- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Félreértések az FSR 4 és a PlayStation 5 Pro körül
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- A GravaStar analóg klaviatúráira nem mondható, hogy konformisták volnának
- Bluetooth hangszórók
- iPad topik
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
logitechh
csendes tag
válasz
Delila_1 #42351 üzenetére
Kipróbálom majd de az a baj, hogy az eredeti munkafüzetből van 15 mindegyik ugyanúgy néz ki. arról kijelölünk egy tartományt A1:M12 mindig ugyan ezt a területet.
Majd a cél munkafüzetben mindig máshová(egymástól 15 sorral eltolva illesztjük be a kimásolt tartományt.
Attól füg melyik "telephelyről" jön a saját kis összesítő oda másolja majd be a felhasználó. Nem akartam hivatkozással megcsinálni. Van akinek 3 van akinek 13 van akinek 6 helyről jön adat ő csak annyi részbe másol.Sub Beilleszt1()
'
' Makró5 Makró
'
Range("C1").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=False
End Sub
Sub Beilleszt2()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C15").Select
End Sub
Sub Beilleszt3()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C29").Select
End Sub
Sub Beilleszt4()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C43").Select
End Sub
Sub Beilleszt5()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C57").Select
End Sub
Sub Beilleszt6()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C71").Select
End Sub
Sub Beilleszt7()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C85").Select
End Sub
Sub Beilleszt8()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C99").Select
End Sub
Sub Beilleszt9()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C113").Select
End Sub
Sub Beilleszt10()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C127").Select
End Sub
Sub Beilleszt11()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C141").Select
End Sub
Sub Beilleszt12()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C155").Select
End Sub
Sub Beilleszt13()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C169").Select
End Sub
Sub Beilleszt14()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C183").Select
End Sub
Sub Beilleszt15()
'
' Makró6 Makró
'
'
Range("C197").Select
End Sub
Sub Torol1()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D2:O5,D9:O12").Select
Range("D9").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol2()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D16:O19,D23:O26").Select
Range("D23").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol3()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D30:O33,D37:O40").Select
Range("D37").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol4()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D44:O47,D51:O54").Select
Range("D51").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol5()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D58:O61,D65:O68").Select
Range("D65").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol6()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D72:O75,D79:O82").Select
Range("D79").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol7()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D86:O89,D93:O96").Select
Range("D93").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol8()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D100:O103,D107:O110").Select
Range("D107").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol9()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D114:O117,D121:O124").Select
Range("D121").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol10()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D128:O131,D135:O138").Select
Range("D135").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol11()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D142:O145,D149:O152").Select
Range("D149").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol12()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D156:O159,D163:O166").Select
Range("D163").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol13()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D170:O173,D177:O180").Select
Range("D177").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol14()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D184:O187,D191:O194").Select
Range("D191").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub Torol15()
'
' Makró7 Makró
'
'
Range("D198:O201,D205:O208").Select
Range("D205").Activate
Selection.ClearContents
End Sub
Sub TorolMindent()
'
' Makró8 Makró
'
'
Range("D2:O208").Select
Selection.ClearContents
End Sub -
logitechh
csendes tag
-
-
dave0825
őstag
válasz
Delila_1 #42303 üzenetére
Ezt a menüpontot megtaláltam, viszont ezzel, ahogy írod is, minden új sor hozzáadása után újra meg kell csinálni. A link viszont szerintem rossz, ide hoz vissza a topik végére.
Igazából nekem az lenne a lényeg, hogy minden szót, ami előfordul, tudjam, hogy hányszor fordultam eddig elő az egészben. Ehhez akartam külön kiszedni a 2. oszlopba, és azokat kikerestetni az 1. oszlopból, majd mellé íratni a darabszámot. -
-
pentium4
senior tag
válasz
Delila_1 #42229 üzenetére
A jobb függvénnyel az a baj hogy nem az utolsó számot jeleníti meg, mivel Ft a formátuma a cellának, így a T betű lesz az eredmény amivel nem lehet számolni.
De ahogy írtam nekem az még jobb lenne ha összeadnánk pl az összes 3 as végződésű számot és azzal már tudok szorozni amennyivel akarok.
KösziP4
-
-
válasz
Delila_1 #42183 üzenetére
Köszönöm!
Így már látom mit hagytam ki
Addig jutottam, hogy kiírta a munkalapok mellé a táblát, de csak a B oszlopba 1-et. Ha több tábla volt azt nem folytatta C,D,E... oszlopokban.
(#42182) Fferi50 : El volt csúszva a táblanevek oszlop lefelé 1 cellával, mert a tábláknál nem volt x-1. Közben este erre rájöttem, köszi!
-
karlkani
aktív tag
-
gyulazsolti
senior tag
-
Weareus
addikt
válasz
Delila_1 #41909 üzenetére
Értem, köszönöm.
Lehet, hogy félreérthető voltam, de átlagfogyasztást (literben, 100 km-re vetítve) szeretném megkapni.
Ez most jelenleg a következőképpen néz ki. (a táblázatok alapján):Az első kilométeróra adat 162225 km, vagyis ennyi volt az autóban, mikor én megvettem.
Az utolsó kilométeróra adat 165067 km (18-as sorszám). Vagyis 165067-162225 = 2842 km.
Vagyis 2842 km-ert tettem meg vele, miközben 264,02 liter (liter oszlop szumma) benzint tankoltam. Így a pillanatnyi átlagf.:
264,02/2842 = x/100
Ebből x = 9.28 l/100 km.
Ezt a 9.28-as átlagfogyasztást (ami nyilván mindig változni fog) szeretném függvénnyel aktuálisan számoltatni.
Bocsi, ha félreérthető voltam.Talán az Fn cellából ki kéne vonatni az Fn-1 cellát, akkor kijönne a tankolástól tankolásig megkapott kilométer, majd a Dn cella adatainak (tankolt literek száma) és az e hsz.-ben vastagon szedett képlet felhasználásával lehetne kiókumlálni valamit, de sajna már 10+ éve tanultam az Excelről...
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #41882 üzenetére
Cellaformázással megadhatod a vezető nullákat, és még számolhatsz is az értékekkel.
Sajnos így sem működik.
Feltételezem, hogy a honlap ahonnan a számsort szedem le, valamilyen különleges formában jeleníti meg.
Megpróbálok más megoldást találni. Pl. hogyan oldható meg, hogy ha a bemásolt számsor (az oszlop szöveg formátumú) kevesebb mint nyolc karakter (mindig 8 karakter a hossza) akkor tegye pirossá a mezőt. Ebben az esetben beírom az elejére '0köszi
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #41863 üzenetére
(#41862) Fferi50
Köszi.
Delila képletével kombinálva az 1. kérdés megoldódott.
A 2. kérdésre valamilyen Format Cells/Custom megoldásra számítottam.
A kérdéses számsort egy állami hivatalos honlapról másolom (copy) és illesztem be (paste). Sokszor elkerüli a figyelmemet amikor az első szám 0 (nulla). Ezt lenne jó valahogy elkerülni.(#41863) Delila_1
Köszi.
Úgy gondolom, hogy nem bonyolítom a dolgot a hanghatással. Elég lesz a cella színezése is. -
Traxx
őstag
válasz
Delila_1 #41825 üzenetére
és Fferi50: Igazatok van, valóban az M oszlop lehet a ludas. Ez alapból rejtve van, de most, hogy felfedtem, látom hogy egy jó ideje nem sikerült a makrónak megoldania a 2 cella összefűzését
Hogy miért, arról nem sok ötletem van...
Azt viszont szintén nem értem, hogy régebben akkor sem adott feltétlenül zéróosztót az L oszlop, ha 0 volt az előtte lévő oszlop értéke... -
szricsi_0917
tag
válasz
Delila_1 #41807 üzenetére
Szia
Másra gondoltunk.
Háttér: Nekem egy kis raktárkezelő excelhez kell. Az A oszlopban van a bevitt mennyiség a B oszlopban a kiadott, a C oszlopban pedig a jelenlegi készlet.A C oszlophoz kellene az adatsávos formázás, de soronként nézve az adatokat, tehát pl ha A1=10 a B1=5 és a C1=5 akkor az adatsáv 50%-osan színezzen pl. És ezt így kéne néznie folyamatosan soronként.
-
ny.erno
tag
válasz
Delila_1 #41802 üzenetére
Köszi!
Első lépésnek nem rossz, arra viszont nem jövök rá, hogy hogyan tudnám külön gyűjteni a bevétel és kiadás sorokat. Annyit tettem, hogy a kiadást mínusszal beírtam. Eddig külön oszlop (A) volt arra, hogy mi kiadás és mi bevétel.
Tehát a tervem ez lenne: január munkalap
A kft. : - összes bevétel
- összes kiadás
- eredmény (ez most hozzá egy gondolatként). -
dm1970
aktív tag
válasz
Delila_1 #41782 üzenetére
Ismét Köszi!
Megnéztem, de valami miatt nem is megy (rt error 438, ha B-E közül valamibe beleírok, A hiányzik lesz), s mint írtam is makrózni amúgy sem szeretnék. Mivel nem értem, nem ismerem, ha bármibe bele kellene nyúlni, már csak Rátok szorítkozhatnék, ezért hanyagolnám, bár lehet bele kellene már tanulni.
Ha nem gond, valamelyik nap elküldeném privátban, az eredeti táblámat, s ha látod, meg fogod érteni, mit szeretnék, mert lehet a példa táblám sem volt tökéletes.Még egyszer köszi!
-
dm1970
aktív tag
válasz
Delila_1 #41778 üzenetére
Köszi!
Jól gondolom, hogy a rendezést (ezt a részt nem ismerem, nem használtam még), mindig el kell végezni? Mert akkor ez így sajnos nem jó.
Éreztem, hogy nem voltam egyértelmű.
Nem a sorba rendezésre van szükségem, hanem a számokra, amik alapján sorba rendezném.
Van egy nagy táblázatom, ami képlettel szedi össze az adatokat, hogy ki, mikor mit csinált. Ebben lehetnek üres, még kitöltetlen sorok is, amikbe, ha teljesülnek bizonyos feltételek, majd bekerülnek adatok. S azért szeretném az A oszlopba a megfelelő "sorszámokat", hogy majd egy másik munkalapon egy fkeres függvénnyel sorba kigyűjtsem azokat.
Talán így érthetőbb lett. -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #41761 üzenetére
Szia Delila!
Nagyon szépen köszönöm a segedelmet! Megint csak tökéletes!!
Még egy problémába ütköztem. Egy olyan makró kellene, ami a munka1 lap A -tól G oszlopból mindent kitöröl, formátum, cella tartalom és alakzatok.
Nem tudom megoldható. nyilván a formátum és a cella tartalom igen, de az alakzatokba beletörik a bicska.köszönöm előre is.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #41763 üzenetére
Szia!
Hát persze - a válasz gombra lehet kattintani, utána hozza a bejelentkezési ablakot, de sajnos nem ugrik oda ahhoz a kérdéshez, amire válaszolni szeretnék. Korábban ez működött.Üdv.
(csak egy jó jelszó kell, amit megjegyzel. Én nem nagyon szeretek bejelentkezve maradni sokáig, sok helyen.... ) -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Delila_1 #41756 üzenetére
Szia!
Hát igen. Nem mindegy, hogy makrót írunk vagy képletet
Ha a vizsgált területben nincs benne a Target cella, akkor a >0 a jó, ha benne van, akkor a >1.
(Ugyanis, ha már egyszer írtuk, akkor nem lesz 0 az értéke.)Üdv.
PS. Nem tudnád elintézni valahogy azt, hogy válasz gomb után - ha be kell lépni - akkor ugyan nyissa már meg a válasz ablakot is. -
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #41747 üzenetére
Semmi ilyet nem tudok hasznalni. Csak annyit kérnék a szoftvertől, hogy ha egynél tobb érték ismétlődik egy oszlopban akkor egy cellaba irjon be vmit. Ez egy automatizalt dolog lenne. Semmi felteteles formazas stb. Segedoszlopok, sajat fv-ek jöhetnek, de egyeb olyan dolog ahol a usernek kell csinalni vmit nem. Remelem.megint nem talaltam vmi olyan alap dolgot amit csak vmi brutal makrokkal lehet megoldani. Jo szokasom... 😀
-
lappy
őstag
válasz
Delila_1 #41743 üzenetére
Igazad van!
Közben találtam egy jót át is raktam az én fájlomba, de amikor futtatom hibát jelez.
innen lett leszedve multiple selections, and also has a combo box a letöltésből
strDVList = strList ennél a sornál jelez hibát -
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #41678 üzenetére
Azt is próbáltam, de mivel olyan cellákkal van baj, amiben van eredmény, ezért ez irreleváns most.
Megpróbálnád? Most már nagyon kíváncsi vagyok mi okoz ilyen anomáliát. Sokszor találkoztam már ilyennel és nekem nagyon nem tiszta.
Feltöltöttem ide.
A CALC fülön lévő C206, C208, C210, C211 cellák csinálják ezt a random hibát.
Köszi előre is.
-
spe88
senior tag
válasz
Delila_1 #41662 üzenetére
Igen ezt a verziót ismertem, de ez csak akkor működik tudtommal, hogy a cella ahova másolom nem egy képletet tartalmaz csupán szövegként tárolt számokat.
Viszont ahogy a videón is látszik, azok a cellák egy képlet alapján számolnak értéket és mégis szövegként vannak tárolva. Holott a formátuma ugyanaz, mint a másik celláknak, amelyek normálisan működnek.
próbáltam már
1. ezt a szorzós módszert
2. érték fv.-t írni a képlet elejére
3. cellakategóriát visszaállítani számra
4. szövegből oszlopok parancsegyszerűen semmivel nem megy. Mindegyiknél nyilvánvalóan #érték hibát mutat.
Ettől a cellakategóriás dologról (szöveg-e, szám-e stb.) nincs valami tutorial? Ezt sose tudtam megérteni, hogy miért ilyen macerás.köszönöm
-
-
MasterMark
titán
-
MasterMark
titán
válasz
Delila_1 #41626 üzenetére
Köszi szépen, kicsit belekontárkodtam sikerült megcsinálni amit akartam. (a sortolást nem jó helyről kezdte.)
Scripttel tudok formázást átvinni? Illetve még egy olyat szeretnék, hogy első oszlopban a számokat lecserélni 1-től számolóra az összes lapon a harmadik sortól. (1,2,3,4,stb.)
Az autoszűrőt be lehet kapcsolni az összes lap második sorára scripttel?
Köszi szépen előre is.
-
MasterMark
titán
válasz
Delila_1 #41622 üzenetére
Ja látom már az a szokás, hogy te írod meg, nekem iránymutatás is elég lett volna, abból talán kitalálom.
De akkor pontosan:
1. sor összevonva A-J között. Ide kerülne az "album címe", ami egyenlő a lap címével is. Ez van benne:
=JOBB(CELLA("filenév";A1);HOSSZ(CELLA("filenév";A1))-SZÖVEG.KERES("]";CELLA("filenév";A1)))
2. sor A-J a táblázat első sora itt vannak az oszlopok nevei.
3. - 363. sor A-J között maguk az adatok.
A "J" oszlopban vannak ami alapján szét kellene válogatni őket. Az "album címe".
-
MasterMark
titán
válasz
Delila_1 #41619 üzenetére
Egyszer kell.
Úgy 400 összesen, 70 különböző adattal az oszlopban.
Igen, a szűrést és másolást szeretném automatizálni, mert nincs kedvem kézzel másolgatni egy különböző lapra.
Hogy érted, hogy melyik oszlop szerint? Nem mindegy?
Példa: Zeneszámok vannak, az egyik oszlopban az album címével. Amelyik albumban több szám is van, azt külön szeretném tenni egy külön lapra az album címe szerint.
-
g4b3n
tag
válasz
Delila_1 #41564 üzenetére
Köszönöm a gyors választ.
Laphoz rendeltem, de semmi sem történik a munkalap2-n.
Majd csináltam egy teszt excelt 2 db munkalappal, az elsőbe bemásoltam a táblázatot, és hozzárendeltem makrót, viszont így sem történt semmi.
Makró barátként mentettem el mind a két doksit.
Nem értek még az excel makróhoz viszont, valamennyire értek a programozáshoz (C nyelv).
If Target.Column = 7 Then
ide = Sheets("Munka2").Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 1A G oszlopot 7-es szám jelöli a kódban a Munka2 pedig a 2. munkalapot, ezeket akár egy másik projekthez már tudom változtatni.
Szóval mi lehet a gond, miért nem működhet a makró?
Újabban felmerült olyan, hogy csak az A B C és G oszlopokat kell átmásolni egymás melletti cellákba a 2. sortól kezdően (az 1. sort figyelmen kívül kell hagyni), másrészt a vizsgálandó sorok számát lehessen változtatni, pl. 350-ig. Azaz 2-350-ig kell megvizsgálni a G oszlopot.
-
dm1970
aktív tag
válasz
Delila_1 #41547 üzenetére
Szia!
Kicsit elhúzódott a hosszú hétvége.
Köszi, így már tökéletes, az igazzal próbálkoztam én is, több variációban, de mivel teljesen sötét, hogy mi mit miért csinál a képletben, nem jutottam előrébb.
Viszont hogy el ne feledkezzek a CSE-ről, a Mutt féle képletnél maradtam.Mutt
Köszi Neked is, mivel a 3. volt a legrövidebb, először azzal próbálkoztam, s mivel ment a többit nem teszteltem.
-
Sutyi73
csendes tag
-
swoody
senior tag
válasz
Delila_1 #41444 üzenetére
Nagy nehezen sikerult rajonni a dolog problematikajara.
A porszem az volt, hogy az osszes szam mogott volt 8 darab “lathatatlan” karakter, amit sikerult is kitorolni viszont a baj utanna az volt, hogy sok szam a szetszedes utan atvaltott datumra... ez hogy orvosolhato, hogy ne tortenjen mar csak kivancsisagbol is ha legkozelebb ilyen lenne?
Szerencsere az fkeres tablazathoz 400-500 egyezes kellett, ami szerencsere tobbsegebe jo volt es a datum atalakitas miatt, csak par eredmenyre kaptam hibat.
Azota mar office 2016 van amugy.Koszontem a segitseget.
-
bteebi
veterán
válasz
Delila_1 #41354 üzenetére
Köszi, ez így sokkal praktikusabb és elegánsabb.
A poén az, hogy a makrórögzítő azt a béna kódot adta, pedig csak két kattintás volt (keret körbe és belül).
#41352: Köszönöm ezt is.
Szerintem ebbe a makróba nem kell EnableEvents (nyilván te nem látsz rá az egész file-ra és a többi makróra), viszont másik Event makróban volt EnableEvents ki-bekapcsolás, lehet, hogy az kavart be. Ha egy másik, teljesen független makróban (másik lapon) a futás végére is
EnableEvents = False
maradna, akkor az addig False-on marad az egész munkafüzetre vonatkozóan, amíg egy másik makró át nem teszi True-ra? Mert lehet, hogy ez volt a probléma... De ha minden igaz, akkor a file bezárása/megnyitása törli ezt, és azEnableEvents = True
az alapérték.#41355: Most már nekem is működik, pedig azon a makrón nem változtattam. Egy másik makró viszont elég bonyolult (a magam egyszerű szintjén...), ott eltolhattam az eseménykezelést, már ha a fentebb írott probléma valós. Ezen a munkalapon csak ez a makró van, egy másik munkalapon van az a makró, ami az eventeket ki-be kapcsolja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BestBuy topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Mobil flották
- Hobby rádiós topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra. I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest