Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • Fire/SOUL/CD

    félisten

    válasz tomama #49031 üzenetére

    Az SSD az Intel vezérlőn van a legjobb helyen, FW frissítés szempontjából is. USB-n nem frissítünk FW-t!!! (még ha lenni is olyan progi, ami ezt megengedné)

    1. Az Intel vezérlőnek AHCI üzemmódban kell mennie (korábban abban ment nálad, ezért ahhoz sem kell nyúlni).

    2. Innen letöltöd a Linux Based Tool-t. Ez egy ZIP, amit kitömöritesz egy mappába és egy ISO-t fogsz kapni (lemezkép). Ebből az ISO-ból készíthetsz bootlemezt(CD vagy DVD) illetve ezen progi segítségével boot pendrive-ot is. (3. pontban linkelt oldalon a pendrive készítés is be van mutatva)

    3. Erről a boot lemezről vagy pendrive-ról kell indítani a gépet, a további lépéseket: [link] (A linkben Agility 4 van, de ez nem érdekes, a művelet menete a lényeg)

    Fontos, hogy amennyiben a FW hibátlanul frissült, akkor a gépet le kell állítani, nem pedig csak simán újraindítani!

    Ha nem vagy benne biztos, hogy ezt ki tudod vitelezni, akkor szólj valakinek, aki már csinált ilyet, mert szerencsétlen esetben egy használhatatlan ipari hulladék lesz az SSD-ből és ez szó szerint értendő!
    (pl az esetlegesen felmerülő kérdéseket illik pontosan megérteni és annak megfelelően választ adni a progi számára. Itt nem megengedett, hogy "találomra" válaszolj)

    [ Módosította: radi8tor ]

    Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Aktív témák