Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• lyzzard

aktív tag

én egész pontosan egy éve használok "szervernek", bár leginkább házi nas-nak egy 633-as celit (fogyasztása 10W körül, ez a legkevesebbet zabáló CPU, még a 333-as celik is 20-30 watt körül esznek), meg 2 db 160 gigás IDE HDD-t. ja meg egy 3 gigás quantum a rendszernek :D (videokártya? persze, s3trio :D ) mindez rányomva egy 100W-ot barebone-ból bontott ATX-re. most nyáron ugyan kapott a két vinyó ventit, így az egész gépben nem megy semmi 40 fok felett.

Dlink router egész barátságosan bánik a dologgal, a gép fix ip-t kap, és virtual serverként üzemel, ez van benyomva dyndns.org-ra (A router folyamatosan jelenti az oldal felé az IP változást, mert ugye adsl...). 512K upload-os net mellett fut rajta egy Cerberus, ami sztem a legbarátságosabb progi. amiért egyedül húzom a szám, hogy ie7, meg a ff nem nagyon tud becsatlakozni, de pl ie6 rendesen látja az ftp-t. a total commander meg egyértelműen :)

a routeren a virtual serverhez hozzá kell adni az FTP 21-es portot, és ajánlatos megdobni egy passive FTP tartománnyal (cerberusnál 11000-12000). így prímán megy az egész.

nonpluszultraként még egy VNC-t is rádobhatsz, így ha van kliensprogid, akkor távoli asztali elérésed lesz bárhonnan a gép felé (annak is meg kell nyitni a router 5900-s portját).

bár nemtom minek írtam ezt le, csak ezek fogalmazódtak meg bennem, mióta elkezdtem előről olvasgatni a topikot :) jha, meg hogy elvileg a mailservertől indult ki :D

Új hozzászólás Aktív témák