-
PROHARDVER!
Üdv Mindenkinek! Kérlek olvasd el az Összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Apollo17hu
őstag
Sziasztok!
Egy Samsung UE32M5002 tévét tervezek vásárolni, amihez szeretnék fali konzolt is. Hol tudok utánajárni a neten, hogy milyen konzol kompatibilis a tévével? Köszönöm a segítséget!
-
Joke21
aktív tag
Sziasztok,
fali konzoltnkeresek 55" - ös tévéhez, de a jövőre gondolva olyat keresek, ami egy 70" - es tévét is elbír. Nem kell hogy dönthető legyen, a lényeg, hogy minél kisebb legyen a faltól való távolság, a lehető legkisebb. Tudtok ajánlani valamit?
Köszi.
-
Gamer21
tag
Üdvözletem !
Tudnátok nekem segíteni , hogy ART AR-77 lehet még vala hol kapni ? neten nézegettem , és nem leltem , csak használtan !
Vagy esetleg hozzá hasonlót tudnátok ajánlani , sajnos csak ilyen kaliberű konzol jöhet szóba !
Faltól való távolság olyan 20 - 50 cm , függőleges +/- 15 , vízszintes irányba 180 fok !Egy Philips BDM4350uc/00 monitort szeretnék a falra szerelni !
VESA 200x200
-
Krissz5435
aktív tag
-
atee
őstag
-
máyköl
veterán
Sziasztok
Van egy Samsung 65mu7002 -es tévém. Gipszkartonfalra mennyire szabad feltennem? Van esetleg konzol ami ajánlott?
Köszi előre is -
bradam
aktív tag
Sziasztok!
Samsung UE48H6400 TV-hez szerintetek a három közül melyik a legjobb?
-
Na_Ta
csendes tag
Köszönöm a választ, ez tényleg jó lesz úgy néz ki.
Vályogba nálam az előző tulaj ezt alkalmazta és jónak tűnik, 60 cm-es vályogfal.
Egy gipszkarton lap van több csavarral+dűbellel felrögzítve és abba kisebb tiplik és csavarok, amik fogják a tartót. A lényeg hogy ilyen falba minél nagyobb felületen támaszkodjon a dübel (a függőleges húzóerő irányában) és ami még a gipszkarton plusz funkciója, hogy nem engedi kimállani, töredezni a falat, ahol belemegy a csavar.
Nálam így volt a konyhaszekrény fölrögzítve, nem is bírta sokáig, szerencsére nem esett le.
[link]
Ilyen dübelt raktam végül: [link], 120-asat a megfelelő csavarral.
A fenti képen a csavarok olyanok amiket én is használtam, gondolom a dübel is olyasmi.
Ja éss a csavar hosszát is jól meg kell választani, mert először én is hosszabbat vettem, de a vályog nem engedi annyira tágulni a tiplit, egy ideig megy a szétfeszítő erő, aztán egyszer csak elforog a dübel a vályogban és onnantól már nem bíznék abban a lyukban. -
dh66e
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #1235 üzenetére
Panelba az első is bőven elég lesz.
-
Rick4
félisten
Keresgélem a magam tartóját, és rémlett, hogy láttam ilyet:[link]
Közben kérdés másoktól, akik vágják a témát: Ez az 2-12° tv billentés gondolom lefelé 12, tehát mondjuk 1m magasságban rögzítve fél méterről nézhetem, és lefelé lesz jó, nem úgy, mint a képen, ugye? [link]
Vályogba rögzítéssel van valakinek tapasztalata?
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Köszönöm a választ
Ugyanakkor közben nézelődtem illetve átbeszéltem párommal (meg főleg magammal
) és arra jutottam, hogy szerehletőség miatt előnyösebb lenne talán egy kétkarú konzolt venni, ha már úgyis beruházunk egybe.
Nézegettem a Maclean tartókat, árban eléggé szimpatikusak, a kérdéem az lenne, hogy érdemes lenne-e megvenni ezt:
vagy ajánlottabb ez:
Vagy ez utóbbi már ágyúval verébre kategória lenne?
Egy 49es, 14kg-os, vesa 300x300as rögzítésű TV-hez (panel falba)
-
Krissz5435
aktív tag
Nézegettem a forgatható rátéteket is annó, de az a baj, hogy túl nagy a talpa a tv-nek, a rátétek is túl nagyok, így túlságosan benn lenne az asztal közepén, ami közelebb hozná, amikor monitorként használom, most még pont kényelmes, de ha közelebb lenne akkor kényelmetlenül közel lenne.
-
válasz
Krissz5435 #1232 üzenetére
Bocs, de nekem valahogy az lenne az egyszerűbb és könnyebb megoldás, hogy az asztalra szerelnék egy forgatható rátétet. Szerintem jobban működne. Az ötletedhez sajnos nem tudok érdemben hozzászólni, hogy megfelelően működne-e.
-
Krissz5435
aktív tag
Mert a sima asztallábat nem tudom forgatni. Ha monitorként használom akkor van X pozícióban, ha ágyból nézem, akkor meg Y pozícióban. Ehhez ugye forgatnom kell, ami egy 15-6 kilós tv-nél aminek nincs jó fogása, nem a legjobb. A vesa állvánnyal ezt pedig áthidalnám. Igaz fix lenne az asztalon, de az csak a stabilitáshoz adna hozzá.
De a kérdés még mindig fennáll, hogy fejtetőre állítva (ha a rögzítést nem nézzük, mert az meg lesz oldva) működhetne a dolog?
-
válasz
Krissz5435 #1230 üzenetére
Biztos valamit nagyon túlkombinálok mikor megkérdezem, hogy vajon miért nem a tv saját lábát használod ahhoz, hogy letedd az asztalra?
-
Krissz5435
aktív tag
Hello!
Agymenésem van, így megkérdeznélek titeket, hogy életképes, vagy halott ötlet-e.
A tv egy Philips 55pus6162/12, aminek 300*200 VESA tartója van.
Na most a szoba elrendezése miatt még jó múltkor ki lett lőve a fali tartó, mert a legközelebbi fal kb 130 centire van. A következő ami ki lett lőve, a talapzati tartó.
Maradt a mennyezeti és az asztali tartó.
A mennyezeti kilőve mivel 2 centi pozdorja be van fedve hungarocellel, és a padlásra nem tudok felmenni, hogy ezt esetleg megerősítsem.Szóval maradt az asztali rögzítés.
Anno ez az egy alternatíva maradt, amit az ára miatt elvetettem:
NewStar FPMA D1200BlackViszont támadt a hülye agyszülemény: a kisebb mennyezeti tartót megfordítva egy asztali tartót kapnék.
ART AR-21XSEz ugye csak 200*200-as felfogatású, de nekem már van egy 2 mili vastag fémlapom előkészítve 300*200-ra, amire rá tudnám rögzíteni a 200*200-as felfogatási pontokon, így a tv-hez rögzítés meg lenne oldva.
Az asztalhoz a rögzítést 20*20 centis fémlappal oldanám meg, felül és alul egyaránt. Így az asztalhoz való rögzítés is pipa.
A FŐ KÉRDÉS:
Működne ez a megoldás? Mármint van-e valami akadálya, hogy így használjam? A forgathatóság miatt jó is lenne, dönthetőség meg egyéb nyalánkságok nem kellenének.Vélemény?
-
Norbi1974
tag
Sziasztok!
Gyors segítség kellene, hogy az alábbi típusok közül melyik fali tartón lehet forgatni/állítani a front elemet (sík korrekció) a képen látható módon:
- ART AR-51;
- ART AR-52;
- Maclean MC-723;
- Maclean MC-564.A Stell SHO 2050-nél biztosan tudom, hogy lehet, csak nem akarok annyit áldozni a tartóra.
Már 5 fali tartót szereltem fel a családba és a tapasztalat az, hogy én hiába fúrom fel a fali elemet tökéletesen síkba, ahogy kihúzom és forgatom a tartót a TV valahogy soha sem marad síkban, ezért kellene olyan fali tartó, amin van ilyen lehetőség, természetesen "jó áron".
Segítségeteket előre is köszönöm!
-
dh66e
veterán
válasz
K1LLMy53Lf #1215 üzenetére
Szia!
Bármelyiket veheted ,de akár még ezt is. -
-
Örülök, hogy bejött nektek is. Én is a hétvégén tettem fel. Egyetlen érdekesség, hogy 6 csavart adnak a falra erősítéséhez. 4et bal oldalra, 2őt jobb oldalra kell tenni. Nekem még volt itthon +2 csavarom, azt is felhasználtam. Feleségem 50 kiló. Meg se mozdul, ha rákapaszkodik.
-
GejzaR
tag
-
Moleman
addikt
Sziasztok!
43" 10.5 kilós VESA 200×200-as tévéhez keresnék konzolt, amivel nagyon könnyű fel-le szerelni, mivel 2 szoba között hurcolnám szerencsétlent. Lábbal együtt akasztanám fel, ezért szűk 15 centire lenne szükség mögötte. Létezik ilyen?
Így első ránézésre pl az ART AR-77 vagy a Maclean MC-762 ilyennek tűnik, vagy ezek még gagyik? Van Stell SHO 2050 kétszer ennyiért, de ha érdemes, rászánom, csak egyszer akarok fúrni.
Köszi!
-
L.L.
senior tag
Sziasztok. TV-t cserélek, és a segítségetek kérném, hogy EZ a fali tartó van most felszerelve a 49" tévéhez, ami 55"-ig ajánlott, de az új készülék 60" 19 Kg. Milyen veszély fenyeget, ha ugyanezt a tartót használom továbbra is? Köszönöm
-
K1LLMy53Lf
senior tag
Sziasztok,
Hétvégén megvásároltuk párommal életünk első Tv-jét egy 49"os LG "személyében".
Szeretnénk falra rögzíteni, (mert úgy nehezebben tudja talán leverni a macsek), így ehhez szeretnék most falitartót vásárolni.
Semmi extra dologra nincs szükségünk, annyi, hogy dönthető legyen, mivel a TV a szemmagasság fölé kerül pár centvel (~5cm)Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy az alábbi konzolok közül melyik lenne a "legajánlottabb" véel:
Sunne TV 32-55-ET
Stell SHO 3300 Slim
Hama 118669 400x400 XLA TV felfogatása 300x300as Vesa, szóval ilyen szempontból mind3 megfelelő, a kérdés az anyagminőség/szerelhetőség/kezelhetőségre vonatkozik.
Ami még fontos infó lehet: panelban lakunk.
Előre is köszönöm a segítséget
-
-
Met
nagyúr
Na, felszereltem.
8 db 10x70-es tiplivel, stabilnak néz ki, ráakasztottam a tv-t meg se nyekkent.
Még várok egy HDMI könyököt és akkor rendbe teszem a kábeleket és a coax is kap egy 90 fokos csatlakozót. -
Met
nagyúr
Helyzetjelentés:
Furatmélység: tolómérővel bemértem a lukba, 20 mm mély...
Csavarlötyögés: találtam itthon M6-es csavart 30 mm hosszút, betekertem az egyik lukba a gyári csavart, másikba azt ami itthon volt, utóbbi lényegesen kevesebbet mozgott föl/le/jobba/balra mint amit a konzolhoz adtak. Felszereltem az itthoni csavarral távtartóstul. Stabilnak néz ki.Utolsó kérdés, valahogy lehet állítani a karok zsanér szorosságán? Elég nehezen vagyis nehezebben lehet mozgatni mint gondoltam, nem tudom a tv mennyire bírja az ilyen terhelést mozgatáskor.
Lazítani az anyákon, szétszedni wd40/gépzsír?
Vagy bejáratódik? -
dh66e
veterán
Nekem a csomagban volt a konzolomhoz vagy 4 féle méretű és hosszúságú csavar,távtartóból meg két féle ha jól rémlik.Távtartó nem is kellett mert az egyik csavar méret tökéletes volt.
Tényleg fura szerintem ilyenről még senki nem számolt be egy konzolnál sem.Esetleg a talp csavart nézd meg hátha az jó hozzá.
A vége pedig hogy elmész és veszel 4 jó méretű csavart. -
Met
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest