Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Miklós315

    aktív tag

    válasz Laraxior #146788 üzenetére

    Csak tippelni tudok:
    1. pl. Craig kikötése volt, hogy "az utolsó azt jelenti, soha többé semmilyen trükkös módon sem, értvee?" Ezért kinyírták, az a tuti, mert máskülönben nyugdíjból simán visszacibálható.
    Craig Bondja 5-ből 3,5 filmben volt "nyugdíjban", így nem túl komoly búcsú egy újabb "na lelépek" megoldás. Vagy elővennék a gonoszok bosszúból, vagy Bond (Ethan Hunt nyomán) nem bírná ki a tétlenséget...

    2. A Spectre-sagát felépítették, végigvitték és lezárták az öt részben (úgy, ahogy, olyan, amilyen, de tényleg kerek lett). Bond kinyírt pár genyát, Safin végzett a sleppel bosszúból, szóval végülis elvarrt szál.
    Bondról a Skyfallban megtudjuk, hogy tényleg ez a családi neve (a családi sírkő a kápolna mellett), szemben Silvával, akinek halljuk az igazi nevét is. Szóval a karakter őszinte, és személyhez kötötté vált.
    Bond már többször is az öregedéssel kacérkodik (beszólogatás, stb.), telik az idő a sagában, stb.
    Végül: a "Skyfall" is megágyaz a kerek sztorinak: a családi birtok a kezdet, a rakétahullás a vég.
    Egy Nolan-trilógia analógiájának tekinthetjük. Vagy ki tudja.
    De a fenti valódi Bondsággal mindenképp kérdésessé vált, hogy merre tovább: Vagy tiszteletből James Bond lesz az utód (Caesar-cézár vonal), ezzel szimbolikussá téve az ügynökségen belül (az ellenségek számára is üzenetértékűen) a 007-es posztot (mint a Halhatatlanok gárdája: nem lehet megszabadulni tőle, nimbusz, stb)...
    Vagy reboot jön új James Bonddal, teljesen függetlenül ettől az öt résztől.
    Vagy továbbviszik az idősíkot, mondjuk Jane Blonddal...
    Mindenesetre maga a 007-es az eredendően 'a James Bond', nem csak egy aktuális valaki.

    [ Szerkesztve ]

    "Szerintem."

Új hozzászólás Aktív témák