Hirdetés
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Akciókamerák
- Milyen széket vegyek?
- Mégis mi értelme az Xbox PC-nek, ha limitálja a hardverválasztékot?
- IFA 2025: Egész pofás az új TravelMate
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ludus
aktív tag
egyébként volt ez már itt téma a fórumon, sőt azon is csodálkoztunk itt néhányan hogy egyszerre megy a modem UTP meg az USB portja is
de akkor is bebizonyosodott hogy vannak még csodák és van hogy megy
viszont ha a kollégának nem megy, akkor az első számú megoldás valószínű -
ludus
aktív tag
jó rendben...
mondjuk ha már így idézgetünk, bizonyosan elkerülte a figyelmed a ''kábeles szolgáltatóknál általában (pl. UPC v. HdsNET)'' mondatrész
egy szóval sem mondtam hogy nem mehet egyáltalán, ezek szerint nálad is megy...
a tékábelt nem ismerem, a fenti két szolgáltatónál TUTI nem megy!
[Szerkesztve] -
ludus
aktív tag
kábeles szolgáltatóknál általában (pl. UPC v. HdsNET) a gép háéókártyájának beregisztrált MAC címe elepján kapsz IP-t... tehát hiába dugod rá fonerát, nem megy mert nem az a MAC van regisztrálva szolgáltatónál ...
megoldás: kábeles router és MAC klónozás > máris sereg a cucc -
wdtwrd
tag
Hát pont ezt a gépet sajnos nem tudom arrébb vinni, mert ez desktop, a Fonera-t meg a szobából nem tudom kivinni (nincs olyan hosszú utp kábelem), de tegnap egy notebook-al lett beregisztrálva, azzal 6-8m-re voltunk 2 szobával arrébb, és 54mbps-el csatlakozott, a jelerősség kiváló volt (valami 1hónapos lenovo, de nem volt itt sokat - fél órát, szóval részleteket nem tudok róla...)
ui: azért 3-4m-re megpróbálom elvinni, de így is szobán belül lesz
[Szerkesztve] -
-
ufonauta
aktív tag
Nos három betonfalon és három helyiségen keresztül kb. 17-18 méter.
ilyen a jelerősség. Látható, hogy a linksysemnél is jobb a fonera. (az a kifestett nem az enyém, az csak bejött a képbe) A három helyiségből az egyik egy villanyóra szoba, ahol a ház 60 villanyórája és a T-com telefonközpontja van. Azért gondolom ez a sok elektromos kütyü is zavarhatja a jelet. Így árnyaltabb a kép, mert lehet, hogy egy üres szoba esetén még erősebb is lenne.
Íme:
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Valaki írta itt a fórumon hogy a fonera antennája jobb mint az ami a linksys routerén van neki (fejből írom, lehet nem router volt, csak kari, de routerre emlékszem. linksys volt az biztos), pedig az nagyobb is (mind mérteben mind teljesítményben). Talán azt írta több hálót lát vele.
szerk: ha megy a meghívó- küldés/kapás. okvetlenül jelezzétek, köszi
[Szerkesztve] -
ufonauta
aktív tag
Ott valami bibi lesz a foneraval. Vagy valami másik jel piszokul bezavar neki.
Nekem most kb 4 méterről 5-ösön van a jel és kíválónak írja. Most notiról nézem itthon, de holnap kiváncsiságból kipróbálom az üzletből (3 panelfal és egy villanyóra szoba 60 villanyórával van közte és a szobám között) egy USB stick-el, ott a linksysem még 2-es jelerőt produkál. Mostmár én is kiváncsi vagyok, hogy a fonera, hogy muzsikál. -
kapcs-ford
őstag
a fonerára gondoltam (arról beszélünk),amit linkeltél kép az az antennával van vagy anélkül. olyan mintha antenna nélkül lenne legalábbis nálam mikor leveszem az antennát akkor kb. olyan.
A network stumbler milyen erősségű jelet mér mikor kb. 1méter közelben van?
''holnap kipróbálom egy másik wifi karival, esetleg usb stick-kel..''
Majd akkor holnap kiderül biztosra hogy mi hibádzik..
[Szerkesztve] -
Rommel6600
őstag
Wifi eszköz hiányában még nem próbáltam igazán ki, de majd később azért lesz használva (haver, rokon, ismerős notival majd hasznát fogja venni a vezeték nélküli hálónak, nameg előbb utóbb csak lesz nekem is vmi).
Annyit viszont tudok mondani hogy a regisztrálásnál a fonera a földön volt, a noti amivel beregisztráltuk bedig egy asztalon kb 2 méterre. Szóval volt kb. 1 méter szintkülönbség köztük, és a jelerősség maximális volt.
supportnak írtál már? asszem 2 év garit vállalnak a fonerára, szóval ha tényleg rossz ki kéne cserélniük. Már csak az a kérdés hogyan tudod majd ezt elintézni -
-
Billu
aktív tag
értem, csak a routerhez ugye nem fogok hozzáférni, ha nem rajta keresztül netezek. max nem látom, hogy ha megállt valamiért.
Azért van rajta a három kis led. Ami még az élő internet kapcsolatot is mutatja.
a gép elbírja a tűzfalprogit, csak nyilván jó lett volna erőforrást felszabadítani...
Most ha veszel egy vezetékes routert abban ugyan olyan tűzfal van mint egy wifis-be.
A Fonera tűzfala szerintem abban külöbözik, hogy olyan portokat tilt ami miatt a public és a privát oldal nem látja egymást.
A számoláshoz:
Ha a fonera jól be van állítva akkor neked másik routerra sincs szükséged, csak egy plusz wifi kártyára. 3k+(2x5700)=1440
wireless router 11360, wifi kari 1X 5700= 17060 píz. és a router csak router marad.
Ez a megoldás eleve drágább és nem leszel a fon közösség tagja.
Neked szerintem egy vezetékes olcsó routerra van szükséged + a Fon routerra.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
''értem, csak a routerhez ugye nem fogok hozzáférni''
Ez igy ebben a formaban nem igaz. Ha jol ertem, lenne egy router, amire menne a te geped kabelen, es erre a routerra lenne racsatlakoztatva a fonera is. Ha igy van, akkor el lehet erni a fonera konfig feluletet, ha megfelelo az ipcimed. De mint mondtam ez le van irva a user guideban. De roviden: ha a vezetekes kartyadon beallitod a kovetkezoket:
IP address: 169.254.255.2
Subnet mask: 255.255.255.0
Akkor a 169.254.255.1-es cimen el lehet erni a fonera konfigfeluletet.
[Szerkesztve] -
shev7
veterán
a webes felulet alatt arra gondolt kapcs-ford, hogy belepsz a fon.com-on a profilodba, es onnnan tudod beallitani a routered nehany parameteret. (persze van olyan amit csak kozvetlenul a routerbol tehetsz meg (kapcsolat tipusa) de azt eleg egyszer megcsinalni) masreszt ha nincs wifid, attol meg kabelen radughatod a gepet a routerra (elvileg van rola leiras mit kellhet meg ehhez beallitani, nekem nem volt ra szuksegem)
masreszt, olyan, hogy tuzfalas router nem nagyon van. Vagyis olyan tuzfal amilyet a gepedre telepitenel nincs a routerekben. (Igen az smc belepo modeljet ugy hirdetik, hogy beepitett szoftveres tuzfallal, ez talan igaz is lehet, de inkabb kikapcsoltam, mert meg kikapcsolt tuzfal mellett sem birja szegeny router a nagyobb terhelest) Inkabb azt mondanam, hogy a NAT miatt egy alapszintu vedelemed van. A tuzfal leginkabb abbol all, hogy korlatozhatod, melyik gep mikor ferhet hozza a nethez, illetve nehany url-t mac-cimet blokkolhatsz. (plusz a portforward, de az nem igazan sorolhato a vedelmek koze) -
kapcs-ford
őstag
Mikor aktiválod akkor adminolod és kész is utána nem nagyon kell ott matatni ráadás a további felhasználókat; sávszél szabályozás, router jelszavat stb.. a webes fon accountodban tudod intézni. Nézd meg a manuált hogy mi is van pontosan ott az admin menüben.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Tanks - MMO
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen TV-t vegyek?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Napelem
- Passzív aktivitáskövetőt mutatott be a Polar
- Opera böngésző
- E-roller topik
- További aktív témák...
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Acer TravelMate P214 i3-1115G4 16GB 512GB 14" FHD 1év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2998, 100% Akksi
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest