- Házimozi belépő szinten
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Milyen TV-t vegyek?
- A hírek szerint a jövő év végére érkezhet a sokat pletykált NVIDIA N1X SoC
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Fujifilm X
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hummerdikk #99 üzenetére
Hat figymar, ez azert eros tulzas, linux kb a 90es evek legelejetol van, UNIX mar volt sokkal hamarabb ugye a C megjelenese, de az is a 80as evek kozepere teheto. Igy erosen ketlem hogy barkinek is lenne 30eves tapasztalata, UNIX teren, persze informatikaban lehet
De a linux epp arrol szol, hogy olvasol es megtudod csinalni elobb utobb. Es mivel minden eleg jol van dokumentalva igy szerintem nem kell itt eltantoritani senkit a linuxtol
Amugy a linux.hu-n sok ember tud segiteni sokmindenben... -
hummerdikk
őstag
Szerintem aki nem tud Linuxot konfigolni az ne csinalja! Elotte tanulja meg egy nagyon profitol(ne 20 evesektol lehetoleg, hanem olyanoktol akik 20-30 eve vannak a szakmaban). Es utana csinalja meg. De addig egy WinServer2003 vagy 2k eleg lesz!
Virusirtonak meg Kaspersky jol beallitva! -
válasz
sziszegőII #97 üzenetére
Hi, hat ezt nemtudom sajna. En mar csak SOLDATozni hasznaltam windowst utoljara
Szal annak idejen nem volt netem meg ilyen eszkozeim se, hogy felmerult volna bennem ez a kerdes
Annyit viszont tudok h a Coyote linux elfer egy floppyn es ha meg van egy 486osod kb 8mega rammal akkor abbol nagyon konnyen lehet routert csinalnide tenyleg szerintem nem bonyolultabb mint egy boltival dolgozni, persze csak optimalis esetben
Hat itt irogatnak vmit, bar win98alBővebben: link
De errol konkretan nem akadt semmi szemugyre, biztos van vmi progi ami tudna ezt csinalni
Nah amugy is feelinget akartalcsinalj egy routert irany az ocskavastelep 2000bol gep 3000ert switch, ket halokari, lehetoleg amit ismer a Coyote, ha kiralyat akarsz akkor flash kartyara rakod mondjuk meg iesmik
Varjal volt is ehhez vmi jo link
Bővebben: link, nah itt aztan van latnivalo, par hete meg en is akartam csinalni csakhat elegge gazdasagtalan, de just for fun megeri es tanulni is sokat lehet belole.
Amugy en meg mindig linuxot raknek, ha tudsz angolul akkor minden eleg jol van dokumentalva ahhoz ne legyen nagy gaz, biztos h sokat kell madj vele szivni, de vegig tanul az ember.
-
sziszegőII
tag
kb olyan 80-100 ropi lehet kiépítéstől függően
-
válasz
sziszegőII #93 üzenetére
Teh amugy visszaterve a szerveres dologra, a linuxban meg az is benne van, hogy valaki kivulrol feltudja rakni neked es mindent be is tud konfigolni
Szal ha ismersz valakit aki ert hozza annyira, akkor te csak berakod a CDt elinditasz egy SSH daemont, de elotte csinalsz egy felhasznalot es majd az a valaki akarhonnan feltudja neked rakni a cuccost, persze ismerned kell ilyen embert.
Nah csak ugy eszembejutott -
válasz
sziszegőII #93 üzenetére
Uh, megneztem par kepet a gepekrol meg nehany screeonshotot
Nagyon baba cuccok, mennyit kostal egy ilyen manapsag? -
-
válasz
sziszegőII #91 üzenetére
Csovi, min hasznaltal IRIXet???? Valamilyen SGI gepen? mert elvileg ez azokra van
Mondjuk ha ennyire grafikus temaban mozogsz arrol megertem h SGI geppel is volt mar dolgod.
De kivancsi vagyok a tapaszatalataidra az IRIX mire lehetett hasznalni? Milyen szolgaltatasai vannak? -
sziszegőII
tag
Az a legfőbb baj hogy pl ilyeneket használok hogy corel, photoshop és végre már azokat tudom nem nagyon akarok váltani , linuxra meg nehezebb szerezni
nekem egyébként volt itthon irixem-is azt szerettem és azt is a manualból agyaltam ki. -
válasz
sziszegőII #82 üzenetére
http://www.szabilinux.hu/ Ezt itt talaltam vhol prohardveren, nemtomjoe de sok az biztos.
Amugy a linuxtanulas nem mas RTFM Read The Fucking Manual, en pl a legtobbet akkor tanultam amikor gentoo-t akartam felrakni a notebookomra. Elolvastam mindent ami a 200 oldalas kezikonyvben volt, es abbol nagyon sok meg is ragadt, annyi volt a baj h a notiban 1300 Celeron M van + 256ks netrol telepitettem igy egy rendszer az kb 2 nap volt a toltessel es a forditassal egyutt mert midnen progit magamnak forgattam. Mire kb 2 hetem elment ezzeles meg mindig nem jutottam odaig h X-et meg vmi WM-et forgassak rahagytam es felraktam egy Mandrake 10.2-t
De a sok szivas alatt a gentooval nagyon sokat tanultam, hala a doksicsinaloknak mert biz eddig az volt a leghasznalhatobb doksi a kezemben
Szal mindent meglehet csinalni linux alatt csak hetek kerdese
Amugy VPN az nemtomminek, ssh-t hasznalok mindenre, mire szeretned hasznalni a VPN-t? Gondolom valakik akarnak nalad maceralni a halodon kivulrol, azt egy Puttyal mg WinSCPwel megoldhatja es mindenk letudnak tolteni a gepedrol, es az egesz ugyanugy titkositott.
[Szerkesztve] -
válasz
sziszegőII #85 üzenetére
1 órája rendeltem meg énis, rendszergazda haver ajánlotta!
Direkt Debian-hoz van! -
válasz
sziszegőII #82 üzenetére
a linux csinál boot menüt, nagyon korrektet!
A swap-ot nehogy elfelejtsd -
válasz
sziszegőII #81 üzenetére
-
sziszegőII
tag
Meg is született bennem az elhatározás hogy felteszem a notimra a linuxot.
Nos azt hogyan oldom meg hogy van egy 80 gigás hdd-m kettéosztva felrakom az egyikre a linuxot a másikon marad a windows, ez idáig ok de a linux megcsinálja a bootmenüt? Ill hogyan tudok majd választani a kettő közül? -
válasz
sziszegőII #79 üzenetére
Mint már irtam: a windows kell neked
-
válasz
sziszegőII #77 üzenetére
mert ami linux alatt gyerekjáték, win alatt lehetetlen
Meghát..stabilitás,biztonság!Továbbá Linux nem a mezei juzereknek készült! Minnyárt jönnek a linuxos 'stenek és keresztrefeszitenek, hogy a linux igy könnyü-ugy könnyü, de ez már részletkérdés -
sziszegőII
tag
Én nem értem hogy a win meg linux cirka ugyanazokat tudja és ami win alatt 2 katt az linux alatt miért 1 óra?
igazából alinux jobban vonzana de nagyon looser vagyok hozzá, elolvastam a kézikönyvét a susénak de nem lettem okosabb pedig nem vagyok retardált
valszeg azt kéne csinálni hogy feltenni a gépemre és addig használni mig ki nem tanulom
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
Linuxal leginkább az a bajom hogy a programok nevét nem ismerem amik nekem kellenek
pl vpn-t hogy csinálok alatta szvsz mi a neve? -
Hat szerintem ezt meg SUSE is tudna
PHP-t meg webet alapba tud.
tavoli asztal sshd, de vnc is van benne alapba.
van benne mail server is ha jol tudom alapba, es nyomtato megosztast is tamogat
Sot ha veszel egy switchet akkor meg a routered is megvanjah +1 halokari a gepbe.
Hat ha a vas elbirna tuti meg lehetne csinalni SUSEval, azt viszont egy szoval se mondtam, hogy a debian nem lenne kb 5x gyorsabb foleg ha magadnak forgatod a dolgokat. Amugy en mar nezegettem ezeket SUSE 9.2ben, az egyik gepemen az van, szal szerintem az oprendszer ennek nem allna utjaba, olyan biztos lenne mint egy win2003s.
[Szerkesztve] -
válasz
sziszegőII #72 üzenetére
Huhh, hát nemtom!
Sztem a Windows kell neked, mert egy linux szervert bekonfigolni..hát eerősen horrorisztikus élmény! -
sziszegőII
tag
sajnos én állítanám be
mivel ez egy céges szerver.....csak az a bökkenő hogy enyém a cég
windows alatt nem gázos de linux alatt..... hát jobb lenne mert biztonságos meg olcsóbb is lenne
milyelőtt bárki rosszra gondol ez egy csoportmunka szerver lenne többek között
az ügyfeleim telephelyeit kötné össze kb -
válasz
sziszegőII #70 üzenetére
Hiába barátkoztál meg vele, szervert ugyse Te állítanád be, sszal nincs jelentősége a tudásodnak ebböl a szempontbol!
Amugy ehhez Debian kell inkább, abban minden bennevan! -
sziszegőII
tag
Nos szétnézegettem linux tájékon is.
Hát jó jó csak én kooser vagyok hozzá.
Na tehát tételezzük fel hogy adott a vas. fix ip,domain
Az op rendszer suse linux 9.3 -azért ez mert ezzel már megbarátkoztam
felismert mindent müxik.
Most jön a java:
meg kell oldani hogy egy php-s weboldalt elvigyen.
kell egy ftp server progi ami akár 1000 usert is elvisz.
kell egy mail szerver. ami külső belső maileket kezeli jó sokat -adott egy mail cím amire jönnek a levelek és azt bármelyik kliens tudja nézegetnibelső hálón és a netről is és küldeni is tudjon.-
kell hogy legyen távoli asztal .szvsz netről matatni lehessen benne
nem ártana valami vpn féle okosság
nyomtató megosztás pl úgy is hogy a világmásik végéről tudjak nyomtatni a nyomtatóra
na szóval ennyi- ezt windows alatt többé kevésbé meg is tudom oldani na de linux alattáááá looser vagyok help
kinek mi az ötlete -
válasz
sziszegőII #68 üzenetére
ájjájjáj...akkor Nod!
-
válasz
sziszegőII #66 üzenetére
iptables tűzfalnak!
Viruskereső meg nemtom, hogy kell-e linux alatt..?
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
A szervert web,mail,ftp milyen viruskeresővel ajánlott védeni?
-
válasz
Digiti Dotto #63 üzenetére
Jaja erre enis kivancsi vagyok,
pl.: mi a minimalis vedelem egy smtp servernelmert ugye az senkinekse jo ha a geperol spammelnek
-
Digiti Dotto
tag
tudtok 1-2 szót a biztonságról is írni??
pl hogyan lehet védeni 1 mailservert a neten....
köszi -
válasz
hummerdikk #61 üzenetére
Aha mar kozben ez is letisztult, hogy a DynDNS az hasznalja a gepem, de ugy neztem, hogyha egy routerrel megosztom a netem akkor csak ez az alternativa van. Mert pl a routerem csak par helyet ajanl, kozte a dyndns.org-ot. Vagy pedig szerintem meg ugy lehetne ezt megoldani, ha a keserletezos gepen lette a myip.hu-s progi, a mailserver, meg meg o routolna is
, bele egy switch uplinkjebe. Bar ezt nemtom hogy mennyire mukodne
Vagy ameddig jatszok addig egy gep lesz online
.
-
válasz
sziszegőII #57 üzenetére
Vagy inkább a sok szivást, és gyötrödést?
-
sziszegőII
tag
Nem számolom a feelinget hogy saját szervered van amit bütykölhetsz ha kedved tartja
-
válasz
sziszegőII #55 üzenetére
Hát Tetudod!
Szervernek: Linux(Debian,Ubuntu,Gentoo talán..) -
sziszegőII
tag
Nem olyan sok a rezsije annak... pl ibm pc server 330 300w os táp van benne az nem olyan gáz sztem. Meg az up sem gáz egy 512 mbit fel már bőven ok kb 60K az 1 weboldalhoz bőven elég meg a mail szerverhez is.
Javíts ki de én nem láttam serverhostingot 12 ropi netto alatt.
Az évi 120 lepedő netto, ha nem tudod elszámolni akkor meg még bukóbb.
Ha meg az otthoni megoldást nézed akkor: a netet igy is úgy is fizeted mondjuk egy 1,5 megásat /annak mennyi az uploadja?/ a + 30 ropi a fix ip, +5 ropi a domain, meg villanyszámlára számoljunk egy 50 rugó pluszt még akkor is csak 85 lepedő cakk pakk.
A hostingos balhé meg 120 + tréfa
[Szerkesztve] -
válasz
sziszegőII #52 üzenetére
Vagom mit irtal nyugi
, csak en nem akarok 24/7be egyenlore, csak ugy tesztelesbol, hogy tanuljak valamit belole, es ahhoz azert folosleges lenne IP+Domain, foleg ha igy ingyen is meg lehet oldani.
-
válasz
sziszegőII #52 üzenetére
+ számold hozzá a szerver rezsijét is!
+ azt, hogy az upload sebességed a béka segge alatt lesz, és ha többen akarják használni a szervert, már ottvagy ahol a part szakad!
Igy belegondolja már jobban megéri ha beteszed vmi szerverfarmra 100 megabites uppal! -
válasz
sziszegőII #50 üzenetére
Aha, az nekem is van benne, de epp most akarnak itt mindenkit lebeszelni a DynDNSrol ami ezek szerint valami szolgaltatas a MyIP.hu hoz hasonloan
-
sziszegőII
tag
Nekem is hasonló a problémám, esetleg a szakik írhatnk rá valami frankót
http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=199488 -
válasz
hummerdikk #46 üzenetére
Hi, en a DynDNS-t csak roviditesnek hasznaltam a dinamikus DNSre
miaz tulajdonkeppen
???
-
-
hummerdikk
őstag
válasz
operator10 #37 üzenetére
A felepitese:
-Egy szerver pl itt kereshetsz (www.mogyoro.hu) (ne IDEs szervert nezzel! Asszem van nekik Compaq)
-Egy jo kis tuzfal (szinten a Keriotol)
-Jo tuzfalbeallitasok (na ha ebben nem vagy jartas akkor erdekesen lesz vedve a gep, de segitek ha kell)
-Egy jo kis FTP szerver. Szinten jol bekofigolva
-Egy jo kis mail szerver. Szinten... Es ez is Keriotol legyen(azert hasznalom azt, mert marha egyszeru)
-Egy Dns
Asszem ennyi
Annyit mondnanek, hogy ha sajat DNSt akar valaki ahoz AD (Active Directory) kell. Ami asszem min 20 gb-os, de ha valamit rosszul irtam le vagy mondtam legyszi javitsatok ki!
Izirider: DynDNS-----> Ez a gepedre rakja a ''szervert''. En egyszer nezelodtem a regisztriben es nini! Ott van egy DNS szerver.... Na de honnan?Utana kicsit nezelodtem es rajottem, hogy a DynDNS rakta fel. Milyen erdekes ugye? Hiszen semmit nem telepitettem csak kattintottam!
Myip-nel pedig ahogy mar a kedves kolega irta a kis program a myip-nek kuldi az IP cimed nem pedig a te geped a szerver! Ez valamilyen fogban biztonsagosabb.
Szal DynDNS-t nem ajanlom! Sot akinek kell es jot akarok neki annak meg is szoktam tiltani, hogy azt hasznalja
Nagyon sok kis user belevag ezekbe ugy, hogy semmi nagyobb vedelem stb nincs a gepen vagy egyebek. Es akkor csodalkoznak, hogy X nap vagy X het mulva ujra kell rakni mert lassu, kaki stb.
Szoval csak ovatosan!
Operator: Hol is laksz? -
válasz
sziszegőII #43 üzenetére
Jah es most jutott eszembe, hogy a net megvanosztva nalam egy routerral
Ezt hogy lehet megoldani???, hogy a server igy router mogott fussongondolom port forwardingal menne a dolog, csak akkor a DynDNSnek nem a gepem ipjet kellene elkuldeni, hanem a routeret azaz amit a router kap
de az meg ugye nehez kiszurni
Az szerintetek jo megoldas lenne erre, hogy nem routert hasznalok, hanem egy gepet amiben van 2 halokari es ez routol??? Veszek egy switchet 3-4k-ert es abba uplinkelem ennek a gepnek a masodik halokarijat, es igy elvileg ezen futhatna a mailprogi, esetleg a DNS szerver is. Mindezt linux-alapokon szeretnem
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
Szerinetm vegyél valami p2 /p3 -as szervert kb 30 ropiért abba scsi hdd-k vannak rá egy linux regelsz egy domain nevet kb 5 ropi / év + kérsz fix IP kb 3 ropi.
Ennyi -
Ertem, mondjuk ezt eddig kb sikerult leszurnom
Amugy meg ezala is letrehozhatok sub domain??
pl mail.izirider.myip.hu ??? Ehhez ugye kell egy sajat DNS szerver amibe be van tablazva ennek a gepnek az IP-je ami pl az en teszt mail szerverem.
Nah akkor mar csak az a kerdes, hogy mit ajanlotok, milyen linux mailszerverprogi az ami jo???, marmint kezdoknekBiztos kb olyan kulonbsegek vannak mint Kmail es Pine kozott
[Szerkesztve] -
wildrain
addikt
válasz
operator10 #37 üzenetére
Én Cerberus ftp szervert használok (xp). Egyszerű, és magánszemélynek ingyenes. Asszem az egyidejű kapcsolódások száma korlátozva van, de ez otthoni használatban nem jelenthet gondot.
-
wildrain
addikt
A myip.hu segít, hogy ha változik az ip-d, akkor is elérhető legyél. Regisztrálsz, és kapsz egy domain nevet, mondjuk: izirider.myip.hu. A gépedre felraksz egy kis programot (amit szintén a myip ad), ami adott időközönként lekérdezi az ip-det, és azt elküldi a myip-nek. Ezek után, amikor beírja valaki az izirider.myip.hu-t, akkor a myip továbbirányítja az általa ismert ip-re, ami ha minden jól megy, akkor a te ip-d, akárhányszor is változott előtte.
-
operator10
senior tag
válasz
hummerdikk #35 üzenetére
Ok
Mondjuk itt is kezdjük az alapoknál, teljesen.Mi kell hozzá, milyen program, programok?Az egész érdekellne.Felépítése, szerkezete, működése, stb.
-
Szeva mindenkinek,
vegigolvastam a topicot es engem is nagyon elkezdett erdekelni a dolog
Bar nem akarok 24/7 /99%per year-re, de ugy kiprobalas meg tesztelgeteskent jo lenne
Szal fix IP nelkul nemlehet pl egy mailservert az irjatok, de akkor miez a myip.hu -s dinamikus DNS??? Amit en gyorsan kihamoztam, hogy betom frissiteni az IP naluk. Mert nalam az a helyzet, hogy kivulrol elerheto IP-t kapok csak mindig masikates raadasul meg meg is van osztva a net
es raadasul a 7000 forintos routernek sokszor van vmiert kedve szorakozni
. De a lenyeg h port forwardolassal mar pl ssh val el is ertem kivulrol az egyik gepet.
Amugy en linuxot hasznal(gat)okvagyis most kezdtem olyan fel eve ismerkedni vele de mar regota csak az van a gepen, SOLDAT on kivul mindent tudok rajta csinalni
Szoval folytatva a temat egy kis linuxal, PINGVINNEL, hogy csinalnatok mailszervert az adott korulmenyek kozott csak ugy teszt celjabol???
Amugy a vasra visszaterve, szerintem lehet olcson erre a feladatra eleg jo hasznalt szervereket venni, vateran erdemes szetnezni. Multkor meg AS/400 ak is voltak eladok 30k-s minmal arban arban -
hummerdikk
őstag
válasz
operator10 #34 üzenetére
Akkor ok!
Kerdezz addig is batran az FTProl! Ha van MSNed akkor ird meg pls a cimed! -
operator10
senior tag
válasz
hummerdikk #32 üzenetére
Már intézés alatt áll a dolog
-
operator10
senior tag
Az én ''Góré'' komám csak az itteni alvállalkozó.Amúgy rettenetesen sok panasz van rájuk.Nagyon szar egy szolgáltató lettek.Nekem volt hogy egy hónapig semmi netem nemvolt, és képzeld nagylelküen engedtek 10%ot
Azthittem letépem a fejüket.Meg egyébként is, állandó igaz rövid szakadások, ping is stb.De most van valami új rendszerük.Cserálnek mindent állítólag.Beltéri egységet stb.Hát kíváncsi leszek majd rá
-
hummerdikk
őstag
Cisco Routereket szeretem! (nekem nincs, mert no money, meg elotte ossze kellene rakni egy szervert is ami menne 24/7 es figyelne az egesz forgalmat, leszurne az adatokat es csak ugy engedne be, utana router (itt is megakad egy-ket dolog ami esetleg atjutott) es utana jonne az en gepem) Folytatva: Sok ismerosnek szereltem mar be ilyen gagyi 5-6e-s cuccokat amik netmegosztasra jok, de arra amire nekik kellett nem.... 4 gep egyszerre stb... Nem is mondom hany Routerjuk pukkant el es, hogy abbol tuttak volna venni Ciscot... De utana vettek egyet (25e korul volt azt mondtak sajna az arakat most nem nezem annyira, majd ha nekem kell akkor rahasalok) Es a Cisco rendesen viszi. Igaz azokbol is vannak hibas/rossz darabok, de oszinten Mibol nincsenek? Mert szerintem mindenbol van.
Szal ha Router kell nagyobb dologra akkor CISCO! Nem ezen kell sporolni!
Uhhh bocsi a sok OFF ert....
Operator: Akkor meg miert nem intezel egy FIX IP cimet is? Meg gyorsabb netet stb Ha az en ismerosom lenne en mar elinteztettem volnaMondjuk tuti meglesz az ''ara'', de hat kez kezet mos!
-
Protezis
őstag
válasz
operator10 #30 üzenetére
Bocs az offért, de ha ismerősöd a góré, megemlíthetnéd neki, hogy Mezőberényben nem igazán bírja a hálózatuk a terhelést. Van, hogy csak feltöltésem van, lefele nem jön semmi. Szóval egy kis fejlesztés nem ártana.
-
válasz
hummerdikk #27 üzenetére
Joh nyilván!
Ez ugyanugy van, mint PL routereknél!
Ha vkinek nagyhálóra kell, annak Cisco,Hp, stb..ami igen-igen drága!
Egy sima netmegosztáshoz meg elég egy ~10K-s is!
De ez már nagyon off! -
Protezis
őstag
válasz
operator10 #17 üzenetére
Merő kíváncsiságból van egyáltalán külső IP címed?
Mivel nekem is rádiós netem van A-netnél, és bizony belső hálón csücsülök.
Párszáz emberrel osztozok egy külső IP-n.
Ha nincs, akkor ne is álmodj szerverről. Persze bérelhetsz külső, fix IP-t...
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Köszi mindenkinek
Mint fentebb írtam kissé láma vagyok a témához
De hála nektek most felvilágosodtam, és le is tettem a dologról.Értelmetlen fölösleges beruházás lenne, ráadásul nem is értek hozzá.Tehát egyenlőre marad az ftp server az itthoni gépemből./topic címet is modósíttatom/ esetleg ha ebben is tudtok segíteni megköszönném
-
hummerdikk
őstag
válasz
operator10 #20 üzenetére
Akkor meg Serv-Ut tudom ajanlani!
-
válasz
hummerdikk #22 üzenetére
Kicsit off
SCSI-nél inkább a winyo drága...
Vezérlő már 50 körül van minőségi, de a winyo.....a 143-as 150+tréfa!
Ellehet gondolkodni milyen árak is vannak...
Kicsit off vége -
hummerdikk
őstag
Szia!
Hasznald a Kerio mail Server 6-ot! Bővebben: link
Figyelmesen megcsinalod es ok! Ha masnak nem akarsz szolgaltatni es csak magadnak akkod akkor a Bővebben: link-n regelsz egyet es kesz!
En is akartam sajat DNS-t, de letettem rola... Osztalyoldalnak meg az oldalaimnak csinaltam egy Dot TK domaint es kesz Dot TK Bővebben: link Viszont asszem ez nem megy mail szerverrel asszem, de nem probaltam meg...
Keriot tudom ajanlani. De annyit mondok, hogy az IDE, S-ATA es egyeb winyok nem nagyon szeretik ha 24/7be mennek... Arra a SCSI kell, de az meg sok
Es szerintem ennyiert nem fogsz tobb 100e-t vagy netan milliokat beruhazni....
Mert ugye olyan vezerlo ami mar nagyon jo az nem 5e hanem 250 tol akar 1 millio felett is vannak. De az tuti, hogy azok a legjobbak
Sok sikert! -
Snoop-y
veterán
válasz
operator10 #20 üzenetére
Írtam mailt
-
operator10
senior tag
Akkor már inkább marad az ftp server.Megadom az ügyfeleimnek a jelszót aztán feltölt9k az anyagot 1 perc alatt.nem bízom én már egyik mail szolgáltatóban sem.Akkor már inkább szenvedek egy darabig az ftp-vel.Szabad winyo kapacitásom van bőven,Nem kell állandóan mennie a gépnek, stb.Csak az a gáz hogy még ilyet sem csinálltam
-
válasz
operator10 #17 üzenetére
ciki
Amugy ha saját szervert csinálsz az huzos lesz...jobban megéri akkor keresni vmi fizetős mailszolgáltatót!
Szerk: Johnsones megelőzött
[Szerkesztve] -
Johnsones
tag
válasz
operator10 #16 üzenetére
egy darab atomstabil email-cím miatt nem érdemes ekkora fába vágnod a fejszédet...szerintem.
Esetleg olyan szolgáltatót néznék ahol némi fizetség ellenében webes felületről elérheted a levelezésedet.
Esetleg nézz körül ebben a Tmában... -
operator10
senior tag
válasz
Johnsones #13 üzenetére
Valószínüleg igazad van
nagyjából sőt pontosan amit szeretnék.Minimum egy darab olyan email cím ami lehetőleg mindíg elérhető.Nem érdekel hol, illetve kinél van csak atom stabil. és mindíg működő képes legyen.esetleg egy ftp server is szóba jöhet mint alternatív megoldás.ha egyszerüen megtudom ezt az itthoni gépemen oldani akkor ok/bár lehet nem ez lesz a legjobb megoldás/ ha nem akkor meg ezeknek a kritériumoknak amiket támasztottam kellene valamilyen megoldásnak megfelelnie.Húh deszépen fogalmazta -
válasz
operator10 #14 üzenetére
Sokba fog ez neked kerülni...
Jobban jársz ha keresel vmi fizetős mail szolgáltatót, ott biztos lesz olyan szinvonal amit Te igényelsz! De a netszolgáltató által biztositott mailcimek is igen korrektek szoktak lenni! -
Johnsones
tag
válasz
operator10 #7 üzenetére
hello,
Szerintem törekedj az egyszerűségre. Ez mindig bejön.
Az internetszolgáltatód is ad 3-4-5-6 emailcímet amit elég jól lehet hasznosítani.
Ha saját mélszervert üzemeltetsz annak anyagi és eszközi oldalai is vannak...pl ha 24 órában megy egy gép az egy hónap alatt a villanyszámlát is meg tudja dobni rendesen. És ezeket az asztali gépeket (és tápokat) nem arra találták ki, hogy 24 órában menjen egész évben. Főleg a nyári melegben.
Azután a vírusvédelem, a mindenféle támadásvédelem.
Fogalmazd meg az igényeidet pl a mélszerverrel kapcsolatban és utána vannak jó kis progik.
Én ezt használom : Bővebben: link
Olvasd el a doksiját, hogy cirka mit tud és ha tetszik akkor tedd fel. -
Snoop-y
veterán
válasz
operator10 #10 üzenetére
Gyakorlatilag a relay szolgáltatás az azt jelenti, hogy amikor a te mailszervered nem elérhető akkor egy másik mailszerver átveszi a te leveleidet.
És igen ezt meg kell rendelni vhol.
Mondjuk nem túl olcsó egy ilyen.(internetszolgáltatóknál )
De ha gondolod meg tudunk egyezni. Megbeszéljük mit szeretnél konkrétan. Mondok majd rá egy összeget és arra majd te is mondasz vmit
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Nemtudom.Kezdem azthinni hogy ha ftp servert csinállnék az egyszerűbb lenne.Nekem legalább is.Viszont ha az ügyfeleim megkapnák a jelszót stb, akkor nekik sem lenne olyan bonyolult feltölteni az én gépemből kialakított serverre az anyagokat.Azért kezdene ez a megoldás szimpatikusabb lenni.mert így teljesen tőlem függene a dolog.Tehát mikor van bekapcsolva a gép, kit engedek be stb.
Ebben esetleg tudnál segíteni,Gondolom szerénytudásom alapján, hogy ftp server esetén csak egy szabad winyó, illetve particio kellene, netkapcsolat,és persze egy ftp server program.Jól gondolom ez lenne a járhatóbb út számomra? -
Snoop-y
veterán
válasz
operator10 #7 üzenetére
Hát ha jól értem akkor saját domaines levelezést szeretnél.
Ebben az esetben kell fix ip és a 0/24 ben lévő gép.
Mondjuk sztem az a legcélravezetőbb ha mindenképpen otthon akarsz ilyet üzemeltetni ,hogy beállítasz egy relayt (feltételezem, hogy nem bérelt vonalad van) Mivel az otthoni internetkapcsolatok nem 100%-osak.
Ez azt jelenti, hogy lennne egy tartalék elérhetőség amikor pl a te géped nem működik vagy hiba miatt nem elérhető.Vagyis átveszi addig a leveleidet. Különben tuti lesz elveszett leveled.
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #7 üzenetére
Most hogy így agyalgatok, lehet egy ftp szerver is jó lenne nekem.Bár ott meg macerás lenne az ügyfeleimnek nem?Mégis csak egyszerübb lenne nekik egy email megírása, és elküldése.Bár ezt a lehetőséget sem zárom ki.A lényeg hogy hálás lennék ha valamilyen megoldást találnánk
-
operator10
senior tag
Talán kezdésnek, és elsőként a legegyszerúbb verziot kellene megprobálnom.
Elmondom mi a lényeg.nagyon sok nagyon fontos emailt kapok.És a tököm tele már a mindenféle szolgáltatók freemail fiokjaival.Pl fél órája a vipmail sem engedett be mert most épp karbantartanak.Tehát valami olyasmi megoldás kellene hogy legyen egy saját és a lehetőségekhez képest mindíg elérhető saját mail címem.És mint említettem teljesen láma vagyok ezügyben, ezért tőletek várom a megoldást -
Snoop-y
veterán
válasz
operator10 #4 üzenetére
De lehet a géped is a szerver.
Viszont mindig online kell hogy legyen különben, hogy kapsz meg egy levelet amit este küld majd vki?
De milyen formátumú mailcímet szeretnél? Ez a fő kérdés ebben a témában -
válasz
operator10 #4 üzenetére
Ha csak csakorlásra kell a mailszerver(Pl ha PHP-t tanulsz) akkor nemkell fix ip meg hasonlok! Ha viszont szolgáltatni akarsz mail account-ot akkor jobba nmegéri berakni egy szervert egy szolgáltatohoz...de Tetod
jah, és ha állandora akarod akkor egy domain is kell, ami értelemszerűen a @ után jön
[Szerkesztve] -
operator10
senior tag
Akkor lehet már is gondban vagyok.
Net megfelelő sávszéllel rendben van.A fix IPmár gázosabb, de megoldható lenne.XP alatt szeretném megoldani.Linuxban is otthon vagyok/Debian/ de azért a wint még biztosabban kezelemLehet a tudásom is hiányos e téren, nyilván nem is kicsit.Ugyanis én, mi azt hittük hogy a saját gépem lenne a server, stb.Tehát ezexerint ez így nem működhet?vagy félreértek valamit?nagyvonalakban elmagyaráznád hogy is épűlne fel egy ilyen rendszer?
-
Snoop-y
veterán
válasz
operator10 #1 üzenetére
Hát kellene információ, hogy konkrétan mit szeretnél.
pl milyen os alatt.
Alap otthoni próbálgatáshoz teszteléshez:
Regelsz egy dyndns-t feltolsz egy linuxot és abban telepítesz jól mondjuk egy Qmail-t.
Windows-ra is hihetetlen sok free mailserver van.
Ha teneved@sajátneved.hu mailservert szeretnél üzemeltetni a következőkre lesz szükséged.
fix ip cím
egy gép ami online 0/24 ben. Kivéve ha van valahol relay szolgáltatásod.
vmilyen mailserver program os től függően.
stabil netkapcsolat ( forgalom fügvényében kellő sávszélesség )
De kérdezz bátran és segítünk -
operator10
senior tag
válasz
operator10 #1 üzenetére
Fel...
-
operator10
senior tag
Kereső nemtalált hasonló témát ezért bátorkodtam megnyitni én az elsőt!Ha rosz helyen van itt kéretik áttenni a megfelelőre.Köszönöm.
Szóval szeretnék a saját gépemből egy mailservert csinállni.csak sajna tök láma vagyok az egészhez.Ezért kérném a ti segítségeteket.Teljesen az alapoktól kellene elkezdenünk, akkor biztos mindenre kiterjed majd a figyelmem, és mindent meg is tanulokSajna én sem úgy születtem hogy mindent tudtam, ezért kéretik nem piszkállni ezért mert ütök
Előre is köszi mindenkinek a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook Pro Retina 14" 8C / 14C / 16 GB / 512 SSD / Magyar / Garancia
- FULL CTO 14" MacBook Pro M2 MAX / 12C CPU / 30C GPU / 32 GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- AKCIÓ - 2023 MacBook Pro 14" M3 Pro / 12C CPU / 18C GPU / 18GB RAM / 1TB SSD / Garancia
- CTO (DUPLA RAM MEMÓRIA) MacBook Pro Retina 14" 10C / 16C CPU / 32 GB RAM / 1 TB SSD / Garancia
- CONTAX ZEISS AUTOFÓKUSZOS OBJEKTÍVEK SoNY E vázakhoz
- HYNIX 2GB DDR3 RAM eladó
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN S3 DeepCool 850W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest