Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
A. Crowley
tag
válasz Sipi- #132851 üzenetére
Ezt tanultam a tanfolyamon:
[link]Pizza
A grillezést a pizzával kezdem mindig, mert a pizza követ a még nem forró grillbe kell helyezni, hogy azzal együtt melegedjen fel. Ha a forró grillbe teszed, el fog repedni. Ne sajnáld az időt a jó pizza tészta elkészítésére, mert ez a pizza lényege.
Hozzávalók 2 pizzalaphoz:
· 500 g pizza liszt, vagy olasz tipo 00 liszt, vagy fehér kenyérliszt BL80
· 10 g só
· 5 g friss élesztő
· 250 g/ml langyos víz (kézmeleg)
· 25 g/ml olívaolaj (elhagyható)
· feltétek ízlés szerint (pl. mozzarella, tonhal, articsóka konzerv, bazsalikom*, ruccola*, mortadella, prosciutto)
1 pizza lapra kb. 1 merőkanálnyi paradicsomos pizza szósz kell, vagy 3 evőkanál peszto
Sütőpapír, pizza sütőkő
Elkészítése:
Egy tálban keverd össze a lisztet és a sót.
Egy másik tálban keverd össze az élesztőt és a langyos vizet.
A száraz keveréket öntsd a nedveshez, és kézzel dolgozd össze, amíg a massza összeáll.
Fedd be a tálat, és konyhapulton hagyd 10 percet pihenni.
A 10 perc elteltével a tészta érezhetően puhább, levegősebb lett, készen áll a dagasztásra.
Anélkül, hogy kivennéd a tálból, a tészta egyik szélét húzd felfelé, és nyomd bele a tészta közepébe. Kissé fordítsd el a tésztát, és ismételd meg a mozdulatot. Összesen 10 ilyen gyúró mozdulatot kell csinálod. Ennyi elegendő J
Újra fedd le, és pihentesd 10 percig.
Most következik a második gyúrás – 10 gyúró mozdulattal.
Pihentetés következik, lefedve 10 percig.
Most következik a harmadik gyúrás – 10 gyúró mozdulattal.
Pihentetés következik, lefedve 10 percig.
Most következik a negyedik gyúrás – 10 gyúró mozdulattal.
Borítsd a tésztát lisztel megszórt munkalapra, és vágd 2 egyforma részre.
Sodrófával nyújtsd a pizza lapokat maximum 3 mm vastagságúra,
és helyezd sütőpapírra . Helyezd rá a kívánt feléteket.
Majd sütőpapírral együtt csúsztasd az előmelegített pizza sütőkőre.220 fokra melegített faszenes grillben kb. 8 perc alatt megsül.
Többször is nézd meg az alját a pizzának, ne csak a tetejét nézegesd sütés közben.
Mivel ez nem a sütőben sül, hanem grillen, főleg az alja fog megpirulni.
Pizzaszósz
Hozzávalók 4 pizza laphoz:
· 5 dl passzírozott paradicsom
· 2 evőkanál paradicsom püré
· 2 evőkanál olaj
· 1/2 fej vöröshagyma finomra aprítva
· 1 gerezd fokhagyma finomra aprítva
· 1 teáskanál szárított zöldfűszer vegyesen: oregano, rozmaring, kakukkfű
· 2 evőkanál cukor
· 1 teáskanál só
· 10 tekerésnyi frissen őrölt fekete bors
Elkészítése:
Előző este készítsd el, és felhasználásig tartsd a hűtőben.
Egy edényben kezd el hevíteni az olajat, pirítsd üvegesre a vöröshagymát, add hozzá a fokhagymát. Fél perc múlva jöhet a paradicsom püré, és kevergetve pirítsd tovább még egy percet. Jöhet a passzírozott paradicsom és a fűszerek. Forrald fel, és el is készültél.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen videókártyát?
- Formula-1
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest