Új hozzászólás Aktív témák
-
VladimirR
nagyúr
válasz
BlackPlanet #397 üzenetére
passziv modhoz nyitsz neki portot is? akkor keves a 21-es port
-
sonar
addikt
válasz
BlackPlanet #397 üzenetére
Milyen routerje van a haverodnak?
-
sonar
addikt
válasz
BlackPlanet #395 üzenetére
Mármint ő nem tud a router mögül? Ez fura, és más ftp-t elér?
-
BlackPlanet
csendes tag
Sziasztok!
Szeretném a segítségeteket kérni.
GuildFTPd FTP szervert használom.
Mi lehet annak az oka hogy az ismerősöm router mögül nem tud csatlakozni az FTP szerveremhez mert a könyvtárak listázásánál megáll a kapcsolat. De ha a routert kiiktatja akkor simán tud kapcsolódni. Már próbáltuk a DMZ-t is de ugy sem tudott csatlakozni. Elég idegesítő dolog hogy ha csatlakozni szeretne akkor a routert ki kell iktatnia.
Szerintetek mi lehet a gond?
A válaszokat előre is köszönöm.BlackP
-
cellpeti
nagyúr
Vista alatt valaki csinált már FTP szervert,persze Windows-osat?
-
Jofi81
őstag
-
netboy
senior tag
Winxp alá szeretnék egy egyszerű ftp progit telepíteni...
Tudnátok párat mondani, lehetőleg ingyenest? -
Ziog
aktív tag
Gene6 ftpben lenne némi gondom. Biztosan én vagyok a láma, de nekem nem akar valahogy elindulni az ftp. Neten keresztül egyszerűen nem megy.
Eddig xp majd vista beépített ftp-jét használtam, de ezeken valahogy már felül akarok kerekedni, meg meg is nőttek az igények. Felhasználói nevek jelszavak, bizonyos mappák elérése no meg jog kiosztások.Vista alatt menne a dolog, ha menne, némi help kellene. Végignéztem a manualt is de nekem valahogy nem akar elindulni. Már kapcsolódni sem lehet.
routeren átmegy a 20-21-es port de már a szerverhez sem akar kapcsolódni -
tronic
tag
-
floraflo
csendes tag
Elindult a letöltés, aztán jött ez az üzenet, de ennek ellenére (látszólag) be is fejezte a letöltést, aztán, amikor indítottam volna a programot, újra ez az üzenet.
Viszont olvasom itt valamelyik sorstárs üzenetét, aki arról ír h 100 M simán ment, de én gigákat szeretnék fel-le tölteni... Az egyáltalán fog valaha működni? (Lassan ott tartok, hogy maradok a postánál és szépen csomagban feladom, amit meg akarok osztani).Azért nagyon köszönöm a kitartásodat
-
BSOD
senior tag
Marslakók!
Tegnap beállítottam a 20-as portot. Azóta átnyomtam ~100 megát gond nélkül. Remélem ez volt a gond...
Köszi!
Ufót látott a yeti,
'Hej, milyen jó neki! -
Boci_83
őstag
Üdv! Játékszervert szeretnék csinálni, de ahoz ha jól tudom FTP elérés is szükséges. Hol tudom ezt, és hogy tudomezt megcsinálni?? Vagy ha olvasni valót tudtok amiből kiderül világosan mit kell tennem akkor az is jó. Köszi!
-
soccerfan
csendes tag
Hali,
"A kliens passzív módban nem csatlakozik csak a hitelesítést tudja befejezni (dir. list már nem megy)"
Elképzelhető, hogy azért van mert az ftp-data a 20as porton megy.
Belső hálón valószínűleg nincs letiltva / tűzfal nem korlátozza -ezért ott műxik, viszont kívülről már más a helyzet. A routerben lehet, hogy nincs port forward a 20-as portra.jééé, egy másik űrlény
-
BSOD
senior tag
A kliens passzív módban nem csatlakozik csak a hitelesítést tudja befejezni (dir. list már nem megy), ha erre gondolsz. Mindig ezt csinálja (egyik v. másik hibajelenség), viszont a belső hálózaton hibátlan (vagy nem jut el addig, hogy jelentkezzen a hiba, mivel igy a belső hálózat sebességét közelíti).
Mod: De tufa vagyok! Meg sem köszönöm, hogy ilyen rendületlenül próbálsz segíteni...
-
BSOD
senior tag
Nincs szabályozva. A hiba leírásához hozzá tartozik, hogy percekig megy max sebességen, aztán leáll, de nem szakad meg. Ma pl. feltöltöttem 14 megát 50-55k-val aztán megállt (18 a teljes fájl), de ez még a kisebik gond, mert egy sima append-el megy tovább. Máskor az elméleti max. töredékével megy, hullámzik pár byte és 10-12kb közt (na ez tud egy 80-100mega fogadáskor idegesítő lenni...).
-
BSOD
senior tag
Hali!
Egy beállított, de nem jól működő ftp serverhez szeretnék segítséget kérni.
A probéma az, hogy szakad és belassul a fel/le töltés.ADSL kapcsolatunk van, siemens modem, linksys router (portforward beállítva), a belső hálózaton fix ip-k, a szerver gépen nincs tűzfal (xp belső kikapcsolva), bulletproof szerver (semmi extra béllítással), többnyire 1 user kapcsolódik, ill. nincs más forgalom az internet felé/felől. A netkapcsolat elvileg stabil, nem vált ip-t sem, a dinamikus dns szolgáltatás is működik.
Az egyszerű felállás ellenére sz@raxik. Nincs valami ötletetek?
Lehet köze az sp2 tcp limithez (az eseménynaplót most nem tudom megnézni, mert nem vagyok benn a cégnél, de erre gyanakszom...)? -
floraflo
csendes tag
Nem gond, én is alig látok a munkából
Az az igazság, hogy mióta a tűzfalat beállítottam, már saját gépről sem megy (előtte 20050-et állítottam meg portnak, aztán a tűzfal miatt átállítottam 21-re, de valószínűleg valahol nem).
Lehet h előlről kéne kezdenem az általad javasolt programmal... -
caesar19
csendes tag
Sziasztok. Nekem fontos lenne egy ftp szerver létrehozása. Ebben kellene a segítségetek. ADSL interent kapcsolatom van a T-online-nál de routert is használok. Már többször próbálkoztam de nem sikerűl. Abban kellene a segítségetek hogy hogyan tudom a szervert létrehozni és mi kell ahoz hogy az interenetről is el tudják érni a szerveremet. Jelenleg ami fent van szerver program az a Black Moon FTP Server, DynSite. ezekkel sem tudtam létrehozni. Hol kell ahoz regisztrálnom hogy az internetről is elérhető legyen a szerver? Mit kell beállítani arouteren hogy működjön. XP SP2 van fent és Trend Internet Security program. Ha valaki tud segíteni azt megköszönném. A Segítséget a lompy@t-online.hu címre vagy ide a fórumba várom esetleg felvehettek msn-re: coolzero07@hotmail.com . Sűrgős lenne. Előre is kössz mindenkitől
-
Snoop-y
veterán
válasz
A_ScHuLcZ #358 üzenetére
Javaslom az alábbi linket:
[G6ftp manual]
XII -ik fejezet virtual file system -
A_ScHuLcZ
addikt
Aki Gene6-t használ, segítsen nekem egy picit pls, most váltottam erre a progira. Eddig Serv-u-t használtam, de az XP le lett cserélve Vistára, és a Serv-u nemnagyon csípi az új oprendszer, illetve a koliftp keresőnek sem tetszik.
Kérdés: serv-u-ban nagyon szépen lehetett linkelgetni könyvtárakat bárhova, Gene6-ban viszont csak Root-ba, jól látom?? Máshova nemlehet? Mert akkor teszem vissza egyből Serv-u-t! Próbáltam már a név elé beírni az elérési utat létező, és nem létező könyvtárral is, pl_ /valamimappa vagy /music/valamimappa , csak az első működik.
Pls Help!
-
floraflo
csendes tag
Sziasztok,
Hát nem működik.
Amikor külső gépről próbálok kapcsolódni, azt írja ki, hogy beginning ftp transaction, majd 530 password not accepted.
Help!!Köszi,
Flóra -
Loretto
veterán
-
floraflo
csendes tag
A boltban telepítették, ahol vettem a gépet, immár 2 és fél éve. Aztán kb. egy éve, amikor lett itthon internetem és abban a pillanatban nagy lelkesedésemben televírusoztam, visszavittem nekik gyógyítani, akkor is tettek rá mindenféle programot. De nem hiszem, hogy emlékeznének rá, hogy milyen tűzfalat tettek rá. Szívem szerint én megpróbálnám azt, amit javasolsz, aztán ha nem megy, akkor kérdezném meg őket. Vagy?
(És csodálom a türelmedet
)
-
floraflo
csendes tag
krhm, hol tudom megnézni, milyen tűzfalat használok?
-
tronic
tag
válasz
floraflo #341 üzenetére
Akkor kikerül a router az egyenletből. Így egyszerűbb a hegesztés. Sztem elsőnek ez a progi gut lesz, majd később ha vmi nem úgy megy vagy szeretnéd jobban megismerni az ftp server világát, akkor a Serv-u-t tudom meleg szívvel ajánlani.
Mivel a teszt gut volt, akkor valszeg a tűzfal miatt nem lehetett kintről elérni a gépedet.
Ezt kellene eszközölni a gépen: firewall configAmúgy milyen tűzfalat használsz? mert az előbbi link a winxp tűzfalának szelidítéséhez van.
-
floraflo
csendes tag
a tűzfal, pedig egy olyan probléma, amit eddig rémülten elhessegettem...
-
floraflo
csendes tag
Asszem modem. (bocsánat, nekem még ez sem egyértelmű - upc a szolgáltatóm, a kis fekete dobozra, amit adtak pedig az van írva 2 helyen is, hogy modem).
Ehhez a programhoz pedig véletlenül jutottam el, az ftp.lap.hu-n volt egy olyan link, hogy csináljunk ftp-szervert otthoni gépünkből, és ott ezt nyomták. Próbáljam meg a másikkal vagy nem ott rejlik a probléma, hanem az én tudásomban?
-
tronic
tag
válasz
floraflo #338 üzenetére
Szia!
Akkor csapjunk bele a lecsóba
Ezen ftp server progit nem ismerem. Bátran merem viszont ajánlani a Serv-u ftp server progit. 30 napig megy fullosan, majd visszavált personal módba, ami sztem számodra bőven elgendő. De ha sikerül jól beállítanod a guild ftp server progit, ami sikerült, mert látod a saját gépedről, valszeg a progi jó lesz
. (de szép lett ez a mondat)
Még mielőtt tovább lépnénk. Közvetlenül a modemre vagy egy routerre van kötve a géped? Mert ha router-re akkor van még mit hegeszteni. Valamint a tűzfal konfig is még hátra van.
Csak így tovább, hamarosan menni fog az a server
-
floraflo
csendes tag
Köszi.
Szóval
1. letöltöttem a guild ftp programot - egyrészt az jó-e, másrészt, akkor most már ftp-szerver a gépem?
2. bal oldalt beállítottam a csoportot és hozzáadtam a felhasználókat - ha minden más beállítás stimmel majd, és ők tudják az ftp-címet és a jelszót, akkor hozzá tudnak férni az ftp-n tároltakhoz vagy kell még tenniük valamit?
3. jobb alul beállítottam az ip-címemet + a portot, bár azt nem tudom, hogy jól állítottam-e be (én magam választhatok 20000 és 20500 között, csak mindenhol következetesen azt adjam meg? vagy?)
4. az ftproot mappába tettem a filokat, amiket meg akarok osztani és asszem jól adtam meg a path-okat is. És azt hittem, hogy így már minden működni fog, de én a saját gépemről el tudok jutni azt ftp-hez, külső gépről viszont nem. Mit csinálok rosszul?
Több kérdésem nincs
Köszi a segítséget,
Flóra -
floraflo
csendes tag
válasz
floraflo #334 üzenetére
Aha, kezdem kapisgálni. Nekem ez az egész olyan, mint amikor egy nagyon töksötét szobában keresgéled az alkatrészeket, aztán egyes alkatrészekről úgy gondolod, hoyg összeillenek, és össze is illeszted őket és egyre nagyobb lesz a gépezeted, de nem indul el... Miért nem indul el???
-
tronic
tag
válasz
floraflo #332 üzenetére
Szia!
Pár olvasnivaló.
Ha valami nem világos írj bátran.
- http://lifehacker.com/software/home-server/how-to-set-up-a-home-ftp-server-130806.php
- http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1491
- http://www.ftpplanet.com/ftpresources/pc_ftpserver.htm -
floraflo
csendes tag
Sziasztok,
Szeretnék egy ftp szervert csinálni, minimál hozzáértéssel, segítsetek, hol találok valami részletes leírást, esetleg tudtok-e itt segíteni lépésről lépésre.
Köszi,
Flóra -
psykie
aktív tag
Sziasztok!
Az otthoni gépemen szeretnék SERV-U -val, egy kis ftp szervert létrehozni, a programot beállítottam, accountok stb.. úgy érzem minden rendben van, saját gépről bele tudok lépni, máshonnan viszont nem enged be. ''Mikrós'' internetem van az egész belső háló NAT-olva, viszont mindenkinek saját belső FIX IP-címe van. Ha berakok egy switchet és rákötök egy másik gépet akkor arról is beenged, viszont ha úgymond más szektorból probálkozok nem enged be. Kaspersky Internet Security 6 van a gépemen. -
Sulla2
csendes tag
válasz
Hannibal187 #325 üzenetére
Az otthoni megoldásban a netednek az upload (feltöltés) iránya miatt nem ajánlott, mivel jobb egy serverparkban a gerinchálózatra rákapcsolódni, mert ott már nem csepegtetik a netet, hanem nagy tételben tudják biztosítani, jó drágán. Nálunk a cégnél vidéken meg kellett venni a nagyobb, 18 Mbites csomagot (ami letöltés irány, tehát teljesen haszontalan server üzemeltetés szempontjából), mert csak abban tudták garantálni az 1 Mbites feltöltési irányt. A médiumokban meg csak a mézesmadzag letöltési sebességet magyarázzák, upload irányról ritkán van szó, mert az jóval elmarad attól.
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Hannibal187 #327 üzenetére
PÜ ment...
-
JohnyBlue
addikt
válasz
Hannibal187 #325 üzenetére
Mind2 megoldás abszolúte járható
Csak egy pöppet nagyon költséges
Otthon ilyen jó neted van, hogy a sok usert kitudja majd szolgálni ?
Egyébként bevett szokás, hogy építesz egy boxot és azt felviszed szerverfarmra és ott adják alá a netet
[Szerkesztve] -
Hannibal187
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kicsit informálódni tőletek.
Feltételezem tudtok nekem segíteni, hiszen elég okos hozzászólásokat láttam a fórumba, bár én abszolút kezdő vagyok e területen.
Azt szeretném megtudni, hogy (nem mintha ilyen jellegű tervem lenne!!!) lehet olyan nagy kapacítású szervert kiépíteni, ahonnan a hozzáférők filmeket, játékok tucatjait tölthetik le szakadásmentesen és nagy sebességgel, természetesen a szerzői jogok birtokában.
Bérelt szerverrel, vagy otthoni lenne célszerűbb?
Egészen az alapoktól kellene a segítség.
Köszönöm előre is. -
fap333
aktív tag
Üdv mindenkinek!
Gondoltam kipróbálom a Gene6 FTP Servert, mert egyik havernál megtetszett.
Sikerült beállítanom mindent, egyedül arra nem jöttem rá, hogy hogyan tudom egy felhasználóhoz IP tartományt megadni. Mármint tudom, hogy hova kéne beírni, csak azt nem, hogy hogyan.
Pl egy IP-t beírok, azzal tökéletesen megy. (pl: 88.99.123.250)
csillaggal is anyit helyettesítek, amennyit akarok (pl: 88.99.*.*)
csak arra nem jöttem rá, hogy ha olyat akarok, hogy 88.99.123-125.* ezt hogyan kéne beírni, hogy ő is megértse, mert ezt írom, akkor nem enged be senkit.
Ebben várnék tippeket, hogy milyen formátumban lehet ezt megoldani még.
mod: a progi 3.8.0-ás verzió
[Szerkesztve] -
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Tudna nekem segíteni valaki a Serv-U FTP server nevű progiban?
Mindig ezt a hülye hibát irkálja ki:
''A rendszer DLL (user32.dll) a memóriában áthelyezésre került. Az alkalmazás nem fog megfelelően futni. Áthelyezés történt, mert a DLL (c:\windows\system32\HHCTRL.OCX) a Windows rendszer DLL-ek számára fenntartott címtartományt foglalta el. Új DLL-ért lépjen kapcsolatba a DLL-t biztosító forgalmazóval.''
Előre is köszi...
[Szerkesztve] -
DJ.Gróf
aktív tag
Kis segítség kellene nekem! Win 2003-latt akarok ftp-t csinálni,de úgy ,hogy csak hitelesített felhasználók tudjanak belépni rá,jelszóval,felhasznével. Tudtok segíteni?
köszönöm -
Sulla2
csendes tag
ftp server konfig: linuxos oldalakon ezerszámra van doksi erről, többnyire angolul, de jó kiindulási alap lehet az fsf.hu-n körülnézni, vagy a google-n rákeresni, pl a Serv-U-ra, ami egy pofon egyszerű windows-os verzió (spec én ezt adnám be szakdogának a helyedben, mert közérthető, egyszerű a felülete, könnyen konfigolható, egy hibája, hogy fizetős, illetve az ingyenes változata korlátozásokat tartalmaz, pl. egyszerre 5 felhasználót bír kiszolgálni és stb. oktatási célra tökéletes sztem.), esetleg a PureFTPd -re, ez linuxos, kb. minden 10-ből 9 cég ezt használja. Ennek is egyszerű a kezelése, azonban itt már picikét több angol nyelvtudás szükséges.
-
Sulla2
csendes tag
válasz
Aragorn10HUN #312 üzenetére
Hello, talán egy kicsit felhomályosíthatnál, hogy akkor hogyan is van ez az egész:
(a topológiára gondoltam) ha jól értem, jön be a suliba a kábel, ami bemegy a routerba, aztán az megy tovább 1 serverbe, (ami windows-os vagy linuxos??) és onnan jön ki egy másik hálókártyán a LAN-ra a többieknek? Elvileg minek nektek 5 publikus ip-cím? nem értem...arra tudok gondolni, hogy mind az öt ip-hez külön-külön server van/kéne lennie hozzárendelve.. Lehet olyat is ,hogy egy hálókártya vigyen több ip-címet is, az már jóval bonyolultabb, de nem lehetetlen. Azt sem igazán értem, hogy minek 2 hálókaris gép, amikor van router...illetve akkor mi a router feladata és mi a serveré? Mert ha figyelem a csomagokat, a portokat, illetve korlátozom a hozzáférést mindkét oldalról MAC-cím szerint -> minderre egy router önmagában is képes, akkor minek a serverbe 2 hálókari? Vagy ha annyira féltik a hálózatot, akkor azt mondom ,hogy DMZ, kirakom a webservert, az ftp-servert, meg ami még biztonságilag kritikus, azt készen van. Tehát igazából nem értem ezeket a dolgokat...hogy mi minek van feleslegesen a rendszerben. Kérlek homályosíts fel ezügyben... -
Aragorn10HUN
csendes tag
Sziasztok mindenki !!!!
Nekem is lenne egy gondom!
Ftp-server-t szeretnék csinálni a sulimban ahol tanítok..
A progikkal nincs is gond azt simán belőttem hanem az IP-beállítással vannak gondjaim.
A sulinet-es internet hozzáférésnél be kellett állítani ugyen, hogy a router tűzfala milyen portokat engedélyezzen..
Az meg is van csak az lenne a gondom, hogy elvileg kapot a suli 5db publikus ip-t és azokhoz nyitottam meg a szükséges portokat a routeren, de hogyan kell azokat a publikus ip-ket hozzárendelni a belső serverhez amiben két hálókártya van ahol az egyik ugye a LAN-a belső háló, a másik meg a WAN a külső háló?
Hiába változtatom meg a WAN ip-jét mert akkor nincsen net tehát nem műxik semmi .
Ha valaki tud segíteni azt szívesen venném..
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
Sulla2
csendes tag
Ja igen, egy hálón belül lehet többszáz ftp-servered, ha mindegyiknek megadsz a routeredben a virtual server-nél: egy LAN-os hozzátartozó gépet (IP-címét) és LAN-ra 21-es portot írsz, a WAN-ról meg hozzárendelsz akármilyen portot (figyelve, hogy nevezetes portot ne adj meg, mert akkor kavar van: pl. 80 http, vagy 25 pop3 és így tovább), majd az ftp-kliensprogramban megadod a WAN-IP-jét és azt a portot amit a WAN-hoz rendeltél hozzá. Arra kell figyelni, hogy nem mindegyik ftp-kliens képes ilyesmire.
-
Sulla2
csendes tag
Tehát: routeren virtual server: a LAN-os gép IP-je, port 21
utána a célgépen beállítasz egy ingyenes vagy fizetős ftp-servert, azon beállítod a usereket, jogokat, hova ki mit merre lát stb. majd kipróbálod pl otthonról, vagy megkérsz valakit, hogy segítsen kívűlről, stb.
FTP-server:
Windows-ra: WS_FTPD ingyenes, azonban nem túl jó sztem. Serv-U fizetős, jó frankó, hibaszázalék nulla, gyors. Létezik ingyenes verziója, az gyógyegeresebb, értsd korlátozott egyszerre bejelentkezett felhasználók és hasonló finomságok, de jó az is sztem.
Mindezen félmegoldások után rátérek a lényegre:
Linux/Unix alatt számtalan ingyenesen letölthető, illetve disztribúciókba beleépített FTP-server létezik, a lehetőségek száma korlátlan, esetleg te is írhatsz egy jó ftp-servert.Itt a nehézség csak az angol nyelvű konfig-okban lehet. Meg a türelem ezerrel... itt csak 1x kell beállítani valamit és elvileg megy az idők végezetéig, míg windows-t milliószor újraraksz ugyanannyi idő alatt... na mindegy ez volt itt a reklám helye.
Kb. ennyi az FTP 1x1. Ugyanilyen nehéz web, levelező és más egyéb server beállítása kb. -
klambi
addikt
ftp szerver konfigolásához nincs valakinek valami doksija mert tételem és kéne
-
dragos
csendes tag
Hali!
Lenne egy kérdésem: csináltam egy ftp servert saját belső hálózatra, windows ftp kliensével. Az elérés működik is, a másolás is, valamint azokat a mappákat látom, amit megosztok a másik gépen.
A gond a következő: 54 Mbit/sec -es wifi router-el osztom meg a netet, de a sebesség másolásnál csak 80 Kbyte/sec -re mászot fel a számításaim szerint 6750 helyett. Ha már 3-4 megával másol, az is jobb lenne, de így egy sima film átmásolása 3 óra szobán belül...
válaszokat és segítségeket előre is köszönöm.
[Szerkesztve] -
Ziog
aktív tag
Nos sikerült a saját problémámat megoldanom. Megosztom veletek, hátha másnak is előjön a probléma.
Szóval a gond mégegyszer az volt, hogy megvolt ugyan az ftp elérés, de úgymond nem tudtam tartalommal feltölteni.
Megoldás:
Az IIS-ben az FTP kiszolgáló alatt létre kell hozni ún. virtuális könyvtárakat, ezek bárhova mutathatnak a számítógépen, de akár egy másik gépen lévő tárhelyre is mutathat. Ezek után létre kell hozni neki egy mappát az FTP gyökérkönyvtárában is alapértelmezetten meghajtó\Inetpub\ftproot\ itt a meghajtó a windows-os mappa betűjelét jelöli általában C. Ez az alapértelmezett FTP kezdőkönyvtár, de ezt át lehet helyezni bárhová. Értelemszerűen akkor abban a mappában kell a könyvtárneveket létrehozni. A szokásos dolgok itt is kerülendőek, szóköz ékezetes karakterek és barátaik.
Ezek után ha kipróbáljátok az FTP elérést, akkor megjelennek a mappák és a megfelelő helyre fognak mutatni. Jogok kiosztása a tulajdonságokban érhető el.
Remélem hasznotokra válik ez az információ. Aki tudott róla, attól elnézést. -
Ziog
aktív tag
na megcsináltam a leírás alapján a dolgokat el is lehet érni a gépet, viszont nem tudok rá feltölteni semmit, ahhoz kell valamilyen plusz progi, vagy csak valami mást kell beállítani.
A másik kérdés, hogy hogyan tudok úgy mappákat létrehozni, hogy nem másolom őket teljes tartalommal a kezdő könyvtárba, hanem csak mondjuk egy hivatkozás lenne rájuk.
Sajnos a parancsikonos megoldás nem működött.
Előre is köszönöm -
gyurman
tag
Szervusztok!
Tudnátok-e segíteni? Én is ftp-t szeretnék csinálni.
De nem megy. Van egy passzív kapcsolatom, tehát router mögött vagyok. Van egy LAN és egy WAN ip-m. A WAN a router ip-je. Kaptam pár átirányított portot, ami össze van kötve a gépem ugyanazon portjával a LAN ip-n.
Erre szeretnék FTP-t. Probáltam az ''ftp WAN_IP:port'' paranccsal, de mindig ismeretlen állomás. Az FTP kliens meg csak gondolkodik. Mit tegyek?
Milyen ingyenes szerevert tudtok ajánlani? Hogyan kellene beállítanom, vagy még valamit kellene a routeren állítani? Mit?
Ezer köszike! -
MrMorden
csendes tag
Üdv,
a köv lenne a kérdésem: A tvnetwörknél vok, van egy PPPoE-s DHCP-s állítólag fix IP cimem, 84.xxx.xx.xx alakban, namármost feltettem egy ftp servert (Cerberus) és ugy néz ki hogy csak a tvnetworkös ismerőseim tudnak hozzá csatlakozni, azaz akiknek tvnetwörkös a nete otthon... ez hogy lehet??? és az hogy lehet hogy más is tudjon bárhonnan? XP SP2-m van, XP tűzfal, AVG vírus kereső(bár ennek semmi köze hozzá)
A CERBERUS valami oylat ir hogy egy PrivateNetwork része vagyok, és hogy a 21es portot forwardoltam e.... 5lete valakinek esetleg??? ja és hogy kell forwardolni ilyen esetben...
Kicsit utánanézve... azt találtam eddig hogy egy olyan ftp server progi kéne ami képes SSH-s ftp-re portot forwardolni... és bár ssh-s kliensem az van, de ssh-s ftp server progim nincs (a Cerberus ugy néz ki nem tudja ezt...)
Valakinek ötlete? ilyen sshs ftp server dolog érdekelne vagy más megoldás is...
köszönöm
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest