- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Fujifilm X
- Bluetooth hangszórók
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ziog
aktív tag
válasz
imre123456 #685 üzenetére
Szerintem a kérdés relevánsabb a router saját topikjában. Bár valószínű meg fogja hajtani. Nekem egy TP-Link WR1043nd routerem volt. Azon csak usb 2.0 van, de egy noti vinyót az is meg tudott hajtani.
-
Ziog
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #681 üzenetére
jogos aktív kapcsolathoz nem árt az oda vissza szabály.
esetleg még az segíthet, hogy a két FTP-t külön mappába tenni.
lenne egy FTP a 21-es porton két mappával
folder1 -> az eddigi ftp
folder2 -> az új tartalommalaztán mar csak jogosítás és kész is.
-
Ziog
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #679 üzenetére
Szerintem a tűzfal logjában nem fog látszódni semmi, mivel ott átmegy a kapcsolat. A probléma ahogy te is írtad a mappalista letöltésekor lesz. Esetleg lehet hiba, hogy nincs folder list jogosultság, bár szerintem akkor passzívban sem menne. Ennek érdemes lehet utána nézni, illetve belső hálóból megpróbálni, valamit ha lehet akkor az FTP szerveren logoltatni, hogy hol áll meg a dolog.
-
Ziog
aktív tag
válasz
OldAkita #675 üzenetére
Szerintem, ha a routeren lógó USB-s eszközt akarod FTP tárhelyként használni, akkor nem kell port forward sehova, mert így magára a routerre kellene megcsinálnod a port forwardot. Ahhoz, hogy el tudd érni szerintem a CISCO-ban kellene túrkálni.
Belősleg milyen IP-n éred el az FTP-t?
-
Ziog
aktív tag
http://www.yougetsignal.com/tools/open-ports/
Próbáld meg megnézni, hoyg a port nyitva van-e? Ha nem akkor router, tűzfal átnézés fog kelleni.
-
Ziog
aktív tag
DynDNS-t elvileg elég lenne beállítani a routerben, ha tudja. A desktop kliens nem szükséges az IP cím frissítéshez. Érdemes lehet megpróbálni IP alapján elérni a gépedet ezzel kizárható a DynDNS hibájából fakadó hiba. Az Internet irányából elérhető címed biztosan megtalálható a routerben, vagy a http://whatismyipaddress.com/ oldalon is meg tuodod nézni.
TC-ben ide kellene csatlakozni, vagy akár egy sima böngészőből is. Kérdés még, hogy az anonymous csatlakozás lehetséges-e vagy kell felhasználói név és jelszó az FTP eléréshez.
Ha böngészőből próbálsz ftp-hez csatlakozni akkor az alábbi módon tudod megtenni:
ftp://felhasználói_név:jelszó@szerver_címe:portszám
-
Ziog
aktív tag
az első kérdés ami felmerül, hogy a szervernek használt gépen milyen operációs rendszer van? win 7-8?
az ESETben és a windows tűzfalon is engedélyezni kell a portokat 21 alapból bejövő és kimenő kapcsolatokhoz is. Routeren mint ahogy írtad is csak akkor kell port forward ha az Internet irányából is el szeretnéd érni. Belső hálón nincs jelentőssége.
Érdemes lehet még a szerver gépen megnézni, hogy localhost lehet-e csatlakozni? Ha ott igen, akkor érdemes a notival próbálkozni.
-
Ziog
aktív tag
válasz
Jamboo529 #640 üzenetére
FTP ilyen beállításáról én nem tudok. Ezért inkább linuxos beállítás lenne ez szerintem. Ott meg lehet oldani, hogy egy user a /home mappából ne tudjon elnavigálni és ha ez a /home mappa lenne az ftp gyökérmappája akkor nem tudna máshova elmenni. Szóval amit szeretnél az megoldható csak egy linuxos usert kell neki kreálni.
-
Ziog
aktív tag
hozz létre egy könyvtárat, kb bárhol a linux fájlrendszerben. chown-nal add meg a csoportot mint tulajdonost és utána a chmod-dal tudod a jogokat osztani, hogy csak olvasható legyen a mappa. (Bár lehet itt közbeszólhat a tulajdonosi jog ami erősebb)
A tárhely korlátozás meg szerintem valamilyen kvóta osztással lehetne megoldani én ezekre keresnék.
Ezt inkább linuxos kérdésnek mondanám, mint FTP-s kérdésnek.
-
Ziog
aktív tag
amit leírtam elv azt a böngészőbe kell írni, pl firefox
TC-ben:
Ctrl+N
Kapcsolódáshoz
szerver neve (dyndns) vagy IP címeezek után a névtelen csatlakozás elől kiszedni a pipát és utána kapcsolódás, akkor fogja kérni a nevet és jelszót értelem szerűen nick/pass párost megadod és ha minden ok akkor már látszanak is a mappák
-
Ziog
aktív tag
válasz
cellpeti #611 üzenetére
Telnetet azért nem ismeri, mert újabban külön kell telepíteni, hogy működjön. win7 alatt kell. Programok telepítése és törlése és utána windows összetevők módosítása és akkor lesz telnet. Esetleg putty programot még tudom ajánlani azzal is lehet telnetelni.
Forwardingnál kell beállítani aztán Virtual Servernél
Service Port: 21
IP Address: a gépnek az IP-je amin fut az FTP szerver
Protocol: ALL vagy TCP
Status: Enabled
Common Service Port: FTP (ebben az esetben automatán beírja a portot)ezek után save és ennyi elvileg.
-
Ziog
aktív tag
Bocsi, hogy csak most.
Végig gondoltam a dolgot és a kérdés az, hogy miként működne az áttöltés? Egy közbeiktatott kliens alkalmazásával, mert akkor a te szerverednek nem kell tudnia a sftp-t, csak a kliensnek amivel a letöltés zajlana.
Ha egyik szerver töltené le a másikról, akkor az azon futó kliensnek kellene tudnia a titkosított ftp kapcsolatot.
-
Ziog
aktív tag
-
Ziog
aktív tag
Sajnos TC-s esetre nem valami jó ez valóban így van. Akkor két kapcsolatot kellene kiépítenie. Esetleg azt megadni, hogy csak letöltéskor kelljen letöltenie valami, de az meg körülményessé tenni a letöltést.
Szóval az egy username 2 bejelentkezés az teljesen jó szerintem.
-
Ziog
aktív tag
Ezt jól látod, hogyha háttérben akarsz letölteni, akkor 2 letöltést kell engedélyezned a két kapcsolatot máshogy nem tudod kezelni.
Esetleg ami megoldás lehet, hogy csinálsz egy anonim felhasználót és neki csak a listázást engedélyezed semmi mást. Így azzal csak az ftpd tartalmát lehet megnézni letölteni vagy módosítani nem tudsz semmit.
Hanglejátszásra sajnos nincs ötletem, hogy lehetne megvalósítani.
-
Ziog
aktív tag
Ha jól tudom (nem 100%) lehet a domain bejegyzések közé felvenni egy un cname bejegyzést, ami nem konkrét IP-t hanem akár egy másik domaint jelölhet.
Egy példán keresztül van egy valami.hu-m és ez szeretném ezen keresztül kell elérnem az akármi.hu-t ekkor a valami.hu bejegyzésében felveszek, vagy vetetek egy cname bejegyzést a valami.hu domainbe ami az akármi.hu-t jelöli.
Bővebben: [link]Aldomainek esetén ha jól gondolom picit máshogy mennek a dolgok, de ha jól gondolom ott is lehet hasonló beállításokat kérni. Ha nem cáfoljatok.
Remélem segítettem.
-
Ziog
aktív tag
szerintem úgy lehetne megoldani, hogy a domain-t átirányítod, hogyha valaki meg akarja nyitni, akkor egyből dobja a :22-vel kiegészített végűre, ez csak elmélet, nem tudom, valóságban is működik-e.
De különben szerintem nem lehet megoldani. Esetleg routeren, hogy egy adott IP tartományból automatán a 22-es port fele hajtsa őket.
Esetleg úgy, hogy egy ftp szerver, csak a második domain az elsőn belül kapna helyet, ergo valami mappa szerkezettel, meg jogosítással megadni, hogy azt lássák amit kell.
-
Ziog
aktív tag
válasz
katona.t #566 üzenetére
webcamhoz egy TinCam nevű programot találtam neked. Mondhatni csinál egy servert is neked a webcamhoz. leírás [link] (angol)
És hogy az xlightos felhasználós kérdésedre is válaszoljak. Nekem külön szedi a felhasználókat a szerverekre. Szóval az egyik szerverhez hozzárendelt felhasználóval nem lehet a másikra belépni. Mondjuk localhoston próbáltam csak.
-
Ziog
aktív tag
válasz
katona.t #563 üzenetére
Erre még mindig csak azt tudom, mondani, hogy felesleges a két szerver. Ha megoldott a stream azt már be lehet ágyazni egy html oldalba. Erre szintén kismillió megoldást fogsz szerintem találni. És máris kész a dolog.
FTP-n meg én úgy csinálnám, hogy van egy saját mappám a saját loginomra abba összeszednék pár linket, ami az elérni kívánt tartalmakra mutat és ennyi. Csak én látom, ha más belép akkor ő a saját cuccait látja és ennyi. Nincs keveredés. Elvégre a userekre, ne adj Isten groupokra szedésnek ez is a feladatai közé tartozna.
-
Ziog
aktív tag
válasz
katona.t #559 üzenetére
Most így hirtelen nem tudom semmit fejből, de szerintem kismillió megoldás található rá. Sajnos nem vagyok otthon, nem tudom most kipróbálni, fejből meg azért nem mennek az ilyen dolgok csak úgy.
Live streamet szerintem megoldhatod úgy is, hogy magába a streambe percenkénti frissítést adsz. Ez csak egy ötlet. Nem csináltam még ilyen stream servert sose, csak elképzelésem van róla.
Amennyiben távol akarod magad tartani a streamtől, szerintem csinálja webkamera képeinek egy külön mappát, add meg csak magadnak a jogot. x-lightban tudsz csoportokat létrehozni így egy adott csoportra be tudod állítani a mappákat. Ezek lennének a user mappák, és a saját felhasználódhoz, meg külön hozzá tennéd a webkamerás képeket. Én valahogy így oldanám meg. Egy szerverrel.
Majd még rálesek hogy megy az x-lightban a felhasználó létrehozás, mert már régen volt. Most inkább linux van terítéken.
-
Ziog
aktív tag
Erre amit tudok tanácsolni és ahogy nekem régebben meg volt oldva, hogy csináltam egy külön mappát az ftpnek. Csak mappák voltak benne amik lényegében linkek voltak az adott mappára, így volt egy home dir amiben a különböző meghajtók különféle mappái voltak. Szerintem próbáld meg ezt én egy járható útnak találom.
-
Ziog
aktív tag
Nem hiszem, hogy ide tartozik a kérdés, de azért leírom a választ.
Több lehetőséged is van.
1.) amennyiben az internetszolgáltatód ad tárhelyet is akkor oda feltöltheted a tartalmat FTP-n keresztül és akkor a szolgáltató által megadott formában meg tudod jeleníteni az oldaladat.
2.) ingyenes tárhelyre regisztrálsz (elég sok van belőle) és oda töltöd fel az oldaladat
3.) ha te azt szeretnéd, hogy a www.dudika1.hu alatt jelenjen meg az oldalad, akkor meg kell először vásárolnod a domain-t ezen példában a dudika1.hu-t és aki a domain-t szolgáltatja neked az valószínűleg tud adni tárhelyet is, így igénybe tudod venni az ő szolgáltatásait.
Peace
-
Ziog
aktív tag
Serv-U-ban sajnos nem vagyok otthon.
-
Ziog
aktív tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #523 üzenetére
A fix IP-t a gépnek gondoltam, nem a szolgáltatásnak.
WIFI nem gond attól még mennie kell. Nekem is megy wifin keresztül. Ami lényeg, hogy a port a megfelelő IP-re legyen továbbítva.
-
Ziog
aktív tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #517 üzenetére
Szerintem egy fix IP-vel jobban járnál.
Én Xlightot használok jól kezelhető. Nekem bevált.
-
Ziog
aktív tag
válasz
[DoN]$[LeoN] #504 üzenetére
nézd meg a géped IP-jét, aztán arra menjen a port forward, így remélhetőleg nem lesz hiba.
Localhoston megnézni, hogy megy-e az ftp
-
Ziog
aktív tag
Lehet, hogy nem tudok rendesen olvasni, vagy félre értelmezem a dolgokat. A megosztásokat a FileZillában kell beállítani. Érdemes létrehozni egy anonymous felhasználót jelszó nélkül teszelés végett, így eléggé egyszerűen tudod ellenőrizni, hogy legalább az szerver elérhető-e.
Aztán már leírták a lényeget, hogy mikkel kell próbálkozni. Még egy dolog ami eszembe jutott. Az a 192.168.0.101-es IP azt mindig te kapod? Esetleg érdemes lenne fix IP-t belőni, vagy a routeren egy Static DHCP-vel fixálni ezt az IP-t.
-
Ziog
aktív tag
válasz
cellpeti #487 üzenetére
No a privátra is inkább itt válaszolnék, mert közérdekűnek tartom az információkat.
Kicsit eljátszottam ezzel a FileZilla progival. Megmondom őszintén nem volt egyszerű kitalálnom a lelkivilágát, hogy mit hova is kellene megadni, de aztán rájöttem.
Mivel router mögül próbálkozol te is, így meg kell neki adni azt az IP-t domaint, amiből kitalálja, hogy hol is keresse az adott szervert.
Ezt a Passive mode settings -> Use the following IP: na ide kell beírni vagy az IP-t, nyilván ez nem játszik, mert ugye változik az IP cím, így oda kell írni a domaint (dyndns-en regelt domaint).Így már menni fog a szerver domain alapján is.
Még egy fontos dolog, amire rájöttem. Tűzfalon való átengedés. Win7-et használok és nekem kicsit érdekesen alakult az automatikus tűzfal átengedés. Alapból a FileZilla Server Interface.exe került átengedésre, de ez mint a neve is mutatja nem igazán jó. Amit át kell engedtetni az a FileZilla server.exe és akkor menni fog. Ehhez nekem egy új szabályt kellett alkotnom Win7 tűzfalában, de onnantól mint a kis angyal ment a szerver.
Remélem segítettem, ha még ezek után sem megy írj nyugodtan.
-
Ziog
aktív tag
válasz
cellpeti #485 üzenetére
Ez a dyndns lényege, hogy a dinamikusan változó IP-hez rendel egy domaint. A legtöbb routerben van már beépítve automata IP frissítő. Ha változik az IP-d akkor a lehető leggyorsabban továbbítja a dyndns fele hogy az adott domain mindig az akutális IP-re mutasson. Létezik még program is hozzá, hogyha IP váltás van akkor egyből küldje a helyes IP-t.
Így működik a dyndns. -
Ziog
aktív tag
válasz
cellpeti #483 üzenetére
Először is a 127.0.0.1 az a gép saját címe. Pontosabban a hálókártya saját címe. Ez egy foglalt cím loopback címnek szokták hívni. Ez az alias localhost.
Ahhoz, hogy el tudják érni kívülről is NEM ezt kell meg adni. Amit meg kell adni az internet fele a te IP címedet. (egyszerűbb valamilyen domaint regelni. dyndns és társai).
Routeren forwardolni kell a 21-es portot a saját géped fele és ha minden rendben akkor már vígan megy is az FTP.
-
Ziog
aktív tag
válasz
gessztenye #478 üzenetére
Linux alatt kismillió megoldás létezik. Disztribúciótól is függhet. Szóval általános leírást gyártani nehéz. Vista alatt lényegében nem változik semmi. Ugyanúgy működik mint XP alatt. Mivel az ISS Manager nem frissült az FTP-re vonatkozólag, csak a webes kiszolgáló újúlt meg. Win 7 alatt már bekerült az ISS Managerbe az FTP is és változtak némileg a beállítások is. De a kezdeti lépések ugyanazok mint XP esetében.
-
Ziog
aktív tag
válasz
gessztenye #476 üzenetére
Köszönjük esetleg érdemes lenne hozzátenni, a Vista illetve a Win7 hasonló leírását is. Csak egy ötletként.
-
Ziog
aktív tag
válasz
Baltásgyilko #474 üzenetére
Talán egy megoldás lehet, hogy valami alternatív portot választani, ha erre van mód és a szerverpark ezt lehetővé teszi. Egy próbaként megnézni, hogy egy másik szerver programot ha beállítasz, akkor van-e hiba vele.
-
Ziog
aktív tag
válasz
Baltásgyilko #470 üzenetére
Bulletproof logjában nem látszik valami, hogy a sikertelen listázásoknál mi történik??? Nekem is rémlik valami ilyesmi régebbről, de megoldás sajnos nem. Esetleg másik ftp progi??? Bár nem hinném, hogy a Bulletproofnak a hibája lenne. Inkább valamilyen kapcsolathívási problémára gyanakodnék. Esetleg telnettel megnézni, hogy úgy van-e listázás. Total Commanderrel megy különben minden rendesen? Gondolok itt letöltésre, feltöltésre ilyenekre.
-
Ziog
aktív tag
válasz
hussanas #466 üzenetére
Jah ok, bocsi én értelmeztem félre a dolgokat. Free download manager nem http alapon tölt??? (80-as port) Esetleg másik porton megpróbálni, hogy mennyivel megy? Vagy böngészőn keresztüli ftp.
Szerintem a kliensnek nincs köze hozzá, ergo bármelyikkel ugyanannyival kellene mennie. Másik net kapcsolaton érdemes esetleg még kipróbálni, hogy úgy van-e gond. Ha gondolod le tudom tesztelni digis kapcsolattal az szintén 30 mbites, hogy úgy van-e hiba
-
Ziog
aktív tag
válasz
Baltásgyilko #460 üzenetére
Bocsi, hogy csak most, de hogy áll jelenleg a helyzet? Van valami előrelépés, vagy ugyanott áll még mindig, hogy csak belső hálón működik???
-
Ziog
aktív tag
Elolvastam az utolsó pár hozzászólást. Érdekes dolgok vannak.
Én először is belső hálózaton próbálnám elérhetővé tenni az ftp-t. Így legalább az kiderülne, hogy localhoston a beállításokkal nincs gond. Ezek után jöhetne a külső elérhetőség. Fontos, hogy IP-vel próbálkozol elérni, vagy van esetlegesen valamilyen domaint használsz (dyndns, no-ip, ...) ha igen ez jó IP-t ad-e vissza, nem-e ezzel van a hiba.
Ha rendes IP-t használsz akkor érdemes megnézni, hogy valóban az e az IP cím, tehát jóval próbálkozunk-e.Tűzfal, router:
Mint már korábban is írták kell ezek konfigurációja. Tűzfalon, a port (20,21) esetlegesen a program átengedése, hogy szabad internet elérést kaphasson.
Routeren ugyanezen portok átirányítása a szervert futattó géphez. Ez szokott lenni a leginkább akadályozó tényező meglátásom szerint, hogy a port forward nincs valamiért rendesen beállítva.
Aztán ott van még a gép IP-je. Statikus vs dinamikus??? Statikust érdemesebb talán megadni, vagy a router beállításaiban kieszközölni, hogy mindig ugyanazt az IP-t kapja vissza.Még egy kis plusz az elérhetőséghez. Felhasználói név van-e, vagy anonim bejelentkezés van. HTTP alapon megnézni egy FTP elérhetőségét a következő formában kell megadni ftp://felhasználói_név:jelszó@szerver(név, vagy IP):port
Így összegezve talán ennyi. Remélem segítettem.
-
Ziog
aktív tag
válasz
fischercsaba #444 üzenetére
Mire lenne szükséged a weblapfejlesztéshez??? PHP, MySQL ilyenek kellenek? Én sajnos nem értem, hogy konkrétan mi kellene, valami támpont jó lenne, akkor jobban tudnánk segíteni ezzel kapcsolatban.
-
Ziog
aktív tag
Akkor esetleg céges policyvel lehet gond. TC-ben FTP beállításoknál Passzív mód legyen az alapértelmezett.
Esetleg még IP alapján érdemes lenne próbálkozni, hátha valami a névfeloldással van, vagy amiatt nem megy ki.
Ugye az otthoni rendszerből eddig is működött minden, így ott nehéz kutatni a hibát. -
Ziog
aktív tag
Elég sok ingyen is használható ftp szerverprogi létezik. Ha a gépeken XP vagy Vista van (pontos verziót Vista esetében nem tudom, Businessben biztos), akkor akár a beépített ftp kiszolgáló is működhet. Felhasználói név és jelszót lehet benne állítani, egy hiba, hogy nincs titkosított felhasználói név és jelszó küldés. Ehhez egy leírás [itt]
Én Gene6 ftp-t használtam még korábban win alatt. Az ugyan nem ingyenes, de szerintem eléggé jól menedzselhető.
Az ingyenes verziók között is lehet normálisat találni. [link] pár lehetőség és leírás között körül lehet nézni.
Esetleg egy gépen érdemes többet tesztelni, hogy melyiknek a beállítása a legtriviálisabb és azt bevezetni.
Internet elérés végett nem tudom, hogy a web 'n' walk-on működne-e azzal nincs tapasztalatom, az ADSL kapcsolatokkal nincs gond, ha esetleg router van akkor ugyebár port forward. -
-
Ziog
aktív tag
válasz
balfék_1 #419 üzenetére
Egy kis helyreigazítás. Olyan nem létezik, hogy ftpbe. Ez nem egy fájl fajta, vagy hasonló. Max ftp-re tudsz feltölteni valamit. Ehhez vagy neked kell csinálni egy ftp-t, vagy a haverodnak kell megadnia valamilyen elérhetőséget.
Szerintem ezt beszéld meg vele.Ha egy nagyobb méretű fájlt akarsz küldeni, akkor vannak erre különböző oldalak. Mailben átmegy egy link és a haver onnan le tudja tölteni az anyagot. (pl: [link]) Ha csak egyszeri dologról van szó, akkor felesleges ftp-vel kínlódni szerintem.
-
Ziog
aktív tag
Megmondom őszintén eddig nem nagyon foglalkoztam NAS-okkal így nem nagyon tudom, hogy milyen lehetőségeket kínálnak.
Amit esetleg még ötletként tudok adni az talán, hogy egy anonim felhasználóval megpróbálni, vagy akár másik ftp progival, itt még talán a böngésző is szóba jöhet (ftp://felh:jelszó@szerver:port legalábbis firefoxban)Ha domain alapján meg az elérhetőség, akkor talán IP alapján megnézni, hogy úgy megy-e főleg, ha dinamikus IP-d van.
Talán még a feltöltést is érdemes lenne megpróbálni, hogy csak letölteni nem lehet, vagy feltölteni sem.
Esetleg belső hálón keresztül megnézni ftp-vel elérni.Így most ezek jutottak eszembe, de most már engem is érdekel, hogy mi a baj.
Hogy miért lett kettő nem értem . . .
-
Ziog
aktív tag
Megmondom őszintén eddig nem nagyon foglalkoztam NAS-okkal így nem nagyon tudom, hogy milyen lehetőségeket kínálnak.
Amit esetleg még ötletként tudok adni az talán, hogy egy anonim felhasználóval megpróbálni, vagy akár másik ftp progival, itt még talán a böngésző is szóba jöhet (ftp://felh:jelszó@szerver:port legalábbis firefoxban)Ha domain alapján meg az elérhetőség, akkor talán IP alapján megnézni, hogy úgy megy-e főleg, ha dinamikus IP-d van.
Talán még a feltöltést is érdemes lenne megpróbálni, hogy csak letölteni nem lehet, vagy feltölteni sem.
Esetleg belső hálón keresztül megnézni ftp-vel elérni. -
Ziog
aktív tag
Gene/ ftp kiszolgálót használok, meg lehet benne oldani azt valahogy, hogy egy bizonyos kiterjesztésű fájlok ne látszódjanak.
Konkrétan arra gondolnék, hogy mondjuk a *.html fájlok ne látszódjanak.Ha esetleg ezt csak másik ftp server progiban lenne megvalósítható, akko olyan kellene ami Vista alatt is működik.
Előre is köszi.
-
Ziog
aktív tag
válasz
BlackPlanet #400 üzenetére
Érdemes lenne több klienst is megpróbálni, esetleg valamilyen böngészőt (mozilla pl.)
Hogy ott tud-e listázni könyvtárakat. Routeren elvileg kliens oldalon nem kell port forwarding, csak ha aktív módot akartok. Nem ismerem a router-t, de ha van benne UPnP akkor érdemes lenne egy próba erejéig bekapcsolni.
Nekem is volt ilyen problémám. Nekem Total Commander nem tudta a fájllistát lehozni, vagyis sokáig kínlódott vele aztán egyszer csak bejött. Érdemes lenne eseteg saját gépen megnézni, hogy úgy bejön-e. -
Ziog
aktív tag
Gene6 ftpben lenne némi gondom. Biztosan én vagyok a láma, de nekem nem akar valahogy elindulni az ftp. Neten keresztül egyszerűen nem megy.
Eddig xp majd vista beépített ftp-jét használtam, de ezeken valahogy már felül akarok kerekedni, meg meg is nőttek az igények. Felhasználói nevek jelszavak, bizonyos mappák elérése no meg jog kiosztások.Vista alatt menne a dolog, ha menne, némi help kellene. Végignéztem a manualt is de nekem valahogy nem akar elindulni. Már kapcsolódni sem lehet.
routeren átmegy a 20-21-es port de már a szerverhez sem akar kapcsolódni -
Ziog
aktív tag
Nos sikerült a saját problémámat megoldanom. Megosztom veletek, hátha másnak is előjön a probléma.
Szóval a gond mégegyszer az volt, hogy megvolt ugyan az ftp elérés, de úgymond nem tudtam tartalommal feltölteni.
Megoldás:
Az IIS-ben az FTP kiszolgáló alatt létre kell hozni ún. virtuális könyvtárakat, ezek bárhova mutathatnak a számítógépen, de akár egy másik gépen lévő tárhelyre is mutathat. Ezek után létre kell hozni neki egy mappát az FTP gyökérkönyvtárában is alapértelmezetten meghajtó\Inetpub\ftproot\ itt a meghajtó a windows-os mappa betűjelét jelöli általában C. Ez az alapértelmezett FTP kezdőkönyvtár, de ezt át lehet helyezni bárhová. Értelemszerűen akkor abban a mappában kell a könyvtárneveket létrehozni. A szokásos dolgok itt is kerülendőek, szóköz ékezetes karakterek és barátaik.
Ezek után ha kipróbáljátok az FTP elérést, akkor megjelennek a mappák és a megfelelő helyre fognak mutatni. Jogok kiosztása a tulajdonságokban érhető el.
Remélem hasznotokra válik ez az információ. Aki tudott róla, attól elnézést. -
Ziog
aktív tag
na megcsináltam a leírás alapján a dolgokat el is lehet érni a gépet, viszont nem tudok rá feltölteni semmit, ahhoz kell valamilyen plusz progi, vagy csak valami mást kell beállítani.
A másik kérdés, hogy hogyan tudok úgy mappákat létrehozni, hogy nem másolom őket teljes tartalommal a kezdő könyvtárba, hanem csak mondjuk egy hivatkozás lenne rájuk.
Sajnos a parancsikonos megoldás nem működött.
Előre is köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti játékok OFF topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- iPhone topik
- Bittorrent topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Elite: Dangerous
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Suprim X RTX 3080 10GB Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 6700XT 12GB Videokártya!
- SZÉP Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/2TB RTX A4000 8GB UHD OLED
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Eladó Apple MacBook Pro 13" A1706 (Late 2017, Silver - EMC 3163)
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÚJ ÁRU, OLCSÓBB!!! Dell Precision Workstation 5550, 5560, 7510, 7520, 7550, 7720, i7, 6-11. gen.
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo magyar laptop billentyűzetre van szükséged? Akármelyik verzióban segítünk!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest