Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacc
aktív tag
Azt nem tudom, hogy a Fedora mit tud. A Fedora 28 az utolsó nálam - Ubuntu jobban megfelel nekem - Fedorán meg nem próbáltam PV a titkosítást.
Ha Encrypted PV-t választasz, akkor minden az LVM-ben már titkosítva lesz - bár egy-egy disztró máshogy kezelheti ezt, a lényeg, hogy a disztró installerjének legyen LUSK vagy valami más- ha extrém paraniós valaki, akkor külön utólag a VolumeGroup és LogicalVolume-t is lehet még extrában encryptelni.
Ha VG vagy LV encryptet akarsz, akkor az utólag, ennek előnye, hogy nem az egész mindenség lesz kódolva, szóval tudsz nem encryptet adatokat is tárolni.
Tipp: PV titkosítás esetén az egész merevlemezt használd fel, ne legyen rajta 10Mb szabad formázatlan hely, mert akkor könnyebb visszafejteni.
Az is kérdés, hogy miért akarod ezt a titkosítást? Ha azért mert laptopot elhagyod és nem akarod, hogy a merevlemezről könnyen visszafejtsék akkor jó. Csak az LVM mindig fel lesz csatlakoztatva boot-olosnál, szóval elérhető, és akkor más formában lehet megszerezni az adatokat.
Én csak kétszer próbálkoztam vele, mert nekem nem volt szükségem teljes titkosításra - semmi fajtalankodásra nem vágyok, meg nincs bennem, hogy emberiség elleni büntetet kövessek el - szóval én hatékonyabb módszereket használok. De biztos lesz itt, aki segít

Új hozzászólás Aktív témák
- Projektor topic
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Okos Otthon / Smart Home
- HDD probléma (nem adatmentés)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Játékkulcsok ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- 360 áthajthatós! Dell Latitude 5330 2 in 1 i7-1265U 10magos! 16GB 1000GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I3 14100F / RTX 3070 8GB / 16GB DDR4 / 512 Nvme SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs