Hirdetés
- Milyen széket vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házimozi belépő szinten
- Apple szerviz topic: iPhone, iPod, iPad, MacBook, iMac
- HDD probléma (nem adatmentés)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Apple MacBook
- CPU léghűtés kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Ide várunk:
- minden saját tapasztalatot/tesztet, észrevételt a már megvett, és használatban lévő SSD-vel kapcsolatban, illetve mindenféle, megbízható forrásból való cikket/tesztet/érdekességet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyulank #5197 üzenetére
Az írási mennyiséget erősen befolyásolja. 4kb-os szektorméretet kell használni mert ez az ideális. Az SSD-ken a legkisebb olvasható/írható részegység a lap, ami (általában) 4 kB méretű. Ha ettől kisebb méretet adsz meg az nem ideális mert akkor az azt jelenti, hogy egy 4 kB-os adat kiírása miatt sok esetben két lapot kell majd kiírni/felülírni az SSD-n (ami egyben akár egész blokkok frissítését is magával vonhatja), és az SSD-k írásának mennyiségét jobb ha csökkentjük, mint ha növeljük.
Nem értem még mindig, hogy miért akarod megfosztani magad a gyors rendszertől. Azért veszel ssd-t, hogy minden gyors legyen. Ha kímélni akarod az ssd-t akkor tedd fel polcra nézegesd, akkor tuti kibír akár 1000 évet is 100-as kondícióval.
-
Balázs1986
őstag
válasz
gyulank #5198 üzenetére
A docs&settings\user\appdata\local\temp tartalma tartozik az ideiglenes fájlok közé. Itt vannak olyanok, mint telepítőcsomagok kibontott részei, vagy épp pl. 50db-ra bontott .rar kicsomagolásakor is itt fűz össze. Ezért foglal ilyen nagy helyet, mert helyileg nagy fájlokkal dolgozol ilyen téren.
-
gyulank
addikt
Még annyi, hogy a Lemezkarbantartóban a Temporary Internet Files csak az IE fájljai, vagy minden böngészőé? Illetve az Ideiglenes fájlok amik 11GB-ot foglalnak, azok főként mitől jönnek létre? Nem lehet, hogy a TempIF csak az IE ideiglenes fájlait, az Ideiglenes fájlok pedig a többi böngésző ideiglenes fájlait jelzi?
-
gyulank
addikt
De mit befolyásol a szektorméret SSD-nél? Mert ugye HDD-nél ha nagyobbal van formázva, akkor valamivel gyorsabb az elérés. SSD-nél gondolom az elérés nem változik, viszont többet ír, ha nagyobb szektorméretre formázom. Nem? Attól, hogy a netről megnyitott videókat, és fájlokat nem az SSD-re mentené, még nem jelenti, hogy a programok, lassabban töltődnek be, de biztos rengeteg írástól kímélne. Persze, ha csak egy mappát lehet megadni, akkor több oldal megnyitása ugyanaddig tartana, mint eddig. Reméltem, hogy külön mappa van az oldalaknak(amiket nem értek, miért foglalnak annyi memóriát amennyit, szóval a böngésző több oldalnál miért használ annyit, amennyit, mikor 1 HTML pár kB, vagy MB), és a megnyitott fájloknak. Nem tudom, már 4GB memóriám van, de most is 74%-ot használ, és szokott több is lenni. A Firefox pedig szerintem van, hogy több GB-ot foglal. Most 29 lap van nyitva, és 402MB-ot foglal, és folyamatosan változik, nem tudom, miért. Processzorhasználata is 20%, pedig nem csinál semmit. Szóval nem tudom, hogy elég memóriám lenne-e RAMdrive-hoz, mennyit kéne lefoglalnom, milyen programmal. Tudom, nem kéne ennyi lapot megnyitnom, lehetne könyvjelzőzni is. Már szoktam azt is, de egyszerűbb, ha már itt vannak fent megnyitva, és csak váltogatnom kell, mint keresni.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
gyulank #5195 üzenetére
Mehet NTFS-re és nem kell állítani, a W7/8 telepítő formázója a megfelelő méretezéssel dolgozik alapból.
Formázottan célszerű a 10%-ot tartani valóban.
Rakhatod hdd-re de akkor pont az ssd nyújtotta sebesség előnyétől fosztod meg magad. Nem hímes tojás, használd, azért veszed. Ha mindenképpen extrém módon kímélnéd akkor már inkább ramdrive-ba irányítsd a böngésző cache-ét.
Linuxban nem vok járatos, arra majd más válaszol. De ha nem, akkor sincs gáz, mert van megfeleő progi, ami helyettesíti a trim-et.
-
gyulank
addikt
Sziasztok! Elvileg holnap lesz egy 120GB-os Kingston HyperX 3k-s SSD-m.
Van pár dolog, ami nem tiszta, pl., hogy azt hiszem, a pendrive-okon is azért van főleg FAT fájlrendszer, mert az NTFS naplózó fájlrendszer, és többet írna rá. Szóval nem tudom, milyen fájlrendszer lenne optimális SSD-re, és milyen lemezfoglalási egység méretre célszerű formázni.
Aztán olvastam olyanokat, hogy 10%-ot szabadon kell hagyni. Ez ugye nem azt jelenti, hogy partícionálásnál kell hagyni 10% üres részt, hanem, hogy annyi szabad hely mindig maradjon. Mert ha nincs partícionálva akkor hogy használná? Aztán a NET, és a programok beállítása sem utolsó dolog, pl. memóriaképfájllal kapcsolatos beállítások, böngészőben gondolom alapból a rendszerpartícióra mentődik minden megnyitott dolog, a videók is, az rtlmostosak is, ha valamit megnyitok, nem mentek, az is mentődik a rendszerpartícióra. Ezeket gondolom nem ártana HDD-re tölteni. Arról esetleg tud valaki valamit, hogy pl. az Ubuntu kezeli-e a TRIM-et? Mert Ubuntu, és Win8 is lenne rajta. -
sch_a
addikt
Üdv!
Több helyen is megkérdeztem már ezt, sajnos választ még nem kaptam. Az mitől van, hogy rendszerbetöltés elején megakad akár percekre a folyamat? Lenovo laptopról van szó, Samsung 830 SSD-vel, elvileg villámgyorsnak kéne lennie az indulásnak, de mégse az. Benyomom a gépet, jön a Lenovo felirat, alul forog körbe egy kis kör és itt leragad. Ha innen továbbmegy, már pillanatok alatt betölt a Win8. Van esetleg ötletetek, mitől lehet ez? Még a rendszert is újratelepítettem már ez miatt. -
verybigboy
senior tag
XP-hez vettem SSD-t, Kingston V300-at, 120 GB-ost és telepítést követően BSOD-t kapok.
A lapom Asus P8H77-i. Természetesen az XP SP3-hoz letöltöttem az AHCI drivert, belefűztem a telepítőbe, ezt követően kaptam ezt. Annyi van még, hogy előtte HDD-vel is próbáltam, ott sem ment az AHCI mód, AHCI-ról IDE-re állítva HDD-vel felment az XP, úgyszintén az SSD-re is.
Mit kéne tennem, valami ötlet?
Természetesen az SSD Diskkeeper progival lesz majd használva!
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Laci FULL HD #5176 üzenetére
nem: Minden SSD Flash, de nem minden Flash SSD, mert:
Flash még pl a telefonokban lévő memória, a memóriakártyák tömkelege, és a pendrive-ok is! -
darkpower
aktív tag
Onnan jöttem, sata3 portra dugra, a progival is ellenőriztem amit tudtam, nekem minden jónak tűnik, ahci, trim megy, drivert nem raktam fel, ami elcseszhette volna, a win is új telepítés. Ezért nem tudom miért nem hozza a várt eredményt az ssd
4k random olvasás 5000iops körül mozog, ami nagyon kevés szerintem -
Bodor
veterán
Corsair Nova nem igazán jól sikerült típus, de azért dobj egy képet az SSDOK-ról.
(#5175) darkpower: Jobb oldalon pirossal van egy Link: Gyorstalpaló SSD sebesség problémásoknak
-
-
darkpower
aktív tag
Sziasztok!
Vettem egy V300-s 120gb SSD-t, viszont a tesztek szerint a random olvasás értékem igencsak elmarad a várttól. sata3+ahci rendben, mi lehet a gond, mit mondjak, hogy tudjatok segíteni?
-
mqm
senior tag
Sziasztok,
Volna nekem egy Corsair nova2 60gb SSD-m.
A problémám a következő: RANDOM FREEZE!
Nem tudom mitől lehet, AHCI-ben lett telepítve a winfos7+ legújabb amd ahci driver van fent. Minden kötelezőt megtettem ,hogy ne fagyjon meg. De mégis megteszi.. mókolok valamit és egyszer csak megfagy és bootol mint állat.. aztán abba hagyja és minden amit addig nyomogattam neki betölti. (egeret tudom egyedül mozgatni)
Alaplapom és minden más egyéb eszköz alul látható!
Köszönöm előre is a segítségeteket!
Üdv,
Péter. -
ledgeri
nagyúr
válasz
Laci FULL HD #5171 üzenetére
Értsd kb úgy, hogy a flash tároló olyan gyűjtőfogalom, mint hogy LED. De mint ahogy nem ugyanazt a LED minőséget kapod meg egy 100 forintos Öngyújtó alján, mint egy AUDI/BMW reflektorában ugyanúgy nem azt a minőséget kapod meg egy 1500 forintos pendrive-ban, mint egy SSD-ben...
Persze ez is csak a viszonyok érzékeltetésére írtam, mert több tényező is közbejátszik, de remélem a lényeg érthető...
-
Impressa
őstag
válasz
Dragon27 #5164 üzenetére
Szívesen!
Használni kell! Az SDD van érted, nem pedig fordítva.
én nem kímélem, kap rendesen, ne unatkozzon annyira.
ledgeri közben választ is kaptál a kérdésedre.
Ezért is nem kell annyira félni, hogy olyan gyorsan tönkre megy az SSD.
radi8tor1 a 190 TB írás sem kevés, de a 685 TB written
-
Laci FULL HD
csendes tag
válasz
Dragon27 #5170 üzenetére
Koszonom szepen a linket!
Vagyis akkor jol ereztem,h rosszul tudom?
Akkor ezekszerint nincs kulon SSD es Flash adattarolo?A Flash adattarolo is vegulis egy SSD?Ossze vagyok mar keveredve itt a fogalmakkal :-) De tenyleg.
De akkor mert olvastam azt,h a SATA SSD-nel is 2x-3x is gyorsabb lehet egy Flash adattarolo??Kerlek segitsetek.Koszonom szepen. -
Dragon27
senior tag
válasz
Laci FULL HD #5169 üzenetére
-
Laci FULL HD
csendes tag
Mindenkit Szeretettel udvozlok!
Nem akartam sokat beleolvasni amit irtatok,mert nekem kicsit kinai ez a sok szak kifejezes.Segitsegeteket kerem mert mikozben olsastam megutotte a szememet,h Flash adattarolo.Bevallom oszinten az Apple oldalan talalkoztam e kifejezessel.
Vagyis van a regi HDD vinyo,aztan a hibrid ami SSD+HDD,aztan van a SSD ami joval gyorsabb meg a 7200 -sa ford vinyonal is.De a Flash SSD meg a sima SSD-nel is gyorsabb???
Aztan lehet nem is jol tettem fel a kerdestnem tudom.Ti vagytok a szakik.Van olyan hogy Flash SSD Vs.SSD??
Koszonom szepen elore is a valaszokat,mert szeretnem tudni,h mennyivel jobb a Flash SSD mint a sima-atlagos SSD. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
ledgeri #5165 üzenetére
Ezt a tesztet bogarászd: SSD Write Endurance 25nm Vs 34nm
Pl: Intel 320 40GB
MWI exhausted at 190TB
685 TB writtenVagyis 190TB írt mennyiségnél már 0% mutatott a program, de 685TB írás után dobta fel a talpát az SSD.
-
Dragon27
senior tag
válasz
Impressa #5163 üzenetére
worxland
Nem aggódok
csak érdeklődök
Mert eleinte szinte minden ssd kímélő beállítást elvégeztem de mostanában már ez nem érdekel mert szeretném használni hisz azért vásároltam
Mert úgyis ez fog történni : Előbb fogom lecserélni az SSD-t, minthogy tönkremenjen.
Kösz az infót ..
-
Impressa
őstag
válasz
Dragon27 #5161 üzenetére
Ha eléri a 0%-os kondíciót, az nem azt jelenti, hogy tönkrement az SSD-d.
Ez csak annyit jelent, hogy eddig a pontig garantálja a gyártó az SSD hibátlan működését. Ettől még akár hónapokon keresztül is működhet tovább, hiba nélkül.
Előbb fogod lecserélni az SSD-t, minthogy tönkremenjen.
-
aAron_
őstag
válasz
Impressa #5159 üzenetére
Sziasztok!
Kb havonta előfordul, hogy lefagy a gépem (elszáll a kép, újraindul), az SSD-re gyanakszom. nincs véletlenül valami tippetek hogyan tudnám ellenőrizni, hogy hibás-e? CPU, VGA, RAM különböző stress testek szerint atom stabil.
a baj, hogy nem tudom, hogy az alaplapom vagy az SSD-m hibás-e, és olyan ritkán jön elő a probléma, hogy ha az egyiket lecserélem és pár hónapig jól megy az nem jelent még semmi biztosat. az SSD szept 28-ig garis csak már
+ kérdés, a garancia lap szerint firmware frissítés esetén elveszik a garancia, ez valami vicc? eddig pont abban bíztam, hogy az majd megoldja a problémáim
sry nem válasz akart lenni
-
Balázs1986
őstag
Persze, hogy érdemes. Ha HDD-re rakod, akkor az megint csak lassító tényező, SSD-ről sokkal gyorsabban olvassa be az egyes részeket (modulok, bővítmények, játékoknál pl. pályák, pályarészek, mentések). Ha ezek HDD-ről mennek, félig-meddig értelmetlenné válik az SSD használata (feltételezem, nem Win boot / shutdown idő csökkentés az egyetlen cél
)
Ne féltsd, nem fog ennyitől egyhamar meghalni, használd ki a lehetőségeket. -
Kal-El
senior tag
Programokat/játékokat érdemes SSD-re rakni, vagy azok már mehetnek a HDD-re?
-
ZS3NI
őstag
Vásároltam egy Samsung 840 EVO 120GB-t, jövő hét elején megérkezik.
Várom már.
Az öreg V+100 Kingston pedig nyugdíjba vonul, jó lesz a notebookba. -
ffodi
veterán
Kérdés mit reprezentál a 0. port? Ha adott esetben a 0. és 1. (vagy csak a 0.) natív (gondolom jelen esetben intel) SATA3, akkor érdemes arra tenni az SSD-t. Ha ugyan olyan SATA 2, mint a többi, akkor teljesen mindegy. A RAID tömb elvileg nem eshet szét, ha ugyan arra a vezérlőre teszed vissza az összes HDD-t, mint amin voltak.
-
brugo
aktív tag
Szervusztok,
Nem tudná valaki, hogy egy Asrock B75M-DGS alaplap BIOS-ába milyen módositásokat kéne tegyek mielőtt
egy Samsung 84o PRO 128 GB -os SSD-ét rákapcsólnák a rendszer új most rak
om össze. -
Pityu.
nagyúr
Most akarom újra rakni a windows 7 rendszeremet ugye az ssd hez kell szoftver ami rendben tartja van egy beépített a windows 7 ben meg külön le lehet tölteni az inteltől melyiket érdemes használni?Nekem az inteltől ez volt fent most iata_cd_10.8.0.1003 van újabb változat vagy elég a win 7 ben alapból lévő driver?
-
geckowize
őstag
Hello!
Kingston V+200 120GB visszakerült a notimból az asztali gépbe, ez jónak számít ugye?Annyi a bajom, hogy mikor megvettem az SSD-t, és Windows 8at raktam fel, az élményindexben 8.3-at kapott.
Aztán Win7re váltottam, ott ugye a maxot kapta, 7.9-et.
VGA csere után 7.8-ra csökkent.
Majd a notimban 7.6 lett (ami a SATA2 miatt érthető).
De most visszarakva az asztali gépbe, még mindig csak 7.6.Az SSDLife és HDSentinel segítségével megnéztem, élettartama 100% még mindig, tehát nem értem, mi ez a csökkenés állandóan.
-
modd3r
őstag
Sziasztok!
Nemrég új gépet kaptam a munkahelyemen, amiben egy 32 Gb-os "KingFast J2 Series SATAII" SSD került.
A neten található leírások szerint beállítottam mindent, de így is rohadt lassan tér magához az SSD.
Olyat csinál, hogy ha kb. fél percig nem nyúlok a géphez, utána hosszú másodpercekig hajtja az SSD-t, de nem reagál semmire, aztán hirtelen magához tér és működik szépen.
Ha megint nem nyúlok hozzá, ugyanez van.
Mindegy, hogy mit indítanék el, mindennel ezt csinálja.
Tudna valaki segíteni nekem, hogy mi lehet a gond, mit kell még esetleg beállítani a Windows-ban?
Köszönöm! -
ledgeri
nagyúr
válasz
ledgeri #5136 üzenetére
Már múlt idő a lassú boot (szerintem az SP1 segített), de azért a légvégéről egy ilyet:
Aztán még hozzátenném, hogy az egész azért indult, mert a HDS ilyen képeket dobott:
És a végén áttekintéskor jöttem rá, hogy azért volt a vége olyan, mert a kedves Firmware értette, hogy én szabadon hagytam egy kis részt (100GB volt formázva a lehetséges 111-ből), és használta műveleteihez a kis okos
, én meg most felborítottam a napirendjét (teljes felülírás HDS-sel), de most hálából kapott még 20 gigát, hogy gazdálkodjon okosan, mivel úgy sem használtam (60 volt szabad)
És bocs a nagy felületekért!
-
ledgeri
nagyúr
Üdv!
Összefoglalva: Két rendszer alól látható területen, de az egyik által érdekelt program törlése kihathat a másik bootjára?Hosszan (hibák kiemelve):
Ma újratelepítettem a rendszeremet:Egy 120-as 840-es ssd-n volt a C. Egy 1TB-os merevlemez két particióra van osztva, ami áll egy 750-esból (M), és egy maradékból (kb 180) (T).
Letöröltem szinte mindent, ami olyan program volt, ami a T-re és M-re hivatkozott, csak véletlenül fennmaradt az Origin az M-en.
A T-t töröltem (mint partíciót.), a C-t át-ghostoltam a T helyére,így létrejött a "régi c" a merevlemezen...
Átállítottam a bootsorrendet, a régi c-vel letöröltem az ssd-t. majd minden mást (odd-ssd maradt) levettem (boot a lemezről).
OS felment, ok; Mindent visszadugtam bootsorrend vissza ahogy jó(normál boot: idők, és sebesség), majd a korábban letöltött friss telepítőket elkezdtem visszarakosgatni hamarabb, mint ahogy a winUpdate-et aktiváltam volna, amikor észrevettem, hogy a firefox előzményeim nincsenek meg (ésszerűen) és fent maradt az origin a lemezen. Gondoltam, hogy ha a böngésző miatt vissza kell mennem a régi rendszerre, akkor majd ott uninstalálom az origint... Visszamentem, firefox ok, origin leszedve.Miután visszatértem az SSD-re, mint booteszköz a boot fura lett: A Win logó a régi, kiinduló SSD-s rendszernél épp, hogy összeállt, majd a rendszer elindult . Most a win logó összeáll, vár(nem fagy, hanem mozgolódik fél percig), majd a rendszer olyan sebességgel indul el, mint ahogy kell.
Utána felraktam a maradék progit, és elkezdtem a frissítést (még nincs befejezve):
200 mega körüli frissítés jött le, vagy telepítődött, amikor el kellett mennem, így rámentem a leállítás gombra, ami mellett ott volt az Update-jel: A gép kérte, hogy ne állítsam le, amíg települ, de látszólag normálisan leállt.
Most amikor bekapcsoltam a gépet, elindult a win, majd kékhalállal leállt, amiből újraindulva a SAFE mode-re kattintva nem állt fel az alrendszer, ami resetet kívánt....
Most úgy indult el a rendszer, hogy megvolt a fura szünet bootkor, és folytatta is a telepítést, majd felállt a rendszer...
Friss rendszer, még csak a HDS volt fent. -
Ch4r0n
tag
Pont most próbáltam, de az tényleg nem jó raidhez. Hibát dob, hogy nincs kompatibilis ssd.
A samsung saját programja is azt írja, hogy nincs samsung ssd és nem fog működni így a program összes funkciója. Szóval ez nem újdonság, de igen jól gondoltad az SSDOK se jó raiddel. -
Ch4r0n
tag
Hát onnan gondolom, hogy megy, hogy a HDS mind a kettő ssd esetében ezt írja:
"Az SSD TRIM funkciója támogatva és engedélyezve az optimális teljesítményhez." és a cmd is
fsutil behavior querty DisableDeleteNotify parancsra a 0-át dobja vissza.
Esetleg más ötlet mivel bizonyosodhatok meg jobban róla, hogy megy-e? Mert más módja most nem jut eszembe fejből. -
Ch4r0n
tag
válasz
HZoli87 #5125 üzenetére
Az én samsung 830-am ugyancsak 64GB-os. 345 nap alatt 4,47 TB adat írás és 1809 bekapcsolás mellett most 90% a HDS alapján. Pont kb 2 hete degradálódott 1%-ot. Így lett 91%-ról 90%.
CrystalDiskInfo meg SSD Life Pro 100%-ot ír, de ezeknek nem hiszek. Szerintem a HDS a legjobb ilyen szempontból kondíció meghatározásra. -
Bodor
veterán
Az olvasási sebesség azért az én esetemben is jelenősen megugrott
Igen, megugrott a szekvenciális sávban, amit nem hiszem, hogy kihasználsz egy rendszermeghajtónál.
Ha tárhelybővítés volt a cél, annak megteszi ez a módszer is.Biztos, hogy megy a TRIM ? Én úgy tudtam, hogy nem csak jó driver, hanem Inteles Z7X-es alaplap is kell hozzá.
-
Ch4r0n
tag
A TRIM tökéletesen működik. A cikket elolvastam töviről hegyire még azelőtt, hogy raidbe kötöttem volna őket. Lehet, hogy anno nem működött a TRIM ahogy a cikk végén is szerepel:
"Egyelőre Intel chipsetes konfigurációknál a TRIM nem működik, bár erre remélhetőleg hamarosan érkezik a végleges megoldás."
Azonban nekem ez van fenn és ezzel már jó: intel_rapid_sorage_technology_v12.8.0.1016. Valamelyik régebbi verzióban javítva lett és azóta működik megfelelően.
A cikk végén csak azért nem ajánlják mert akkor már jobb megoldás egy nagyot venni mert biztonságosabb és nem olyan macerás beállítani meg helyet biztosítani neki a gépházba. Azonban ha a teszteket nézem látom az egyértelmű gyorsulást.
Az olvasási sebesség azért az én esetemben is jelenősen megugrott és így most 111GB-on jobban elférek mint azelőtt a 60GB körüli tárhelyen, szóval azért az nem igaz szerintem, hogy semmi értelme nem lenne. -
HZoli87
veterán
válasz
gabber01 #5126 üzenetére
Azt hittem, hogy 64 GB-os, a százalékból kiindulva. Nem javaslom így a megvételét én sem.
Hát ha nekem most elromlana a jelenlegi meghajtó (Samsung 830 64GB), gondolom 120-as 840-est kapnék helyette (mivel kisebb nincs belőle).
"Ez a kondi már gari ok?"
Nem, emiatt nem cserélik.
-
HZoli87
veterán
válasz
gabber01 #5120 üzenetére
Csak viszonyításképpen. Ez egy másfél éves, 64 GB-os modell.
320+ nap működési idő, 4 TB írt adat, 1600+ bekapcsolás után 96%-os HDS szerint.Amúgy nehezen hihető, hogy 2 hete 94%-os volt, most pedig 89. Nem lehetetlen, hogy gariztatni akarta a tulajdonosa, esetleg helyette kapott volna egy nagyobbat (830 64gb -> 840 120gb).
-
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Ezek az értékek rendben vannak? Az itt látható (jobb oldali) értékekhez képest van jelentősége a mért értékek közti különbségnek, vagy a normál használat során nem lesz semmi érezhető különbség?
-
Bodor
veterán
válasz
gabber01 #5122 üzenetére
Nem tudok állást foglalni megvétel ügyében, mert lehet, hogy még évekig elmenne nálad , mert akár két év alatt sem írsz rá 6 TB-ot, és tényleg semmi baja az SSD-nek, csak kapott két hét alatt 4 TB írást, ami meg sem kottyan neki.
Semmi sem szentírás, viszont mindenképpen meg kellene győződni arról, hogy a legújabb HDSentinel-el , és SATA csatolóra kötve történt a mérés, és azért leellenőrizném mondjuk SSDLife-al és SSDOK-al is.
Nem utolsó sorban az sem mindegy, hogy hány év (hónap ) garancia van még az SSD-re...
-
Bodor
veterán
Akkor milyen hátrányom származhat belőle?
Pl.az , hogy nem működik a TRIM.
No meg az, hogy semmilyen előnyöd sem lesz ezzel a megoldással. LINK
(#5120) gabber01: Túl gyorsan ugrotta meg azt az 5%-ot, nem igazán tűnik normálisnak, de persze az is lehet, hogy a 2 hét alatt lett ráírva 4 TB...
A 6 TB is eléggé átlag feletti használatot feltételez ennyi idő alatt, bár a 830 terhelhetőségéhez képest nem sok.Viszont ha ilyen ütemben amortizálódik, az semmi jót nem jelent.
-
gabber01
addikt
Urak!
SSD vásárlás előtt állok. Próbáltam tájékozódni, de nem találtam kielégítő választ. 830as Samunál HDSentinel 135 nap működési idő és cca. 6TB írott adat alapján 89%-ot ír ki. Ez az érték 2 hete állítólag 94% volt. Egyébként hibátlan. Ezek normális értékek? Szeretném megvenni, de nem akarom hogy 1 hónap után megadja magát és oda legyen minden adat. -
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
SSD raid a téma, ebben szeretnék jobban elmélyülni és a segítségetekre lenne szükségem ehhez.
Ügyeskedtem egy kicsit és létrehoztam egy raid0 tömböt 128 kB-os csíkmérettel. Egy Samsung 830 64gb és egy Kingston v300 60gb dolgozik benne.
Az érdekelne, hogy milyenek szerintetek az eredmények, mert nincs nagyon viszonyítási alapom.
Egy ssd-nél mindenképpen jobbak ezek az eredmények? Ha egy sima 128gb nézünk ahhoz képest milyenek?Régen amikor megvettem 1 éve kb lemértem a samsungot és most összevetettem a raid teljesítményével.
Mondjuk akkor mivel kezdő voltam a témában nem tudom mennyit optimalizáltam anno a win7-et, de most megcsináltam mindent ami kíméli és gyorsítja az ssd-t, az összes win beállításba belemásztam ami javasolt az okosok szerint.Az olvasási sebességek szépen felszöktek. Kivéve a 4K QD32-öt ez kb a felére csökkent ez miért lehet? Mi ennek a jelentősége?
Ha az írást nézem ott minimális a változás, de a raid picit lassabb. Igazából ezt se értem azt hittem ez is sokkal gyorsabb lesz mint az olvasásnál, egyedül a 4K QD32-nél figyelhető meg számottevő javulás.Összességében azért jól tettem, hogy raidbe raktam őket nem?
Samsung magában:
Raid első mérés:
Raid második méres:
-
Csapi007
veterán
Sziasztok
Egy legacy gépben kezd haldokolni a HDD, és a megbízhatóság jegyében egy SSD-re cserélnénk. Azonban a gépen Windows 2000 fut, amin tudtommal nincs TRIM.
Win 2000 alatt elő lehet valahogy csalogatni a TRIM-et?
Mi történne ha anélkül használnánk? (nincs nagy adatmozgás) -
bacsis
Közösségépítő
Skacok!
Létezik valami olyan (lehetőleg) kábel! ami segítségével a SATA kábelem végére mSATA-s SSD-t tudok rápakolni? -
Pityu.
nagyúr
Valaki használja ezt a programot samsung ssd magician 4.1,én még a 3.1 est használom érdemes váltani rá meg néztem képeket hogy nem csak egy két dolgot lehet kikapcsolni a OS optimization ban hanem több dolgot is aki használja miket lehet kikapcsolni?
-
Predator2
addikt
Helló
Egyik ismerősömnek van egy Asus Eee Pc X101-es notebookja. Elkezdem rá a telepítést (win7 megpiszkált karcsúsított változat elötte is ez ment rajta de próbáltam egy normál telepítővel is) amikor előkéné jönnie a meghajtónak megáll a folyamat. Csak körbe körbe megy a kis ikon és nem halad a folyamat.
Egy 8gb-os ssd van benne.Hogy tudom kideríteni, hogy működik e? Bios látja. Szerintem az ssd lehet halott a gépben és azért nem megy tovább a telepítési folyamat.
Üdv
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Sorozatok
- Autós topik
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Google Pixel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- Rap, Hip-hop 90'
- További aktív témák...
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, hűtőbordás - 7450-6900 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- Crucial P3 Plus 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 37.000.-
- 512GB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Micron, WD - STEAM DECK
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Samsung Galaxy S24 Ultra / 12RAM 1024GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garanciával
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia - HUN
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest