Hirdetés
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- 2026 a GDDR6-os VGA-k éve lesz?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Üdv! Szeretnék egy kis excel (2019) segítséget.
Van egy munkafüzet, 2 munkalappal, Munka1 és Munka2
A Munka2 lapon már vannak kitöltött adatok, ez a segédletem.
Azt szeretném megoldani, hogy a Munka1 lapon csak az a sor jelenjen meg, amit én a Munka1 lapon listából kiválasztok.
Ha „0”-át választok akkor üres legyen az a sor.
Ha tud valaki nekem segíteni, kérhetem, hogy egy példát írjon a megoldásra.
Előre is köszönöm!
Mellékelek 2db képernyőfotót. -
törölt tag
válasz
ny.janos
üzenetére
Sziasztok!
Még csak telefonon olvasom, próbálni csak otthon tudom.
Addig egy kis értelmezés.
Ez egy munkaidő táblázat nagyon kicsi szelete...
1-31 napig cellák,
12 órás nappalokkal
És
12 órás éjszakákkal.
Eddig jól működött betűk nélkül is, de mostanra már betűknek is kell a számok előtt lenni.
N12 = Nappal 12
E12 = Eset 12
M12 = Mozgó 12
A 7-es hó első napján lehet CSak, mert hó utolsó éjszakája és a következó hó első nspján csak 7 óra a munka idő éjféltől reggel 7-ig.
Az 5-ös hó utolsó napja este 19h tól éjfélig az óra...
Ezért írtam, hogy csak 7 - 12 - 5 számokat adja össze függetlenül, hogy a számok milyen betűt tartalmaznak. A betűk csak segédlet hogy ki hová megy aznap dolgozni, a számok adják a havi ledolgozott óra számokat.Ezt most telefonról írtam, bízom benne azért érthetően...
-
törölt tag
válasz
Fferi50
üzenetére
Szia!
Köszönöm a segítségedet!
Ez már kezd alakulni, de a következő hibák vannak így.
A példában a nagy "N" betűre működik, kicsi "n"re nem
A számok előtt három betűt kellene alkalmaznom.
Az "N" - "E" - "M" betűket.
Ezeket kellene a kódba belerakni és ne csak az "N" legyen benne.És az is jó lenne, ha csak azokra a számora lenne igaz, mint amit a példában megadtam, mert így akármilyen számot beírok azt összeadja.
Ide másolom a régi kódot újra.
=SZUMHA(D8;"7")+SZUMHA(D8:AH8;"12")+SZUMHA(D9:AG9;"12")+SZUMHA(AH9;"5")Tehát ami fontos, csak is összeadható számok, a "7" "12" és a "5" más számokat NE vegyen figyelembe azaz ne adja össze, hagyja figyelmen kívül. (Ugyan nem fogunk más számot beírni, de ha még is véletlen, akkor NE adja össze)
Tudnál írni egy példát, hogy D8;"7" nél csak az E7 és N7 vagy M7 ezeket vegye figyelembe?
Majd, a D8:AH8;"12" nél is csak az E12 és N12 vagy M12 ezeket vegye figyelembe?
és így a másik kettőnél.. -
törölt tag
válasz
Fferi50
üzenetére
A megoldásod jó, de úgy érzem pontosítom a kérdésemet és nem általános kérdést teszek fel.
Ezt a képletet szeretném úgy átírni, hogy jelenleg a 7 - 12 - 5 -ös számokat keresi meg és adja össze. (más számokat nem veszi figyelembe)
Szeretném úgy megoldani, hogy a számok előtt, ha betűt írok be, akkor is a képlet igaz legyen.Eddig így ezt használom,
=SZUMHA(D8;"7")+SZUMHA(D8:AH8;"12")+SZUMHA(D9:AG9;"12")+SZUMHA(AH9;"5")Ugyan ez a képlet így nem jó, de értelmezni szeretném, mire gondolok,
=SZUMHA(D8;"N7")+SZUMHA(D8:AH8;"N12")+SZUMHA(D9:AG9;"N12")+SZUMHA(AH9;"N5")
=SZUMHA(D8;"E7")+SZUMHA(D8:AH8;"E12")+SZUMHA(D9:AG9;"E12")+SZUMHA(AH9;"E5")Így szeretném a "N" mint nappal - "E" mint este a táblázatban jelőlni a számokat.
-
törölt tag
Szisztok! Lehet nem ide vágó kérdés, de hátha valakinek van jó ötlete.
Van egy „Full_beosztas.xlsx” Excel 2016 táblázat.
Ez jelenleg 24 munkalapból áll (a munkalapok nevei a hónapok, január, február, március…)Meg lehetne úgy osztani ezt a táblázatot (Google Drive), hogy aki csak megtekinti, Ne az egész táblázatot láthassa? Elég lenne mindig csak az előző és aktuális hónapot.
Elrejtés/felfedés nem jó ötlet, mert itt az lenne a lényeg, hogy sokkal kisebb legyen a fájl mérete, mert sokan panaszkodnak, hogy már alig-alig tudják megnyitni mobiltelefonról.Mivel sűrűn változik az aktuális hónap, így a változásokat látni kellene a megosztott táblázatban.
- „Full_beosztas.xlsx” (24 munkalapból)
és legyen egy
- „Lite_beosztas.xlsx” (1-2 munkalapból)Az egésznek a lényege, Google Drive a fájl mérete és a mobiltelefonról láthatóság!
A segítséget és az ötleteket előre köszönöm! -
törölt tag
HAHIBA(INDEX($E$7:$E$24;HOL.VAN(SEGÉDLET!$A$33;SEGÉDLET!AG7:AG24;0)-1;1);"")
Eddig így működött, azaz működik is.
Ami a lényeg, hogy a $A$33 cellában van egy szám, amit nagyon jól működően kezel is.
De most a használat közben kiderült, hogy kellene még egy szám és kezelje azt is azaz vegye figyelembe.
Ezért létre hoztam egy általam másik figyelt számot, amit itt keressen,
$A$31Ha értenék hozzá pontosabban írnám le, tudom ez így nem jó, de valami ilyesmire gondoltam:
HAHIBA(INDEX($E$7:$E$24;HOL.VAN(SEGÉDLET!$A$33 ÉS $A$31;SEGÉDLET!AG7:AG24;0)-1;1);"")
Tehát a kérdésedre a válaszom: És
-
törölt tag
Itt a fórumon egy segítőtől kaptam ezt a kódot. Működik is jól
=HAHIBA(INDEX($E$7:$E$24;HOL.VAN(SEGÉDLET!$A$33;SEGÉDLET!AG7:AG24;0)-1;1);"")
Ahol a $A$33 van ott egy szám található és nekem ezt kellett kerestetnem.
Bele lehet ebbe írni, még egy keresést? hogy, ezt is keresse $A$34 -
törölt tag
Excel 2016
Üdv! Segítséget szeretnék, mint kezdő Excel felhasználó, Excel 2016 táblázat ügyben.
Megpróbálom röviden és érthetően írni a kérésemet.Munka1 lapon A1-A200-ig nevek vannak.
Azt kellene megoldanom, hogy a Munka2 lapon F5-ös cellából tudjam ezeket a neveket lista szerűen kiválasztani, de kiválasztás után a Munka2 B5-ös cellában jelenjen meg amit, kiválasztok nevet.
És ami fontos, hogy a Munka2 lapon B5-ös cellába nem lehet semmi függvény, képlet.
Előre is köszönöm. -
törölt tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm, mindjárt kipróbálom amit írtál.
De már megírtam azt amire én jutottam, és elküldöm neked.
Ebben csak az a gond, hogy nem tudom megoldani, hogy külön kezelje a nappalokat (N) és az éjszakákat (É)Én eddig erre jutottam,
=(INDEX($B$1:$B$10;HOL.VAN(5;$D$1:$D$10;0)))
Természetesen a "=HIBA" is benne volt. -
törölt tag
válasz
Delila_1
üzenetére
Tehát,
B oszlop = Nevek
C oszlop, N = Nappal, É = Éjszaka,Pl,: Józsi: "N" Nappal dolgozik "6" órát, "É" Éjszaka dolgozik "6" órát,
Pl.: Béla: "N" Nappal dolgozik "5" órát
Pl.: Tamás "É" Éjszaka dolgozik "5" órát.Igen, Kicsit félre érthetően írtam, így helyesbítem, az "5-ös" szám nem fog szerepelni 2x mondjuk más névnél "N" nappal és nem fog szerepelni "É" éjszaka sem.
A "D11"-es cellába kellene kiíratni ki dolgozik "N" nappal akire az 5 órás adat van megadva.
És a "D12"-es cellába kellene kiíratni ki dolgozik "É" éjszaka akire az 5 órás adat van megadva.
Az összes többi név és óra szám nem lényeges.Vannak napok majd amikor más óra szám "5" lesz a mérvadó, de akkor a függvényt átírjuk arra a számra, de ez későbbi terv.
Most 5 órás nevet keresünk.Így talán érthetőbb az írásom.
Köszönöm, hogy segítetek.Annyi kiegészítés, hogy tudom kicsi a "D11" és "D12" es cella, de egy másik munkalap, meg ebből a 2 cellából olvassa ki az ott lévő nevet.
-
törölt tag
Üdv! Megoldást keresek egy (Excel 2016) táblázat napi kimutatásához.
Példa a mellékelt képernyőfotón jól látható.
Itt a megoldásnak annak kellene lenni, hogy a D11-es cellába Béla a D12-es cellába Tamás név szerepeljen.
Tehát egy függvény keresse meg hol szerepel az általam megadott szám, jelen esetben 5-ös és annak a nevét írja ki. Egy napon egy táblázatban soha nem szerepel többszőr az 5-ös, így nem gond, ha az első megtalált 5-ös szám melletti nevet írja ki. Az FKERES-el próbálkoztam, de nem tudtam megoldani, hogy minden második sort vegye csak figyelembe a keresésénél.
Aki tudna rá megoldást írna nekem egy pontos függvényt?
Kezdő vagyok, nem szégyellem.
Új hozzászólás Aktív témák
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vicces képek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Konkrét moderációval kapcsolatos kérdések
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Ingatlanos topic!
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Ultrakönnyű Logitech "G305" egér? Úgy tűnik, igen!
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4250, 100% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Alienware AW3423DW 34 QD-OLED Gaming Monitor 27% ÁFÁS
- AKCIÓ! Törött Apple iMac 19.2 i5-8500 Radeon Pro 560X 4GB 16GB 256GB SSD 21.5" 4K Retina
- Honor 200 Lite / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Üdv! Megoldást keresek egy (Excel 2016) táblázat napi kimutatásához.