCi
Cirkuláris dikroizmus ?
[Szerkesztve] -
-
fioglenu
csendes tag
Üdvözlet mindenkinek!
Mint a cím is mutatja, FTP servert szeretnék csinálni!
T-Online Adsl előfizetésünk van, az internetet egy vadiúj NETGEAR rp614ee router (freamvare upgarde megvolt) üzemelteti a hálót. Korábban egy öreg ZyXEL routerrel szintén nem sikerült... Az oprendszerem WINXP prof sp2, rajta Symantec NIS 2004. Amit eddig elértem:
-Elindítottam egy FTP servert (feltört titan FTP) --> 21 port
-A WIN tűzfala NIS-re való tekintettel állandóan ki van kapcsolva.
-A NIS-en közelről és távolról megnyitottam a 21. portot
-Ezek után az FTP server belső hálórol tökéletesen elérhető! (total commanderrel dolgozom)
Eddig voltak a sikerek...
-A dyndns.org-on létrehoztam egy domain-t: fioglenu.dyndns.org --> a router frissíti, jól működik...
-Beállítottam a routeren a port forwarding-ot a 21-es portra, az én IP címemmel
-A NETGEAR honlapja szerint semmi egyéb beállítás nem kell... (más leírások szerint sem)
-A totalcmd-vel megpróbálok kapcsolódni a fioglenu.dyndns.org-hoz, és a következő a jelenség:
> ----------
> Connect to: (2006.07.11 22:05:52)
> hostname=fioglenu.dyndns.org
> username=zsbanm
> startdir=
> fioglenu.dyndns.org=84.2.185.226
-majd néhány másodperc elteltével hibaüzenet: ''Kapcsolathívási hiba!''
-kipróbáltam még azt is , hogy a routeren beállítom, hogy a gépem DMZ server legyen (minden ismeretlen kérést az én IP címemre továbbít) és azt tapasztaltam, hogy 10 másodpercenként támadást riaszt a tűzfal, de az FTP kapcsolódási kisérlet alatt nem jelentkezett hiba!
Már minden beállítást többször átnéztem, de nem találok hibát! Ötletem sincs arra sem, hogy hol keressem! Kezdek elkeseredni!
UI: Kiváncsiságból VPN kapcsolattal is kisérleteztem (XP beépített), mindent beállítottam: Tűzfal Router portok (1723 500 51 50) stb. és uvyan az a jelenség! Belső hálórol minden megy, távolról semmi!
Kérem segítsen aki tud, elakadtam!
Előre is köszönöm! -
antonee
tag
A szerződésben nincs leirva, csak a szolgáltató honlapján szerepel [link] (érvényes 2006. január 1.-től)
Kábeltelevíziós Internet-Intranet
Tartalmazza a szükséges hálózati kártyát, a bekapcsolást, valamint a helyszíni installációt.
Letöltési
határ
Havi díj 1 éves
hűségnyilatkozattal
Havi díj
határozatlan idejű
Email
Személyes weblap
512/128kbit *
5 GB
5 490 Ft
6 490 Ft
1 db x 10 MB
10 MB
1024/256kbit
15 GB
8 150 Ft 9 110 Ft 3 db x 10 MB
20 MB
1500/384kbit
20 GB
10 070 Ft 11 030 Ft 3 db x 10 MB 20 MB
2048/512kbit
30 GB
11 990 Ft 12 950 Ft
5 db x 20 MB 50 MB
3072/768kbit
50 GB
13 910 Ft 14 870 Ft 5 db x 20 MB 50 MB
* A feltüntetett árak bruttó árak, az ÁFA-t tartalmazzák.
* A feltüntetett árak akciós árak, melyek visszavonásig érvényesek.
* *Az 512/128kbit csomaghoz nem tartozik globálisan elérhető IP cím, minden egyéb díjcsomaghoz 1 db dinamikusan kiosztott fix IP cím tartozik
* Minden email postafiókhoz alapszintű SPAM és vírusszűrés tartozik
* Minden díjcsomag korlátlan lehívható és felküldhető adatmennyiséget tartalmaz.
* A fentebb felsorolt díjcsomagoknál szereplő sebességek az ügyfél felé menő illetve az ügyfél gépétől kiinduló irányban biztosított maximális sávszélességet jelentik kilobit/sec-ben.
* Amennyiben a hónap első napjától számított letöltött adatmennyiség meghaladja a letöltési határt akkor a csomagok által biztosított rendelkezésre álló maximális feltöltési és lehívási sávszélesség csökken.De még ha le lenne is irva, nem valószinü, hogy felhivják rá a figyelmet. Azonban az előny az, hogy a barátaim nagy része szintén ezen van, és a belső hálózaton müködik a dolog, ráadásul a letöltésbe sem számolják be, mivel nem a netről töltök.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
tronic
tag
válasz
MatchJoe #227 üzenetére
Most nem fix ip-ről beszéltünk, hanem a publikus vs. privát ip-ről.
A publikus ip folytatása a fix, ami kiváltható az általad is használt dinamikus DNS szolgáltatással. Bizonyos szinten.
Lehet dyndns nélkül is ftp szervert üzemeltetni, csak hát khm megjegyezni mindig az új kiosztott ip címet. hát nem egyszerű
LaCi -
shev7
veterán
''Ellenben privát ip esetén a szolgáltató dönt, h mit enged meg nekem.''
Es ez egy jo megoldas, mivel az internethasznalok 99%-a nem ert ahhoz amit csinal. Az olyanok mint te (meg en), meg keresnek publikus ipcimes szolgaltatast
Ami jelenleg meg nincs kisebbsegben tudomasom szerint.
-
tronic
tag
A publikus ip nem feltétlenül jelent szerverüzemeltetést. Publikus ip esetén én döntöm el, h milyen portot engedélyezek ki/be a tűzfalamon vagy a routeremen. Ellenben privát ip esetén a szolgáltató dönt, h mit enged meg nekem. Volt ismerősöm, aki csak hosszas utánjárás során tudta elérni, hogy ugyanmár legyen vpn passtrough, mert akkor az otthonról bedolgozás elfelejtve. Van mikor még a messenger sem volt hajlandó menni ill. csak csökkent szolgáltatással......
Abban megegyezhetünk, hogy ez nem okoz gondot azon embereknél, akik csak sima netezésre használják a kapcsolatot.
Számomra mindenképpen a publikus ip sorsdöntő egy kapcsolat vásárlásakor.
LaCi -
antonee
tag
csak 512/128-as vagyok, mer5 hónapja csak kipróbálásra rendeltem egy akciós csomagot(kábelnet) de nekem eddig elég volt a két gépre is (nem letöltésre használom) hát olcsó husnak hig a leve. köszönöm a segitséget, és a felvilágositást (legalább megtudtam, hogy nem én vagyok a balfék.)
-
antonee
tag
[link] erre gondolsz?[OFF][/OFF]
-
shev7
veterán
a beallitasaid jok, elmondom, hogy SZERINTEM mi a helyzet. Hiba reggeltel dnydns accot, a szolgaltatodnak ''nincs eleg'' publikus ipcime, igy minden elofizetonek a forgalmat NATolja. (Erre az ipcimedbol kovetkeztetek) Tehat, ha valaki hozzad akar kapcsolodni, annak arra a cimre kene kapcsolodnia amin keresztul a szolgaltatonak az alhalozata kapcsolodik a netre, illetve erre is be kellene allitani eg portforward-ot. (Marmint a szolgaltatonal)
-
antonee
tag
[link] és itt a router beállitás
-
antonee
tag
[link] és itt az explorerrel való elérés.
[Szerkesztve] -
tronic
tag
Hello!
Amint a címedből látom + a két gépes elérés működéséből megítélve valszeg router mögött vagy.
port forwarding muxik az ftp servert tartalmazo gépre? ha nem akkor be kellene állítani hogy a router dobjá át a 21-es portot a server gép 21-es portjára - de ha más porton van az ftp server akkor arra.
Elsőre ez az 5letem.
LaCi -
antonee
tag
csináltam egy ftp szervert a gépemen, csak ugy próbaképpen. a problémám az, hogy nem tudom kipróbálni elérhető-e kivülről . egy ismerősömet megkértem hogy próbálja elérni commanderrel, vagy a smart ftp klienssel, de nem sikerült neki (lehet,hogy csak a tüzfal fogja a gépét) én mind a két gépről elérem, commanderrel, smarttal, intézővel még az explorerel és a mozillával is. póbáljon meg belépni valaki akár névtelenül is és töltsön fel valamit. megadom a lehetőséget..(bármilyen kis képet vagy csak annyit hogy itt voltam)
cim:[link]
-
Amd_Boy
csendes tag
Sziasztok!
Dyndns.org -n hogyan kell reggelni? dyndns.hu -n sikerült, de .org -n nem! El tudná valaki magyarázni?
Új hozzászólás Aktív témák
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol + fejhallgató garanciával hibátlan működés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest