Új hozzászólás Aktív témák
-
canniball
nagyúr
válasz
-=Valium=- #197 üzenetére
''Egy kis PII kb 50W-ot ''zabál''...''
Nézd meg a konfigját az aláírásában. -
zsommi
senior tag
Hali!
Én is szeretnék csinálni egy FTP szervert..
Belső hálózaton menne a dolog, van kb. 100-200 felhasználó, abból 50-60 tag lenne kb.
Érdekelne, hogy van-e ennek valamiféle jogi háttere, vonzata??
Illetve az, hogy mennyibe kerülne, ha menne egy gép 0-24-ig éves viszonylatban?! -
Müge
tag
Na nekem pont ugyanez a problémám, én is szenvedek vele egy ideje, de feladtam. Sztem egyszerűen nem megy fix ip nélkül, hiába csináltam dyndns-t.
Ne is kísérletezz, inkább vegyél fix ip-t. Én filezillával, bulletprooffal próbáltam, semmi, mindig connection timeout, vagy egyéb buziság, csak a saját gépemről tudok ránézni az ftp-mre, a netes ip-mmel nem indul. Mondjuk ennek a problémának ellentmond, hogy a teamviewer tökéletesen üzemel, kivéve melóhelyről, persze ez a progi generál egy id-t, ami alapján lehet csatlakozni.
Mondom, inkább ne próbálkozz, nekem is ráment egy csomó időm, felesleges. -
KrAt
veterán
Srácok! Egy kis segítség kéne! Remélem jó helyre írok
Szóval feltettem az IIS-t, és beállítottam egy mappát, hogy azt ossza meg ftp-n. Ha local ip-vel megyek, akkor simán behozza a tartalmat, de ha beállítom a netes IP-mre, és úgy próbálom meg elérni, nem tud csatlakozni a szerverhez (hozzám)
Mit rontok el? Nemtudom, és 2 napja csak szenvedek vele
Előre is köszi: Atesz -
SimS
senior tag
Hali minden ügyeletes tanácsadónak!!
Végigfutottam a topikon (de csak futottam) és akarnék egy FileServert csinálni. No nem egy fizetős FTP-re gondolok 10000 felhasználóval meg ilyesmi, hanem egy kicsi haver tölt tőlem alapú kis cserélgető lehetőséget.
Aszondja, hogy Diamikus IP jár a netkapcsolatommal, a WinDowS ra gondoltam, mint op rendszer, és a Gene6 FTP szerver-re mint progira, mert azt már láttam használatba és nagyon okos és tuti kis progi....
Hogyan csináljam???? - na ezaz egy gondom wan, nem olyan nagy igaz? -
Müge
tag
válasz
Jester01 #186 üzenetére
Regeltem, be is léptem, kiírja, hogy használhatom a regisztrált host nevemet.
Filezilla server interface-ben megpróbálok csatlakozni ehhez a címhez, de nem megy, csak ezt a default 127.0.0.1 -o engedi. Itt mindent be tudok állítani, és ide tudok is csatlakozni total commanderrel. Máshogy nem.
www.dyndns.hu-ra regeltem, nem tom, jó-e...
[Szerkesztve] -
Müge
tag
Beállítottam filezillát, saját gépemről rá is tudok nézni az ftp helyemre a gépemen, de azt hogyan lehet megcsinálni, hogy pl. ismerősöm tudjon ránézni? Nincs fix ip-m, anélkül lehet?
-
dchard
veterán
Üdv!
FTP server progit keresek XP-re, a lényeg:
- Futása közben ne legyen grafikus felület, minimális erőforrásigény
(ne az történjen, hogy figyelő módban leül szépen a csili-vili grafikus felület az óra mellé, aztán ugyanúgy elzabál 10-20-x megát a memóriából).
- Jól konfigurálható legyen a vindózos acc-októl függetlenül.
(saját account management).
- Esetleg tudjon figyelni több porton is egyszerre
- Ha neadj isten tud emulálni különböző portokon különböző servereket, az lenne a legjobb.
- Stabilitás, biztonság, stb. a szokásos dolgok.
Köszi előre is.
Dchard -
rzoli
senior tag
Még egy utolsó UPot adok magamnak......
-
Tutti-amigo
tag
HY!
Nos én serv-u-t használok 4.0.0.4 és olyan gondunk akadt haverral,hogy megállt egy feltöltésem neki. Sajna az újra loggolás után nem tudtuk a file-t folytatni! Mi lehet erre a megoldás? Az append beállítás nem jött bePLS help!
-
rzoli
senior tag
Na nem lehet? Vagy csak késő éjjel tettem fel a kérdésemet?
Z -
rzoli
senior tag
Sziasztok!
Csak hogy on legyek:
externetes hálón, dinamikus belső 192.168.. IPvel, meg lehet e oldani, hogy pl. a munkahelyemről elérjem az otthoni gépemet? Egy FTP serverre gondoltam, de a belső IP egyenlőre probléma.
kösz
Z -
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #178 üzenetére
Sziasztok újra itt!
Olyan Ftp server kellene nekem ami a köv dolgokat tudja.
Van egy könyvtár jóska néven ha a tag a jóska jelszót írja be akkor a jóska könyvtár tartalmában tud makkerkodni.
Ha a pista jelszót írja be akkor a pista könyvtárban.
szvsz elég primitív volt a példa de asszem érthető.
na hajrá -
hummerdikk
őstag
válasz
sziszegőII #177 üzenetére
Te meg irj egy mailt nekem, hogy mi kell!
-
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #175 üzenetére
ugyvan ugyvan progikat sziszegőnek
-
hummerdikk
őstag
Nem tudom mit vitatkoztok itt
Egyszeru:
Ha valakinek 24/7 megy a szerver akkor SCSI ha meg csak idolegesen akkor meg johet IDE vagy SATA. Szemely szerint SATAt ajanlom ha nem megy sokat.
SCSI sokkal jobb, de akinek nem megy sokat felesleges. Ahelyett, hogy vitatkoztok inkabb progikat mondjatok nekik! (en mar mondtam) -
L3zl13
nagyúr
válasz
sziszegőII #172 üzenetére
Szvsz a kis adatsűrűség nem jelent nagyobb adatátvitelt, sőt inkább kissebbet. Főként szekvenciális olvasásánál. (1 fordulat alatt nagyobb sűrűségnél sokkal több adat halad el a fej alatt.)
Bár kissebb adatsűrűségnél feltehetőleg könnyebb pozicionálni -> ezért, és a nagyobb fordulatszám miatt kissebb az elérési idő.
Több fej meg tud egyszerre olvasni?
Pozicionálni sem tudnak külön szerintem. -
Sanya
nagyúr
válasz
sziszegőII #172 üzenetére
ide még: az scsi drágább, és jobb, ritkábban cseréled, de 10 év mulva 1 terabájt kapacitást a kulcstartódon is hordozgathatsz. mérlegelendő ez is..
-
sziszegőII
tag
Na scsi vs ide
Az scsi szabvány létezett előbb maga a hdd elve ugyan az mind a kettőnél sőtt még a mechanika is annyi különbséggel hogy ott válogatott cuccokból és jobb minőségű anyagokból rakják össze a hddket. Valamint a forgási sebessége jóval nagyobb szvsz duplája 10K 15K. A mechanikánál még azt érdemes megemlíteni hogy a scsi nél az adathordozó felületek száma jóval többegy mai 70 vagy 140 gigás hdd-ben 4-8 korong van szvsz kissebb az adatsűrűség ergo nagyobb sebességet lehet elérni mivel több az író olvasó fejek száma is. Nem beszálve az adatbiztonságról. Az scsi hdd-ket úgy tervezik hogy hosszú folyamatos üzemideje legyen pl meghatározzák hogy a gyártó hány db sikeres indítást garantál kb 5-10 ezer. Ami ha azt nézzük egy szervernél mondjuk 10 éves üzemidő alatt kb 10 ki be kapcsolás. Egy asztaligépnél ez kb heti adag. A scsi-t tehát nagy adatforgalomra, magas sebességre és hosszű özemidőre tervezték nem beszélve hogy egy jobb scsi hdd üzemi hője kb 70 fok. Az ide hdd az jó ha 60-at elvisel pár óráig.
Az ide hdd-nél azolcsóság a magas tárolókapacitás az elsődleges szempont alacsony fogyasztás és zajszint mellett. Az elektronikai háttére nem térnék ki asszem ez elég érv az alábbi mondatom mellett.
Ha serverbe ide hdd-t raksz és 7/24 ben hajtod akkor valszeg 10 db ból 6 db 1-2 év után megadja magát míg scsi hdd-ből 10 év alatt kel cserélni 1-2 db-t.
Azért mert nem egyfoma a felhsználási terület. -
Persze nezhetjuk ezt mindenfelol, en pl meg egy sajat szervernekse vennek feltetlenul SCSI winyot,
legalabbis amire en hasznalnam boven megtenne egy sima PC most igy elso korben, esetleg surubb backup lenne DVDre pl.
Megintcsak nem akarok kotozkodni de a DMA-t azer kar parbaallitani az ATAval. A ketto azert nem fonodik ossze annyira, marha tudod mi az a DMA... -
L3zl13
nagyúr
válasz
ízirider #169 üzenetére
Öregebb a SCSI mint az IDE, DE!
Az IDE-t pont úgy fejlesztették, hogy OLCSÓBB legyen mint a SCSI, még akkor is, ha ezzel jelentősen alább kellett adni a teljesítményt. És itt nem a mechanikáról van szó, mert ha úgy lenne, akkor nem kellett volna csatoló felületet váltani.
A DMA bevezetése az ATA szabványba már jelentősen növelte az IDE-s vinyók teljesítményét, de még mindig jóval intelligensebb a SCSI.
Csak most a SATA szabványban kezdtek el hasonló, megoldásokat alkalmazni, mint amelyek a SCSI szabványban már ki tudja hány éve benne vannak.
A jövőbeli tárolási megoldásokat meg szvsz nem érdemes belekeverni. Egyértelmű, hogy lesznek sokkal jobb megoldások, mert a mágneses tárolásnak lassan feszegetik a határait. (Bár most hogy bejött a Perpendicular recording, még egy darabig el lesznek vele...)
A 80K-s SCSI-s cucc gondolom használt. (Nem olvastam.) Lehet jó vásárt csinálni ilyenekből, de ezt szvsz kár új eszközökkel pariba állítani.
Ráadásul a 100GB mióta sok FS-nek, vagy FTP-nek? Ha 1TB körüli tárhelyet szeretne elérni akkor annak már elég húzós ára lesz SCSI vinyókból, míg SATA-ból viszonylag olcsón meg lehet úszni. -
Nah, nincs kedvem sokkal tovabb ervelni mar nekem se
Az SCSI szerintem meg oregebb technologia mint az IDE,
nem kell 200k K egy SCSI gephez, mint fentebb olvashattad, 100GB SCSI vinyoval vettek 80Ker komplett servert.
SUMMA=szerintem mar abs nem nagy durranas semelyik cucc miutan lattam hogy mar kristalyokban tarolnak adatot amibol eccerre tudjak kiolvasni az egeszet (persze szerezzunk hozza savszelt), persze meg gyerekcipoben van de az majd jo lesz
-
L3zl13
nagyúr
válasz
ízirider #166 üzenetére
''egy IDEs notebook vinyo lehet akar jobb mint egy SCSI''
Nem lehet jobb általánosságban, max bizonyos felhasználási területeken és itt is csak a csatolótól független szempontok alapján. Erről beszélek, de ettől még a SCSI csatolófelület jobb minden paraméterében. (Árat kivéve.)
''>De ár értékben a SCSI valóban nem versenyképes.
Világosíts már meg, hogy ennek mi köze a csatolófelülethez!''
Mondjuk az, hogy:
- A SCSI csatolófelület sokkal intelligensebb, és ezért drágább az előállítása pusztán amiatt, hogy SCSI.
- Hogy kihasználhassuk a SCSI előnyeit, jófajta, és igen drága SCSI vezérlőre van szükség.
''>100k-s gépbe szerintem sem érdemes SCSI-RAID-elni. Főleg ha nagy tárkapcitásra van >szükség. Sima SATA vagy SATA-RAID sokkal jobb megoldás ebben a szegmensben.
Világosíts már meg, hogy ennek mi köze a csatolófelülethez!''
Az, hogy aki 100k-s gépet használ annak valószinűleg nem éri meg 200k-ért nagykapcitású SCSI-RAID-et pakolni bele, meg egy 50K fölötti hardveres SCSI vezérlőt. Na ez a köze a csatolóhoz... -
hummerdikk
őstag
válasz
sziszegőII #110 üzenetére
Akkor dobj mailt!
-
Hi,
>Világosíts már meg, hogy ennek mi köze a csatolófelülethez!
Semmikor ezt a mondatot epp azert irtam, hogy egy IDEs notebook vinyo lehet akar jobb mint egy SCSI, persze lehet SCSI notenbookvinyo isa lenyeg h egy vinyo nem (csak) a csatolofelulete miatt megbizhato.
>De ár értékben a SCSI valóban nem versenyképes.
Világosíts már meg, hogy ennek mi köze a csatolófelülethez!
>assú, kis kapacitású, és nem túl jók adatbiztonság tekintetében. Tényleg sirály.
>Nem érett még ez a technológia a HDD helyettesítésére...
Persze ez is felhasznalas kerdese, ahol nem kell nagy adatmozgatas, nincsenek hatalmas fileok, nem kell hatalmas tarhely, pl routereknel mar eleg regota hasznalnak flashdriveokat merevlemez helyett, persze ftp serverbe biztos nem ezt fognak mostanaban rakni...
>100k-s gépbe szerintem sem érdemes SCSI-RAID-elni. Főleg ha nagy tárkapcitásra van >szükség. Sima SATA vagy SATA-RAID sokkal jobb megoldás ebben a szegmensben.
[Szerkesztve] -
L3zl13
nagyúr
válasz
sziszegőII #163 üzenetére
Az összetesztelt cuccok és a support miatt jobb szerintem az alsó kategóriás szerver, feltéve, hogy egyébb paramétereknek megfelel.
-
L3zl13
nagyúr
válasz
ízirider #161 üzenetére
''A notebook vinyok java resze IDEs, kibiraja a foldhozvagod, egy SCSI mikor????''
''ha ides 36GB vinyoert kellene leraknod 50-60 ezret akkor az is lenne olyan jo.''
Még mindig nem lenne olyan jó, mert a vezérlése jobb a SCSI-nek. Mechanikailag valóban lehetne ugyanolyan jó.
De ár értékben a SCSI valóban nem versenyképes.
''Amugy a legtutibbak a flashdriveok azokban nincs mozgo alkatresz''
Lassú, kis kapacitású, és nem túl jók adatbiztonság tekintetében. Tényleg sirály.
Nem érett még ez a technológia a HDD helyettesítésére...
100k-s gépbe szerintem sem érdemes SCSI-RAID-elni. Főleg ha nagy tárkapcitásra van szükség. Sima SATA vagy SATA-RAID sokkal jobb megoldás ebben a szegmensben. -
sziszegőII
tag
Egyébként el kell hogy mondjam hogy az alsóbb kategóriás HP, IBM szerverekben LITEON tápk vannak, nem beszélve a maxtor vinyókról.
Tehát egy 150-200 ezres szerver semmivel sem jobb mint egy minőségibb alkatrészekből öszerakott pc.
Ne értsd félre én sem csinálnám ezt mivel használtan olyan 100 körül már lehet venni nagyon is jó régebbi p3-as szervert ami a fentebb írt feladatokra majdnemhogy sok is. -
sziszegőII
tag
A serverre nem lehet panasz hisz egy proliant 3000-es amibe az utolsó csavarig minden redundáns nem beszélve a 3000VA-szünetmentesről. A net kapcsolatról meg annyit hogy 3mb bussines DSL. szvsz az azért már a majdnem 100%-ig megbízható
igaz a net még nincs meg még tréonline-os vagyok de hamarosan már externetnél leszek
[Szerkesztve] -
válasz
spezyal_ #158 üzenetére
Szal akkor ftp server fut???? Mert csak annyit irtal h fut egy szerver....
Mar lattam olyat ami alapbol kiirtja h ki eppen mit csinal, asszem Serv-U volt de a tobbi is biztos tud ilyet.
nagyis: a szervere mar megvannemisakarmilyen es nemisakarmilyen olcson
amugy eza SCSI vinyo mar kiuldoz a vilagbol, ide-s vinyo mer ne lehetne mar ugyanolyan jo sot meg jobb!!!!! A notebook vinyok java resze IDEs, kibiraja a foldhozvagod, egy SCSI mikor????
Nem azert jo egy SCSI vinyo mert az mert ilyen a csatolofelulete, hanem azert mert ennek a csatolofeluletnek a celkozonsege a professionalisabb felhasznalok, igy nem sajnalnak elkerni annyi lovet egy ilyen cuccert, de hidd el ha ides 36GB vinyoert kellene leraknod 50-60 ezret akkor az is lenne olyan jo.
Nem teged piszkallak csak mar a falramaszok h SCSI SCSI... nem a dugo a jo hanem a vinyokat csinaljak korultekintobben. Amugy a legtutibbak a flashdriveok azokban nincs mozgo alkatresz
[Szerkesztve] -
nagyis
tag
válasz
sziszegőII #155 üzenetére
Na azert ez a szerver elhelyezes nem ennyire egyszeru keplet.
Kihagtad beloe, a gepet. Ha nem gagyi pc kategoriat teszel be, akkor kapasbol tobb szazerrel inditassz, ha pedig a gagyit valasztod, akkor minden este imadkozhatsz, hogy ne romoljon el az ide-s vinyo, meg a olcso tap a gepben es nek kezdjen el egyszerre az a 10 fizetos ugyfel telefonalni, hogy most azonnal elete legfontosabb levelet varja es miert nem megy.
Es akkor meg millio gubanc lehet. ADSL es a megbizhato fizetos szolgaltatas nem nagyon esik egybe, ha meg nem megbizhato, akkor honnan lesz meg a 10 ugyfel. -
L3zl13
nagyúr
Első sorban azt nézném meg hogy az általad használt FTP szervernek milyen logolási opciói vannak. Mert valamilyen biztosan van...
-
spezyal_
tag
hájz...
nekem fut egy server itthon, s naon örülnék egy vmi proginak, amivel nyomon tudnám követni, hogy a bentlévö emberkék mit csinálnak (melyik mappába vannak, töltenek?). Létezik ilyen?
thx.
Üdv. -
sziszegőII
tag
válasz
ízirider #152 üzenetére
Ez a hostolás érdekes dolog. Én 12 ropi + trégfa körül láttaom a host dolgokat de az csak olyan 100 mb tárhely ami gyorsan beteli. Szerintem jobban megéri ha veszel egy szervert azt csak 1x kell megvenni rendelsz a net szolgáltatódtól egy fix ip és arra annyi domaint regelsz amennyit csak akarsz és már hostolhatsz is. pl. megcsinálsz egy weboldalt kb 30 ropi + havi 10 rongyé hostolod meg karbatartod. kb szerzel 10 ügyfelet és akkor bejött a szerver ára kb 5x és havi 100 rongyot kaszálsz. amiből évi 5-6 ropi a domain meg 17 a net havonta, hát ennyi.
És egy 1,5 megás adsl már bőven elég 10 weboldlanak még akkor is ha a feltöltésed kb 60-70K valszeg nem online áruházat hostols ezért nem lesz azoknak akkora látogatottságuk -
Neck
veterán
Nemtom volt e, mert nem olvastam végig, de én Bulletproof-al nyomatom már nagyon régen, és tökéletesen meg vagyok vele elégedve
-
válasz
sziszegőII #150 üzenetére
Hat jah, de ha nem olyan komoly a megrendelo
tenyleg olyan szinten van, hogy meg a tartalmat is neked kell megirni mert o nemtudja, meg mondjuk igy olcsobban csinalod
, meg van lehetoseged hostolni ilyet... akkor mondjuk oldalankent havi 10kert mar megerne megcsinalni, abbol mar lehetne fizetni a szervert, meg a legtobb koltseget, meg fokozatosan elmelyedni a temaba es haladni a korral
de valahol el kell kezdeni
-
válasz
sziszegőII #149 üzenetére
Reggelt,
az msn-ed az ami az adatlapodon van??? Mer nincsen domain nevem , ipt meg nem akarok csak ugy ide
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
-
sziszegőII
tag
válasz
ízirider #148 üzenetére
Jó pap holtig tanul
Biztos lehet kereseni velük jól mivel akinek szüksége van weblapra az nem igen ért hozzá többségében inkább megveszi.
Vagy az én példámat nézve csinál magának 1 et.
Nekem a saját céges weboldalt kell megcsinálnom én úgy voltam vele inkább elkillódok vele addig is tanulom meg nem kell egy vagyont kifizetni érte. Nemsokára kész lesz majd belinkelem -
válasz
sziszegőII #147 üzenetére
nah igy estere egesz jol kitanultam magam
Majd ha fentleszel megmutatom mit sikerult kihoznom
mostmar csak azerdekelne, hogy lehete ilyen zacskos weblapokkal pe'zt keresni
zacskos := ~php-nuke
[Szerkesztve] -
válasz
sziszegőII #145 üzenetére
Hat erre mar nem tok semmitse irni...
Amugy ezzel a vassal marha jol jartal wazze
Nekem is kene majd vmi jo olcsomert most egyenlore notebookon mennek a dolgok
-
sziszegőII
tag
Nos lehet ismént looser kérdés de. eljátszottam ezekkel az asp cuccokkal és megy is szépen de ez a birka explorer nem végrehajtani akarja azt az asp fájlt hanem letölteni? Most ezzel mit basztam el?
-
válasz
sziszegőII #142 üzenetére
Hmmm??? akkor most mit hasznalsz? Ezt az ASP browsert???
Amugy honnan szedted ezt a vasat ilyen jo arban, boltban vetted mert akkor kivancsi lennek erre a boltra -
sziszegőII
tag
Na ez egy kicsit looser kérdés lesz de,
hogyan tudom megcsinálni hogy ha a mókus rákattint egy gombra akkor a web alapu ftp cucc ugrik elő szvsz hova hivatkozzak magyarul az ftp szerver könyvtára jelenik meg ahonnan tud letölteni dolgokat? -
sziszegőII
tag
válasz
ízirider #140 üzenetére
Találtam jobbat. Mármint ingyeneset.
ASPBrowser a neve
!-- ------------------------------------------------------------------------- -->
<!-- ASPBROWSER v1.0 (06-2004) -->
<!-- ------------------------------------------------------------------------- -->
<!-- Copyright (C) 2004 AVRIL CONSEIL -->
<!-- http://www.avril-conseil.com -->
<!-- ------------------------------------------------------------------------- -->
<!-- This program is free software; you can redistribute it and/or modify -->
<!-- it under the terms of the GNU General Public License as published by -->
<!-- the Free Software Foundation; either version 2 of the License, or -->
<!-- (at your option) any later version. -->
<%
call downloadFile(Request.querystring(''file''))
function downloadFile(strFile)
dim ads, fso, f
'empties buffer
Response.Buffer = True
Response.Clear
'create a stream (check you have last MDAC version installed)
set ads = Server.CreateObject(''ADODB.Stream'')
ads.Open
ads.Type = 1
on error resume next
set fso = Server.CreateObject(''Scripting.FileSystemObject'')
if not fso.FileExists(strfile) then
Response.Write ''<h1>Erreur: </h1><font color='#485e9e'>'' & strfile & ''</font> n'existe pas<p>''
Response.Write strfile
Response.End
end if
set f = fso.GetFile(strfile)
intFilelength = f.size
ads.LoadFromFile(strfile)
if err then
Response.Write ''<h1>Erreur: </h1><font color='#485e9e'>'' & err.Description & ''</font><p>''
Response.End
end if
'send header to browser
Response.AddHeader ''Content-Disposition'', ''attachment; filename='' & f.name
Response.AddHeader ''Content-Length'', intFilelength
Response.Charset = ''UTF-8''
Response.ContentType = ''application/octet-stream''
'send file
Response.BinaryWrite ads.Read
Response.Flush
ads.Close
set ads = Nothing
end function
%>
Bocsi kicsit hosszú, de jónak tűnik -
válasz
sziszegőII #138 üzenetére
Nah ez mar tenyleg az amire gondoltal
Csak az a $200, amugy biztos jo lesz ha nem lezsnek fent egyszerre sokan, amugy meg 1 dolgo jutott az eszembe mint alternativa, novellnek is voltak ilyesmi megoldasai , NetStorage vagy nemtommar mi volt a neve, kb 3 eve hasznaltam, es csak userkent.
De ez ugyis csak megdragabb es meg nyugosebb, lenne mint amit talaltal -
L3zl13
nagyúr
válasz
sziszegőII #138 üzenetére
Jónak tünik. Ha nem gond, hogy fizetős...
-
sziszegőII
tag
http://www.http-com.com/
ez a megoldás kulcsa -
sziszegőII
tag
Na megtaláltam
http commander yeahhh
-
sziszegőII
tag
Most hogy beleolvasok ezekbe a php-s dolgokba hát nem tudom nekem nem szimpatikus persze attólmég nagyon atom. Még keresgélek hátha van valami más megoldás.
-
válasz
sziszegőII #127 üzenetére
hogy ertve milyen php-vel??? php mittomen asszem 7.5, valamelyik amelyik mar free azt dobtam fel. + php-nuke, meg ahhoz easyup modul, meg a php-t ajanlatos mysql adatbazisserverrel rakni ha php-nukeot akarsz majd hasznalni, aztan muxik.
windozos reszleteket ne kerdezz, linuxosat tudok meg mondani
amugy mennyi volt a vas????
[Szerkesztve] -
válasz
sziszegőII #124 üzenetére
Nah en csinaltam itthon egy olyat h php-nuke + egy upload modul. Kb 2 ora alatt osszeallt a rendszer, bar a mysql meg a apache mar korabban fent volt. Ez kuld neked egy mailt is h lett feltoltes meg a php-nukes sajat homepagen mas infokat is lehet csinalni, tudjak magukat reggelni az emberek stb stb... Ajanlom figyelmedbe ezt a lehetoseget mintha az adminnak is kicsit konnyebb lenne egy ilyet felugyelni
)
Jah es a 2 orat a 0 szintrol ertettem -
L3zl13
nagyúr
válasz
sziszegőII #124 üzenetére
Nézz körül itt:
Bővebben: link
Vagy keress PHP-s file manager-t googleban. -
L3zl13
nagyúr
válasz
sziszegőII #121 üzenetére
Ja, csak egy jsp szerver kell mögé.
Arról meg fogalmam nincs. Lehet, hogy azt is olyan egyszerű feltenni, mint a PHP-t, de lehet, hogy nem...
Ja meg mivel ez a cucc ha jól látom nem éppen csak egy fájlkezelő, ezért felteszem adatbázisok vannak mögötte meg minden.
[Szerkesztve] -
sziszegőII
tag
válasz
sziszegőII #121 üzenetére
Uhhh most olvason a manualt háttt vagy ez komoly vagy én vagyok looser inkább az utóbbi
tehát mégegyszer a kérdés/problem:
Belép a tag a weboldalra ott láttja a könyvtárstruktúrát tud létrehozni/törölni könyvtárat és fileokat fel és le tölteni.
Ezt kell megoldanom...
off
közben meg lett a szerver amin ez az egész futni fog.
compaq proliant 5000 dula p3 500 2 giga ram kb 100 gb scsi hdd. tape stb stb
on -
sziszegőII
tag
http://www.hipergate.org/about/
erre gondoltam -
sziszegőII
tag
Azért kell ilyen megoldást találni mert web alapon lehet csak használni mivel olyan gépeken kellene ennek müxeni amin full lebutított windows fut nulla progival.
És a jüzerek infós képzettsége is kb 0. Ott meg szálybarágósan le lehet írni lépésről lépésre meg egyszerűbb is.Mármint nekik.
szvsz file feltöltése katt browse kiválaszt ok és már kész is. -
L3zl13
nagyúr
válasz
sziszegőII #118 üzenetére
Biztosan van ilyen, de nem sok értelmét látom...
-
válasz
sziszegőII #114 üzenetére
hi, hat feltolteni azt nemhiszem h igy tudnak majd, arra tenyleg kene vmi mas megoldas, vagy azert szerintem ha bongeszo van akkor mar egy totalcommander is meg vmi ftp kliens.
Amugy biztos van vmilyen phps megoldas erre, gondolommeg ott nem tartok.
De ott mar azert sokmindenhez kellene erteni
Vagy keress vmi PHP-NUke szeru zacskos cuccot amit csak fel kell rakni, de azzal is el lehet par orat tolteni szerintem
Szal, a legtrivialisabb megoldas amit fentebb leirtam, szerintem, feltetelezve h az olyan felhasznolok nem akarnak feltolteni akiknek nincsen kliensuk
-
L3zl13
nagyúr
válasz
sziszegőII #114 üzenetére
2003 szerver alatt az IIS-ben van FTP szerver is. De nem feltétlenül ezt ajánlanám. 3rd party FTP-k (serv-u, bulletproof ...) nekem jobban bejöttek ilyen tipusú felhasználásra.
Feltöltésre jobb lenne valami kliens szerintem.
Vagy hálózati helyként hozzáadod a géphez, és kiraksz rá egy parancsikont. Akkor intézővel tudják birizgálni.
[Szerkesztve] -
válasz
sziszegőII #112 üzenetére
Nah nekem mar mukodik apache webserver
, epp tanulom a PHP-t izombol.
Nah mivel latom h az egyszerusegre faj a fogad, elarulok vmit)
Nem kell hozza semmi, feldobsz egy ftp server progit, wan boven lehet valogatni, szerintem win2003 alatt meg beepitett is van, de nemtom mer winnel nem foglalkozok.
Es mivel minden bongeszo tud ma mar ftpzni is igy megvan oldva, ott beallitod a serverhez tartozo felhaszneveket meg jelszokat es tokeletesen mukodik most probaltam ki egy hasonlot
De en akkor is linuxon csinalnam -
sziszegőII
tag
Nos akkor nézzük zépen sorba.
1. Win 2003 a server erre kellene egy ftp server progi amit a netről keresztül úgy érnek el hogy belépnek egy jelszóval védett weboldalra és ott az ftp server tartalma tudnak csinálni könyvtárat stb stb feltölteni adatokat és persze le is.
Nem kell ilyen regisztrációs baromság mert ez csak kb 100 ember kiváltsága azoknak meg adok jelszót.
Na ebben a problémában kellene nekem segítség -
Ber3i
csendes tag
válasz
sziszegőII #110 üzenetére
Ftp szervert milyen oprendszeren akarsz csinálni? Linux vagy Windows? mind2re tudok lehet megoldást
-
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #108 üzenetére
Mindenképp érdekelne ha tudnál segíteni megköszönném. pontosan ilyen kell hogy én tudjam regelni a usert
-
sziszegőII
tag
válasz
hummerdikk #108 üzenetére
Mi az az FSN?
-
hummerdikk
őstag
válasz
sziszegőII #106 üzenetére
1.-re: Van megoldas egy megoldas amit Proci talalt, de ott csak te tudod regisztralni az embereket.... Ha erdekel akkor irj ide vagy irj mailt!
2.-ra: WebTemp Kiirasra meg egy PHP kell, de ez igy fejbol nem megy. Az a lenyege, hogy megnyitja a valami.txt filet es azt ami benne van kiirja.
3.-ra: Huha! FSN-nek van az oldalan ilyen. Szerintem keresd meg oket mailben es tuti segitenek! Ha megvan akkor pls ide is ird be!
Ha rosszul irtam akkor javitsatok ki! -
válasz
sziszegőII #106 üzenetére
A masodikra tudok linuxos megoldast
de az nem html alapu, hanem egy monitoring progi + ssh
-
sziszegőII
tag
ide is beírom hátha többen nézik
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség weboldal készítés ügyében.
Nos a weboldla már kész van csak 1-2 dolog hiányzik róla.
1. Meg szeretném oldani hogy az egyik oldalról úgy lehessen tovább menni hogy felhasználónév jelszó.
2. Valamilyen olyan progi kellene ami a gépeken fut és egy txt file-ba ment minden adatot a gépről hőmérséklet, hálózati forgalom stb stb mind ezt automatikusan. Aztán ezt fel kellene tölteni egy htmloldlara. Asszem van erre valami java script.
3. Valamint azt kellene megoldani hogy FTP protokol használata böngészőben.
Tehát van egy html oldal ahova a tag jelszó után bejutott. Ott gyakorlatilag az ftp szerver tartalma jelenik meg. És oda tudjon böngészőnkeresztül fileokat feltölteni és könyvtárakat létrehozni. Milyen ftp server progi kell ehhez? Hogyan lehet megvalósítani?
A weboldal front page-ban készült, hisz nem a design a fontos jelen esetben, egyszerűnek és stabilnak kell lennie.
Aki konyít a témához kérem segítsen.
programozáshoz eléggé looser vagyok java, java script dolgokat tudok módosítgatni de megírni még nem.
Elég sürgős lenne kb 2 hét alatt kell megcsinálnom de mint mondtam már csak ez van hátra.
Köszi a segítséget. -
válasz
hummerdikk #104 üzenetére
Ebben is van igazsag, csak az a baj, hogy a windoznal meg ha jol is konfigolja be akkor is el tudjak lopni ha akarjak
Szal ilyen megfontolasbol szerintem ketsegtelenul a UNIX alapu rendszerek jobbak. Persze sokkal tobb work around kell hozzajuk, dehat vmit vmier
-
hummerdikk
őstag
-
lapa
veterán
válasz
sziszegőII #97 üzenetére
a szerverben van egy ''routing and remote access'' szolgáltatás, ha minden igaz az való erre.
a témához: nem olvastam még végig - a windows szerverekben van mailszerver funkció, ftp szerver szintén (iis). sztem alapnak jó, nem kell sokat vesződni vele ha van egy din. dns vagy fix ip.
[Szerkesztve] -
válasz
hummerdikk #101 üzenetére
Azert most ezt a peldat ugye tese gondoltad, komolyan???
Tiszteletremelto ha ilyesmit tud az illeto, de velemenyem szerint a Pascal folott is eljart mar az ido, azutan pascalban nemfog windozra irni progit, csak ha esetleg FreePascalt hasznal win32 es cuccokkal, vagy delphit.(persze commandlineban minden elfut
)Elhiszem, hogy egy szamologephez bonyolult algoritmusok kellenek, foleg ha integralni is tud
, de az mar inkabb legyen a matematikusok dolga, hameg csak az alapmuveleteket tudja, meg azt amiket beepitett fuggvenyekkel meg lehet csinalni.akkor tenyleg 10p
Nem akarlak megbantani, de tapasztalatbol mondtad h ne konfigoljon csak olyan linux aki nagyon vagja, vagy csak ugy????
En kb fel eve linuxozok es mostanra mar ott vagyok, ha valamilyen alap, vagy kozepes nehezsegu dolgot ha meg akarok csinalni akkor 2-3nap manual bongeszessel az megy is. -
hummerdikk
őstag
válasz
ízirider #100 üzenetére
En az egesz informatikara gondoltam!
Az akitol en tanultam/tanulok (nem az iskolai orakon, csak ugy leulunk neha eszmetcserelni) na az az ember olyanokat tud.... Pascalban megir 10 perc alatt windowsra (amire bonyolult algoritmusok vagy mik kellenek) egy szamologepet es sorolhatnam. Na ez a tapasztalat. Mert lehet, hogy egy 20 eves ember ezt nem tudja ennyi ido alatt Pascalban produkalni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bowers-Wilkins Pi7 S2 (2195084)
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest